Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-22, 18:14   #1771
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Tylko że to właśnie od tego jest ten wątek. Żeby dodawać swoje inspiracje itd. A nie o pisanie co zrobić na obiad
No tak, o to chodzi. Ale często dublujemy posty pisząc o czyms rano, że mamy jakiś plan, za parę godz że zaczynamy go realizować albo szukamy inspiracji i znowu że "jest, mam, zrobiłam, znalazłam". W międzyczasie 5 stron blablania.
A wystarczyłoby napisać tylko ten ostatni: "szukałam, zrobiłam, efekt w załączniku".

To były moje uwagi. Jak ktoś ma inne to piszcie. Wszystkie jestesmy za tym że jest dużo spamu ale jak są propozycje to wtedy pojawia się zdanie że to forum, że to wszystko na temat.
Albo rybki albo akwarium

Edytowane przez justynkie
Czas edycji: 2013-08-22 o 18:16
justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 18:16   #1772
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Zgadzam się z dziewczynami! ja przestałam tu zaglądać ostatnio, bo nie dawałam rady! każda z nas ma swoje obowiązki i nie ma czasu przeglądać wątku, którego większa część zawiera sprawy niezwiązane ze ślubem, takie jest moje zdanie.

Na pewno będę częściej tu zaglądać jeśli wszystko będzie dotyczyło naszych ślubów i wesel
wg mnie jesli kazdy mowilby TYLKO o weselu, to w kółko wałkowane byłyby te same tematy, az do znudzenia. czasem fajnie jest dla odmiany pośmiać się z czegos innego, opowieści czy przygód innych uzytkowniczek

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-22, 18:18   #1773
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość
do justynkie

Jestem za tym żeby na pierwszej stronie ddodać wszystko o ślubie sale suknie kolor i wszystkie inne dodatki wszystko się zbierze w 1 całośc i nie będzie bałaganu
Ja juz mam taką listę. Może zrobicie podobnie a czekolada podlinkuje? Jak którejś coś się zmieni to będziemy dodawać zmiany.

Stary 2013-08-22, 18:21   #1774
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
wg mnie jesli kazdy mowilby TYLKO o weselu, to w kółko wałkowane byłyby te same tematy, az do znudzenia. czasem fajnie jest dla odmiany pośmiać się z czegos innego, opowieści czy przygód innych uzytkowniczek
Zgadzam sie w pelni, tez juz sie troche tu poznalysmy i z checia czytam o ile mam czas co u Was... wiem, ze organizacja slubu jest fajna ale pisanie tylko o slubach szybko by nam sie znudzilo

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja juz mam taką listę. Może zrobicie podobnie a czekolada podlinkuje? Jak którejś coś się zmieni to będziemy dodawać zmiany.
A czy taki starszy post da sie edytowac, tak np kilku miesieczny

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 18:21   #1775
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko, ale bez przesady! nic tu nie da się już przeczytać, pełno spamu.

Mi już takie jaranie się ślubem przeszło, teraz wiem, że mam chwilę spokoju do stycznia/lutego, bo dopiero się zacznie

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 18:26   #1776
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
A czy taki starszy post da sie edytowac, tak np kilku miesieczny
Chyba nie. Ale wystarczy skopiowac tekst z tamtego linka i zrobic nowy post ze zmianami. Wtedy osoba która zakładała wątek podmieni linki.
O ile dobrze mi się wydaje

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Do PMek które nie chcą wywalać prywaty i spamu: macie jakieś inne pomysły?

Stary 2013-08-22, 18:28   #1777
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

widze ze dyskusja o spamowaniu.
powiem tylko tyle, ze przestalam sie udzielac bo ciezko sie wbic. nawet jak chce napisac cokolwiek slubnego to pozostaje to bez echa zupelnie. jestem za tym zeby zalozyc drugi watek offtyopowy. a tu pozostac przy sprawach slubnych. na offtopie bedziemy sobie plotkowac i spoko. a tu bedziemy trzymac sie slubow.
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 18:28   #1778
exist_
Zakorzenienie

Powiem tak:

Jest nas coraz więcej tutaj i coraz trudniej będzie nad tym zapanować. Generalnie jest to wątek w dziale ślubnym i tego powinien dotyczyć przede wszystkim ten wątek. Miło mi się ogląda zdjęcia Waszych sukien, inspiracji, czy własnoręcznie wykonanych dekoracji. Faktycznie, czasem ciężko jest się przebić przez posty z pochwałami i gratulacjami - ale od tego jest wątek.
Zgodzę się z tym, że powinnyśmy ograniczyć pozostałe klepanie. Mnie kompletnie nie interesuje Wasz obiad, czy ćwiczenia które dziś robiłyście - gdyby to jeszcze było napisane przy okazji odpisywania innym, cytowania - to spoko. Ale jak to jest pojedynczy post - to zazwyczaj go omijam i idę dalej. Zwyczajnie mnie to nie obchodzi. Staram się pisać tutaj tylko i wyłącznie o kwestiach ślubnych. Jak ktoś się chce zwierzać z całego dnia - może założyć bloga.
Mam nadzieje, że nikogo nie uraziłam, ale niektórzy powinni zauważyć, że generują niepotrzebną ilość wiadomości.
Stary 2013-08-22, 18:31   #1779
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Cytat:
a posłuszny? bał się wody ? dobrze pilnuje ? :P
ja strasznie bym chciala owczarka podhalanskiego , no ale watpie czy za 1500 kupie, bo jednak to duza za psiaka , jak dla mnie albo bede sie targować, albo z przeceny go kupie ewentualnie bez rodowodu, ale ciezko takiego znalezc .
Był bardzo posłusznyn czasami zwiewał, ale to rzadko. Wody się nie bał -w wodzie jak ryba do rzeki zawsze biegał w upały.

D ziewczyny kupiłam buty! W Pantofelku w Lublinie za 159zł! Bardzo wygodne! W dodatku Pani powiedziała żebym przyszła z paragonem po męskie buty to będą taniej!!

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2013-08-22 o 18:33
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 18:38   #1780
karolinuuusia
Zakorzenienie

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4239664 4]widze ze dyskusja o spamowaniu.
powiem tylko tyle, ze przestalam sie udzielac bo ciezko sie wbic. nawet jak chce napisac cokolwiek slubnego to pozostaje to bez echa zupelnie. jestem za tym zeby zalozyc drugi watek offtyopowy. a tu pozostac przy sprawach slubnych. na offtopie bedziemy sobie plotkowac i spoko. a tu bedziemy trzymac sie slubow.[/QUOTE]

dokładnie, ciężko sie wbić, moje posty są pomijane i się nie udzielam

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 18:47   #1781
201605100
Konto usunięte

ten wątek to raczej czat a nie forum. wywalanie "spamu" jest bez sensu, może niech każda spróbuje sie pilnowac i odnosic do rzeczy istotnych? nie wiem, np jak ktoś napisze ze blablabla i idzie robic obiad to może nie przenosmy calej dyskusji na ten obiad?

edit:
exist - zgadzam się w 1000%

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2013-08-22 o 18:48
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 18:48   #1782
aniuska18032
Zakorzenienie

Wiecie jak ostatnio wygląda moj nadrabianie ? Dosłownie przewijam w dół i kolejna strona, znowu przewijam i kolejna strona. Rzucam okiem o czym mowa i najczęściej z 10 stron są ok. 3 strony w których są sprawy typowo ślubne. Ciężko jest to nadrabiać, jak wchodzę rano koło 7 to poświęcam czas na nadrabianie a potem w dzień jak mnie chwilę nie ma to znowu mam nadrabianie ...tyle to zajmuje, że potem już ciężko jest się wstrzelić w rozmowę bo zanim odpisze to znowu jest kilka stron

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 18:55   #1783
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
D ziewczyny kupiłam buty! W Pantofelku w Lublinie za 159zł! Bardzo wygodne! W dodatku Pani powiedziała żebym przyszła z paragonem po męskie buty to będą taniej!!
Pokazuj! Ja nie mam pojęcia gdzie w ogóle szukać wygodnych szpilek na ok. 5cm obcasie, niekoniecznie białych, żeby były wygodne...

Co do wątku - już się wypowiadałam. Rozumiem, że czasami wątek schodzi na tory poboczne, tak jest i być pewnie musi. Ale powstrzymałabym się od pisania postów "idę spać", "dzień dobry", "co na obiad", "w weekend byłam na spacerze"... kiedy przewijają się niekiedy bardziej osobiste czy offtopowe wątki, to bywało tak, że scrollowałam 2 strony pod rząd, bo nie było ani słowa na inny temat niż ten, który nijak ma się do wątku...

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-08-22 o 18:56
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 18:56   #1784
Tycikata
Wtajemniczenie

melduję się na nowym wątku

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 18:58   #1785
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Bez kitu... w 3 dni 60 stron
Przyznaję się bez bicia, ja też trochę duzo się udzielam bo w pracy ostatnio mam bardzo mało roboty ale Wy też ciągle piszecie więc sie odpisuje

Ciężko będzie ograniczyć ale wszystko się da. Trzeba pisać o konkretach. Codziennie dochodzą nowe PMki i codziennie pojawiają się posty które były po 50 razy.

Moje uwagi jak ograniczyć pisanie:
- może niech każda z nas zrobi takie zestawienie co ma, jaką salę, jaki kolor i to zostanie podpięte na pierwszej stronie pod nickiem. W ten sposób unikniemy ciągłych pytań: a jaki masz kolor, a jaką masz salę, a co macie załatwione. Jak któraś będzie chciala zadać pytanie tego typu to pójdzie sobie do tej listy i zerknie.
- jak przychodzą nowe PMki to nie pytajmy 10 razy: "opowiedz coś o sobie". Jeden post z takim pytaniem starczy
- może cytujmy jak najmniej, a jeśli chcemy się odwołać do jakiejś PMki to piszmy tylki pogrubiony nick. Często cytowane wiadomości są strasznie długie. Albo wyrzucajmy zbędne zdania i zostawmy tylko to do którego się odnosimy w cytacie.
- piszmy co u nas ale bez przesady, jak już kilka z Was napisało, są sprawy o których rozwodzimy się długo a nic nie wnoszą
na jakiś czas może odstawmy wątki w stylu: patrzcie jaka suknia, ojej ale masakryczna PMka. Nabijają posty a też nic nie wnoszą, nie są inspiracjami.
- kroooliczek89 nie obraź się tylko, podam Twoje dzisiejsze posty jako przykład bo nie chce mi się dalej szukać. Może zamiast dodawać co godzinę post ze zdjęciami czegoś przed, po i w trakcie, dodajmy jeden z efektem końcowym. Bo tak to jest dodany post ze zdjęciem, 15 uwag, następny post, następne uwagi często od tych samych osób itd...
P.S. Twoje zawieszki i poduszka są bardzo ładne

Za zakładaniem drugiego wątku nie jestem bo wtedy wszystko się będzie mieszać. Znamy się stąd i na tym drugim też będziemy przenosić tematy ślubne. Z drugiej strony to wątek PM2014 a nie "rozmiawiamy tylko o ślubach" więc nie jest zabronione pisanie o remoncie, obiedzie czy urlopie z TŻ. Tylko nam się to trochę wymknęło spod kontroli

Nie chcę broń Boże nikogo urazić, ale chyba wszystkie jesteśmy za ograniczeniem?
Bardzo dobrze napisane ja często nic nie piszę, bo nie mam co tylko przelatuję okiem szybko tematy, które mnie nie interesują...
Stary 2013-08-22, 19:03   #1786
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Wystarczy spojrzeć na nasze Top Gaduł z ostatnich wątków. Liczby postów tych osób są kosmiczne.

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 19:03   #1787
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

;d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8220348.jpg (74,3 KB, 19 załadowań)
Stary 2013-08-22, 19:04   #1788
monikkad
Wtajemniczenie

A moim zdaniem to naturalne, że przewijają się tutaj tematy niezwiązane ze ślubem, przecież to logiczne, że nie żyjemy tylko tym. Mnie np. niekoniecznie chce się wchodzić na kilka osobnych forów (tu napisze to, tam co innego). Nie przeszkadza mi, że ktoś napisze co je na obiad. Niedługo już się będę bała cokolwiek napisać, jeśli tylko nie będzie związane ze ślubem.

Ale będzie jak chcecie, dostosuję się. Fakt jest faktem, że nas dużo i dużo jest do nadrabiania, ale przecież wszystkie się tego chyba spodziewałyśmy, 2014 coraz bliżej i nas coraz więcej. Raczej nic bym nie zmieniała, a już na pewno nie zakładała jakiś offtopowych wątków.
Stary 2013-08-22, 19:05   #1789
Dotka90
Zakorzenienie

An, szukaj w Clarksie Mają fantastyczne buty

Albo w Lasockim, kupiłam sobie u nich czerwone skórzane buty, jak szłam w czerwcu na wesele - bardzo wygodne (buty, nie wesele ), przetańczyłam bez problemu całą noc!
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 19:07   #1790
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
A moim zdaniem to naturalne, że przewijają się tutaj tematy niezwiązane ze ślubem, przecież to logiczne, że nie żyjemy tylko tym. Mnie np. niekoniecznie chce się wchodzić na kilka osobnych forów (tu napisze to, tam co innego). Nie przeszkadza mi, że ktoś napisze co je na obiad. Niedługo już się będę bała cokolwiek napisać, jeśli tylko nie będzie związane ze ślubem.

Ale będzie jak chcecie, dostosuję się. Fakt jest faktem, że nas dużo i dużo jest do nadrabiania, ale przecież wszystkie się tego chyba spodziewałyśmy, 2014 coraz bliżej i nas coraz więcej. Raczej nic bym nie zmieniała, a już na pewno nie zakładała jakiś offtopowych wątków.
Ok, ok. Ale bardzo często dwie osoby rozmawiają tylko pomiędzy sobą, cytując tu na forum. Na temat zupełnie nie związany ze ślubem. A swoje wypowiedzi kierują tylko i wyłącznie do danej osoby. Wyeliminowanie takich postów już by dużo dało. Chcemy napisać coś do konkretnej osoby, to piszmy PRIV.

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 19:08   #1791
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Był bardzo posłusznyn czasami zwiewał, ale to rzadko. Wody się nie bał -w wodzie jak ryba do rzeki zawsze biegał w upały.

ooo noto fajnie mam nadzieje ze moj przyszly tez taki bedzie

odnosnie butow to super i jeszcze rabat na męskie

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-22, 19:09   #1792
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Plusem jest to, że w nich nie jestem wyższa od TŻ
Stary 2013-08-22, 19:13   #1793
cornflower_girl
Zakorzenienie

Też jestem za założeniem wątku off-topowego Naprawdę bardzo ułatwi, bo sama nie ogarniam wszystkich wiadomości.

Maglena89
Myślę, że dobrze wybrałaś termin. Wiadomo, że sporo zaoszczędzicie - a to ważne. Jak zawiadomicie gości odpowiednio wcześnie (lub nawet zdecydujecie się na Save the Date), nie powinno być problemów

hihihi Cudowne bukiety. Idealne dla letniej panny młodej - dodać do tego piękne letnie światło i cała wygląda zjawiskowo, eterycznie.

exist_ Pogrzebowe kalie wyglądają zupełnie inaczej, bardziej jak anturium (czy jak się to straszydło zwie). Nie ma co porównywać. Myślę, że babcia może się przekonać do tego pomysłu

poznanianka tak też zrobimy. Póki co najpierw pojedziemy do tej parafii, gdzie chcielibyśmy ślub - proboszcz jest bardzo sensowny, może też coś doradzi.

W kwestii moich przygotowań - dwie sale w wymarzonej lokalizacji mają interesujące mnie terminy (15.08). Sala nr 1 ma tylko jeden wolny termin (15.08). Ale mają świetne opinie w internecie, bardzo dobra obsługa, wysoki standard. Sala numer 2 jest może trochę bliżej, oferta trochę mniej korzystna cenowo, ale za to więcej terminów do wyboru. W sali numer 2 kilka miesięcy temu kosztowałam posiłku - smaczny, ale niestety b. małe porcje. Po obiedzie tam wyszłam głodna; opinii o weselach w tym miejscu niestety niewiele. Wizualnie obie mi się podobają. Odległość nie jest aż tak dużym problemem. Co radzicie?

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 19:15   #1794
Dotka90
Zakorzenienie

Cornflower, myślę, że nie ma co się zastanawiać i brać salę nr 1
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 19:16   #1795
Anesthesia
Wtajemniczenie

namisek1990, ładne, wyglądają na wygodne

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
An, szukaj w Clarksie Mają fantastyczne buty

Albo w Lasockim, kupiłam sobie u nich czerwone skórzane buty, jak szłam w czerwcu na wesele - bardzo wygodne (buty, nie wesele ), przetańczyłam bez problemu całą noc!
Będę szukać, tylko nawet nie wiem, gdzie w Krk jest Clarks

Cytat:
Ok, ok. Ale bardzo często dwie osoby rozmawiają tylko pomiędzy sobą, cytując tu na forum. Na temat zupełnie nie związany ze ślubem. A swoje wypowiedzi kierują tylko i wyłącznie do danej osoby. Wyeliminowanie takich postów już by dużo dało. Chcemy napisać coś do konkretnej osoby, to piszmy PRIV.
Właśnie takie offtopy miałam na myśli

Cornflower, ciężko tak doradzić na odległość, wiem za to jedno - że na weselach "karmią" jednak zupełnie inaczej niż normalnie w restauracjach, więc wielkość porcji może się różnić (smak niestety też). Ale z tego co napisałaś zdecydowanie więcej plusów ma sala 1

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-08-22 o 19:17
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 19:20   #1796
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Wystarczy spojrzeć na nasze Top Gaduł z ostatnich wątków. Liczby postów tych osób są kosmiczne.
i to świadczy o tym że ja, ana909, tinyheart, Ad rem i poznanianka1990 powinnysmy przez nastepny miesiac sie nie odzywac , bo za duzo gadamy bez sensu ? a od czego jst w koncu to forum, bo sie juz pogubiłam? Czy mamy gdzies w temacie napisane, "PM2014 - wątek TYLKO o ślubie, przyjęciu, ozdobach?" Ze jestesmy PM, to znaczy ze o niczym innym gadac nie mozna, bo to komus przeszkadza? To moze zalozmy wątek " PM2014 - rozmowy tylko o slubie", i po problemie.

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Plusem jest to, że w nich nie jestem wyższa od TŻ
a ile cm WAS dzieli ogólnie, tak na płasko ?

ja sie nie obawiam, że będę na slubie od Tż wyzsza, ewentualnie ze bede za niska bo nie chce wysokich butów

🤍

Stary 2013-08-22, 19:24   #1797
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dzięki. Trzeba tylko tam pojechać z TŻ-tem i zaklepać tę sprawę Doczytałam jeszcze, że w sali nr 1 jest degustacja dla młodych przed ślubem.

A swoją drogą dla Was pomysł na niezły biznes - porezerwować terminy w niektórych bardziej obleganych salach na przyszły rok, miesiące letnie. Są zdesperowani, którzy kupią je za cenę wyższą niż wpłacona zaliczka

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 19:25   #1798
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:

ja sie nie obawiam, że będę na slubie od Tż wyzsza, ewentualnie ze bede za niska bo nie chce wysokich butów
Też będę za niska, nawet w 10 centymetrowych szpilkach. I to nie dlatego, że sama jestem niska tylko dlatego, że TŻ bardzo wysoki.
Stary 2013-08-22, 19:27   #1799
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

czekooczekolada

10cm :d więc akurat szpila/obcas 5cm i jest dobrze
Stary 2013-08-22, 19:29   #1800
karoolecka
Zadomowienie

strach się odezwać

uważam, że i tak tego nie ogarniemy bo będzie nas coraz to więcej i więcej.. możemy się postarać, ale czarno to widzę.. mi osobiście nie przeszkadza, że dziewczyny piszą co na obiad - chętnie czasem coś ściągnę.. albo, że ćwiczą kolejny dzień - jestem pełna podziwu.. ale z drugiej strony rozumiem, że wiele z Was jest zapracowanych i nie macie chwili aby wpaść, a rzeczywiście nadrabianie zaległości po 2 dniach przerwy jest nie lada wyczynem. Złotego środka chyba nie znajdziemy.. mi podobał się pomysł z kolorami no ale nie każda ma tę możliwość.. rozumiem nie wiem co począć, chyba Wam nie pomogę

z tematów mocno ślubnych namówiłam Tż na ślub w stylu retro, ale nie dosłownie
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości