Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-21, 21:16   #4981
Luzia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c

objadłam się właśnie pizzą z tżtem. A z serduszka nici bo sie fochnął

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 21:34   #4982
vioris
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
objadłam się właśnie pizzą z tżtem. A z serduszka nici bo sie fochnął

Najlepsze na focha jest bykanko

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Laski ja już dziś nie doczekam nowego wątku, bo padam z nóg i kładę się spać. Jak dobrniecie do 5000 to załóżcie same, a jak nie to ja jutro założę. Tylko ustalcie w końcu temat!

Dobranocka!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja mogę założyć I tak pewnie posiedzę tu trochę z Wami

Proponuję zmienioną trochę chyba Twoją propozycje:

Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy!

Bo jak napiszemy, że mamy 3 dwupaki to się jeszcze zatrzyma na tych trzech a tego nie chcemy
Stary 2013-08-21, 21:47   #4983
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Najlepsze na focha jest bykanko

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Ja mogę założyć I tak pewnie posiedzę tu trochę z Wami

Proponuję zmienioną trochę chyba Twoją propozycje:

Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy!

Bo jak napiszemy, że mamy 3 dwupaki to się jeszcze zatrzyma na tych trzech a tego nie chcemy
Dzień dobry a właściwie dobry wieczór muszę nadrobić sporo, a tu już się nowy wątek szykuje. Może będzie ten nowy dla mnie bardziej szczęśliwy

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 21:54   #4984
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Dzień dobry a właściwie dobry wieczór muszę nadrobić sporo, a tu już się nowy wątek szykuje. Może będzie ten nowy dla mnie bardziej szczęśliwy
Witaj
Nareszcie jesteś
Już tu się wszystkie o Ciebie martwiłyśmy
Jak się czujesz?
Stary 2013-08-21, 22:02   #4985
maciejka1987
Zakorzenienie

a ja się też fochnełam dziś z tż, zbliża się @ i to pewnie dlatego ... swoją drogą dziś bolał mnie brzuch jak tuż przed @ a zostało jescze 5 dni...czy może przyjdzie szybciej?? No i twarz mi wysypało masakrycznie , dawno tak nie miałam.

No i zmęczona jestem ostatnio mega... coś jest nie tak, chyba jakiś witamin mi brakuje, no i zimno mi wyskoczyło ...

ALe marudzę... ogólnie jakoś humoru nie mam, ciężki okres u mnie w pracy się zaczął i kurcze ciężko będzie ze staraniami, sama nie wiem czy dać jeszcze na wstrzymanie ze staraniami miesiąc, czy co robić? ( oczywiście optymistycznie zakładam, że od razu zajdę...) czy nie patrzeć na pracę i starać się, bo nie wiadomo kiedy się uda? Z drugiej strony wiem, że szefostwo będzie kręcić nosem na ciążę, tym bardziej, że w październiku mam już parę spraw zapisanych w obowiązkach, a raczej koło 10 - 12 tygodnia byłabym wysłana na zwolnienie...

normalnie głupia jestem, że myślę o pracy.... tż też nie wie co robić, tym bardziej, że lekarz powiedział, że mogę mieć problemy. Normlanie chyba w nocy nie usnę..

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 22:15   #4986
Jagatka_N
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Witam
czy przyjmiecie do swojego grona jeszcze jedna "staraczkę" ?

Od jakiegoś czasu zaglądam na Wasze forum i podczytuję....

pzdr
Jagatka_N jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 22:23   #4987
mloda0802
Rozeznanie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Witam

pzdr
Przygarniemy, przygarniemy Witaj !!
Powiedz coś o sobie żrbyśmy mogły Cię lepiej poznać
Pozdrawiam i życzę owocnej nocki
Buziaki !
mloda0802 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 22:27   #4988
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Witaj
Nareszcie jesteś
Już tu się wszystkie o Ciebie martwiłyśmy
Jak się czujesz?
Dziękuję kochana coraz lepiej, powolutku, mam nadzieję, że będzie ok.
Na razie mam jeszcze 1,5 opak antybiotyku, nadal plamię, czekam aż wreszcie przyjdzie normalny okres wtedy będę wiedziała, że się wszystko już normuje i jest ok.
ilona_0105 przykro mi, że miałaś takie komplikacje ja na razie w miarę ok, plamienie lekkie i antybiotyk, zobaczymy co będzie dalej.

Teraz Was nadrabiam, ale przyznam, że nie wiem kiedy to przeczytam bo mam kilkanaście stron!

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Witam

pzdr
Ps. Witam wszystkie nowe dziewczyny.Życzę powodzenia.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-21, 22:34   #4989
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda0802 Pokaż wiadomość
Przygarniemy, przygarniemy Witaj !!
Powiedz coś o sobie żrbyśmy mogły Cię lepiej poznać
Pozdrawiam i życzę owocnej nocki
Buziaki !

Thanks

O maluszka zaczęliśmy starać sie jakies 3 m-ce temu, do tej pory bezskutecznie, 2 dni temu-w dzień spodziewanej @- rano zrobiłam test, pokazała się druga kreska baaaardzo bledziutka (teraz myslę ze chyba tak bardzo chcialam ją zaobaczyc i dlatego zobaczylam... )a kilka godz poźniej przyszła @ i tyle po radości
Wiem ze 3 mce staran to niedługo ale przyznam szczerze że jeszcze 3 kolejne i zaczynę się niepokoic...

Mam nadzieję ze szybko załapię Wasze skroty, bo przyznam ze jak zaczynalam czytac ten watek to @,tż, dc itp były dla mnie zagadką

milej nocki życzę
Stary 2013-08-21, 22:51   #4990
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Thanks

O maluszka zaczęliśmy starać sie jakies 3 m-ce temu, do tej pory bezskutecznie, 2 dni temu-w dzień spodziewanej @- rano zrobiłam test, pokazała się druga kreska baaaardzo bledziutka (teraz myslę ze chyba tak bardzo chcialam ją zaobaczyc i dlatego zobaczylam... )a kilka godz poźniej przyszła @ i tyle po radości
Wiem ze 3 mce staran to niedługo ale przyznam szczerze że jeszcze 3 kolejne i zaczynę się niepokoic...

Mam nadzieję ze szybko załapię Wasze skroty, bo przyznam ze jak zaczynalam czytac ten watek to @,tż, dc itp były dla mnie zagadką

milej nocki życzę
Tym bardziej życzę powodzenia w kolejnym cyklu i na razie się nie stresuj bo 3 cykl starań to jeszcze nie tak dużo

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-21, 23:23   #4991
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

pzdr
Witaj

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Dziękuję kochana coraz lepiej, powolutku, mam nadzieję, że będzie ok.
Na razie mam jeszcze 1,5 opak antybiotyku, nadal plamię, czekam aż wreszcie przyjdzie normalny okres wtedy będę wiedziała, że się wszystko już normuje i jest ok.
ilona_0105 przykro mi, że miałaś takie komplikacje ja na razie w miarę ok, plamienie lekkie i antybiotyk, zobaczymy co będzie dalej.

Teraz Was nadrabiam, ale przyznam, że nie wiem kiedy to przeczytam bo mam kilkanaście stron!
Niedługo będzie dobrze Wszystko się unormuje a Ty będziesz nadal razem z nami z uśmiechem na twarzy walczyć o swoje drugie szczęście

Cytat:
Thanks

milej nocki życzę
Uwierz mi, to malutko jeszcze
A jak się staracie? Tzn, czy obserwujesz jakoś swój cykl, wiesz kiedy masz owulację i wtedy działacie, czy jednak szliście na żywioł?
To bardzo ważne, bo ja np się starałam prawie rok o pierwsze dziecko i robiłam to tak na oko Myślę, że jakbym się wtedy obserwowała to by było może szybciej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 23:31   #4992
Kamel
Wtajemniczenie

Dziękuję Vioris

Dalej Was nadrabiam, ehhh miałam ponad 20 stron, jeszcze mniejsza połowa do przeczytania.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-21, 23:36   #4993
vioris
Zakorzenienie

Nudziło mi się, bo dziś tu mały ruch więc założyłam nowy wątek na który serdecznie zapraszam
Jakby ktoś miał jakieś propozycje odnośnie tytułu to pisać I proszę o info kogo gdzie dopisać Jutro wszystko uzupełnię

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=712539

A teraz zmykam spać
Dobranoc

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2013-08-21 o 23:38
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 01:35   #4994
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle gdzie Kamel?? nie załamała nam się tam czasem?
Jestem kochana, potrzebowałam odrobinę dystansu. Teraz Was nadrabiam i jest prawie 2 w nocy i chyba muszę na dziś skończyć bo już nie daję rady.

A tak na marginesie i w odp na wcześniejsze pytanie Leine, maż był ze mną w szpitalu od 9-15( o 10 zabieg a przed 15 wypis)
Był też z nim synek, potem prosiłam, żeby Go M odwiózł po zabiegu.
M trzymał mnie za rękę jak leżałam po. Potem pomógł mi pójść do łazienki po 2h, i pomagał bo w łazience myślałam, że padnę tak mnie osłabiło i było niedobrze. Od tego zdarzenia M nie pije i stara się nie palić, to mi dało dużo spokoju i wyciszenia.
Kupiłam wiesiołek i kwas foliowy i na razie bierzemy obydwoje.
Czas pokaże co będzie dalej.
Ps. Obym następnym razem mogła z uśmiechem patrzeć w to niebo w szpitalu jak wtedy gdy urodziłam synka.(zdj. robione po urodzeniu synka).
Podczas tego pobytu też było niebo ale okoliczności smutne.
Ps2. Piękny szpital, cieszę się, że w nim rodziłam, a to niebo było przepiękne jak mnie odwieźli po cesarce do pokoju. Światło było zgaszone a niebo na suficie było podświetlone piękny efekt

---------- Dopisano o 02:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Sama nie wiem co napisać...niestety siostra poroniła do jutra zostanie na obserwacji, bo miała zbyt mocne krwawienie.

Z drugiej strony jak tak gadaliśmy z bratem, to zabrzmi to strasznie, ale patrząc na jej sytuację może to i dobrze. Jest nieletnia, ojcem jej dziecka miał być chamski młody gnojek mający dobrze ustawionych rodziców, którzy zaproponowali bezczelnie aborcję. Może i tak miało być... może dziecko miałoby zniszczone życie mając takiego ojca, wychowywałaby go w końcu tylko moja siostra, która przez jedno głupstwo sama zniszczyłaby sobie młodość i życie. Wiem, że to okropnie brzmi, bo sama mam dziecko i staram się o drugie, ale to moja młodziutka siostra, doszukuję się pozytywów tej sytuacji czuję się nawet winna, że tak myślę
Dopiero dobrnęłam do Twojego posta. Bardzo mi przykro z powodu Twojej siostry. Tak widocznie miało być i dziecko nie będzie miało takiego wyrachowanego ojca. Szkoda jednak siostry i dzidziusia

---------- Dopisano o 02:35 ---------- Poprzedni post napisano o 02:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Powiedział, ze jak od poniedziałku nie urosły, to nie ma sie co łudzić, że w tym cyklu cos sie zadzieje... Tak więc zaczynam brac Duphaston na wywołanie okresu
A w następnym cyklu mam mieć większą dawkę CLO. Ale już przestałam podchodzić do niego z entuzjazmem... a tak liczyłam na to, że pomoże... mam dziś mega dola

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Leany przykro mi. Wierzę, że będzie dobrze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01400.jpg (44,8 KB, 29 załadowań)

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2013-08-22 o 02:01
Stary 2013-08-22, 08:50   #4995
Jagatka_N
Zakorzenienie

Uwierz mi, to malutko jeszcze
A jak się staracie? Tzn, czy obserwujesz jakoś swój cykl, wiesz kiedy masz owulację i wtedy działacie, czy jednak szliście na żywioł?
To bardzo ważne, bo ja np się starałam prawie rok o pierwsze dziecko i robiłam to tak na oko Myślę, że jakbym się wtedy obserwowała to by było może szybciej [/QUOTE]

Hello,

szliśmy na żywioł... jesli chodzi o obserwacje, nie mierze temp, ale moje cykle sa raczej równej długosci 28-29dni, wiec zakładalam ze owulacja powinna byc ok.13-15 dc, wiec wtedy działalismy bardziej
W tym cyklu zamierzem pierwszy raz użyc testow owulacyjnych, wiec na pewno bede miec do Was duzo pytan. Np. czy powinnam zaczac testowac od 12dc ? A Ty vioris próbowalaś tych testów?
pzdr
Stary 2013-08-22, 08:52   #4996
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:

Hello,

szliśmy na żywioł... jesli chodzi o obserwacje, nie mierze temp, ale moje cykle sa raczej równej długosci 28-29dni, wiec zakładalam ze owulacja powinna byc ok.13-15 dc, wiec wtedy działalismy bardziej
W tym cyklu zamierzem pierwszy raz użyc testow owulacyjnych, wiec na pewno bede miec do Was duzo pytan. Np. czy powinnam zaczac testowac od 12dc ? A Ty vioris próbowalaś tych testów?
pzdr
Zapraszamy tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=712539 na nowy wątek
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 09:04   #4997
gosius91
Zakorzenienie

Witam

Powróciłam, po długiej nieobecności..

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 09:07   #4998
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Witam

Powróciłam, po długiej nieobecności..
Zapraszamy tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=712539 na nowy wątek
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości