Początkujące włosomaniaczki :) - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-23, 14:01   #1771
_ruDzik
Raczkowanie

Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha Pokaż wiadomość
Skoro nie są rozdwojone to po co je podcinać? Daj im spokojnie rosnąć
W sumie masz rację ale pomimo, że wszystko jest z nimi w porządku, trochę niepokoi mnie fakt, że do tej pory nie zaczęły się rozdwajać bo za dbanie ostro wzięłam się jakoś na początku lipca, a tak to żyły własnym życiem
Mam kolejną perełkę włosomana: kolega stwierdził, że powinnam myć włosy samą wodą, a szamponem raz w tygodniu bo przy codziennym myciu szampon tylko je niszczy
Może uda mi się dzisiaj dorwać miodek w małym słoiczku, chętnie wypaćkam w nim włosy

Pani filolog
_ruDzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 14:04   #1772
Le_Souvenir
Kawoholiczka

Cytat:
Napisane przez _ruDzik
Piękne te Twoje włosy Ja zauważyłam coś dziwnego - byłam u fryzjera ostatnio chyba w kwietniu i nie mam ani jednego rozdwojonego włosa Nie są sklejone jedwabiem, serum, czy innymi specyfikami - nawet jak oczyszczę włosy zwykłym Familijnym, Facelle etc. albo jak nie nałożę odżywki to wyglądają tak samo.
Jak myślicie - podciąć mimo wszystko o ten 1 cm czy zostawić żeby sobie dalej spokojnie rosły?
Dziękuję Zazdroszczę nierozdwojonych końcówek! Ja na Twoim miejscu zostawiła i nie podcinała, chociaż podobno po lecie powinno się skracać choć 1 cm, jeśli są zniszczone. Ale Twoje nie są, więc...

Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha
Mam to samo... Na początku czerwca podcinałam,a już się zaczynają rozdwajać... Nie wiem co robię źle...
Mnie się po raz pierwszy włosy tak rozdwajają Podobno od słońca, silnego wiatru lub zbyt mocnego szczotkowania. A ostatnio kuzynki tarmosiły mi włosy, także już się domyślam, co jest przyczyną

Cytat:
Napisane przez emciu
Witaj!
Bardzo ladne wlosy!
Cześć Dziękuję serdecznie! Mam nadzieję, że z każdym tygodniem pielęgnacji będą coraz ładniejsze!
A co do podcinania - chyba poproszę babcię, żeby mi ciut podcięła, ale ona pewnie ciachnie za dużo, bo uważa, że mam za długie

A właśnie, ile macie centymetrów w kucykach? Ciekawa jestem, bo kiedyś widziałam, że ktoś na forum pisał o 17 cm I dla mnie to szok... Mnie wszyscy mówią, że mam gęste, grube włosy, a wyszło mi 11 cm.

Le_Souvenir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 14:09   #1773
Jace
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Bardzo podoba mi się ten efekt
O, ja kiedyś podobnie robiłam fale, ale z użyciem suszarki, bo było szybko. Fajnie to wychodziło nawet.
Stary 2013-08-23, 14:22   #1774
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Le_Souvenir Pokaż wiadomość

A właśnie, ile macie centymetrów w kucykach? Ciekawa jestem, bo kiedyś widziałam, że ktoś na forum pisał o 17 cm I dla mnie to szok... Mnie wszyscy mówią, że mam gęste, grube włosy, a wyszło mi 11 cm.
A ja mam 10,5 cm W zeszłym roku wypadło mi pełno włosów :c

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez _ruDzik Pokaż wiadomość
Mam kolejną perełkę włosomana: kolega stwierdził, że powinnam myć włosy samą wodą, a szamponem raz w tygodniu bo przy codziennym myciu szampon tylko je niszczy
Co ja czytam?
Stary 2013-08-23, 14:26   #1775
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję Zazdroszczę nierozdwojonych końcówek! Ja na Twoim miejscu zostawiła i nie podcinała, chociaż podobno po lecie powinno się skracać choć 1 cm, jeśli są zniszczone. Ale Twoje nie są, więc...

Nawet nie wiedziałam, że po lecie się przycina włosy Może u mnie po prostu zniszczeń nie widać, a dużo czasu spędzałam mocząc się w morzu i jeziorach oraz wylegując się na słońcu bez zabezpieczania końcówek. Chyba na wszelki wypadek trochę ciachnę, żeby odświeżyć fryzurę (o ile to można nazwać fryzurą - zapuszczona grzywka, już za podbródek, a reszta sobie swobodnie rośnie).
A w kucyku mam marne 8 cm. Przy każdym pomiarze wychodzą mi małe odchylenia, więc te 8 cm to uśredniona wartość. Mam nadzieję, że wcieranie Jantara zagęści mi trochę czuprynę - już widać małe stadko bejbików

Cytat:
Co ja czytam?
Ja tylko parsknęłam śmiechem Ahh te chłopy

Pani filolog

Edytowane przez _ruDzik
Czas edycji: 2013-08-23 o 14:27
Stary 2013-08-23, 14:32   #1776
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emciu Pokaż wiadomość

Sluchajcie, to jest taki normlany olej z pestek winogron do nabycia w spozywczym czy jakis drogeryjny ?
Każdy olej może być, nawet kuchenny.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha;42412354[COLOR=Silver
[/COLOR]
Skoro nie są rozdwojone to po co je podcinać? Daj im spokojnie rosnąć
Zgadzam się

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Ale które? Kurcze może to kwestia dociążenia? Sama nie wiem ale zaczyna mnie to irytować
Masz falki, ja też.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Dziękuje Na dniach wraca moja siostra i będzie zdjęcie na wizaż, będę próbować wydobyć fale z moich włosów ale moje zdolności manualne nie są powalające...
Też nie umiem zabrać się za moje fale, ale jak już będę po zakupach to zdam relację z wydobywania skrętu.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
O moich wlosach... Duzo przezyly! Naprawde
Moj naturalny kolor to ciemny blond. Wlosy pierwszy raz ruszylam w gimnazjum gdy zapragnelam pasemek, wowczas mialam zdrowe wlosy do polowy plecow, blyszczace, ladne. Do pasemek scielam je do ramion i zrobilam grzywke. Po jakims czasie wyjechalam za granice. Balam sie isc do fryzjera wiec w domu zafarbowalam wlosy sama na jednolity blond. Efekt? Kurczaczek Wielkanocny

Z przerazeniem i kapturem na glowie bieglam do pobliskiej drogerii, wybralam farbe ciemny braz z garniera. Dobrze czulam sie w ciemnych wlosach i mowiono ze mi pasuje tak wiec farbowalam tak wlosy przez kolejne 4 lata.

Pozniej zachcialo mi sie eksperymentow wiec farbowalam wlosy roznymi farbami, loreala, garniera, nice and easy, joanna na rozne odcienie czerwieni, bordo, rudosci a nawet sliwkowego. Wowczas wlosy znow mialam dlugie, do polowy plecow, normalne. Ni to zadbane, ni to zniszczone.

A potem? Znow zapragnelam blondu. Balam sie drugi raz siegnac samej po rozjasniacze czy dekoloryzatory. Znalazlam Polska fryzjerke, ktorej czesania i fryzury w portfolio wydawaly sie godne zaufania, no wlasnie wydawaly sie Pierwszy raz poprosilam o rozjasnienie etapowo pasemkami, wyszly okej, wlosy nie byly zniszczone. Na drugi raz gdy troszke odpoczely poprosilam o wiecej pasemek, stalo sie! Mialam cala glowe znow niemal kurczakowa, poprosilam tez o podciecie koncowek, bo wiedzialam ze beda zniszczone po rozjasniaczu i to jest raczej nieuniknione. Nie bylam zadowolona.
Wlosy po pierwszym myciu byly tragiczne! Ciagnace sie... Gumowe... Poplatane... Na drugi dzien uznalam ze nie moge tak i poszlam kupic farbe z loreala ash blonde zeby je ochlodzic i nadac popielowatego odcienia. Na szczeszescie sie udalo. I obylo sie bez zielonkawej poswiaty.

Kondycja wlosow byla straszna, byly tak suche, tak zniszczone, matowe i szorstkie, ze lamaly sie od polowy dlugosci, wypadaly, kruszyly i wygladaly jak szczczota! Tak sie wylamaly i wykruszyly, ze z dlugosci do lopatek pozostaly mi do ramion, nierowne, postrzepione kedziorki.

Wyrzadzilam im okropa krzywde, czego zaluje. Glupota Do tego czasu farbowalam wlosy na rozne odcienie blondu lorealem prefference, excellence lub castingiem. Mylam nawilzajacymi szamponami typu dove, pantene czy lorelami elseve (ukochane! ) stosowalam odzywke po kazdym myciu, czyli codziennie. Wlosy suszulam i prostowalam tez codziennie. Zreszta susze i prostuje do teraz.

Przez 2 lata nie odwiedzilam fryzjera, bo zwyczajnie sie balam a wlosy byly krotkie i nie chcialam ich w ogole podcinac. Traum przed fryzjerami tez zrobila swoje. Probowalam zapuscic zniszczone z nijakim skutkiem bo i tak sie kruszyly i wygladaly jakby w ogole nie rosly... Odrost a nic z dlugosci, znajome ?

W pazdzierniku zeszlego roku zaprzestalam farbowaniu i powiedzialam stop. Wlosy dalej mialam do ramion lecz sama podcinalam koncowki co miesiac o centmetr. Pozniej co dwa miesiace. Do pielegnacji dodalam olej kokosowy, maske henne wax i bioslilk na koncowki. Pragne wrocic do naturalnego koloru,odrost mam juz do ucha. Czasem korci na zafarbowanie na jasny braz ale puki co sie nie daje, bo przeciez walcze o zdrowe wlosy

Teraz jestem juz zadowolona, bo nie mam juz tak zniszczonych wlosow i nareszcie widac ze rosna. Wlosy myje codziennie rano wiec i suszarka wraz z prostownica ida w ruch. Niestety. Teraz nie prostuje calych wlosow jedynie koncowki.

Dzieki wizazowi moje wlosy troszke odzyly. Dopiero zaczynam wlosomaniactwo i bede sie starac byc sumienna i swiadoma pielegnacji

Jutro moge dodac zdjecie wlosow jakie mam teraz, jesli ktos by mial ochote oraz spisac moje zdobycze wlosowe ktorych uzywam w walce o wlosy od niedawna.

Przejrze tez caly watek rano, zeby sie zapoznac z waszymi osobami i wlosami

Uff.. Co za post. I pomyslec, ze pisze z mobilnej aplikacji spod koldry
Jestem w szoku. Myślałam,że u fryzjerki efektu kurczaka nie będzie.
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 14:33   #1777
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość

Masz falki, ja też.

Też nie umiem zabrać się za moje fale, ale jak już będę po zakupach to zdam relację z wydobywania skrętu.
Będę czekać!

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 14:34   #1778
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.
Czymacie jakis przepis na bombe witaminową domowej roboty? Jakas maska? procz jajka miodu bo dawałam. Chetnie bym poeksperymentowała
Włosy moje po tych dekoloryzacjach nie są tragiczne .
MYsle ze szybko je nawilze, tym bardziej ze wybieram sie na zabieg keratynowe nawilzanie wlosow jakos tak to sie zwie

Do masek można dodawać skrobii,siemienia lnianego, kakao. Można też wymieszać kilka masek ze sobą.

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Ile postów nastukałyście

Wróciłam z Rossmanna i kupiła w końcu to serum Green Pharmacy, bo po Mariona nie chciało mi się lecieć. Jutro wypróbuję
Nie wiedziałam,że jest w Rossmannie.
Stary 2013-08-23, 14:34   #1779
barylka666
Zadomowienie

Cytat:

Niestety niektóre "fryzjerki" nie mają zielonego pojęcia o tym co robią i o włosach także...

Stary 2013-08-23, 14:38   #1780
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Kobitki,mam dylemat... Dostałam ostatnio "wypłatę" za to że opiekowałam się moją siostrzenicą przez jakieś 3 miesiące. Od dawna marzyłam o suszarce z zimnym nawiewem i jonizacją (moja mama ma w domu suszarkę ale bardzo starą i tylko z gorącym nawiewem po którym moje włosy wyglądają jak siano,brr)

Wpadła mi w oko suszarka z Remnigtona D 5010 , jest dość tania (na allegro za jakieś 80zł) Mam prostownice z tej firmy którą dostałam od TŻ-ta przed włosomaniactwem, jestem z niej zadowolona choć używam jej raz na pół roku I już w sumie nie wiem sama, włosy schną mi naturalnie jakieś 3h, fajnie by było mieć ją w awaryjnych sytuacjach, myślałam żeby nią "prostować" włosy na szczotce bo moje nie są idealnie proste... Może któraś z Was ma suszarkę z takimi funkcjami i się coś wypowie

Przepraszam, że tak dużo napisałam ale musiałam się komuś wyżalić
Daj znać o nim, bo mój z CHI się kończy i czaję się na niego
Ja mam taką z Rossmanna z zimnym nawiewem, ale bez jonizacji i jest ok. Mam też okrągłą szczotkę do modelowania włosów, ale nie umiem się nią posługiwać.

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Będę czekać!
OK, raz miałam delikatnie falki, kiedy nie rozczesałam włosów po umyciu głowy. Nie wiem czy tak mają wyglądać, ale one zbijają się w takie strąki
Stary 2013-08-23, 14:45   #1781
emciu
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Dziękuję serdecznie! Mam nadzieję, że z każdym tygodniem pielęgnacji będą coraz ładniejsze!
A co do podcinania - chyba poproszę babcię, żeby mi ciut podcięła, ale ona pewnie ciachnie za dużo, bo uważa, że mam za długie

Pewnie, ze beda coraz piekniejsze, w koncu wszytskie zaczynamy swiadoma pielegnacje!

Cytat:
Każdy olej może być, nawet kuchenny.
Okej, tak więc dzisiaj pojde na polke z olejami przy zakupach do lodówki

Cytat:
Niestety niektóre "fryzjerki" nie mają zielonego pojęcia o tym co robią i o włosach także...
Oj niestety się zgadzam. Kurczakowe włosy to chyba jedna z gorszych katastrof!
while you were busy collecting stones.
emciu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 14:54   #1782
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Oj niestety się zgadzam. Kurczakowe włosy to chyba jedna z gorszych katastrof!
"Moja fryzjerka" dwa dni przed studniówka mojego TŻ zrobiła mi bigosowy kolor, miał być jasny blond więc nie rozumiem jak jej wyszło TAKIE COŚ?! I te pocieniowane włosy od połowy długości które wyglądały jak piórka... Zdjęcie jest sprzed około 1,5 roku...

NIGDY WIĘCEJ NIE DAM SOBIE POCIENIOWAĆ WŁOSÓW

Edytowane przez barylka666
Czas edycji: 2013-08-23 o 14:55
Stary 2013-08-23, 15:05   #1783
susuanne
Wtajemniczenie

Ja nie chodzę do fryzjera i w najbliższym czasie nie mam zamiaru. Nie byłam od lat
A co do rozdwojonych końcówek to ostatnim razem miałam po rozjaśniaczu, bardzo rzadko mi się rozdwajają
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 15:15   #1784
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
"Moja fryzjerka" dwa dni przed studniówka mojego TŻ zrobiła mi bigosowy kolor, miał być jasny blond więc nie rozumiem jak jej wyszło TAKIE COŚ?! I te pocieniowane włosy od połowy długości które wyglądały jak piórka... Zdjęcie jest sprzed około 1,5 roku...

Uojezu! kolor i fryzura nie są złe ale do blondu to mu trochę daleko Ja też już nie daję fryzjerkom cieniować, tylko czasem podcinam same końcówki, tak tyci tyci i dlatego mam niewiadomoco na głowie. Ale ważne, że zdrowe

Pani filolog
Stary 2013-08-23, 15:18   #1785
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Uojezu! kolor i fryzura nie są złe ale do blondu to mu trochę daleko Ja też już nie daję fryzjerkom cieniować, tylko czasem podcinam same końcówki, tak tyci tyci i dlatego mam niewiadomoco na głowie. Ale ważne, że zdrowe
Nie zapłaciłam jej za to coś, przynajmniej tyle "dobrego "

Stary 2013-08-23, 15:21   #1786
emciu
Wtajemniczenie

Cytat:

Ojej
No to faktycznie fryzjerka niezla! Masz racje, koncowki wygladaly jak piorka rzeczywiscie. U nasady tez byly jasniejsze, aczkolwiek powiem Ci ze nie mialas na glowie az takiej masakry jak co niektore dziewczyny pragnace rozjasnic wlosy
while you were busy collecting stones.
emciu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 15:28   #1787
kvanished
Przyczajenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ehh czasem poczuje na skorze ta wcierke ale przewaznie nie.Wiec chyba na efekty nie mam co liczyc..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
polecam buteleczkę z joanny rzepy lub aplikuj poprzez strzykawkę
kvanished jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 15:29   #1788
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Nie zapłaciłam jej za to coś, przynajmniej tyle "dobrego "
Zawsze coś czasem trafi się na takiego "phofesjonalistę".

Pani filolog
Stary 2013-08-23, 15:30   #1789
susuanne
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez kvanished Pokaż wiadomość
polecam buteleczkę z joanny rzepy lub aplikuj poprzez strzykawkę
Ja aplikuje poprzez butelke z psikaczem
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 15:38   #1790
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Ja aplikuje poprzez butelke z psikaczem
Ja tak samo Mam butelkę z atomizerem po Lotonie do układania włosów, robię kilka przedziałków na głowie, psikam na każdy i na koniec wszystko wcieram I wcale tak dużo wcierki nie idzie

Kiedyś używałam buteleczki z dzióbkiem do rozrabiania farby ale nie miałam wyczucia i czasem za dużo chlupnęłam na łepetynę

Pani filolog
Stary 2013-08-23, 15:40   #1791
CrystalNatasha
Rozeznanie

Jestem po pierwszym użyciu serum z Green Pharmacy i szczerze mogę polecić. Kosmetyk jest tani,ładnie pachnie,wydajny(dwie kropelki potrzebne do aplikacji) Końcówki są wygładzone,ujarzmione i w ogóle same plusy Skład też jest baaaardzo fajny
Stary 2013-08-23, 15:40   #1792
beastlyessence
Raczkowanie

Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Sluchajcie, to jest taki normlany olej z pestek winogron do nabycia w spozywczym czy jakis drogeryjny ?
Moglby byc taki przykladowo? http://www.google.co.uk/url?sa=i&sou...77345188656813

No to pozazdroscic!!
Tak, ja kupowałam w biedronce, zapłacilam 15 zł za litr. Naczytalam się, że spektakularnych efektów po nim nie ma, ale chcę skończyć cały i sama ocenić

sesje zdjęciowe
piękne,lśniące włosy do bioder
beastlyessence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 17:19   #1793
Aysell
Wtajemniczenie

Hej

Cytat:
Napisane przez Blondyna66 Pokaż wiadomość
[...]
Szukaj, bo warto. Gwarantuję, że nie tylko Ty będziesz chciała miziać nim głowę
Tak, Jantar i działa i pięknie pachnie. Aż chce się wcierać
Będę szukać
Cytat:
Napisane przez saghira Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Ja też zaczynam bardziej dbać o swoje włosy, chociaż włosomaniaczką jeszcze nie jestem Moje włosy duuużo przeszły - kilkakrotnie farbowałam je to na czarno, to na blond. Do tego dochodziło oczywiście codziennie prostowanie i suszenie włosów suszarką. Kiedyś koleżanka powiedziała mi: "Po co farbujesz włosy? Masz taki ładny swój naturalny kolor!". Wtedy właśnie postanowiłam wrócić do naturalnego koloru i dbać o włosy. Wybrałam drastyczną metodę - chodziłam z odrostami i czekałam, kiedy będę miała swój naturalny kolorek. Co jakiś czas podcinałam włosy, aż w końcu miesiąc temu ścięłam ostatnie farbowane kosmyki Postanowiłam nie używać prostownicy (zresztą teraz, dzięki pielęgnacji, już nie jest mi ona potrzebna) ani suszarki. Teraz cieszę się ze swojego koloru (brąz) i dbam o włosy (maski, odżywki, zamierzam też skusić się na olejowanie). No i za godzinkę jadę do Rossmann'a po nowe kosmetyki
Hej
Cytat:
Cześć
Można się przyłączyć? Włosy zapuszczam już od trzech lat (w szóstej klasie ścięłam na krótkiego boba, czego do tej pory nie rozumiem) i moim pierwszym celem jest długość do łokci. Stosuję odżywkę Joanny z miodem i cytryną, dwa razy w tygodniu olejuję oliwą z oliwek i codziennie piję pokrzywę. A oto moje kudełki:
Cześć jakie grube włosy

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Emciu, hej

Aysell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 17:37   #1794
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Pachnie troszke jak meskie perfumy, mi sie kojarzy z Adidasem
Gdy nalozylam na wlosy Tż na to 'pachniesz facetem! '
Mi sie bardzo ten zapach podoba, nie utrzymuje sie na wlosach a troszke szkoda

Kurcze, ale sie ciesze, że natrafilam na ten wątek!
Jutro będzie test na TŻ pt. Czym pachną włosy ;D

Cytat:
Cześć
Można się przyłączyć? Włosy zapuszczam już od trzech lat (w szóstej klasie ścięłam na krótkiego boba, czego do tej pory nie rozumiem) i moim pierwszym celem jest długość do łokci. Stosuję odżywkę Joanny z miodem i cytryną, dwa razy w tygodniu olejuję oliwą z oliwek i codziennie piję pokrzywę. A oto moje kudełki:
Witamy, witamy Kolejna osoba, która chce mieć jeszcze piękniejsze włosy

Cytat:
A ja mam 10,5 cm W zeszłym roku wypadło mi pełno włosów :c

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Co ja czytam?
Ja mam ok.8. Będę walczyć o 1cm, żeby powrócić do stanu sprzed roku

Cytat:
Napisane przez Aysell Pokaż wiadomość
Hej

Będę szukać

Hej

Cześć jakie grube włosy

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Emciu, hej
Oby się udało znależć A tak wgl..jejciu ile napisałyście Miło się czyta, że wciąż nowe osoby docierają do naszego grona : D Witam wszystkie włosomaniaczki, które tez zaczynają dbać o wlosy

Edytowane przez Blondyna66
Czas edycji: 2013-08-23 o 17:40
Blondyna66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 19:19   #1795
barylka666
Zadomowienie

Dziś był tylko suchy szampon Isany, jutro dopiero będzie mycie

Stary 2013-08-23, 19:35   #1796
Mahdab
Zakorzenienie

Możecie mi doradzić, czy łamiące się końcówki powinnam ściąć? Czasami złamanie jest 2 cm od końca, myśle, że gdy obetne to problem nie zniknie....

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 19:38   #1797
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
Możecie mi doradzić, czy łamiące się końcówki powinnam ściąć? Czasami złamanie jest 2 cm od końca, myśle, że gdy obetne to problem nie zniknie....

Miałam podobny problem kiedyś, gdy czesałam włosy na bluzkach miałam pełno połamanych włosów... pomogło mi tylko podcięcie kilkucentymetrowe a potem zabezpieczanie i odżywianie włosów. Teraz nie mam juz tego problemu, tylko na pasmach przy twarzy gdzie mam pozostałości rozjaśniacza

Edytowane przez barylka666
Czas edycji: 2013-08-23 o 19:40
Stary 2013-08-23, 19:44   #1798
kropelkaa
Zakorzenienie

cześć
ja dziś "skromnie" :
Przed myciem: olejek GP łopianowy z czerwoną papryką na długość i na skalp + Kallos na 30 min
Mycie: Facelle i Garnier AiK
Po myciu: CHI na końcowki

Cytat:
Piękne te Twoje włosy Ja zauważyłam coś dziwnego - byłam u fryzjera ostatnio chyba w kwietniu i nie mam ani jednego rozdwojonego włosa Nie są sklejone jedwabiem, serum, czy innymi specyfikami - nawet jak oczyszczę włosy zwykłym Familijnym, Facelle etc. albo jak nie nałożę odżywki to wyglądają tak samo.
Jak myślicie - podciąć mimo wszystko o ten 1 cm czy zostawić żeby sobie dalej spokojnie rosły?
jeśli się nie rozdwajają ja bym nie obcinała szkoda i 1cm

Cytat:
Chyba najpierw spróbuje zakręcić je na palcu i przypiąć żabką, boje się użyć żelu lnianego że sklei mi włosy

Bardzo podoba mi się ten efekt
o śliczne takie loczki ale u mnie w momencie zrobiłyby się proste

Cytat:
no oczywiście

Cytat:
wow ale gęste zazdroszczę

Cytat:

o matko to jest blond według niej? a to dobre chociaż podejrzewam, że wtedy nie było Ci do śmiechu
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 19:45   #1799
Ephee
Raczkowanie

Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Ja dziś nic nie mam na włosach tylko takiego luźnego koka ;D muszę sobie robić luźne fryzury na drugi dzień po myciu, jutro spróbuję metody OMO

Stary 2013-08-23, 19:46   #1800
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
Sądzę,że należy podciąć włosy, a potem końcówki zabezpieczać i nawilżać, włosy związywać na noc. Powinno pomóc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości