|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
|
|
#1892 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
jak był nowordkiem i trochę pozniej zawsze go kapalismy o 19, ale to nie dzialalo i on i tak zasypial kiedy chcial czyt: kilka godz po kapieli w sumie to bym wolala, żeby zasypial o stalej porze, ale nie wiem jak go przyzwyczaic ![]() ratunku! mąż się do mnie dobiera |
|
|
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
połóż sie szybko na kanapie i udawaj że spisz może na śpiocha nie weźmie ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- poszłam spać. jakby kto pytał ![]() Jutro w bierdonce dady 2 op. za 50zł, wiedzą?
|
|
#1894 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widziałam ![]() Dzisiaj też jeździłam Temat zaczyna wypływać więc znając swoje podejście wzięłam się do roboty ![]() Cytat:
Niby chcę ale nie chcę ![]() ![]() Już?! ![]() Cytat:
![]() Uff, nadrobiłam. Melduję, że przygotowałam dzisiaj 8 obiadków a la T'ai. Myślałam, że więcej tego wyjdzie No ale nic. Zobaczymy jak to młodzież przyjmie. W menu cielęcinka z włoszczyzną plus albo kalafior albo fasolka. A dziś i jutro indyk. I może pojutrze, bo dużo mam.I zrobiłam dziś tiramisu i oczywiście 1/3 już opitoliliśmy... I zrobiłam masełko z natką pietruszki. Teściowa mi taki pomysł podrzuciła, bo miała dużo pietruszki na zbyciu a ja nie chciałam wziąć bo nie lubię. To nam utarła posiekaną pietruszkę z masłem i tak mi zasmakowało, że dzisiaj z kolejnym pęczkiem dorobiłam. Poza tym Ewka usnęła pięknie o 20 i równie pięknie równiutko o 23, dokładnie tak jak wczoraj, obudziła się na pierwsze karmienie ![]() Lecę spać. Melduję się jutro! |
|||||
|
|
|
#1895 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za zdrówko młodego ![]() my też już 3 ![]() u nas po staremu. Młodej kupiłam pełzaka z FP z nadzieją, że zacznie raczkować, ale jak ten jej ucieknie to olewa temat i zajmuje się czymś innym ![]() Cytat:
jakoś mi te dady nie podeszły dawno ich już nie miałam. Od dłuższego czasu pampersy używamy activ baby i jestem zadowolona. W promocji cenowo wychodzą nieraz podobnie do dady. Ale może kiedyś jeszcze kupię dla przypomnienia pamiętam tylko, że trochę śmierdziały![]() Cytat:
![]() oj, ja niby też bym chciała, ale jak sobie pomyślę to by mi było szkoda. Dlatego na razie się nie zabieram tylko zbieram informacje od innych mamuś. Najpierw chciałam karmić tylko 3 miesiące, potem 6, a teraz przedłużyłam do roku. Zobaczymy czy się jeszcze nie przeciągnie ![]()
|
|
#1896 | |
|
Zadomowienie
|
Donoszę ,że moje dziecko nie spi od 6 rano i ani mysli po butli isc dalej spac
...Marudzil mi wczoraj po 17 godzinie ale pomyslalam, ze na drzemke juz za pozno więc go przetrzymalam do prawie 19. Usnął momentalnie i efekt jest taki, ze od rana znów mi marudzi....Zdecydowanie wolę jak zasypia pózniej ..... i jak tam było? ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Cytat:
![]() A w lidlu różne dzieciowe rzeczy - ubranka, zabezpieczenia do domu. Muszę później pojechać po zabezpieczenia do kontaktów... No niestety wakacje zawsze tak szybko mijają ![]() Ja też niby za 1,5 tygodnia, a tak naprawdę to już za 0,5 W poniedziałek już pierwsza rada pedagogiczna, potem znając moją szkołę jeszcze ze 2 będą No i za papiery do awansu muszę się wziąć w końcu - chciałabym to ogarnąć zanim rok szkolny się zacznie, bo potem będzie zapier.dol Podsumowując - od najbliższego poniedziałku będzie mnie mniej
|
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
U nad.kolejna noc na samej wodzie nawet chyba dziś pił rzadziej niż wczoraj nie udalo mi się uciec Czarus lezy na brzuchu i warczy. normalnie jak jakis.dziki zwierz |
|
|
|
#1899 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
popracowałam całe 7 dni i jestem na wypowiedzeniu ![]() teraz tylko siedzę 3 tygodnie za kolegę bo ma urlop i koniec pracy na tą chwilę ![]() Jan nie staje, nie raczkuje ale pełza po całej chałupie ![]() ma nadal 2 zęby i od kilku dni woła "mama" ![]() Cytat:
w styczniu pierwsze samodzielne zasypianie trwało 2h ale każdego kolejnego dnia coraz krócej (kładłam zawsze o tej samej porze) teraz raz się rzuca 5 minut, raz 20 ale w końcu padnie ![]() Cytat:
a pampersy właśnie to mi taniej wychodzą niż dada zwłaszcza że dady o 2 więcej zużywałam w dzień ![]() Cytat:
![]() eee to jakaś słaba jesteś ![]() mnie się codziennie udaje ![]() tak więc odprowadziłam Jana do dziadków i poleciałam pędem do lidla ![]() tłum ale utrafiłam co chciałam w nocy znów średnio - musiałam Jana trochę za rękę potrzymać
|
|||||
|
|
|
#1900 | ||
|
Wtajemniczenie
|
oo nie wiedziałam, tylko dzisiaj ta promocja???
ja się wybieram do lidla po drzemce panny. Czaję się na body i dresik - albo fioletowy albo chłopięcy bo podoba mi sie ta zieleń z szarym.Myślałam też nad tym czyms do raczkowania wałek czy ja mu tam - hmmm ale nie wiem czy to nie zbędna rzecz![]() Cytat:
![]() ech ja za 1,5 m-ca. Ciekawe jak nasz wątek będzie wyglądał jak prawie wszystkie wrócimy do pracy![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny pytanko - dawałyście maluchom cukinie i por? dostałam wczoraj trochę warzywek od tż babci z ogródka - ziemniaki, marchewki, buraki i własnie por i cukinię. I tak się zastanawiam czy nagotować coś z tego dla małej... |
||
|
|
|
#1901 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój brzdąc jak usnął wczoraj o 18, tak spał do 7 rano. Tzn. zmieniłam pampersa i dałam butlę na śpiocha o 22, potem obudził się tradycyjnie po 4 na mleczko (próbowałam mu nie dać, to się rozbudził i stanął w łóżeczku ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1902 |
|
Zadomowienie
|
ja zawsze dodaje pora do zupki jarzynowej, a z cukinii ostatnio takie ala leczo zrobilam
|
|
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o owoce i warzywa to nie czaję się jedynie cytrusy na razie odpuściłam |
|
|
|
|
#1904 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wstałam o 8.15 dziś Ula budziła mnie od 6, ale podrzucałam jej zabawki do łóżeczka i udawałam że śpię dalej. Ula udawała że ją to obchodzi ![]() u uścisk dłoni Matki Założycielki gdzie? ![]() szit może i ja co porobie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
mi mąż z Albanii groził telefonicznie ![]() kurcze, może podjade i ja do lidla ![]() Cytat:
cukinie dałam, pora nie bo dla mnie jest za ciężki. Cukinie zrobiłam na parze z cielęcinką i ziemniaczkiem. A w ogóle to dziedziczka kończy dziś 8 miesięcy!!
|
|
#1905 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja pier!@#$%^&
Zasnęła o 20 bez problemu, pierwszy cyc o 23 a potem to już chyba co 1,5h. Walę to! Od jutra odcyckowuję w nocy i jedziemy na mm. Zwłaszcza, że ona tak mocno śsie ![]() Cytat:
a nie ma zębów ![]() ![]() Sesese ![]() A mi się udało. 2 razy się czaił ale dostał w łeb ![]() Cytat:
o luuudzie. Jak Ewka pociągnie 3 łyki to będzie dobrze ![]() W ogóle martwi mnie to jej niepicie w kontekście odcyckowywania. Miała któraś z Was problem z niepijącym dzieckiem? Miszcz ![]() Cytat:
![]() Ja się wczoraj też zastanawiałam nad porem, bo zrobiłam wywar z całą włoszczyzną. No i w efekcie moich namysłów zblendowałam też tego pora. Wyszło mi 8 obiadków z 1 porem więc nie powinno być problemu raczej. Z cukinią jeszcze się czaję. Edytowane przez dzika_kaka Czas edycji: 2013-08-22 o 10:28 |
|||
|
|
|
#1906 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1907 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1908 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1909 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli pewnie nie mam po co jechac do lidla ![]() coś mi się wydaje,że nie dokońca chciałas uciec ![]() Cytat:
![]() cukinie kiedys robilam ale Adaskowi nie wchodzi jedzenie mamy ale cukinia jest w slioczkach jakichś |
||
|
|
|
#1910 |
|
Zadomowienie
|
T'ai co pije Twój Jaś, wodę? Mój Oli pije tylko wodę przegotowaną, ale w ciągu dnia wypija około 100 ml, tylko jak były upały to więcej.
|
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i się rozruszałam więc za ciosem poszłam na rower Ba! Nawet mam ambitny plan przerzucić ten rower na rano, bo jednak szkoda mi trochę czasu wieczorem...Sto lat dla Ulencji! W załączeniu dawno nie pokazywana Ewka w wersji samoobsługa
|
|
|
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio się budzi - "śniło mi się że miałem ochotę cię bzyknąć a ty odmówiłaś....czy ja nawet ☠☠☠☠a we śnie nie mogę mieć przyjemności?" jedź ![]() samej wody ![]() raz poszłam koło 15 i nic nie zostało ![]() więc dziś byłam 8.30 ale co - kasy mało a dziecku coś na jesień potrzeba ![]() za 50zł - 2 pary spodni i 2 pary bodziaków to chyba nieźle ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------
|
|
|
|
|
#1913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak dam wiecej soku to wypija bardzo duzo...i tu jest pytanie: pije bo mu się chce pić czy pije bo jest slodkie ![]() szacun ![]() najlepszego!!! |
|
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo przegotowaną jak nie mam akuratjak upały to 4 kubki to minimum po 200 czasem pół na raz wciągał, nie dało się mu wyrwać z ręki ![]() |
|
|
|
|
#1915 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- dobra...idę sie malowac i sru do lidla, moze cos jeszcze dostanę... |
||
|
|
|
#1916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no pięknie siedzi ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- już sprawdziłam na stronie biedronki - do niedzieli ta promocja i jakby co to są tez chusteczki nawilżane za 3,69 |
|
|
|
|
#1917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tękju! Chyba mamy kupę. Drugą
|
||
|
|
|
#1918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- A z jakich niekapków piją Wasze dzieci? czy może z butli ze smoczkiem? |
|
|
|
|
#1919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy niekapek z TT ale jakoś nie bardzo jeszcze czai ja sie z tego pije, kilka razy udało jej się pociągnąć a ta to nic więc głównie butla w użyciu u nas |
|
|
|
|
#1920 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/kula-pelzak-fisher...468576596.html dawałam cukinię ![]() ![]() Fajowa Cytat:
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
Dlatego śpi z nami, bo wstawać tak często bym nie dała rady. Ja się pocieszam, że to minie. Gdyby był bezstresowy sposób, żeby przejść na mm to może bym się zastanowiła, ale ona butli nie chce, a z kubka to nie wiem czy by wyszło na dłuższą metę![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

może na śpiocha nie weźmie 

to chyba też już THE END....

Podsumowując - od najbliższego poniedziałku będzie mnie mniej

o luuudzie. Jak Ewka pociągnie 3 łyki to będzie dobrze