Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-22, 10:18   #1321
tinyheart
Rozeznanie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja nie dostałam zdjęć sukni
Ja tez zadnych zdjec nie dostalam

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:22   #1322
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Taka poduszeczka musi mieć 2 wstążeczki do przywiązania obrączek czy 4?
na ślubie mojej przyjaciółki była taka poduszeczka, miała 4 wstążeczki (po 2 na każdą obrączkę, żeby zawiązać na kokardkę). podczas przysięgi PMka tak się jakoś zamotała, że nie mogła odwiązać obrączki i nałożyła ją tak jakby z tą poduszką zestresowała się biedna, a pan młody po powrocie do krzeseł pokazał z tyłu za sobą palcami nożyczki (taki gest, wiecie o co chodzi ), co poruszyło jeszcze większe zamieszanie na szczęście mama PMki miała ze sobą w torebce małe nożyczki, podała je Pmce i sprawa się rozwiązała później na weselu goście i Młodzi to wspominali i śmiali się serdecznie z tego
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:23   #1323
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
PROŚBA!

KaEs
Kate Noir
Anesthesia
Elrosa

mogłybyście przesłać foty w sukniach na priv? Nie załapałam się wczoraj, widzę kilka stron zachwytu a ja nie wiem o co chodzi
Ja też chętnie zobaczyłabym wasze suknie.
Elrosa świetne pudełka!!!
Stary 2013-08-22, 10:24   #1324
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

odnośnie tablic zawieszanych nad wejsciem. U mnie tego się nie praktykuje, u TŻ-ta tak. No ale ja mieszkam w wielkim wieżowcu. Jest tu ponad 150 mieszkań. U Tż-ta w bloku jest mieszkań 6, wszyscy się dobrze znają. Więc u nich jest to normalne U mnie by dziwnie na to patrzeli ;/

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:25   #1325
Elrosa
Zadomowienie

Ja myślałam o takim pudełeczku. Na pewno nie poduszka ze wstążeczkami, znając moją zręczność, nie mogłabym rozwiązać kokardki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1-LEAD-DIY-Wooden-Ring-Bearer-Box-by-Renee-Hong-for-The-Knotty-Bride.jpg (165,0 KB, 27 załadowań)
Stary 2013-08-22, 10:26   #1326
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Ja bym chciała taką fryzurkę.
Chciałam mieć bardziej rozpuszczone ale moje włosy łapią wilgoć jak głupie i są kręcono-puszące więc wolę nie ryzykować w dniu ślubu
Moje też takie są , ale myślałam o tym, żeby sobie zostawić chociaż jedno skręcone pasemko... Gorzej, że pewnie dobrej fryzjerki nie znajdę i będę miała stresa..

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
hej hej żyję, ale jestem mega zalatana... mam nadzieję, że jutro siądę na spokojnie i poczytam co tam ostatnio u Was.

Znów była rozmowa na temat alkoholu na wesele... moja mama mówi by liczyć wódki 0,5 na parę, a teściowa 0,75... chyba ekonomiczniej lepiej jest kupić 0,75? Boję się, że na parę licząc 0,5 to za mało! Jak mówiłam, że 0,5 na łeb to mi mówiły, że przesadzam :/ już sama zgłupiałam i nie wiem jak liczyć. Zastanawiam się nad tym bo w sumie na rękę nam będzie kupić alkohol za 2 miesiące.

Kate noir
jeśli można to proszę o foto
Jejkuu ale dużo ! U nas liczyliśmy 0,5l/parę, ewentualnie weźmiemy 0,75 , no i kilka na ewentualne bramki, nic więcej... Ja bym nie wypiła na weselu sama 0,5l, w końcu nie chodzi o to, żeby się nawalić i przewracać...

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Hej

Kate Noir, mogę prosić zdjęcia sukni na PW?

Namisek, moim zdaniem liczysz za mało. Ja liczyłam 0,5l na OSOBĘ, a mój tata twierdzi, że to za mało i że mam liczyć 1l na osobę, za to mama jest po środku i mówi, że 0,75 na osobę.
Chyba dla swietego spokoju policze 1l na osobę. Może będzie możliwość oddania wódki do hurtowni.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja chciałabym też sukienkę na priv

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

My liczymy 0.5l na osobę. Nieważne, czy dziecko, czy kierowca, czy jakaś ciocia, która wypije 2 drinki, bo mamy np. sporo młodych, którzy wiadomo, jedząc i tańcząc, są w stanie wypić sporo

A z tym, czy ekonomiczniej kupić 0.75 to niekoniecznie.
My z TŻtem w sklepie zawsze przy róznej gramaturze opakowań, patrzymy na tę cenę małymi literkami, np. za litr, za kilogram etc.

Już kilka razy nam się zdarzyło, że z 0.5l, 0.7l i 1l, najtaniej za litr wychodziła 0.5l.

Z koszmarów ślubnych, to ja miałam kiedyś taki, że mnóstwo osób nam odmówiło, przyszło jakieś 20 osób, siedzieliśmy przy jednym długim stole, nikt się nie bawił, nie tańczył, a ja płakałam

Ale to akurat fakt, czasem mnie to martwi, że co jeśli zabawa u nas nie będzie się kręcić..
U koleżanki np. prawie nikt nie tańczył! Było mnóstwo młodych osób, niby powinni rozkręcać imprezę, ale siedzieli przy stołach w swoim towarzystwie i pili..
Też się boję, że będzie sztywno i goście nie dopiszą pod względem zabawy, mamy trochę sztywnych znajomych... Do siedzenia, picia i wygłupów przy stole ok, ale tańce i zabawy widzę średnio...

Cytat:
Ja mam i to dużo większy

My na 50 osób będziemy mieli minimum 100 butelek wódki.
Albo i więcej.
A jak zostanie, to u nas się nic nie zmarnuje

Powiedzcie mi kobietki, czy wy kupujecie poduszeczkę na obrączki?
Jak to wygląda od strony technicznej? Ksiądz moze nam podać obrączki na takiej poduszce zamiast tacy? One są tam przywiązane czy jak?
Standardowo w każdym kościele są poduszki, chyba 4, mają wstążeczki i można je użyczyć, taca też na obrączki powinna być

Cytat:
Wydrapałabym oczy takim idiotom!
http://epoznan.pl/news-news-42979-Po...iaka_do_drzewa

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Ja już mam taką:
http://www.slubnaalejka.pl/pl/p/Podw...-Rozyczka/1739
Mimo, iż nie cierpię psów, to dla mnie takie zachowanie jest niedopuszczalne. W mojej wsi paru debili przywiązało psa do drzewa, ale nie w ten sposób, tylko za łapy, głową w dół, i naparzali go kijem, a w końcu powiesili. I mimo mojej nietolerancji do psów, tym gościom zrobiłabym to samo, co robią oni. Należałoby się.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:27   #1327
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
na ślubie mojej przyjaciółki była taka poduszeczka, miała 4 wstążeczki (po 2 na każdą obrączkę, żeby zawiązać na kokardkę). podczas przysięgi PMka tak się jakoś zamotała, że nie mogła odwiązać obrączki i nałożyła ją tak jakby z tą poduszką zestresowała się biedna, a pan młody po powrocie do krzeseł pokazał z tyłu za sobą palcami nożyczki (taki gest, wiecie o co chodzi ), co poruszyło jeszcze większe zamieszanie na szczęście mama PMki miała ze sobą w torebce małe nożyczki, podała je Pmce i sprawa się rozwiązała później na weselu goście i Młodzi to wspominali i śmiali się serdecznie z tego
Hehe, niezła przygoda. Kolejny raz utwierdzam się w przekonaniu, że kobiece torebki to skarbce. Wszystko w nich można znaleźć!
My poduszeczkę też będzimey mieć, ale nie wiedziałam, że są na niej jakieś wstążki którymi przywiązuje się obrączki.
W ogóle to mamy załatwioną małą dziewczynkę do niesienia obrączek (w przyszłym roku będzie miała 3,5 roku! Jeszcze trzeba jakiegoś chłopca załatwić) bardzo się cieszę, bo zawsze o czymś takim marzyłam
Stary 2013-08-22, 10:29   #1328
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Hej

Kate Noir, mogę prosić zdjęcia sukni na PW?

Namisek, moim zdaniem liczysz za mało. Ja liczyłam 0,5l na OSOBĘ, a mój tata twierdzi, że to za mało i że mam liczyć 1l na osobę, za to mama jest po środku i mówi, że 0,75 na osobę.
Chyba dla swietego spokoju policze 1l na osobę. Może będzie możliwość oddania wódki do hurtowni.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
My liczymy 0,75l/os, o ile kupujemy sami bo jest opcja z restauracji. W tym jest też butelka na pożegnanie i na bramy więc wychodzi średnio 0,5l/os +- 10 butelek.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:31   #1329
Opiumalfa
Zakorzenienie

Witam sie!

Czytam i czytam i niektore z was maja tyle wodki jak na pulk wojska! U nas beda inne alkohole, do tego polowa gosci nie pije, wiec liczymy 0,5 na pare.

Co do tabletek, napisalam mejla do mojego gina i nie musze sie umawiac na wizyte. Dodal, zebym nie zapomniala o innej formie antykoncepcji, zeby nie zajsc w ciaze

Elrosa, piekne pudelko, nie doczytalam, czemu ono ma sluzyc?

Mi sie osobiscie te poduszeczki nie podobaja. WIdzialam tyle razy jak robilam reportaz, problemy z rozwiazaniem tych wstazeczek, przy dlugich paznokciach to juz w ogole niemozliwe.

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2013-08-22 o 10:33
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:32   #1330
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Jejkuu ale dużo ! U nas liczyliśmy 0,5l/parę, ewentualnie weźmiemy 0,75 , no i kilka na ewentualne bramki, nic więcej... Ja bym nie wypiła na weselu sama 0,5l, w końcu nie chodzi o to, żeby się nawalić i przewracać...
U nas też liczy się 0,5 l na parę. No chyba, że ktoś ma rodzinę, która ma twarde głowy, to wtedy się zgodzę, że trzeba więcej. A poza tym to będą jeszcze wina, nalewki, bimberek u niektórych piwo, drinki więc trunków nie powinno zabraknąć.
PS. U nas jak zostaje wódka z wesela (a zawsze zostaje) to mówi się, że to na chrzciny
Stary 2013-08-22, 10:33   #1331
KasiaK_080290
Zadomowienie

justynkie, say-hello miałam ten sam problem, libido na poziomie 0 i czułam się jak słoń, albo jak napompowana, 3 miesiące temu odstawiłam i widzę ogromną różnicę

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:34   #1332
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Witam sie!

Czytam i czytam i niektore z was maja tyle wodki jak na pulk wojska! U nas beda inne alkohole, do tego polowa gosci nie pije, wiec liczymy 0,5 na pare.

Co do tabletek, napisalam mejla do mojego gina i nie musze sie umawiac na wizyte. Dodal, zebym nie zapomniala o innej formie antykoncepcji, zeby nie zajsc w ciaze

My dzisiaj robimy listę gości i mam nadzieję że mama TŻ powie nam kto jak pije. 0,5l na parę może być mało, butelkę wódki to zdrowy chłop na luzie wypije przez całą noc. Ale wiadomo, jak w rodzinie bardziej praktykuje się wino to wtedy ta ilość starczy.
U mnie wina piją jedynie kobiety, piwo mężczyźni wracający na drugi dzień autem, a głównie idzie wódka.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:36   #1333
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Hehe, niezła przygoda. Kolejny raz utwierdzam się w przekonaniu, że kobiece torebki to skarbce. Wszystko w nich można znaleźć!
My poduszeczkę też będzimey mieć, ale nie wiedziałam, że są na niej jakieś wstążki którymi przywiązuje się obrączki.
W ogóle to mamy załatwioną małą dziewczynkę do niesienia obrączek (w przyszłym roku będzie miała 3,5 roku! Jeszcze trzeba jakiegoś chłopca załatwić) bardzo się cieszę, bo zawsze o czymś takim marzyłam
Na niektórych zamiast wstążeczek umieszczone jest pudełeczko na obrączki
poduszeczka 1.jpgpoduszeczka 2.jpg
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:37   #1334
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
justynkie, say-hello miałam ten sam problem, libido na poziomie 0 i czułam się jak słoń, albo jak napompowana, 3 miesiące temu odstawiłam i widzę ogromną różnicę
Mam to samo... ale nie moge odsawic anty

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:38   #1335
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
hej. a masz jakies skutki uboczne odstawienia? mialas regularny okres przed tabletkami? Mialas problemy ze skora przed?
Sorry za tyle pytan, ale to wszystko dopiero przede mna a tabletki biore od 12 lat, wiec mnie to troche przeraza..
Stary 2013-08-22, 10:39   #1336
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Na niektórych zamiast wstążeczek umieszczone jest pudełeczko na obrączki
Załącznik 5372731Załącznik 5372732
Ta pierwsza jest bardzo ładna. Tak jak myślę, to rzeczywiście trzeba to jakoś przymocować bo obrączki się zsuną z materiału. Hmmm co ja bym bez was zrobiła
Stary 2013-08-22, 10:41   #1337
Opiumalfa
Zakorzenienie

Nam sie podoba muszla na obraczki https://www.google.be/search?q=sea+s...ml%3B288%3B216

Czas edycji: 2013-08-22 o 10:42
Stary 2013-08-22, 10:41   #1338
docik10
Zakorzenienie

Dziękujecie świadkom na weselu?Bo ja myślała, żeby podziękować bo będziemy dziękować, rodzicom, dziadkom. Tylko nie wiem co im dać w podzięce
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:43   #1339
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Dziękujecie świadkom na weselu?Bo ja myślała, żeby podziękować bo będziemy dziękować, rodzicom, dziadkom. Tylko nie wiem co im dać w podzięce
my podziekujemy bedzie piosenka z dedykacja dla nich ja zatancze ze swiadkiem TZ ze swiadkową no i potem damy im butelke jakieos dobrego alkoholu bo są parą :P

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:43   #1340
Aasikk
Zadomowienie

W ogóle to się nie pochwaliłam. Wczoraj zrobiłam próbne zaproszenia.
Muszę je jeszcze troszeczkę dopracować i pochwalę się wam
Ich prostota mnie zachwyca! Jestem bardzo zadowolona, że się zdecydowałam na zrobienie ich
Stary 2013-08-22, 10:43   #1341
aniuska18032
Zakorzenienie

Ja myślałam o czymś takim na obrączki http://www.etsy.com/listing/11094281...d_tlp=weddings

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:44   #1342
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Nam sie podoba muszla na obraczki
mi też, mi też Tylko się tak zastanawiam... jakie to jest duże, bo jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić i czy wieczko nie będzie spadać jak sie go podniesie

:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2013-09-09 o 08:47
Stary 2013-08-22, 10:44   #1343
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
moglabym zobaczyc zdjecia na priv? chetnie ocenie, bo piora to moja domena

Malutenki offtop - czy trzeba isc do gina, zeby odstawic tabletki? Glupie pytanie ?

Jak brałam to byłam u gina o porade, tylko że ja brałam ze względu na wyregulowanie hormonu, któy miałam podwyższony a konsekwencją tego były ciągle pojawiające się pryszcze.

Zaznacze i ostrzegę wszystkich tych co maj,ą zamiar brać te tabletki na pryszcze to nie ma gwarancji, że po odstawieniu nie wrócą (to mi powiedził ginekolog) i powiem szczerze, że tak mnie wysypało po odstawieniu miesiąc jak zaczeły buzować hormony, że szok nigdy nie miałam tylu pryszczy więc ponad 2 lata trucia się tabletkami poszły do d.... ale hormony mi się wyrególowały bo po 6 miesiącach robiłam kontrolne wyniki to jedyny plus.

Dlatego myślę, że jeżeli je brałaś je na zapobieganie ciąży to nie trzba konsultować koniecznie ale dla spokoju można pójść podpytać.
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:45   #1344
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
U nas też jest zwyczaj podziękowań dla świadków. A co się daje? Jakiś alkohol, coraz częściej też spotykane są dyplomy dla świadków.
Co my damy jeszce nie wiemy
Stary 2013-08-22, 10:49   #1345
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
mi też, mi też Tylko się tak zastanawiam... jakie to jest duże, bo jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić i czy wieczko nie będzie spadać jak sie go podniesie
moze spadac. Ja wole jednak prawdziwe muszelki. Mam w domu sporo, wiec cos sie znajdzie

Cytat:
Napisane przez kuli1986 Pokaż wiadomość
Jak brałam to byłam u gina o porade, tylko że ja brałam ze względu na wyregulowanie hormonu, któy miałam podwyższony a konsekwencją tego były ciągle pojawiające się pryszcze.

Zaznacze i ostrzegę wszystkich tych co maj,ą zamiar brać te tabletki na pryszcze to nie ma gwarancji, że po odstawieniu nie wrócą (to mi powiedził ginekolog) i powiem szczerze, że tak mnie wysypało po odstawieniu miesiąc jak zaczeły buzować hormony, że szok nigdy nie miałam tylu pryszczy więc ponad 2 lata trucia się tabletkami poszły do d.... ale hormony mi się wyrególowały bo po 6 miesiącach robiłam kontrolne wyniki to jedyny plus.

Dlatego myślę, że jeżeli je brałaś je na zapobieganie ciąży to nie trzba konsultować koniecznie ale dla spokoju można pójść podpytać.
pisalam wyzej, ze wlasnie dostalam odp na mejla od mojego gina, ze nie musze umawiac sie na wizyte. Ze mam tylko nie zapomniec sie zabezpieczac w inny sposob i za 4,5 tyg powinien mi cykl wrocic. Okaze sie.
Nie mialam tradziku wiec mam nadzieje, ze cera mi sie nie popsuje jak odstawie...
Koncze teraz opakowanie, ale wezme jeszcze jedno bo jedziemy na wakacje za 3 tygodnie

Czas edycji: 2013-08-22 o 10:51
Stary 2013-08-22, 10:50   #1346
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Pudełko jest w sumie taką bardziej wypasioną kartką z życzeniami ściany mają miejsce, gdzie można włożyć prezent pieniężny, tutaj dość dobrze widać:
http://blog.karteczkowo.pl/files/2013/06/011.jpg
Stary 2013-08-22, 10:50   #1347
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
my podziekujemy bedzie piosenka z dedykacja dla nich ja zatancze ze swiadkiem TZ ze swiadkową no i potem damy im butelke jakieos dobrego alkoholu bo są parą :P
Myślałam o skrzynkach z winem, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Chce im podziękować tymi słowami...

"Świadkiem, nie każdy zostać może.
To wyjątkowa osoba, która, doradzi, pomoże,
która niezwłocznie przybędzie, gdy bardzo potrzebna będzie.

Gdy poleci łezka szczęścia, chustkę poda.
Dla nas czasu poświęcić jej nie będzie szkoda.
Takiego świadka na ślubie chcieliśmy...
Dlatego własnie Ciebie Basiu i Rafale wybraliśmy"

:
Stary 2013-08-22, 10:50   #1348
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Są wstążki, ale nie trzeba ich przywiązywać Ja chcę mojego brata, ma teraz 4 lata, w dniu ślubu będzie miał 5. Jest mały i słodki, ale.. boję się, że będę go musiała ganiać po całym kościele, żeby oddał obrączki, i będzie się targował na mszy co mam mu kupić żeby je oddał

Cytat:
Witam sie!

Mi sie osobiscie te poduszeczki nie podobaja. WIdzialam tyle razy jak robilam reportaz, problemy z rozwiazaniem tych wstazeczek, przy dlugich paznokciach to juz w ogole niemozliwe.
Ja też chcę takiego gina, żebym mu mogła pisać maile!!!!

Cytat:
U nas też liczy się 0,5 l na parę. No chyba, że ktoś ma rodzinę, która ma twarde głowy, to wtedy się zgodzę, że trzeba więcej. A poza tym to będą jeszcze wina, nalewki, bimberek u niektórych piwo, drinki więc trunków nie powinno zabraknąć.
PS. U nas jak zostaje wódka z wesela (a zawsze zostaje) to mówi się, że to na chrzciny
U mnie będzie wino i bimber do wiejskiego stołu, myślę, że wystarczy

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:51   #1349
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wpadam w kompleksy przez Was, jak widzę Was w kiecach, ale jesteście wszystkie piękne i szczuplutkie

Naprawdę ŻADNA z Was nie ma rozmiaru 40 i większego?
je mam ozmiar 40, ale chciałabym o rozmiar schudnąć do ślubu

Cytat:
moglabym zobaczyc zdjecia na priv? chetnie ocenie, bo piora to moja domena

Malutenki offtop - czy trzeba isc do gina, zeby odstawic tabletki? Glupie pytanie ?
ja nie byłam, poszłam na wizyte jakies pół roku od odstawienia.

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
wg mnie za mało 0,5. ja liczę 1l z poprawinami , jesli nie robisz poprrawin, to 0,7 powinno byc na dość warto jeszcze uwzglednic, ze wodka o jedzenie nie woła, mozna zwrócić ja potem lub odsprzedać komuś
u nas 0,5 to na głowe się liczy... :/
na weselu wódki nie powinno zabraknąć ;-)

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
I ja witam się o poranku wysłałam zdjęcia sukienki, mam nadzieję, że żadnej z Was nie pominęłam

Z rzeczy ślubnych to chciałabym pochwalić się kartką-pudełkiem, które robiłam dla koleżanki, wrzucałam Wam fragmenty, ale całości nie dumna z niego jestem, szczególnie, że to pierwsze, które zrobiłam
też bym chciała zobaczyć foto

a kartka - pudełko przecudowneeee!
Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość

Juz rok jestem Narzeczoną
gratulacje

Cytat:
ale mi ciśnienie się podniosło. Dla takich nie mam litości, i chętnie bym ich "ukarała" w nielegalny sposób.

Cytat:
ja na poczatku super znosiłam tabletki, nie biore od wrzesnia, i jeżeli chodiz o libido i samopoczucie to meeega poprawa. Ale jakieś powikłania są (np 14 dniowy okres ;/ (w sumie 10 dni z tego to takie większe plamienia)
Ginekolog przepisała mi luteinę, jestem w czasie drugiego miesiąca brania jej (jeszcze miesiąc (Przez 10 dni w ciągu cyklu muszę brać) ale poprawy nie widze ;/

ja siedzę w pracy i sączę kawę. pierwszy odrobinę luźniejszy dzień w tym tygodniu ..

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:52   #1350
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Pudełko jest w sumie taką bardziej wypasioną kartką z życzeniami ściany mają miejsce, gdzie można włożyć prezent pieniężny, tutaj dość dobrze widać:
http://blog.karteczkowo.pl/files/2013/06/011.jpg
pieknie! gratuluje zdolnosci! na pewno mlodzi zachowaja na pamiatke takie pudelko!

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Ja też chcę takiego gina, żebym mu mogła pisać maile!!!!

Jest to wygodne, nie powiem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości