Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-22, 19:34   #1801
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Też będę za niska, nawet w 10 centymetrowych szpilkach. I to nie dlatego, że sama jestem niska tylko dlatego, że TŻ bardzo wysoki.
a to u mnie ja jestem niska, a Tż taki średni dla mnie - ale dla mojej babci wysoki
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
czekooczekolada

10cm :d więc akurat szpila/obcas 5cm i jest dobrze
aa to luzik mnie i mojego tż dzieli jakieś 25 cm
Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
strach się odezwać

uważam, że i tak tego nie ogarniemy bo będzie nas coraz to więcej i więcej.. możemy się postarać, ale czarno to widzę.. mi osobiście nie przeszkadza, że dziewczyny piszą co na obiad - chętnie czasem coś ściągnę.. albo, że ćwiczą kolejny dzień - jestem pełna podziwu.. ale z drugiej strony rozumiem, że wiele z Was jest zapracowanych i nie macie chwili aby wpaść, a rzeczywiście nadrabianie zaległości po 2 dniach przerwy jest nie lada wyczynem. Złotego środka chyba nie znajdziemy.. mi podobał się pomysł z kolorami no ale nie każda ma tę możliwość.. rozumiem nie wiem co począć, chyba Wam nie pomogę

z tematów mocno ślubnych namówiłam Tż na ślub w stylu retro, ale nie dosłownie
zgodził się? mój to taki dziwak troche , nie przeszłoby to

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-22, 19:34   #1802
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

karoolecka Napiszesz coś więcej o swoich pomysłach? Zamieścisz jakieś inspiracje? Temat retro bardzo mi się podoba, ale nie w tym ujęciu wierności historycznej

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 19:35   #1803
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
woila (czy jak to sie mówi) no jakosc niestety tragiczna, nie widac szczegolow, pozyczylismy aparat i zdjecia są robione telefonem. A światło przy lustrze tez pozostawia wiele do zyczenia...
o boże jaki masz śliczny kolor włosów! i piękne oczy
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 19:39   #1804
Verunka
Zadomowienie

TEż uwazam ze jest za duzo sspamu, moja prosba jest taka, justynka juz chyba wczesniej to pisała, zeby w postach zawierac wielocytowanie, albo rozwijac kilka wątków, a nie tak, ze ktos pisze jedno zdanie a potem jest 10 postów w odpowiedzi tez zawierających jedno zdanie. Przeciez mozna odpisywac co 10 minut, a nie co minute i nabijac posty jak szalone. Tak samo nie rozumiem na sile wykanczania wątków. Wrzućcie na luz dziewczyny!!

W cytowanych wątkach da sie usuwac fragmenty wypowiedzi! Usuńmy to co nas nie interesuje, zostawmy tylko imie os którą cytujemy i fragment do którego sie odnoscimy, oszczedza to duzo miejsca, serio, ja tak robie od zawsze!!

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Tak I zawieszki i poduszeczkę
bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Był bardzo posłusznyn czasami zwiewał, ale to rzadko. Wody się nie bał -w wodzie jak ryba do rzeki zawsze biegał w upały.

D ziewczyny kupiłam buty! W Pantofelku w Lublinie za 159zł! Bardzo wygodne! W dodatku Pani powiedziała żebym przyszła z paragonem po męskie buty to będą taniej!!
gratuluję!

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
melduję się na nowym wątku
helooł

Cytat:
Wystarczy spojrzeć na nasze Top Gaduł z ostatnich wątków. Liczby postów tych osób są kosmiczne.
nie obraźcie sie, ale dla mnie to jest tytuł Top Spamer...

Cytat:
Ok, ok. Ale bardzo często dwie osoby rozmawiają tylko pomiędzy sobą, cytując tu na forum. Na temat zupełnie nie związany ze ślubem. A swoje wypowiedzi kierują tylko i wyłącznie do danej osoby. Wyeliminowanie takich postów już by dużo dało. Chcemy napisać coś do konkretnej osoby, to piszmy PRIV.
jak wyzej... juz od jakiegos czasu mnie to wkurzało, ale nie chciałam sie narażać, jak ktoś ma prywatne żale do wywalania miedzy dwiema osobami, to błagam idźcie na pw!

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

W kwestii moich przygotowań - dwie sale w wymarzonej lokalizacji mają interesujące mnie terminy (15.08). Sala nr 1 ma tylko jeden wolny termin (15.08). Ale mają świetne opinie w internecie, bardzo dobra obsługa, wysoki standard. Sala numer 2 jest może trochę bliżej, oferta trochę mniej korzystna cenowo, ale za to więcej terminów do wyboru. W sali numer 2 kilka miesięcy temu kosztowałam posiłku - smaczny, ale niestety b. małe porcje. Po obiedzie tam wyszłam głodna; opinii o weselach w tym miejscu niestety niewiele. Wizualnie obie mi się podobają. Odległość nie jest aż tak dużym problemem. Co radzicie?
jestem za 1! jakies foto??

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
i to świadczy o tym że ja, ana909, tinyheart, Ad rem i poznanianka1990 powinnysmy przez nastepny miesiac sie nie odzywac , bo za duzo gadamy bez sensu ? a od czego jst w koncu to forum, bo sie juz pogubiłam? Czy mamy gdzies w temacie napisane, "PM2014 - wątek TYLKO o ślubie, przyjęciu, ozdobach?" Ze jestesmy PM, to znaczy ze o niczym innym gadac nie mozna, bo to komus przeszkadza? To moze zalozmy wątek " PM2014 - rozmowy tylko o slubie", i po problemie.

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

a ile cm WAS dzieli ogólnie, tak na płasko ?

ja sie nie obawiam, że będę na slubie od Tż wyzsza, ewentualnie ze bede za niska bo nie chce wysokich butów
gadajcie o czym chcecie, ale obierzmy jakas strategie bo zwariujemy, np justynka podała kilka konkretnych propozycji, które sie sprawdzą

ja bede od TZta wyzsza na slubie w realu jestem wiec cóż, niewiele ale jednak. Chociaz kupimy mu chyba odrobine wyzsze buty niz zwykle, ja bede miała płaskie, wiec moze sie zrównowazy

Wrzucam talerzyk na obrączki, który bede robic, moze w weekend spróbuje i podziele sie efektem

Wrzucam projekt moich zawieszek, z tym ze motyle bedą przytwierdzone do wstazki

Pomysl na żeglarskie winietki

Inicjały na koperte z zaproszeniami

Oraz prosba - chce miec taki napis z liter nad naszym stołem, ale musze znaleźć ładny papier - najlepiej w ornamenty jakies kolor pomarancz/ granat ktos wie skad ściągnąć, bo przeszukałam net i nie mam juz pomysłu...?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg talerzyk na obrączki.jpg (69,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zawieszki.jpg (73,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg usadzenie stołu.jpg (139,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg weddingchicks-download-1364144089.jpg (35,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg winietka lodz.jpg (13,4 KB, 6 załadowań)

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 19:39   #1805
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:

aa to luzik mnie i mojego tż dzieli jakieś 25 cm
Aj zazdroszczę mój facet jest wyższy ode mnie zaledwie 8-10cm
Stary 2013-08-22, 19:45   #1806
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ja. Ale wesele będzie na 99% w Bieszczadach.
No my mieszkamy we Wrocławiu, ale ślub będzie w mieście rodzinnym - tam jest cała rodzina i moja i TŻ
Ale mam pytanie o suknie ślubną, szukasz czegoś we Wrocławiu? jeśli tak to gdzie? jak kstzałtują sie ceny sukien we Wrocławiu?
Ja już zaczęłam myslec zeby jechać do Jeleniej Góry, tam suknie są dużo tańsze, ale problem z przymiarkami? w ogole ile jest takich przymiarek?

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
Nie jestem pewna, czy przebiję tamtą sukienkę, ale znalazłam coś takiego
Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
Ta jest jeszcze lepsza
straszne koszmarki ;/

teraz pare moich pytań bo ja jestem jeszcze strasznie zielona jeżeli chodzi o organizacje ślubu i wesela (mamy tylko sale i zespół

1. TŻ jest z jednego kościoła, Ja z drugiego a chcemy ślubować w trzecim? Jak to rozegrać? najpierw isc tam gdzie chcemy miec slub? pózniej obejsc naszych księzy? trzeba to robic jakos w jednym okresie, czy jak zaklepiemy sobie termin to do naszych księzy możemy isc w przyszłym roku? i co trzeba od nich wziąć? i ile te wszystkie wizyty "kosztują" mniej więcej??

2. Jak robicie w podziękowaniami dla rodziców kiedy rodzice się rozwiedli ? (ba może być u nas przypadek że taty TŻ nie będzie mimo że wszyscy go znają i wiedzą że "istnieje" ). Zapraszacie na podziękowania wtedy tylko trójkę rodziców? My w prezęcie damy jakies kosze z czymś dobrym

idę szukać inspiracji na wystrój jak coś mi się spodoba to zapytam o zdanie ;]

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 19:46   #1807
karoolecka
Zadomowienie

Dziewczyny ! mój zapowiedział, że fraka nie założy.. ja także woalki nie mam zamiaru przyodziać Chcę wprowadzić kilka dosłownie elementów:
- głównym kolorem będzie bordo, a grafiką przewodnią usta i wąsy (ponoć oklepane już, ale mi się podoba)
- stary samochód fiat 125 p albo inny który wybierze tż + puszki obowiązkowe
- do tradycyjnego 1 tańca chcemy wpleść coś śmiesznego.. myślałam o twiście ale to już mama musi mi podpowiedzieć może znajdzie się coś bardziej retro :P
- sesja na starym rowerze z małymi kołami z tyłu nie wiem gdzie go odnajdę ale mocno się postaram
- słodki stół na stary styl, postaram się o oznaczniki cukierków coś jak na zdj + walizki na ozdobę

ogólnie pomysł wpadł mi przedwczoraj więc miałam mało czasu na pomysły.. czekam również na Wasze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 50af4420f36e5retrovintageweddingphotoshootomgimgettingmarried09.jpg (24,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg depositphotos_12872388-Retro-Party-set---Sunglasses-lips-mustaches.jpg (123,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (15,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg red-and-white-wedding-ideas-80.jpg (37,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3f23b.jpg (36,3 KB, 5 załadowań)
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 19:46   #1808
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
gadajcie o czym chcecie, ale obierzmy jakas strategie bo zwariujemy, np justynka podała kilka konkretnych propozycji, które sie sprawdzą
spoko, mozna się podporządkować, ale szczerze, to było wałkowane już pare razy, a rezulatów nie widać, i szczerze wątpie żeby były .

Cytat:
ja bede od TZta wyzsza na slubie w realu jestem wiec cóż, niewiele ale jednak. Chociaz kupimy mu chyba odrobine wyzsze buty niz zwykle, ja bede miała płaskie, wiec moze sie zrównowazy

Wrzucam talerzyk na obrączki, który bede robic, moze w weekend spróbuje i podziele sie efektem

Wrzucam projekt moich zawieszek, z tym ze motyle bedą przytwierdzone do wstazki

Pomysl na żeglarskie winietki

Inicjały na koperte z zaproszeniami

Oraz prosba - chce miec taki napis z liter nad naszym stołem, ale musze znaleźć ładny papier - najlepiej w ornamenty jakies kolor pomarancz/ granat ktos wie skad ściągnąć, bo przeszukałam net i nie mam juz pomysłu...?
to Ci fajnie, ja jakbym miała płaskie ( a chciałabym!) to bym Tżtowi pod pache weszła

fajne te talerzyki

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-22, 19:47   #1809
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Czy orientowałyście się ile u Was kosztuje tort? U nas zerknęłam na cenniki i za kg od 39 zł do 45 zł. Zastanawiam się, czy oprócz tego dodatkowo płaci się za dekorację, czy to już w cenie.
Jak będę miała chwilę to muszę dopytać.
Bardzo podobały mi się dwa torty z inicjałami, któraś z Was wstawiała dzisiaj.

Co do dyskusji o wzroście. Mój TŻ nie jest bardzo wysoki, ale jak zakładam szpilki 12 cm jest jeszcze wyższy o jakieś 2 cm

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-08-22 o 19:50
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 19:48   #1810
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Isusia91 Pokaż wiadomość
Aj zazdroszczę mój facet jest wyższy ode mnie zaledwie 8-10cm
mój o jakieś 20 cm

[sorry, jeśli to spam ]
Stary 2013-08-22, 19:49   #1811
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ! mój zapowiedział, że fraka nie założy.. ja także woalki nie mam zamiaru przyodziać Chcę wprowadzić kilka dosłownie elementów:
- głównym kolorem będzie bordo, a grafiką przewodnią usta i wąsy (ponoć oklepane już, ale mi się podoba)
- do tradycyjnego 1 tańca chcemy wpleść coś śmiesznego.. myślałam o twiście ale to już mama musi mi podpowiedzieć może znajdzie się coś bardziej retro :P
- sesja na starym rowerze z małymi kołami z tyłu nie wiem gdzie go odnajdę ale mocno się postaram
- słodki stół na stary styl, postaram się o oznaczniki cukierków coś jak na zdj + walizki na ozdobę

ogólnie pomysł wpadł mi przedwczoraj więc miałam mało czasu na pomysły.. czekam również na Wasze
ale to wszystko fajnie brzmi! nie mogę się już doczekać Twojej relacji
i zazdraszczam . a sesja na rowerach bomba !

🤍

Stary 2013-08-22, 19:49   #1812
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Czy orientowałyście się ile u Was kosztuje tort? U nas zerknęłam na cenniki i za kg od 39 zł do 45 zł. Zastanawiam się, czy oprócz tego dodatkowo płaci się za dekorację, czy to już w cenie.
U mnie tort z cukierni, w której będziemy zamawiać to 33zł/kg
Stary 2013-08-22, 19:50   #1813
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Anesthesia
Mają też taneczne może upatrzysz coś dla siebie

czekooczekolada, Anesthesia, Verunka
Dziękuję
tu link do firmy:
http://www.kribut.pl/o,nas.html

czekooczekolada
Sporo, ale szpilami nadrobisz

magdalenka_w_86
Ja zamówiłam na próbę torcik za 45zł kg. Ozdoby na nim już były w cenie! Mogę przynieść swój projekt nawet namalować (koniecznie- tak powiedziała mi pani dyspozytorka) i zrobią tak jak się zamarzy.
Stary 2013-08-22, 19:50   #1814
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
mój o jakieś 20 cm

[sorry, jeśli to spam ]
czemu spam? przecież od tego zależy wysokość Twoich ślubnychbutów

🤍

Stary 2013-08-22, 19:53   #1815
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
ale to wszystko fajnie brzmi! nie mogę się już doczekać Twojej relacji
i zazdraszczam . a sesja na rowerach bomba !

mam nadzieję, że to wyjdzie mój tż ma czasami babskie zachowania i zmienia zdanie jak skarpetki jakiś czas temu zgodził się na muszę, a teraz ma odchyły i już nie chce w sumie może to i lepiej bo u nas kelnerzy noszą muszki.. może go namówię na szelki
Stary 2013-08-22, 19:55   #1816
czekooczekolada
Zakorzenienie

namisek1990 no właśnie nie bardzo nie chcę mieć wysokich, max 5cm. bo chciałabym poprawiny obskoczyć w szpilach jeszcze a jak mam obcas 12 cm, to o godzinie 21 musze już zmienic na plaskie, a na drugi dzien bolą mnie całe stopy od dołu więc na ślubie, musze miec max 5 cm

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:

mam nadzieję, że to wyjdzie mój tż ma czasami babskie zachowania i zmienia zdanie jak skarpetki jakiś czas temu zgodził się na muszę, a teraz ma odchyły i już nie chce w sumie może to i lepiej bo u nas kelnerzy noszą muszki.. może go namówię na szelki

mój nie chce muchy, twierdzi właśnie, że nie chce wyglądać jak kelner

🤍

Stary 2013-08-22, 19:57   #1817
ana909
Erudycja

Cytat:
Wystarczy spojrzeć na nasze Top Gaduł z ostatnich wątków. Liczby postów tych osób są kosmiczne.
wypraszam sobie, pisze duzo bo mam mozliwosc bycia na forum i w domu i w pracy. Jakby mnie nie bylo po kilka dni tez mialabym kilka wiadomosci.
Stary 2013-08-22, 19:58   #1818
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

Co do dyskusji o wzroście. Mój TŻ nie jest bardzo wysoki, ale jak zakładam szpilki 12 cm jest jeszcze wyższy o jakieś 2 cm
wydaje mi się, że dekoracje sa wliczone juz w cene tortu

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
wypraszam sobie, pisze duzo bo mam mozliwosc bycia na forum i w domu i w pracy. Jakby mnie nie bylo po kilka dni tez mialabym kilka wiadomosci.
no ale spamujemy, nie gadamy o slubach..

🤍

Stary 2013-08-22, 19:59   #1819
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
teraz pare moich pytań bo ja jestem jeszcze strasznie zielona jeżeli chodzi o organizacje ślubu i wesela (mamy tylko sale i zespół

1. TŻ jest z jednego kościoła, Ja z drugiego a chcemy ślubować w trzecim? Jak to rozegrać? najpierw isc tam gdzie chcemy miec slub? pózniej obejsc naszych księzy? trzeba to robic jakos w jednym okresie, czy jak zaklepiemy sobie termin to do naszych księzy możemy isc w przyszłym roku? i co trzeba od nich wziąć? i ile te wszystkie wizyty "kosztują" mniej więcej??

2. Jak robicie w podziękowaniami dla rodziców kiedy rodzice się rozwiedli ? (ba może być u nas przypadek że taty TŻ nie będzie mimo że wszyscy go znają i wiedzą że "istnieje" ). Zapraszacie na podziękowania wtedy tylko trójkę rodziców? My w prezęcie damy jakies kosze z czymś dobrym
Ad. 1 - idziecie najpierw do kościoła, w którym chcecie brać ślub, zapisujecie się na konkretny termin, spokojnie 3 miesiące przed ślubem idziecie do jednej z waszych parafii (albo do parafii tż, albo do twojej) i ksiądz wam podpisuje licencję (czyli, że protokół i wszystkie formalności załatwiacie w jednej z waszych parafii) lub zgodę (wtedy wszystkie formalności załatwiacie w kościele, w którym bierzecie ślub). Tak czy inaczej na 3 miesiące przed ślubem, zanim podpiszecie protokół musicie iść do swoich parafii i dostarczyć: świadectwo chrztu z adnotacją o sakramencie bierzmowania. Jestem po naukach przedmałżeńskich, zagadnienie było szeroko omawiane, więc mogę Ci powiedzieć, że jest tak na 100%.

Ad. 2 - mojego ojca nie będzie na weselu, będą podziękowania dla mojej mamy i rodziców TŻ, standardowe takie jak wszędzie, po prostu nie będzie dla 4, tylko dla 3. Gorzej, jeśli u Was ojciec (rozumiem, że TŻ-ta) będzie na weselu, wtedy moim zdaniem tak czy inaczej głupio by było, gdyby on siedział, a wy byście dziękowali trójce. Żenująco byłoby też dziękować mu, jeśli nie ma za co. Ja swojemu nie mam za co i go nie zapraszam w ogóle na wesele.

Pisałaś jeszcze o przymiarkach i dojazdach na nie. Ja kupiłam suknię 100 km od swojego miasta, bo u mnie nic mnie nie zauroczyło. Jadę w lutym na wybranie dodatków, a w maju dopiero na przymiarkę (w czerwcu ślub). Tak więc nie będę tam jeździć jakoś super często.
Stary 2013-08-22, 20:00   #1820
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:
mój nie chce muchy, twierdzi właśnie, że nie chce wyglądać jak kelner
Mój też nie chcę a mi się ostatnio zachciało żeby miał muszkę, pas i granatowy garnitur ostatnio gdzieś widziałam i strasznie mi się spodobał granatowy
Stary 2013-08-22, 20:02   #1821
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isusia91 Pokaż wiadomość
Mój też nie chcę a mi się ostatnio zachciało żeby miał muszkę, pas i granatowy garnitur ostatnio gdzieś widziałam i strasznie mi się spodobał granatowy
ale ja akurat to sie ciesze ze on nie chce, bo mi sie nie podobaja muchy czarny krawacik

🤍

Stary 2013-08-22, 20:03   #1822
cornflower_girl
Zakorzenienie

Verunka , wyższe buty (faceci też mają obcasy) Myślę, że dużo też wizualnie może zrobić Twoja kreacja - przy tapirowanym koku, ogromnej bezie czy kreacji typu Wielki Ptak będzie duża dysproporcja.

Świetne inspiracje - łódeczki są klimatyczne

Co do papierów - sklepy ze artykułami do scrapbookingu np. tutaj . Dziewczyny obeznane w scrapkach na pewno dadzą fajne namiary

Karoolecka Wąsy są super Widziałam je w innym wątku i strasznie korci, żeby wykorzystać do zdjęć z rodziną przy stołach

W załączniku moje sale - numerki w nazwie pliku Salę nr 1 można łatwo dopasować do motywu kolorystycznego. I dużo uroku dodają dekoracje kwiatowe.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sala_01.jpg (137,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sala_02.jpg (116,9 KB, 10 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 20:03   #1823
TysiaBB1989
Rozeznanie

szczerze przyznam, że nie nadążam czytać waszych postów...

mam pytanie odnośnie tortu, czy myślałyście może nam babeczkami ??
coś w tym stylu http://www.dreamwedding.com.pl/zapro...babeczka-slub/

zna ktoś może ceny takich babeczek ? i jakąś cukiernie blisko bielska?
TysiaBB1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 20:05   #1824
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
o boże jaki masz śliczny kolor włosów! i piękne oczy
dziekuje makijaz czyni cuda. Ogolnie taka mam mniej wiecej koncepcje makijażu ślubnego a jesli chodzi o wlosy to są one bardziej w brąz (wypłukaly sie juz), aparat nadaje im mocniejszejszego czerwonego odcienia. Intensywniej wygladaja przez pierwsze 3 mycia po farbowaniu, są takie krwistoczerwone jak w zalączniku, dlatego farbe bede kladła góra na tydz przed ślubem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10.01.2010 (7).jpg (25,2 KB, 40 załadowań)
Stary 2013-08-22, 20:09   #1825
Verunka
Zadomowienie

Cytat:

bardzo piekne i klimatyczne te inspiracje

Cytat:
spoko, mozna się podporządkować, ale szczerze, to było wałkowane już pare razy, a rezulatów nie widać, i szczerze wątpie żeby były .

to Ci fajnie, ja jakbym miała płaskie ( a chciałabym!) to bym Tżtowi pod pache weszła

fajne te talerzyki
moje najwyzsze buty to chyba treki górskie nie potrafie w innych chodzic, ale jak sie ma sluszne 180cm to i nie ma potrzeby

Cytat:

u nas 45-65 zdaje sie i dekoracje są w cenie za kg oczywista

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Verunka , wyższe buty (faceci też mają obcasy) Myślę, że dużo też wizualnie może zrobić Twoja kreacja - przy tapirowanym koku, ogromnej bezie czy kreacji typu Wielki Ptak będzie duża dysproporcja.

Świetne inspiracje - łódeczki są klimatyczne

Co do papierów - sklepy ze artykułami do scrapbookingu np. tutaj . Dziewczyny obeznane w scrapkach na pewno dadzą fajne namiary

Karoolecka Wąsy są super Widziałam je w innym wątku i strasznie korci, żeby wykorzystać do zdjęć z rodziną przy stołach

W załączniku moje sale - numerki w nazwie pliku Salę nr 1 można łatwo dopasować do motywu kolorystycznego. I dużo uroku dodają dekoracje kwiatowe.
dzieki ale chodzi mi raczej o papiery do pobrania za free i wydrukowania ale juz obczajam powoli
co do mojego looku, bede miała beze, ale włosów nie zamierzam stawiac
Z TZtem dzieli nas jakies 5 cm, ale jak bedzie miał odrobine wyzsze butki, jesli mu w ogóle takie spasują, to bedzie git jestesmy przyzwyczajeni, ze jest jak jest, znajomi i rodzina tez, nie ma spiny mam znajome dwa małzenstwa, gdzie kobieta jest wzrostu 180-190cm, a facet 160 w kapeluszu

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
szczerze przyznam, że nie nadążam czytać waszych postów...

mam pytanie odnośnie tortu, czy myślałyście może nam babeczkami ??
coś w tym stylu http://www.dreamwedding.com.pl/zapro...babeczka-slub/

zna ktoś może ceny takich babeczek ? i jakąś cukiernie blisko bielska?
pisałam juz dzisiaj, ze ja bede miała taki tort
ale znalazłam kobietke, która go mi upiecze 2 zł za babeczke, w cukierniach cena jest duzo wyzsza, dochodzi do 10zł za babeczke, w BB jest cukierna na ul. nad niprem https://www.facebook.com/thebakerybi...ref=ts&fref=ts
z restzą mój kumpel jest właścicielem

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 20:10   #1826
monikkad
Wtajemniczenie

Mój nie wiem jak będzie ubrany. Nie chce mi powiedzieć. Uważa, że on nie wie jak ja będę wyglądać to ja nie będę wiedziała jak on. W sumie jak sobie tam chce, nie mam zamiaru się z nim o to wykłócać. Także nie mam pojęcia jaki będzie garniak, czy mucha, czy krawat, jakie kolory - nic nie wiem. On w sumie też nic nie wie :P
Będziemy mieli niespodziankę :P

Mi jest szczerze obojętne co wybierze, wiem, że będzie dobrze, bo ma gust, a poza tym będzie załatwiał strój ze swoją siostrą, która też ma dobry gust
Stary 2013-08-22, 20:11   #1827
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
bardzo piekne i klimatyczne te inspiracje
dziękuję niestety moja sala jest mało klimatyczna więc ciężko zrobić stricte wesele retro, stąd moje małe elementy

Tysia ja będę miała tort babeczkowy nie mam pojęcia ile takowy kosztuje.. musisz się także liczyć z kosztem wynajmu dużej patery jeśli takowej nie posiadają na sali no i fajnym rozwiązaniem dla podtrzymania tradycji (piosenka przy torcie) jest mały torcik na górze
Stary 2013-08-22, 20:12   #1828
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość

Mam pytanie przy okazji odnośnie porad prawnych by Velika załóżmy że małżeństwo bez rozdzielności majątkowej jest i jedna osoba zakłada biznes. I on nie wypala, ta osoba narobiła długów za plecami tej drugiej strony. Czy w takim przypadku komornik może ruszyć ich majątek wspólny? Czy przez to że jest to majątek i jej i jego to nie może tego ruszać bo jakby zabrał coś to tak jakby zabrał też tej drugiej osobie a ona nie może być pociągana do tego skoro to nie jej długi?
To już zależy od szczegółów Tak ogólnie- wierzyciel najpierw dostaje tytuł wykonawczy na jednego małżonka, a jak z niego nie ściągnie, to może wystąpić do sądu o wystawienie tytułu wykonawczego na obojga i ściągnie z majątku wspólnego. Można w takim przypadku wytoczyć powództwo przeciwegzukucyjne (czy jakoś tak, nie miałam z tym do czynienia od 3 lat) i zasłaniać się niewiedzą o długach, ale czy to coś da i jak się takie sprawy kończą to nie powiem.

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Zakochałam się w tych butach Nie wiem gdzie bym mogła je dostać i ile kosztują
o mamoooooo : love: byłyby idealne do mojej kiecy
I ja też jestem za ograniczeniem spamowania, no nie daję rady nadrabiać mimo szczerych chęci. W pierwszym wątku właśnie robiłyśmy coś takiego, że do 1 posta pod nickami wrzucane były załatwione sprawy, żeby nie powtarzać po 100 razy tego samego. Jak widać, nie wypaliło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg modne-buty-slubne.jpg (33,4 KB, 19 załadowań)

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 20:14   #1829
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
Ad. 2 - mojego ojca nie będzie na weselu, będą podziękowania dla mojej mamy i rodziców TŻ, standardowe takie jak wszędzie, po prostu nie będzie dla 4, tylko dla 3. Gorzej, jeśli u Was ojciec (rozumiem, że TŻ-ta) będzie na weselu, wtedy moim zdaniem tak czy inaczej głupio by było, gdyby on siedział, a wy byście dziękowali trójce. Żenująco byłoby też dziękować mu, jeśli nie ma za co. Ja swojemu nie mam za co i go nie zapraszam w ogóle na wesele.
dziękuje za wyjaśnienia, cytuje tylko fragment, bo do niego sie odniosę.
Właściwie to nie wiemy czy ojciec TŻ będzie, do niedawana byli w dość dobrych kontaktach, ale dużo się pozmieniało. Dlatego to taka głupia sytuacja, jeszcze niedawno nasze rodziny wspólnie się poznawały i było okej. Teraz mój TŻ nie odzywa się z ojcem. Jeśli przyjdzie to mu pewnie podziękujemy (ale chyba tylko za to że spłodził mi takiego fajnego TŻ

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 20:15   #1830
czekooczekolada
Zakorzenienie

Verunka - to Ty mogłabys być siatkarka

🤍

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości