Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-22, 09:57   #991
Eluvtus
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Aż mi jest głupio, że u mnie wszystko w porządku a wy naprawdęmacie problemy ciążowe... Trzymajcie się i męczcie lekarzy, oni po coś są, nie jeden to drugi, nie setny to tysięczny, w końcu na pewno ktoś wam pomoże!

(tak, u mnie wszystko się normuje, widocznie za mało chłodu i magnezu miałam)

i tak w ogóle, to z dzisiejszym dniem skończył się 28 tydzień, zaczynamy 29, do porodu jeszcze tylko 11 tygodniiii!

Edytowane przez Eluvtus
Czas edycji: 2013-08-22 o 09:58
Eluvtus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:06   #992
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Hej a ja siedze w szpitalu za bardzo mnie macica bolała i brzuch ale juz bym chciala wyjsc slysze jak dziewczyna przymierza sie do porodu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dobrze, że jesteś pod kontrolą i że już lepiej Ci troszkę

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Mya, ja się zapisywałam. W J&J i zero próbek. W Loveli i też zero. I jeszcze Bebilon bodajże i też nic. Więc już więcej zapisywać się nie będę.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

A tak w ogóle to mam pytanie nim zasnę :
Czy lepszy laktator ręczny czy elektryczny? I czy elektryczny musi być drogi czy może być najtańszy?
jak dla mnie tańszy ale elektryczny

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
O kurde ale przezycia
nie rozumiem jak można trzymać na jednej np. ; kobiete w zagrożonej albo nawet zdrowej ciąży z dziewczyna czekającą na poronienie / terminacje / albo wiedzącą że straci swoje dzieci .. Ja bym uciekła z tamtąd przez okno ..

Ja nie wiem jaki lepszy , bo jeszcze nie stosowałam .. ale mam taki http://www.sklepy24.pl/sklep/justbab...ilips-avent/45 z tego co wywnioskowałam to jest elektryczny z opcja ręcznego .. CO do
wszystkiego to do niczgo ,ale wzięłam bo tanio :P

A ja teraz musze się poskarżyć ..
Zaraz mnie rozwali od środka , swedza mnie uda , ręce od wewnątrz , tyłek i brzuch .. zaraz oszaleje
Wypije wapno i mleczko i ide spac bo nie strzymie dłużej ..
Do tego mam nogi jak balony , ani upału nie ma , ani nie chodziłam jakos więcej niż zawsze ..
Aha ; pierw się pomodlę żeby mój Tż nie wpadł do kuchni razem z wanną , bo podobno uszczelnili co trzeb a, ale szczerze wątpie w ich zdolności
ale się umęczysz ale służbę zdrowia to macie wyśmienitą, jak na oko umieją cholestazę wykluczyć

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
nie wydaje mi sie żeby nie umiała zakładać przy drugim dziecku

zamiast wziąć się za robotę to siedzę i skubię słonecznika i oglądam Kancelarię adwokacką

dziewczyny, potrzebuję przepis na jakiś mega pyszny obiad, bo jutro mój TŻ ma urodziny i chciałam coś innego zrobić ciasto już mam wybrane
ja na ostatnie urodziny tż zrobiłam tort naleśnikowy z miksu przepisów z neta powybierałam te skłądniki nadzienia, które lubimy najbardziej, zrobiłam górę naleśników, poprzekłądałam mięsno-warzywnym farszem z sosem pomidorowym co drugą warstwę, a resztę cieniutko beszamelem, na wierzch beszamel i starty ser, wyszło extra. a jeszcze w ramach lenistwa już nie zrobiłam ciasta, tylko tam wsadziłam świeczkę, a na deser tylko czekoladowe founde z owocami

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:06   #993
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eluvtus Pokaż wiadomość
Aż mi jest głupio, że u mnie wszystko w porządku a wy naprawdęmacie problemy ciążowe... Trzymajcie się i męczcie lekarzy, oni po coś są, nie jeden to drugi, nie setny to tysięczny, w końcu na pewno ktoś wam pomoże!

i tak w ogóle, to z dzisiejszym dniem skończył się 28 tydzień, zaczynamy 29, do porodu jeszcze tylko 11 tygodniiii!
Fajnie, ze u Ciebie wszystko w porządku! Ale nie szalej i też się oszczędzaj

A.. dzięki dziewczyny za odpowiedzi co do laktatorów. Chyba kupię elektryczny jednak
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:07   #994
NEWTREND
Rozeznanie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Zatrzymali mnie w szpitalu dostałam wczoraj zastrzyk dziś tabletki i na pewno kroplówka ale już jest o niebo lepiej nic mnie nie boli.tak myślałam ze jeden dzień w szpitalu a ja będę zdrowa jak rybaw ogóle to nie ma to jak leżeć obok porodówki polecam wrażenia zapewnione

dobrze że tam pojechałaś, pewnie cię za kilka dni wypuszczą jak poobserwują troszkę.

A tak w ogóle to witam się z wami w 25 tygodniu, właśnie zjadłam śniadanko i popijam kawkę. Brzuszek mnie dalej pobolewa, dodatkowo z jednej strony na dole plecy - czyżby nerka? Przez ten pieroński ból nie śpię w nocy. Dziś mam na szczęście wizytę więc się okaże co z moją krótką szyjką. Wizyta na 17 a oczywiście już mam stresa.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:16   #995
Lilith890502
Zakorzenienie

hej dziewczynki u mnie taka pogoda, że ręce opadają, już się na deszcz zbiera.

Lineczka jakie ciacho będziesz robić?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:17   #996
De28
Wtajemniczenie

Ja jednak polecam elekryczny-mozna siedziec na kompie i sciagac Ja mam reczny po przyjaciolce w razie w,by rozkrecic laktacje ale jezeli bede musiala sciagac to pojde do gina i mi moze przepisze elektryczny na recepte-wypozycza sie, placi bodajze 2-3 euro dziennie. Czesci plastikowe nowe tylko silniczek daja. Mialam przy Danielu bo mial zoltaczke i nie mial sily ciagnac cycka za dlugo.Wiec miedzy karmieniami sciagalam by rozkrecic laktacje i dawalam mu z butli jak juz nie chcial cycka ciagnac.

Mam przyjsc o 12 choc maja tylko do 12 czynne. Zapieprz maja po urlopie i same w ciazy i beda po godzinach robic. I jak na zlosc, dzis tylko raz mnie zlapal skurcz.Pewnie pojde i tym razem nic nie wykaze a w weekend znow sie zacznie.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:18   #997
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013

Hejka

Nie śpię od 6.30,poczytałam,poleniuch owałam i czas się zebrać.

za dzisiejsze wizyty

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Nie fisiuj i rób foty jak kiecki przyjdą Chcemy zobaczyć sexi mamuśkę
Będzie się działo

Dokładnie tu nie ma wielkiej różnicy w cenie a pampersy są zawsze w promocji
Mamy Aldika, nawet dziś w nim byłam ja się nie będę bawiła w próbowanie innych...

To chyba zależy ile się będzie odciągać, przy ręcznym pewnie można się zajechać jak będzie nawał pokarmu...tak mi się wydaje Ja kupiłam ręczny z TT na początek, bo był w promocji za pół ceny nie wiem czy jest sens inwestować w elektryczny, skoro nie wiadomo czy się przyda...zawsze można później dokupić

bidulka, oby to dziadostwo przeszło

U nas znowu plamy wody od prysznica na suficie w kuchni i salonie a chyba już ze dwa razy byli naprawiać...w sumie tylko przejechali silikonem

Ja to wiem czy taka sexi

Jak przeczytałam o tej łazience to sobie myślę co to Trele pisała
Jakieś fatum łazienkowe nad Wami :/

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Wczoraj mi powiedziała że :NA JEJ OKO wygląda to na ostudę ciężarnych _ tak mi słownik przetłumaczył - ale wolałabym się upewnić że to nie cholestaza ..
Lepiej sprawdzić ale przy cholestazie zazwyczaj swędzą stopy i dłonie, w nocy najbardziej.

Wskazane są badania Aspat,Alat,bilirubina,kwa sy żółciowe.
Właśnie przed chwila czytałam artykuł o tym

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Dziendobry....milego dnia wszystkim,tym co nich pochmurno jak u mnie-sloneczka wewnetrznego

Nemosek- co do l4 to od wrzesnia planuje,czyli wlasciwie na 8 i 9 msc. ciazy wsumie to pracuje w firmie rodzinnej,wiec tez zupelnie inaczej wszystko wyglada,taryfe ulgowa mam juz od jakiegos czasu, nie martwie sie,ze ktos kaze mi zrobic cos co moglo by zagrazac mojemu zdrowiu czy dziudziusia....no,ale poki co do pracy trzeba jeszcze sie zebrac,wiec lece

A to luz jak masz taryfę ulgową

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:19   #998
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

kyte trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze i za Twoje doobre samopoczucie!

A ja własnie dzwoniłam do tej całej szkoły rodzenia, myślałam , że są jakieś terminy rozpoczęcia całego cyklu zajęć czy coś, a tu babka do mnie mówi, że po prostu jak będę w 30 tygodniu to mam przyjść we wtorek o 17tej okej pójdę, ale jakoś tak dziwnie, że po prostu mam sobie wejść w 30 tydzień i wtedy przyjść...

Zaraz włączam II turę prania... a mamusia właśnie biegła do Lidla żeby mi kupić termometr dla dzidzi i do pepco po kartony do tychże ciuszków wypranych sobie poukładam A prasujecie je już teraz też? Bo ja sobie myślałam, żeby może poprasować dopiero jak wypiorę w pazdzierniku w dzieciowym proszku bo teraz po co skoro będą i tak do prania

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:23   #999
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
No łącznie będzie nas 10 osób.Lubię takie małe grupy więcej można się nauczyć np jak kąpać i przewijać lalkę to w sumie bardziej dla tatusiów.Mam nadzieje że mój tż załapie się na te zajęcia.Chciałabym go zobaczyć w akcji

Poradzisz sobie super i bez SR
Przecież właściwie mówią tam rzeczy które już wiesz tylko tak bardziej zbierają w całość
fajnie,ze Ci się podobalo

ja tez musze zebrac się i zadzownic

Hej!

my wczoraj dzień spedzilismy w Olsztynie byliśmy w takiej hurtowni dziecięcej i chyba jesteśmy zdecydowani na wozek lozeczko tez wybrane
ale wciąż się zastanawiamy czy lepiej tam zamowic,czy w internecie...w necie jakies 50 zl oszczednosci na obu rzeczach

wózek taki:
http://www.dudekdladzieci.pl/pl/p/2-...a-CAMARELO/341
zakochałam się w nim od razu: lekki, zwrotny, duza gondola <z podnoszonym zagłówkiem>, spacerówka tez super!

a lozeczko:
http://allegro.pl/lozeczko-szuflada1...477317547.html
tylko w tym sklepie samo lozeczko to 269 plus materac 60 zl
Stary 2013-08-22, 10:29   #1000
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Tez tak mialam i w podobnym okresie ciazy. To byla tylko woda-pobrano mi krew i wszystko bylo ok ale sprawdz.Ja sie meczylam 3 tygodnie dopiero krotko przed porodem przestalo tak swedziec.Ale mnie swedzily tez i rece i nogi, stopy.

Ja juz tez

Bo kazda pieluszke trzeba nauczyc sie zakladac Mi jeszcze nigdy nie przeciekly.

Tak, to niemieckie drogierie.Maja super kosmetyki babylove (moim zdaniem lepsze od rosmanowskich), pieluszki i super chusteczki nawilzajace. Maja atesty öko i takie tam.

O 9 bede dzwonic do lekarza.Mam nadzieje,ze moja lekarka jest, bo jezeli jest ta druga to nie mam co isc.To tak zimna i oschla kobieta, ze na pewno papierow mi nie podpisze. A mi z rana zawsze jest ok. Dopiero po jakims czasie od wstania zaczynaja sie te bole. I w sumie lepiej bym poszla dzis po poludniu, moze ctg wiecej wykaze niz z rana po spaniu, kiedy brzuch mi sie nie spina.
No właśnie coś mi świtało
Alverde są fajne i i niedrogie ale u nas niestety niedostępne a szkoda.

To oby się udało z wizytą

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Wczoraj już nie wchodziłam bo jakiś mega ciężki wieczór miałam... Po południu kilkukrotnie miałam znacznie przyspieszone tętno, tak jakbym była przed jakimś egzaminem... Siedziałam i mnie to normalnie wkurzało Położyłam się na trochę, ale średnio pomogło...
Potem robiłam kisiel i jak mnie nagle nad garnkiem zmuliło, to myślałam, że padnę... Nagle zrobiło mi się mega gorąco, jakby mnie pot oblał, zrobiłam się mega słaba, żaden mięsień nie współpracował... Pobiegłam szybko do pokoju i się położyłam. Pomogło, ale do samego wieczora jakoś mdło mi było.
Dziś po przebudzeniu też jakoś nieswojo...
Zjadłam śniadanko, zobaczymy jak będzie dalej. Zastanawiam się, czy to Mała mnie gdzieś nie uciskała, bo wczoraj calutki dzień czułam, jak się przesuwa - nie było ani jednego wyraźnego kopniaka, tylko takie przesunięcia... Może się obraca?

A nie masz problemów z serduszkiem?
I nie martw się o wyprawkę,powoli kompletuj.

Ja nie mam nic oprócz ciuszków
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Hej!

Ja się wczoraj zagapiłam, a zaczęliśmy 28 tydzień, czyli to już chyba 7 miesiąc i III trymestr Byle do przodu!
Szybko odpisuję i biegnę coś zjeść bo mi burczy w brzuszku :P

Cytat:
Zatrzymali mnie w szpitalu dostałam wczoraj zastrzyk dziś tabletki i na pewno kroplówka ale już jest o niebo lepiej nic mnie nie boli.tak myślałam ze jeden dzień w szpitalu a ja będę zdrowa jak rybaw ogóle to nie ma to jak leżeć obok porodówki polecam wrażenia zapewnione

To jak się poprawiło to super
wracaj szybko do domku!

Cytat:
Napisane przez Eluvtus Pokaż wiadomość

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-22, 10:31   #1001
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
a te z lidla to ja widziałam tylko od chyba 5kg to są najmniejsze u nich? czy u mnie w lidlu po prostu nie było? ;>
Chyba faktycznie najmniejszy rozmiar jest od 4 kg.

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
dziewczyny, potrzebuję przepis na jakiś mega pyszny obiad, bo jutro mój TŻ ma urodziny i chciałam coś innego zrobić ciasto już mam wybrane
Ano wiesz, to zależy co lubicie jeść
Ja polecam pierś z kurczaka (zrobić kieszonkę - wsadzić co tam lubicie, ja np wsadzam szpinaka z serem żółtym lub z fetą) i to zawinąć w ciasto francuskie. Do tego wystarczy sałatka jakaś. Bardzo fajnie to wygląda. Coś jak tutaj tyle, że ja te "dodatki" wsadzam w kieszonkę w kurczaku a nie na wierzchu http://kuchniaaleex.blogspot.com/201...-wg-aleex.html

Wczoraj moje dziecię nie dawało mi zasnąć. Wieczorem to chyba przez 2 godziny cały czas pukała, stukała. Zaproponowałam mężowi, żeby przejął ode mnie rolę inkubatora na jakiś czas, ale jakoś nie był zainteresowany
Stary 2013-08-22, 10:32   #1002
Olenka_24
Zadomowienie

Dzień dobry

Gratuluję nowych tygodni dziewczyny !

Kyte - 3maj się ciepło w tym szpitalu i dawaj znać co u Ciebie

Nasturcja ja też planuję kupić lakator elektryczny, tylko nie wiem czy zrobić to już teraz czy dopiero po porodzie. Szwagierka np. przy pierwszym dziecku nie miała pokarmu więc okazał się zbędnym wydatkiem I teraz nie wiem kiedy kupić
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:34   #1003
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

Hej!

my wczoraj dzień spedzilismy w Olsztynie byliśmy w takiej hurtowni dziecięcej i chyba jesteśmy zdecydowani na wozek lozeczko tez wybrane
ale wciąż się zastanawiamy czy lepiej tam zamowic,czy w internecie...w necie jakies 50 zl oszczednosci na obu rzeczach

wózek taki:
zakochałam się w nim od razu: lekki, zwrotny, duza gondola <z podnoszonym zagłówkiem>, spacerówka tez super!

a lozeczko:
O.. fajny ten wózek!! Lekki, a to dla mnie również bardzo ważne Zapisuję w "ulubionych"
Stary 2013-08-22, 10:36   #1004
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:

wózek taki:
Niezły ten wózek Kolor taki jak mi się podoba
Stary 2013-08-22, 10:38   #1005
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Gratuluję nowych tygodni dziewczyny !

Kyte - 3maj się ciepło w tym szpitalu i dawaj znać co u Ciebie

Nasturcja ja też planuję kupić lakator elektryczny, tylko nie wiem czy zrobić to już teraz czy dopiero po porodzie. Szwagierka np. przy pierwszym dziecku nie miała pokarmu więc okazał się zbędnym wydatkiem I teraz nie wiem kiedy kupić
Ja kupię od razu [no, chyba, ze dostanę w spadku po szwagierce]. Bo z racji stanu zdrowia mam mieć cc- i wszystkie położne mówiły, żeby mieć laktator, bo w moim wypadku może być potrzebny : na odciągnięcie pokarmu zanim Małego będę mogła nakarmić [on też musi po urodzeniu przejść obserwację kilkugodzinną z racji leków, które brałam na początku ciąży], i w ogóle na rozkręcenie pokarmu, bo sporo osób po cc potrzebuje wspomagaczy
Stary 2013-08-22, 10:38   #1006
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
wózek taki:

a lozeczko:
Na łóżeczko takie też patrzyłam swojego czasu.
A wózek bardzo fajny - w sumie to muszę porównać go z tym moim "wybrańcem" bo wydaje mi się bardzo podobny, a jednak taniej wychodzi

A pytałam już, ale chyba nie widziałaś: jak tam rozmowa a szefem na temat Twojego L4?
Stary 2013-08-22, 10:40   #1007
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
dobrze że tam pojechałaś, pewnie cię za kilka dni wypuszczą jak poobserwują troszkę.

A tak w ogóle to witam się z wami w 25 tygodniu, właśnie zjadłam śniadanko i popijam kawkę. Brzuszek mnie dalej pobolewa, dodatkowo z jednej strony na dole plecy - czyżby nerka? Przez ten pieroński ból nie śpię w nocy. Dziś mam na szczęście wizytę więc się okaże co z moją krótką szyjką. Wizyta na 17 a oczywiście już mam stresa.

za wizytę

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
kyte trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze i za Twoje doobre samopoczucie!

A ja własnie dzwoniłam do tej całej szkoły rodzenia, myślałam , że są jakieś terminy rozpoczęcia całego cyklu zajęć czy coś, a tu babka do mnie mówi, że po prostu jak będę w 30 tygodniu to mam przyjść we wtorek o 17tej okej pójdę, ale jakoś tak dziwnie, że po prostu mam sobie wejść w 30 tydzień i wtedy przyjść...

Zaraz włączam II turę prania... a mamusia właśnie biegła do Lidla żeby mi kupić termometr dla dzidzi i do pepco po kartony do tychże ciuszków wypranych sobie poukładam A prasujecie je już teraz też? Bo ja sobie myślałam, żeby może poprasować dopiero jak wypiorę w pazdzierniku w dzieciowym proszku bo teraz po co skoro będą i tak do prania
Co SR to inne zwyczaje.
U nas nie ma limitu tygodni,ba nawet kobieta nieciężarna może przyjść
Teraz nie prasuj dopiero jak wypierzesz po raz drugi

Cytat:

Hej!

wózek taki:

a lozeczko:
za podjęte decyzje

A jaki kolor wózka wybierasz?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-22, 10:43   #1008
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Ja kupię od razu [no, chyba, ze dostanę w spadku po szwagierce]. Bo z racji stanu zdrowia mam mieć cc- i wszystkie położne mówiły, żeby mieć laktator, bo w moim wypadku może być potrzebny : na odciągnięcie pokarmu zanim Małego będę mogła nakarmić [on też musi po urodzeniu przejść obserwację kilkugodzinną z racji leków, które brałam na początku ciąży], i w ogóle na rozkręcenie pokarmu, bo sporo osób po cc potrzebuje wspomagaczy
Ja prawdopodobnie też będę miała cesarskie cięcie, także Twoje argumenty przemówiły do mnie
Stary 2013-08-22, 10:43   #1009
nemosek
Zakorzenienie

A i witamy się już w 29 tygodniu

Moje dziecko na suwaczku dalej jest bakłażanem

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-22, 10:51   #1010
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Witam
Przyjechał materac rano ale na maila jeszcze nie odpisali

za wszystkie wizyty!

Cytat:

Cieszę się, że jest lepiej jesteś pod dobrą opieką, kiedy wychodzisz??

Cytat:

Hej!

wózek taki:

a lozeczko:
Super bryka chyba Motylek się nad nim zastanawia
Łóżeczko też fajne

Stary 2013-08-22, 10:54   #1011
89Beatka
Wtajemniczenie

DZień dobry a ja wyspana, w sumie to nie mam problemó ze snem, żebym sobie nie wykrakała
Mam dziś ambitny plan poukładnaia reszty dziecięcych ciuszków w pudekła kartonowe, ale dopiero je piorę wiec pewnie nie wyschną, no coż, zobaczymy później

Cytat:

Jutro masz na wizycie usg?
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:55   #1012
nemosek
Zakorzenienie

Załączę Wam parę zdjęć porodówki:

Beatka A Ty zapisujesz się do SR?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 50c60095283b6_g1.jpg (30,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 50c60077e15ee_g1.jpg (29,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 50c6005a1c686_g1.jpg (31,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 50c6008aad6b7_g1.jpg (32,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 50c60045dd256_g1.jpg (32,2 KB, 24 załadowań)

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-22, 10:56   #1013
peppermint patty
Rozeznanie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Nemosek-witamy w 29!

Co do laktatora...ja chyba sobie po prostu jakis wybiore i upatrze,pokarze pewnie malzonowi,zeby wiedzial po jaki biec pozniej,ale nie bede kupowala wczesniej...nie wiadomo czy sie przyda,a mam na co wydawac pieniadze....ale pewnie jak bedzie potrzeba,tez zdecyduje sie na elektryczny

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:57   #1014
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
DZień dobry a ja wyspana, w sumie to nie mam problemó ze snem, żebym sobie nie wykrakała
Mam dziś ambitny plan poukładnaia reszty dziecięcych ciuszków w pudekła kartonowe, ale dopiero je piorę wiec pewnie nie wyschną, no coż, zobaczymy później

Jutro masz na wizycie usg?
Właśnie sobie pomyślałam o Tobie

Będę się dopiero umawiać prywatnie

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam
Przyjechał materac rano ale na maila jeszcze nie odpisali

To super,teraz tylko niech się wyjaśni sprawa z przewijakiem i będzie git!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-22, 10:57   #1015
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:

już tak mało zostało do końca
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 11:00   #1016
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

to jest porodówka na starym?
ja raczej nie,( w przyszłym miesiącu zamierzam zacząć kurs przedmałżeński) , tylko trzeba się zapisać,Mój lekarz jest na nowym, zamierzam rodzić tam

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Właśnie sobie pomyślałam o Tobie

Będę się dopiero umawiać prywatnie

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------

czyli jutro jest możliwość podpatrzenia młodego? czy na inny termin znów musisz się umówić?
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 11:02   #1017
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Gratuluję kolejnych tygodni dziewczyny

Fotki zobaczę później

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-22, 11:02   #1018
issia88
Zakorzenienie

Dzień Doberek

Cytat:

Hej!

wózek taki:

a lozeczko:
My też kupujemy Camarelo, ale z tej serii Carera
one się różnią chyba tylko kolorami - ten nasz jest 3 kolorowy
A wózek bardzo fajny i lekki - my chcieliśmy taki terenowy, więc Pan nam od razu polecił Camarelo
I łóżeczko też bardzo fajne

Ja tak na szybciocha teraz Ide się zbierac, bo uwidziało mi się dzisiaj leczo na obiad i musze jechać po składniki

Byliśmy jeszcze w Ikei, chcieliśmy kupic komode dla Wiktorii i powiem Wam, ze prędko tam nie pojade. Stwierdziłam, ze nie ma już tam nic co można kupic do pokoiku dziecięcego :/ Nie wiem, może jakas wybredna jestem? Ale ani ladnych lamp, ani materiałów na firanki/zasłony, dział dziecięcy wybrakowany totalnie - bez sensu

Wpadne później :P
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 11:02   #1019
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:

Przeraża mnie

Paulina, no to super, że masz już materac! Teraz ich tylko przypiłuj o ten przewijak

Nemosku, bo bakłażany są różnej wielkości

Olenka ja rozważam ten http://allegro.pl/laktator-elektrycz...tml?source=mlt lub ten http://allegro.pl/laktator-elektrycz...tml?source=mlt
Stary 2013-08-22, 11:07   #1020
Kabriela
Zadomowienie

Dziewczyny a ja z wózkiem nadal mam problem...nadal nie zdecydowałam.
Zaraz będę miała ekipę z moim narożnikiem już mąż dzwonił i zapowiedział, że będą za 15 min...jupi jupi jej...
Są!!! I mój narożnik się właśnie składa!!!!
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości