Włosomaniaczki cz. IV - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-23, 09:24   #31
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki cz. IV

Ja ze Śląska jestem i wodzianki nie jadam xd.

Nakarm pieska

Wymienię
NaKrawedzi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-23, 09:56   #32
ImmortalLover
Zakorzenienie

Mnie też na siłę można do Śląska doczepić i nie wiem co do wodzianka Poza tym, że to zupa/ew "pani" podająca wodę u Wojewódzkiego

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-23, 10:45   #33
201703240903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
A co to za praca?

Przy sprzedaży kosmetyków w ,,Mydlarni u Franciszka''

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Cześć !

Buble siedzą i w tych za 6.oo zł i w tych za 50,oo. Dlatego napisałam, że już nie wierzę w opowieści dziwnej treści, jakie to idealne i cudowne lakiery, tylko dlatego, że na blejtramie designera im na imię O.P.I., Essie, Zoya czy Chinki dali. A ja wierzyłam, że O.P.I. to inteligentny lakier. Tak mnie blogi zbajerowały. Nie dosyć, że , to jeszcze
Ja np. lubię lakiery Deli. Ale odpowiada mi ich jedynie jedna linia. Tak samo jak nie rozumiem szału za Golden Rose. Miałam po dwa, trzy egzemplarze z trzech (bodajże) rożnych serii i dla mnie mniej niż przeciętne. Może właśnie na buble trafiałam. To samo z Catrice.

No to chyba dało Ci to pole do popisu.

Miłego dnia

Co do lakierów to można się ładnie przejechać na tych droższych, dlatego kupuję lakiery do 20 zł. Póki co jestem zadowolona

Pole do popisu miałam. Niby sporo powiedziałam, ale jak wyszłam z rozmowy to zauważyłam sporo niedociągnięć. Miałam też pytanie :Jakbyś wyjaśniła 5latkowi, że cukierek rozpuszcza się w buzi, a nie w dłoni?
201703240903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-23, 16:29   #34
Heroldin
Zakorzenienie

Jak jeszcze raz przeczytam na Wizażu : "aczkolwiek" uciekam. Skończyła się moda na "potencjał", to teraz króluje "aczkolwiek". Matko kochana
Jest tylko taka alternatywa : albo ja się starzeję i upierdliwieję, albo młodzież coraz bardziej durnowata się robi.

Cytat:
Napisane przez NaKrawedzi Pokaż wiadomość
Ja ze Śląska jestem i wodzianki nie jadam
Nie wstyd Ci ? A chociaż raz jadłaś ?

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
Poza tym, że to zupa/ew "pani" podająca wodę u Wojewódzkiego
Pani od Kuby smakować nie będę
http://www.youtube.com/watch?v=ZGhB3-nANBI

Cytat:
Napisane przez FeelingLost Pokaż wiadomość
kupuję lakiery do 20 zł. Póki co jestem zadowolona
A jakie masz ? Może coś podpatrzę.

Cytat:
Napisane przez FeelingLost
Miałam też pytanie :Jakbyś wyjaśniła 5latkowi, że cukierek rozpuszcza się w buzi, a nie w dłoni?
W ryj, w ryj, z kopa , cukierek wyrwać z łapska i w gębę wetknąć. Piąchą w brzuch doprawić dla lepszej pamięci. I gdzie tu trudność ?!

Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-23, 16:59   #35
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Jak jeszcze raz przeczytam na Wizażu : "aczkolwiek" uciekam. Skończyła się moda na "potencjał", to teraz króluje "aczkolwiek". Matko kochana
Jest tylko taka alternatywa : albo ja się starzeję i upierdliwieję, albo młodzież coraz bardziej durnowata się robi.

Nie wstyd Ci ? A chociaż raz jadłaś ?

A jakie masz ? Może coś podpatrzę.

W ryj, w ryj, z kopa , cukierek wyrwać z łapska i w gębę wetknąć. Piąchą w brzuch doprawić dla lepszej pamięci. I gdzie tu trudność ?!

To durnowata młodzież i XXI wiek, aczkolwiek nic nie mam do aczkolwiek.

Nie, nigdy nie jadłam i godoć też nie umiem. Ludzie mają złe wyobrażenie o Śląsku.
Jasne, że gdzies tam ludzie nadal godoją i wodzionke jedzą, ale ta tradycja zanika, to głównie 'stare hanysy'. Teraz to się mówi zreformowaną polszczyzną i odgrzewane jedzenie je. Choć Śląsk nadal gdzieś tam uważa się za małe królestwo, tak młode pokolenie idzie z duchem czasu. Dodatkowo moja rodzina, ze Śląska stricte nie pochodzi, jedynie mama i ja urodziłyśmy sie na Śląsku, ale znowu mama mamy z mazowieckiego pochodzi i tradycji śląskich z mlekiem nie wyssała.

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2013-08-23, 21:49   #36
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tigresska Pokaż wiadomość
Aga - spróbuję z tymi różami. W końcu trzeba podobno przełamywać swoje zahamowania Ale przyznaję, iż mam do tego dystans...
Spróbować nie zaszkodzi, przynajmniej będziesz wiedziała. Powiem Ci, że cienie do oczu to jedyna różowa rzecz, którą można u mnie/na mnie zobaczyć
To jeden z delikatnych inglotowych róży, których często używam do pracy 399 http://www.beautylish.com/s/inglot-c...adow-399-pearl

Cytat:
Milego wypoczynku Niestety taki dojazd na morze jest podobno od kilku lat głównie ze względu na remonty w Lodzi i we Włocławku które ciągną się od długiego czasu...
Właśnie, ja wiedziałam, że w tych okolicach były jakieś remonty, ale słyszałam o nich dosyć dawno temu i myślałam, że już są zakończone, ale w sumie można było się spodziewać, że nic z tego
Musimy spróbować znaleźć jakąś inną drogę powrotną.
Najlepsze było, że jak TŻ sprawdzał trasę na mapie google to nic nie pokazało, a jak po drodze weszłam w internet w telefonie i w mapy to od razu miałam informację, że jesteśmy w pobliżu robót drogowych.

Cytat:
No to nareszcie poczuliście, że nad morzem jesteście.
Powiem Ci, że w ciągu tych kilku dni zjedliśmy więcej ryby niż w ciągu ostatniego roku Dzisiaj jedliśmy trewala i karmazyna
Facet, u którego TŻ kupuje, pakuje próżniowo na wyjazd i chyba weźmiemy trochę dla siebie i dla rodziców.

Cytat:
Ja czasami używam "aczkolwiek"

Cytat:

Kasia, a propos fioletowych cieni to ja używam takich wpadających w różne odcienie różu (chyba ciepłych), to jest jeden z moich ulubionych Inglotowych 445 http://www.beautylish.com/s/inglot-c...adow-445-pearl

Byliśmy dzisiaj na Helu, a potem w Jastarni, bo jest tam plaża przyjazna psiskom. Wiał dosyć silny wiatr, więc były duże fale i psisko bało się wejść do wody, jak tylko poczuła wodę to uciekała ile sił w łapach Ale za to wyciorała się w piasku i pobiegała z innymi psami

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2013-08-23 o 21:55
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-24, 04:35   #37
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !
Cytat:
aczkolwiek nic nie mam do aczkolwiek.
Ja też nie mam nic przeciwko wyrazowi : aczkolwiek. Jest on poprawny i treść ma. Ale ktoś po szkołach powinien wiedzieć kiedy i w jakim kontekście tego wyraz używać. Władowywanie go na każdym kroku to już przegięcie, które (przynajmniej mnie) szczypie w oczy.

Cytat:
Napisane przez NaKrawedzi
Ludzie mają złe wyobrażenie o Śląsku.
Opowiedzieć Ci o Kaszubach ?

Cytat:
Dzisiaj jedliśmy trewala i karmazyna
Trewala nie znam i nie jadłam. Tłusta czy chuda ryba ?
Karmazyn to pyszna ryba. Uwielbiam. Daaaaawno nie miałam okazji posmakować. Spróbujcie solę. Ale radzę - nie próbujcie ryby maślanej (tak się nazywa). Jadłam wędzoną i jest pyszna, ale ma w sobie coś tam, coś tam, jakieś enzymy (?). Organizm wielu ludzi ich nie jest w stanie przetworzyć i w efekcie, nawet po małym kawałku, mają straszliwą rewolucję żołądkową. Można w szpitalu na płukaniu żołądka wylądować. Ja jadłam parokrotnie i nic mi nie było.

Cytat:
Napisane przez Finlora
Ja czasami używam "aczkolwiek"
Ja też, ale ... W tym momencie naliczyłam około dwudziestu wyrazów mających to samo znaczenie i będących mniej teatralnie nadętych. Ale to ja - dziwak .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Kasia, a propos fioletowych cieni to ja używam takich wpadających w różne odcienie różu (chyba ciepłych), to jest jeden z moich ulubionych Inglotowych 445
A on nie jest mocno ciemny ?
Ty masz dużo cudeniek z Inglota. Opowiedz o perełkach. Jadę w nadchodzącym tygodniu, w piątek do Gdyni. Odpicuję się i do galerii wejdę. Zajrzę na to stoisko Inglota.

Cytat:
Napisane przez Finlora
Ale za to wyciorała się w piasku i pobiegała z innymi psami
Ona to jest przeszczęśliwa. Będzie tęsknić.

Miłego dnia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-24, 09:04   #38
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć !

Opowiedzieć Ci o Kaszubach ?

Karmazyn to pyszna ryba. Uwielbiam. Daaaaawno nie miałam okazji posmakować. Spróbujcie solę. Ale radzę - nie próbujcie ryby maślanej (tak się nazywa). Jadłam wędzoną i jest pyszna, ale ma w sobie coś tam, coś tam, jakieś enzymy (?). Organizm wielu ludzi ich nie jest w stanie przetworzyć i w efekcie, nawet po małym kawałku, mają straszliwą rewolucję żołądkową. Można w szpitalu na płukaniu żołądka wylądować. Ja jadłam parokrotnie i nic mi nie było.

Miłego dnia
Opowiadaj.

To ja Ci powiem, że jedyną rybą jaką jadam jest dorsz... Nie lubię tłustych ryb, w ogóle nie lubię tłustosci, tłuste to jedynie moga być dla mnie fast foody .

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2013-08-24, 13:27   #39
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Aczkolwiek nie wiadomo
Cytat:
Jesteś czystym złem. Teraz mi to będzie chodzić po głowie

Cytat:
Nie, nigdy nie jadłam i godoć też nie umiem. Ludzie mają złe wyobrażenie o Śląsku.
Faktycznie zanika,ale na studiach mam osoby, które "zaciągają". Chociaż to bardziej Górale niż Ślązacy Tam, w górach, chyba bardziej trzymają się gwary i tradycji.

Cytat:
Byliśmy dzisiaj na Helu, a potem w Jastarni, bo jest tam plaża przyjazna psiskom. Wiał dosyć silny wiatr, więc były duże fale i psisko bało się wejść do wody, jak tylko poczuła wodę to uciekała ile sił w łapach Ale za to wyciorała się w piasku i pobiegała z innymi psami
Zazdroszczę Wam takiego odpoczynku nad morzem

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Stary 2013-08-24, 13:39   #40
Finlora
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Włosomaniaczki cz. IV

Cytat:
Ciezko mi oceniac bo sie nie znam ale jakbym miala porownac go do karmazyna to karmazyn troche bardziej tlusty. Przeczytalam posta jak juz TZ wyszedl po rybke wiec dzisiaj jedlismy halibuta i rekina-te wczorajsze byly smaczniejsze.

Cytat:
A on nie jest mocno ciemny ?
Ty masz dużo cudeniek z Inglota. Opowiedz o perełkach. Jadę w nadchodzącym tygodniu, w piątek do Gdyni. Odpicuję się i do galerii wejdę. Zajrzę na to stoisko Inglota.
Nie jest ciemny, ja go daje na cala powieke i wyglada ladnie. Mialam gdzies zdjecie swoich wszystkich cieni Inglota, jak wroce do domu to poszukam, a jak nie znajde to zrobie nowe. Ogolnie polecam perly, maja dobra pigmentacje i na bazie dlugo trzymaja sie na powiekach.

Cytat:
Ona to jest przeszczęśliwa. Będzie tęsknić.
Zrobilismy powtorke z wczoraj i znowu jestesmy w Jastarni. Ale poszlismy innym wejsciem i malo jest psow,nie ma sie z kim bawic. Wiecej jest ludzi bez psow, podejrzewam, ze to dlatego, ze jest mniej zaludniona niz normalne plaze.
Jestesmy od otwartego morza i znowu sa duze fale, wiec psisko boi sie wejsc do wody. Znalazla sobie ulubione miejsce za parawanem i uwalila sie w cieniu

Cytat:
To ja Ci powiem, że jedyną rybą jaką jadam jest dorsz... Nie lubię tłustych ryb, w ogóle nie lubię tłustosci, tłuste to jedynie moga być dla mnie fast foody .
Tlusta rybka nie jest zla

Edit. Zjadlam sole, ale smazona

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2013-08-24 o 17:56
Stary 2013-08-24, 20:16   #41
Lg_ago
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Włosomaniaczki cz. IV

Cześć
Mam pytanie do Włosomaniaczek - chodzi mi o wcierkę Jantar z Farmony.
Doradźcie mi proszę, jak długo można ją stosować. Na opakowaniu pisze, by codziennie przez 3 tygodnie, zrobić kilka dni przerwy i znów stosować.
Ja wcierałam ją około 6 tygodniu (aż skończyła się butelka) co 2-3 dni, tak jak myłam włosy. I zastanawiam się, czy zakupić kolejną czy przerzucić się na coś innego. Jak długo, z tymi kilkoma dniami przerwy można stosować Jantar? Co ile powinno się robić dłuższe przerwy?
Czy któraś miała styczność z wcierką Farmony Seboravit do włosów przetłuszczających się?

Z góry dziękuje za rady
Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-25, 04:08   #42
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Opowiadaj.
No coś Ty, to i kilkunastotomowej sagi mało byłoby.

Cytat:
Napisane przez NaKrawedzi
Nie lubię tłustych ryb, w ogóle nie lubię tłustosci, tłuste to jedynie moga być dla mnie fast foody .
To popatrz jak smaki ludzkie są rożne : ja tylko tłuste ryby, a z fast foodów to tylko frytki jadałam.

Cytat:
Jesteś czystym złem. Teraz mi to będzie chodzić po głowie
Zobaczysz, na wodzionkę też chęci nabierzesz.

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover
Faktycznie zanika,ale na studiach mam osoby, które "zaciągają". Chociaż to bardziej Górale niż Ślązacy Tam, w górach, chyba bardziej trzymają się gwary i tradycji.
Ja po kądzieli z suwalskiego. Ostała mi się tam jedna znajoma, koleżanka z lat pacholęcych. Czasem przez telefon pogadamy. Żebyście słyszały jak Ona śledzikuje. Przez pierwsze minuty rozmowy muszę się mocno skupiać, żeby nie parskać śmiechem. A Ona nie tłumok : wysoki rangą oficer straży pożarnej.

Cytat:
Ogolnie polecam perly, maja dobra pigmentacje i na bazie dlugo trzymaja sie na powiekach.
A zauważyłaś może czy jakość zależy od koloru ? Tak jak przy lakierach. Kupię dwa : matowy i perłowy i sprawdzę. A Ty cały czas używasz bazy ?

Cytat:
Napisane przez Finlora
Zjadlam sole, ale smazona
Prawda, że dobra ?

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Włosomaniaczek - chodzi mi o wcierkę Jantar z Farmony.
Nie odpowiem, bo nigdy nie używałam. Ale : po pierwsze - to ja stosowałabym się do zaleceń producenta, a po drugie - skuteczność preparatu to już sprawa osobnicza.

Miłego dnia
Stary 2013-08-25, 08:58   #43
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę Wam takiego odpoczynku nad morzem
No, fajnie bylo, szkoda tylko, ze tak krotko. Nie pamietam kiedy ostatnio wyjechalam gdzies na dluzej, nie liczac jakichs weekendowych wypadow z TZ'em do Krakowa. No i Grunwald standardowo, ale to tez tak naprawde tylko weekend.

Cytat:
A zauważyłaś może czy jakość zależy od koloru ? Tak jak przy lakierach. Kupię dwa : matowy i perłowy i sprawdzę. A Ty cały czas używasz bazy ?
Tak, mam wrazenie, ze przy niektorych kolorach pigmentacja jest troche slabsza. Np ten moj ulubiony fiolet jakby troche trudniej sie go naklada i troche gorzej trzyma sie powieki ale i tak bardzo go lubie za kolor. Mam kilka matow i przynajmniej te, ktore mam, maja troche slabsza pigmentacje niz perly.
Zawsze uzywam bazy.

Cytat:
Prawda, że dobra ?
Dobra
Wzielismy jeszcze troche rybki dla siebie i dla rodzicow, powinny wytrzymac droge.

Juz wracamy, ale chetnie zostalibysmy troche dluzej, gdybysmy mogli.
Stary 2013-08-25, 18:41   #44
Finlora
Zakorzenienie

Wróciłam, niestety

Nie wiem co to takiego, ale fajne
http://www.youtube.com/watch?v=DLV3yOQQrpY#t=123
Stary 2013-08-25, 20:18   #45
tigresska
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Tak myślałam, że to taki nasz kapuśniak z niewyciśniętej kapusty, z boczkiem i ziemniakami. A mówili, że to zupełnie dwie rożne zupy. Teraz już wiem. Dzięki za poświęcenie. Czytać przepisy to zupełnie cos innego niż spróbować u źródła.
Nie poświęcenie po prostu spróbowałam generalnie wolę żurek

Cytat:
Mnie też na siłę można do Śląska doczepić i nie wiem co do wodzianka Poza tym, że to zupa/ew "pani" podająca wodę u Wojewódzkiego

Aga wraca jutro a ja już wróciłam. Wszystko co dobre szybko się kończy Bylo super I milo się też zakończyło - wczoraj mój TŻ zabrał mnie na uroczystą kolację i oświadczył się Więc Zakopane będę bardzo milo wspominać
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-25, 20:59   #46
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Tigressko, gratuluję.

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2013-08-26, 05:01   #47
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Iza
gratuluję ! Z emotek wnoszę, że powiedziałaś : tak.

Cytat:
No, fajnie bylo, szkoda tylko, ze tak krotko.
Dziwnym trafem, zawsze to co fajne jakoś krótko trwa. Szczególnie wakacje i urlopy.

Cytat:
Napisane przez Finlora
Nie pamietam kiedy ostatnio wyjechalam gdzies na dluzej, nie liczac jakichs weekendowych wypadow z TZ'em
Wiem, z to pod marudzenie już podlega, ale ja już czwarty rok nawet na weekendzie wyjazdowym nie byłam. Matko kochana ! Jak chłop do ziemi przywiązana jestem. I, durna, dziwie się, że tetryczeję.

Cytat:
Napisane przez Finlora
Tak, mam wrazenie, ze przy niektorych kolorach pigmentacja jest troche slabsza.
No to d*upa blada. Muszę kupić i sprawdzić.
Czytałam, że u Inglota perły mocniejsze niż maty. Oni chyba jeszcze jakieś półperły mają. Co to za dziwoląg - nie wiem. Pewnie wymysł blogerek.

Cytat:
Napisane przez Finlora
Juz wracamy, ale chetnie zostalibysmy troche dluzej, gdybysmy mogli.
Jodu nawdychaliście się na cały rok. Wystarczy !
Jak czworonożna nińciunia ?

Cytat:
Nie wiem co to takiego, ale fajne
Fajne.

Cytat:
generalnie wolę żurek
Ja też. Tak po prawdzie żurek to moja ulubiona zupa. Szkoda, że tak rzadko jem. Za dużo roboty no i za dużo kalorii

A ja znowu na etapie poszukiwań szamponu i odżywki.
Odstawiłam te moje ulubione "ruskie". Pogrzebali w składzie i krzywdę mi zrobili. Zastanawiałam się czy tych z serii Love 2 Mix nie kupić. Jeszcze tej serii nie miałam. Boję się jednak czy w nich też, na fali dużego popytu, nie pogrzebali.
Na razie kupiłam Nivea, jakiś Hydro Care. Kupiłam, bo z niemieckimi napisami. A czego Wy aktualnie używacie ?

Miłego dnia
Stary 2013-08-26, 10:38   #48
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Nie poświęcenie po prostu Bylo super I milo się też zakończyło - wczoraj mój TŻ zabrał mnie na uroczystą kolację i oświadczył się Więc Zakopane będę bardzo milo wspominać
Gratulacje!

Cytat:
No to d*upa blada. Muszę kupić i sprawdzić.
Czytałam, że u Inglota perły mocniejsze niż maty. Oni chyba jeszcze jakieś półperły mają. Co to za dziwoląg - nie wiem. Pewnie wymysł blogerek.
Jest cos takiego, nie pamietam czy to amc czy double sparkle ale mi to przypomina mat z drobinkami, mam 1 czy 2 i srednio za nimi przepadam, wole perly.
Jak bedziesz w sklepie to pomaziaj sobie kilka kolorow po rece i moze juz w ten sposob bedziesz mogla cos wybrac.

Cytat:
Jodu nawdychaliście się na cały rok. Wystarczy !
Jak czworonożna nińciunia ?
Psisko zmeczone, wiekszosc drogi przespala, a po powrocie do domu uwalila sie na lozku i kontynuowala
Pisalam, ze bala sie wejsc do morza przez fale, ale jak wracalismy z Jastarni zatrzymalismy sie na chwile przy zejsciu do morza od Zatoki Puckiej, gdzie woda byla spokojniutka, to az sie rwala, zeby wejsc do wody Szkoda, ze w tym miejscu byl zakaz z psami ale TZ i tak wszedl z nia na chwile. Moze w tym tygodniu pojedziemy z nia gdzies blizej domu nad zalew i tam sobie poplywa.

Cytat:
A czego Wy aktualnie używacie ?
Jesli chodzi o odzywke to koncze wlasnie kallosa latte i w kolejce czeka jakies bingo z olejem arganowym
Co do szamponu to myje tym ruskim i tym przeciwlupiezowym z nasturcja ale drapie sie jak diabli. Po wszystkim sie drapie, nie wiem czy znajde kiedys cos po czym nie bede miala ochoty zdrapac sobie skory.
Stary 2013-08-26, 12:47   #49
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Aga wraca jutro a ja już wróciłam. Wszystko co dobre szybko się kończy Bylo super I milo się też zakończyło - wczoraj mój TŻ zabrał mnie na uroczystą kolację i oświadczył się Więc Zakopane będę bardzo milo wspominać
Gratuluję

Cytat:
A ja znowu na etapie poszukiwań szamponu i odżywki.
Mnie spasował szampon Timotei https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...c-i-blask.html Chociaż nie wiem,czy nie był tu już "przerabiany". A odżywkę z Joanny z "olejkiem arganowym"

Aga fajna ta muzyka Mnie się ostatnio to bardzo podoba, z tańcem jak dla mnie ma jeszcze lepszy efekt- http://www.youtube.com/watch?v=D3G36pM2NG0

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 18:11   #50
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
Tigressko, gratuluję.
Dziękuję

Cytat:

Iza
gratuluję ! Z emotek wnoszę, że powiedziałaś : tak.
Dziękuję tak, powiedziałam "tak"

Cytat:
Ja też. Tak po prawdzie żurek to moja ulubiona zupa. Szkoda, że tak rzadko jem. Za dużo roboty no i za dużo kalorii
Nie dobijaj tymi kaloriami proszę

Cytat:
Gratuluję
Dziękuję
Stary 2013-08-26, 20:40   #51
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Wiecie może czy jak kupiłam telefon na allegro z gwarancją w plusie, ale faktura wystawiona jest na osobe, która kupowała telefon i dodatkowo na fakturze w miejscu "Data i podpis nabywcy" nikt się jeszcze nie podpisał to mogę ten telefon reklamować w dowolnym salonie pod swoim nazwiskiem?

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2013-08-26, 20:42   #52
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie może czy jak kupiłam telefon na allegro z gwarancją w plusie, ale faktura wystawiona jest na osobe, która kupowała telefon i dodatkowo na fakturze w miejscu "Data i podpis nabywcy" nikt się jeszcze nie podpisał to mogę ten telefon reklamować w dowolnym salonie pod swoim nazwiskiem?
Nie wiem, ale mam dokładnie taki sam problem i też się zastanawiam.
Stary 2013-08-26, 21:11   #53
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, ale mam dokładnie taki sam problem i też się zastanawiam.
Cholercia. W internecie nie mogę znalezc odpowiedzi na swoje pytanie, a boję się, że jak pójdę do salonu i powiem im co i jak to mi powiedzą, że gwarancja jest nieważna nawet jeśli będzi ważna...

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2013-08-27, 05:17   #54
Heroldin
Zakorzenienie

Cześc !

Cytat:
Jak bedziesz w sklepie to pomaziaj sobie kilka kolorow po rece i moze juz w ten sposob bedziesz mogla cos wybrac.
Jechać, to pojadę na pewno. Do lekarza muszę, a on w sąsiedztwie. To będzie : kopić nie kupić, popatrzeć można
Ma Inglot jeszcze coś ciekawego ? Bronzery ?

Cytat:
Napisane przez Finlora
Po wszystkim sie drapie, nie wiem czy znajde kiedys cos po czym nie bede miala ochoty zdrapac sobie skory.
No właśnie po tym "nowym" ruskim ( a to juz trzeci z kolei) zaczęła mnie skóra głowy swędzieć i podrażnienie poooszło przez twarz, aż do połowy szyi. I co najistotniejsze : garść włosów przy myciu w dłoniach. A z tych poprzednich byłam bardzo kontenta.

Cytat:
Mnie spasował szampon Timotei
Macałam, ale nie kupiłam. Zapisałam.

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover
A odżywkę z Joanny z "olejkiem arganowym"
Wiele osób jest zadowolonych z kosmetyków z Joanny. Ja próbowałam raz, parę lat temu jakiegoś szamponu z rzepa. Tak się zraziłam, że nawet na nie nie spojrzę. A może czas zainteresować się nimi ?

Cytat:
Nie dobijaj tymi kaloriami proszę
Nie zwracaj na nie uwagi, wszak żyje się raz !

Cytat:
Wiecie może
Na logikę - powinni uznać Ci reklamację. Z prostej przyczyny : gwarancja przypisana jest do danego artykułu, a nie do kupującego. Mogłaś dostać telefon w prezencie, mogłaś kupić, możesz przynosić do naprawy rzecz będąca własnością Twojego sąsiada. Właściciel miał prawo zrobić z nim co chciał i gwarancja idzie za towarem. A Ty masz do tego potwierdzenie zakupu. Serwis nie ma prawa żądać od Ciebie dowodu osobistego.Będą stawali okoniem, to każ sobie pokazać odnośny punkt w regulaminie firmy. I przypomnij im zasadę : klient ma zawsze rację.
Jakoś nigdy nie naprawiałam nic na gwarancji. Psucie następowało po upływie terminu jej ważności Ostatnio jednak nawalił mi odbiornik TV i dzwonek do furtki. Zarówno TV jak i dzwonek naprawiono (zamieniono na nowe) na podstawie kawałka papieru (gwarancji), który im dałam. Nikt mnie o potwierdzenie tożsamości nie pytał.

Miłego dnia
Stary 2013-08-27, 07:35   #55
201703240903
Konto usunięte

Cytat:
Cześc !

Jechać, to pojadę na pewno. Do lekarza muszę, a on w sąsiedztwie. To będzie : kopić nie kupić, popatrzeć można
Ma Inglot jeszcze coś ciekawego ? Bronzery ?

No właśnie po tym "nowym" ruskim ( a to juz trzeci z kolei) zaczęła mnie skóra głowy swędzieć i podrażnienie poooszło przez twarz, aż do połowy szyi. I co najistotniejsze : garść włosów przy myciu w dłoniach. A z tych poprzednich byłam bardzo kontenta.

Macałam, ale nie kupiłam. Zapisałam.

Wiele osób jest zadowolonych z kosmetyków z Joanny. Ja próbowałam raz, parę lat temu jakiegoś szamponu z rzepa. Tak się zraziłam, że nawet na nie nie spojrzę. A może czas zainteresować się nimi ?

Nie zwracaj na nie uwagi, wszak żyje się raz !

Na logikę - powinni uznać Ci reklamację. Z prostej przyczyny : gwarancja przypisana jest do danego artykułu, a nie do kupującego. Mogłaś dostać telefon w prezencie, mogłaś kupić, możesz przynosić do naprawy rzecz będąca własnością Twojego sąsiada. Właściciel miał prawo zrobić z nim co chciał i gwarancja idzie za towarem. A Ty masz do tego potwierdzenie zakupu. Serwis nie ma prawa żądać od Ciebie dowodu osobistego.Będą stawali okoniem, to każ sobie pokazać odnośny punkt w regulaminie firmy. I przypomnij im zasadę : klient ma zawsze rację.
Jakoś nigdy nie naprawiałam nic na gwarancji. Psucie następowało po upływie terminu jej ważności Ostatnio jednak nawalił mi odbiornik TV i dzwonek do furtki. Zarówno TV jak i dzwonek naprawiono (zamieniono na nowe) na podstawie kawałka papieru (gwarancji), który im dałam. Nikt mnie o potwierdzenie tożsamości nie pytał.

Miłego dnia
Ja ostatnio przeglądałam skład szamponu joanna z czarną rzepą i znalazłam w składzie alkohol denat.
201703240903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 10:16   #56
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo nie kosztują A z produktami bywa różnie- niektóre mi pasują, inne są do

Stary 2013-08-27, 10:38   #57
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Kasiu, masz racje. Na dniach pójdę zareklamowac telefon. Bez przesady żeby 3-miesięczny telefon mi się wieszał.

Nakarm pieska

Wymienię

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 10:43   #58
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu, masz racje. Na dniach pójdę zareklamowac telefon. Bez przesady żeby 3-miesięczny telefon mi się wieszał.
Mnie się sam resetuje średnio co 3 dni
Stary 2013-08-27, 13:17   #59
tigresska
Zakorzenienie

Hej

Ja zanosiłam do serwisu swoją pierwszą cyfrówkę - to było ładnych parę lat temu ale też się mnie nikt o dowód nie pytał. Jeszcze mi się przypomniało, że w telefonie mi baterie wymieniali - w ciągu pierwszego miesiąca po kupieniu bo tam jakaś wada była i tez była gwarancja, rachunek i nikt się o moje dane nie pytał. Więc myślę, że nie powinno być problemów
Stary 2013-08-27, 13:28   #60
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się sam resetuje średnio co 3 dni
Do mnie czasem nie da się dodzwonić, a telefon mam włączony. Czasami mi się tnie tak, że nie da się włączyć muzyki itp. Te telefony coraz gorsze robią, a to nokia .

Myślicie, ze powinnam się podpisać w miejscu nabywcy swoim nazwiskiem?

Nakarm pieska

Wymienię
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości