Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-21, 18:51   #991
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

PawMaj: ja dostałam ze dwa razy paragon, ale wtedy liczył np. 30 zł więcej za wizytę, jak powiedziałam, że nie trzeba paragonu to od razu 30 zł w kieszeni lądowało

Po rozmowie widzę poprawę, ale jeszcze nie całkowitą. Dziś oglądaliśmy mieszkanie i zdecydowaliśmy się na nie, widziałam, że humor mu się od razu polepszył.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:11   #992
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Ja chodzę prywatnie bo nie miałam już wyjścia - brak terminów na nfz (byłam w maju - dostępne terminy i zapisy na październik)
Przeniosłam się do męża a to totalne zad.... jest i z lekarzami ciężko, szczególnie dobrymi.

Gdyby nie to pewnie chodziłabym na nfz.

Jestem po wczorajszej wizycie u gin. Miałam wizytę na 13:30, do gabinetu weszłam po 15stej. Ogólnie na poczekalni zawsze bajzel, bo niby wyznaczają na godziny jest różnie i przeważnie wchodzi się tak jak ktoś przyjdzie i zajmie kolejkę. Wczoraj nawet draka z tego powodu była bo jeżeli chodzi o młode laski to każda czekała na swoją kolej a starsze kobiety wryły się na chama do kolejki - bo one już tyle czekają i nie odpuszczą..... jak się potem okazało miały na 16-17stą
Jeszcze po wyjściu z gabinetu w samochodzie zauważyłam że źle wypełniła l4 i się wracałam. Ogólnie od gin wyszłam po 16 stej

Czy jak chodzicie prywatnie to też tyle czekacie, czy to ja mam pecha?

Z młodym wszystko ok, fikał na usg aż się gin śmiała.
Co do tarczycy potwierdziła Hashimoto, biorę eutyrox i pod koniec ciąży będę miała zwiększane dawki.
Standardowo dostałam listę badań: morfologię, mocz, toxo, hormony, potas i krzywą cukrzycową.
Nie wiem czy też miałyście ale prosiła bym zgłosiła się do lekarza rodzinnego z kartą ciąży gdzie mam wpisaną konsultacje u internisty z EKG. Tylko boję się że mój nie zrobi, bo on jak kasy nie ujrzy to nie ma szans na skierowanie do specjalisty czy wypisanie badań.
Miałam już z nim przejścia a przepisać się nie bardzo jest do kogo.

Wracając od gin kupiliśmy wreszcie do łazienki szafkę i umywalkę i zamówiliśmy lustro bo akurat nie było na stanie. Tyle dobrego
To dobrze, ze zajęła sie Twoją tarczycą Skierowała Cię do endokrynologa czy sama Cię bedzie prowadzić?

Ja tez mam w karcie ciazy miejsce na konsultacje internistyczna - mam tam wpisany numer telefonu mojej gin
Stary 2013-08-21, 19:11   #993
kukurydzianaa
Rozeznanie

Wy macie ewidentnie ciążowe brzuszki, a ja (za tydzień zaczynam 5 miesiąc) dalej wyglądam jakbym sobie dobrze pojadła....

Co do porodów...
Czy któraś z Was spotkała się może z twierdzeniem, że poród naturalny wpływa źle np. na stawy biodrowe? Że je "rozklekocze"?
Kiedyś ortopeda powiedział mi, żebym nie nastawiała się na więcej niż jedno dziecko, a że temat średnio mnie wtedy interesował, to nie dopytywałam.
Stary 2013-08-21, 19:14   #994
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
To dobrze, ze zajęła sie Twoją tarczycą Skierowała Cię do endokrynologa czy sama Cię bedzie prowadzić?

Ja tez mam w karcie ciazy miejsce na konsultacje internistyczna - mam tam wpisany numer telefonu mojej gin

Sama, mówiła że na razie maleństwu nic nie grozi bo potrzebne składniki czerpie ode mnie, tym samym mogę czasem czuć się źle.
Nie potrzebuję konsultacji endo po podobno ma uprawnienia.
I całe szczęście bo b. trudno u mnie się dostać do dobrego endo.
Prywatnie min. miesiąc czekania, na nfz nie ma już miejsc na ten rok.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:16   #995
The light
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Kurcze a mnie na ciastka nalecialo właśnie a ze pada i do sklepu nie pójdę to właśnie piekę pieguski

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:25   #996
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
A co do kosztów lekarza - jeszcze mi się nie zdarzyło, zebym dostała "pAragon" lub wypisany rachunek z gabinetu prywatnego.
Ja dostałam na ostatniej wizycie w Polsce paragon od gina, bardzo mnie to zaskoczyło, bo wcześniej się z tym nie spotkałam.

Mariee, bardzo zgrabny brzuszek. Mamy chyba ten sam termin, ale mój jest większy i taki bardziej piłkowy. Zresztą wszystkie brzusie są śliczne, choć każdy inny.

Maruda, dobrze, że z tarczycą załatwiłaś. Powodzenia z EKG.
Stary 2013-08-21, 19:33   #997
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Demot świetny! uśmiałam się

PawMaj to witaj szczęśliwa 13! Ja też mam przeczucie, że ten rok pod względem dużych wydarzeń jest wyjątkowy. Tak jak podliczę ile już zaliczyłam:

-Zmieniłam siedzibę firmy w pracy (po kilku latach)
-zostałam zwolniona
od tego samego szefa dostałam propozycję innej pracy w innej firmie,
-zostałam z powrotem przyjęta.
-Założyłam działalność
-Współzałożyłam działalność i otwarłam sklep internetowy
-Zamieniłam mieszkanie z takimi komplikacjami, że radca prawny i notariusz zęby z podłogi zbierali
-Wyremontowaliśmy całe mieszkanie włącznie z przestawianiem ścian, mieszkając tu co trwało ok 4 msc
-Pomogliśmy w przeprowadzce szwagra i szwagierki - stwierdzili, że też chcą zmienić, no to siup - razem
-Zaszłam w ciążę.. i w sumie to wszystko do lipca sierpień jakiś spokojny, ale w tym roku sięęęę dzieje.

hm coś jeszcze...?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 20:09   #998
kukurydzianaa
Rozeznanie

Mąż wrócił do swojej zabawki, z którą rozstał się ponad rok temu - kurier przytachał wczoraj piękną czerwoną 5cio strunową basówkę. W związku z tym, że jest na urlopie, od wczoraj zacięcie ćwiczy i powtarza szkółki (kiedyś był bardzo dobrym basistą). I wiecie co? Dopiero co, na basowy dźwięk, poruszyło się dzieciątko w mym łonie Co prawda delikatnie, ale to na pewno nie były kiszki!

Teraz ja powrócę do pianina i Małe będzie miało muzykalność we krwi! A na razie zapuściliśmy mu Mozarta, bo Tomkowi na tą wiadomość spociły się ręce i musiał przerwę zrobić (zestresował się, że jeszcze trochę nierówno grał)

Edytowane przez kukurydzianaa
Czas edycji: 2013-08-21 o 20:12
kukurydzianaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 20:12   #999
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Ja chodzę prywatnie bo nie miałam już wyjścia - brak terminów na nfz (byłam w maju - dostępne terminy i zapisy na październik)
Przeniosłam się do męża a to totalne zad.... jest i z lekarzami ciężko, szczególnie dobrymi.

Gdyby nie to pewnie chodziłabym na nfz.

Jestem po wczorajszej wizycie u gin. Miałam wizytę na 13:30, do gabinetu weszłam po 15stej. Ogólnie na poczekalni zawsze bajzel, bo niby wyznaczają na godziny jest różnie i przeważnie wchodzi się tak jak ktoś przyjdzie i zajmie kolejkę. Wczoraj nawet draka z tego powodu była bo jeżeli chodzi o młode laski to każda czekała na swoją kolej a starsze kobiety wryły się na chama do kolejki - bo one już tyle czekają i nie odpuszczą..... jak się potem okazało miały na 16-17stą
Jeszcze po wyjściu z gabinetu w samochodzie zauważyłam że źle wypełniła l4 i się wracałam. Ogólnie od gin wyszłam po 16 stej

Czy jak chodzicie prywatnie to też tyle czekacie, czy to ja mam pecha?

Z młodym wszystko ok, fikał na usg aż się gin śmiała.
Co do tarczycy potwierdziła Hashimoto, biorę eutyrox i pod koniec ciąży będę miała zwiększane dawki.
Standardowo dostałam listę badań: morfologię, mocz, toxo, hormony, potas i krzywą cukrzycową.
Nie wiem czy też miałyście ale prosiła bym zgłosiła się do lekarza rodzinnego z kartą ciąży gdzie mam wpisaną konsultacje u internisty z EKG. Tylko boję się że mój nie zrobi, bo on jak kasy nie ujrzy to nie ma szans na skierowanie do specjalisty czy wypisanie badań.
Miałam już z nim przejścia a przepisać się nie bardzo jest do kogo.

Wracając od gin kupiliśmy wreszcie do łazienki szafkę i umywalkę i
zamówiliśmy lustro bo akurat nie było na stanie. Tyle dobrego
A robiła Ci usg? Mialas badane przeciwciała? Bo po samym tsh to hashimoto się stwierdzić nie da. Dobrze, że dostalas leki ale to stwierdzenie, że jest ok bo dziecko bierze od Ciebie średnio mi się podoba. Bo skoro Ty masz braki, a ewidentnie masz duże, to jak dziecko ka brać od Ciebie?

Edytowane przez mezaga
Czas edycji: 2013-08-21 o 20:14
mezaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 20:15   #1000
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Demot świetny! uśmiałam się

PawMaj to witaj szczęśliwa 13! Ja też mam przeczucie, że ten rok pod względem dużych wydarzeń jest wyjątkowy. Tak jak podliczę ile już zaliczyłam:

-Zmieniłam siedzibę firmy w pracy (po kilku latach)
-zostałam zwolniona
od tego samego szefa dostałam propozycję innej pracy w innej firmie,
-zostałam z powrotem przyjęta.
-Założyłam działalność
-Współzałożyłam działalność i otwarłam sklep internetowy
-Zamieniłam mieszkanie z takimi komplikacjami, że radca prawny i notariusz zęby z podłogi zbierali
-Wyremontowaliśmy całe mieszkanie włącznie z przestawianiem ścian, mieszkając tu co trwało ok 4 msc
-Pomogliśmy w przeprowadzce szwagra i szwagierki - stwierdzili, że też chcą zmienić, no to siup - razem
-Zaszłam w ciążę.. i w sumie to wszystko do lipca sierpień jakiś spokojny, ale w tym roku sięęęę dzieje.

hm coś jeszcze...?
A u mnie w 2013 było tak :P:
- zakończyłam 7-letni związek
- zaczęłam nowy związek
- zaszłam w ciążę

Tż nie chce mi ściągnąć ze strychu worów z ciuszkami dla maluszka A ja mam taką straszną ochotę w nich zabuszować!

PawMaj jakbyś się już coś o sr w bocianku dowiedziała to krzycz Ja niestety do połowy września jestem u rodziców i do Wrocławia wpadam tylko na wizyty więc nie dam rady się tam wybrać.

Ha! i ja też jestem Orlicą!
Stary 2013-08-21, 20:19   #1001
OlusiaS
Wtajemniczenie

Co do mebli z Ikei-mamy prawie wszystko z tego sklepu (oprocz wypoczynku,krzesel i lozeczka malej).Te drozsze uwazam,ze sa dobrej jakosci,ale te "tanioszki" faktycznie na chwile.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Tyle,że trzeba podkreślić iż niektóre dzieci tak na brzuchu nie lubią leżeć,że położone w ten sposób drą się strasznie. I wtedy co? Niedbalstwo?
Mój nie chciał,ale próbowałam,jednak tego leżenia na początku to było po kilka sekund,bo on darł się. A później jakoś polubił,ale minęło wiele miesięcy.
Ja niestety "popsulam" synkowi z jednej strony troche glowke .Nie potrafilam nosic go na prawej rece i on tez ciagle na prawym boku lezal...
Corcia ma ladna,okragla glowke,ale bardzo sie staralam.Na brzuchu nienawidzila lezec,ale jakos mi sie udalo
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 20:24   #1002
maruda80
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
A robiła Ci usg? Mialas badane przeciwciała? Bo po samym tsh to hashimoto się stwierdzić nie da. Dobrze, że dostalas leki ale to stwierdzenie, że jest ok bo dziecko bierze od Ciebie średnio mi się podoba. Bo skoro Ty masz braki, a ewidentnie masz duże, to jak dziecko ka brać od Ciebie?

Tak, robilam przeciwciala.
Teraz tez mi zlecila kontrolnie ponownie. Usg tez mialam.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 20:31   #1003
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Rozumiem, ze jak ktoś ma, to płaci, i jeśli ma, to cena może się wydawać "normalną". Ja jednak wolę za wizytę zapłacić 0 zł, a raczej odebrać ją sobie z opłacanych co miesiąc składek do ZUS - Zakładu Utylizacji Skladek.
Do tej pory zapłaciłam tylko za genetyczne, ktorego na NFZ nie udało mi się zrobić i za zalecane badania krwi, nieobjęte nfztem.

A co do kosztów lekarza - jeszcze mi się nie zdarzyło, zebym dostała "pAragon" lub wypisany rachunek z gabinetu prywatnego. A z tego co czytałam, Agata pisała, ze lekarz przyjmuje w szpitalu, wiec eksploatacją swojego sprzętu też się nie kłopocze. Może nawet przyjmuje pacjentki w godzinach, w ktorych placi mu szpital pensję, w ramach której powinien byc dyspozycyjny w tym czasie dla pacjentek szpitalnych - ordynator, kto mu zabroni?
A jeśli ma swój gabinet - są dotacje i inne tego typu fundusze, które zakup sprzętu refinansuja lub dofinansowują.

Jak dla mnie to nadal za dużo. Zreszta moja mama pracuje w szpitalu, widze co sie dzieje i jak to działa, ręka rękę myje. Są lekarze w porządku i są kombinatorzy - jak wszędzie.
Też bym wolała zapłacić O zł i iść do przychodni na NFZ, ale...no właśnie...u nas lekarze w przychodni są marni, czasem strach iść do nich ze zwykłą grzybicą. A w szpitalu nie ma szans na przyjęcie do lekarza specjalisty na NFZ. Jest to szpital jakby półprywatny. Acha i zawsze dostaje paragon z rejestracji jak płacę za wizytę.
Czy 150zł to drogo...hmmm...w mojej okolicy to normalna cena za prywatną wizytę u specjalisty. Poza tym mam blisko 5 min drogi, docelowo chciałabym w tym szpitalu rodzić i wiadomo, że wtedy lepiej prowadzić ciążę u kogoś, kto tam pracuje.

PS. ja też Orlica...hehe

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 20:44   #1004
Lusso
Raczkowanie

Ja chodzę na NFZ ale u mnie w szpitalu przyjmują Ci ginekolodzy co mają prywatne gabinety
np moja gin w szpitalu jest we wtorki i piątki we wtorki na oddziale a w piątki przyjmuję pacjentki
bardzo ciężko się do niej dostać mi po znajomości się udało a jak już się dostałam raz to później jestem zapisywana normalnie co 3-4 tygodnie i nigdy nie czekam dłużej niż 10 minut
Jak chce to mogę prywatnie wizyta 50zł bez usg 100zł z usg 150zł z usg 4d
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 21:17   #1005
san_g
Zadomowienie

witajcie Ja już po wizycie- mały brzdąc fikał pięknie i machał do rodziców 370 g małego szczęścia, chłopak na 100% jak to Pan Dr. określił antenka piękna i nie odpadnie:P Mój mąż dumny, zdjęcie z usg zabrał żeby swojemu tacie pokazać. Za tydzień prenatalne to się dowiem dużo więcej Szczęśliwa jestem Gratuluję nowo odkrytych płci i dobrych wyników

Mój mały brzdąc nie śpi i mnie właśnie kopie :P

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 21:31   #1006
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
witajcie Ja już po wizycie- mały brzdąc fikał pięknie i machał do rodziców 370 g małego szczęścia, chłopak na 100% jak to Pan Dr. określił antenka piękna i nie odpadnie:P Mój mąż dumny, zdjęcie z usg zabrał żeby swojemu tacie pokazać. Za tydzień prenatalne to się dowiem dużo więcej Szczęśliwa jestem Gratuluję nowo odkrytych płci i dobrych wyników

Gratulacje

A antenka byla wyraznie widoczna? Czy tylko lekarz ja widzial?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 21:35   #1007
san_g
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Gratulacje

A antenka byla wyraznie widoczna? Czy tylko lekarz ja widzial?
Lekarz nam zrobił zbliżenie i było wszystko jak na dłoni widać a to specjalnie dla mojego męża niedowiarka:P Na prenatalnych podobno oprócz wszystkich parametrów to także na piśmie płeć nam podadzą co by już nie było niedomówień. Jutro chyba coś temu małemu szkrabowi kupię- taki pierwszy prezent od mamusi

Stary 2013-08-21, 21:39   #1008
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Lekarz nam zrobił zbliżenie i było wszystko jak na dłoni widać a to specjalnie dla mojego męża niedowiarka:P Na prenatalnych podobno oprócz wszystkich parametrów to także na piśmie płeć nam podadzą co by już nie było niedomówień. Jutro chyba coś temu małemu szkrabowi kupię- taki pierwszy prezent od mamusi
Ooooooo
Aż się wzruszyłam, jak przeczytałam, że mu kupisz z tej okazji prezencik
Straszna beksa się ze mnie zrobiła
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 21:40   #1009
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
A u mnie w 2013 było tak :P:
- zakończyłam 7-letni związek
- zaczęłam nowy związek
- zaszłam w ciążę
U nas tez 2013 jest rokiem zmian

-obronilam magisterkę
-zaczęłam doktorat
-zaszałam w ciążę
-wyszłam za mąż
-sprzedaliśmy mieszkanie
-kupujemy mieszkanie

No i jak dobrze pójdzie to jeszcze Mlody zdąży sie urodzic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 21:44   #1010
kefii
Wtajemniczenie

U mnie decyzja czy NFZ czy prywatnie była ekspresowa. Staralimy sie o dziecko 2 lata wieć zaliczyłam różnych lekarzy i na NFZ i prywatnie. Tenn do którehgo teraz chodze zrobił mi potrzebne badania a cos ie dało brał mnie do szpitala lub przychodni i tam robiłam na NFZ. Zmieniac nie będe bo termin do dobrej gin to około 3-4 miesiecy wiec bede pzred samym rozwiazaniem. POza tym mam tego lekarza praktycznie pod telefonem jak cos sie dzieje to moge dzwonić i nie ważne czy jest 3 w nocy czy 3 popołudniu. Wiem że jestem pod dobra opieką i naprawde innteresuje sie. Ten pobyt w szpitalu co zaczełam krwawic po stosunnku gdy do niego rano zadzwoniłam on juz wszytko wiedział. Gdy byłam potem na wizycie to zapytal czy wszytko zrozumiałam, zbadał mnei dokładnie i zagladnął przez USG co z maluszkiem.
Oczywiście że wolała bym, nie płacić ale nie chce zmieniać lekarza tylko po to by nie płacić. ten wie o mnie wszytko i o straaniach i o innych problemach ze zdrowiem jka i o sytuacji jaka u mnie jest czyli zmarł mojego męza brat i mam chora.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 21:44   #1011
san_g
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ooooooo
Aż się wzruszyłam, jak przeczytałam, że mu kupisz z tej okazji prezencik
Straszna beksa się ze mnie zrobiła
ja też się często wzruszam, dzisiaj oglądałam program na tvn style jak ratują niemowlaki i łzy mi stawały w oczach.

Stary 2013-08-21, 21:51   #1012
kefii
Wtajemniczenie

A jak mam wizyte o 15 to najpóxniej 15 min później jestem przyjęta. Raz mi sie zdarzyło że długo czekałam ale wtedy przede mną była jakaś starsza Pani co ledwo chodziła i ciężarna z problemami. Wtedy czekałam 30 min ale zawsze idzie to mniej wiecej planowo.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Dla mnie ten rok to wielka przeplatanka.
- najpierw wszystkie badnai jest oki jest szansa na dzidzie
- potem choroba mamy zaczeła od nowa atakować
- udało zajść sie w ciażę
- mamy choroba sieje sie dalej
- śmierc cioci na raka
- smierć brata mojego meza
- szczęście bo maluszek przetrwał najgorsze i jest szansa że bedzie z nami
- slabe wyniki mamy
- remont w mieszkaniu (częściowo zakończony ale jeszcze do zrobienia)
- choroba mamy postepuje
- czuje kopniaki

U mnie to ciągłe przeplatanie sie chwil radosci z cięzkimi i bardzo smutnymi chwilami

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 22:02   #1013
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Widzę dziewczyny, że u wielu z Was ostatni rok był bardzo intensywny i pełen wrażeń. U mnie tak było od 2012 aż do teraz
W sumie to trwa to cały czas i jeszcze się nie ustabilizowało. Mam nadzieję, że do urodzenia wszystko się nam pouklada.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 22:16   #1014
isia4891
Zadomowienie

Cytat:

gratulacje cieszą dobre wiadomości
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 22:31   #1015
di4n4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
A jak mam wizyte o 15 to najpóxniej 15 min później jestem przyjęta. Raz mi sie zdarzyło że długo czekałam ale wtedy przede mną była jakaś starsza Pani co ledwo chodziła i ciężarna z problemami. Wtedy czekałam 30 min ale zawsze idzie to mniej wiecej planowo.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Dla mnie ten rok to wielka przeplatanka.
- najpierw wszystkie badnai jest oki jest szansa na dzidzie
- potem choroba mamy zaczeła od nowa atakować
- udało zajść sie w ciażę
- mamy choroba sieje sie dalej
- śmierc cioci na raka
- smierć brata mojego meza
- szczęście bo maluszek przetrwał najgorsze i jest szansa że bedzie z nami
- slabe wyniki mamy
- remont w mieszkaniu (częściowo zakończony ale jeszcze do zrobienia)
- choroba mamy postepuje
- czuje kopniaki

U mnie to ciągłe przeplatanie sie chwil radosci z cięzkimi i bardzo smutnymi chwilami
Ciężki rok miałas..., te kopniaki malenstwa na pewno dodadzą Ci siły, trzymam kciuki aby było tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Widzę dziewczyny, że u wielu z Was ostatni rok był bardzo intensywny i pełen wrażeń. U mnie tak było od 2012 aż do teraz
W sumie to trwa to cały czas i jeszcze się nie ustabilizowało. Mam nadzieję, że do urodzenia wszystko się nam pouklada.
U mnie podobnie jak u Was wielkie zmieny ale zaczęło sie 2012 r... Ślub, dom, obrona, 3 przeprowadzki, dwie prace, ciaza, wykonczeniowka domu i mam nadzieje ze teraz przyjdzie czas na stabilizację .
Stary 2013-08-21, 22:35   #1016
Negrid
Rozeznanie

Widzę, że w sierpniu zebrało się wszystkim na podsumowanie roku to i ja się dołączę, chociaż to co dla mnie najważniejsze to to że zaszłam w ciążę. No i wyprowadziliśmy się od teściów. Powiedziałam mężowi (jakoś chyba w lutym) że ja w tym domu w ciążę nie zajdę... wyprowadziliśmy się w kwietniu, wg obliczeń w połowie maja dzidzia był już w brzuszku.
Gdybym mieszkała z teściami... to bym już z nimi nie mieszkała tylko w wariatkowie chyba.

Wczorajsza noc była niefajna - strasznie się męczyłam, nie mogłam zasnąć chyba do 2 mam nadzieje, że dziś będzie lepiej.
Mykam, słodkich snów.
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 23:25   #1017
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Sheperdess - tak i OM. również miałyśmy tak samo :P

Jeśli któraś chce/używa od dziś na rossnet.pl można pobrać kod na krem przeciw rozstępom z Bielenda Sexy Mama.

[Czemuż ta nazwa kojarzy mi się z Kasią Cichopek..... ]

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 23:40   #1018
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość

Jeśli któraś chce/używa od dziś na rossnet.pl można pobrać kod na krem przeciw rozstępom z Bielenda Sexy Mama.

[Czemuż ta nazwa kojarzy mi się z Kasią Cichopek..... ]

Właśnie mi przypomniałaś, że mam kartę do rejestracji w Rossnę od 2 miesięcy w portfelu a jak chcę dziś aktywować to nie działa formularz rejestracji .

W ogóle czy wasi TŻci pracują też na nocki? Jak ja nie lubię tych zmian
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 06:30   #1019
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Właśnie mi przypomniałaś, że mam kartę do rejestracji w Rossnę od 2 miesięcy w portfelu a jak chcę dziś aktywować to nie działa formularz rejestracji .

W ogóle czy wasi TŻci pracują też na nocki? Jak ja nie lubię tych zmian
ja też ostatnio zarejestrowałam się na Rossnę. Rossmana mam pod blokiem, więc będę korzystać.
Mój małż pracuje na nocki, tzn. na 3 zmiany(w tym nocki). Też nie przepadam być sama w nocy, szczególnie teraz, ale w sumie jak idzie na 22, to ja zaraz kładę się spać, a jak się budzę, to już jest, bo pracuje do 6 rano.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 07:39   #1020
senira666
Zakorzenienie

Mój TZ na szczęście pracuje rano ale za to po 10-12h i niby zaczyna pracę o 7 ale jak wraca o 18 to jest tak zmęczony że jakby go nie było.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości