Początkujące włosomaniaczki :) - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-21, 15:14   #1621
barylka666
Zadomowienie

Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Blondyna66, ładny kolor! Widać że podcięcie dobrze im zrobiło

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:31   #1622
Blondyna66
Zadomowienie

Barylkaa666 Dziękuję
Stary 2013-08-21, 16:34   #1623
beastlyessence
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez Ephee Pokaż wiadomość
Susanne piękne włosy!

Dziewczyny, co myślicie o stworzeniu bloga włosowego i nie tylko coby się motywować jeszcze bardziej? Ma któraś z Was?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja mam bloga, ale on jest głównie dla mnie, żebym miała wszystko gdzieś zapisane. Znajdują się też na nim informacje ogólne, dla wszystkich

właśnie wrocilam z dm, ale jakoś bardzo nie szalalam. jutro wybieram się znowu, bo chce dzisiaj zrobić listę produktów. w końcu kupiłam wodę brzozowa

sesje zdjęciowe
piękne,lśniące włosy do bioder
beastlyessence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:00   #1624
creatives
Zadomowienie

GG do creatives
Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Susanne piękne włosy!

Dziewczyny, co myślicie o stworzeniu bloga włosowego i nie tylko coby się motywować jeszcze bardziej? Ma któraś z Was?

Założyłam, ale trochę leży odłogiem bo nie mam czasu zbytnio na nim pisać. Mimo wszystko nie zamierzam go usuwać bo sądzę że kiedyś chętnie do niego wrócę

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Dziś pokaże swoje włosy. U nasady są jeszcze mokre od kozieradki, dodatkowo mam spory odrost (jestem przed farbowaniem). Wczoraj szampon AiK, maska kallos i jedwab Marion. Końcówki raczej do ścięcia, ponieważ niemiłosiernie mi się puszą (wysokoporowatki), środkowa i górna część włosów to średnio i niskoporowatki.
Piękne, jak się błyszczą

01.05.2013 - włosomaniaczę

lubię czytać 88/52

creatives jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:04   #1625
i_luv_smile
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha Pokaż wiadomość
Nakłada się ją na mokre włosy,zaraz po umyciu Co do przyspieszania porostu to polecam pić pokrzywę i siemię lniane

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Wojowniczka
Dzięki
i_luv_smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:52   #1626
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KatarzynaAnnaRoza Pokaż wiadomość
Ale mam tłuste stronki już na drugi dzień po myciunie wiedzieć czemu?
I na dodatek zaczęły mi wypadać
Ale jesteś boska, pasuje Ci blond Czym farbujesz?
Jutro Palette C10, chce któraś zdjęcia?
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 20:17   #1627
kasiencja
Pani Buka

kurczę, dziewczyny, oglądam te Wasze włosy i naprawdę wyglądają nieźle. wiadomo, że zawsze coś nam nie będzie pasować i zawsze może być lepiej, ale i tak

moje włosy z kolei są strasznie niefotogeniczne. wydaje mi się, że są miękkie, zdrowe, a na zdjeciach wychodzą jak suche, splątane siano :/ poniżej foty zaraz po wyschnięciu, w pochmurny dzień.

ok, może po kilku godzinach ciut się wygładziły, ale i tak nie jestem z tego zadowolona, jeśli tak właśnie widzą je inni. nie unikam silikonów, nawilżam jak mogę, ale nie wiem co jeszcze robić... wiem że muszę podciąć końcówki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1-2.jpg (110,1 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2-2.jpg (103,5 KB, 28 załadowań)

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 20:35   #1628
prince_polo
Zakorzenienie

zrobiłam drugą kąpiel. Ale rozjaśniaczem fryzjerskim.
Dalej nie ma efektu jaki by mnie zadowalal ale jak wysuszyłam i wyszłam z psem to sąsiadka zapytała co zrobiłam z włosami że mam śliczny brąz. A czarny to taki nie intensywy i gdzie niegdzie jeszcze jest ale to wygląda jak balejaż.

Narazie może byc.
Teraz nawilżanie.
Za jakis czas zrobie raz jeszcze ale to nie prędko

i jeszcze usłyszalam ze mam jakoś bardziej lśniące włosy. WIęc nie wiem czy kondycja ucierpiała, czy nie napewno troche ale moze nie aż tak bardzo
Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
kurczę, dziewczyny, oglądam te Wasze włosy i naprawdę wyglądają nieźle. wiadomo, że zawsze coś nam nie będzie pasować i zawsze może być lepiej, ale i tak

moje włosy z kolei są strasznie niefotogeniczne. wydaje mi się, że są miękkie, zdrowe, a na zdjeciach wychodzą jak suche, splątane siano :/ poniżej foty zaraz po wyschnięciu, w pochmurny dzień.

ok, może po kilku godzinach ciut się wygładziły, ale i tak nie jestem z tego zadowolona, jeśli tak właśnie widzą je inni. nie unikam silikonów, nawilżam jak mogę, ale nie wiem co jeszcze robić... wiem że muszę podciąć końcówki
Moim zdaniem bardzo ładne!!!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2013-08-21 o 20:37
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 20:41   #1629
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Też kilka lat temu schodziłam z cieniowania. Droga przez mękę.. Obecnie mam prościutkie włosy
Ja też schodzę z cieniowania, ale to nie jest dla mnie męka, bo nie czekałam z niecierpliwością i doszłam do wniosku,ze jednak moje włosy muszą być z przodu krótsze, bo wtedy lżej wyglądają.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez siiesta Pokaż wiadomość
Poszłam ostatnio do sklepiku kosmetycznego kupić coś do włosów. Zapytałam się o Ziaja Plantica a sprzedawczyni mówię, że jest, WOW, więc biorę ale opakowanie było inne. Ona mi na to, że już dawno zmienili opakowanie itd... GŁUPIA nie doczytałam nic na opakowaniu !!! W domu szukam tego wyglądu i wiecie co? Kobieta TĘ https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ja-jojoba.html mi sprzedała!

Więcej tam nie pójdę- ufałam jej ale widocznie niepotrzebnie, a za tę cenę mogłam mieć Glorię
Nie produkują już tej odżywki. Są nowe opakowania. A dla mnie Gloria Ziaji do pięt nie dorasta.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
A ja jestem po umyciu włosów i muszę powiedzieć,że wypadanie się nasila... Nie wiem co może być tego przyczyną. Czekam na wizytę u lekarza,niech mi to żelazo przepisze. Piję siemię lniane,pokrzywę,skrzyp i teraz zaczęłam kurację z kozieradką a te cholery lecą... Może jestem przewrażliwiona,ale odkąd zaczęłam wcierać kozieradkę to mam wrażenie,że leci ich coraz więcej. Spotkała się któraś z Was z takim czymś?

A może to po prostu moje włosy reagują tak na koniec lata? Linieją czy coś? xD
Może kozieradka Ci nie służy?
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 20:42   #1630
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:

Jeśli je dotykasz i sa miękkie, jeśli je widzisz na żywo, pięlegnujesz i widzisz, że są zdrowe to na pewno są piękne Zdjęcie czasami nie oddaje uroku włosów, ale najważniejsze jest to jakie są w rzeczywistości. Nie przejmuj się, że tak wychodzą. To tylko zdjęcie
Stary 2013-08-21, 20:52   #1631
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _ruDzik Pokaż wiadomość
Po umyciu włosów zaaplikowałam sobie maskę Kallos Color i trzymałam ją około pół godziny w cieplutkim ręczniku. Podsuszyłam, nałożyłam piankę, ukręciłam 2 koki na głowie i czekam na skręt
Dziewczyny, możecie mi polecić tanią i dobrą piankę do włosów? Męczę się z końcówką Syossa, a tak go nie lubię

Zauważyłam właśnie stado bejbików przy czole Jak myślicie - można włączyć Jantar do codziennej pielęgnacji przez długi czas, czy lepiej stosować się do zaleceń na opakowaniu i robić przerwy? Kusi mnie pierwsza opcja ale nie wiem czy to nie zaszkodzi włosom i skórze głowy - a ani jedno, ani drugie nie jest wrażliwe
Wg mnie lepiej zastosować się do zaleceń producenta.
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 20:54   #1632
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Też kilka lat temu schodziłam z cieniowania. Droga przez mękę.. Obecnie mam prościutkie włosy
[...]
O tak zazdroszczę, u mnie jeszcze wielki kawał do odrośnięcia

Prince Polo, ale masz ładne włosy, tak mi się podobają loki

Cytat:
Dziś pokaże swoje włosy. U nasady są jeszcze mokre od kozieradki, dodatkowo mam spory odrost (jestem przed farbowaniem). Wczoraj szampon AiK, maska kallos i jedwab Marion. Końcówki raczej do ścięcia, ponieważ niemiłosiernie mi się puszą (wysokoporowatki), środkowa i górna część włosów to średnio i niskoporowatki.
Piękne, jakie zdrowe...
Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
cześć
dziś byłam u fryzjera więc wrzucam zdjęcia po ścięciu dla porównania 1 przed
[...]
Ładne
Cytat:
Napisane przez KatarzynaAnnaRoza Pokaż wiadomość
Ale mam tłuste stronki już na drugi dzień po myciunie wiedzieć czemu?
I na dodatek zaczęły mi wypadać
Świetna fryzura zazdroszczę podniesienia u nasady moje są zbyt długie, by uzyskać taki efekt.

Cytat:
Napisane przez Blondyna66 Pokaż wiadomość
Aby były zdrowe, mocne i piękne ; )Wróciłam od fryzjera i zaczynam dziś walkę : )
Po podcięciu.
Ładne

Ile pięknych włosów widzę, wow Chyba dzisiaj naolejuję własne

Aysell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 21:01   #1633
Blondyna66
Zadomowienie

Aysell Dzięki ; ) Ja za chwilę biorę masażer i będę miziać skalp..Aaaa dreszcze
Stary 2013-08-21, 21:09   #1634
Nieszka__
Zadomowienie

Ja już naprawdę nie wiem co robię źle... Moje włosy zamiast coraz lepiej wyglądają coraz gorzej. Już nie pamiętam kiedy ostatnio miałam rozpuszczone włosy, ciągle je spinam, bo wyglądają strasznie... Są oklapnięte, bez blasku, bez wigoru. Kiedyś tylko olejowałam, używałam jednej odżywki Alterra i było nawet lepiej... Włosy delikatnie błyszczały, reagowały na żel, powstawały ładne fale. A teraz wcale. Jakieś wióry zdechłe, zero objętości, skrętu, przyklap. Użyję znów szamponu z SLS... A może chwycić za silikonowe odżywki lub maski?
Nieszka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 21:39   #1635
201708160922
Konto usunięte

Ponawiam:

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Czy plukanka z pokrzywy dziala od razu, czy trzeba uzyc kilkakrotnie, zeby byl efekt?

Prince Polo, Twoje włosy, gdy pokazałaś je kręcone są PIĘKNE.

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2013-08-21 o 21:41
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 22:00   #1636
Jace
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość
Ja już naprawdę nie wiem co robię źle... Moje włosy zamiast coraz lepiej wyglądają coraz gorzej. Już nie pamiętam kiedy ostatnio miałam rozpuszczone włosy, ciągle je spinam, bo wyglądają strasznie... Są oklapnięte, bez blasku, bez wigoru. Kiedyś tylko olejowałam, używałam jednej odżywki Alterra i było nawet lepiej... Włosy delikatnie błyszczały, reagowały na żel, powstawały ładne fale. A teraz wcale. Jakieś wióry zdechłe, zero objętości, skrętu, przyklap. Użyję znów szamponu z SLS... A może chwycić za silikonowe odżywki lub maski?
Może Twoje włosy właśnie lubią minimalizm. Co ostatnio używasz do pielęgnacji?

CzasKomety zależy o jaki efekt Ci dokładnie chodzi. Ja po pierwszym razie miałam ładne, miękkie, błyszczące włosy. Stosuję raz w tygodniu.

Edytowane przez Jace
Czas edycji: 2013-08-21 o 22:04
Jace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 22:03   #1637
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Z tego co wiem,przerwa jest KONIECZNA. Nie mam pojęcia czemu dokładnie ale możliwe,że może wystąpić podrażnienie przy zbyt długim stosowaniu (wcierka ma w składzie alkohol) i trzeba też dać włosom odpocząć
Cytat:
Zgadzam się
Włosy po pierwsze potrzebują odpoczynku, a po drugie skóra głowy może przyzwyczaić się do produktu i przestanie przynosić efekty
Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
Wg mnie lepiej zastosować się do zaleceń producenta.
Dziewczyny, macie rację Ja zawsze jestem nadgorliwa. A mogę w przerwie od Jantara stosować wodę brzozową czy trzeba dać głowie całkowicie odpocząć od wcierania różnych preparatów?

Pani filolog
_ruDzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 22:27   #1638
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Ponawiam:

Prince Polo, Twoje włosy, gdy pokazałaś je kręcone są PIĘKNE.
Chodzi ci o przetłuszczanie? Ja myśle że najlepsze efekty są kiedy po każdym myciu płuka się nią włosy, ale nie jestem pewna.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 22:36   #1639
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jace Pokaż wiadomość
Może Twoje włosy właśnie lubią minimalizm. Co ostatnio używasz do pielęgnacji?

CzasKomety zależy o jaki efekt Ci dokładnie chodzi. Ja po pierwszym razie miałam ładne, miękkie, błyszczące włosy. Stosuję raz w tygodniu.
Któraś z dziewczyn pisała o dobroczynnym wpływie płukanki z pokrzywy na przetłuszczanie się włosów.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 22:42   #1640
Jace
Wtajemniczenie

Cytat:
Któraś z dziewczyn pisała o dobroczynnym wpływie płukanki z pokrzywy na przetłuszczanie się włosów.
A to też prawda, ale w takim przypadku myślę, że musiałabyś stosować dość regularnie, żeby pomogło.
Stary 2013-08-21, 22:46   #1641
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Chodzi ci o przetłuszczanie? Ja myśle że najlepsze efekty są kiedy po każdym myciu płuka się nią włosy, ale nie jestem pewna.
Tak, właśnie o to chodziło.

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
A to też prawda, ale w takim przypadku myślę, że musiałabyś stosować dość regularnie, żeby pomogło.
Mam wrażenie, że nic mi już nie pomoże
Stary 2013-08-21, 22:50   #1642
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _ruDzik Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie rację Ja zawsze jestem nadgorliwa. A mogę w przerwie od Jantara stosować wodę brzozową czy trzeba dać głowie całkowicie odpocząć od wcierania różnych preparatów?
Ja zawsze robię tydzień przerwy - nic wtedy nie wcieram. Daję właśnie głowie odpocząć. Nie wiem jednak, czy tak trzeba

Aysell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 23:02   #1643
Jace
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam wrażenie, że nic mi już nie pomoże
Coś na pewno zadziała. Spróbuj z pokrzywą, a potem możesz też zrobić płukankę ze skrzypu polnego. Albo mój ostatni ulubieniec - płukanka z piwa. Mi coś tam pomaga. Też swego czasu bardzo mi się przetłuszczały, teraz myję co 2 dni (mogłabym nawet co 3, jeśli ostatniego dnia spięłabym włosy).
Stary 2013-08-21, 23:07   #1644
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Coś na pewno zadziała. Spróbuj z pokrzywą, a potem możesz też zrobić płukankę ze skrzypu polnego. Albo mój ostatni ulubieniec - płukanka z piwa. Mi coś tam pomaga. Też swego czasu bardzo mi się przetłuszczały, teraz myję co 2 dni (mogłabym nawet co 3, jeśli ostatniego dnia spięłabym włosy).
Teraz wypróbowuję nowy szampon i męczę tę pokrzywę. Zobaczymy, co będzie dalej (dziś łudzę się, że włosy są świeższe, wczoraj pierwszy raz umyłam włosy nowym szamponem). Płukanka z piwa? Czyste szaleństwo!
Stary 2013-08-21, 23:14   #1645
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aysell Pokaż wiadomość
Ja zawsze robię tydzień przerwy - nic wtedy nie wcieram. Daję właśnie głowie odpocząć. Nie wiem jednak, czy tak trzeba
Ja zdecydowałam, że jednak zrobię tak, jak zaleca producent - 3 tygodnie wcierania, 3 tygodnie przerwy I nie będę w tym czasie świrować z innymi wcierkami
Właśnie naolejowałam włosy samym olejem rycynowym i chyba przy myciu będę tego żałować - jest gęsty, słabo się wchłania i klei się jak nie wiem co. Zobaczę jak zadziała na włosy solo bo w domieszce do oleju kokosowego jest świetny

Pani filolog
_ruDzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 23:59   #1646
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

A ja dzisiaj/wczoraj na pierwsze O odżywka z Garniera Fruit Pasion, do mycia szampon z GP z rumiankiem lekarski, a na drugie O kallos plus serum na końcówki z apteczki babuni i padłam z wrażenia nad włosami Aż mruczę jak kocur
cobrad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 06:17   #1647
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:

Może kozieradka Ci nie służy?
Właśnie się zastanawiałam nad tym... No nic, odstawię ją na jakiś czas i zobaczymy co się będzie działo

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Cytat:

Masz bardzo ładne włosy. Co do "niefotogenicznych" włosów, to wydaje mi się, że po prostu inne dziewczyny robią zdjęcia z lampą błyskową (co swoją drogą nieco mnie denerwuje,bo wiadomo,że takie włosy wyglądają 100 razy ładniej ) a Ty zrobiłaś zdjęcie przy świetle dziennym. Uważam,że słusznie,bo właśnie tak widzą Twoje włosy inni

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Cytat:
Napisane przez cobrad Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj/wczoraj na pierwsze O odżywka z Garniera Fruit Pasion, do mycia szampon z GP z rumiankiem lekarski, a na drugie O kallos plus serum na końcówki z apteczki babuni i padłam z wrażenia nad włosami Aż mruczę jak kocur

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-22, 07:07   #1648
Ephee
Raczkowanie

Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Hej dziewczyny, u mnie dziś mega puch wczoraj był kallos na ponad godzinę, potem wysychały same, jak szłam spać związałam je w warkocz, a dziś nie dość że lekki skręt to puch. W ogóle moje włosy są dziwne jak je zostawię i schną same, to się lekko falują, a jak je suszę są proste. Już nic nie kumam :P

Stary 2013-08-22, 07:48   #1649
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Ale jesteś boska, pasuje Ci blond Czym farbujesz?
Jutro Palette C10, chce któraś zdjęcia?

Dołączam się do pytania

Susuanne, ja chcę, jaa!

Kasiencja, ładne są, moje też bywają nieraz niefotogeniczne...

Edytowane przez barylka666
Czas edycji: 2013-08-22 o 07:51
barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 08:46   #1650
siiesta
Rozeznanie

Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:

Nie produkują już tej odżywki. Są nowe opakowania. A dla mnie Gloria Ziaji do pięt nie dorasta.

No to się dowiedziałam... szkoda

Cytat:
Hej dziewczyny, u mnie dziś mega puch wczoraj był kallos na ponad godzinę, potem wysychały same, jak szłam spać związałam je w warkocz, a dziś nie dość że lekki skręt to puch. W ogóle moje włosy są dziwne jak je zostawię i schną same, to się lekko falują, a jak je suszę są proste. Już nic nie kumam :P

Hahaha ja miałam podobnie, z tym że całe życie miałam proste kłaki. Później obcięłam prawie na zapałkę- jak zaczęłam zapuszczać suszyłam suszarką zawsze bo łupież miałam. Jak włosy sięgały ucha raz umyłam i zostawiłam do wyschnięcia i---- TA-DAM! włosy się kręciły!

Nawet nie wiem kiedy zmieniły się z prostych na kręcone ale to już bajka. Później dołączyłam do CG. Skręt się znacznie poprawił.
Likwidujemy naczynka
siiesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości