Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-23, 08:03   #1651
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Poczytam później co tam pisałyście wczoraj ale muszę pochwalić Blanke!
Zasnela o 20,o 24 pobudka na smoczka i przytulenie do mamy potem wstała o 4,zjadła i Zasnela na boczku ,właśnie się obudziła. Bez tych chol.ernych uprzęży tak spala czy zbieg okoliczności?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Sadze, ze to nie przypadek.
Teraz moze byc juz tylko lepiej

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Fewciu super Przygotuj sie teraz na wojujaca Blaneczke Obys mamuska duzo wigoru miala, zeby nadazyc ... W koncu to imie zobowiazuje

Lasencje, a co robia wasze dzieci [po przebudzeniu, leza sobie, gadaja czy od razu wojuja ... Moja od godziny przeskakuje przez cale lozko i probuje wejsc na stol ... ja ja lapie za nogi i scigagam ja do siebie, a ona znow tam ... zrobilam tak moze ze 1000x ... myslicie ze sie poddala, a gdziez tam ... punkt honoru wejsc na stol

A dostala wczoraj od babci poduche z lidla do raczkowania ... babcia troche sie zalamala jak zobaczyla ze mala zaczyna zasowac przy kanapie .. ale poducha fajna, dzis chwile walala w nia jak w bębenek i bedzie nam slozyc jsako podusia
Od razu przechodzi do wojowania. Hitem jest zdzieranie z rodzicow koldry albo powiekszanie otworu w papierowej zaslonce na okno. W ogole Yae tez powinna miec na imie Blanka ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 08:07   #1652
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42403995]W zoo byłyśmy dzisiaj. Największa atrakcja:

https://www.youtube.com/watch?v=f8US...1TmASD5-ORa05w[/QUOTE]

a Agu to chyba jest puzzlomaniaczka, co?

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Doczytałam - chyba chodzi o rozmiar zdjęcia. Zmniejszyłam. Ciekawe czy wejdzie??
TADAM
wow, ale lasencjusz!
a wiesz jakie bylo moje piersze skojarzenie? uciekajaca panna mloda

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość

Tylko napiszę, że byliśmy dzisiaj z Filipem u pulmonologa na wizycie kontrolnej (wczoraj pediatra pozwoliła jechać) i dalej mamy robić inhalacje z pulmicortem. za miesiąc znowu do kontroli

Aaaaa i jeszcze, ważyłam wczoraj Filipa u lekarza i waży 9,5 kg
waga-konkret!

Cytat:

wrzucam 2 fotki ze spioszkami, ale bym dostala baty ze pokazuje, na szczescie tz na forum nie zaglada
o jejku jaka kryszynka przy tacie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Lale, jestem nieprzytomna!!! Mlody o 00.50 wstal z pieknym i radosnym AAAAAA GHUUUUUUUUUU i usnal dopiero o 3.15 takze umarlam. Malz tez.

Moje dziecie juz pieknie czworakuje do przodu
wspolczuje i gratuluje zarazem

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 08:10   #1653
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
hmmmm a co lubi, czym się interesuje??? opowiedz coś o nim

Ej STOP ! KONIEC ! ja już się pogodziłam, że nie będę mieć nigdy białej sukni , a wy mi tu takie piękne pokazujecie
Pracuje jako projektant/ technolog cady i inne programy
Teraz na zainteresowania ma mało czasu ale nurkowanie, rower niestety na zakup takiego jak sobie marzy mnie nie stać oprócz tego filmy lubi fantastykę której ja nienawidzę
Teraz jak to pisze widzę jak mało rzeczy robimy odkąd mały się urodził prawie nie mamy czasu na zainteresowania

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
A może jednak

Super te buciki

No jasne, że tak

Nie działa link
A Wy cos ustaliście w kwestii ślubnej? Czy narazie zostawiacie ten temat?

Jest

I już się pobeczałam, przy pierwszym wpisie

Dziekuję
Chciałabym, ale nie mam po co

Współczuję Unas już były dwie pobudki Cyba zęby mu dokuczają
Najlepsze ze za 1 dzień mi zrobiła ja bym chyba miesiac robiła i nie skończyła

Cytat:
Kochana ale dlaczego, balabys sie, ze przymiazdzysz czy co ??

Laski karmiace KP ile z was jeszcze okresu nie dostalo ??? ja mialam 24 maja ostatni

Wiecie ze o 6 bylo u nas 10 st .... troche zimno czyzby niedlugo przyjdzie czas na wyciagniecie cienszej kolderki
Ja jeszcze niet ale owulke chyba mam tak mi sie zdaje
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 08:19   #1654
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Witam się z rana. U nas nocka lepsza od poprzedniej. Zasnęła o 20, potem się obudziła o 2.45 i o 6.30. Teraz zasnęła, ale ciekawe na jak długo. Od paru dni budzi się z KRZYKIEM, strasznym płaczem za każdym razem. Nie wiem co jej jest. Nigdy tak nie miała Zawsze jak się budziła to leżała spokojnie, coś sobie tam gadała,ale nigdy nie płakała...

może uda mi się coś nadrobić
U nas też pobudki z krzykiem, zawsze było takie lekkie stekanie a teraz zamknięte oczy i płacz nie z tej ziemi..... Ale w wczoraj już tak płakała i sie tak denerwowala i tak poplakiwala jakby ją bolało, więc zdecydowaliśmy dac jej czopek przeciwbólowych i wiecie ze zasnela i sie uspokoiła? Potem tylko o 4 na jeść i o 7 pobudka więc nie ma źle. Tylko ze zębów ani widu a zdaje mi sie ze to ją bolało.

idę na błota debrah

Stary 2013-08-23, 08:21   #1655
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
aco do zakupów lidlowych, ja nie bylam, aleee aleeeeeeeeeeee kupilam Amelce w C&A spodenki http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...Cinsy/106235/1 bardzo fajny materiał.
Super spodenki

Cytat:
Miałam, 8 kwietna 2012
aaaaa

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

i dziewczyny... jak wiecie za niecały rok ślubujemy... i chyba zakochałam się w sukni ślubnej tylko wiecie, do niej by trzeba mieć rozmiar 34, a ja mam dobre dzisięć więcej ale i tak wam pokażę http://www.galasuknieslubne.pl/bettina.php
chodzi mi o tą Z PLECAMI, bo niestety z moimi UU (uwielbiam ten skrót ) muszę mieć stanik, inaczej cycole by robiły za tren
Piękna

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
mam tak samo, a jak mi zaśnie ok 20, to wiem, że mam czas tylko dla siebie i nie robię wszystkiego na szybko nasłuchując, czy już się przypadkiem nie obudził
Mam tak samo kąpiemy Darie koło 19.30. O 20.00 zasypia iiii mam wreszcie czas dla siebie.I dla męża
Spokój,relax

Cytat:
Co do ciązy, wiecie co...szczerze Wam powiem, ze jak widze kobitke teraz jakąs w ciazy, to w duchu zazdroszcze i tęsknie, taaaaaaki cudny czas
Też tak mam jak widzę kobietę w ciąży to tak jej zazdroszczeeeeee.
Ale i współczuję....porodu

Cytat:
uuuu uu ta ladna z tej str. tylko bez tej koronki na górze http://www.galasuknieslubne.pl/antic.php
ale śliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiczna!!!!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Zęby, mówię Wam
Mówisz?? hmm. Może masz rację

Cytat:
Ewulka, bardzo w sukienkach podobają mi się takie koronkowe ramiona w ogóle jak ja bym brała kościelny to na bank bym sie nie umiała zdecydować na sukienkę ale chyba mnie to nie czeka jednak
mnie też nie abuuuuu
Stary 2013-08-23, 08:23   #1656
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Melduję się...i stwierdzam uzależnienie-pierwsze co po otwarciu oczu...telefon i wizaż
Mody właśnie się obudził...i kitlasi sie na łóżku gadając przy tym jak najęty...

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1377238950985.jpg (54,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1377238967022.jpg (52,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1377238982643.jpg (53,6 KB, 4 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 08:35   #1657
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
hej
ja wpadam na szybko i mam PYTANIE!!!
wczoraj młody miał takie malutkie czerwone kropeczki na uszku i dwie na czole; a dzisiaj ma jeszcze kilka, ale tylko w okolicy główki ratunku
potowki, uczulenie, trzydniowka, cos go pogryzlo

Cytat:

Cytat:
Poczytam później co tam pisałyście wczoraj ale muszę pochwalić Blanke!
Zasnela o 20,o 24 pobudka na smoczka i przytulenie do mamy potem wstała o 4,zjadła i Zasnela na boczku ,właśnie się obudziła. Bez tych chol.ernych uprzęży tak spala czy zbieg okoliczności?

Cytat:
Lasencje, a co robia wasze dzieci [po przebudzeniu, leza sobie, gadaja czy od razu wojuja ... Moja od godziny przeskakuje przez cale lozko i probuje wejsc na stol ... ja ja lapie za nogi i scigagam ja do siebie, a ona znow tam ... zrobilam tak moze ze 1000x ... myslicie ze sie poddala, a gdziez tam ... punkt honoru wejsc na stol
wojuja. tylko otworzy oczy i hyc hyc po lozku
dlatego obmyslamy z mezem nad jakims konkretnym zabezpieczeniem lozka

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Debrah - przeczytalam...
super ze sie zdecydowalas

Stary 2013-08-23, 08:36   #1658
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Doczytałam - chyba chodzi o rozmiar zdjęcia. Zmniejszyłam. Ciekawe czy wejdzie??
TADAM
WOWOWOW ! Pieknie wygladalas a co do tych dwoch lat, duzo par ustala 2 lata termin slubu po zareczynach tzn ja znam duzo. ;p

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Pytanie do mam dzieci bojacych sie odkurzacza: jak sobie radzicie ze sprzataniem? U mnie nie ma opcji, zeby tz zajal sie Yae w tym czasie...
o odkurzaniu nie ma mowy, raz na rekach ja trzymalam ale lipa. Tak wiec odkurzam jak jest tzt, albo jak mala u t.

Cytat:

Laski karmiace KP ile z was jeszcze okresu nie dostalo ??? ja mialam 24 maja ostatni

Wiecie ze o 6 bylo u nas 10 st .... troche zimno czyzby niedlugo przyjdzie czas na wyciagniecie cienszej kolderki
Aska;> chyba cieplejszej ja to musze wyciagnac niedlugo jakies leginsy ocieplane w takim razie

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 08:36   #1659
treselle0
Zadomowienie

hej hej!
my juz po spacerze, zakupach, a teraz spimy i jemy
pozaznaczałam wczoraj cytaty z wczoraj (czyli dziś to przedwczoraj), pewnie wszystko już niekaktualne No nic, cofnę się do wczorajszego wieczora, może będę miała nowe 'złote myśli'
a w ogóle jestesmy atrakcją osiedla, poranne spacery mamy w nosidle i wszyscy Nas zagadują, w sklepie, w parku, na ulicy. Muszę bardziej o siebie z rana dbać,co by wiochy Oli nie robić, a ona ledwo ma pół roku, a już gwiazda
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 08:44   #1660
pstryczek84
Zakorzenienie

http://www.pudelek.pl/artykul/58219/..._reality_show/

smacznego!
niektorzy dla mamony zrobia wszystko jak widac

Stary 2013-08-23, 08:46   #1661
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
potowki, uczulenie, trzydniowka, cos go pogryzlo
potówki to nie są
uczulenie - hmm, tylko na główce i uszkach? nie wiem
trzydniówka - jak patrzę na zdjęcia w internecie, to mi to nie wygląda, bo to są takie kropeczki oddalone od siebie, nie są wypukłe, tylko tak, jakby go ktoś flamastrem czerwonym dotknął
pogryzienie - chyba nie,

wczoraj po nocy miał 3 takie kropeczki, a dzisiaj już 8; i jedna zaczyna się robić taka wypukła, jakby pryszczyk jakiś
dzwonie do lekarza

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 08:49   #1662
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Co do nieodkladalnego dziecka mam to samo, Lady ty tez czytalam ... Moja nie daje sie odlozyc, zaraz sie wybudza i od nowa trzeba wziac do cyca ululac, wyjac cyca odlozyc ... ja poprostu sie poddalam, bo wole sie wyspac niz walczyc z tym, zeby mloda nauczyla sie spac w lozeczku
Cytat:
ja z moja skapitulowałam jakies 1,5m-ca temu
Cytat:
ja mam swoje konto, ale na nim pustki są z racji tej, ze nie zarabiam, mam bo mi było potrzebne na studiach, tż ma swoje, mamy oszczędnościowe, i Filipowi też założyliśmy. Oczywiście Tz rządzi kasą, on płaci rachunki, itd. ja dostaję jakieś pieniądze na drobne wydatki.
Cytat:
Właśnie boli mnie to, ze nie mam swojej kasy. Zazdroszcze Wam, ze możecie sobie kupowac, zamawiać co się chce. ja to wszystko muszę konsultować z Tż
heh, wiem o czym piszesz
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wlasnie, ja tez jeszcze mam dzialkowe, ale juz coraz mniej. A przed kupnymi mam straszne opory...
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Jablka masz swoje?
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------
I zapomnialabym - Illusion, witaj ponownie
Większość rzeczy kupuje w warzywniku, który mam pod nosem Ale sklepowe też już dawałam

Cytat:
Laska ja jestem najlepszym przykladem tego, ze nie ma sie co cofac i nadrabiac bo zycia nie starczy ... ja ledwo jestem w stanie laski po 1 dniu nadrobic, ale teraz sie zawzielam i nie bede wiekszych zaleglosci robic
j właśnie miałam tyle stron po jednym dniu
Cytat:
Dziewczyny w co się bawicie z dzieciaczkami???
Wszelkie gilgotki, potrząsanie włosami i smyranie, latanie samolotem, a kuku, idzie rak, idzie kominiarz, kizia-mizia, gramy w onse madonse, albo wpadła bomba, no i standardowo jakimiś miskami, grzechotkami J
Cytat:
A na koniec wisienka na torcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Cytat:

Jakieś pół godziny temu wyrzuciłam szelki do kosza u ortopedy w gabinecie!!!!
Bioderka są zdrowe!!!!
Stawiam szampana!!!!!!!!!!!

Poznikały ikonki z postów
Stary 2013-08-23, 08:52   #1663
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
potówki to nie są
uczulenie - hmm, tylko na główce i uszkach? nie wiem
trzydniówka - jak patrzę na zdjęcia w internecie, to mi to nie wygląda, bo to są takie kropeczki oddalone od siebie, nie są wypukłe, tylko tak, jakby go ktoś flamastrem czerwonym dotknął
pogryzienie - chyba nie,

wczoraj po nocy miał 3 takie kropeczki, a dzisiaj już 8; i jedna zaczyna się robić taka wypukła, jakby pryszczyk jakiś
dzwonie do lekarza
a moze ospa?

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
[
Wszelkie gilgotki, potrząsanie włosami i smyranie, latanie samolotem, a kuku, idzie rak, idzie kominiarz, kizia-mizia, gramy w onse madonse, albo wpadła bomba, no i standardowo jakimiś miskami, grzechotkami
a co tototo jest bo ja nie znaju

Stary 2013-08-23, 08:54   #1664
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
a moze ospa?
też czytałąm o tym, ale podobno ma być najpierw gorączka i te plamki na tułowiu i dopiero potem się rozprzestrzeniają:confuse d: a u nas gorączki niet; nie mogę się dodzwonić do przychodni
Filip na razie śpi, zobaczymy jak wstanie

Stary 2013-08-23, 08:55   #1665
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
WOWOWOW ! Pieknie wygladalas a co do tych dwoch lat, duzo par ustala 2 lata termin slubu po zareczynach tzn ja znam duzo. ;p

o odkurzaniu nie ma mowy, raz na rekach ja trzymalam ale lipa. Tak wiec odkurzam jak jest tzt, albo jak mala u t.

Aska;> chyba cieplejszej ja to musze wyciagnac niedlugo jakies leginsy ocieplane w takim razie
Deli zmarzluchu to Ty latem tez pod kolderka spisz ... u nas obie schowane teraz spimy pod powloczka, w zimniejsze dni ewentualnie kocyk powlekamy
... A tak wogole to powiem wam, ze mloda to tak mnie grzeje ... My zawsze spimy przytulone .. Mloda przewaznie spi na boczku tak, ze jej plecki przylegaja do mojego brzucha i klatki piersiowej

Kiedys tak spalismy z TZ ... ale kiedy to bylo Teraz za moimi plecami jest moja poducha rogal, a tz spi na skrawku lozka

Cytat:
http://www.pudelek.pl/artykul/58219/..._reality_show/

smacznego!
niektorzy dla mamony zrobia wszystko jak widac
Pstryku blehhhhh ... jakbym miala wybierac to chyba bym na ostro oszatkowala na jej miejscu, do tego kasza peczak wymieszana z pesto hahaha
Stary 2013-08-23, 09:00   #1666
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Pstryku blehhhhh ... jakbym miala wybierac to chyba bym na ostro oszatkowala na jej miejscu, do tego kasza peczak wymieszana z pesto hahaha

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

mam zmiar zrobic mezowi dobrze
upieke mu golonke, bleeeeeee
jadla ktoras? lubicie?

Stary 2013-08-23, 09:03   #1667
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
a co tototo jest bo ja nie znaju
nie grałaś nigdy w onse madonse??? U nas jest wersja zmodyfikowana, dostosowana do półroczniaka i wygląda mniej więcej tak:
http://www.youtube.com/watch?v=kqvBbUb11Tg trzyma rączki a ja w nie coraz szybciej uderzam śpiewając onse madonse, ma ubaw

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2013-08-23 o 09:05
Stary 2013-08-23, 09:04   #1668
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
[/B]

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

jadla ktoras? lubicie?
Blehhhhh ... ale moj TZ i tata bardzo lubia, ze to niby taki przysmak jest ... wiem ze tesciowka jakos w piwie gotuje a potem piecze to ... ja nigdy nie probowalam robic ...
kurde odkad pisalam o wjowaniu malej zdrzemala sie od do 8,35 i znow maszeruje przez lozko do stolu ... rece juz mi odmawiaja posluszenstwa bo ciagle ja odkladam na kraniec lozka ...

Kurde ranki sa fajne, w koncu jestem na bierzaco
Stary 2013-08-23, 09:05   #1669
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html warsztaty
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 09:06   #1670
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie dlatego od razu mi to nie pasowało; kurde, chyba nie można tak kogoś zdjęć sobie po prostu zabrać bo to z bloga pewnie
z bloga albo fb, bo chyba miała też to zdjęcie
Cytat:
Kochane nadrobiłam w końcu wpisy z dzisiaj, ale już nie mam siły cytować. jakaś dzisiaj nieogarnięta jestem
co mi wpadło:
Fewciu kochana tak sie cieszę, ze w Blaneczka się uwolniła. Zobaczysz teraz szybko wszystko nadgoni
Debrah będę stałą czytelniczką Twojego bloga. masz taki piękny styl pisania, taki gładki. Super się Ciebie czyta. Czekam na więcej

Tylko napiszę, że byliśmy dzisiaj z Filipem u pulmonologa na wizycie kontrolnej (wczoraj pediatra pozwoliła jechać) i dalej mamy robić inhalacje z pulmicortem. za miesiąc znowu do kontroli

Aaaaa i jeszcze, ważyłam wczoraj Filipa u lekarza i waży 9,5 kg
kciuki za inhalacje i za wizytę kontrolną i za wagę
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Lale, jestem nieprzytomna!!! Mlody o 00.50 wstal z pieknym i radosnym AAAAAA GHUUUUUUUUUU i usnal dopiero o 3.15 takze umarlam. Malz tez.

Ewulka, ze mnie kochana przykladu nie bierz, ja kupilam kiecke w lipcu (w kwietniu byl slub) a na 2,5tyg przed slubem......kupilam inna

Moje dziecie juz pieknie czworakuje do przodu

współczuję nocy
Cytat:

ja nie dostałam
Cytat:
a czemu wy nie braliscie koscielnego tak w ogole? jesli nie chcesz to nie pisz

suuuuuuuuuper!!!!!
wiesz co, jakos mam przeczucie ze dostaniesz kiedys jakas nagrode za tego bloga

o w morde!!!!
tak sie nie robi!
też mam takie przeczucie
Cytat:
hej hej!
my juz po spacerze, zakupach, a teraz spimy i jemy
pozaznaczałam wczoraj cytaty z wczoraj (czyli dziś to przedwczoraj), pewnie wszystko już niekaktualne No nic, cofnę się do wczorajszego wieczora, może będę miała nowe 'złote myśli'
a w ogóle jestesmy atrakcją osiedla, poranne spacery mamy w nosidle i wszyscy Nas zagadują, w sklepie, w parku, na ulicy. Muszę bardziej o siebie z rana dbać,co by wiochy Oli nie robić, a ona ledwo ma pół roku, a już gwiazda

witam się z rana nasza noc taka jak zwykle czyli jakieś 3-4 pobudki albo na smoczka albo na cycusia albo bo się przewrócił na brzuszek i się obudził. Dzisiaj znów przewrócił się na brzuszek i spał, nie wiem czy go przekręcać (bo wtedy go rozbudzam), czy zostawić? Ale czy nic mu się nie stanie?
Wczoraj tż poporcjował królika i gołąbki, ja nie mogłam na to patrzeć
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 09:09   #1671
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

ileeeeeeeeeeeee stron!!!! Nie możecie spać w nocy????

Cytat:
Zjadłam dwa śledzie, zagryzłam hitami, popiłam sokiem jabłkowym, a teraz banana wcinam. Coś podejrzanie to wygląda
treściwa kolacja

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
ale wieści!!!!!! TUGEZA musi byc!!
strasznie się cieszę, kamień z serca
miałyśmy je razem spalić przeca ?

a ja się pochwalę, że Julka dzisiaj nauczyła się czworakowania,

Szelki nie były warte wspólnego zainteresowania

Brawa dla Julaska!!! Jeszcze raz powiesz, że Mała jest w tyle, to zapodamy takiego kopa, że popamiętasz

Cytat:
aż mi łzy stanęły w oczach ! przesuperofantastyczna wiadomość !!!!!!!!!!! naszerszcie maleńka była dzielna !! i mama też

Kurcze wiecie co.... moja Hania z dnia na dzień tak daje w dupe, że nie wiem skąd jej się to wzięło, taki rojber się z niej zrobił.... i maruda taka płacze i wyrywa sę wygina... nie wiem co w nią wstąpiło

Kochana, mam nadzieję, że to ząbki i jej przejdzie szybko.

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Fewciu, znam ją od urodzenia na pewno coś kombinuje

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
zdazylam jeszcze doczytac

Fewciu ogromnie sie ciesze co za cudowna wiadomosc !!!

Cytat:
Ja też się popłakałam!! !! !!
Ale się cieszę
Hurrrrraaaaaa!!

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Ha! Wiedziałam, że to był podstęp cycek ratunkowy juz poszedł w ruch
a jednak

Cytat:
aco do zakupów lidlowych, ja nie bylam, aleee aleeeeeeeeeeee kupilam Amelce w C&A spodenki http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...Cinsy/106235/1 bardzo fajny materiał.

no i na ciucholandzie pare bodziakow;]
mamy takie same

Cytat:

coś mi się wydaje że KTOŚ Ci podrzuci nową myszkę
absolutnie wypluj te słowa!

Cytat:
Kurde coś w tym jest... po spotkaniu z Hanią takie histerie odstawia
umówiły się panny
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 09:10   #1672
nancykenator
Zakorzenienie

ellmi jak tylko na buzi to nie mam pojęcia co to może być ale na pewno lekarz coś wymyśli
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 09:10   #1673
aska27adopcje
Zadomowienie

Dziewczyny jak myslicie czy takiego pchacza moge jej kupic ... Szajus bo widze ze jestes ... wiecie jestem pewna ze by szla z tym ....

Stary 2013-08-23, 09:14   #1674
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Mój bez szału a zaraz nam stuknie 8 miesięcy. Kaszka mniej więcej na 100 ml wody, zupki mniej więcej tyle co mały słoiczek bobovity, deserku też tyle. No ale wazy swoje i dojada wieczorem i w nocy cyckiem więc się nie przejmuję. Ważne że od 7 do 15 kiedy będę w pracy UU nie potrzebuje.
kurcze, moja tak samo, a cały czas mam wrażenie że to będzie za mało jak pójdę do pracy bo po takim posiłku i tak dopija cycem ...a dawałaś po tych posiłkach mleko, chciał/nie chciał czy w ogóle nie probowałaś?

Cytat:
No może przesadziłam, że lubię, ale nie boję się, nie stresuje mnie to i jakiegoś większego wrażenia na mnie to nie robi
mam tak samo Nawet mniej stresu kosztuje mnie wizyta u dentysty niż u fryzjera

Moja mama wczoraj, jak z nami posiedziała i zobaczyła jak Ola spędza dzień to tylko stwierdziła, że myślała iż tak to szaleją głównie chłopcy
Stary 2013-08-23, 09:14   #1675
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
nie grałaś nigdy w onse madonse??? U nas jest wersja zmodyfikowana, dostosowana do półroczniaka i wygląda mniej więcej tak:
http://www.youtube.com/watch?v=kqvBbUb11Tg trzyma rączki a ja w nie coraz szybciej uderzam śpiewając onse madonse, ma ubaw

i to inse madonse tak w kolko? czy to ma dalej jakis "tekst"?

Stary 2013-08-23, 09:16   #1676
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
onse madonse floooore, omade omade omadeo deo rikitiki, deo deo rikitiki....... jakoś tak to szło

Cytat:
[/B]
jadla ktoras? lubicie?

bleeeeeeeeeee, mój tata się tym zajada, TŻ też lubi, ale ja mam odruch wymiotny jak widzę; kiedyś tata miała na talerzu taką ze paskudną skórą i tam jeszcze włoski wystawały

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ellmi jak tylko na buzi to nie mam pojęcia co to może być ale na pewno lekarz coś wymyśli
dokłądniej po jednej stronie główki, na skroni; tak się teraz zastanawiam jeszcze, bo w nocy spał głównie na jedym boczku i ma akurat te plamki na tej stronie, która była odsłonięta, więc może jednak jakieś gryzonie paskudne

Stary 2013-08-23, 09:17   #1677
aska27adopcje
Zadomowienie

onse madonse flore oma de oma de, oma deo deo riki tiki, deo deo ... dalej nie pamietam
Stary 2013-08-23, 09:24   #1678
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
onse madonse flore oma de oma de, oma deo deo riki tiki, deo deo ... dalej nie pamietam
deo deo nalesniki... nalesniki bym zjadla
ale nie, dzis robie ruskie(w końcu ) a jutro tztowi barszcz/żurek/zalewajke. Przez te rozmowy na wizazu juz nie wiem czym różnią się te zupy:haha ha:

jade dzis z t. po prezent dla jej wnusia który ma 3 latka

a Aska, nooo ja to zmarźluch najchętniej bym spała w takim kokonie zeby nigdzie nie ucieklo mi ciepełko

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 09:34   #1679
treselle0
Zadomowienie

Cytat:

i to inse madonse tak w kolko? czy to ma dalej jakis "tekst"?
ma (Na przerwach w podstawówce sie w to grało, jak mozna nie znac)

Cytat:
onse madonse floooore, omade omade omadeo deo rikitiki, deo deo rikitiki....... jakoś tak to szło
Cytat:
Onse madonse floore,
Omade omade omadeo deo,
Riki tiki deo deo riki tiki,
One, two, three
Stary 2013-08-23, 09:36   #1680
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Hej. Udało mi się nadrobić, ale pędzicie strasznie. Zaznaczalam wielocytowanie ale mi wcieło gdzies, ale z tego co pamiętam.

FEWCIU Jak przeczytałam, ze pozbylyscie sie szelek to az mi sie łezka w oku zakrecila. Gratuluje teraz bedzie juz tylko lepiej
Kochana oststnio zapomnialam Ci odp co do jogurtownicy. Ja mam najzwyklejsza z ciatronica Za 55 zł

LADY A Pietraszko to jak z tego fotelika wyrósł. Pamietaj, ze nóżki moga wystawać, ale glowka nie. A wkladke wyjelas ?

Dziewczyny majace problem z jedzeniem z butelki i piersiowe tez, moja Ola tez nie chce jeść. Z rannej butelki zostawiła 80 i jedzenie skonczyla z krzykiem i to od kilku dni tak. Mam książkę w ktorej jest napisane, ze jak dziecko zabkujace ssie to krew naplywa do spochnietych i bolacych dziasel i ponoc jest to niemiłosierny bol.

Mialam jeszcze cos napisac, ale mała juz sie obudziła.

Szykuje sie na dlugi dzien mloda sie wyspala, wiec w dzien beda moze dwie szalone dzemki po 15 min. Albo wcale.

A od poniedzialku niania przychodzi. Oj ciezko mi to przyjąć do wiadomości. A co do wyboru to mam nadzieje ze dobra decyzję podjęliśmy.

Moj rozbujnik juz luka co by tu zeskudowac. Ide ja przebrac i niech warjuje.

Buziaki i gratki dla naszych wizazowych szkrabow
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości