|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.
Cytat:
![]() A ostatnio czasem trudno mi się wbić jakoś w wątek i dlatego tak...zresztą i czasu nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.
Dobry
![]() przyszlam do Was na chwile z kawa bo musze sie zebrac do biedry ale najpierw musze sie dobudzic. Moja pierworodna postanowila dzis o 3:45 zaczac dzien wiec niebardzo nawet wiem jak sie nazywam Natalko gratuluje!!! Hanusia to duza dziewczynka ![]() ![]() Piszecie o kotach....my tez mamy siersciucha i obawialam sie jak to bedzie jak sie Maja urodzi i juz mialam wizje ze ten gamon bedzie spal u niej w lozeczku. Jak lozeczko bylo rozlozone to je obwachiwal i nawet ze dwa razy wskoczyl do lozeczka ale jak przyjechalismy z mloda ze szpitala to mial takiego mega focha na mnie ze omijal mnie szerokim lukiem haha a do lozeczka zaczal podchodzic jak Maja zrobila sie juz bardziej ze tak powiem mobilna bo cos sie ruszalo w lozeczku i on stawal na dwoch lapkach i tylko zagladal. I dopiero od niedawna czasami mu sie zdarzy ze wejdzie na lozko Mai ale spi zawsze w nogach (u nas zreszta tez, chociaz wlasciwie to on spi konkretnie na moich nogach haha) a ja mam burze mozgow.....po pierwsze mam zrobic liste prezentow co bym chciala dostac na urodziny (jak pokazalam wstepna liste to Tz stwierdzil ze moglam sie bardziej wysilic haha wiec mysle dalej) a po drugie - i ty HELP - 6-8.09 jedziemy do Ustronia ze znajomymi i tam bede robic impreze urodzinowa. I teraz mam problem co przygotowac?? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- I niestety Aaby nie pociesze Cie ale niestety futrzaki sie nie przyzwyczaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zadomowienie
|
Ale żem numer odstawiła.
Przyjechała dzisiaj do pracy męża samochodem, bo moim mamy dzisiaj jechać na te chrzciny i poprosiłam go żeby odkurzył w środku i ogólne go ogarnął. Dzwoni do mnie przed chwilą i mówi- gdzieś są dokumenty od samochodu? Ja mówię- no w przedpokoju zostawiłam. Za chwilę patrzę do torebki- oj jednak mam przy sobie. Za sekundę znowu dzwoni- a kluczyki? Mówię- no już nie przesadzaj! W przedpokoju. Po czym zaglądam głębiej do torebki i co znajduje? Tak, kluczyki od mojego samochodu. Także mąż ma przymusową przejażdżkę rowerem do mnie do pracy po kluczyki. Normalnie to bym wsiadła w auto i mu je zawiozła no ale szef... Wczoraj się zorientowałam że następną wizytę będę miała w 10 tyg, tzn w skończonym 9. No na ewentualne becikowe się liczy, tak? Czy już się liczy ta pierwsza wizyta mimo że karty ciąży mi nie założył?
#4534 |
Zakorzenienie
|
TAsiu myślę, że liczy się pierwsza wizyta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas ok - cały czas tak samo czyli problemy z brzuszkiem ![]() Pytałam się jak u Was Nataszka spała w dzień jak zaczęła przesypiać całe noce? U nas mała je o 21 potem ok. 5-6 rano. Tylko, że w nocy męczy się z brzuszkiem. A w dzień bardzo różnie.. czasem cały prześpi a czasem tylko 2h i to wszystko. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A złego samopoczucie współczuję ![]()
![]() |
#4536 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą wszystko co byś przygotowała własnoręcznie pożarłabym z bananem na twarzy i byłabym przeszczęśliwa! ![]() ![]() Cytat:
Tasia buhaha! Mąż zareagował - oaza spokoju, czy pioruny latały? ![]() Kotek myślę, że grill to niezły pomysł. Jak nie wypali, to wtedy zawsze możesz wrzucić mięsko do piekarnika i takie podać. No chyba,że nie ma tam pieca? Poza tym może jakiś bigos, sałatki w słoikach też możesz wziąć, pieczywo, warzywa. A jeszcze możesz poczytać i np zamówić gdzieś świniaka. Przywiozą Ci na konkretna godziną, każdy odkroi sobie co będzie chciał, do tego surówki, chlebek, musztarda i wódeczka off corse ![]() Z tym kotem to rozwiałaś moje wszelkie nadzieje...
![]() |
#4537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() p.s. co do smakowania, to nie mam wątpliwości!!! ![]()
![]() |
#4539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nota bene, robię dziś szarlotkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kolacja brzmi równie fajnie ![]()
![]() |
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wiesz co do kota.....kazdy siersciuch jest inny i moze Twoja tez Cie zaskoczy ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najbardziej mnie martwi że nie mam wogóle apetytu. Niby mam na coś ochotę ale jak już się zabieram do tego to mi się odechciewa i tylko tak skubie. Teraz zajadam się tymi krakersami i nawet bułki nie mam ochoty zjeść. Takie to dziwne straszne. Niby jestem głodna ale nic mi się nie chce jeść. Nawet jak był zły (a był napewno) to tego nie pokazał. Przyzwyczaił się do moich numerów. A ostatnio powiedział koledze że musi się teraz mocno hamować żebym się nie denerwowała. I powiem Wam szczerze, że dzięki temu relacje między nami są o niebo lepsze! Także może w końcu dotrze do niego że jego wybuchowe zachowanie nikomu nie służy. Ale trochę się załamał, bo miał nadzieję że wróci samochodem (tym swoim) ale jak się okazało że mojej współpracownicy nie ma dzisiaj w pracy i nie będę mogła z nią wrócić to mina mu zrzedła. I powrót 7km też na rowerku ![]()
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4544 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co jeszcze robisz? ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale masz dobry pomysł, więc tak też będzie ok ![]() ![]() Nawet pizza będzie ok ![]() Cytat:
Cieszę się, że Wasze relacje lepsze! Oby tak zostało! ![]()
![]() |
#4545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak bym wracała do domu i od razu się za to brała, to jeszcze...ale tak, jak są inne rzeczy, to du...a. Ale skończę je ![]() Ej, ale ja mówię całkiem poważnie ![]() Nota bene, w ostatni weekend września będę w Krakowie ![]() Co do kolacji, to zrobię, ile zdążę, ale plan mam następujący: zupa cebulowa z grzanką, placuszki z pastą groszkową i wędzonym łososiem, tarta na cieście francuskim z cukinią i kozim serkiem, sałatka caprese, sałatka z avocado,jajkiem, kiełkami i tuńczykiem i pieczony camembert i do tego bagieteczka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczególnie, że to menu zawiera jej 'smaczki', czyli cukinia, ryba, caprese...no i szarlotka na ciepło z lodami ![]() A za pizzę, nawet kupną, to ja się bym dała pokroić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zadomowienie
|
Tomalinko- nie? dwa dni temu moj smartphone pokazał zdjęcie Hanii w aktualizacjach, może tym się zasugerowałam, zwłaszcza że mowiłaś , że do weekendu coś dasz;D hah, to pięnie;D zatem czekam na dogodniejszą chwilę i aktualne zdjęcia;D szkoda, ze brzuszek daje wam popalić, ale pory jedzenia choć coraz bardziej ludzkie...
Tasia - hah;D rozbroiłaś mnie kochana;D roztrzepanie roztrzepaniem, ale wierz mi - w I trymestrze się to nasila...ale potem jest do opanowania. Ja co chwila robiłam takie numery;D z jedzeniem to samo- czułam mdłości (choć nie aż tak jak ty) i ogólnie nie miałam apetytu + mięsowstręt- wszystko zmieniło mi się diametralnie w II trymestrze, więc jest nadzieja. A mąż kochany;D i niech się teraz pilnuje;D dziecko dużo u was zmieni. A o co chodzi dokładnie z tym becikowym bo nie kumam? Ana- rozpieszczacie mnie;D aż dostałam ślinotoku;D Maseczki, że tak rzeknę już zaliczone;D Aaby- a propos sierści, jak wróciłam do domu...to mimo tego, że ogólnie jest czysto to moje mieszkanie wygląda jakby niedźwiedź obudził się ze snu zimowego i zrzucił całe futro...więc za chwilę zaczynam jazdę z czesaniem, odkurzaniem i myciem podłóg...I moj futrzak kompletnie się za mną stęsknił, bo chodzi za mną jak cień od wczorajszego powrotu... Gocha- jaki piękny sen;D ![]() ![]() ![]() ![]() Butter- kolacja z winem brzmi dobrze;-) Wiecie...na moje samopoczucie i nastawienie mógł też wpłynąć fakt, ze wczoraj zaliczyliśmy dość nieprzyjemną kłótnię z moim tatą. tż przyjechał po mnie i mieliśmy jechać do lekarza...i wiecie o co oni się pożarli? Że tż wszedł zmęczony po pracy i nie tryskał humorem, a tata wyjechał do niego z tekstem, żeby teraz ostrożnie jeździł jego autem bo ubezpieczenie go drogo wychodzi;D (2600...kosmos). Tż zaczął wywód, że to strasznie dużo pieniędzy i może sprawdziłby też innego ubezpieczyciela, bo coś mu z tym nie pasuje. A mój tata stwierdził, że mój tż go zaczepia i dokucza mu i się obraził. I nie pokłócili się miedzy sobą, tylko tata poczekał aż tż wyjdzie i na mnie najechał, że on sobie nie pozwoli na takie traktowanie i że nie będzie tż do niego startował z takimi tekstami. I tak mi spierpzył nastrój, że aż się trzepałam jadąc do lekarza bo zaliczyliśmy po tym ostrą wymianę zdań. Usiłowałam tacie wytłumaczyć, ze tż nie dokuczał, że absolutnie nie miał nic złego na myśli, a poza tym, żeby z nim sobie wyjaśniał takie rzeczy, a nie mnie po fakcie haczył, bo nie mam zamiaru się denerwować. A ten dalej. No i się pokłóciliśmy tak, że ja wyszłam z trzaskaniem drzwi od moich, a tata się do mnie nie odzywa. Za taką pierdołę. Masakra jakaś...Potem ten lekarz i mam takie nastawienie jakie mam. Ale walczę o dobry humor i na pewno sobie zaraz go poprawię;-) Wogóle to przyjechali znajomi z Anglii i przywieźli nam leżaczek - huśtawkę - ale mnie zaskoczyli...w sb mamy z nimi posiadówę (bez tż- bo robi nadgodziny u siebie w pracy, a potem jedzie prosto na obsługę wesela). Za to posiadówa ta jest z moimi rodzicami, bo to wspólni znajomi od nich i się zastanawiam na ile będzie drętwa atmosfera po tym.
![]() |
#4549 |
Zakorzenienie
|
no i wlasnie rozj...ebany mam zacy dzien
zadzwonila mama ze dzis o 7 rano zmarl kolega z pracy mojego Tzta (Tz pracuje z moja mama w jednej firmie).......i jeszcze wczoraj Tz sie z nim widzial i nawet zapraszal nas na sobote do siebie na parapetowe.....jestem w szoku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Zadomowienie
|
kotku;-( masakra...
![]() |
#4551 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
Kotku, straszne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zadomowienie
|
Butter- - ale mi smaka narobiłaś...
![]() |
#4554 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Super, ze dostaliscie lezaczek ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kolacja brzmi super! Wszystko co lubię ![]() a mogę prosić o przepis na pasty? ostatnio stwierdziłam, że nie będę kupowała gotowych serków tylko sama będę robić, ale na razie poza jajeczną pastę i serek chrzanowy nie rozwinęłam się za bardzo... ![]() Kotku straszne to... Mała w kontekście tego co napisała Kotek to takie kłótnie są po prostu śmieszne... może trzeba tacie to uświadomić, bo zdecydowanie nie miał o co się pieklić. Rozumiem, że humor miałaś zrypany. uszy do góry! I poprawiaj sobie nastrój! ![]() ![]()
![]() |
#4556 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Najgorsze są kłótnie o... pierdoł.ę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wiesz co się wydarzyło? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
Mała, rozumiem Cię doskonale. Jestem w podobnej sytuacji. Mój mąż wkurzył się na mojego ojca, uważam, że słusznie...ale sfochował się bardzo, a mój ojciec ma ciężko charakter... i mam durną sytuację z mężem, bo on się obraża, ciepie... a mój ojciec nawet nie wie, że mój mąż jest na niego zły - chyba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zadomowienie
|
Guciu9, Blonde, Ana- dokładnie takie mam zdanie na ten temat - to jest tak ŚMIESZNE, że aż głupie. I Kotek napisała po mnie o tej sytuacji, niefajnie się to zestawiło - wogóle coś nieporównywalnego i bardzo przykrego. Mam nadzieję, że Adaś urodzi się już niebawem i wszystkie rodzinne niesnaski jakoś ucichną bo mam ich wszystkich dość. A humor mam zrypany dlatego, że przez pracę tż-ta praktycznie cały czas śpię u moich rodziców, a jak jest napięta atmosfera to ciężko;P Zwłaszcza o taką pierdę. Dla mnie to szczyt egoizmu
![]() |
#4559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.