|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
Serio ktoś kupował książkę do WOKu za 80 zł? Serio ktoś miał wszystkie książki do przedmiotòw tego typu?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2582 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
W I LO ewentualnie, ale my się wszyscy znaliśmy i ustalaliśmy ktore osoby kupią tego typu podręczniki, tak żeby wszyscy mogli skorzystać w razie czego.
|
|
|
|
#2583 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
Nie tylko ja uważam że twoje wyliczenia są lekko przesadzone
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Może wliczone są są porządne buty, ale to i tak sporo, chyba że wszystko ma być firmowe.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2585 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Za brak ksiazki byla 1 w dzienniku, przez co mozna bylo nie zdac. To kupilismy a wtedy pani zaczela sie wymawiac chorym dzieckiem i przyszla juz tylko dwa razy przez caly rok. U mnie pilnowali ksiazek, bo jakies konkursy byly, komisje, nie pozwalali tez miec ksera. Ale baba od gegry przebila wszystkich, zazyczyla sobie ksiazki, ktorej ostatni druk byl 1980, byla tylko w antykwariatach po dobrze ponad 100zl |
|
|
|
|
#2586 |
|
Konto usunięte
|
Poza tym zauważ różnicę. Nikt nie mówi o wyprawkach dla maturzystów
A poza tym dałaś zbiór książek na kilka lat. W liceum do woku, wosu, informatyki czy PP ma się jedną książkę bo te przedmioty trwają 2 góra 3 semestry. Więc można to wykreślić. Geografia i inne rzeczy też się kończą w maturalnej. Naprawdę to jest bardzo naciągane
|
|
|
|
#2587 |
|
Konto usunięte
|
A to ja nie mialam adidasów, tylko trampeczki zwykłe (ale wytrzymały, skubane, parę lat), koszulka najzwyklejsza z lumpeksu i stare dresy
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Ile tych spodenek na te 3 lata? matko bosko, ja jak miałam 2 pary wszystkiego to góra, a nie milion pińcset, to tylko wf nie rewia mody, wf nie mam 5 lekcji w ciągu dnia, góra dwie codziennie.
Musze znajomej powiedzieć coby młodemu swojemu dokupiła z 10 par spodenek bo ta jedna to zdecydowanie za mało.
Stałem w nich niczym pies, w zębach niosąc bukiet ściem. Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk. Choć rację masz, że nie znasz mnie, jak mogłaś tak dać wkręcić się. Edytowane przez Gofrzyca Czas edycji: 2013-08-22 o 14:45 |
|
|
|
#2589 |
|
Konto usunięte
|
I każdy koniecznie musi mieć książkę w gimnazjum czy liceum? U nas była wymagana jedna książka na ławkę, i umawiałyśmy się z dziewczyną z którą siedziałam, że ja kupuję to i to, a ona to i to, i nosimy. tylko z angielskiego koleś był cholera i każdy musiał mieć swoją. Co do nauki z tych książek - zawsze była notatka na lekcji, zawsze się coś podłapało, można było pożyczyć.. Ja w 3 liceum z tego co pamiętam miałam 6 książek. Na kilkanaście przedmiotów. Polski, historia, matma, angielski, biologia, chemia, resztę się albo pożyczało z biblioteki na cały rok, albo nosił ktoś inny...
|
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W liceum nie nosiłam żadnego podręcznika, wystarczył jeden na ławkę. Tylko dziwi mnie, że później wychodzą wyliczenia 1000000zł na wyprawkę... NO NIE haha po prostu nie
|
|
|
|
|
#2591 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I nie, nie pozwalali nam miec 1 ksiazki na lawke, czasem ktos, np z wosu jesli ktos nie zdawal na maturze to gosciu nie kazal taszczyc. Wiem, ze sa licea, gdzie w 3 klasie jest mniej przedmiotow, albo tylko fakultety, u mnie bylo wszystko do konca. Ktos kiedys napisal podanie, zebysmy nie musieli w kwietniu chodzic na przedmioty, ktorych nie zdajemy. Byl ochrzan na cala bude i tym bardziej sprawdzali obecnosc. Pisalam ze 1-3 ma taniej bo tam sa bloki typu przyroda. Oni mniej placa. Ale nie tylko dzieci 1-3 chodza do szkoly, reszcie tez trzeba kupic ksiazki. Dlatego nie powinny byc objete jakimkolwiek VATem. Edytowane przez 201604250941 Czas edycji: 2013-08-22 o 14:49 |
|
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
300zł za strój, łooo.
książki nie pamiętam, ile mnie kosztowały, ale nie jakoś powalająco dużo, językowe jedynie były droższe. https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...95262212_n.jpg reklama w Krakowie
|
#2594 |
|
Konto usunięte
|
Nie mogłam mieć innego systemu bo oświata działa tak samo w przypadku każdej placówki i każda ma taki sam rozkład godzinowy CHYBA że gmina zarządzi inaczej (u mnie była to dodatkowa godzina matematyki - normalnie byłyby 3, mieliśmy 4). Raczej nikt przez 6 semestrów liceum nie robi wosu, ani przez 2 lata nie robi woku.
|
|
|
|
#2595 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2596 |
|
damn good coffee
|
Jeśli ktoś rzeczywiście kupuje dziecku strój na wf za 300zł, a potem marudzi, że wszystko takie drogie, no to czyja to wina? Ja miałam na wf zwykłe trampki, t-shirt za 10zł i spodnie dresowe... chyba też za 10zł.
|
|
|
|
#2597 |
|
lokalna gwiazda
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42388596]Też mnie to zastanawia, siedzę sobie na wewnątrz, wszyscy podziabani mimo środków odstraszających, a ja, jako jedyna nie wysmarowana żadnymi płynami czy kremami, nie mam ani jednej ranki. Nawet komary na mnie nie lecą
[/QUOTE]Też się zastanawiam, jak ty to robisz? ![]() Niby komary na grupy krwi lecą, ale czy to prawda? Mam B+, mnie gryzą. |
|
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2599 |
|
Konto usunięte
|
Buty to jednorazowy wydatek a starczyly na lata, to tam pomijam. Ale ksiazki dawaly po portfelu, zwlaszcza jak sie ma rodzenstwo. Szkoly zbieraly zwykle podreczniki uzywane i rozdawaly rodzinom wielodzietnym w pierwszej kolejnosci. Mimo tlumaczenia dzieciakom, zeby nie pisaly w nich dlugopisem i tak zwykle wszystko bylo pobazgrolone lub 'ztuningowane' jak to niektorzy nazywali, i sie nie nadawaly do niczego. Pamietam takiego jednego, ktory wszystkie ksiazki mial w ptaszkach, nie mogli na niego wplynac zeby przestal
![]() Drabi- chyba tylko wok mialam 1 rok. Matmy mialam 10h w tygodniu. Moglas miec inaczej bo bylas na innym profilu i mialas inne podejscie nauczycieli. Do tego niektorzy maja wlasnie 2 lata chemii, bioli i gegry, ja mialam 3. Poza tym kazda szkola sama dobiera podreczniki. Takze systemy moga sie roznic miedzy soba, minimalnie, ale cenowo maja prawo wyjsc inaczej. Mi wychodzilo tak. Edytowane przez 201604250941 Czas edycji: 2013-08-22 o 14:59 |
|
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
ja też, ja też!
|
#2602 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja pamietam ten plakat przy Wawelu, najpierw zimny lech a potem ożyj i zwyciężaj. Obstawialismy ze kolejny bedzie padnij, powstań powerade. |
|
|
|
|
#2603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2604 | |||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42389109]Horror to ja będę miała jak za parę lat będą w sprzedaży tylko telefony dotykowe.
Ja wolę swojego samsunga z klawiaturką.[/QUOTE] Ja tez! Juz teraz mialam problem. Cytat:
Cytat:
Ojacie... Cytat:
Gofer, nie wiem, jak Ty to zrobilas. Pewnie na wf nie cwiczylas! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-08-22 o 15:16 |
|||
|
|
|
#2605 |
|
Konto usunięte
|
Swyype! niewyobrazam sobie teraz zycia bez niego, ale nie jest tak niedokladnie jak gosciu opisuje w filmiku, mozna pisac szybko i dobrze |
|
|
|
#2606 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ciemno u mnie dzisiaj a nie chce mi się w dzień światło włączać. Literki mogą mi się mylić.Ja mam grupę A+ A, od razu się zapytam bo tu jest dużo osób z tej okolicy. Czy w Gdańsku parkowanie jest płatne, bo dzisiaj jakiś gość próbował mi wmówić, że co roku jeździ do Gdańska i tam nie ma żadnych opłat za parkowanie, a mi się coś nie chce wierzyć. Edytowane przez 05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d Czas edycji: 2013-08-22 o 15:21 |
|
|
|
|
#2607 |
|
Naczelny Hipster
|
No komą, buty na wf za 200zl. Nie wiem gdzie sa ci ludzie w takich butach na wfie, bo u mnie przez 9 lat wszyscy smigali w trampeczkach.
Ksiazki sie kupowalo od starszych rocznikow po max 20zl. No bez kitu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2608 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2610 |
|
Pani Buka
|
z tymi podręcznikami to różnie bywało. owszem, miałam sporo używanych książek i części swoich podręczników też udało mi się pozbyć - moje LO pozwalało na "giełdę" podręcznikow na początku roku, można było rozłożyć się ze swoim dobytkiem i kupować od innych
więc się opłacało.ale na przykład książek do matmy nie sprzedaliśmy, bo w kolejnym roku wyszła "nowa wersja" różniąca się kolejnością bloków i zadań
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.