|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=bebe97;42395491]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2583 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byłam dziś w szpitalu na badaniach. Najbardziej czekałam oczywiście na usg, niestety nie wykonywał go mój lekarz i chyba nie miał zbyt dużej cierpliwości choć bardzo się starał, dziecko podczas badania dało sobie zmierzyć główkę i zrobiono CRL (6,10cm ![]() ![]() ![]() No i mi trochę przykro, że nie zrobiono tych badań dokładnie. Potem rozmawiałam z moją gin, powiedziała, że jeśli chce to mam przyjechać w sobotę na wizytę wtedy spróbuje to dokładnie sprawdzić. To ostatni dzwonek na te badania bo dziś skończyłam 13tc. Niby nie musze bo to co zdążyli sprawdzić jest ok, ale chyba się przejadę. Jednak usg u swojej gin to co innego, w szpitalu tak nie tłumaczyli badania usg jak ona. Reszta badań ok, następna wizyta 19 września |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
"Bede cicho w kaciku moze mnie nie zauwaza i stad nie zabiora" Ale lekarz byl sprytniejszy na szczescie. To byla taka ulga zobaczyc to bijace serce w rej sytuacji. Dali mi wlasnie leki. Ciekawe co powiedza jutro po badaniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | |||||
Zakorzenienie
|
Ale fajnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niestety większość ludzi patrzy jak tylko brać do siebie. Co kupiliście? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2586 | |||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=czarnamadonna1982;4 2397079]
Cytat:
![]() Wiesz już czego się spodziewać, bo jednego malucha masz, więc wiesz jak psychicznie się nastawić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2587 |
Zakorzenienie
|
staram sie chociaz troche nadrobic watek
![]() i juz teraz widze, ze jameia ma ten sam problem co ja: czyli dwurozna macice i tylozgiecie ![]() ![]() ![]() nazdzwyczajna a plamienie juz ustalo? 3mam kciuki!! wiesz jakie leki podaja? dziekuje za mile przyjecie i za wszelkie mile pocieszajace slowa ![]() ![]() bylam tez na becie, ale w norweskim tempie wyniki dostane dopiero za tydzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2588 |
Raczkowanie
|
gratuluje udanych wizyt
![]() Jeżeli chodzi o pierwsze ruchy dziecka to ja poczułam ok.18 tygodnia, a taki porządny kopniak to było ok.20. potem się tylko trzymałam za żebra bo myślałam że mi mała połamie tek kopała w III trymestrze, a TŻ tylko się śmiał, ale mi do śmiechu nie było. potem jak mała się prężyła w brzuszku bo mało miejsca miała to ją łaskotałam w stópki i się zwijała w kłębuszek i od razu było lepiej.... fajnie będzie dziewczyny ![]() odnośnie spania na brzuchu, ja to tylko tak usypiam ale potem to nie będzie wyjścia - lewy boczek i poduszka między nogi ![]() ![]() ![]() nadzwyczajna to ze świetnymi wiadomościami się tu z nami dzielisz, grunt że serduszko bije, będzie dobrze ![]() a człowiek by pomyślał że w takiej Holandii czy Norwegi to wszystko lepsze a tu masz... dziewczyny nie zazdroszczę wam z tym USG A jeżeli chodzi o normalne funkcjonowanie to ja też odżywam po późnym popołudniu, a tak to chodzę i omijam szerokim łukiem kuchnię ale nie zawsze się da ... ![]() Dziewczyny a jak tam z waszymi snami, ja mam o lekko erotycznym zabarwieniu ![]() ![]() U mnie różnica będzie 5 lat między dzieciaczkami jak będzie wszystko ok. a dzieciaczki z małą różnicą wieku to potem "same" się podobno bawią. Najgorsze będzie te pół roku chyba jak się dzieciaczki urodzą (kolki itp.- chociaż ja za bardzo nie wiem c to są te kolki bo mała nie miała i mam nadzieję że drugi dzieciaczek też nie będzie miał żadnych problemów ![]() Witam nowe mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hihi ja też mam teraz częściej erotyczne sny ![]()
![]() |
#2590 |
Zakorzenienie
|
ja niestety muszę Was, dziewczyny, opuścić. wczoraj rano wylądowałam w szpitalu z krwawieniem i bólami w podbrzuszu. kazali leżeć, dali luteinę i inne prochy, ale po usg okazało się, że brak akcji serca, a powinna już być... z pierwszego usg mam zapis, że tętno płodu obecne. w tym tygodniu nic nie było.... zatrzymali mnie w szpitalu na obserwacji i dziś miałam mieć ponownie usg, żeby się upewnić.... nie doczekałam, bo późnym popołudniem doszło do poronienia
![]() ![]() ![]() teraz się cieszę, że nie powiedzieliśmy wielu osobom, rodzinie... nie mogłabym znieść ich współczucia. póki co nie zamierzamy mówić osobom, które już nie wiedzą. |
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | |
Zadomowienie
|
Moja wizyta odwołana,ginka na urlopie no coż jej tez sie nalezy tydzien urlopu w ciągu roku, no nic musze poczekać do przyszłej środy
![]() Mykam usypiac córę i siebie bo pobudka o 5.30 ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie będę pocieszać, bo pewnie macie dość ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2593 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Michiru;42399685]ja niestety muszę Was, dziewczyny, opuścić. wczoraj rano wylądowałam w szpitalu z krwawieniem i bólami w podbrzuszu. kazali leżeć, dali luteinę i inne prochy, ale po usg okazało się, że brak akcji serca, a powinna już być... z pierwszego usg mam zapis, że tętno płodu obecne. w tym tygodniu nic nie było.... zatrzymali mnie w szpitalu na obserwacji i dziś miałam mieć ponownie usg, żeby się upewnić.... nie doczekałam, bo późnym popołudniem doszło do poronienia
![]() ![]() Michiru strasznie mi przykro, ale musisz być dzielna życzę Ci z całego serca jak najlepiej :-* |
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Raczkowanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Strasznie mi przykro. Mam nadzieję, że nastepnym razem wszystko bedzie dobrze. Na pewno tak właśnie bedzie. Bądź dzielna i rozmawiaj dużo ze swoim Tż. To Wam pomoże. Sama poronilam poprzednią ciążę i wiem, że to jest straszne. Ale teraz mam Maleństwo w brzuszku i modlę się, żeby tak już zostało. Wierze, że jeszcze będziesz najszczęsliwszą mamusią na świecie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2596 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Zakorzenienie
|
Michiru - bardzo mi przykro, sciskam mocno.
Dziewczyny, dostałam cynk, ze najlepiej poziom hemoglobiny podnoszą tabletki z buraka z Herbapolu, a nad żelazem maja te przewagę, ze nie powoduje zaparć. Do tego natka pietruchy do każdego posiłku - źródło Wit. C, która pomaga przyswajać żelazo. Jutro lece do apteki po te buraki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Michiru bardzo współczuję
A jeszcze dwa dni temu pisałaś po wizycie że 6 tydz 4d i wszystko dobrze... to jest straszne, nic się nie dzieje i nagle jest po wszystkim a na tym wątku to w ogóle tyle dziewczyn z problemami, po poronieniach, teraz tracą ciążę... boję się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2600 |
Raczkowanie
|
Ja wlasnie próbuję zasnąć ale nic z tego nie wychodzi. Ciagle myślę o jutrzejszym usg. Z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej trochę się boję. Oby wszystko było w porządku. Trzymajcie jutro rano kciuki.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2601 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Kicia - ja spie na brzuchu i tez inaczej nie potrafie
![]() Mam nadzieje ze u Ciebie swiecenie tylkiem owocne ![]() Bo ja nie mam zadnych info... Szyjka ok, pobral cytologie, a na USG zaprosil 3.09 ![]() Mam nadzieje, ze mimo wszystko ok jest. Durny NFZ! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- A to mnie nie stac... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Raczkowanie
|
A ja wciąż nie mogę usunąć z przejęcia :banghead:
Przecież to chore. , żeby tak sie denerwować. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Zastanawiam sie nawet czy nie skoczyc dzisiaj gdzies prywatnie na szybkie USG... Niby ostatnie mialam 30.07 a jak teraz mam miec 3.09 to jest to jak najbardziej w normie, ale nie moge nic poradzic na to ze jestem panikara i najchetniej co tydzien bym podgladala ![]() Czy ktoras z Was tez miala miesiac miedzy jednym USG a kolejnym? Bo mam wrazenie ze u Was jakos to szybciej idzie... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 |
Zakorzenienie
|
michiru strasznie mi przykro
![]() ![]() ![]() ja tez nie spie od 6, ale wlasnie od kad sie dowiedzialam o ciazy tez spac nie moge. dobrze, ze w nocy dosc dobrze spalam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Rozeznanie
|
To okropne ze tyle zlego sie dzieje. Czy kiedys tez tak czesto kobiety tracily maluszki?
U nas w Polsce jeszcze sie walczy podaje leki, cos tam robia choc niewiele da sie zrobic. Jak mi lekarz powiedzial-natura jest silniejsza. A w innych krajach-w UK np nie podlegasz opiece medycznej do 3 miesiaca. Silna ciaza-przetrwa. Okrutne co? Ciesze sie ze jestem w Polsce i mam szanse uratowac moje dziecko. Noc bez plamien ani krwawien. Obudzily mnie mdlosci. Po obchodzie ordynator ma mnie badac. Wczoraj lekarz mi powiedzial ze czeka mnie lezenie w domu. Ze mam byc księżniczka teraz. Moj TZ kochany w koncu do mnie dotarl. Az mi lezka poleciala. I byli moi cudowni znajomi i dostalam pluszowego slonia. Milo ze tak sie martwia. Tyle ludzi mnie odwiedzilo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Zakorzenienie
|
ja wlasnie niestety w takim kraju mieszkam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2608 |
Zakorzenienie
|
Nadzwyczajna - jeszcze chwila i Cię wypuszcza
![]() ![]() Wczoraj po wyjściu spod prysznica tak mnie zebrało na wymioty jak jeszcze nigdy. Na szczęście kibelka udało się uniknąć. Nie wiem, skąd taka reakcja, chyba zapach żelu. Poszłam do łóżka i chyba samo przeszło. |
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
Raczkowanie
|
Noc prawie nie przespana. :banghead:
Ale za godzinę jadę do gina, to jeśli wszystko będzie ok i Amelka i Tż mi pozwolą, to nadrobię spanie w południe. Idę się szykować ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Naprawdę bardzo dużo kobiet traci dziecko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A może ktoś się zagłębiał w temat opieki zdrowotnej w UK, skąd takie podejście do ciąży do 3m... ![]() Witam Was zza biurka i chyba przejdę się na pocztę, bo nie mogę się dobudzić ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.