Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXII - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-22, 14:27   #1831
201803120844
Konto usunięte

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXII

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
ale nikt nie zyje na chipsach zjem je raz na miesiąc, zyję
za to wode, chleb i jogurt spozywam codziennie, zrozum to zatem w nich szukam lepszego składu
Woda to woda. Jeśli kupujesz smakową nie oczekuj, że to woda. To jest napój. Jogurt to mleko z kulturami bakterii. Jeśli masz owocka na opakowaniu to już nie trzeba czytać składu i nie kupować i szukać prawdziwego jogurtu Jeśli znalazłaś w wodzie syrop g-f to znaczy, że kupowałaś napój. Był owocek na opakowaniu
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 14:32   #1832
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość
Woda to woda. Jeśli kupujesz smakową nie oczekuj, że to woda. To jest napój. Jogurt to mleko z kulturami bakterii. Jeśli masz owocka na opakowaniu to już nie trzeba czytać składu i nie kupować i szukać prawdziwego jogurtu Jeśli znalazłaś w wodzie syrop g-f to znaczy, że kupowałaś napój. Był owocek na opakowaniu
Znowu coś dziwnego piszesz do mnie.
"Jesli kupujesz". Nie, nie kupuję
Jakbyś dokładnie czytała forum to byś zauważyła u góry mój wpis, w którym jest janso napisane co sądze o takiej wodzie

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
no bo nigdy one nie sa na promocji
ale ogolem widac,ze zle trafialas bo czesto tu o rybach np gadamy o pstragu czy innych filetach, o cyckach z kurczaka a to raczej jest zdrowe
Jakby się dokładniej czytało to i takie dyskusje by się zapamiętało
Całkiem niedawno nawet o rybach była
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 14:35   #1833
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
no bo nigdy one nie sa na promocji
ale ogolem widac,ze zle trafialas bo czesto tu o rybach np gadamy o pstragu czy innych filetach, o cyckach z kurczaka a to raczej jest zdrowe
Tydzień temu wołowina w promocji 10,99 za 500g. Filetów z kurczaka nie kupuję, wolę królika, szału promocyjnego nie ma, zresztą w ogóle teraz królika nie ma. Z ryb kiedyś było pyszne barramundi, już nie ma. Bywają najlepsze ryby czyli okonie morskie (labraks), dorady (jutro idę). Z mrożonych wyprzedają miecznika od wiosny.
Stary 2013-08-22, 14:36   #1834
alamirka
Moderator

Ta wołowina to ma stała taką cenę
Trudno żebyśmy stałym asortymentem się zachwycały
Stary 2013-08-22, 14:40   #1835
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Ta wołowina to ma stała taką cenę
Trudno żebyśmy stałym asortymentem się zachwycały
No niestety nie ma takiej stałej ceny, normalnie kosztuje 12,99 czyli na kilogramie mniej 4 zł.
Stary 2013-08-22, 14:43   #1836
alamirka
Moderator

Cytat:
No niestety nie ma takiej stałej ceny, normalnie kosztuje 12,99 czyli na kilogramie mniej 4 zł.
Ah no możliwe, że jednak tak. Dawno temu jak kupowałam to ta paczuszka kosztowała jeszcze 9.99, więc mogłam się zatrzymac na niższej cenie
Niemniej jednak, to stała oferta. Kiedy zajdziesz to będzie.
A wątek działa bardziej na zasadzie ogadywania nowo wchodzacych gazetek oraz polecania co dobrego a czego unikać

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

No i wypatrywania nowości oczywiście To też dlatego tu się "zachwycają" dziewczyny tym, co si,ę pojawia

Edytowane przez alamirka
Czas edycji: 2013-08-22 o 14:45
Stary 2013-08-22, 14:50   #1837
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Tydzień temu wołowina w promocji 10,99 za 500g. Filetów z kurczaka nie kupuję, wolę królika, szału promocyjnego nie ma, zresztą w ogóle teraz królika nie ma. Z ryb kiedyś było pyszne barramundi, już nie ma. Bywają najlepsze ryby czyli okonie morskie (labraks), dorady (jutro idę). Z mrożonych wyprzedają miecznika od wiosny.
no dobrze ale czy my teraz rozmawiamy na temat tego co Ty lubisz a czego nie
raczej o tym iz twierdzisz,ze o niczym innym sie tu nie rozmawia jak o produktach z badziewiem w skladzie to Ci udowadniam,ze jednak rozmawia sie o innych i podalam Ci przyklady a to,ze Ty nie lubisz filetow to juz inny temat
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 14:50   #1838
alamirka
Moderator

Ja osobiście promocja na królika się np nie zachwycę, bo mam milion razy bardziej pewnego z domowej hodowli A może takioch osób jak ja tu jest więcej, też się nie zachcwycą To samo pewnie może się tyczyć promocji na wiele innych produktów
Stary 2013-08-22, 14:53   #1839
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Znowu coś dziwnego piszesz do mnie.
"Jesli kupujesz". Nie, nie kupuję
Jakbyś dokładnie czytała forum to byś zauważyła u góry mój wpis, w którym jest janso napisane co sądze o takiej wodzie

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Jakby się dokładniej czytało to i takie dyskusje by się zapamiętało
Całkiem niedawno nawet o rybach była
Możliwe, że nie czytam dokładnie, wpadam tu i naprawdę oczom nie wierze kiedy czytam te dywagacje na kilka stron o chrupkach, czipsach, jogurcikach itp... Jeśli dyskusja o herbacie to tylko o takiej z aromatem. A w zestawieniu z tym nagonkę na syrop g-f, co brzmi komicznie i tragicznie. Jest to składnik idący w boczki, inne składniki na razie nie przerażają, bo ich działanie zobaczy się po latach.
Przepraszam, że akurat Ciebie cytuję.
Stary 2013-08-22, 14:54   #1840
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Ja osobiście promocja na królika się np nie zachwycę, bo mam milion razy bardziej pewnego z domowej hodowli A może takioch osób jak ja tu jest więcej, też się nie zachcwycą To samo pewnie może się tyczyć promocji na wiele innych produktów
Ja nawet nie pamietam kiedy byla ostatnio promocja wiec czym tu sie zachwycac
tez mam z innego zrodla wiec po co mi ten z biedrony
Stary 2013-08-22, 14:55   #1841
alamirka
Moderator

Cytat:
Możliwe, że nie czytam dokładnie, wpadam tu i naprawdę oczom nie wierze kiedy czytam te dywagacje na kilka stron o chrupkach, czipsach, jogurcikach itp... Jeśli dyskusja o herbacie to tylko o takiej z aromatem. A w zestawieniu z tym nagonkę na syrop g-f, co brzmi komicznie i tragicznie. Jest to składnik idący w boczki, inne składniki na razie nie przerażają, bo ich działanie zobaczy się po latach.
Przepraszam, że akurat Ciebie cytuję.
W porządku
Dyskusje tu toczące się dotycza aktualnie wchodzących gazetek, po prostu
Proponuję może wpadać na wątek o sklepach ze zdrową zywnością? Bo tu wątek o produktach dostepnych w B.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Ja nawet nie pamietam kiedy byla ostatnio promocja wiec czym tu sie zachwycac
tez mam z innego zrodla wiec po co mi ten z biedrony
Oj był chyba kiedyś A może nie? nie wiem

Edytowane przez alamirka
Czas edycji: 2013-08-22 o 14:58
Stary 2013-08-22, 14:58   #1842
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
W porządku

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Oj był chyba kiedyś A może nie? nie wiem
no moze kiedys tam byl nie twierdze,ze nie pewnie jak byl jakis przepis w Inspiracjach na krolika ale kiedy to bylo a promocja pewnie tez znikoma
Stary 2013-08-22, 15:07   #1843
j_ka
Rozeznanie

syropu g-f nie ma w Pryncypałkach cappuccino, ale w moich ukochanych Monti jest syrop glukozowy ograniczę je do minimum
j_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 15:08   #1844
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
no dobrze ale czy my teraz rozmawiamy na temat tego co Ty lubisz a czego nie
raczej o tym iz twierdzisz,ze o niczym innym sie tu nie rozmawia jak o produktach z badziewiem w skladzie to Ci udowadniam,ze jednak rozmawia sie o innych i podalam Ci przyklady a to,ze Ty nie lubisz filetow to juz inny temat

Rzecz w tym, że filety z kurczaka na hormonach kupisz w każdym sklepie. W Biedronce pojawiają się rewelacyjne produkty, które nie są dostępne wszędzie-kindziuk, kumpiak, królik, wołowina w dobrej cenie świetnej jakości. Wiosną naprawdę regularnie czytałam to forum i nie pisano o serach z winiarskich gazetek. Żeby mnie dobrze zrozumiano: nie przeszkadza mi to, ale ta nagonka i tropienie na akurat tym forum syropu g-f rozbawiło mnie.
Stary 2013-08-22, 15:14   #1845
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek160 Pokaż wiadomość
tu jest watek z wymienionymi słodyczami bez tego syfu :

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=676218
O dzięki
Cytat:
No wiesz, to nie forum Eko, tylko forum o biedronce, to nie można oczekiwać innych dyskusji niz o produktach, ktre tam się znajdują Trochę się tam wywiązała offtopowa dyskusja o składach, ale generalnie to gadamy o ogóle, bez zagłębiania
I właśnie dlatego że nie ufamy reklamom, to czytamy składy.
Otóż to.

Moniko masz rację ale ten wątek nie służy korygowaniu przyzwyczajeń żywieniowych innych ludzi, ot tak sobie rozmawiamy i jak to w rozmowie bywa zahacza się o różne tematy, w tym składy, ale tylko zahacza, a nie próbuje wciskać ludziom swojego sposobu życia. Z jakiegoś powodu produkują wciąż te chipsy i batony, tak jak produkują wódkę i papierosy, i raczej to się nie zmieni.

Co do wody to mam obecnie dekadę jabłkowo-miętową, słodzona słodzikami jakby kogoś interesowało
Właśnie, ciekawe, czy jakieś mrożonki jeszcze dotrwały do tej pory, czy wszyscy na zupki chińskie się rzuciili..(teraz i tak nikt się nie przyzna po takiej dyskusji do zakupu zupek )

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Rzecz w tym, że filety z kurczaka na hormonach kupisz w każdym sklepie. W Biedronce pojawiają się rewelacyjne produkty, które nie są dostępne wszędzie-kindziuk, kumpiak, królik, wołowina w dobrej cenie świetnej jakości. Wiosną naprawdę regularnie czytałam to forum i nie pisano o serach z winiarskich gazetek. Żeby mnie dobrze zrozumiano: nie przeszkadza mi to, ale ta nagonka i tropienie na akurat tym forum syropu g-f rozbawiło mnie.
W lidlu znajdziesz kindziuk, i to w stałej ofercie
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 15:16   #1846
alamirka
Moderator

Ja tam pisałam o serze z gazetki z winami.
To trza czytać i pomijać to, co człowieka nie interesuje.. Ja tak robię i pomimo, że wątek jest pełen dyskusji o produktach, których nie jadam, to zupełnie mi to nie przeszkadza.
Stary 2013-08-22, 15:16   #1847
201803120844
Konto usunięte

[QUOTE=alamirka;42392455]W porządku
Proponuję może wpadać na wątek o sklepach ze zdrową zywnością? Bo tu wątek o produktach dostepnych w B.[COLOR="Silver"]

No to oczekuję dyskusji o winach z Nowego Świata Ale jest to ciekawe ze względów socjologicznych. Rzecz w tym, że w B. Polak ma masę dobrych produktów, a wybiera te najpodlejsze wcale nie ze względu na cenę tylko dlatego, że jest uzależniony od poprawiaczy smaku i słodyczy. Pozdrawiam, przepraszam Cię, bo akurat byłaś online i Ciebie cytowałam.
Stary 2013-08-22, 15:17   #1848
alamirka
Moderator

Ja się wybieram po mrożonkę, ale dopiero koło 17 i się zastanawuiam czy będzie po co
Stary 2013-08-22, 15:17   #1849
Kaisandra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Wołowinę i królika również.
Stary 2013-08-22, 15:18   #1850
alamirka
Moderator

[QUOTE=monikam;42392940]
Cytat:
W porządku
Proponuję może wpadać na wątek o sklepach ze zdrową zywnością? Bo tu wątek o produktach dostepnych w B.[COLOR="Silver"]

No to oczekuję dyskusji o winach z Nowego Świata Ale jest to ciekawe ze względów socjologicznych. Rzecz w tym, że w B. Polak ma masę dobrych produktów, a wybiera te najpodlejsze wcale nie ze względu na cenę tylko dlatego, że jest uzależniony od poprawiaczy smaku i słodyczy. Pozdrawiam, przepraszam Cię, bo akurat byłaś online i Ciebie cytowałam.
Ok ok, w porządku
No ja o winie nie podyskutuję, bo nie spozywam alko. Ale ktoś na pewno poruszy temt, bo dziś się gazetka zaczęła
Stary 2013-08-22, 15:20   #1851
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
O dzięki

Otóż to.

Moniko masz rację ale ten wątek nie służy korygowaniu przyzwyczajeń żywieniowych innych ludzi, ot tak sobie rozmawiamy i jak to w rozmowie bywa zahacza się o różne tematy, w tym składy, ale tylko zahacza, a nie próbuje wciskać ludziom swojego sposobu życia. Z jakiegoś powodu produkują wciąż te chipsy i batony, tak jak produkują wódkę i papierosy, i raczej to się nie zmieni.

Co do wody to mam obecnie dekadę jabłkowo-miętową, słodzona słodzikami jakby kogoś interesowało
Właśnie, ciekawe, czy jakieś mrożonki jeszcze dotrwały do tej pory, czy wszyscy na zupki chińskie się rzuciili..(teraz i tak nikt się nie przyzna po takiej dyskusji do zakupu zupek )

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

W B. też jest w stałej. Nie prostuję nikogo, mnie odesłano 2 razy na inne wątki, a tego nudnego tropienia na kilku stronach syropu g-f jakoś się nie potępia i nie traktujesz tego jako "korygowania przyzwyczajeń żywieniowych"
Stary 2013-08-22, 15:22   #1852
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Polak? A myślisz, ze w innych krajach ludzie odżywiają się tak świadomie? Z tego, co zdążyłam zauważyć w Europie (zachodniej) to w porównaniu z nimi Polska radzi sobie całkiem nieźle z doborem produktów, z otyłością także nie wyglądamy raczej tak tragicznie biorąc pod uwagę inne nacje.
Stary 2013-08-22, 15:22   #1853
alamirka
Moderator

Cytat:
W B. też jest w stałej. Nie prostuję nikogo, mnie odesłano 2 razy na inne wątki, a tego nudnego tropienia na kilku stronach syropu g-f jakoś się nie potępia i nie traktujesz tego jako "korygowania przyzwyczajeń żywieniowych"
Nie że odesłano, tlyko polecono Bo wydawało mi się że to lezy w Twoich zainteresowaniach, ale skoro biedronka tez leży, to prosz, to wątek i dla Ciebie
Stary 2013-08-22, 15:23   #1854
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Co do tropienia syropu bez wspominania o innych śmieciach to masz rację. Może dlatego, że do niedawna niewiele w ogóle o tym syropie ludzi cokolwiek wiedziało, a o tłuszczach utwardzanych i konserwantach już tak..
Stary 2013-08-22, 15:24   #1855
201803120844
Konto usunięte

[QUOTE=alamirka;42392983]
Cytat:

Ok ok, w porządku
No ja o winie nie podyskutuję, bo nie spozywam alko. Ale ktoś na pewno poruszy temt, bo dziś się gazetka zaczęła
W takich gazetkach bywają świetne sery. W tej jest tylko cheddar, o którym ktoś wspomniał na tym forum, ale w tygodniach portugalskich są znakomite i w większym wyborze.
Stary 2013-08-22, 15:24   #1856
Martolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fdhgfhjhkghgfdh Pokaż wiadomość
Moja Biedronka nie ma klimatyzacji, więc wszystko się topi.
Szukałam gazetki i odkopałam jakiś starszy post u mnie za to jest klimatyzacja i jest tak podkręcona, że za każdym razem wracam ze sklepu niczym sopel lodu

Martolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 15:25   #1857
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
W takich gazetkach bywają świetne sery. W tej jest tylko cheddar, o którym ktoś wspomniał na tym forum, ale w tygodniach portugalskich są znakomite i w większym wyborze.
Cheddar podobno na stale wrócił do biedronki
Stary 2013-08-22, 15:27   #1858
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam pisałam o serze z gazetki z winami.
To trza czytać i pomijać to, co człowieka nie interesuje.. Ja tak robię i pomimo, że wątek jest pełen dyskusji o produktach, których nie jadam, to zupełnie mi to nie przeszkadza.
no dokladnie tez tak robie
kazdy tu moze pisac o czym chce oczywiscie poki ktos zyczliwy tego nie zglosi jak to wczesniej bywalo
gdybym sie tak miala ciagle dziwic i odzywac za kazdym razem gdy ktos pisze o czyms czego nie lubie albo ma zly sklad to o matko
Stary 2013-08-22, 15:28   #1859
alamirka
Moderator

Cytat:
Cheddar podobno na stale wrócił do biedronki
Zastanawiam się, czy nie wrócił dlatego, że gazetka z nim nadeszła
No zobaczymy jak to będzie
Stary 2013-08-22, 15:29   #1860
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
no dokladnie tez tak robie
kazdy tu moze pisac o czym chce oczywiscie poki ktos zyczliwy tego nie zglosi jak to wczesniej bywalo
gdybym sie tak miala ciagle dziwic i odzywac za kazdym razem gdy ktos pisze o czyms czego nie lubie albo ma zly sklad to o matko
Ja podobnie Gorzej jak cały Boży dzień trwają ochy i achy nad ciastkami i cukierkami na wagę, a i tak bywało
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości