|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() Ja dzisiaj małemu dopiero o 4 zrobiłam mleko. Ale wcześniej z 5 razy wodę dawałam i smoczka. Więc dzisiaj jestem nie do życia ![]() sto lat ![]() Cytat:
Aż ciekawa jestem, jak będzie na mm Czy ona się z głodu budzi czy z potrzeby przytulenia ![]() Boska ![]() Cytat:
U nas tak samo. Z niekapka jeśli się napije to przez przypadek. Teraz dałam mu na parę dni spokój, spróbujemy jeszcze raz niedługo, może wtedy załapie.
|
|
#1922 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
kurna, nie mogę domyć kubka po herbacie
|
#1923 |
|
Wtajemniczenie
|
Tymek w końcu zaczął sam siadać i utrzymuje się w tej pozycji dłużej niż 5 sekund!!!
![]() W moim albumie dowód
|
#1924 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Matko ile postów od wczoraj. Jestem w szoku
![]() Ale to dobrze ![]() Ale mam czyścioszkę - wczoraj pucowała tego swojego jeszcze mikrozęba dwiema szczoteczkami Nie mogłam się zdecydować w sklepie czy wybrać Jordana czy taki trójpak z Babydream i wzięłam obydwie. Dałam jej do wyboru - tego Jordana i jedną tego z trójpaka, a ona szorowała obydwoma i to przez całą kąpiel, zabawki leżały w kącie ![]() ![]() Cytat:
Ja polecam jeśli nie jest Ci to straszne ![]() dzika_kaka - Ewcia cudna Jagnna - 100 lat dla Uli ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A coś z nimi jest nie tak? ![]() ![]() Cytat:
![]() Pisałam ja miłośniczka czarnej herbaty ![]() ---- Jednak chyba nie będę zmieniać godzin spania, bo przecież niedługo zacznie się jesienna ramówka Trzeba będzie się trochę dochamić ( przeciwieństwo od odchamiania) ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
Brawo dla Tymusia ![]() A nie miał przypadkiem mu urosnąć ząb Coś chyba ta cioteczka Natalka pomyliła zaklęcia ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
To, że dziecko średnio pije z jednego, nie oznacza, że tak będzie ze wszystkimi.Najlepiej pije z niekapka Nuby. Tak, tak to nasz czwarty niekapek Tym razem prezent, ale jestem najbardziej zadowolona. Minus tylko taki, że nie miał przykrywki od nowości i jakoś udało mi się dopasować przykrycie od butelki TT. Mam też Lovi - też fajny, Avent - fajny, ale zaczął mi przeciekać i TT z którego średnio piła.Chyba zrobię jakieś niekapkowe party
|
||||||
|
|
|
#1925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1926 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiedziałam...stary sposób babć- wyszoruj solą..... Cytat:
|
||
|
|
|
#1927 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i nie wlewam na chama bo jak nie chce pić to kubek wytrąca albo odwraca buzię, a jak jest spragniony to dziecku wody żałować nie będę poza tym ostatnio jadł a na działce nawet cały słoik 190g Cytat:
nawet kiedyś w jakimś poradniku czytałam że tylko tyle aby niskomineralizowana - ja nie patrzę czy to specjalna dla dzieci czy nie ![]() pije od 4/5 miesiąca z kubka TT (kapek )Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- babcia wymęczona Jan nawet pół minuty nie posiedzi, jakby robaki miał ![]() ambitne plany miała na dzisiaj - i kaszka z owocami świeżymi, i jogurcik i obiadek a Jan 2 łyżki kaszki, 1 łyżka obiadu ![]() nie wiem czy nie zęby jakieś się szykują bo w nocy znów zaczęły się krzyki a tak było przy tamtych
|
||||
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam z moją. Pije delikatną herbatkę i tylko w nocy na śpiocha bo wtedy da się oszukać, jak wypija 100 ml to święto, z reguł max 50 ml. W dzień za chiny nie weźmie nawet łyka czegokolwiek oprócz mleka
|
#1930 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bylam w lidlu i rozmiary tylko noworodkowe Cytat:
moj pije z butli albo prosto z kubka ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
a u nas chyba juz definitywny koniec cycowania, bo juz drugi dzien i noc bez cyca i nawet mi nie stwardnialy pewnie tam juz nic nie ma ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- a martwi mnie jedna rzecz: Czarus jest bardzo ruchliwy i wogole, obraca sie na brzuch, ale z brzucha na plecy nie potrafi rece tak zawsze rozlozy, ze nie da rady sie z powrotem na plecy odwrocic, przesadzam czy nie? ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Czarus i pierwsze zabki w albumie
|
|||
|
|
|
#1931 |
|
Wtajemniczenie
|
no mi się wydaje, że jak ktoś z cukrem pije to jakby mniejszy osad zostaje....
---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- kurde, młodej się z drzemkami coś porobiło. Dziś o 10 mi zasnęła na 0,5 godz. i potem spała 13,30-15. I teraz się jej spać nie chce jeszcze, a do kąpania o 20 mi nie wytrzyma
|
#1932 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewcia jest de best lofciam ją Cytat:
![]() Ula też popija. Żłopać to za dużo powiedziane, ale pije. Cytat:
![]() Z niekapka biedronkowego, z miękkim ustnikiem ![]() Żywca pijemy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() zrób wpraszam się ![]() no świetna ząbki ![]() byłam dziś 2x w biedronce i tesco
"I'm not crazy. My reality is just different than yours." Edytowane przez jagnna Czas edycji: 2013-08-22 o 19:58 |
|||||
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
ja też Janowi daję
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- super ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- zapomniałam dopisać w kauflandzie pampers active baby czwóreczki 55 groszy sztuka
|
|
|
|
#1934 | ||
|
Zadomowienie
|
Jak pisałam o soli to się zastanawiałam czy któraś podłapie
![]() Cytat:
![]() ja jak bylam u rehabilitantki póltora miesiaca temu to pokazała mi cwwiczenia jak mozna stymulowac dziecko do takich obrotów... tylko nie bardzo wiem jak to opisac bez obrazków... super .....my to sie chyba nie doczekamy tych zębów.Cytat:
ale wczoraj go tez nie kąpałam wiec nie wiem czy go nie obudzic
|
||
|
|
|
#1935 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie nie ma kaufa nie było zboczeństwa, to nie wyłapałam ![]() Ja bym nie budziła, niech sobie śpi
|
|
#1937 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też tak myślałam, a wczoraj usnął o 18 i spał normalnie do 7 dziś kąpiel o 19 była i o 19.30 już spał. Chyba mi się dziecko przestawia na wcześniejsze spanie jesienią, w sumie dobrze, bo ta ramówka ![]() Widzę, że większość z Was daje wodę butelkową, to i ja zacznę, bo ta nasza kranówa zagotowana to może dlatego mało jej pije.
|
|||
|
|
|
#1938 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój dzisiejszy wk.urw nie był z niewyspania
Dostałam @ Po 1,5 roku spokoju
|
#1939 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja też ładnie z niego piła, ale jak któryś raz z kolei miałam wszystko mokre to się na niego wypięłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A inna rzecz to oglądałam kiedyś film dokumentalny o szczęśliwej wodzie
|
|||||
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
nic mu nie będzie
![]() od dzisiaj
|
|
|
|
#1941 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Ciekawe czy to we wszystkich kauflandach?
jutro jadę sprawdzić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1942 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
STO LATEK ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ależ Ty przebiegła Sola ![]() Cytat:
trochę późno my 8 m-cy temu Chodakowską się motywowałyśmy a Ta się bonitkami opychała teraz to już po ptakach |
||||
|
|
|
#1943 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1945 | |
|
Wtajemniczenie
|
cholera no net mi coś się skrzaczył w ciągu dnia i nie wysłało mi takiego ładnego posta no
otóz byłam w lidlu i też ale ale nie ma to jak mieć teściową w inny mieście - jeden telefon i załatwione szaro-zielone też niestety były tylko w najmniejszych rozmiarach ale za to będziemy miały fioletowy![]() Cytat:
ale ładuję baterie i przyjdzie czas na Tymka......a potem na Ewę
|
|
|
|
|
#1946 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ale się dzisiaj wybyczyłam! Całe popołudnie była u mnie koleżanka, Ewcia ją strasznie lubi i była grzeczniutka a po 19tej poszłyśmy sobie na pizzę z jeszcze dwoma innymi i się uchachałam po pachy. A do tego pizzeria tuż pod domem więc dojazd odpadł
![]() I mam problem. Zauważyłam dziś, że Ewa ma w kupie takie ciemne nitki. Jedne krótsze inne dłuższe, nieregularne takie. W pierwszej kupie dziś było ich mniej, w dwóch kolejnych więcej i w dwóch kolejnych znowu mniej. No i właśnie. Zrobiła dziś 5 kup Widziałyście kiedyś takie cuda? Jak jutro też się to pojawi to idziemy do lekarza.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ewa też raczej nadal się nie przekręca w tą drugą stronę. Czasem jej się zdarzy ale raczej się nie przemęcza. Świetne zębiska! Cytat:
![]() Na bogato mówisz ![]() A orientujecie się czy rozmiar 4+ można powszechnie dostać? Bo tż kiedyś kupił przez przypadek i przez jakiś czas były sporo za duże a teraz są idealne i wolałabym te od samych 4. ![]() Czyli jeszcze nie musze tracić nadziei, że może uda się ją później oszukać tą wodą ![]() Cytat:
![]() Opowiedz nam o tym ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- |
|||||
|
|
|
#1947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 4+ normalnie we wszystkich hipermarketach |
|
|
|
|
#1948 | |||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() a co to takiego ![]() Cytat:
ja kupuję +4 i są u nas ogólnodostępne... ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1950 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() aaa to luz, to ja też nie zaczynam Cytat:
![]() A co jadła wczoraj? 5 kup dziennie to podobno jeszcze nie tragedia. a co..! Najpierw pojechałam po dady do biedry i po bramki zabezpieczające do tesco. Dady kupiłam, w tesco połaziłam po stoisku FF, a o bramkach zapomniałam. Więc wybrałam się jeszcze raz. W tesco bramek nie kupiłam bo nie było, a w drodze powrotnej kupiłam jeszcze jeden dwupak pieluch ![]() No i 3pary leginsów w pepco w tym jedne w panterke ![]() A teraz ide spać, bo jakoś senna jestem... ![]() Czyżby noc? ![]() Buziole i do jutra
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

Czy ona się z głodu budzi czy z potrzeby przytulenia 

ech ja za 1,5 m-ca. Ciekawe jak nasz wątek będzie wyglądał jak prawie wszystkie wrócimy do pracy
Jan nawet pół minuty nie posiedzi, jakby robaki miał 

może dlatego mało jej pije.