Rozstanie z facetem XXVIII - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-23, 12:45   #631
201607040946
Konto usunięte

Dot.: Rozstanie z facetem XXVIII

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Jeśli zdajesz sobie sprawę z przyczyny, to czemu nie chcesz się bólu pozbyć?
Bo lubię uprawiać z nim seks. To jest przyczyną.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 12:48   #632
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Bo lubię uprawiać z nim seks. To jest przyczyną.
No to cóż. Rób jak uważasz, cierp katusze emocjonalne w imię bzykania. Twoje życie w końcu
Stary 2013-08-23, 12:52   #633
xkarolinax
Raczkowanie

.

Edytowane przez xkarolinax
Czas edycji: 2013-09-24 o 12:07
xkarolinax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 12:56   #634
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
No to cóż. Rób jak uważasz, cierp katusze emocjonalne w imię bzykania. Twoje życie w końcu
Cierpię, ale nie katusze, tylko brak seksu od kilku dni
Stary 2013-08-23, 13:00   #635
taktaktoja
Raczkowanie

A ja jestem od tygodnia sama - koniec końców facet mnie zostawił.Pisałam już u Was jakiś miesiąc temu. Niby się dogadaliśmy,niby stwierdził,że będziemy razem - przyjechałam do niego,minęły niecałe 3 dni - a on że nie daje rady.Były jego płacze,zapewnienia że mnie kocha,bla bla bla.I co? i wielkie jajo.I tak sobie teraz myślę,że po co mi te wszystkie kolejne potencjalne związki? znowu minie trochę czasu,miesięcy,lat i ktoś kogoś zostawi- a potem będzie mega pustka. 3 letnia znajomość, ''bardzo cię kocham,jesteś dla mnie najważniejsza,srata tata''.... Tak mnie kochał,że w momencie kryzysu wolał odstawić mnie na półkę i uciec od problemu. A ja zostałam - jeszcze bardziej cyniczna niż wcześniej,z przekonaniem,że tak już będzie zawsze z każdym. Moje rozżalenie jest bardzo świeże,mam nadzieję,że z czasem o nim zapomnę. I choć wiem,że z logicznego punktu widzenia to rozstanie kiedyś wyjdzie mi na dobre,to teraz jestem lekko przybita.
ty dla siebie
odchodząc zawstydzona aż brzydka zrozum
że naprawdę razem można się tylko rozstawać

Edytowane przez taktaktoja
Czas edycji: 2013-08-23 o 13:02
taktaktoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 13:21   #636
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Tylko seksu? I dlatego wpisy "a u mnie dół, dół , dół", albo " czemu jestem wkurzona i zła, gdy ta dziewczyna siedzi u P.?"

Naprawdę, nie musisz mi wmawiać że masz to w dupie. Ani ja Cię znam, ani Ci zazdroszczę...
Stary 2013-08-23, 13:49   #637
Drakan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xkarolinax Pokaż wiadomość
Huh, ja mam 175. Ale uwielbiam nosić wysokie szpilki. Wiec minimum te 185
Uważam że to mężczyzna powinien być bardziej "za" kobietą niż na odwrót.
Czyli ON ma się bardziej starać w fazie początkowej.
(Mam skłonność "do dawania", niestety tym samym oczekuje ze otrzymam tyle samo. I wtedy sie zawodze. A po błedach z exem widze, ze na początku nie warto isc na kompromis)
Ja dla mojego exa byłam wstanie wiele zniesc. Niepotrzebnie.
Jesli chodze na pierwsze randki, i facet hmm "rozsiada sie zbyt swobodnie" jest to niesety dla mnie oznakiem braku szacunku.
Jesli na pierwszych randkach klnie, oznacza to dla mnie brak szacunku.
Jesli na pierwszych randkach za mnie nie placi, nie odprowadza mnie na przystanek tramwajowy... NIE MA SENSU, nie tego oczekuje.
To takie bzdury, drobnostki. Ale dają ogólne pojęcie o drugim człowieku.
A ja co do wyglądu nie mam większych wymagań. Byle miał włosy dłuższe niż 2 cm i nie wyglądał jak dyskotekowy laluś / żeluś, tudzież w wieku podobnym W ogóle mam tak, że jakoś mężczyzna nie potrafi mnie swą urodą ruszyć, jeżeli go nie poznam.
A te parę rzeczy na pierwszych randkach, które wymieniłaś to i owszem, patrzę. Mam wprawdzie trochę inne priorytety, ale co do odprowadzania i lanserskiego rozsiadania się zgodzę No i rzeczywiście Lekki dystans ze strony dziewczyny jest dla niej zbawienny. Niektóre typki już po tym odpuszczają, więc 'selekcja wstępna' jak najbardziej na plus.
I... o kurde, ja klnę na pierwszych spotkaniach

Cytat:
Napisane przez taktaktoja Pokaż wiadomość
A ja jestem od tygodnia sama - koniec końców facet mnie zostawił.Pisałam już u Was jakiś miesiąc temu. Niby się dogadaliśmy,niby stwierdził,że będziemy razem - przyjechałam do niego,minęły niecałe 3 dni - a on że nie daje rady.Były jego płacze,zapewnienia że mnie kocha,bla bla bla.I co? i wielkie jajo.I tak sobie teraz myślę,że po co mi te wszystkie kolejne potencjalne związki? znowu minie trochę czasu,miesięcy,lat i ktoś kogoś zostawi- a potem będzie mega pustka. 3 letnia znajomość, ''bardzo cię kocham,jesteś dla mnie najważniejsza,srata tata''.... Tak mnie kochał,że w momencie kryzysu wolał odstawić mnie na półkę i uciec od problemu. A ja zostałam - jeszcze bardziej cyniczna niż wcześniej,z przekonaniem,że tak już będzie zawsze z każdym. Moje rozżalenie jest bardzo świeże,mam nadzieję,że z czasem o nim zapomnę. I choć wiem,że z logicznego punktu widzenia to rozstanie kiedyś wyjdzie mi na dobre,to teraz jestem lekko przybita.
Ach, skąd ja to wiem o tych kryzysach i uciekaniu pod spódnicę... Cóż, witamy, flaszki może na pocieszenie nie mamy, ale za to sporo cennych, obserwacji, wskazówek i dobrego słowa
To normalne że masz dołek, jeszcze trochę to potrwa, ale jak nadejdzie lepszy dzień i w tym momencie zechcesz popracować nad sobą, zająć się sobą i ogólnie egoizm totalny to zobaczysz jak się rzecz odmieni.

Drakan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 14:04   #638
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Tylko seksu? I dlatego wpisy "a u mnie dół, dół , dół", albo " czemu jestem wkurzona i zła, gdy ta dziewczyna siedzi u P.?"
Tak, seksu, bo gdy jestem u P., nigdy nie jestem ot tak, po prostu, po "przyjacielsku" owszem, lubię być z nim i spędzać z nim czas, ale zawsze uprawiamy seks, dlatego dołuję się, że widzimy się max 2 razy w tygodniu, bo brakuje mi tego. Niekoniecznie spędzania czasu, bo potrafimy spotkać się na mieście, pójść w ustronne miejsce, pić wino, kochać się, a potem jadę zadowolona do domu.
No i pisałam, że jestem wkurzona. Wczoraj doszły do tego inne problemy (nie związane z P.), było mi ciężko właśnie dlatego, i zaczęłam myśleć również o P., i zaczęłam się dziwić, czemu nie moge płakać chciałabym, kiedys potrafiłam, bo bolało, ale teraz nie mogłam O_o
wtedy zaczęłam się zastanawiać, dlaczego nie mogę. wiesz,. ja lubię wsłuchiwać się w swoje emocje
nie przeczę, że jest łatwo, ale nie ma tych uczuć, które były kiedyś. Zbyt wiele razy mnie zawiódł, więc... po prostu lubię spędzać z nim czas. hmmm... nie lubiłabym, gdybysmy nie uprawiali seksu. pewnie w ogóle bym wtedy z nim nie obcowała (raz próbowałam, ale gdy poszłam się z nim spotkać, nie mogłam mu się oprzeć ).
jak mówiłam, kiedyś naprawde bolało i wiele tu o tym pisałam. teraz, gdy wiem, że ona jest u niego, wkurzam się i nie jest mi łatwo, ale to dziwne uczucie. Zawsze powtarzam,że lepsza złość niż smutek. i to prawda.
może zbyt prosto i prymitywnie piszę, ale serducho mnie nie boli, gdy myślę, jakim jest draniem. przyzwyczaiłam się? owszem, piszę, że mam doła i jest mi ciężko (nie jestem wyprana z uczuć), ale nie ma tego kłucia w sercu
Stary 2013-08-23, 14:21   #639
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Chwila, chwila, uprawiacie seks, a on ma inną?
bujdanaresorach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 14:35   #640
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bujdanaresorach Pokaż wiadomość
Chwila, chwila, uprawiacie seks, a on ma inną?
to do mnie? tak
Stary 2013-08-23, 14:40   #641
xkarolinax
Raczkowanie

.

Edytowane przez xkarolinax
Czas edycji: 2013-09-24 o 12:07
xkarolinax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 14:45   #642
ama09
Zakorzenienie

Ja miałam dziś pierwszą w pełni przespaną noc, bez koszmarów.
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 14:48   #643
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Powiem Ci szczerze ze ten cały P, to ma z toba fantastycznie. Jak to mawiają faceci nie musisz kupowac krowy zeby miec mleko.
Wielu facetów marzyłoby żeby mieć seks a nie mieć dziewczyny...
On ma 2 "dziewczyny".:brzydal : ale cóż, i ja głupia, i ona. Z tym że ona wiele mu o mnie nagadała, jaka jestem fe i be, sama potem się przyznała, że chciała, żeby po tym, co mu powiedziała, zerwał ze mną. Nie wyszło jej to
Cóż, sama rozumiem, że robię źle. Ale nie, nie, już szukam normalnego faceta. I wciąż staram się zerwać z P. W poniedziałek już mu powiedziałam, że to koniec i ma mi nie pisać (naprawdę nie chciałam, żeby pisał), ale wieczorem zaprosił mnie na piwo. Ja naprawdę nie myślałam, że będziemy uprawiać seks, myślałam, że spotkamy się, schlejemy i pojadę do domu.
ale... wyszło tak, że pozwoliłam mu, żeby ze mną flirtował. Jest wtedy taki śmieszny, widze, jak się stara, i trochę mi go żal. Nie potrzebuję tych "starań", tylko seksu, ale on pewnie czuł się winny, bo zaczął gadać o tym, ze chciałby mieć ze mną dziecko i byłabym cudowną żoną
Stary 2013-08-23, 15:00   #644
Weronka9292
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
Ja miałam dziś pierwszą w pełni przespaną noc, bez koszmarów.
Mam nadzieję że będzie już tylko lepiej
Weronka9292 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 15:03   #645
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Cytat:
Powiem Ci szczerze ze ten cały P, to ma z toba fantastycznie. Jak to mawiają faceci nie musisz kupowac krowy zeby miec mleko.
Wielu facetów marzyłoby żeby mieć seks a nie mieć dziewczyny...
Prawda?
W dodatku, on MA dziewczynę. Taki szczegół
Cytat:
On ma 2 "dziewczyny".:brzydal : ale cóż, i ja głupia, i ona. Z tym że ona wiele mu o mnie nagadała, jaka jestem fe i be, sama potem się przyznała, że chciała, żeby po tym, co mu powiedziała, zerwał ze mną. Nie wyszło jej to
Cóż, sama rozumiem, że robię źle. Ale nie, nie, już szukam normalnego faceta. I wciąż staram się zerwać z P. W poniedziałek już mu powiedziałam, że to koniec i ma mi nie pisać (naprawdę nie chciałam, żeby pisał), ale wieczorem zaprosił mnie na piwo. Ja naprawdę nie myślałam, że będziemy uprawiać seks, myślałam, że spotkamy się, schlejemy i pojadę do domu.
ale... wyszło tak, że pozwoliłam mu, żeby ze mną flirtował. Jest wtedy taki śmieszny, widze, jak się stara, i trochę mi go żal. Nie potrzebuję tych "starań", tylko seksu, ale on pewnie czuł się winny, bo zaczął gadać o tym, ze chciałby mieć ze mną dziecko i byłabym cudowną żoną
Robisz sobie straszne kuku. A facet wniebowzięty, ma dwie chętne laski.
Stary 2013-08-23, 15:04   #646
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Huh, ja mam 175. Ale uwielbiam nosić wysokie szpilki. Wiec minimum te 185
Uważam że to mężczyzna powinien być bardziej "za" kobietą niż na odwrót.
Czyli ON ma się bardziej starać w fazie początkowej.
Wszystko fajnie, tylko nie bierzesz pod uwagę tego, że możesz się po prostu zakochać?
I co wtedy, skreślisz przystojnego, mądrego i szarmanckiego faceta, bo ma 1,78m? Skreślisz faceta, bo lubisz wysokie szpilki?
Rozumiem eliminację pod kątem wykształcenia, hobby i planów na życie, ale żeby kryterium wyboru była możliwość założenia szpilek...

W takich momentach cieszę się, że jestem niska i nie mam szpilkowych dylematów i że faceci, których znam, nie klasyfikują kobiet pod kątem wzrostu modelki. Zarówno ci niewykształceni, jak i nadziani i przystojni. Jak byłam z bardzo wysokim chłopakiem, to nigdy nie wypomniał mi wzrostu, choć wiem, że jego ideał to długonoga blondynka o elfiej buzi (moje przeciwieństwo, jego żona też jest daleka od ideału).
Cytat:
(Mam skłonność "do dawania", niestety tym samym oczekuje ze otrzymam tyle samo. I wtedy sie zawodze. A po błedach z exem widze, ze na początku nie warto isc na kompromis)
Związek to stałe kompromisy, ustalanie granic i wypełnianie luk. Chociaż nie lubię słowa "kompromis", bo teoretycznie wiąże się on ze stratą dla obu stron, a trzeba się dopasować tak, by wszyscy osiągnęli swoje cele.

Czasem nie dokonujemy ustępstwa, tylko błędy wywołujące efekt kuli śnieżnej, ale przecież wiele z nich da się przewidzieć po racjonalnym przemyśleniu. Można "dawać" bez wchodzenia sobie na głowę.
Cytat:
Jesli chodze na pierwsze randki, i facet hmm "rozsiada sie zbyt swobodnie" jest to niesety dla mnie oznakiem braku szacunku.
Jesli na pierwszych randkach klnie, oznacza to dla mnie brak szacunku.
Całkiem logiczne, w końcu tępy dres raczej nikogo tutaj nie zainteresuje.
Cytat:
Jesli na pierwszych randkach za mnie nie placi, nie odprowadza mnie na przystanek tramwajowy... NIE MA SENSU, nie tego oczekuje.
To takie bzdury, drobnostki. Ale dają ogólne pojęcie o drugim człowieku.
Jeśli wymagasz płacenia za Ciebie, to i facet może mieć staromodne wymagania wobec Ciebie, na przykład on płaci za zakupy i zasypuje Cię kwiatami, a Ty gotujesz, myjesz naczynia i sprzątasz dom.
Stary 2013-08-23, 15:44   #647
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bujdanaresorach Pokaż wiadomość
Prawda?
W dodatku, on MA dziewczynę. Taki szczegół

Robisz sobie straszne kuku. A facet wniebowzięty, ma dwie chętne laski.
On oficjalnie nie ma dziewczyny
Kuku mowisz? Powtarzam: seks. Lubie sie z nim kochac, bo nie spotkalam jeszcze faceta, ktory az tak by na mnie dzialal ona tak samo, wiec chyba cos w nim jest.
Stary 2013-08-23, 15:48   #648
zyciowo
Raczkowanie

Dziewczyny przepłakałam dziś pół dnia... mija miesiąc od rozstania, pada deszcz, ból mnie wypełnia, wspomnienia i jeszcze piosenka z (chyba) podtekstem od ex. Zapytany o podtekst odpowiedział, że takiego nie było, więc sobie znów coś ubzdurałam. Tylko po co wysłał gdy nie mamy kontaktu? I znów to cholerne myślenie...
zyciowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 15:51   #649
Drakan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zyciowo Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepłakałam dziś pół dnia... mija miesiąc od rozstania, pada deszcz, ból mnie wypełnia, wspomnienia i jeszcze piosenka z (chyba) podtekstem od ex. Zapytany o podtekst odpowiedział, że takiego nie było, więc sobie znów coś ubzdurałam. Tylko po co wysłał gdy nie mamy kontaktu? I znów to cholerne myślenie...
Dobrze, że jesteś. Jak już wpadłaś, to rzuć na pierwszą stronę pierwszy tekst z tego postu - https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=565
Wszystkie dziewczyny się nim tu zachwycały, a i tobie się też dziś przyda

Stary 2013-08-23, 15:58   #650
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Cytat:
On oficjalnie nie ma dziewczyny
Kuku mowisz? Powtarzam: seks. Lubie sie z nim kochac, bo nie spotkalam jeszcze faceta, ktory az tak by na mnie dzialal ona tak samo, wiec chyba cos w nim jest.
To jeszcze lepiej się chłopina ustawił
Stary 2013-08-23, 16:16   #651
zyciowo
Raczkowanie

Anioł był pod wrażeniem, a te chłopy takie ślepe, że nie widzą co tracą.
Stary 2013-08-23, 16:35   #652
Drakan
Zadomowienie

Cytat:
Jak tylko w cycki zapatrzeni...

Stary 2013-08-23, 16:54   #653
Weronka9292
Raczkowanie

Cytat:
Mam cały czas nadzieję że zobaczą, zresztą wiele razy się o tym przekonałam, że WIDZĄ co tracą, niestety przeważnie po fakcie

Edytowane przez Weronka9292
Czas edycji: 2013-08-23 o 16:57
Stary 2013-08-23, 16:58   #654
Olvnia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronka9292 Pokaż wiadomość
Mam cały czas nadzieję, zresztą wiele razy się o tym przekonałam, że WIDZĄ co tracą, niestety przeważnie po fakcie
Też mi się wydaje,że mój eks zda sobie sprawę z tego co stracił,drugiej takiej już nie spotka Pewnie to go wtedy zaboli,że o mnie nie walczył.Mówi się,że tak naprawdę docenia się co się miało dopiero jak się to straci,może coś w tym jest?

Dzisiaj imprezka
Książki przeczytane od 07.2014: 40

Edytowane przez Olvnia
Czas edycji: 2013-08-23 o 17:02
Olvnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 17:14   #655
zyciowo
Raczkowanie

Cytat:
Mam cały czas nadzieję że zobaczą, zresztą wiele razy się o tym przekonałam, że WIDZĄ co tracą, niestety przeważnie po fakcie
Myślicie? Mi się wydaje, że nawet jak zdadzą sobie sprawę to męska duma gdy to oni zerwali nie pozwala im się do tego przyznać. Po cichu faktycznie liczę na to, że będzie żałował, jakaś forma satysfakcji się za tym kryje.
Stary 2013-08-23, 17:20   #656
Weronka9292
Raczkowanie

Cytat:
Myślicie? Mi się wydaje, że nawet jak zdadzą sobie sprawę to męska duma gdy to oni zerwali nie pozwala im się do tego przyznać. Po cichu faktycznie liczę na to, że będzie żałował, jakaś forma satysfakcji się za tym kryje.
Ja się przekonałam że mój ex żałuje po tym, jak próbował podtrzymać ze mną kontakt, i po jego zrezygnowaniu gdy dałam mu znać że nic z tego. Nie powiem, czuję się z tym lepiej - bo mimo że on zerwał związek, to ja ostatecznie zerwałam z nim kontakt. I mam świadomość, że może nie tyle on żałuje naszego związku, to zdał sobie sprawę że zrobił źle i że nic już nie będzie takie samo. Zawsze coś

Olvnia, baw się dobrze
Stary 2013-08-23, 17:20   #657
Drakan
Zadomowienie

Cytat:
Cóż, mój jak na swoją była się obraził później żałował. Ale do niej już nie wrócił, bo za późno, bo się wstydził i tym podobne. Mi pewnie też tak zrobi, ale możliwe że mi już będzie wisieć

Stary 2013-08-23, 17:21   #658
Olvnia
Zadomowienie

Cytat:
Z tym też się zgadzam,oni mają jakiś dziwnie pojmowany honor i boją się przyznać do błędu,to chore,bo dla miłości chyba warto...? raczej się tego nie dowiemy.

Weronka9292,dzięki ;*
Książki przeczytane od 07.2014: 40

Edytowane przez Olvnia
Czas edycji: 2013-08-23 o 17:22
Olvnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 18:02   #659
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Od kilku dni, to nic Mnie suszy od ponad dwóch miesięcy
Cytat:
Napisane przez Olvnia Pokaż wiadomość
Też mi się wydaje,że mój eks zda sobie sprawę z tego co stracił,drugiej takiej już nie spotka Pewnie to go wtedy zaboli,że o mnie nie walczył.Mówi się,że tak naprawdę docenia się co się miało dopiero jak się to straci,może coś w tym jest?
Ja też mam nadzieję, że pożałuje, co mi zrobił i pożałuje, że szukał sobie wrażeń poza naszym związkiem. Jego rodzina i przyjaciele mnie uwielbiali i nawet teraz po rozstaniu wpadają się przywitać, jeśli go odwiedzają.

Ja się dzisiaj podzielę z Wami moim mały sukcesem Cały dzień mam dobry humor i chociaż w pracy często o nim myślałam, to już jednak nie całe 8 godzin, jak wcześniej i już nie tak intensywnie i z takim bólem, jak wcześniej
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 18:20   #660
Betii_
Raczkowanie

Ja dzisiaj napisałam w sprawie naszych nie zakończonych spraw czyli w sprawie tego nieszczęsnego samochodu. Oczywiście telefonu nie odebrał a na smsa nie odpisał jak na razie.
Wkurza mnie to skoro wywalił mnie ze swojego życia to chyba to jest oczywiste że powinien na siebie przepisać ten samochód a nie na mnie dalej żerować.
Dzisiaj stwierdziłam, że koniec tego dobrego. Tak mnie potraktował a ja jeszcze mu mam iść na rękę nie ma mowy. Niech przepisze na swoją nową dziewczynę jak nie ma na kogo, mnie to już nie obchodzi.
Jego rzeczy też zamierzam spakować i zostawić u jego kolegi niech sobie od niego odbiera ja nie chce widzieć jego zakłamanej twarzy.
Betii_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości