|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXII
Cytat:
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#1802 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXII
Ale mnie nastraszyłyście tym syropem
Ostatnio rzadko jem słodycze, ale dzisiaj przy kasie w realu z nudów zaczęłam czytać składy... był wszędzie ;/ A jak tam zupy? Po ile wychodzą?
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a grzybów nie jadam; zostały mi tylko owoce do kompotu wigilijnego zrobic
|
|
#1804 |
|
luckygirl
|
Odp: Dot.: Odp: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXII
Cos Ty?
tylko ten? To ma oko.... I jeszcze mowil - nie krzycz tylko, bo innego nie bylo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1805 |
|
Moderator
|
no właśnie, kto coś kupił w promo i podrzuci ceny?
|
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXII
Cytat:
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#1807 |
|
Raczkowanie
|
u mnie mrożone zupy były 2,44 z 3 zł ponad to taniocha, do tego przecenione zupki, nie zdążyłam się przyglądnąć cenom bo tak na szybko leciałam ale były niektóre nawet nie za 1 zł, ta culineo czy jakoś tak to była za 0,34 grosze
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
barszcz biały czy żurek z winiar za 1,08, a chińskie z vifona za 83grosze
|
|
|
|
#1809 | |
|
luckygirl
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sante Musli Tradycyjne 350g Skład: Płatki 63,5%: pszenne, pszenne ekstrudowane (mąka pszenna pełnoziarnista, kaszka kukurydziana, cukier, ekstrakt słodowy jęczmienny, sól), owsiane, kukurydziane ekstrudowane (kasza kukurydziana, cukier, sól); mieszanka owoców 20%: rodzynka, śliwka suszona 2,8% (śliwka, mąka ryżowa), jabłko suszone* 2,8% (jabłko, regulator kwasowości: kwas cytrynowy); mąka pszenna, cukier trzcinowy, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny, płatki kukurydziane (kukurydza, cukier, sól, ekstrakt słodowy jęczmienny, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), mąka kukurydziana, otręby pszenne, płatki kokosowe*, sól morska, aromat, emulgator: lecytyna sojowa, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli *Zawiera dwutlenek siarki. "Zdrowe życie"
|
|
|
|
|
#1811 |
|
Moderator
|
Dzieki
Po mrożonkę bym jakąś wyskoczyła
|
|
|
|
#1812 |
|
Konto usunięte
|
[/COLOR]
dobra smakowa jest woda mineral zdrój, ma akurat sacharynian sodu i cyklaminian sodu ze subst słodzących[/QUOTE] Ta histeria dotycząca syropu g-f jest dla mnie farsą. Tropicie produkty bez tego polecając słodycze z utwardzonym tłuszczem roślinnym czy syfami wspomnianymi wyżej lub innymi. |
|
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupiłam dzisiaj mango, rany, jakie przepyszne
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXII
Ja właśnie kupiłam 4 mrożone zupy po 2,44 każda (750g) oraz dwa słoiki fasolki po bretońsku 2,48 szt
inne promocje mnie nie zainteresowały, ale o dziwo uchowały się jeszcze dwa karmelowe masełka Nivea, więc jeden wzięłam ![]() Chciałam wziąć makaron Dobrusia nitki w promocyjnej cenie 0,99 zł, ale w składzie wyczytałam masę jajeczną zamiast jajek, więc zrezygnowałam z zakupu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1815 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ale nie da sie unikać wszystkiego, czegoś trzeba bardziej ![]() ale z drugiej strony, ciastka, słodycze, przegryzki..to wszystko rarytas, zachcianki. Je się raz na jakiś czas, ale tym się nie zyje. mozna kupić jak cos fajnego. ale żeby syrop w produktach codziennych jak woda czy jogurt a teraz widziałam nawet chleb? ja podziekuję, tu raczej nie farsa. Edytowane przez alamirka Czas edycji: 2013-08-22 o 13:54 |
|
|
|
|
#1816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Płatki: 70%: pszenne, owsiane, jęczmienne, żytnie, pszenne ekstrudowane ( mąka pszenna pełnoziarnista, kaszka kukurydziana, cukier, ekstrakt słodowy jęczmienny, sól), kukurydziane, ekstrudowane ( kasza kukurydziana, cukier, sól), mieszanka owoców 30%: rodzynka, papaja kandyzowana ( cukier trzcinowy, papaja), daktyl suszony ( daktyl, mąka ryżowa), ananas kandyzowany ( cukier trzcinowy, ananas, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), chips bananowy (banan, olej roślinny, cukier trzcinowy, aromat, miód)
|
|
|
#1817 |
|
Konto usunięte
|
Te wszystkie smakowe to napoje, a nie wody. One przez swoją przezroczystość, brak barwników mają sprawić złudzenie, że pijecie coś zdrowszego od chemicznej oranżady.
|
|
|
|
#1818 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXII
Do kiedy trwa ta promocja na zupy ?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1819 |
|
Konto usunięte
|
Trzeba unikać jedzenia wysoko przetworzonego. Jesteśmy społeczeństwem w najszybszym tempie tyjącym, ludzie są uzależnieni od słodkiego, ale i poprawiaczy smaku w jednym. Czyli nie zrobią sobie kompotu, bo tam nie mam chemicznego wspomagacza. Podobnie z jogurtem, nie dodadzą owoca, bo smakuje im smak owocowy z tubki. Nie jest to tylko ich sprawa, w cywilizacji są to koszty społeczne. Na razie cieszą się producenci wysoko przetworzonej żywności i koncerny farmaceutyczne za Wasze wybory.
|
|
|
|
#1820 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie koniecznie Ja jak szukam to patrze na syrop i wlasnie tluszcze i bywaja produkty tez bez tego
|
|
#1822 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1823 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() akurat trafiłaś jak kula w płot bo te rzeczy, które wymieniasz moga dla mnie nie istnieć ![]() mi powinno sie paluszki, krakersy i słone przegryzki zabrać
|
|
|
|
|
#1824 |
|
Konto usunięte
|
Ale napisałaś, że czegoś trzeba unikać, wybierać, więc podpowiedziałam, że najlepszym wyborem jest mało przetworzona żywność, ale jest to trudne jak jest ktoś uzależniony . Podczytuję to forum okazjonalnie od roku (na wizażu jestem długo) i jestem przerażona. Trwają tu ożywione dyskusje o smaku czipsów, kolorowych jogurtów, napojów słodzonych... Zaraz ktoś napisze, że nie może hodować krowy na balkonie Dlaczego winicie producentów za stosowanie dopuszczonych składników pisząc, że to świństwo z ich strony? Trzeba wiedzieć co się je, nie ufać reklamom.
|
|
|
|
#1825 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Trochę się tam wywiązała offtopowa dyskusja o składach, ale generalnie to gadamy o ogóle, bez zagłębiania ![]() I właśnie dlatego że nie ufamy reklamom, to czytamy składy. |
|
|
|
|
#1826 |
|
Konto usunięte
|
Czy produkty z utwardzonymi tłuszczami roślinnymi. czyli miałam racje z farsą. Nagonka na jeden składnik, przy braku świadomości, że inny to jeszcze gorszy syf.
|
|
|
|
#1827 | |
|
Moderator
|
Cytat:
zjem je raz na miesiąc, zyjęza to wode, chleb i jogurt spozywam codziennie, zrozum to zatem w nich szukam lepszego składu |
|
|
|
|
#1828 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1829 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ogolem widac,ze zle trafialas bo czesto tu o rybach np gadamy o pstragu czy innych filetach, o cyckach z kurczaka a to raczej jest zdrowe
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

tylko ten? To ma oko.... I jeszcze mowil - nie krzycz tylko, bo innego nie bylo 

Byłam z koleżanką w ciąży na takich warsztatach dla mam i dzieci i tam Sante było jednym ze sponsorów - wszędzie były porozkładane te ciastka i mamy z tymi maluchami się na nie rzucały a tu taki skład do d...