Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-22, 07:47   #2221
Krrem
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Wegolka Pokaż wiadomość
Ja unikam niepotrzebnych ingerencji w ciało ... mam takie a nie inne zdanie ... ale przecież każdy ma prawo do wyboru, prawda?
chociaż. w sumie nie każdy bo widzę czasem malutkie dziewczynki które chodzić jeszcze nie potrafią a maja kolczyki ... dla mnie to troche absurdalne bo przecież ta dziewczynka nie miała wyboru ... a powinna moim zdaniem sama zadecydować .
Co innego jak dziecko jest troszkę starsze i samo chce... jak np moja siostra w wieku 13 lat sama poszła do kosmetyczki , nikt jej nie zmuszał ,
Niektóre dziewczynki chcą mieć koniecznie na komunie i mają ale to ich własny wybór ,
Mnie wiele osób próbowało przekonać że będę pięknie wyglądać, że będę mogła sobie zmieniać na jakie będę chciała ...
Kilka razy myślałam nad tym, argumentem było zdanie "przecież wszystkie dziewczyny mają" ale mój zapał znikał kiedy (jak to mam w zwyczaju) zaczęłam zastanawiać się nad konsekwencjami i ideologią w której żyje... i wybrałam ideologie
A dziary nigdy mi się jakoś super nie podobały ...
Tusz pod skórą źle mi się kojarzy
Zastanawiam się jakie są konsekwencje przekłucia ucha poza tym że może się źle goić. Najlepiej nic nie róbmy, nie operujmy sie, nie róbmy sobie kolczyków ani tatuaży, nie malujmy się ani nie obcinajmy włosów czy paznokci ba nawet się nie golmy. Przecież to też jest ingeracja w ciało.

A czy mała dziewczynka miała wybór kiedy została ochrzczona jak miała kilka miesięcy? A czy mały chłopiec miał wybór kiedy był obrzezany?
Ja gdybym miała wybór to nie chciałabym być chrzczona. Gdybym miała wybór to nie chciałabym 4 operacji. Gdybym miała wybór to dzisiaj bym nie szła na wycięcie pieprzyka. Tzn mam wybór. Albo teraz wyciąć albo kiedyś pieprzyć się z rakiem. A głupie kolczyki to nie jest powazna decyzja bo je można wyjąć i nie ma śladu. Tatuaż to już powazna decyzja.

Cały czas mam wrażenie że przedstawiasz wszystko pod kątem tego jak Twoja ideologia jest idealna a wszystko inne jest złe. Takie mam odczucia czytając Twoje posty.

Cytat:
Napisane przez patu323 Pokaż wiadomość
To mam nadzieję na lepszą niż ja trafisz. Daj znać co powiedziała, może i mi coś się przyda, choć dziś nadal ok 50 przy rozczesywaniu, a bałam się tego tygodnia bez jantara. Teraz jestem ciekawa czy on pomógł czy odstąwienie farb chemicznych czy hormony się uregulowałw

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dam znać. Idę w przyszły piątek. A się wkurzę jak dzisiaj na panią doktor wpadnę na wołoskiej. Idę na wycięcie pieprzyka i ona też tam pracuje.

Cytat:
Ale nikt nie mówi że nie masz prawa do zdania, tylko że nie jest to samookaleczenie.
A chcąc tak na siłę się dopatrywać, to każdy jest w pewnej mierze jako dziecko pozbawiony zdania. Nikt nie pyta w kościele katolickim dziecka czy chce być ochrzczone. A to też będzie się ciągnęło za nim przez zycie. Nikt nie pyta gdzie chce mieszkać, gdzie ma być urodzony, jakich chce rodziców. Pewne rzeczy są z góry narzucone. Sama nie widzę nic złego w zrobieniu dziecku kolczyka.

Jak się dziecku nie będzie podobało to sobie wyjmie a dziurki zarosną. Samookaleczanie to by było jakbyśmy tu wszystkie jak jeden mąż cięły sie żyletkami czy czymś taki.

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 07:49   #2222
patu323
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Pomijając, że wygląda jak mała stara

Albo malowanie dziewczynkom pazurów, ohyda. Takie dziecko grzebie we wszystkim, pełno brudu za pazurami, szybko obdarty lakier, a fuuuj
Tyle że dziewczynka najczęściej chce naśladować mamę. I o ten lakier ona prosi i chodzi za mama by choć jeden paznokiec jej pomalowac. A radość niesamowita na twarzy dziecka nie wygląda to super ale jak raz na jakis czas pozwoli się małej dziewczynce pomalować paznokcie czy użyć błyszczyka to się nic nie stanie

Stary 2013-08-22, 07:52   #2223
Wegolka
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Cytat:
Pomijając, że wygląda jak mała stara

Albo malowanie dziewczynkom pazurów, ohyda. Takie dziecko grzebie we wszystkim, pełno brudu za pazurami, szybko obdarty lakier, a fuuuj
dokładnie..,
dziecko to dziecko ma prawo się pobrudzić, biega, bawi się ... i nie dośc że kolczyki mogą się o coś zahaczyć to wizualnie małe dziecko z kolczykami nie wygląda wg. mnie ładnie .
Malowanie paznokci też nie ma sensu ... tak jak wspomniałaś
Stary 2013-08-22, 07:52   #2224
CrystalNatasha
Rozeznanie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Cytat:
A ja rozumiem i sama mam takie podejście. Dla mnie zwierzęta są o tyle lepszymi stworzeniami, że nie są fałszywe, nie robią krzywdy bez powodu i najczęściej bezbronne, a najgorsze, że często zależne od ludzi, którzy już mnie ogólnie frustrują swoim zachowaniem i podejściem do zwierząt. Ludź to takie stworzenie, które niestety jest silniejsze, ma mózg, którego często nie używa. Oczywiście nie oznacza to, że jeżeli w rodzinie, albo ktoś mi bliski cierpi fizycznie, a jednocześnie jakieś zwierzę to większą empatię i współczucie odczuwam do zwierza - jasne że do człeka. Ale jak już obca osoba mi osoba cierpi i obce mi zwierzę to niestety większą empatię odczuwam do zwierzęcia. Tak już mam, o. I myślę, że większość ludzi, którzy również mają takie podejście jak ja kieruje się podobnymi argumentami.
No to takie moje dyrdymały filozoficzne-życiowe.
Dokładnie Zwierzęta są jak dla mnie ważniejsze. Nie mówię,że nie obchodzą mnie ludzie,ale patrząc na to,co robią ze zwierzakami, to z dnia na dzień tracę w nich wiarę i szacunek do nich. Człowiek to brzmi dumnie
Stary 2013-08-22, 07:53   #2225
pluskotka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Cytat:
Tyle że dziewczynka najczęściej chce naśladować mamę. I o ten lakier ona prosi i chodzi za mama by choć jeden paznokiec jej pomalowac. A radość niesamowita na twarzy dziecka nie wygląda to super ale jak raz na jakis czas pozwoli się małej dziewczynce pomalować paznokcie czy użyć błyszczyka to się nic nie stanie

Jasne, niech se naśladuje. Tylko mnie to obrzydza, dlatego tak sobie piszę. Oczywista to tylko moje zdanie, bo niech sobie robią z dzieckiem co chcą, a to, że moje poczucie estetyki cierpi, to już inna, nieistotna sprawa
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 07:54   #2226
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:

Ja nie znoszę wymalowanych dzieci(nie ważne czy to tylko paznkocie, tylko błyszczyk, czy cokolwiek innego), pewne rzeczy są dla dzieci, a pewne nie.
Stary 2013-08-22, 07:57   #2227
Wegolka
Raczkowanie

Cytat:

Ja byłam typową chłopczycą ... naśladowałam kolegów
nie lubiłam błyszczyków, kremów, lakierów ...
Ust nie maluje do dziś bo nie lubie , paznokcie czasem dla zabawy pomaluje jak mi się nudz i mam czas ...
Mojej matki nie było 12h na dobe więc w sumie ... pewnie to miało jakiś wpływ ...

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
Ja nie znoszę wymalowanych dzieci(nie ważne czy to tylko paznkocie, tylko błyszczyk, czy cokolwiek innego), pewne rzeczy są dla dzieci, a pewne nie.
dla dzieci są zabawki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-22, 07:57   #2228
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
To też prawda. A pedofilowi cieszy się mordka
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
Stary 2013-08-22, 07:59   #2229
patu323
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Cytat:
Ale bez przesady, co, jak samo dziecko dorwie kosmetyki mamy i weźmie ponadke to ma karę dostać? Co innego jest takie dziecko co dzień malować czy zrobić pełen makijaż, to jest chore. Ale jak będzie miała swoją jedną pomadke owocowa czy swój jeden błyszczyk to ona będzie szczęśliwa że może jak mamusia usta czymś pomalować i jednocześnie nic się nie stanie, nie zniszczy to jej dzieciństwa czy nie wypaczy świadomości sama miałam swój jeden błyszczyk i byłam przeszczęśliwa z tego powodu. A jak siostra miała końcówkę pomadki o bardzo delikatnym kolorze i mi dała jak miałam z 5 lat to byłam jak w niebie i wszędzie z nią chodziłam

Stary 2013-08-22, 08:01   #2230
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
dokładnie
Będąc dzieckiem strasznie sie wnerwiałam, że inne matki pozwalały koleżankom czasem na takie rzeczy, teraz doskonale rozumiem moją, że mówiła kategoryczne nie. Wygląda to dla mnie okronie źle, że już nie wspomnę o tym co pokazują w tv w tych wyborach małych miss
Stary 2013-08-22, 08:01   #2231
Kaveri
Spaceroholiczka

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Cytat:

Wczoraj byłam na Wizażu - nie pisały. Dzisiaj wchodzę i 3 strony w aplikacji. Złośliwce

Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 08:02   #2232
Wegolka
Raczkowanie

Cytat:
Jasne, niech se naśladuje. Tylko mnie to obrzydza, dlatego tak sobie piszę. Oczywista to tylko moje zdanie, bo niech sobie robią z dzieckiem co chcą, a to, że moje poczucie estetyki cierpi, to już inna, nieistotna sprawa
Ja miałam szczęście że nikt mnie nie uszczęśliwiał na siłe
Nienawidziłam się czasać to był horror... nie dość że włosy kręcone to jeszcze puchate ... ale później już mnie nikt nie czasał ....
Ja za młodu ....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 08fd40a4bd.jpg (64,3 KB, 28 załadowań)
Stary 2013-08-22, 08:03   #2233
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XX

Cytat:
Ale bez przesady, co, jak samo dziecko dorwie kosmetyki mamy i weźmie ponadke to ma karę dostać? Co innego jest takie dziecko co dzień malować czy zrobić pełen makijaż, to jest chore. Ale jak będzie miała swoją jedną pomadke owocowa czy swój jeden błyszczyk to ona będzie szczęśliwa że może jak mamusia usta czymś pomalować i jednocześnie nic się nie stanie, nie zniszczy to jej dzieciństwa czy nie wypaczy świadomości sama miałam swój jeden błyszczyk i byłam przeszczęśliwa z tego powodu. A jak siostra miała końcówkę pomadki o bardzo delikatnym kolorze i mi dała jak miałam z 5 lat to byłam jak w niebie i wszędzie z nią chodziłam

Ja jednak jestem całkiem na nie, bo to nie jest dziecku do niczego potrzebne, raz się zezłości, że nie może, potem drugi, a potem się nauczy, że pewne rzeczy są dla dorosłych.
I tak dziecko powinno wiedzieć co może sobie wziąć, a czego nie wolno mu dotykać, no ale to moje zdanie
Stary 2013-08-22, 08:04   #2234
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
już nie wspomnę o tym co pokazują w tv w tych wyborach małych miss
To jest akurat okropne. Nie wiem co te matki maja w głowie. Przecież te dzieci wogóle nie maja życia, jak maja się pobawić przecież zniszczą sobie rączki albo jeszcze będzie siniec jakis i Jak na wybiegu się pokażą... Grr. Szkoda mi tych dziewczynek

Stary 2013-08-22, 08:13   #2235
meeedzik
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XX

Dzięki za analizę tego kremu dove, chociaż przestałam mieć na niego ochotę i już mnie tak nie kusi
ale czuję potrzebę kupienia 'czegoś' kusi mnie też ten fructis damage, bo fp i oleo spisują się świetnie, więc kiedyś przyjdzie pora i na tego
Stary 2013-08-22, 08:16   #2236
luxorzyna
Raczkowanie

Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Przecież widziałam Twoje włosy i jeśli chodzi o grubość kitki jesteś w moich rejonach, a nie uważam się za łysą - chociaż włosy mają większy obszar do zajęcia

Cytat:
Właśnie luxorzyna, Kaś ma rację, kitka niczego sobie, na pewno nie jest taka cienka jak Ci się wydaje, a z daleka dobrze było widać ten warkocz Poza tym ładny masz kolor tych włosów.
Akurat z nas wszystkich na spotkaniu najmniej włosów miałam ja (nadal mam ), także nie bajaj
To chyba jestem zbyt surowa dla swoich włosów. Ale mówię Wam. Na tym zdjęciu miałam piękny, przerzedzony przedzialek. Gęsta kitka nic nie da jeśli włosy są cienkie i przyklapnięte.

Ćwiczę: nie, jednak nie
Włosowa reaktywacja: 16.04.2013r.
luxorzyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 08:18   #2237
patu323
Wtajemniczenie

Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Dzwonił kurier, będzie za godzinę wreszcie się doczekałam paczki po południu próba bycia ruda

Stary 2013-08-22, 08:23   #2238
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:

Pamiętam wakacje z mamą w górach jak byłam mała. Mama zawsze mi kupowała taki błyszczyk w kulce. Owocowy. Pachnący. Były pyszne. I ich używałam ciągle. Albo malowanie paznokci. Lekko brokatowym lakierem. Tylko na wyjeździe i tylko wtedy kiedy byłyśmy w pensjonacie.
Ja sama mam zamiar na WAKACJACH pozwalać dziecku na takie rzeczy. Na chwilkę. Żeby zobaczyło jak to jest. I z tego powodu jakoś nie wyrosłam na niewiadomokogo ani nie zostałam zgwałcona przez pedofila. Bo mi mama pozwalała na takie rzeczy ale nie łażąc po mieście.

Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha Pokaż wiadomość
Dokładnie Zwierzęta są jak dla mnie ważniejsze. Nie mówię,że nie obchodzą mnie ludzie,ale patrząc na to,co robią ze zwierzakami, to z dnia na dzień tracę w nich wiarę i szacunek do nich. Człowiek to brzmi dumnie
Jest tylko jeden problem w tym co mówisz. Uogólniasz. Ludzie. Wszędzie ludzie. Wszędzie ogół. Każdy jest inny. Ja nie mam szacunku do konkretnych ludzi a nie do wszystkich. Trzeba szanować i ludzi i zwierzęta. Dla mnie niektórzy ludzie są ważniejsi inni mniej. Nie chodzi o ogół tylko o konkretną jednostkę.

Cytat:

Makijaż na codzień u dzieci jest zły. Ale zabawa z mamą czyli wymalowanie małej dziewczynki raz do roku o nic złego.

Cytat:
dokładnie
Będąc dzieckiem strasznie sie wnerwiałam, że inne matki pozwalały koleżankom czasem na takie rzeczy, teraz doskonale rozumiem moją, że mówiła kategoryczne nie. Wygląda to dla mnie okronie źle, że już nie wspomnę o tym co pokazują w tv w tych wyborach małych miss
A ja Twojej mamy nie rozumiem. Powinna była Ci pozwolić raz czy dwa. Ty byś była szczęśliwa a ona by miała spokój. Przecież nikt nie każe łazić z wymalowanym dzieckiem po mieście. Usiąść w domu, na podłodze, z kosmetykami i pomalować dziecku krzywo nawet usta i domalować clowni nos. żeby było zabawniej. A lakierem na paznokciach zrobić uśmiech. Mi mama tak robiła i było cudnie.

A wybory małej miss o jest już inna sprawa. Albo operacje plastyczne u małych dzieci. (nie mówię o dzieciach z deformacjami kiedy okres dzieciństwa jest najlepszym czasem na takie operacje.) Ale korekta nosa u 4 letniego dziecka w Wenezueli to norma.

Cytat:
To jest akurat okropne. Nie wiem co te matki maja w głowie. Przecież te dzieci wogóle nie maja życia, jak maja się pobawić przecież zniszczą sobie rączki albo jeszcze będzie siniec jakis i Jak na wybiegu się pokażą... Grr. Szkoda mi tych dziewczynek

Mi też takich dzieci szkoda, Mówię dzieci bo to nie tylko o dziewczynki ale i o chłopców chodzi.

14.02.14

Stary 2013-08-22, 08:25   #2239
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie zgadzam się w 100%. Mam chrześnicę ma 3 latka i po prostu dzieci są ciekawe, kiedy babcia jest w łazience i zaczyna robić makijaż bądź poranny rytuał pielęgnacyjny typu kremy mycie zębów itp to mała podgląda i pyta a po co a czemu a do czego to czy ona też może. Wiadomo nie wszystko jej wolno i babcia mówi np ten krem jest mój, dla starszych dziewczynek itp itd ale kiedy np smaruje się nivea to przecież to nie jest zbrodnia, że da trochę temu dziecku, mała posmaruję sobie polika i biegnie do mamy się pochwalić i mówi jak pięknie wygląda. Nie ma co przesadzać.. Rozumiem tusz, puder, szminki itp to nie wygląda u dziecka fajnie ale czasem pomalowany paznokieć czy jakiś krem krzywdy nie zrobi a sprawia wiele radości. Poza tym uczą się pewnych rzeczy, dzięki temu że mała tak przebywała w tej łazience rano z babcią, nauczyła się że rano jak wstanie musi umyć buźkę, zęby uczesać włoski itp. Ja nie widzę w tym nic strasznego

Co do wyborów małych miss dla mnie jest to straszne, a zarazem mała parodia. Bo matki tych dzieci próbują przelać swoje niespełnione marzenia. Widziałam kilka razy ten program na TLC, jednej dziewczynce "mama" obiecywała za każdy występ coś a to mp3 a to coś innego raz nawet kota bo ona chciała Szok.
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-22, 08:29   #2240
patu323
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy c

Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
Pamiętam wakacje z mamą w górach jak byłam mała. Mama zawsze mi kupowała taki błyszczyk w kulce. Owocowy. Pachnący. Były pyszne. I ich używałam ciągle. Albo malowanie paznokci. Lekko brokatowym lakierem. Tylko na wyjeździe i tylko wtedy kiedy byłyśmy w pensjonacie.
Ja sama mam zamiar na WAKACJACH pozwalać dziecku na takie rzeczy. Na chwilkę. Żeby zobaczyło jak to jest. I z tego powodu jakoś nie wyrosłam na niewiadomokogo ani nie zostałam zgwałcona przez pedofila. Bo mi mama pozwalała na takie rzeczy ale nie łażąc po mieście.

Jest tylko jeden problem w tym co mówisz. Uogólniasz. Ludzie. Wszędzie ludzie. Wszędzie ogół. Każdy jest inny. Ja nie mam szacunku do konkretnych ludzi a nie do wszystkich. Trzeba szanować i ludzi i zwierzęta. Dla mnie niektórzy ludzie są ważniejsi inni mniej. Nie chodzi o ogół tylko o konkretną jednostkę.

Makijaż na codzień u dzieci jest zły. Ale zabawa z mamą czyli wymalowanie małej dziewczynki raz do roku o nic złego.

A ja Twojej mamy nie rozumiem. Powinna była Ci pozwolić raz czy dwa. Ty byś była szczęśliwa a ona by miała spokój. Przecież nikt nie każe łazić z wymalowanym dzieckiem po mieście. Usiąść w domu, na podłodze, z kosmetykami i pomalować dziecku krzywo nawet usta i domalować clowni nos. żeby było zabawniej. A lakierem na paznokciach zrobić uśmiech. Mi mama tak robiła i było cudnie.

A wybory małej miss o jest już inna sprawa. Albo operacje plastyczne u małych dzieci. (nie mówię o dzieciach z deformacjami kiedy okres dzieciństwa jest najlepszym czasem na takie operacje.) Ale korekta nosa u 4 letniego dziecka w Wenezueli to norma.

Mi też takich dzieci szkoda, Mówię dzieci bo to nie tylko o dziewczynki ale i o chłopców chodzi.
Ja po mieście też nie chodziłam tak. Wyjątek jak byłam w szpitalu, albo wlasnie na wakacjach. Wtedy mogłam błyszczyk cały dzień nosić. A pomadke mogłam zawsze ale pod warunkiem że kolor miała bardzo bardzo naturalny tak żeby nie rzucała się w oczy. A paznokcie tylko w wakacje albo po domu jak np byłam chora. Myślę że we wszystkim można znaleźć umiar.

Stary 2013-08-22, 08:30   #2241
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jednak jestem całkiem na nie, bo to nie jest dziecku do niczego potrzebne, raz się zezłości, że nie może, potem drugi, a potem się nauczy, że pewne rzeczy są dla dorosłych.
I tak dziecko powinno wiedzieć co może sobie wziąć, a czego nie wolno mu dotykać, no ale to moje zdanie
Bardziej zamiast na zabranianiu to powinno się skupić na tłumaczeniu. Dzieci nie sa takie głupie. A zakazany owoc najbardziej kusi. Jak się dziecku powie "Dobra, dzisiaj sobie z mamusią usiądziesz i się pobawimy szminką. Ale! Nie baw sie sama beze mnie dobrze? Bo mi będzie smutno że się beze mnie bawisz" U mnie to skutkowało.
Moim zdaniem dużo gorsze niż od zabawy pomalowac dziecku usta jest wychowywanie dzieciaka na chama i prostaka, który w tramwaju mając lat naście siedzi i nie ustąpi starszej kobiecie miejsca, albo już po prostu powiem rozwszezczanego bachora kóry w restauracji drze ryja.
Nie wiem czy to ja czy o co chodzi ale mama mi zawsze opowiada że Ja byłam bardzo ugodowym dzieckiem. Nauczyła mnie że jak jest jedzenie to się je a nie że nie i weź mamo za mną lataj z obiadkiem.

(U mnie w bloku jest mama która karmi dziecko tylko w windzie bo inaczej nie zje.) I to nie jest wina dziecka tylko matki bo tak dziecko nauczyła.

Się rozpisałam

14.02.14

Stary 2013-08-22, 08:31   #2242
Scarrabeo
Zakorzenienie

Czytając dzisiejszą rozmowę zapałałam nagłą chęcią bycia samookaleczającą się lesbijką.

Zrobiłam sobie maskę z resztki Bingacza, miodu gryczanego i oliwy. Muszę ogarnąć tę szopę, bo dzieje się dramat.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 08:33   #2243
Krrem
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne w

Cytat:
Ja po mieście też nie chodziłam tak. Wyjątek jak byłam w szpitalu, albo wlasnie na wakacjach. Wtedy mogłam błyszczyk cały dzień nosić. A pomadke mogłam zawsze ale pod warunkiem że kolor miała bardzo bardzo naturalny tak żeby nie rzucała się w oczy. A paznokcie tylko w wakacje albo po domu jak np byłam chora. Myślę że we wszystkim można znaleźć umiar.

Podstawą w życiu jest umiar. Z niczym nie można przesadzać. Ani w jedną strone czyli pozwalać dziecku na wszystko ani zakazywać wszystkeigo, Trzeba tłumaczyć. Nawet po 500 razy. Ale o to chodzi w rodzicielstwie.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Czytając dzisiejszą rozmowę zapałałam nagłą chęcią bycia samookaleczającą się lesbijką.

Zrobiłam sobie maskę z resztki Bingacza, miodu gryczanego i oliwy. Muszę ogarnąć tę szopę, bo dzieje się dramat.
Ja też! Chce sobie przebić ucho tylko jeszcze nie wiem które i w którym miejscu

14.02.14

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-22, 08:34   #2244
siiesta
Rozeznanie

Wczoraj po raz pierwszy umyłam włosy szamponem pokrzywowym z 4 kroplami MLECZKA PSZCZELEGO. Piana jakoś była suuuper lekka ale i taka jakby mięsista. Chwilkę trzymałam to na włosach a następnie spłukałam. Poszłam spać w mokrych.

Dziś rano patrzę na efekt- a tu wow! Włosy bez GRAMA puszenia, takie zbite i śliskie. Do tego całkiem błyszczące. Efekt na moich półkręconych włosach jest super!

Będę częściej mleczka używała to fakt!
Likwidujemy naczynka
siiesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 08:35   #2245
pluskotka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne w

Cytat:
Podstawą w życiu jest umiar. Z niczym nie można przesadzać. Ani w jedną strone czyli pozwalać dziecku na wszystko ani zakazywać wszystkeigo, Trzeba tłumaczyć. Nawet po 500 razy. Ale o to chodzi w rodzicielstwie.
To chyba jest tak oczywiste, że nie trzeba tego pisać Choć sądząc po zachowaniach dzieci to chyba nie bardzo
Stary 2013-08-22, 08:36   #2246
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Ja napisałam, że trzeba dziecku wytłumaczyć, że pewne rzeczy może robić a pewnych nie i dla mnie np. dziecko nie może się malować i to moim zdaniem mu trzeba wytłumaczyć, tak samo jak trzeba mu wytłumaczyć, że się starszym miejsca ustępuje w komunikacji, ale wiadomo co człowiek to opinia
Stary 2013-08-22, 08:40   #2247
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
To chyba jest tak oczywiste, że nie trzeba tego pisać Choć sądząc po zachowaniach dzieci to chyba nie bardzo
W tych czasach dla mało których rodziców jest to oczywiste. Wszędzie rozwszeczane bachory, które nie potrafią się zachować nigdzie tylko biegają i sie drą w miejscach publicznych. Biegać i sie drzeć to można w domu w parku. Ale nie w centrum handlowym czy restauracji.
Albo co jest dla mnie szczytem. Jedzie babcia z dzieckiem. babcia ma wyładowane siaty. Oczywiście kto usiądzie na wolnym miejscu? Dziecko. A potem się stare kobity dziwią skąd młodzież nie ma szacunku i sobie siada i nie ustępuje miejsca. Ja zawsze ustępuję miejsca chyba że wracam z mamą z zakupów i mam tyle siatek że nie byłabym w stanie sie trzymać.

14.02.14

Stary 2013-08-22, 08:41   #2248
pluskotka
Zakorzenienie

A tak zbaczając z offtopu, to cholernie się cieszę, że w śr idę do fryzjera. Już na te włosy nie mogę patrzeć, nie że są zniszczone, rozdwojeń to bardzo niewiele. Ale już są takie przerzedzone, że wyglądam jakby mnie ktoś brzytwą dopadł. Dziewczyny które mnie widziały: ile radzicie obciąć 2 cm? 5? 10? Tak szczerze, bez krępacji.
Stary 2013-08-22, 08:43   #2249
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
A tak zbaczając z offtopu, to cholernie się cieszę, że w śr idę do fryzjera. Już na te włosy nie mogę patrzeć, nie że są zniszczone, rozdwojeń to bardzo niewiele. Ale już są takie przerzedzone, że wyglądam jakby mnie ktoś brzytwą dopadł. Dziewczyny które mnie widziały: ile radzicie obciąć 2 cm? 5? 10? Tak szczerze, bez krępacji.
Pokaz włosy

Ja też idę. Dzisiaj się zapiszę.

14.02.14

Stary 2013-08-22, 08:45   #2250
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Cytat:
Bardziej zamiast na zabranianiu to powinno się skupić na tłumaczeniu. Dzieci nie sa takie głupie. A zakazany owoc najbardziej kusi. Jak się dziecku powie "Dobra, dzisiaj sobie z mamusią usiądziesz i się pobawimy szminką. Ale! Nie baw sie sama beze mnie dobrze? Bo mi będzie smutno że się beze mnie bawisz" U mnie to skutkowało.
Moim zdaniem dużo gorsze niż od zabawy pomalowac dziecku usta jest wychowywanie dzieciaka na chama i prostaka, który w tramwaju mając lat naście siedzi i nie ustąpi starszej kobiecie miejsca, albo już po prostu powiem rozwszezczanego bachora kóry w restauracji drze ryja.
Nie wiem czy to ja czy o co chodzi ale mama mi zawsze opowiada że Ja byłam bardzo ugodowym dzieckiem. Nauczyła mnie że jak jest jedzenie to się je a nie że nie i weź mamo za mną lataj z obiadkiem.

(U mnie w bloku jest mama która karmi dziecko tylko w windzie bo inaczej nie zje.) I to nie jest wina dziecka tylko matki bo tak dziecko nauczyła.

Się rozpisałam
Także jestem tego zdania. Przesada w żadną stronę nie jest dobra. Dzieci są bardzo różne, jedne interesuje "co rano mama robi w łazience" i "dlaczego ma takie kolorowe paznokcie", inne zupełnie nie i nie dopytują się o to. U mnie wyglądało to tak, że miałam swoją małą kosmetyczkę z plastikowymi kosmetykami. Jakaś szminka, lusterko (takie plastikowe, z naklejanym błyszczącym papierem w stylu lusterka w środku), plastikowe pierścionki i...nienawidziłam tego zestawu Ale miałam, mama wytłumaczyła, do czego to, dlaczego małe dziewczynki malować się nie mogą i komu tu pasuję. Myślę, że wszędzie najważniejszy jest UMIAR i dostosowanie do wieku. Inaczej potraktujemy 5-latkę, inaczej 10-latkę, której już można (jeśli chce) pozwolić pomalować usta błyszczykiem.

Ps. A propos tego zestawu plastikowych kosmetyków: dostałam go chyba od babci i gdy moja mama oglądała te kosmetyki powiedziała, że to taki pic na wodę. Niestety, małe 4-5 letnie dziecko jeszcze nie rozumie wszystkich powiedzień i metafor i myślałam, że do tej szminki trzeba wlać wodę, żeby zaczęła malować
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości