|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
ja tak na szybciocha bo sie nie odgruzuje....pochwale się może któras skorzysta z pomysłu. z racji ze wymienilismy okna i wystroj w nich (zamiana na rolety tez ze wzgledu na moja alergie) a nie majac co zrobic z firanka z dziececego pokoju wystawiłam ją na tablicy.pl. napisałam ze zamienie na paczkę pampersa rozm 2. i juz po godz zadzwonił pan że wezmie więc w sumie już za free bedziemy mieli paczuszke
mam zamiar powystawiac jescze kilka rzeczy a to za chusteczki a to za żelik do kąpania.....komus sie przyda a mi zostanie pieniązków w portfelu
|
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Zbieram się na SR,podejdę jeszcze luknąć na rogale do spania,babeczka nie chciała mi ceny przez telefon podać :/
Myślicie że to dobry pomysł na prezent ???? |
|
|
|
#1353 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1354 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę Zuzankowa pościel, podusia złożona, nie ma na niej żadnej aplikacji, na kołderce tylko na środku jest ten misiu, no i ochraniacz
|
#1355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() też tak myślę nie zdążę ciasta dla TŻ zrobić ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#1356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[COLOR="Silver"]Dziewczyny do tego http://allegro.pl/przewijak-ikea-sun...482036911.html to chyba pasuje przewijak 50x80 a nie 50x70?
|
|
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile dałaś? paulina trzymam kciukasy i tak pewnie potrzymają Cie 3 dni, bo za tyle im płacą![]() Właśnie ktoś dzwonił do domofonu, a raczej blednie wpisywał kod. Wychodzę, bo teściowi się zdarza popić i zapomina... Otwieram drzwi na dole, a tam koleś włazi: Ja- a pan pod jaki numer? Gośc - pod 2. J: A do kogo? G: Do córki. Ja takie oczy na niego i mówię: A nazwisko? G: A co to panią interesuje? J: a bo ja meiszkam pod dwójką i nie przypominam sobie, aby był pan moim tata... Gość się czerwony zrobił i stwierdził, że pomylił klatki.,... Wkurzam sie, bo za 480 zł znalazłam sliczny wózek z fotelikiem a nie moge go kupić, bo nie mam kasy
|
|
|
|
|
#1358 |
|
Zadomowienie
|
Lineczka mam pytanie do Ciebie, bo jako połowica swego męża jesteś ekspertem
![]() Szwagierka stwierdziła, że może nam dać samą gondolę z xlandera, bo ona używa spacerówki. I, jeśli sobie kupimy spacerówkę, to tam możemy wpiąć gondolę. Ale czy tak można? Do samej spacerówki [niewielofunkcyjnej] gondolę zapodać? |
|
|
|
#1359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1360 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kobietki
Ja tak na szybciocha, pochwalić się po wizycie u lekarza, trochę nadrobiłam, ale nie mam jak Panowie montuja okna w domu i jest z lekka rozp.idziel Maluszki mają sie znakomicie, mała wazy 750 gram, mały 850 ![]() Mały się obrócił główką do dołu, a malutka jeszcze ma główkę nad pępkiem ![]() Dostałam od lekarki zdjęcie siusiaka, mam pokazać mężowi żeby był dumny z jego przyrodzenia, bo pdobno duży :P :P (haha nie wiem po kim <lol> )W sumie na 26 tc przytyłam 4,5 kg. Pani doktor zadowolona bo z moją wagą startową, mega dużą, to ona myslała, że bede tyła w mega szybkim tempie a tu niespodzianka :P nawet zapytała czy się odchudzam ?! ja jej na to, że jeżeli zjedzenie co wieczór paczki rodzynek w czekoladzie i kilku innych niezbyt zdrowych rzeczy to dieta, to owszem Jedyny problem jaki widzimy razem to powiększający się żylak na nodze, który już się robi ciepły Pewnie mnie też zlinczujecie , ale chciała zakładać pessar, uznałam, że najpierw niech mnie zbada i zobaczy czy jest konieczność, bo cały czas powtarza, że szyjka piękna i długa. Zbadała usg dowcipnie i okazało się ze ma 4,5 cm. Jest idealna. To powiedziałam, ze póki taka dobra to nie chce zakładać. Przytaknęła i powiedziała ze co wizytę będzie badać przez usg, żeby wiedzieć czy się skraca i ewentualnie założymy.
|
|
|
|
#1361 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A ja już ogarnięta,wykąpana,pazurk i pomalowane jeszcze tylko make up i pomału zbieramy się do znajomych. ![]() Zapewne jutro zajrzę na chwilkę. Miłego dnia
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#1362 |
|
Zadomowienie
|
Kolejne dziecko u wrześniówek.. Drugie dzisiaj
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Dzięki dziewczyny
Nadrobiłam.... Gratuluję udanych wizyt ![]() Acelinko - buziaki urodzinowe dla córci Beatka - uważam, że przesadzili z tym hospitalizowaniem mnie mogli kazać mierzyć w domu i ewentualnie w poniedzialek sie zgłosić do lekarza... ciekawe od czego tak skoczyło ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ide czytac
|
|
|
|
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
Basiaaa!! Super! Leż, odpoczywaj, hoduj swe małe bakłażany
![]() Mya, fajny wózek TŻ tak mnie rozśmieszył, że się posikałam...
|
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy mogę brać magnez profilaktycznie żeby skurcze się nie pojawiły? Lekarz nic nie mówił o tym, ale się zastanawiam.
|
|
|
|
#1369 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za wszystkie opinie nt. sypialni
nasturcja, no właśnie wprowadziliśmy ciut koloru - głównie ze względu na Ninę już tym. A teraz jest zdecydowanie przytulniej i jaśniej I te półki to tylko pozory - to jest wszystko co mamy No, jeszcze łóżeczko, przewijak i wanienkę. I finito De - możesz druknąć ulotkę nospy i pokazać lekarzowi - http://www.d oz.pl/le ki/p438-No-SPA_tabletki (dwie spacje, inaczej mi krzaczyło) ktosiula - ja też nie załapałam się na foty, tel mi nie wyświetlał paulina - żebyś szybko wyszła ![]() Zaraz mi nogi z tyłka wyjdą, a plecy eksplodują Chyba za dużo dziś na siebie wzięłam Ale mieszkanie już jako tako wygląda. Męża jeszcze zagonię do zmywania, bo ja wstać z łóżka nie mogę, a co dopiero stać przy zlewie
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-08-23 o 17:57 |
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Juz są mamy maj czerwiec
![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Zaraz skopie mojego psa, bo od 20 minut zaczepia mnie piłką prawie wkładając mi ją na głowę, a mnie to doprowadza do szału
|
|
|
|
#1372 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ACELINKA STO LAT DLA NATALII
![]() Cytat:
mam nadzieję, ze Ci szybko przejdzie, nie mogą Cię zamknąc w szpitalu bo idziemy razem na warsztaty :P:PCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ASMag Forte jest bez recepty, ale uwaga na dawkowanie. Ja na początku brałam 2 x 2 tabletki i skurcze były nadal, dopiero po zwiększeniu do 2 x 3 tabletki pomogło. |
|||||
|
|
|
#1373 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
a bierzesz jakieś inne witaminy jeszcze czy tylko asmag, bo ja mam witaminy ale jest w nich raptem 10mg magnezu.
|
|
|
|
#1375 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Za pościel 65 zł + przesyłka kurierem 17 chyba Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Możesz też jak coś zażywać Magne B6 nie drogie tez jest, u mnie 60 tabl 17 zł więc cena przystępna a podobno bardzo dobre
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wkurza mnie ten pies nie wiem co zjeśc |
|
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Twój pies to dziś jak mój kot miałam ochotę go walnąć
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Współczuję żylakow Jestem po pierwszym szpitalnym posiłku...uwaga, uwaga dostałam: burgera, frytki, 2 kromki tostowego chleba do tego masełko i dżemik, kawałek ciasta czekoladowego i herbatę na zapojkę nawet połowy nie zjadłam Ciekawe czy małż mi wszystko przywiezie już mu listę wysłałam...jeszcze będę szczegółowo instruować jak będzie pakował ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1380 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Ja też chcę!!!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

mam zamiar powystawiac jescze kilka rzeczy a to za chusteczki a to za żelik do kąpania.....komus sie przyda a mi zostanie pieniązków w portfelu

dopiero trafilam na oddzial, wczesniej bylam w izbie przyjec godzine pod ktg i wyszlo dobrze 

kazal mi lezec bo kobieta w ciazy nie moze sie przepracowywac i to jeszcze przed wlasnym slubem. Zabronil mi wstawac. Zapowiedzial wszystkim kobietom w kuchni ze ide odpoczywac i maja radzic sobie same i wlasnie odkurza i sprzata sam
Nooo idealny przyszly maz 

i tak pewnie potrzymają Cie 3 dni, bo za tyle im płacą

, ale chciała zakładać pessar, uznałam, że najpierw niech mnie zbada i zobaczy czy jest konieczność, bo cały czas powtarza, że szyjka piękna i długa. Zbadała usg dowcipnie i okazało się ze ma 4,5 cm. Jest idealna. To powiedziałam, ze póki taka dobra to nie chce zakładać. Przytaknęła i powiedziała ze co wizytę będzie badać przez usg, żeby wiedzieć czy się skraca i ewentualnie założymy.

już tym. A teraz jest zdecydowanie przytulniej i jaśniej

Ale mieszkanie już jako tako wygląda. Męża jeszcze zagonię do zmywania, bo ja wstać z łóżka nie mogę, a co dopiero stać przy zlewie 
Ja też chcę!!!!