|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
też chcę mieć wygodnie i stabilnie, a nie jeszcze będę szła w kościele i gleba
|
|
|
#2162 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
![]() Chyba wybrałaś... Ale jedź do Byszyc się upewnić Dla mnie to było kryterium, stwierdziłam, że jak tam nic nie znajdę, to już nigdzie nic nie znajdę Szkoda tylko, że cenowo faktycznie drogawo, ale skoro możesz oddać w komis to bym chyba zaryzykowała i poszalała ![]() Choć mnie babka z Caroline powiedziała, że jak PMki kupują takie piękne suknie tak tanio, to często potem im żal je oddawać w komis i sobie zostawiają... Na początku pomyślałam, że to głupie, ale teraz wiem, co miała na myśli... Ale ja moją na 99% oddam ![]() Cytat:
Pisałam o tym, ale rozumiem, że w gąszczu postów mogło umknąć ![]() Przy księżniczkach ważna jest właśnie długość gorsetu, bo bardzo zmienia wygląd całej sukni. Moja ma krótki gorset i dzięki temu ma właśnie niesamowity urok, coś, czego innym brakowało, ale to wszystko zależy od sylwetki, bo u niektórych może 100 razy bardziej pasować dłuższy gorset. Czekaj na tą suknię, w której poczujesz wow, warto Ja nie sądziłam, że będę dobrze wyglądać w księżniczce, ba, w ogóle ich pod uwagę nie brałam, a tu proszę... ![]() A a propos butów, to znalazłam dwa modele, które pokazują styl, w jakim bym chciała butki - albo czerwone szpile, albo takie pantofelki księżniczki błyszczące w szampańskim kolorze Obydwa modele to niemal ideały, bardzo mi się podobają takie zapinane wokół kostki, ale ja chcę obcas max 6cm, a te są wysokie Boję się, że takich nie znajdę...
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-08-23 o 16:38 |
||
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Exist- tak, długość gorsetu czyni cuda. Ja wiem, że nie mogę mieć zbyt krótkiego, bo wtedy wcięcie w talii jest, ale no właśnie: tylko wcięcie, w jednym miejscu, a nie jest podkreślona cała talia
An - pojadę, choćby po to żeby się upewnić czy to to. Chociaż i tak będę mieć tysiąc wątpliwości, a do ślubu to na pewno już będę myślała,że może inną trzeba było kupić No to relacja z mojej wycieczki dzisiejszej ![]() 1. Kreacja Żannet / Długa 59/ Przez telefon powiedziałam, co chcę zmierzyć, Pani przygotowała + poleciła jeszcze jedną sukienkę. Pokazywała różne, ale akurat nic w moim guście nie było. Pani bardzo miła, dobrze doradzała, zarówno z fasonem, jak i z kolorem. Wyszłam zadowolona, wybierając tam jedną sukienkę. 2. Bella Sposa /Filipa 11a/ Poszłam pozytywnie nastawiona po postach polecających panią Kasię i niestety, zawiodłam się. Miałam wrażenie, że Pani jest w ogóle niezadowolona, że przyszłyśmy (mimo, że byłam umówiona). Niektórych sukienek nie było. Zmierzyłam 3 sukienki, jedną bardzo rekomendowaną przez panią. Pani zachwalała, że wyglądam świetnie i mam w niej super talię, a biodra ukryte, ale.. wyglądałam źle i czułam się źle. Wyglądałam ciężko, fakt, talii trochę było, ale to żaden wyczyn, bo mimo szerokich bioder, talię mam niezłą. Nic więcej mi nie pokazała, bo 'dla mojej figury nic już nie ma". Nie wrócę. 3. Karolina / Długa 11a/ Pani bardzo miła, zmierzyłam 3 sukienki, ale w żadnej nie było 'wow'. Niestety już wyprzedaże długo trwają i zostały resztki, a nowej kolekcji jeszcze nie ma, pani kazała zajrzeć w październiku. Nie mam zastrzeżeń. 4. Caroline Outlet / Długa 24/ Nic nie zmierzyłam, bo nic w moim rozmiarze nie było. Była jedna kiecka Justin Alexander, która mi się podoba, rozmiar 42, więc bym weszła, ale pani mówi, że na 100% będzie mała w biuście (mam spory), więc nie było sensu się w nią wciskać. Niemniej jednak pani sympatyczna. 5. Mona /Filipa 2/ Nic nie zmierzyłam, bo pani jakaś dziwna byłam. Nie umawiałam się, więc pytam, czy mogę coś zmierzyć, a ona że tak, ale co. Poprosiłam o dobranie czegoś do mojej figury, a pani w ogóle nie wiedziała nawet co mi polecić i rozkładała ręce. W ogóle rozglądała się po tych sukniach, jakby nie znała towaru w swoim sklepie.. 6. Karina / Długa/ 2 panie były, starsza i młodsza, mierzyłam u młodszej. Pierwsze wrażenie dziwne ![]() Ale później było bardzo miło, zmierzyłam jedną sukienkę wybraną przez siebie (zły wybór), drugą wybraną przez panią (niezła) i trzecią rzutem na taśmę kompletnie 'od czapy'.. księżniczkę. Nie jestem szczupła i nie celowałam w księżniczki w ogóle, bo czułam że źle będę wyglądać, w każdym salonie mi je odradzano. Pani mnie ścisnęła w gorsecie /sznurowany/ i.. 20kg mniej Naprawdę, wyglądałam super. Przypięła mi prowizoryczne ramiączko żeby zobaczyć jak suknia będzie wyglądać podciągnięta do góry. I moim oczom ukazała się świetna talia, a biodra ukryte zostały pod częścią księżniczkową ![]() W Żannet i Karinie najlepsza obsługa i to między sukienkami z tych salonów będę chyba wybierać ![]() Jeszcze zahaczę o Byszyce. |
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam śliczne z kokardką i na malutkim obcasiku-niestety mój rehabilitant zabronił mi kategorycznie w nich chodzić dłużej niż godzinę tylko jak to absolutnie niezbędne I zostaną mi trekingi do sukni!A tak trafiłam-http://imgur.com/BqxfMnx któraś z Was mówiła coś o pomponach, może się przyda
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to chore, zawsze miałam czas nadrabiać,a w tym momencie to jest chyba mój pierwszy post na tym wątku. Także w pełni rozumiem resztę oburzonych dziewczyn. Cytat:
![]() Ja zawsze chciałam oszczędzić na sukni, śledziłam ogłoszenia itp. Moja suknia obiektywnie patrząc nie jest droga, a i tak wolałabym zapłacić mniej |
||
|
|
|
#2167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ej, dziewczyny, przez te Wasze/Nasze dyskusje o gorsetach, teraz wydaje mi się, że źle wybrałam i mogłabym mieć kieckę lepiej podkreślającą talię! Ale mama mówiła, że ta suknia wygląda tak super, bo właśnie ma krótki gorsecik... Pocieszajcie!
![]() Co do niepewności, ja też pewnie będę się odrobinę wahać... ale jak oglądam teraz różne suknie, to każdą porównuję do mojej i niemal każda w tym porównaniu przegrywa... to chyba znak, że dobrze wybrałam ![]() Dotka, to ja byłam tylko w Caroline z tych salonów A w Caroline która pani Cię obsługiwała? Brunetka ok 40-tki, czy młoda blondynka? ![]() Cytat:
Będę siedzieć pół wakacji i robić masowo
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-08-23 o 17:01 |
|
|
|
|
#2168 |
|
Zadomowienie
|
Witam się popołudniowo
Ja buty do ślubu chcę klasyczne białe, myślałam o obcasie ok 8 cm. Normalnie chodzę w wysokich butach 10-13cm. Którejś z Was teściowa powiedziała, że jak to w balerinach do ślubu, za to moja z przerażeniem zapytała czy mam zamiar wystąpić w tak wysokich butach ![]() Pokażę Wam fotki w sukni mojej koleżanki, która miała ślub 5 lipca, byliśmy u niej na kawce i zaproponowała przymiarkę (czemu nie ). Jak już pisałam wcześniej na niej kiecka wyglądała obłędnie, ja natomiast nie poczułam niczego szczególnego mając ją na sobie ![]() Edit: nie chcą mi się dodać zdjęcia wrr, podrzucam linki: http://imageshack.us/photo/my-images/46/d6dv.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/202/m67b.jpg/ Nie wiązałyśmy jej mocno, dlatego taka "rozlazła" z tyłu
Edytowane przez iLoNuS_ktl Czas edycji: 2013-08-23 o 17:04 |
|
|
|
#2169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a na zmianę mam białe baleriny
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na mnie wrażenia nie robi to plucie jadem, napewno nikt mi nie zabroni pisać to co chcę ![]() a tak w ogóle z tego co sie orientuje, jest lista ignorowanych. wtedy nie widac postów osób z tej listy. jak sie komus nie podobaja moje posty, może mnie tam wrzucić edit: tyle w temacie, więcej żadnej chamszczyzny nie bedę komentować ![]() anesthesia- to napewno znak! ja sie boje, że właśnie jak juz kupie, spodoba mi sie inna
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2013-08-23 o 17:26 |
|
|
|
|
#2171 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
że dobrze. skoro inne z nia przegrywają
|
|
#2173 |
|
Wtajemniczenie
|
Uff
Bo już się bałam, że może moje gorsetowe rozterki jednak świadczą o tym, że powinnam była to bardziej przemyśleć... Ale nawet stojąc przed lustrem w pięknej Maron w Byszycach, z dłuższym, mega zasznurowanym gorsetem, cały czas... myślałam o Sincerity To chyba jednak znak, faktycznie
|
|
|
|
#2174 |
|
Rozeznanie
|
Dotka Obie śliczne
Pamiętam jeszcze panią z salonu Żanet super babeczka kupiłam tam kolczyki takie na codzień
|
|
#2175 |
|
Rozeznanie
|
Mam złamane serducho!!!
![]() ![]() Byłam dzisiaj w salonie sukien ślubnych, gdzie mają moją ukochaną suknie zapytać o jej cenę i czy można się umówić na przymiarkę. W odpowiedzi usłyszałam, że jej cena to ok. 5.600zł |
|
|
|
#2176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze jakby ją mocniej zasznurować, to byłoby jeszcze lepiej. Ale skoro nie poczułaś 'wow', no to nie ma co na siłe próbować ![]() Cytat:
Pani naprawdę świetna!Cytat:
Chociaz... popatrzyłam w nasze zestawienie wydatków ślubnych i tam jak byk mam wpisane na sukienkę 3000 An, naprawdę wyglądasz super w kiecce, nie masz czego żałować! Zwłaszcza, że urzekła Cię od razu i chciałas wracac po nią. A czemu rozpaczasz nad gorsetem? W Byszycach mierzyłaś z gorsetem, a myślałaś o Sincerity, więc nie ma co się zastanawiać, tak miało być ![]() Obsługiwała mnie blondynka, no ale w sumie nic nie zmierzyłam
|
|||
|
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2178 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Sama to podświadomie wiem, ale panikara ze mnie, potrzebuję to słyszeć od wszystkich wokół, najlepiej co 5 min ![]() A w ogóle za tydzień w weekend może nas szwagierka odwiedzi to pójdę się jej i mojej siostrze jeszcze pokazać
|
|||
|
|
|
#2179 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2180 |
|
Zadomowienie
|
witam po pracy
Verunka trzymaj się żeby wszystko dobrze poszłoDotka90 zdjęcia katalogowe a nie na Tobie dużo mi nie mówią, ale rozumiem, że nie można było robić, mnie się chyba ta pierwsza suknia bardziej podoba, ale to prawda, że księżniczki i suknie "typu księżniczki" pasują do większości figur pakuję się i o 19:30 jedziemy z TŻ do domów (ta sama miejscowość) a jutro na wesele mojego brata ciotecznego
|
#2181 |
|
Erudycja
|
szyca nie mozesz uszyc?
|
#2182 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ani ja ;( Cytat:
![]() Ja będę zawieszki miała na wszystkich butelkach, ile kupimy butelek, tyle będzie zawieszek. Zastanawiałam się tylko, czy nie zrobić tak, żeby nie nyło na każdej zawieszce tego samego wierszyka... Cytat:
Ale nie wiem jakie chcę dodatki, jaki bukiet, itd. A salę przystrajają sami u mnie.Cytat:
Nie wiem, czy to jest moda, czy nie, bo i niedawno jakiś polski staroć oglądałam i tam też młody czekał z drużbą a PM prowadził ojciec.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2183 |
|
Rozeznanie
|
strasznie się boję, że efekt końcowy mi się nie spodoba
Powiedzieli mi w salonie, że mogą mi uszyć ale musze wybrać z jakiej koronki itp. żeby mogli określić mniej więcej cenę a ja się nie znam na materiałach aż tak, żeby wiedzieć co by mnie zadowoliło.
|
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzos jest pod ochroną...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#2185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja bym poswięciła pieniażki jakby mi sie bardzo spodobała ![]() Może będzie na nią rabat albo uzywana? A jaki to model ?---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- co do figurek na torci to strasznie podoba mi się taka ale zdecydujemy się chyba na taki tort i do niego figurki już nie pasują
Edytowane przez wioliix Czas edycji: 2013-08-23 o 18:38 |
|
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, co jest w Polsce pod ochroną, mam w rodzinie leśniczego ![]() Ale dziewczyny same proponowały wrzos
http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png ŻONA od 30.08.2014 ZARĘCZENI 28.11.2012 RAZEM 17.09.2010 Edytowane przez Panna Izabela Czas edycji: 2013-08-23 o 18:41 |
|
|
|
|
#2187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale z tej kolekcji podoba mi się wieeeele -sądzę że wszystkie mniej więcej w tej cenie :/
|
|
|
|
|
#2188 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postaram się wymyślić coś bardziej odpowiedniego ![]() Cytat:
Nie uważam, żebym kogoś obraziła, nie napisałam ani jednego uszczypliwego zwrotu.... Cieszę się, że powstał klub, w którym osoby uwielbiające pisać, będą to mogły robić, bez przerw i bez względu na wszystko. Aaa ja za starą i opryskliwą żonę się nie uważam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chcę w przyszłym tygodniu jechać na przymiarki, ale cały czas mam wrażenie, że albo w nic nie wcisnę tyłka albo rozczaruję się koszmarnie ![]() Cytat:
Dobry pomysł z tymi ignorowanymi. Masz rację, nie ma co komentować chamszczyzny
|
|||||
|
|
|
#2189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam 10,5 cm szpilki i na zmianę 10 cm na koturnie. Chociaż i tak te koturny to już w ostateczności jeśli stopy mi będą odpadać. Ale są, komfort psychiczny mam
|
|
|
#2190 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
EDIT: Sorki, nie zauważyłam, że powstał klub. ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Wstawiałam zdj garnituru TŻ, taki mniej więcej chcemy kupić, ale żadna nie skomentowała. Brzydki był, czy co? ![]() Jakbyście mogły mi doradzić w kwestii kwiatów byłabym wdzięczna - strasznie podobają mi się hortensje, widziałabym je w swoim bukiecie i kalie też, ale one do siebie chyba nie pasują, co? Salę mam pomarańczową (z ecru chyba), chciałabym się jakoś dopasować do tego koloru z dodatkami
http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png ŻONA od 30.08.2014 ZARĘCZENI 28.11.2012 RAZEM 17.09.2010 Edytowane przez Panna Izabela Czas edycji: 2013-08-23 o 18:57 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

też chcę mieć wygodnie i stabilnie, a nie jeszcze będę szła w kościele i gleba 

Ale ja moją na 99% oddam
Boję się, że takich nie znajdę...

a i mnie pewnie nikt nie pamięta 

żeby wszystko dobrze poszło

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Nie idzie być na bieżąco... Zwolnijmy może trochę