|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ciekawe, jak Twój kot zareaguje na dziecko...
![]() |
#1232 |
Zakorzenienie
|
No też jestem ciekawa pewnie na początku się obrazi albo focha strzeli
#1233 |
Raczkowanie
|
Ja też posiadam kota, charakterna bestia bardzo, też się zastanawiam jak on zareaguje na nowego członka rodziny.
#1234 |
Zakorzenienie
|
swojego czasu miałam w domu dwa koty i jedyne co mi przeszkadzało to ich pora zabaw - 2 w nocy :/ no i okazało się że mam uczulenie na kocią sierść...
a w ogóle mam w domku rozjaśniacz i czarną farbę i tak mnie korci żeby coś z tego stworzyć ... ale opieram się pokusie ![]()
#1235 | ||
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() Jem ryby co najmniej 2 razy w tygodniu, czasem i więcej. W pierwszym trymetrze jadłam je nonstop w zasadzie, bo miałam na nie wielką ochotę. I uważam, że propaganda firm farmaceutycznych pt. "Będziesz dobrą matką tylko jesli bedziesz łykać nasze suplementow jak cukierki" jest bardzo szkodliwą rzeczą. ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1236 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
z samym olejem to nawet nie wiem co bym miała robić (przed ciążą i na samym jej początku to nawet kilka razy w tygodniu jadłam sałatki, teraz mnie odrzuca) kiedyś mi mama co Wigilię dawała taki zdrowy olej i co roku wyrzucałam:/ zresztą te omega są też w oleju z pestek winogron o ile dobrze pamiętam edit a samo omega 3 mają: Olej rzepakowy, sojowy, z pestek dyni, z dzikiej róży, olej lniany, siemię lniane, orzechy, owoce oraz owoce morza i ryby morskie
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-08-23 o 08:26 Powód: nowe dane;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1237 |
Rozeznanie
|
hello kochane
![]() ![]() Dołanczam do mniejszości: wczoraj lekarz stwierdził ,ze na 95% jest dziewczynka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze mamy 5 wrzesia USG 4d to potwierdzi bo to dopiero skonczony 16tydzień ale nie ma tam zupełnie nic ![]() ![]() ![]() ![]() zastanawiam się gdzie się jej tak śpieszy- z 16.02 jestesmy na 8.02 ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-08-23 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1240 |
Rozeznanie
|
dziekuję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1241 |
Zakorzenienie
|
gratulację
![]() ![]()
#1242 |
Wtajemniczenie
|
Może wiecie coś w poniższym temacie....dziś się doczytałam, że biorąc rano Euthyrox, nie można później pić mleka, a ja codziennie zaczynam dzień od płatków na mleku (jem je ok godziny od przyjęcia Euthyroxu). Czy to faktycznie nie można?
I na ulotce witamin Elevit jest info, że wchodzą w interację z tyroksyną, ale nie jest dokładnie opisane co i jak. Hmmm...Euthyrox biorę rano, Elevit w porze obiadowej...czy to też jest coś nie tak? zgłupiałam....buuuu
![]() |
#1243 |
Zakorzenienie
|
lejdi gratuluje córci!
Dziewczyny koszmarny dzień mam, zwyczajnie zaczynam myśleć czy nie iść na L4 Juz... od samego rana dostaje tak po tyłku w pracy, że odechciewa się wszystkiego ![]()
#1244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się dziś jakoś dziwnie czuję.... Mam w brzuchu taki jakby "niepokój" takie uczucie jak przed okresem czy przy rozwolnieniach. Do tego ciągnie mnie w brzuchu tak boląco jak np skurcz w łydce- takie uczucie. Rano bolał mnie krzyż tak jak przy okresie , takie bóle opasowe. Kurde noe wiem czy to chwilowe ze zmęczenia (wczoraj się trochę nałaziłam) czy co....
![]() |
#1247 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam dość darcia się na mnie przez klientów, pretensje kontrahentów (niesłuszne)... olewanie przez szefa. Nic nie jest zrobione NIC.. wychodzi na to, że sama muszę przygotować np. stanowisko dla stażysty, nie mam nic przygotowanego, nikt nie chce/nie może mi pomóc. Mam ochotę tym rzucić i iśc... .. w.... Sama mam zająć się ustawieniem biura przestawić meble?... w międzyczasie usłyszeć od klientów kilka obelg pod moim adresem (taka praca..) a ... nikt się nie przejmie. Sytuacja w tej firmie jest tak beznadziejna i głupia, że aż ciężko sie rozpisywać. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Muszę poczekać i ochłonąć, podejmowanie decyzji pod wpływem emocji na pewno na dobre nikomu nie wychodzi ![]()
![]() |
#1248 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pomyśl, że już weekend. Odpoczniesz, a jak nie pomoże to czemu nie L4? Byłam dziś w labie - morfologia, OB, CRP. Ciekawa jestem zwłaszcza hemoglobiny. Ostatnio miałam jeszcze w normie. Dziś mam ostatni (nie licząc weekendu) dzień laby. W poniedziałek wracam do pracy i zapowiada mi się intensywny czas. Chciałabym wszystko ogarnąć i nie tracić przy tym zdrowia. Od października muszę pociągnąć jeszcze ostatni sem. podyplomówki, zapisałam się też, przed wieścią o ciąży na taki fajny kurs popołudniowy. Mimo, że mam trochę więcej energii niż jeszcze miesiąc temu i tak boję się, że nie dam rady ![]() Zaraz spadam na komisję odszkodowawczą do ZUSu. Mam nadzieję, że parę groszy wpadnie. Czeka mnie wymiana zmywarki ![]() Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-08-23 o 09:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1249 |
Zakorzenienie
|
jak sytuacja jest taka kijowa to weź L4 i miej ich wszystkich w czterech literach. nie ma co tracic nerwów na prace.
![]() |
#1250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1251 |
Zakorzenienie
|
a u mnie pranie już na balkonie się suszy... obiadek z wczoraj jest gotowy i w sumie nie wiem co ze sobą zrobić...
![]()
#1252 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Migotko, też tak miałam i dlatego już jestem na l4. Dziecko teraz jest ważniejsze! Dlatego podpisuję się pod tym, co napisała Senira
![]() Cytat:
![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1253 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak się żle czujecie to macie prawo iśc na l4,nie możecie myśleć o sytuacji firmy tylko o dziecku,ono jest teraz najważniejsze,potrzebujem y spokoju i odpoczynku
![]() Ja byłam rano w markecie zrobiłam zakupy i już odpoczywam ![]()
#1254 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny!
Mam słabość do tego forum i od czasu do czasu Was podczytuje. Bardzo się cieszę, że dzieciaczki rosną i dają o sobie znać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1257 |
Zakorzenienie
|
O rany ale mnie śpiączka złapała.....
![]() |
#1258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W kazdej ciazy beta moze byc inna, bo owulacja i zagniezdzenie mogły byc w innym momencie. Ważny jest przyrost, nie wartość liczbowa. Trzymam kciuki ![]()
![]() |
#1259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1260 | |||
Zadomowienie
|
Dołączam do grona kobitek w leginsach z lidla :P Są całkiem fajne, tylko te imitacje kieszonek w przodu mnie denerwują :P Rzeczywiście pas trochę odstaje przez co gatki mi trochę na tyłku wiszą, ale wydaje mi się, że jak brzuszek podrośnie to będą fajnie opięte
![]() Cytat:
![]() Na szczęście teraz jest już tego trochę mniej niż na początku ciąży ![]() Cytat:
![]() Znajoma mi mówiła, że ostatnio u niej była pielęgniarka środowiskowa, najpierw zajęła się dzieciaczkiem, a później kazała jej rozpiąć spodnie, a że była po cc to położna włożyła jej łapkę w gatki i wyciągnęła wkładkę i zaczęła ją wąchać :P Znajoma była w takim szoku, że zapomniała, że może się na to nie zgodzić :P Także dziewczyny uczulam, jeżeli nie macie ochoty na zbytnie obnażanie się przed pielęgniarką środowiskową to z góry mówcie, że chodzicie do lekarza i to Wam wystarczy :P Zastanawiam się nad położną, która byłaby ze mną przy porodzie (bo nasłuchałam się, że wtedy opieka jest lepsza), ale szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia jak to sie załatwia, komu i ile się płaci ![]() Moja mama mówi, ze kiedyś robiło się tak, że przed samym porodem wsadziła położnej kopertę do fartuszka ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja z USG tp też mam na 8.02 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.