Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-22, 11:57   #1441
kasia1201
Rozeznanie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Będą jaja, jak wszystkie balony pobulą się na Pana Młodego jak będzie wchodził do klatki
Docik tutaj ew. masz filmik jak to zrobić na sznurku i chyba z wykorzystaniem helu, żeby nie zaatakowały Ci przyszłego męża http://diamondangel1.pinger.pl/m/1313218
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 11:59   #1442
nasturcja1308
Rozeznanie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
My np. nie możemy. Nasza restauracja ma takie obłożenie że w piątek będzie wesele. Nie ma opcji żeby udekorować salę szybciej.
w moim terminie raczej nie będzie ślubu w piątek ale i tak nie wiem jak to rozwiązać.

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 12:00   #1443
kasia1201
Rozeznanie

[QUOTE=czekooczekolada;423 88212]
Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość

fajna sala, taka klimatyczna
Dziękuję bardzo Mamy chyba w ten sam dzień wesele Na początku się cieszyłam bo dzień wcześniej jest 15 sierpnia i wolne, ale teraz zaczynam trochę panikować bo to znaczy chyba, że będę musiała 14 już dekorować salę Chyba że ktoś mi ją udostępni 15 wieczorem
Stary 2013-08-22, 12:01   #1444
nasturcja1308
Rozeznanie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4238823 9]tylko pewnie dzień wcześniej (chcemy ślub w sobotę) będzie inne wesele więc ta opcja raczej odpada, a też o niej myślałam
a orientujecie się może jaki jest koszt takiej florystki?[/QUOTE]

w moim mieście kobietka bierze 500 za kościół. Oczywiste jest, że im więcej par tym koszt mniejszy, bo rozłoży się na wszystkich równo. Ale wątpię, żeby ktoś jeszcze brał ślub w kwietniu w mojej parafii.

Edytowane przez nasturcja1308
Czas edycji: 2013-08-22 o 12:02
Stary 2013-08-22, 12:01   #1445
ana909
Erudycja

dobra dziewczęta znikam... na ponad godzine... zrobilam sobie 4 dni wolnego od ćwiczen i teraz musze nadrobic, mam nadzieje ze nie przyjda nowe zakwasy. Zrobie skalpel i sprobuje killera Ahh wczoraj zjadlam na wieczor nieco wiecej ale waga dzis pokazala mniej zrobilam tez pomiary swojej sylwetki:
talia 75 - cel 70
ramię 31 - cel nieznany (moze 29)
biodra 91 - cel jw (moze 87)
pośladki 104- cel 100
nogi 102 - cel 97
udo 61 - cel (niewykonalny) 55
łydka 40 - cel 38
cele są oczywiscie minimalne i nie wiem czy do osiagnięcia w dolnych partiach, z góry szybciej i latwiej lecą mi cm.

Edytowane przez ana909
Czas edycji: 2013-08-22 o 12:03
ana909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 12:02   #1446
Paulina170
Raczkowanie

Przesyłam zdjęcia mojej sali ( choć nie wiem czy się załadowały). Chce ją przystroić na fioletowo ( jeszcze nie wiem jaki odcień) bo tak ustaliliśmy z TŻ. choć chodzi mi teraz po głowie jeszcze intensywny róż ( ale nie jak barbie, raczej taka fuksja czy magenta) albo czerwony... I w sumie to sama nie wiem czy zostać już przy fiolecie i szukać dekoracji własnie w tym kolorze. Oczywiście TŻ będzie miał w tym kolorze ( przewodnim) muchę :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg phoca_thumb_l_parter059.jpg (46,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg phoca_thumb_l_parter071.jpg (43,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg phoca_thumb_l_sala_weselna04.jpg (45,7 KB, 18 załadowań)
Paulina170 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 12:03   #1447
ParisParisienne
Rozeznanie

Witam sie z kawka

Widze, ze aktualnie jest temat ubierania sali i wodki
my chyba tez wezmiemy 0.5, no ewentualnie 0.7 na osobe - porownamy ceny. Jak slusznie ktos zauwazyl, czasem 0.5 jest tansze.

Ja wciaz sie glowie z moja sala, ale licze tez ze moja florystka-siostra cos mi ogarnie nawet jestem pewna
wiec juz mniej panikuje...

co myslicie o tym, bym na cywilny zalozyla kapelusz? Taki z duzym rondem... Powiem tak, ja wygladalam w nim oblednie, ale jak potem natrafilam na niego na tablicy to stwierdzilam ze to tandeta :P

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
Też mam problem z ustrojeniem sali.
Ogólnie wygląda tak
mogę oczywiście zapłacić dodatkowo, żeby została "ubrana" w ten sposów (z dużą ilością tiulu czy organzy), ale koszt jest dość spory (1200zł)

Zastanawiam się czy dałabym radę sama ją przystroić. Nie wiem jaki kolor wziąć - fuksja albo chabrowy, ale z drugiej strony nie jestem pewna czy będzie pasować.
Moim zdaniem ta dekoracja nie jest zla. Fajnie uzupelnia sale, ktora jest dosc spora. Zastanow sie dobrze, czy to jednak nie jest dobra cena. Koszta samodzielnego przystrojenia moga byc o wiele wyzsze... no i czas... czy rzeczywiscie dasz rade?

Chyba, ze dowiedz sie o same pokrowce z kokarda, a reszte sama zorganizuj - ale moim zdaniem to i tak duzo wyjdzie...
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 12:04   #1448
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
dobra dziewczęta znikam... na ponad godzine... zrobilam sobie 4 dni wolnego od ćwiczen i teraz musze nadrobic, mam nadzieje ze nie przyjda nowe zakwasy. Zrobie skalpel i sprobuje killera Ahh wczoraj zjadlam na wieczor nieco wiecej ale waga dzis pokazala mniej zrobilam teaz pomiary swojej sylwetki:
talia 75 - cel 70
ramię 31 - cel nieznany (moze 29)
biodra 91 - cel jw (moze 87)
pośladki 104- cel 100
nogi 102 - cel 97
udo 61 - cel (niewykonalny) 55
łydka 40 - cel 38
cele są oczywiscie minimalne i nei wiem czy do osiagnięcia w dolnych partiach, z góry sybciej i latwiej lecą mi cm.
dasz radę! zobaczysz, że nawet z dolnej partii Ci zlecą cm. To jest potwierdzone, siostrze po 3 tyg ćwiczeń uciekło jakieś 5cm z ud

Stary 2013-08-22, 12:04   #1449
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
są jeszcze nocne :P one sa zawsze otwarte, w kazde swieta. Boze Narodzenie chyba tylko i Wielkanoc to dni wolne dla ekspedientek.
Moje wesele jest w małym miasteczku, nie chcę akcji szukania i kombinowania alkoholu. Lepiej niech zostanie, poza tym 3 miesiące później mój brat ma swój ślub i wesele, najwyżej dostanie w spadku

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 12:05   #1450
ana909
Erudycja

Cytat:
dasz radę! zobaczysz, że nawet z dolnej partii Ci zlecą cm. To jest potwierdzone, siostrze po 3 tyg ćwiczeń uciekło jakieś 5cm z ud
no mam nadzieje, jak w tamtym tygodniu moja motywacja osiągnęla zenit, tak w tym DNO totalne :P
Stary 2013-08-22, 12:06   #1451
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam problem z ustrojeniem sali.
Ogólnie wygląda tak
mogę oczywiście zapłacić dodatkowo, żeby została "ubrana" w ten sposów (z dużą ilością tiulu czy organzy), ale koszt jest dość spory (1200zł)

Zastanawiam się czy dałabym radę sama ją przystroić. Nie wiem jaki kolor wziąć - fuksja albo chabrowy, ale z drugiej strony nie jestem pewna czy będzie pasować.
powiem Ci, że różnica jest ogromna! ale koszt również ogromny... strasznie dużo sobie liczą za nałożenie na stoły i krzesła materiałów, które i tak leżą na stanie w magazynie...
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 12:06   #1452
docik10
Zakorzenienie

Mi się z tych naklejek podobają te wszystkie z gołębiami
http://allegro.pl/naklejki-na-alkoho...458757758.html
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 12:07   #1453
ana909
Erudycja

AAAA i zapomnialam sie pochwalić!
310 DDŚ
Stary 2013-08-22, 12:09   #1454
wenedka
Zakorzenienie

Cześć!!!

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
My np. nie możemy. Nasza restauracja ma takie obłożenie że w piątek będzie wesele. Nie ma opcji żeby udekorować salę szybciej.
Mnie to właśnie zastanawia, mimo że dekoracjami zajmuje się obsługa.
Jednak menedżerka lokalu powiedziała mi, że stoły ustawiane są z reguły w czwartek i już wtedy można poustawiać winietki itp., ale wiem też, że w naszym lokalu organizowane są śluby w inne dni tygodnia, również w piątki
Muszę o to zapytać.

Witam Was, Dziewczyny, po oddaniu pracy magisterskiej. Jest mi dziwnie smutno, bo ten rok był naprawdę świetny, poznałam dużo ludzi, nawiązałam nowe pryzjaźnie i będę tęsknić za studiami... i kawką pomiędzy zajęciami
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 12:10   #1455
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulina170 Pokaż wiadomość
Przesyłam zdjęcia mojej sali ( choć nie wiem czy się załadowały). Chce ją przystroić na fioletowo ( jeszcze nie wiem jaki odcień) bo tak ustaliliśmy z TŻ. choć chodzi mi teraz po głowie jeszcze intensywny róż ( ale nie jak barbie, raczej taka fuksja czy magenta) albo czerwony... I w sumie to sama nie wiem czy zostać już przy fiolecie i szukać dekoracji własnie w tym kolorze. Oczywiście TŻ będzie miał w tym kolorze ( przewodnim) muchę :P
myślę, że fiolet czy fuksja będą pasować

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
co myslicie o tym, bym na cywilny zalozyla kapelusz? Taki z duzym rondem... Powiem tak, ja wygladalam w nim oblednie, ale jak potem natrafilam na niego na tablicy to stwierdzilam ze to tandeta :P

Moim zdaniem ta dekoracja nie jest zla. Fajnie uzupelnia sale, ktora jest dosc spora. Zastanow sie dobrze, czy to jednak nie jest dobra cena. Koszta samodzielnego przystrojenia moga byc o wiele wyzsze... no i czas... czy rzeczywiscie dasz rade?

Chyba, ze dowiedz sie o same pokrowce z kokarda, a reszte sama zorganizuj - ale moim zdaniem to i tak duzo wyjdzie...

może ten kapelusz wyglądał na tamtej osobie kiepsko?

no właśnie, co do ceny, wg mnie i Tżta cena jest ok, ale Mama twierdzi, że za dużo. Za 500 mogę mieć tą bramkę za PM, woale przy suficie i białe pokrowce na krzesłach, to na pewno.
A gdybym tak wzięła tę opcję i zrobiła kilka pomponów do tego?
http://www.google.pl/search?hl=pl&si...57.b5EMQmO5hRA

Marzą mi się też takie świeczniki

Stary 2013-08-22, 12:11   #1456
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulina170 Pokaż wiadomość
Witam w gronie fanów fioletu, właśnie o takiej sali w s tylu jak Twoja marzyłam, ale w moich terenach takiej nie ma Myślę, że fiolet to świetna decyzja (ale ja ogólnie kocham ten kolor). Osobiście stawiam też na dekoracje światłem, bo strasznie mi się to podoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pobieramysie-dekoracje-swiatlem-3.jpg (50,7 KB, 8 załadowań)
Stary 2013-08-22, 12:12   #1457
misia880
Zakorzenienie

Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

ja z dekoracji noga jestem ;(
marze o mufinkowym torcie i ladnych dekoracjach.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 12:13   #1458
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
no mam nadzieje, jak w tamtym tygodniu moja motywacja osiągnęla zenit, tak w tym DNO totalne :P
będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
powiem Ci, że różnica jest ogromna! ale koszt również ogromny... strasznie dużo sobie liczą za nałożenie na stoły i krzesła materiałów, które i tak leżą na stanie w magazynie...
dekoracją zajmuje się jedna dziewczyna i może dlatego, ale dokładnie tak jak mówisz, materiały są wykorzystywane wielokrotnie.

Cytat:
AAAA i zapomnialam sie pochwalić!
310 DDŚ

Stary 2013-08-22, 12:14   #1459
cornflower_girl
Zakorzenienie

Anesthesia Przepiękna suknia Pisałaś, że byłaś w Byszycach. Jak tam cenowo wypadają sukienki?

myha Super, że wszystko w porządku

KaEs Niestety nie załapałam się na zdjęcia, ale też jestem taka niezdecydowana. Przestałam oglądać zdjęcia sukien, bo co tydzień mam fazę na inny fason. Aż się boję mierzyć

Cytat:
Napisane przez Marlenka2014 Pokaż wiadomość
Witam, jestem nową użytkowniczką forum, i ślubuję 19. 07.2014. Na to forum trafiłam przez przypadek pół godziny temu i mam pytanie, bo choć co prawda jeszcze długo do tego momentu aż powiemy sobie "tak" a ja już myślę nad pierwszym tańcem i chciałabym aby to było coś na wesoło, co o tym myślicie?
Cześć
Jak najbardziej na wesoło będzie fajnie i oryginalnie. Ale najważniejsze, żebyście się Wam podobało i mieli z tego tańca frajdę. Nie ma nic gorszego niż młodzi w wymyślnym układzie ze sztucznymi uśmiechami...

A u mnie precyzują się plany - dostałam kilka fajnych ofert z sal, są w niektórych nawet sierpniowe terminy. W weekend jedziemy oglądać tą najfajniejszą salę, dopytywać i zaklepywać termin w kościele. Narzeczony marzy o kościele, który nie jest ani moją parafią, ani jego. Może być problem - mój proboszcz nie uznaje ślubów poza parafią (i żadne koperty tego nie zmienią), a proboszcz narzeczonego bardzo lubi niestety duuuuże datki. Jak nie zwariuję, to napiszę o tych przejściach

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 12:19   #1460
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
A u mnie precyzują się plany - dostałam kilka fajnych ofert z sal, są w niektórych nawet sierpniowe terminy. W weekend jedziemy oglądać tą najfajniejszą salę, dopytywać i zaklepywać termin w kościele. Narzeczony marzy o kościele, który nie jest ani moją parafią, ani jego. Może być problem - mój proboszcz nie uznaje ślubów poza parafią (i żadne koperty tego nie zmienią), a proboszcz narzeczonego bardzo lubi niestety duuuuże datki. Jak nie zwariuję, to napiszę o tych przejściach
Hej trzymam kciuki, ja też biorę ślub w innej parafii niż moja i Tż Mój proboszcz jeszcze o tym nie wie bo papiery będziemy załatwiać w przyszłym roku lub pod koniec tego. Termin w tamtym kościele mamy jakby co zaklepany Powiem ci że nie bardzo może Ci zabronić brać ślubu w innym kościele, ale lepiej podejść do tego grzecznie i pokornie ( to w końcu są tacy sami ludzie jak my)
Stary 2013-08-22, 12:20   #1461
czekooczekolada
Zakorzenienie

[QUOTE=kasia1201;42388314]
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo Mamy chyba w ten sam dzień wesele Na początku się cieszyłam bo dzień wcześniej jest 15 sierpnia i wolne, ale teraz zaczynam trochę panikować bo to znaczy chyba, że będę musiała 14 już dekorować salę Chyba że ktoś mi ją udostępni 15 wieczorem
faktycznie, nie pomyslalam o tym, a tez sie cieszylam ze 15 bedzie wolne to goscie beda w sobote wypoczeci

ale my nie dekorujemy sali, bo nie trzeba, jedynie dekorujemy stół dla nas, ale to w czwartek moze nam zrobi dziewczyna no i ustrojenie domu, ale 15 sierpnia jak ustroje to chyba nie grzech

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-22, 12:21   #1462
Aasikk
Zadomowienie

Zobaczcie jaki fajny sposób znalazłam na zrobienie małych kokardek, np. na zaproszenia. Może komuś się przyda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kokardki na zaproszenie.jpg (92,9 KB, 29 załadowań)
Stary 2013-08-22, 12:23   #1463
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
wy tu o rzucaniu hormonów, a ja wczoraj o tym z tż rozmawiałam mam już dosyć tych wahań nastrojów i obniżonego libido.. a wypróbowałam już 5 różnych sposobów antykoncepcji hormonalnej, mam już trochę dosyć. tylko boję się, że zajdę w ciążę ... jeszcze przez 2 lata nie mogę sobie na to pozwolić, bo musiałabym przerwać studia lub wziąć dziekankę- wolałabym jednak tego uniknąć

oo byłoby super mogłybyśmy nawet razem iść tam na przymiarki

jasne jakbym zapomniała, to mi przypomnij

razem to byloby nas za duzo bo ja ide z dwoma przyjaciolkami z czego jedna tez bedzie przymierzac ale chetnie pojde z toba i na jakas kawke ciacho czy cos

Cytat:
magdalenka_w_86 gratulacje

dużo zdrowia dla Taty

śliczna sukienka! mogę prosić Twoje zdjęcie w niej na pw?

o rany! dobrze, że lekarz nie miał racji.

czy ja też mogę prosić pw?
dziękuję

dziekuje

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Nie mieszkam w PL, moze dlatego Albo mam fajnego lekarza

ja tez mam takiego ginka zapisuje sie przez neta na wizyte i mam kontakt z nim ostatnio zdarzylo mi sie dziwne plamienie to radzilam sie mailowo wyniki cytologii tez dostaje na maila

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
a tak btw, nie szkoda wam czasu (albo kasy) na te zawieszki na wodke? Dla mnie to jest kompletnie zbedne. W sumie to na ostanim weselu byly na prawde piekne zawieszki, ale jak pierwszy rzut wodki sie skonczyl to nikt potem nie nakladal ich na nowe butelki. Jak to uwas bedzie rozwiazane?
Dlatego ja bede miec naklejki na wodke

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 12:26   #1464
Marlenka2014
Przyczajenie

Widzę że temat zszedł na ilość wódki oraz wygląd sal, na szczęście ja mojej nie muszę dekorować, a kwiaty sama ułożę w piątek, gorzej z Kościołem, Nasz proboszcz jest dość specyficznym człowiekiem i nie za bardzo pozwala na ustrojenie kościoła, więc zapewne to będzie pierwszy problem przed weselem (zbyt łatwo szło do tej pory ). a z tego co wiem to wódka została ustalona na 0,7 l na osobę, wliczając dzieci (aby zostało na poprawiny ).
Marlenka2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 12:30   #1465
tinyheart
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! P

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
ja tez mam takiego ginka zapisuje sie przez neta na wizyte i mam kontakt z nim ostatnio zdarzylo mi sie dziwne plamienie to radzilam sie mailowo wyniki cytologii tez dostaje na maila

.
Ja gina mailowo nie mam ale wyniki wysylaja smsem, za to dentyste mam fajnego :P Ale to pewno dlatego, ze to moj znajomy wiec konsultacje mam 24h

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Marlenka2014 Pokaż wiadomość
Widzę że temat zszedł na ilość wódki oraz wygląd sal, na szczęście ja mojej nie muszę dekorować, a kwiaty sama ułożę w piątek, gorzej z Kościołem, Nasz proboszcz jest dość specyficznym człowiekiem i nie za bardzo pozwala na ustrojenie kościoła, więc zapewne to będzie pierwszy problem przed weselem (zbyt łatwo szło do tej pory ). a z tego co wiem to wódka została ustalona na 0,7 l na osobę, wliczając dzieci (aby zostało na poprawiny ).
Tez bym chciala sama dekoracja sie zajac ale w moim przypadku to dekoracja kosciola bo dekoracje sali amy w cenie skad chcesz brac kwiaty?

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 12:31   #1466
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja z dekoracji noga jestem ;(
marze o mufinkowym torcie i ladnych dekoracjach.

my będziemy mieli babeczkowy tort wyglądają świetnie, szkoda, że jednak spora kwota za te cupcakes wychodzi
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 12:31   #1467
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Hej trzymam kciuki, ja też biorę ślub w innej parafii niż moja i Tż Mój proboszcz jeszcze o tym nie wie bo papiery będziemy załatwiać w przyszłym roku lub pod koniec tego. Termin w tamtym kościele mamy jakby co zaklepany Powiem ci że nie bardzo może Ci zabronić brać ślubu w innym kościele, ale lepiej podejść do tego grzecznie i pokornie ( to w końcu są tacy sami ludzie jak my)
A jak zaklepywaliście termin w kościele, w którym będziecie mieć ślub, dawaliście jakiś datek? Czy to dopiero bliżej ceremonii ślubu?

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 12:33   #1468
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4238900 9]my będziemy mieli babeczkowy tort wyglądają świetnie, szkoda, że jednak spora kwota za te cupcakes wychodzi[/QUOTE]

ile za niego placicie jesli moge wiedziec ??

a no i dziewczyny podjełam decyzje.
Idę na studia. Doradztwo zawodowe i coatching kariery. I zamierzam wybrać siena kurs kadrowo płacowy.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 12:35   #1469
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! P

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Ja gina mailowo nie mam ale wyniki wysylaja smsem, za to dentyste mam fajnego :P Ale to pewno dlatego, ze to moj znajomy wiec konsultacje mam 24h

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Tez bym chciala sama dekoracja sie zajac ale w moim przypadku to dekoracja kosciola bo dekoracje sali amy w cenie skad chcesz brac kwiaty?
my też mamy dekorację sali w cenie (tzn będziemy mieli, bo każda z sal, którą oglądamy ma to w ofercie), ALE niestety to jest dekoracja odgórnie ustalona przez salę, co mi się nie podoba
jak raz się zapytałam czy jeżeli miałabym inny pomysł na wystrój i dostarczyłabym wszystkie materiały, to czy również dekoracja byłaby w cenie to się dowiedziałam, że nie czego nie rozumiem, w końcu roboty tyle samo, bez względu na dekorację

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ile za niego placicie jesli moge wiedziec ??

a no i dziewczyny podjełam decyzje.
Idę na studia. Doradztwo zawodowe i coatching kariery. I zamierzam wybrać siena kurs kadrowo płacowy.
jeszcze nie mamy wybranego konkretnego ani tortu, ani miejsca z którego będziemy brali, ale jak się orientowałam w ofertach to tort na 100 cupcakes wychodzi ok 1000zł
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 12:36   #1470
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
A jak zaklepywaliście termin w kościele, w którym będziecie mieć ślub, dawaliście jakiś datek? Czy to dopiero bliżej ceremonii ślubu?
Nie dawaliśmy żadnego zadatku, ksiądz baaardzo sympatyczny zapisał nas w swoim notatniku, wziął od nas numery telefonów, powiedział mniej więcej cenę ślubu (organista, kwiaty, opłata za bazylikę- bo co obiekt objęty ochroną zabytków), ale szczegóły będziemy dogadywać bliżej ceremonii.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości