|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV
Cytat:
Coś z odżywek emolientowych bez protein. Tu masz spis: KLIK! Tu masz, jak znaleźć proteiny i aminokwasy w składzie: KLIK! To wyrzuć miód z mieszanki po prostu. Mleko możesz też zastąpić wodą.
|
|
#2582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I mam jeszcze Biovaxa do suchych i zniszczonych... Już nawet sama nie wiem co mam
|
|
|
#2583 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV
Byłam u fryzjera. Nie pomyślałabym, że mnie zapyta ile maksymalnie podciąć i jeszcze się tego trzymała. Tyle ile powiedziałam, tyle podciela, w dodatku równo. Trochę sie bałam, jak ostatnio robiłam literke U to miałam jedną stronę dłuższą od drugiej i mama mi poprawiała. A teraz jestem zadowolona.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2584 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2585 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV
Cytat:
![]() Ja znalazłam fryzjerkę, która obcina dokładnie tyle, ile się jej powie, ale niestety ostatnio nie mogę się z nią zgrać, zawsze mi ją ktoś podbiera, zazwyczaj obcina mnie jej koleżanka (a kysz!) albo inna fryzjerka, przez którą ostatnio po wyjściu z salonu czułam się jak pudel. Wczoraj rozmawiałam z koleżanką - posiadaczką złotych sprężynek do łopatek - chce iść do fryzjera, ale się boi, więc zabiera ze sobą mamę, co by fryzjerkę pilnowała, żeby za dużo nie ucięła
|
|
#2586 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
skuszę się zatem na Elseve, Maska Total Repair 5. Miałam ją kilka lat temu i byłam bardzo zadowolona Dodatkowo smaruje włoski na całej długośćci na noc olejkami. Muszą się trochę odżywić po tych tygodniowych katorgach. obecnie nawet mam cały dzień olejek na włosach bo i tak nigdzie się dzisiaj nie wybieram Na noc myślałam o tym, aby posmarować skóre głowy rycynowym Rano czeka mnie obfite mycie.BTW myję włosy codziennie bo po 1,5 dnia są do niczego. Czy źle robię z tak częstym myciem ? Aha i tak jak wspominałam wcześniej, moje włoski mają czerwoną poświatę przez te rudości spod spodu. Czy waszym zdaniem spierzę się do złocistego brązu jak zawsze czy będzie schodziła ciemna farba do rudego ? |
|
|
|
|
#2587 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2588 |
|
Wtajemniczenie
|
Załatwione
![]() Tak właśnie myślałam, że to Ty, ale byłam pewna
|
|
#2589 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Jakbyś coś jeszcze chciała to daj znać
|
|
|
|
|
#2590 |
|
Raczkowanie
|
Jak byłam mała to mama mi ścinała włosy, ale zawsze wyglądałam jak pudel, bo włosy ścinane były na prosto. Nie wiem, po prostu nie lubią tak, nie kręcą się, puszą się niemiłosiernie i o
|
#2591 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wybrana przez Ciebie maska ma argininę i zmodyfikowane proteiny pszenicy - szukaj czegoś bez takich składników.
|
|
#2593 | |||
|
Konto usunięte
|
Hej
Cytat:
Cytat:
![]() Super, że jest lepiej Mi ostatnio też to chodzi po głowie ![]() Cytat:
kazałam mamie zmierzyć włosy i zrobić im zdjęcie Rodzicielka nie powiedziała, że jedno pasmo mam krzywo ułożone, ale co tam Wczoraj ich nie stylizowałam, bo nie miałam już siły Dla zainteresowanych zdjęcie
|
|||
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42414764]Hej
ja też nie wiedziałam U mnie byłoby podobnie ![]() Super, że jest lepiej Mi ostatnio też to chodzi po głowie ![]() taki fryzjer to skarb kazałam mamie zmierzyć włosy i zrobić im zdjęcie Rodzicielka nie powiedziała, że jedno pasmo mam krzywo ułożone, ale co tam Wczoraj ich nie stylizowałam, bo nie miałam już siły Dla zainteresowanych zdjęcie [/QUOTE]ale Ty masz talię! ![]() kascysko zatem trzymam przez tydzień
|
#2595 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2596 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam, złaziłam się z siostrą, oczywiście nie znalazłam mojego piaskacza
alee kupiłam bluzkę, perfumy, ten nieszczęsny rozjaśniacz iiii piękne lakierowe topy, zwłaszcza z ostatniego zakupu jestem mega zadowolona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Otoczeniu również odpowiadają zwłaszcza TŻtowi No i dla mojej dłoni jest to najlepszy kształt bo miałam już wszystkie możliwe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kupiłam inne, bo oczywiście moich ulubionych nie było. W sumie może i dobrze gdyż poprzedni zapach towarzyszył mi jakieś 3 lata
|
||||
|
|
|
#2597 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV
Cytat:
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42414764]Hej ja też nie wiedziałam U mnie byłoby podobnie ![]() Super, że jest lepiej Mi ostatnio też to chodzi po głowie ![]() taki fryzjer to skarb kazałam mamie zmierzyć włosy i zrobić im zdjęcie Rodzicielka nie powiedziała, że jedno pasmo mam krzywo ułożone, ale co tam Wczoraj ich nie stylizowałam, bo nie miałam już siły Dla zainteresowanych zdjęcie [/QUOTE]Piękne wlosiska i tak jak już ktoras zauwazyła: ale talia. Ja też mam ciężko ze zdjęciami do aktualizacji. Gdy sama robię, nie łapie dobrze ostrości. Mój brat sie irytuje za każdym razem, gdy go o to proszę, a jak mu powiem, ze ma zrobić jeszcze jedno, bo włosy źle leżą to już w ogóle... Mama, no cóż, ona zdjęcie zrobi dobre, ale twierdzi, ze jestem za bardzo skupiona na tych wlosach( narcyz), wolę jej nie dawać kolejnych powodów do takich osadow^^ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2598 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zrobiłam risotto :pycha: I krwawi mi noga
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą, mój humor był tak zjechany, że sam lakier nie mógł pomóc. Pomogło 18 par skarpetek i 2 pary ocieplaczy. Tak, nie widziałyście, ale już wiecie. Oprócz lakierów, pomadek i maziajów włosowych kolekcjonuję skarpetki. ![]() A ja sobie sama. ![]() Ja wyjdzie krzywo to chodzę w spiętych dopóki mama się nie zlituje i nie poprawi.
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-08-23 o 16:41 |
|
|
|
|
#2601 |
|
Wtajemniczenie
|
A wgl. Patu super włoski i świetna talia
![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Mi TŻ nie chciał podciać teraz. No bo sa takie długie i ładne. Wgl nie widzi że mam zniszcone końce. CO lepsze. Przyglądał im si z bliska bardzo o.O
|
|
#2602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z masek to tylko Waxy i z Joanny..Cytat:
![]() Cytat:
tam kupisz praktycznie wszystko.[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42414764] kazałam mamie zmierzyć włosy i zrobić im zdjęcie Rodzicielka nie powiedziała, że jedno pasmo mam krzywo ułożone, ale co tam Wczoraj ich nie stylizowałam, bo nie miałam już siły Dla zainteresowanych zdjęcie [/QUOTE]Ładne Wybrałam się na zakupy w legginsach w kwiatki Ale patrząc na obecną modę wyglądałam i tak całkiem zwyczajnie.. (raczej tylko faceci się mną interesowali W Hebe w Agorze kupiłam perfum Scar - wszystkimi się wypsikałam i wybrałam jakoś tak gumę balonową (zapachy mają mega podobne, strasznie słodkie). I założyłam kartę w Hebe tylko problemy były, bo 'żeby założyć kartę trzeba być pełnoletnim' Potem w Hebe w Chorzowie dorwałam małego Stapiza W Vegance mi powiedzieli, że dzisiaj albo jutro dostaną nowe oleje (Amlę, Heenarę, Vatikę, Sesę, Khadi), ale co to jest Bringraj to nie wiedzą
|
|
|
#2603 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja ustawiłam mamie samowyzwalacz na 2 sekundy i powiedziałam, że ma tylko dotknąć w jednym miejscu i czekać ![]() Cytat:
versatille to chyba dobrze, że faceci się oglądali? mnie ostatnio przy kupowaniu piwa w Lidlu poprosili o dowód, a to już drugi raz w przeciągu 4 miesięcy
|
||
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42414764]Hej
ja też nie wiedziałam U mnie byłoby podobnie ![]() Super, że jest lepiej Mi ostatnio też to chodzi po głowie ![]() taki fryzjer to skarb kazałam mamie zmierzyć włosy i zrobić im zdjęcie Rodzicielka nie powiedziała, że jedno pasmo mam krzywo ułożone, ale co tam Wczoraj ich nie stylizowałam, bo nie miałam już siły Dla zainteresowanych zdjęcie [/QUOTE] Wróciłam ze spotkania klasowego, włosy wypadły dobrze. Nowo poznani ludzie całkiem, całkiem
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy to byyyyło
|
|
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
za moich czasów to się poznawało nowych ludzi zklasy pierwszego września
![]() fajnie, że teraz to się da tak zgrać
|
#2607 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42416163]dziękuję
ja ustawiłam mamie samowyzwalacz na 2 sekundy i powiedziałam, że ma tylko dotknąć w jednym miejscu i czekać ![]() mnie ostatnio przy kupowaniu piwa w Lidlu poprosili o dowód, a to już drugi raz w przeciągu 4 miesięcy [/QUOTE]Ja ustawiam konstrukcje z książek na parapecie, załączam samowyzwalacz i czekam... Potrafię tak robić zdjęcia pół godziny, dopóki nie wyjdzie idealnie ![]() A mnie w Lidlu za każdym razem pytają o dowód, czy kupuje 3 butelki wódki czy skrzynkę piwa... I tylko ludzie sie na mnie dziwnie patrzą, bo niepełnoletnia i tyle alkoholu chce kupić... A ja już dawno mam 2 z przodu... I zawsze pędzę z kluczykami od samochodu w dłoni...
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Patka śliczne masz włosy! :love;
|
#2609 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjęcie może? [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42414764] kazałam mamie zmierzyć włosy i zrobić im zdjęcie Rodzicielka nie powiedziała, że jedno pasmo mam krzywo ułożone, ale co tam Wczoraj ich nie stylizowałam, bo nie miałam już siły Dla zainteresowanych zdjęcie [/QUOTE]Ooo śliczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wybacz ![]() Cytat:
to za tydzień już będziecie w szkole jak łyse konie ![]() Dziewczyny, które lubią kucharzyć, co ugotować TŻowi na 4 rocznicę?
|
|
#2610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak to nigdy ![]() Pomalowałam paznokcie l'orealem 101. Wszystko ładnie pięknie kolor śliczny. Tylko czemu krycie wujowe.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

Moja dietetyczka mi to poleciła na wzmocnienie włosów, i przede wszystkim na pryszczochy bo od tego ciepła wysypało mi całe czoło :/

. Może będziesz chciała odlewkę oleju lnianego? Ma ważność do września, ale wg. Kascysko będzie się nadawał do użytkowania 

zatem trzymam przez tydzień 

z masek to tylko Waxy i z Joanny..
(zapachy mają mega podobne, strasznie słodkie). I założyłam kartę w Hebe tylko problemy były, bo 'żeby założyć kartę trzeba być pełnoletnim'
wybacz