|
|
#1471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?
Cześć!
środa minie, tydzień zginie! - powtarzam pod nosem ![]() lucaa_rules również uwielbiam ser kozi coś zwiedzałaś w Londku? poszłabym znowu do muzeum historii naturalnej i techniki i w ogóle klimat miasta jest mloda_to_glupia mocno tulę co dzisiaj jecie? ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- doczytałam Figarro co potrzebujesz z Francji?może będę mogła pomóc? ![]() |
|
|
|
|
#1472 |
|
Wtajemniczenie
|
ja na sniadanie chleb pelnoziarnisty z serem bialym i papryka
na obiad filet - na nim uduszone pieczarki z cebulka i to przykryte mozarella i zapieczone, po obiedzie kawalek tego ciasta czekoladowego. chcialam dopytac o ta makrele wedzona, wczoraj jej nie zjadlam, czy moge na kolacje? czy ona jest T? a mam sniadanie W, obiad T wiec czy kolacja moze byc z rybka? bo juz sie gubie
|
|
|
#1473 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie ostatnio brak weny na pisanie. Niby jem mm, ale bardzo mnie ostatnio ciągnie do innego jedzenia, mam straszny kryzys. |
|
|
|
|
|
#1474 |
|
Wtajemniczenie
|
Anusia1584 PRZYTULAM!
wyczytalam ze jest T, a ma byc posilek W T W wiec chyba na obiad? ja nie czaje tych zasad :/ jestem za durna na to! :/
|
|
|
#1475 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Ja całkowicie sie poddałam, próba dan pieczonych - serniki, tiramisu, murzynek, sprawiły, że mocno przytyłam i zniechęciły mnie na maxa. Na razie jem normalnie, waga waha mi sie miedzy 57, a 61 kg, wiec duzo. Oprócz tego mam problem, bo jak najadam sie, tak, zeby nie byc głodną, to tylko tyje, a chudnę, jak jem mało i najlepiej duzo warzyw i białka (kurczak, indyk ryby). Jednak na takim jedzeniu długo sie nie da, bo organizm domaga się normalnego jedzenia, czyli wszystkiego. Czy kiedy rozne wypieki, nawet bez fruktozy, to sa jakies ograniczenia ilościowe? |
|
|
|
|
#1476 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co ja wiem, to trzeba zjeść jeden posiłek węglowy i jeden tłuszczowy. A resztę sama sobie wybierasz. I wcale nie trzeba jeść W na śniadanie, równie dobrze można T. Chyba, że się mylę...
|
|
|
|
|
#1477 |
|
Raczkowanie
|
Młoda... ja też przytulam :/ a napad był minął, nie rozpamiętuj
Z tego co się pisały tu Dziewczyny to jest tak, jak pisała Anusia jeden węglowo-białkowy plus warzywa, drugi tłuszczo-białkowy plus warzywa z naciskiem na to, że węgle z IG wyższym niż 35 rano dlatego chleb, czy płatki rano potem już Twoja decyzja. Czytałam gdzieś, że śniadanie można zjeść jedno tłuszczowe tygodniowo a kolacje najlepiej węglowe ale warto wziąć pod uwagę indywidualne predyspozycje.Makrelę możesz na kolację. Sama często jem ryby wieczorem. Anusia mnie wczoraj strasznie kryzysiło :/ jak było bardzo źle to sobie przypominałam wszystkie lody i naleśniki z Łeby, których sobie odmówiłam i trwałam. Ale stale myślałam o jedzeniu. W nagrodę rano - 1kg . Czyli już wiem, że kryzysy będą ale miną. Trzeba pomimo robić swoje. Dziś już nie miałam takiej gastrofazy. Amarante to, że słodkie jest MM nie rozgrzesza zupełnie. W książkach Montignaca jest napisane, że trzeba zjadać rozsądną ilość ja np z tego powodu nie jem, bo mogłabym na kawałku nie skończyć, ponieważ słodkie jest dla mnie zapalnikiem. Więc nie kuszę losu.---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Palomeetka ja mam bardzo nudne menu nagotuję hurtowo a potem mieszam do pojemników z braku czasu dzies 5,15 górskie,twaróg 1,5%, kapka mleka 0%, łyżeczka dżemu, morele - dałam pół kostki twarogu i dałam radę zjeść pół porcji 9 kilka plasterków krakowskiej, pół małego pleśniaka, lodowa, ogórek, pomidor, małosolny, trochę makronu sojowego 14,00 soczewica zielona, ryba wędzona, makaron sojowy, pomidor, małosolny 17 nie mam weny ![]() wymyśliłam sałatka: makaron sojowy, ogórek małosolny, ser zółty, tuńczyk, jajko troche majonezu, trochę musztardy pycha do tego pomidory
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." Edytowane przez sjeeny Czas edycji: 2013-08-21 o 17:40 |
|
|
|
|
#1478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja moge podeslac jadlospis i pare ksiazek na maila gdzie jest wszystko fajnie opisane ![]() Dzisiaj rano swieze truskawki zmiksowane z fat free jogurtem naturalnym. Kromka pelnoziarnistego z zestawem podstawowym czyli chudy twarog, ogorek, pomidor, rzodkiewka. Na drugie sniadanie nektarynka Obiad w pracy to curry z kurczaka i surowka z lodowej i szpinaku Na kolacje papryki nadziewane kozim serem, cebula, pomodorami i ogolnie warzywami
|
|
|
#1479 |
|
Raczkowanie
|
Sjeeny zdaję sobię sprawę z faktu, że za duzo słodkiego to źle, więc generalnie nie jem ani fruktozy ani agawy.
Przez kilka dni experymentowałam z wypiekami, to trochę wpadło i słodkiego i sporo nabiału. Mam do Was pytanie odnosnie ilości, czy trzeba się ograniczać z wielkością posiłków? Czy jak jem kurczaka z warzywami, to powinnam np. zjeść jedno udko, a nie dwa bo to za dużo? To samo mam z wypiekami, czy np. jak upiekę chleb, to powinnam ograniczac jego ilości w posiłkach W? Jak to jest z wędlinami, bo w sumie nie wiadomo co tam jest, więc lepiej unikać, ale nie można przez cały czas jeść kurczaka czy indyka, bo ile można? Jak okreslić, które się nadają? |
|
|
|
|
#1480 |
|
Raczkowanie
|
a jutro za mną chodzi jakaś wariacja ala frittata
mam świeży szpinak, myślałam o szwarcwaldzkiej plasterku, kawałku pleśniaka, pomidorach i jedno jajco ale mogłabym dopiero na 17 doradźcie, nie jest za ciężkie? ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- [B]Amarante[B] ale ideą jest odzwyczajanie się od słodkiego smaku :/ co do wielkości porcji przejrzyj wcześniejsze strony - Palomeetka robiła zdjęcia jedzenia, tak od ok 30 - daje to jakiś punkt odniesienia. Widzisz porcja to rzecz względna. W książce jest napisane, że mamy się najadać do syta ale wielkość porcji ma być w granicach zdrowego rozsądku. Więc np 4 łyżki płatków na śniadanie, 20 dkg (bodajże mięsa), 10 dkg suchego makaronu/ryżu ( też nie jestem pewna, tak mi sie kojarzy) wydaje mi się optymalnym by zapychacz co najmniej równoważyć warzywami - a ja idę w stronę mniej zapychacza więcej dodatków. I uwierz żołądek mam wielgachny a czuję się najedzona. Oczywiście mam schizy, że np 3 łyżeczki majonezu do sałatki, która dziś sobie zrobiłam i będzie na następne trzy dni to za dużo :/ Ale na takie nieznośnie myśli tłumaczę sobie - jadłaś mało ( wakacje teraz np ) nie schudłaś i przekonuję się do jedzenia, którego się boję. Wędlinę, za radą Polomeetki, wybieram dokładnie. Czytam opakowania, im mniej dodatków tym lepiej, skrobii np. Wybieram raczej obsuszone: krakowska, salami, kabanos i mam jedną sprawdzoną bez konserwantów. Patrz na ilośc miesa wykorzystanego na wyprodukowanie 100 g wędliny. Często kupuję kawał mięcha różnego autoramentu wrzucam w żeliwny gar i do piekarnika. jem potem ( i reszta ) na zimno. Mięso tez powinno być urozmaicone. Wiadomo wszędzie jest chemia ale kuraki są chyba najbardziej tuczone antybiotykami. A próbowałaś na targu? Gdzie widać, że to jest mięso swojego chowu? Nie jest duzo droższe a jakość bez porównania. Poprawcie mnie jak wprowadzam w błąd ![]() Lucca zaadoptuj mnie i karm
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." Edytowane przez sjeeny Czas edycji: 2013-08-21 o 18:05 |
|
|
|
|
#1481 |
|
Wtajemniczenie
|
a taki mam pomysl, jajko ugotowane pokrojone w kosteczke, z cebulka i przyprawami +jogurt (ew. majonez) mozna? jak tak to do czego???
|
|
|
#1482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma sprawy przyjezdzaj Staram sie urozmaicone posilki robic, zeby nam sie z mezem nie znudzilo. Ale tez mam czasem glowkowaniaCytat:
|
|
|
#1483 | ||
|
Raczkowanie
|
mloda_to_glupia o rybach było na poprzednich stronach chyba 3 razy wałkowane
mogą być W mogą być T zależy jakim systemem jesz ![]() o posiłkach, wybierasz sobie układ jaki chcesz, czyli możesz jeść wtw wtt wwt tww ttw przy 4 posiłkach dziennie tak samo ale jak wspomniała sjeeny wysoki IG lepiej jeść rano Anusia1584 może to wyjazdy tak Cię rozbiły? ja w sumie też nie mogę się zebrać do kupy ![]() dziś mango wrąbałam przed kolacją Amarante18 w nowej wersji nie wiem jak jest, kiedyś połączenie słodkie (fruktoza, owoce etc) + tłuszcze to była II faza i nawet tak na oko dużo miałaś deserków, to nie mogło się inaczej skończyć jak zwyżką wagi, niestety ![]() a normalne jedzenie to nie sa desery codziennie, bo kiedys ludziska słodkie jedli "od święta" czasami na niedzielę się piekło coś, na rodzinny obiad dla mnie owsianka/chleb/mięso/ryby/zupa i warzywa to normalne jedzenie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- bosko! dobrze czytać o sukcesach innych jak się samemu zebrać nie da rady może naprostuję swoje pokręcone zwoje ![]() och ja też na łatwiznę idę, gotuje zupę neutralna, a później jem ją przez 2 dni, 2 razy dziennie, tylko zmieniam dodatki ![]() a to jajko, a to ryz i tuńczyk, a to feta, a to śmietana, leń ze mnie ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Amarante18 twaróg był do 100 gram na posiłek i chyba 1x dziennie 100-125 gram węglowodanów pełnoziarnistych 200 gram mięsa/ryby wylicz ile białka przypada Ci na kg ciała, ma być 1-1,5 grama ![]() sjeeny dobrze piszesz sjeeny jeśli raz na jakiś czas i nie dasz czadu tego dnia z tłuszczami to jedz ![]() następnego dnia zjedz na kolacje wędzona makrelę, albo strączki - czyli albo lepsze tłuszcze, albo niskoindeksowo ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
jajko to W czy T jogurt to W czy T majonez to W czy T ? ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- lucaa_rules pysznie jesz aż mi wstyd za moje lenistwo kulinarne
Edytowane przez palomeetka Czas edycji: 2013-08-21 o 22:41 Powód: dop. |
||
|
|
|
|
#1484 |
|
Wtajemniczenie
|
Palometka - pysznie musi byc bo wtedy nie ciagnie do podjadania
Ja na szczescie nie mam slodkich zapedow i slodycze moga nie istniec. Ja mam slabosc do solonych, tlustych rzeczy.Musze sie nameczyc czasem zeby menu tygodniowe zrobic ale wtedy wiecej sie ucze na temat MM i juz wiem co moge a co nie za 2 miesiace nie bede miec problemu z uladaniem, i dam sobie rade bez ksiazek.Mloda to glupia - ja tez sie gubie jeszcze i bladze po omacku. Mam na dysku 700 przepisow MM kazdy podzielony na fazy i posilki plus ksiazki. Moze podesle Ci cos i bedzie Ci latwiej
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisze dzisiaj pw, ok? dziekuje edit: robie dzisiaj pierogi, zobaczymy jak wyjda kurcze....mam straszna ochote na cos z kasza
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam Wymieniam się Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2013-08-22 o 09:11 |
|
|
|
|
|
#1486 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny
Figaro - ales mi smaka na pierogi zrobilas hmmm. Wreszcie znalazlam sklep gdzie moge kupic make orkiszowa!! Moze wy wiecie czy mozna jesc kasze jeczmienna perlowa. Przeszukalam strony w necie i sa rozne opinie. Jedni mowia ze ma IG 25 , inni ze az 70 a jeszcze inne zrodla podaja ze 60. Uwielbiam ta kasze, jeszcze Figaro wspomniala o kaszy to mi sie zachcialo
|
|
#1487 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
mocno.---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Jakoś się trzymam, ale nie wiem ile jeszcze dam radę. A na dodatek waga ze mną nie współpracuje. Co prawda nie rośnie (uff), ale też nie spada. A te zastoje choler... nie wkurzają. A tobie bardzo gratuluję spadku. ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
A ja mam pytanie o kawę zbożową Anatol. Ona ma w składzie tylko cykorię i żyto prażone. To chyba można, prawda? Tylko kiedy mogę ja pić (dolewam troszkę mleka 0,5%) do śniadania W, czy mogę po prostu jako napój w ciągu dnia? Moje wczorajsze menu: Ś - owsianka, twaróg z cynamonem i fruktozą O - ryba w sosie śmietanowo czosnkowym z żółtym serem, sałatka z pomidora i ogórka kiszonego z cebulką i oliwą K - sałatka z ciecierzycy z papryką i kiszonym z łyżką majonezu Dzisiaj na śniadanie to samo co wczoraj plus ogórek zielony i kawałek kiszonego. Kolacja też będzie taka jak wczoraj. Ciecierzyca jest pyszna! Cieszę się bardzo, że dzięki mm poznałam nowe smaki. Bo normalnie to pewnie nigdy nie spróbowałabym ani ciecierzycy, ani soczewicy. Tyle dobrego by mnie ominęło... A na obiad nie mam pomysłu. Mam cukinie w ogródku i brak pomysłu co z nimi zrobić. Może coś podpowiecie? Edytowane przez Anusia1584 Czas edycji: 2013-08-22 o 10:28 |
|||||
|
|
|
|
#1488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do kaszy, tez czytalam rozne opinie, postanowilam wiec poczekac do II fazy i wtedy sobie zrobie kasze i gulasz Cytat:
Sniezke widze z okna swojego mieszkania
|
|
|
#1489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja do Kudowy mam jakieś 350 km. Troszkę daleko... |
|
|
|
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(faktycznie guma guar, jest bardzo przydatna farsz na slodko - ser bialy 0% + swieza wanilia + fruktoza, ok 1-2 lyzek mleka mniam
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam Wymieniam się Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2013-08-22 o 11:38 |
|
|
|
|
|
#1491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A mam jeszcze pytanie o rosół - jeśli wrzucę do niego marchewkę, ale jej nie zjem, czy mogę wypić samą "wodę"? |
|
|
|
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rosol robie z marchewka i pozniej jej nie jem
|
|
|
#1493 |
|
Wtajemniczenie
|
O TO SIE CIESZE, ZE MOZNA UGOTOWAC z marchewka, bo i maz poje i ja
![]() a ja na obiad mialam kurczaka w curry: obrac noge z kurczaka - mieso przysmazyc na zloto - dodac pokrojonej papryki czerwonej (w paski) pora (w krazki) i cebule w listki, zasypac slodka papryka, curry i sola do smaku. wyszlo rewelacyjnie, znalazlam taki przepis na jakiejs str MM
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec tez sie przydaje
|
|
|
#1495 |
|
Wtajemniczenie
|
u Ciebie pies, u mnie je mąż :P to nie to samo? :P:P
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
ale maz pewnie je i co inne?
![]() ja jedyne co dodatkowo daje psiakowi (jest na specjalistycznej karmie wiec zawsze o niej pamietam ale tak, to jest to samo
|
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
moj pies je tylko kulki i czasem dostaje mieso jak obcinam biale z kurczaka... no i z rosolu porcje jak na nich robie... za to kot moze tylko kulki bo musimy mu mocz zakwaszac
|
|
|
#1498 | ||
|
Raczkowanie
|
nie odpiszę Wam bo zaraz zwariuję
dostałam dziś mojego lapka z serwisu sony - no zabić tylko - oczywiście goły i trzeba wszystko od zera instalować, kopiować to jeszcze wykazuje te same objawy co przed naprawą a niby twardy wymieniony buuuuuumenu 5 górskie, troche mleka 0 procent, łyzeczka dżemu 9 sałatka makaron sojowy, majonez, musztarda, cebula, ogórek małosolny, jajko, tuńczyk 13 pomidor, ogórek, trzy plastry sopockiej - wiem, mogłam lepiej wybrać, ale to było trochę lepsza sopocka - pół małego pleśniaka 17 czerwona soczewica, grillowana pierś, starta marchew ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
żona do męża: pies nie chciał, zjesz? ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
a u mnie jednak pies je po mężu ale to drugi mąż ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- ale muszę się pochwalić, że dziś też spadek, już bliżej do 90 niż do 100
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
||
|
|
|
|
#1499 |
|
Wtajemniczenie
|
braaaaawo!
ja dzis kupilam spodnie 44 a nie 46
|
|
|
#1500 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję Wam dziewczyny.
Może moja waga zapatrzy się na Was i też zacznie chociaż troszkę spadać... U mnie w końcu obiad był szybki trochę byle jaki, ale cóż - 2 jajka z majonezem, dwa plasterki wędliny z dwoma plasterkami sera żółtego, kawałeczek boczku grillowanego, miska pomidorów z czosnkiem i oliwą. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

mocno tulę 

Jakoś się trzymam, ale nie wiem ile jeszcze dam radę. A na dodatek waga ze mną nie współpracuje. Co prawda nie rośnie (uff), ale też nie spada. A te zastoje choler... nie wkurzają. A tobie bardzo gratuluję spadku. 
wiec tez sie przydaje