|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
![]() Cytat:
mnie i mojego tż dzieli jakieś 25 cm ![]() Cytat:
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
karoolecka Napiszesz coś więcej o swoich pomysłach? Zamieścisz jakieś inspiracje? Temat retro bardzo mi się podoba, ale nie w tym ujęciu wierności historycznej
|
#1803 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1804 | |||||
|
Zadomowienie
|
TEż uwazam ze jest za duzo sspamu, moja prosba jest taka, justynka juz chyba wczesniej to pisała, zeby w postach zawierac wielocytowanie, albo rozwijac kilka wątków, a nie tak, ze ktos pisze jedno zdanie a potem jest 10 postów w odpowiedzi tez zawierających jedno zdanie. Przeciez mozna odpisywac co 10 minut, a nie co minute i nabijac posty jak szalone. Tak samo nie rozumiem na sile wykanczania wątków. Wrzućcie na luz dziewczyny!!
W cytowanych wątkach da sie usuwac fragmenty wypowiedzi! Usuńmy to co nas nie interesuje, zostawmy tylko imie os którą cytujemy i fragment do którego sie odnoscimy, oszczedza to duzo miejsca, serio, ja tak robie od zawsze!! bardzo ładne![]() Cytat:
gratuluję!helooł Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja bede od TZta wyzsza na slubie w realu jestem wiec cóż, niewiele ale jednak. Chociaz kupimy mu chyba odrobine wyzsze buty niz zwykle, ja bede miała płaskie, wiec moze sie zrównowazy![]() Wrzucam talerzyk na obrączki, który bede robic, moze w weekend spróbuje i podziele sie efektem ![]() Wrzucam projekt moich zawieszek, z tym ze motyle bedą przytwierdzone do wstazki Pomysl na żeglarskie winietki Inicjały na koperte z zaproszeniami ![]() Oraz prosba - chce miec taki napis z liter nad naszym stołem, ale musze znaleźć ładny papier - najlepiej w ornamenty jakies kolor pomarancz/ granat ktos wie skad ściągnąć, bo przeszukałam net i nie mam juz pomysłu...? |
|||||
|
|
|
#1805 |
|
Raczkowanie
|
Aj zazdroszczę
|
#1806 | ||
|
Zadomowienie
|
No my mieszkamy we Wrocławiu, ale ślub będzie w mieście rodzinnym - tam jest cała rodzina i moja i TŻ
Ale mam pytanie o suknie ślubną, szukasz czegoś we Wrocławiu? jeśli tak to gdzie? jak kstzałtują sie ceny sukien we Wrocławiu? Ja już zaczęłam myslec zeby jechać do Jeleniej Góry, tam suknie są dużo tańsze, ale problem z przymiarkami? w ogole ile jest takich przymiarek? Cytat:
Cytat:
teraz pare moich pytań bo ja jestem jeszcze strasznie zielona jeżeli chodzi o organizacje ślubu i wesela (mamy tylko sale i zespół 1. TŻ jest z jednego kościoła, Ja z drugiego a chcemy ślubować w trzecim? Jak to rozegrać? najpierw isc tam gdzie chcemy miec slub? pózniej obejsc naszych księzy? trzeba to robic jakos w jednym okresie, czy jak zaklepiemy sobie termin to do naszych księzy możemy isc w przyszłym roku? i co trzeba od nich wziąć? i ile te wszystkie wizyty "kosztują" mniej więcej?? 2. Jak robicie w podziękowaniami dla rodziców kiedy rodzice się rozwiedli ? (ba może być u nas przypadek że taty TŻ nie będzie mimo że wszyscy go znają i wiedzą że "istnieje" ). Zapraszacie na podziękowania wtedy tylko trójkę rodziców? My w prezęcie damy jakies kosze z czymś dobrym idę szukać inspiracji na wystrój jak coś mi się spodoba to zapytam o zdanie ;]
|
|
#1807 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ! mój zapowiedział, że fraka nie założy.. ja także woalki nie mam zamiaru przyodziać
Chcę wprowadzić kilka dosłownie elementów:- głównym kolorem będzie bordo, a grafiką przewodnią usta i wąsy (ponoć oklepane już, ale mi się podoba) - stary samochód fiat 125 p albo inny który wybierze tż + puszki obowiązkowe - do tradycyjnego 1 tańca chcemy wpleść coś śmiesznego.. myślałam o twiście ale to już mama musi mi podpowiedzieć może znajdzie się coś bardziej retro :P - sesja na starym rowerze z małymi kołami z tyłu nie wiem gdzie go odnajdę ale mocno się postaram- słodki stół na stary styl, postaram się o oznaczniki cukierków coś jak na zdj + walizki na ozdobę ogólnie pomysł wpadł mi przedwczoraj więc miałam mało czasu na pomysły.. czekam również na Wasze ![]()
|
#1808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() fajne te talerzyki
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Czy orientowałyście się ile u Was kosztuje tort? U nas zerknęłam na cenniki i za kg od 39 zł do 45 zł. Zastanawiam się, czy oprócz tego dodatkowo płaci się za dekorację, czy to już w cenie.
Jak będę miała chwilę to muszę dopytać. Bardzo podobały mi się dwa torty z inicjałami, któraś z Was wstawiała dzisiaj. Co do dyskusji o wzroście. Mój TŻ nie jest bardzo wysoki, ale jak zakładam szpilki 12 cm jest jeszcze wyższy o jakieś 2 cm
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-08-22 o 19:50 |
|
|
|
#1810 |
|
Wtajemniczenie
|
mój o jakieś 20 cm
![]() [sorry, jeśli to spam
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zazdraszczam . a sesja na rowerach bomba !
|
|
|
#1812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1813 |
|
Wtajemniczenie
|
Anesthesia
Mają też taneczne może upatrzysz coś dla siebieczekooczekolada, Anesthesia, Verunka tu link do firmy: http://www.kribut.pl/o,nas.html czekooczekolada Sporo, ale szpilami nadrobisz ![]() magdalenka_w_86 Ja zamówiłam na próbę torcik za 45zł kg. Ozdoby na nim już były w cenie! Mogę przynieść swój projekt nawet namalować (koniecznie- tak powiedziała mi pani dyspozytorka) i zrobią tak jak się zamarzy.
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
czemu spam? przecież od tego zależy wysokość Twoich ślubnychbutów
|
|
#1815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że to wyjdzie mój tż ma czasami babskie zachowania i zmienia zdanie jak skarpetki jakiś czas temu zgodził się na muszę, a teraz ma odchyły i już nie chce w sumie może to i lepiej bo u nas kelnerzy noszą muszki.. może go namówię na szelki ![]()
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
namisek1990 no właśnie nie bardzo
nie chcę mieć wysokich, max 5cm. bo chciałabym poprawiny obskoczyć w szpilach jeszcze a jak mam obcas 12 cm, to o godzinie 21 musze już zmienic na plaskie, a na drugi dzien bolą mnie całe stopy od dołu więc na ślubie, musze miec max 5 cm ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
mój nie chce muchy, twierdzi właśnie, że nie chce wyglądać jak kelner
|
|
|
#1817 |
|
Erudycja
|
wypraszam sobie, pisze duzo bo mam mozliwosc bycia na forum i w domu i w pracy. Jakby mnie nie bylo po kilka dni tez mialabym kilka wiadomosci.
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- no ale spamujemy, nie gadamy o slubach..
|
|
|
#1819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ad. 2 - mojego ojca nie będzie na weselu, będą podziękowania dla mojej mamy i rodziców TŻ, standardowe takie jak wszędzie, po prostu nie będzie dla 4, tylko dla 3. Gorzej, jeśli u Was ojciec (rozumiem, że TŻ-ta) będzie na weselu, wtedy moim zdaniem tak czy inaczej głupio by było, gdyby on siedział, a wy byście dziękowali trójce. Żenująco byłoby też dziękować mu, jeśli nie ma za co. Ja swojemu nie mam za co i go nie zapraszam w ogóle na wesele. Pisałaś jeszcze o przymiarkach i dojazdach na nie. Ja kupiłam suknię 100 km od swojego miasta, bo u mnie nic mnie nie zauroczyło. Jadę w lutym na wybranie dodatków, a w maju dopiero na przymiarkę (w czerwcu ślub). Tak więc nie będę tam jeździć jakoś super często.
|
|
|
#1820 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a mi się ostatnio zachciało żeby miał muszkę, pas i granatowy garnitur ostatnio gdzieś widziałam i strasznie mi się spodobał granatowy
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czarny krawacik
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
Verunka , wyższe buty (faceci też mają obcasy)
Myślę, że dużo też wizualnie może zrobić Twoja kreacja - przy tapirowanym koku, ogromnej bezie czy kreacji typu Wielki Ptak będzie duża dysproporcja. Świetne inspiracje - łódeczki są klimatyczne ![]() Co do papierów - sklepy ze artykułami do scrapbookingu np. tutaj . Dziewczyny obeznane w scrapkach na pewno dadzą fajne namiary ![]() Karoolecka Wąsy są super Widziałam je w innym wątku i strasznie korci, żeby wykorzystać do zdjęć z rodziną przy stołach![]() W załączniku moje sale - numerki w nazwie pliku Salę nr 1 można łatwo dopasować do motywu kolorystycznego. I dużo uroku dodają dekoracje kwiatowe.
|
#1823 |
|
Rozeznanie
|
szczerze przyznam, że nie nadążam czytać waszych postów...
mam pytanie odnośnie tortu, czy myślałyście może nam babeczkami ?? coś w tym stylu http://www.dreamwedding.com.pl/zapro...babeczka-slub/ zna ktoś może ceny takich babeczek ? i jakąś cukiernie blisko bielska? |
|
|
|
#1824 |
|
Erudycja
|
dziekuje
makijaz czyni cuda. Ogolnie taka mam mniej wiecej koncepcje makijażu ślubnego a jesli chodzi o wlosy to są one bardziej w brąz (wypłukaly sie juz), aparat nadaje im mocniejszejszego czerwonego odcienia. Intensywniej wygladaja przez pierwsze 3 mycia po farbowaniu, są takie krwistoczerwone jak w zalączniku, dlatego farbe bede kladła góra na tydz przed ślubem.
|
#1825 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie potrafie w innych chodzic, ale jak sie ma sluszne 180cm to i nie ma potrzeby![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
ale juz obczajam powoli![]() co do mojego looku, bede miała beze, ale włosów nie zamierzam stawiac ![]() Z TZtem dzieli nas jakies 5 cm, ale jak bedzie miał odrobine wyzsze butki, jesli mu w ogóle takie spasują, to bedzie git jestesmy przyzwyczajeni, ze jest jak jest, znajomi i rodzina tez, nie ma spiny mam znajome dwa małzenstwa, gdzie kobieta jest wzrostu 180-190cm, a facet 160 w kapeluszu ![]() Cytat:
![]() ale znalazłam kobietke, która go mi upiecze 2 zł za babeczke, w cukierniach cena jest duzo wyzsza, dochodzi do 10zł za babeczke, w BB jest cukierna na ul. nad niprem https://www.facebook.com/thebakerybi...ref=ts&fref=ts z restzą mój kumpel jest właścicielem
|
|||||
|
|
|
#1826 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój nie wiem jak będzie ubrany. Nie chce mi powiedzieć. Uważa, że on nie wie jak ja będę wyglądać to ja nie będę wiedziała jak on. W sumie jak sobie tam chce, nie mam zamiaru się z nim o to wykłócać. Także nie mam pojęcia jaki będzie garniak, czy mucha, czy krawat, jakie kolory - nic nie wiem. On w sumie też nic nie wie :P
Będziemy mieli niespodziankę :P Mi jest szczerze obojętne co wybierze, wiem, że będzie dobrze, bo ma gust, a poza tym będzie załatwiał strój ze swoją siostrą, która też ma dobry gust
|
|
#1827 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję
![]() Tysia ja będę miała tort babeczkowy nie mam pojęcia ile takowy kosztuje.. musisz się także liczyć z kosztem wynajmu dużej patery jeśli takowej nie posiadają na sali no i fajnym rozwiązaniem dla podtrzymania tradycji (piosenka przy torcie) jest mały torcik na górze
|
#1828 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
Tak ogólnie- wierzyciel najpierw dostaje tytuł wykonawczy na jednego małżonka, a jak z niego nie ściągnie, to może wystąpić do sądu o wystawienie tytułu wykonawczego na obojga i ściągnie z majątku wspólnego. Można w takim przypadku wytoczyć powództwo przeciwegzukucyjne (czy jakoś tak, nie miałam z tym do czynienia od 3 lat) i zasłaniać się niewiedzą o długach, ale czy to coś da i jak się takie sprawy kończą to nie powiem.Cytat:
I ja też jestem za ograniczeniem spamowania, no nie daję rady nadrabiać mimo szczerych chęci. W pierwszym wątku właśnie robiłyśmy coś takiego, że do 1 posta pod nickami wrzucane były załatwione sprawy, żeby nie powtarzać po 100 razy tego samego. Jak widać, nie wypaliło
|
|
#1829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właściwie to nie wiemy czy ojciec TŻ będzie, do niedawana byli w dość dobrych kontaktach, ale dużo się pozmieniało. Dlatego to taka głupia sytuacja, jeszcze niedawno nasze rodziny wspólnie się poznawały i było okej. Teraz mój TŻ nie odzywa się z ojcem. Jeśli przyjdzie to mu pewnie podziękujemy (ale chyba tylko za to że spłodził mi takiego fajnego TŻ
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Verunka - to Ty mogłabys być siatkarka
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

mnie i mojego tż dzieli jakieś 25 cm

nie wiem co począć, chyba Wam nie pomogę 
bardzo ładne

w sumie może to i lepiej bo u nas kelnerzy noszą muszki.. może go namówię na szelki
nie chcę mieć wysokich, max 5cm. bo chciałabym poprawiny obskoczyć w szpilach jeszcze