|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Aż mi jest głupio, że u mnie wszystko w porządku a wy naprawdęmacie problemy ciążowe... Trzymajcie się i męczcie lekarzy, oni po coś są, nie jeden to drugi, nie setny to tysięczny, w końcu na pewno ktoś wam pomoże!
(tak, u mnie wszystko się normuje, widocznie za mało chłodu i magnezu miałam) i tak w ogóle, to z dzisiejszym dniem skończył się 28 tydzień, zaczynamy 29, do porodu jeszcze tylko 11 tygodniiii!
Out here I'm judge, jury and executioner. Edytowane przez Eluvtus Czas edycji: 2013-08-22 o 09:58 |
|
|
|
#992 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A.. dzięki dziewczyny za odpowiedzi co do laktatorów. Chyba kupię elektryczny jednak
|
|
|
|
|
#994 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
A tak w ogóle to witam się z wami w 25 tygodniu, właśnie zjadłam śniadanko i popijam kawkę. Brzuszek mnie dalej pobolewa, dodatkowo z jednej strony na dole plecy - czyżby nerka? Przez ten pieroński ból nie śpię w nocy. Dziś mam na szczęście wizytę więc się okaże co z moją krótką szyjką. Wizyta na 17 a oczywiście już mam stresa. |
|
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
Lineczka jakie ciacho będziesz robić?
|
|
|
|
#996 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jednak polecam elekryczny-mozna siedziec na kompie i sciagac
Mam przyjsc o 12 choc maja tylko do 12 czynne. Zapieprz maja po urlopie i same w ciazy i beda po godzinach robic. I jak na zlosc, dzis tylko raz mnie zlapal skurcz.Pewnie pojde i tym razem nic nie wykaze a w weekend znow sie zacznie. |
|
|
|
#997 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
Hejka
Nie śpię od 6.30,poczytałam,poleniuch owałam i czas się zebrać. za dzisiejsze wizytyCytat:
![]() Jak przeczytałam o tej łazience to sobie myślę co to Trele pisała ![]() Jakieś fatum łazienkowe nad Wami :/ Cytat:
Wskazane są badania Aspat,Alat,bilirubina,kwa sy żółciowe. Właśnie przed chwila czytałam artykuł o tym ![]() Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#998 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
kyte trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze i za Twoje doobre samopoczucie!
![]() A ja własnie dzwoniłam do tej całej szkoły rodzenia, myślałam , że są jakieś terminy rozpoczęcia całego cyklu zajęć czy coś, a tu babka do mnie mówi, że po prostu jak będę w 30 tygodniu to mam przyjść we wtorek o 17tej okej pójdę, ale jakoś tak dziwnie, że po prostu mam sobie wejść w 30 tydzień i wtedy przyjść... Zaraz włączam II turę prania... a mamusia właśnie biegła do Lidla żeby mi kupić termometr dla dzidzi i do pepco po kartony do tychże ciuszków wypranych A prasujecie je już teraz też? Bo ja sobie myślałam, żeby może poprasować dopiero jak wypiorę w pazdzierniku w dzieciowym proszku bo teraz po co skoro będą i tak do prania
|
|
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez musze zebrac się i zadzownic ![]() Hej! my wczoraj dzień spedzilismy w Olsztynie byliśmy w takiej hurtowni dziecięcej i chyba jesteśmy zdecydowani na wozek![]() ale wciąż się zastanawiamy czy lepiej tam zamowic,czy w internecie...w necie jakies 50 zl oszczednosci na obu rzeczach ![]() wózek taki: http://www.dudekdladzieci.pl/pl/p/2-...a-CAMARELO/341 zakochałam się w nim od razu: lekki, zwrotny, duza gondola <z podnoszonym zagłówkiem >, spacerówka tez super! a lozeczko: http://allegro.pl/lozeczko-szuflada1...477317547.html tylko w tym sklepie samo lozeczko to 269 plus materac 60 zl |
|
|
|
|
#1000 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alverde są fajne i i niedrogie ale u nas niestety niedostępne a szkoda. To oby się udało z wizytą ![]() Cytat:
I nie martw się o wyprawkę,powoli kompletuj. Ja nie mam nic oprócz ciuszków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wracaj szybko do domku! Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1001 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja polecam pierś z kurczaka (zrobić kieszonkę - wsadzić co tam lubicie, ja np wsadzam szpinaka z serem żółtym lub z fetą) i to zawinąć w ciasto francuskie. Do tego wystarczy sałatka jakaś. Bardzo fajnie to wygląda. Coś jak tutaj tyle, że ja te "dodatki" wsadzam w kieszonkę w kurczaku a nie na wierzchu http://kuchniaaleex.blogspot.com/201...-wg-aleex.html Wczoraj moje dziecię nie dawało mi zasnąć. Wieczorem to chyba przez 2 godziny cały czas pukała, stukała. Zaproponowałam mężowi, żeby przejął ode mnie rolę inkubatora na jakiś czas, ale jakoś nie był zainteresowany
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1002 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Gratuluję nowych tygodni dziewczyny ! ![]() Kyte - 3maj się ciepło w tym szpitalu i dawaj znać co u Ciebie ![]() Nasturcja ja też planuję kupić lakator elektryczny, tylko nie wiem czy zrobić to już teraz czy dopiero po porodzie. Szwagierka np. przy pierwszym dziecku nie miała pokarmu więc okazał się zbędnym wydatkiem I teraz nie wiem kiedy kupić
|
|
|
|
#1003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapisuję w "ulubionych"
|
|
|
|
|
#1004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wózek bardzo fajny - w sumie to muszę porównać go z tym moim "wybrańcem" bo wydaje mi się bardzo podobny, a jednak taniej wychodzi A pytałam już, ale chyba nie widziałaś: jak tam rozmowa a szefem na temat Twojego L4?
|
|
#1007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wizytęCytat:
U nas nie ma limitu tygodni,ba nawet kobieta nieciężarna może przyjść ![]() Teraz nie prasuj dopiero jak wypierzesz po raz drugi Cytat:
za podjęte decyzjeA jaki kolor wózka wybierasz? |
|||
|
|
|
#1008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
A i witamy się już w 29 tygodniu
Moje dziecko na suwaczku dalej jest bakłażanem
|
|
|
|
#1010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Witam
Przyjechał materac rano za wszystkie wizyty!Cytat:
Cytat:
chyba Motylek się nad nim zastanawia ![]() Łóżeczko też fajne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1011 |
|
Wtajemniczenie
|
DZień dobry
a ja wyspana, w sumie to nie mam problemó ze snem, żebym sobie nie wykrakała Mam dziś ambitny plan poukładnaia reszty dziecięcych ciuszków w pudekła kartonowe, ale dopiero je piorę wiec pewnie nie wyschną, no coż, zobaczymy później Jutro masz na wizycie usg? |
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Załączę Wam parę zdjęć porodówki:
Beatka A Ty zapisujesz się do SR? |
|
|
|
#1013 |
|
Rozeznanie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Nemosek-witamy w 29!
![]() Co do laktatora...ja chyba sobie po prostu jakis wybiore i upatrze,pokarze pewnie malzonowi,zeby wiedzial po jaki biec pozniej,ale nie bede kupowala wczesniej...nie wiadomo czy sie przyda,a mam na co wydawac pieniadze....ale pewnie jak bedzie potrzeba,tez zdecyduje sie na elektryczny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będę się dopiero umawiać prywatnie ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
To super,teraz tylko niech się wyjaśni sprawa z przewijakiem i będzie git! |
||
|
|
|
#1015 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1016 |
|
Wtajemniczenie
|
to jest porodówka na starym?
ja raczej nie,( w przyszłym miesiącu zamierzam zacząć kurs przedmałżeński) , tylko trzeba się zapisać,Mój lekarz jest na nowym, zamierzam rodzić tam ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- czyli jutro jest możliwość podpatrzenia młodego? czy na inny termin znów musisz się umówić? |
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Gratuluję kolejnych tygodni dziewczyny
![]() Fotki zobaczę później ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
![]() Cytat:
![]() one się różnią chyba tylko kolorami - ten nasz jest 3 kolorowy ![]() A wózek bardzo fajny i lekki - my chcieliśmy taki terenowy, więc Pan nam od razu polecił Camarelo ![]() I łóżeczko też bardzo fajne ![]() Ja tak na szybciocha teraz Ide się zbierac, bo uwidziało mi się dzisiaj leczo na obiad i musze jechać po składniki ![]() Byliśmy jeszcze w Ikei, chcieliśmy kupic komode dla Wiktorii i powiem Wam, ze prędko tam nie pojade. Stwierdziłam, ze nie ma już tam nic co można kupic do pokoiku dziecięcego :/ Nie wiem, może jakas wybredna jestem? Ale ani ladnych lamp, ani materiałów na firanki/zasłony, dział dziecięcy wybrakowany totalnie - bez sensu ![]() Wpadne później :P |
|
|
|
|
#1019 |
|
Zadomowienie
|
Przeraża mnie
![]() Paulina, no to super, że masz już materac! Teraz ich tylko przypiłuj o ten przewijak ![]() Nemosku, bo bakłażany są różnej wielkości Olenka ja rozważam ten http://allegro.pl/laktator-elektrycz...tml?source=mlt lub ten http://allegro.pl/laktator-elektrycz...tml?source=mlt
|
|
|
|
#1020 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ja z wózkiem nadal mam problem...nadal nie zdecydowałam.
Zaraz będę miała ekipę z moim narożnikiem już mąż dzwonił i zapowiedział, że będą za 15 min...jupi jupi jej... Są!!! I mój narożnik się właśnie składa!!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.

w ogóle to nie ma to jak leżeć obok porodówki polecam wrażenia zapewnione
za dzisiejsze wizyty