|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Mała czarną bardzo się cieszę że wrocilas.
Że spraw słynnych i około słynnych to poklocilam się wczoraj z Tz do tego stopnia że oddalam my pierścionek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
Na Etsy można znaleźć takie buty ale ceny są wysokie Cytat:
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
myha, ci sie stało? Mam nadzieję, że szybko się pogodzicie
![]() Gratuluję PMkom z 23.08. roku do ślubu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014
Cytat:
My mamy o 16. To mała parafia i zazwyczaj jest jeden ślub w daną sobotę. Przeważnie śluby są o 15, i to kość niezgody między mną i teściową bo cytuję - 16 to zła godzina bo goście będą głodni. A to goście poszcza już od środy żeby tuż po ślubie o 15 rzucić się na jedzenie? Bo to jej tłumaczenie jest trochę śmieszne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To jak już będziesz mieć chwilę to opowiesz nam jak Ci tam leci ![]() Poznanianka ja miałam być pm z 23 sierpnia A tak to będę już od 2 tygodni żonką!
Myśl, co potrafisz zrobić z tym co masz. Edytowane przez exist_ Czas edycji: 2013-08-23 o 07:53 |
|||
|
|
|
#1955 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
sala: http://www.dworhubertusa.pl/menu.html
fotograf : http://www.studiocinema.pl kamerzysta : http://www.studiocinema.pl orkiestra : http://www.zespolnamaxa.pl Obrączki : złote kolor przewodni : wrzosowy - fioletowy - biały suknia : www.fasson.pl model Devon |
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
proszę podpiąć post wyżej pood mój nik w pierwszym po,ście.
z góry
|
|
|
|
#1958 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Wczoraj nie zdążyłam już przeszukać internetu jeśli chodzi o inspiracje jarzębinowe, ale dziś wrzucam co znalazłam Może któraś z Was też się zainspiruje ![]() Nie są to jakieś oszałamiające ilości, zauważyłam, ze chyba nie jest to popularna forma dekoracji, mimo wszystko mnie sie podoba
|
#1959 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie! dziewczyny, czy któraś z was wie co to za kwiaty? Zastanawiam się czy będą dostępne we wrześniu??? Ja ty tylko znam róże
|
|
#1960 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no bez sensu jest nadrabianie od wczoraj bo znowu było klepanie i kłótnie...
Każda pisze o spamowaniu ale nadal są niepotrzebne posty. Jest kilka PMek które paplają w kółko O NICZYM. I ku zaskoczeniu, to nie są weteranki a dość nowe osoby. Ja rozumiem że jesteście podjarane rozpoczęciem ślubnych przygotowań i dołączeniem do wątku ale proszę też uszanujcie zdanie starszych wizażanek które zakładały wątek PM2014 a teraz nie mają szansy się udzielać boo non stop jest spam. Za parę tyg znudzi Wam się to pisanie i wtedy przyznacie nam rację jak przyjdą świeże PMki i będą nabijać posty. Po co się licytować kto ile napisał? Co to da? Omijanie 30 stron i czytanie tylko ostatniej? A może w gąszczu gadek o dietach i blablaniu jest coś sensownego? Chyba większość głosów jest za ograniczeniem spamu więc ze swojej strony proszę te kilka PMek którym pomysł się nie podoba o założenie osobnego wątku do paplania lub zaakceptowanie tego że większości się nie podoba spamowanie.
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2013-08-23 o 08:20 |
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
hihihi - dobrze, że godzina zmieniona! 16 to naprawdę dobra godzina, spokojnie zdążysz się wyszykować, nie martw się
![]() myha - o kurcze, niedobrze mam nadzieję, ze jakoś to sobie wyjaśnicie.mała czarna - jak Cię można nie pamiętać? Ja też zniknęłam, wróciłam, ale właśnie z tamtej ekipy Cię pamiętam ![]() Anesthesia - domowymi sposobami to można chyba sodą oczyszczoną, pastą do zębów ![]() Co do save the date można zrobić "Pobieramy się" i zaznaczyć datę w kalendarzu, napisać miejsce itd. To już będzie wystarczająco sugestywne, że mają sobie zarezerwować ten dzień ![]() Czekolada - z tym dużym biustem i dekoltem to nie do końca jest tak prosto. Też mam duży biust (brytyjskie 70GG), ale ja w bluzkach bez dekoltu wyglądam źle Popijam przepyszną kawę i powoli się ogarniam. Jadę po przyjaciółkę i jedziemy mierzyć te kiecki ![]() Niestety TŻ nie mógł sobie jednak wziać wolnego w pracy, bo drugiemu kierownikowi wypadła ważna sprawa, a nie mogą jednocześnie obaj brać. Więc ostatecznie jedziemy same. Wkurzyłam się za to mega na TŻta, bo zanim obdzwoniłam salony, to mu mówiłam: zadzwoń do X, czy na pewno możez sobie wziąć wolne, a on że aaaa nie będzie dzwonił, bo na pewno tak. No i oczywiście się okazało, że jakby zadzwonił, to by się dowiedział, że nie weźmie, a tak to dowiedzieliśmy się dopiero wieczorem. Jezuuuu, jak mnie to nieraz irytuje, że on musi zrobić wszystko po swojemu Najlepsze jest to, że wszyscy myslą, że on taki potulny jak baranek i siedzi pod moim pantoflem, bo ja mam mocny charakter. Tylko co z tego, jak tak naprawdę wcale tak nie jest ![]() Uff, no wygadałam się
Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2013-08-23 o 08:26 |
|
|
|
#1962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepiej wrzuć fotkę w wątek o bukietach ślubnych (Na ślubnym kobiercu - dekoracje - bukiety jakie to kwiaty (czy coś takiego) ). Tam dziewczyny znają się na rzeczy i profesjonalnie doradzą
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przestałam się udzielać bo jest tyle postów do nadrobienia że musiałabym z dobre 2 godziny poświecić na czytanie tego... nie mogę sobie pozwolić na przesiadywanie na necie tyle czasu mam inne sprawy i potrzeby
|
|
|
|
|
#1964 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4240564 6]Mała czarną bardzo się cieszę że wrocilas.
Że spraw słynnych i około słynnych to poklocilam się wczoraj z Tz do tego stopnia że oddalam my pierścionek [/QUOTE] Mycha, mam nadzieję, że będzie dobrze. Powiem szczerze, że też nie raz mam ochotę oddać pierścionek. Chciałabym by coś zrozumiał, zmienił. Bo pojawia się "przepraszam, już tego nie zrobię" itp. A potem znów to się dzieje. Najbardziej przeszkadza mi to, że on nie ma przysłowiowych jaj |
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może myha będzie wiedzieć ![]() jutro jadę do rodziców, pasuje listę gości zamknąć i zapisać się w kościele. To byłby kolejny ważny krok w przygotowaniach, bo jakoś nigdy nie mieliśmy na to czasu. W sumie Tż swoją listę już od dawna ma.. ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- tak poza tematem, znajoma była ostatnio na ślubie, ale pan mlody nie miał szczęścia, trochę ze swojej winy. Tydzień przed weselem zaczął źle sie czuć, ale nie poszedł do lekarza, bo z kolegami stwierdził, że to pewnie stres przedślubny. Jak się okazało, na ślubie ledwie wytrzymał, a później z wesela musiał zrezygnować i pojechać do domu, bo tak źle się czuł i wrócił dopiero o północy, bo nafaszerował się lekami. W dniu slubu grypa żołądkowa
|
|
|
|
|
#1966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(raz miałam koszmar że zgubiłam diamencik:P)misia88 strasznie zazdroszczę że masz już tyle zaplanowane, ja nie mogę się zdecydować na kolor przewodni. Jeszcze mają remontować naszą sale więc nawet nie wiem w jakim kolorze ona będzie ;] w listopadzie się dowiem, bo będziemy podpisywać umowę i płacić zaliczkę. Wiec sie dowiem jak to bedzie wyglądało mniej więcej ;]
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
natalia1011 hehe wybrałam go chyba wczoraj, bo tuta dziewczyny bardzo doradzaly a ja wrzos i iolet lubie i mysle ze dop mojej sali bedzie pasować
![]() A powiedz mi skąd Ty jestes bo jakos nie wyłapałam w ogole Twojego pojawienia sie - wybacz widziałas zdjecie mojej sukni? |
|
|
|
#1968 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1969 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj przycisnęliśmy mamę TŻ w sprawie listy gości. Usiadła z nami i wypisała wszystkich i wyszło.... ponad 80 osób
![]() A całe wesele planowaliśmy na 80 osób i baliśmy się że jak część odmówi to może być lipa. Mama TŻ była nieco zaskoczona ilością gości i tym ile musi za nich płacić ![]() Rozmowa: Ja: a to pani wcześniej nie liczyła? Ona: no liczyłam tak mniej więcej ale nie wiedziałam że to AŻ TYLE Ja: to może część wykreślimy? Ona: no ja już teraz nie pisałam wszystkich Ja: to może i z tych część wyrzucić? Ona: ale ja już im powiedziałam że będą zaproszeni Dla nas w sumie to i lepiej bo mamy dość dużą salę i wstępnie policzone 80 osób. Manager powiedział że te 80 osób musi być bo w przeciwnym razie bez sensu było nam dawać największą salę w restauracji. A teraz mogę spać spokojnie, na weselu będzie pewnie 100 osób
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy też sporą salę i manager nam powiedziała, że też min 80 osób musimy mieć bo jak mniej to ludzie się potracą na tej sali. Mam nadzieję, że będzie więcej niż 80 bo listy od Tż nie mogę się doprosić
|
|
#1971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękiNo tak myha to nasze guru w sprawie kwiatów. Oo potężna i mądra myho pomóż! ![]()
|
|
|
#1972 |
|
Wtajemniczenie
|
A jeszcze najlepsze było na koniec, jak prosiłam żeby nam powiedziała kto ma ile dzieci i w jakim wieku bo do 4 lat nie płacimy a do 12 mamy 50% ceny.
Najpierw mówi: oooooooo u nas to sporo dzieci będzie takich za pół ceny. To ja po kolei lecę i pytam, każdy praktycznie miał zaznaczone że są dzieci. I na koniec wyszło że takich do 12 lat będzie troje. Ja: a mówiła pani że tyle tych dzieci, na pewno wszystko dobrze policzyłyśmy? Ona: no chyba tak, ale czekaj, sprawdźmy jeszcze raz. Wyszło na to samo. Ona: o boże ale ten czas szybko leci, jeszcze niedawno takie to małe było
|
#1973 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja przyszła teściowa ma wąty na temat ceny wesela, tzn. do mnie niby nic nie mówi ale Tżowi gada za każdym razem gdy JA coś załatwie (a tylko ja za wszytskich chodzę ) że za drogo, że u nich w mieście biorą za takie coś duuużo mniej itp. Tylko że ona mieszka w 20 razy większym mieście!! Nigdy nie organizowała tam wesela (chyba że swoje ponad 30 lat temu) i upiera się co ile kosztuje, skoro nawet nic nie załatwiała i nie potrafi zrozumieć, że ceny zmieniają się nieporównywalnie z biegiem lat! Czuję się jakby ją ktoś teleportował z lat 80' do czasów obecnych
|
|
|
|
|
#1974 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
dzięki dobra kobieto Muszę sprawdzić, co to znaczy "wysokie" ![]() Justynkie, uśmiałam się z tej twojej teściowej A ślub mam na 17 Myślę, że akurat, to będzie czerwiec, dzień dłuuuuugi
Edytowane przez velika Czas edycji: 2013-08-23 o 09:29 |
|
|
|
|
#1975 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Anesthesia;42404203]Zdradzisz sekret, jak wyczyściłaś?
Ja się boję go czymkolwiek jakkolwiek czyścić, a jak wyczyścił go jubiler to tak pięknie lśnił... jakie są domowe bezpieczne metody? ![]() Po pierwsze nie pochwaliłam się moim cudeńkiem Nie chce wstawiać odnośnika do apartu bo to niekulturalne pewnie (nie szukałam ceny- zresztą i tak dostałam rachunki itd. bo miałam wymieniać na mniejszy - niestety tego nie zrobiłam bo okazało się że nie miałabym pierścionka miesiąc z powodu iż musieliby sprawdzić czy z tego co miałam 2 dni w domu nie wyciągnęłam diamentów -od razu mówie że wiem że nie powinno się wymieniać ale TŻ o mały włos nie kupił 14' ja noszę 12' - ktoś w Aparcie mu doradził że jak nie jest pewny to lepiej wziąć 13, i takim sposobem noszę pierścionek na środkowym palcu bo z serdecznego"zaręczynowego " mi spada Ale później i tak ten pierścionek ma być na tym palcu więc może tam być już teraz.Nie umiem wstawiać tutaj swoich prywatnych zdjęć. Ale do sedna, co do czyszczenia. Ja używam szczoteczki elektrycznej do zębów tylko mam zamienną końcówkę o delikatniejszym tarciu, (też oryginalnie do zębów ) i tą właśnie szczoteczką, z odrobiną pasty (ważne żeby była biała a nie jakaś wybielająca "niebieska" ) szoruje sobie raz na miesiąc pod zimną wodą. Ameryki pewnie nie odkryłam ale chodzę w nim codziennie i dalej lśni.. mam dużo diamencików dlatego dbam o to żeby lśnił. Z miana że dziś jestem ledwo żywa a siedzę w pracy pod stertą papierów coby się nie zdenerwować i nie przemęczyć cały dzień będę z Wami ) |
|
|
|
#1976 | |
|
Zadomowienie
|
karoolecka ślub mam 16-ego
I u mnie w parafii w sobotę jest Msza dla osób, które nie będą mogły być w niedzielę w kościele, więc sporo osób takich przychodzi oraz panie, które są codziennie. Byłam na takim ślubie i niestety co chwilę jest jakiś ruch, bądź hałasy z zewnątrz. Stąd zdecydowałam się na 16, nie na 17 ![]() mala było minęło, kasę zarobiłaś cieszę się bardzo, że wróciłaś! Na spokojnie ogarnij co się dzieje w kraju i u znajomych, abyś szoku nie doznała ![]() poznanianka już chyba pisałam Ci kiedyś, że w tym samym czasie staniemy się żonami ![]() myha, Kochanie, wierzę w Was Pamiętasz, też miałam taką sytuację. Na spokojnie, wiem, że przetrwacie, bo idealnie do siebie pasujecie. ![]() Cytat:
U mnie było podobnie!!! Proszę o policzenie gości TŻ'a, a on mówi, że mama liczyła i będzie 60. za pół roku proszę o konkretną listę, więc siadamy my i jego rodzice, zaczęli spisywać do Excela i co? WYSZŁO 100!!! A na koniec: "Boże, tyle ich?!" Nie miałam siły się wkurzyć, więc zaczęłam się śmiać i uspokoić się nie mogłam
|
|
#1977 |
|
Zadomowienie
|
Co do ilości gości.. trochę mnie ta sprawa wkurza, choć nie wiem czy to nie ja trochę przesadzam. Mam sporą rodzinkę, postanowiłam ograniczyć liczbę gości i nie zapraszam wszystkich (dorosłych dzieci kuzynki i kuzyna, jednej nielubianej cioci i jej dzieci - tez dorosłych i kuzynostwa, które nie prosiło mnie na swoje wesele). Mimo tego z mojej strony wychodzi jakieś 80 osób. Tż ma małą rodzinkę więc ze znajomymi łącznie było 120 osób. I teraz się zaczęło, bo przyszła teściowa chce sobie zaprosic sąsiadkę, z którą się lubią i koleżanke jakąś... i delikatnie mówiąc mnie to wkurza! Najgorsze że tż sie z nią zgadza - dla świętego spokoju - jak to mówi. I teraz nie wiem..może to ja przesadzam, z jego strony jest mało osób, to może nie powinnam robic dymu, ale z drugiej strony ja odrzucam część rodziny a za to będą sąsiadki i koleżanki teściowej! Armagedon.
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny może założyć klub plotkujących PM 2014 ?
Ja siedzę w pracy dziennie na kompie po 8 h - nuda mnie żżera nie chce tu spamować więc może ten klub to dobry pomysł ?? |
|
|
|
#1979 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

Salę nr 1 można łatwo dopasować do motywu kolorystycznego. I dużo uroku dodają dekoracje kwiatowe.
Nasz ślub 16.08.2014
(jeszcze u księdza nie byliśmy) 

a i mnie pewnie nikt nie pamięta 

mam nadzieję, ze jakoś to sobie wyjaśnicie.

Pamiętasz, też miałam taką sytuację. Na spokojnie, wiem, że przetrwacie, bo idealnie do siebie pasujecie.