![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. IV
Ja ze Śląska jestem i wodzianki nie jadam xd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Mnie też na siłę można do Śląska doczepić i nie wiem co do wodzianka
![]() ![]()
![]() |
#33 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Co do lakierów to można się ładnie przejechać na tych droższych, dlatego kupuję lakiery do 20 zł. Póki co jestem zadowolona Pole do popisu miałam. Niby sporo powiedziałam, ale jak wyszłam z rozmowy to zauważyłam sporo niedociągnięć. Miałam też pytanie :Jakbyś wyjaśniła 5latkowi, że cukierek rozpuszcza się w buzi, a nie w dłoni? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Jak jeszcze raz przeczytam na Wizażu : "aczkolwiek" uciekam. Skończyła się moda na "potencjał", to teraz króluje "aczkolwiek". Matko kochana
![]() Jest tylko taka alternatywa : albo ja się starzeję i upierdliwieję, albo młodzież coraz bardziej durnowata się robi. Nie wstyd Ci ? A chociaż raz jadłaś ? Pani od Kuby smakować nie będę ![]() http://www.youtube.com/watch?v=ZGhB3-nANBI A jakie masz ? Może coś podpatrzę. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, nigdy nie jadłam i godoć też nie umiem. Ludzie mają złe wyobrażenie o Śląsku. Jasne, że gdzies tam ludzie nadal godoją i wodzionke jedzą, ale ta tradycja zanika, to głównie 'stare hanysy'. Teraz to się mówi zreformowaną polszczyzną i odgrzewane jedzenie je. Choć Śląsk nadal gdzieś tam uważa się za małe królestwo, tak młode pokolenie idzie z duchem czasu. Dodatkowo moja rodzina, ze Śląska stricte nie pochodzi, jedynie mama i ja urodziłyśmy sie na Śląsku, ale znowu mama mamy z mazowieckiego pochodzi i tradycji śląskich z mlekiem nie wyssała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jeden z delikatnych inglotowych róży, których często używam do pracy 399 http://www.beautylish.com/s/inglot-c...adow-399-pearl Cytat:
![]() Musimy spróbować znaleźć jakąś inną drogę powrotną. Najlepsze było, że jak TŻ sprawdzał trasę na mapie google to nic nie pokazało, a jak po drodze weszłam w internet w telefonie i w mapy to od razu miałam informację, że jesteśmy w pobliżu robót drogowych. Powiem Ci, że w ciągu tych kilku dni zjedliśmy więcej ryby niż w ciągu ostatniego roku ![]() ![]() Facet, u którego TŻ kupuje, pakuje próżniowo na wyjazd i chyba weźmiemy trochę dla siebie i dla rodziców. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kasia, a propos fioletowych cieni to ja używam takich wpadających w różne odcienie różu (chyba ciepłych), to jest jeden z moich ulubionych Inglotowych 445 http://www.beautylish.com/s/inglot-c...adow-445-pearl Byliśmy dzisiaj na Helu, a potem w Jastarni, bo jest tam plaża przyjazna psiskom. Wiał dosyć silny wiatr, więc były duże fale i psisko bało się wejść do wody, jak tylko poczuła wodę to uciekała ile sił w łapach ![]() ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2013-08-23 o 21:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć !
Ja też nie mam nic przeciwko wyrazowi : aczkolwiek. Jest on poprawny i treść ma. Ale ktoś po szkołach powinien wiedzieć kiedy i w jakim kontekście tego wyraz używać. Władowywanie go na każdym kroku to już przegięcie, które (przynajmniej mnie) szczypie w oczy. Cytat:
Trewala nie znam i nie jadłam. Tłusta czy chuda ryba ? Karmazyn to pyszna ryba. Uwielbiam. Daaaaawno nie miałam okazji posmakować. Spróbujcie solę. Ale radzę - nie próbujcie ryby maślanej (tak się nazywa). Jadłam wędzoną i jest pyszna, ale ma w sobie coś tam, coś tam, jakieś enzymy (?). Organizm wielu ludzi ich nie jest w stanie przetworzyć i w efekcie, nawet po małym kawałku, mają straszliwą rewolucję żołądkową. Można w szpitalu na płukaniu żołądka wylądować. Ja jadłam parokrotnie i nic mi nie było. Cytat:
Cytat:
Ty masz dużo cudeniek z Inglota. Opowiedz o perełkach. Jadę w nadchodzącym tygodniu, w piątek do Gdyni. Odpicuję się i do galerii wejdę. Zajrzę na to stoisko Inglota. Cytat:
Miłego dnia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja Ci powiem, że jedyną rybą jaką jadam jest dorsz... Nie lubię tłustych ryb, w ogóle nie lubię tłustosci, tłuste to jedynie moga być dla mnie fast foody ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#40 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Włosomaniaczki cz. IV
Cytat:
Cytat:
Zrobilismy powtorke z wczoraj i znowu jestesmy w Jastarni. Ale poszlismy innym wejsciem i malo jest psow,nie ma sie z kim bawic. Wiecej jest ludzi bez psow, podejrzewam, ze to dlatego, ze jest mniej zaludniona niz normalne plaze. Jestesmy od otwartego morza i znowu sa duze fale, wiec psisko boi sie wejsc do wody. Znalazla sobie ulubione miejsce za parawanem i uwalila sie w cieniu ![]() Cytat:
![]() Edit. Zjadlam sole, ale smazona ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2013-08-24 o 17:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Włosomaniaczki cz. IV
Cześć
![]() Mam pytanie do Włosomaniaczek - chodzi mi o wcierkę Jantar z Farmony. Doradźcie mi proszę, jak długo można ją stosować. Na opakowaniu pisze, by codziennie przez 3 tygodnie, zrobić kilka dni przerwy i znów stosować. Ja wcierałam ją około 6 tygodniu (aż skończyła się butelka) co 2-3 dni, tak jak myłam włosy. I zastanawiam się, czy zakupić kolejną czy przerzucić się na coś innego. Jak długo, z tymi kilkoma dniami przerwy można stosować Jantar? Co ile powinno się robić dłuższe przerwy? Czy któraś miała styczność z wcierką Farmony Seboravit do włosów przetłuszczających się? Z góry dziękuje za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć !
No coś Ty, to i kilkunastotomowej sagi mało byłoby. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie odpowiem, bo nigdy nie używałam. Ale : po pierwsze - to ja stosowałabym się do zaleceń producenta, a po drugie - skuteczność preparatu to już sprawa osobnicza. Miłego dnia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
No, fajnie bylo, szkoda tylko, ze tak krotko. Nie pamietam kiedy ostatnio wyjechalam gdzies na dluzej, nie liczac jakichs weekendowych wypadow z TZ'em do Krakowa. No i Grunwald standardowo, ale to tez tak naprawde tylko weekend.
Cytat:
Zawsze uzywam bazy. Dobra ![]() Wzielismy jeszcze troche rybki dla siebie i dla rodzicow, powinny wytrzymac droge. Juz wracamy, ale chetnie zostalibysmy troche dluzej, gdybysmy mogli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam, niestety
![]() Nie wiem co to takiego, ale fajne ![]() http://www.youtube.com/watch?v=DLV3yOQQrpY#t=123 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Aga wraca jutro a ja już wróciłam. Wszystko co dobre szybko się kończy ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Tigressko, gratuluję.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć !
Iza gratuluję ! Z emotek wnoszę, że powiedziałaś : tak. Dziwnym trafem, zawsze to co fajne jakoś krótko trwa. Szczególnie wakacje i urlopy. Cytat:
Cytat:
Czytałam, że u Inglota perły mocniejsze niż maty. Oni chyba jeszcze jakieś półperły mają. Co to za dziwoląg - nie wiem. Pewnie wymysł blogerek. Cytat:
Jak czworonożna nińciunia ? Fajne. Ja też. Tak po prawdzie żurek to moja ulubiona zupa. Szkoda, że tak rzadko jem. Za dużo roboty no i za dużo kalorii ![]() A ja znowu na etapie poszukiwań szamponu i odżywki. Odstawiłam te moje ulubione "ruskie". Pogrzebali w składzie i krzywdę mi zrobili. Zastanawiałam się czy tych z serii Love 2 Mix nie kupić. Jeszcze tej serii nie miałam. Boję się jednak czy w nich też, na fali dużego popytu, nie pogrzebali. Na razie kupiłam Nivea, jakiś Hydro Care. Kupiłam, bo z niemieckimi napisami. A czego Wy aktualnie używacie ? Miłego dnia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak bedziesz w sklepie to pomaziaj sobie kilka kolorow po rece i moze juz w ten sposob bedziesz mogla cos wybrac. Cytat:
![]() Pisalam, ze bala sie wejsc do morza przez fale, ale jak wracalismy z Jastarni zatrzymalismy sie na chwile przy zejsciu do morza od Zatoki Puckiej, gdzie woda byla spokojniutka, to az sie rwala, zeby wejsc do wody ![]() Jesli chodzi o odzywke to koncze wlasnie kallosa latte i w kolejce czeka jakies bingo z olejem arganowym ![]() Co do szamponu to myje tym ruskim i tym przeciwlupiezowym z nasturcja ale drapie sie jak diabli. Po wszystkim sie drapie, nie wiem czy znajde kiedys cos po czym nie bede miala ochoty zdrapac sobie skory. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie spasował szampon Timotei https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...c-i-blask.html Chociaż nie wiem,czy nie był tu już "przerabiany". A odżywkę z Joanny z "olejkiem arganowym" Aga fajna ta muzyka ![]()
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Dziękuję ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Wiecie może czy jak kupiłam telefon na allegro z gwarancją w plusie, ale faktura wystawiona jest na osobe, która kupowała telefon i dodatkowo na fakturze w miejscu "Data i podpis nabywcy" nikt się jeszcze nie podpisał to mogę ten telefon reklamować w dowolnym salonie pod swoim nazwiskiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Cholercia. W internecie nie mogę znalezc odpowiedzi na swoje pytanie, a boję się, że jak pójdę do salonu i powiem im co i jak to mi powiedzą, że gwarancja jest nieważna nawet jeśli będzi ważna...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |||
Zakorzenienie
|
Cześc !
Cytat:
![]() ![]() Ma Inglot jeszcze coś ciekawego ? Bronzery ? ![]() Cytat:
Macałam, ale nie kupiłam. Zapisałam. Cytat:
Nie zwracaj na nie uwagi, wszak żyje się raz ! Na logikę - powinni uznać Ci reklamację. Z prostej przyczyny : gwarancja przypisana jest do danego artykułu, a nie do kupującego. Mogłaś dostać telefon w prezencie, mogłaś kupić, możesz przynosić do naprawy rzecz będąca własnością Twojego sąsiada. Właściciel miał prawo zrobić z nim co chciał i gwarancja idzie za towarem. A Ty masz do tego potwierdzenie zakupu. Serwis nie ma prawa żądać od Ciebie dowodu osobistego.Będą stawali okoniem, to każ sobie pokazać odnośny punkt w regulaminie firmy. I przypomnij im zasadę : klient ma zawsze rację. Jakoś nigdy nie naprawiałam nic na gwarancji. Psucie następowało po upływie terminu jej ważności ![]() Miłego dnia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Kasiu, masz racje. Na dniach pójdę zareklamowac telefon
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja zanosiłam do serwisu swoją pierwszą cyfrówkę - to było ładnych parę lat temu ale też się mnie nikt o dowód nie pytał. Jeszcze mi się przypomniało, że w telefonie mi baterie wymieniali - w ciągu pierwszego miesiąca po kupieniu bo tam jakaś wada była i tez była gwarancja, rachunek i nikt się o moje dane nie pytał. Więc myślę, że nie powinno być problemów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Do mnie czasem nie da się dodzwonić, a telefon mam włączony. Czasami mi się tnie tak, że nie da się włączyć muzyki itp. Te telefony coraz gorsze robią, a to nokia
![]() Myślicie, ze powinnam się podpisać w miejscu nabywcy swoim nazwiskiem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.