Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-23, 16:26   #2161
hihihi
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez Yellow Me Pokaż wiadomość
może to co powiem będzie nie kobiece ale chcę buty przede wszystkim wygodne - niskie i ze skóry, a wygląd mniej mnie interesuje - mam w nich wytrzymać całą noc a katować moich stóp nie lubię. Także ja też będę brała takie.
no i dobre podejście też chcę mieć wygodnie i stabilnie, a nie jeszcze będę szła w kościele i gleba

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 16:34   #2162
Anesthesia
Wtajemniczenie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Anesthesia - a nie wiem jeszcze
Ale raczej nie koronkowe, bo suknia jest naprawdę zdobna i to już by było za dużo..
(...)
Little zosh - kurczę, serduchem też jestem przy Lolicie.
Hmmm, czyżbym już wybrała?
Choć nie ukrywam, że chciałam tańszą sukienkę..
Aha, no trzeba uważać, żeby nie przesadzić. Ale znowu takie tasiemki solo też mi się średnio podobają, dlatego pytam

Chyba wybrałaś... Ale jedź do Byszyc się upewnić Dla mnie to było kryterium, stwierdziłam, że jak tam nic nie znajdę, to już nigdzie nic nie znajdę Szkoda tylko, że cenowo faktycznie drogawo, ale skoro możesz oddać w komis to bym chyba zaryzykowała i poszalała
Choć mnie babka z Caroline powiedziała, że jak PMki kupują takie piękne suknie tak tanio, to często potem im żal je oddawać w komis i sobie zostawiają... Na początku pomyślałam, że to głupie, ale teraz wiem, co miała na myśli... Ale ja moją na 99% oddam

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
To daj znać co i jak w Byszycach

Ja sama po przymiarkach jestem zdania że w księżniczkach mi najlepiej - ale nie w każdej.
Gorset + sznurowanie = mega talia
A dół księżniczki chowa biodra.
Chociaż, jak gorset ma złą długość to robi niestety taką półkę jeszcze przed biodrami - trzeba na to zwrócić uwagę. Ale generalnie - dla mnie są księżniczki i litera A. Tylko... w A nie ma tego efektu, nie ma wow, nie świecą mi się oczy na to jak wyglądam
Jak coś konkretnego chcesz wiedzieć, to pytaj, ja byłam w Byszycach w środę Pisałam o tym, ale rozumiem, że w gąszczu postów mogło umknąć
Przy księżniczkach ważna jest właśnie długość gorsetu, bo bardzo zmienia wygląd całej sukni. Moja ma krótki gorset i dzięki temu ma właśnie niesamowity urok, coś, czego innym brakowało, ale to wszystko zależy od sylwetki, bo u niektórych może 100 razy bardziej pasować dłuższy gorset.
Czekaj na tą suknię, w której poczujesz wow, warto Ja nie sądziłam, że będę dobrze wyglądać w księżniczce, ba, w ogóle ich pod uwagę nie brałam, a tu proszę...

A a propos butów, to znalazłam dwa modele, które pokazują styl, w jakim bym chciała butki - albo czerwone szpile, albo takie pantofelki księżniczki błyszczące w szampańskim kolorze Obydwa modele to niemal ideały, bardzo mi się podobają takie zapinane wokół kostki, ale ja chcę obcas max 6cm, a te są wysokie Boję się, że takich nie znajdę...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg but2.jpg (63,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg but1.jpg (48,1 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-08-23 o 16:38
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 16:39   #2163
Dotka90
Zakorzenienie

Exist- tak, długość gorsetu czyni cuda. Ja wiem, że nie mogę mieć zbyt krótkiego, bo wtedy wcięcie w talii jest, ale no właśnie: tylko wcięcie, w jednym miejscu, a nie jest podkreślona cała talia

An - pojadę, choćby po to żeby się upewnić czy to to. Chociaż i tak będę mieć tysiąc wątpliwości, a do ślubu to na pewno już będę myślała,że może inną trzeba było kupić no ale cóż, cała ja

No to relacja z mojej wycieczki dzisiejszej

1. Kreacja Żannet / Długa 59/
Przez telefon powiedziałam, co chcę zmierzyć, Pani przygotowała + poleciła jeszcze jedną sukienkę. Pokazywała różne, ale akurat nic w moim guście nie było.
Pani bardzo miła, dobrze doradzała, zarówno z fasonem, jak i z kolorem.
Wyszłam zadowolona, wybierając tam jedną sukienkę.

2. Bella Sposa /Filipa 11a/
Poszłam pozytywnie nastawiona po postach polecających panią Kasię i niestety, zawiodłam się.
Miałam wrażenie, że Pani jest w ogóle niezadowolona, że przyszłyśmy (mimo, że byłam umówiona). Niektórych sukienek nie było.
Zmierzyłam 3 sukienki, jedną bardzo rekomendowaną przez panią. Pani zachwalała, że wyglądam świetnie i mam w niej super talię, a biodra ukryte, ale.. wyglądałam źle i czułam się źle. Wyglądałam ciężko, fakt, talii trochę było, ale to żaden wyczyn, bo mimo szerokich bioder, talię mam niezłą. Nic więcej mi nie pokazała, bo 'dla mojej figury nic już nie ma". Nie wrócę.

3. Karolina / Długa 11a/
Pani bardzo miła, zmierzyłam 3 sukienki, ale w żadnej nie było 'wow'. Niestety już wyprzedaże długo trwają i zostały resztki, a nowej kolekcji jeszcze nie ma, pani kazała zajrzeć w październiku. Nie mam zastrzeżeń.

4. Caroline Outlet / Długa 24/
Nic nie zmierzyłam, bo nic w moim rozmiarze nie było. Była jedna kiecka Justin Alexander, która mi się podoba, rozmiar 42, więc bym weszła, ale pani mówi, że na 100% będzie mała w biuście (mam spory), więc nie było sensu się w nią wciskać.
Niemniej jednak pani sympatyczna.

5. Mona /Filipa 2/
Nic nie zmierzyłam, bo pani jakaś dziwna byłam. Nie umawiałam się, więc pytam, czy mogę coś zmierzyć, a ona że tak, ale co. Poprosiłam o dobranie czegoś do mojej figury, a pani w ogóle nie wiedziała nawet co mi polecić i rozkładała ręce. W ogóle rozglądała się po tych sukniach, jakby nie znała towaru w swoim sklepie..

6. Karina / Długa/
2 panie były, starsza i młodsza, mierzyłam u młodszej. Pierwsze wrażenie dziwne
Ale później było bardzo miło, zmierzyłam jedną sukienkę wybraną przez siebie (zły wybór), drugą wybraną przez panią (niezła) i trzecią rzutem na taśmę kompletnie 'od czapy'.. księżniczkę.
Nie jestem szczupła i nie celowałam w księżniczki w ogóle, bo czułam że źle będę wyglądać, w każdym salonie mi je odradzano.
Pani mnie ścisnęła w gorsecie /sznurowany/ i.. 20kg mniej Naprawdę, wyglądałam super. Przypięła mi prowizoryczne ramiączko żeby zobaczyć jak suknia będzie wyglądać podciągnięta do góry. I moim oczom ukazała się świetna talia, a biodra ukryte zostały pod częścią księżniczkową

W Żannet i Karinie najlepsza obsługa i to między sukienkami z tych salonów będę chyba wybierać
Jeszcze zahaczę o Byszyce.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 16:40   #2164
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
no i dobre podejście też chcę mieć wygodnie i stabilnie, a nie jeszcze będę szła w kościele i gleba
Wygoda to podstawa w butach.
Mam śliczne z kokardką i na malutkim obcasiku-niestety mój rehabilitant zabronił mi kategorycznie w nich chodzić dłużej niż godzinę tylko jak to absolutnie niezbędne I zostaną mi trekingi do sukni!

A tak trafiłam-http://imgur.com/BqxfMnx
któraś z Was mówiła coś o pomponach, może się przyda
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 16:52   #2165
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
Hej

witam się po prawie 2 miesiącach niestety nie miałam możliwości do Was zaglądać a teraz czuję się bardzo nieswojo bo nigogo tu nie znam a i mnie pewnie nikt nie pamięta
Witaj ponownie
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 16:54   #2166
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Misiu bardzo ladnie podsumowalas chyba to jak mysle, ze sie czujemy. Ani ja ani ana909 czy czekolada nie jestesmy tutaj dlugo i czasami mam wrazenie, ze bardziej przeszkadza to, ze dolaczylysmy niz to, ze sie udzielamy. Bylo wiele dobrych pomyslow jak ulatwic czytanie, starsze uzytkowniczki sie do nich nie zawsze stosuja. My staralysmy sie a mimo wszystko ja w miare mozliwosci udzielac na watku. Kilka z nas dzis rano nic nie pisala i nadal malo pisze bo boimy sie kolejnych pretensji ... a jednak mimo, ze my podobno nr1 spamerki nie piszemy, tocza sie tematy poboczne bo samym slubem zyc sie nie da...
Wiesz, wcześniej co chwila ktoś dołączał,a mimo to nie było takich sytuacji,a przynajmniej ja ich nie kojarzę

Dla mnie to chore, zawsze miałam czas nadrabiać,a w tym momencie to jest chyba mój pierwszy post na tym wątku. Także w pełni rozumiem resztę oburzonych dziewczyn.

Cytat:
Little zosh - kurczę, serduchem też jestem przy Lolicie.
Hmmm, czyżbym już wybrała?
Choć nie ukrywam, że chciałam tańszą sukienkę..
Poczekaj, prześpij się z tym. A jak nie będziesz dała rady spać to znak,że to ta
Ja zawsze chciałam oszczędzić na sukni, śledziłam ogłoszenia itp. Moja suknia obiektywnie patrząc nie jest droga, a i tak wolałabym zapłacić mniej Ale w pewnym momencie pomyślałam,że nie jest to też gigantyczna kwota,żeby to tak przeżywać i odpuściłam rozmyślanie.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 16:56   #2167
Anesthesia
Wtajemniczenie

Ej, dziewczyny, przez te Wasze/Nasze dyskusje o gorsetach, teraz wydaje mi się, że źle wybrałam i mogłabym mieć kieckę lepiej podkreślającą talię! Ale mama mówiła, że ta suknia wygląda tak super, bo właśnie ma krótki gorsecik... Pocieszajcie!

Co do niepewności, ja też pewnie będę się odrobinę wahać... ale jak oglądam teraz różne suknie, to każdą porównuję do mojej i niemal każda w tym porównaniu przegrywa... to chyba znak, że dobrze wybrałam

Dotka, to ja byłam tylko w Caroline z tych salonów A w Caroline która pani Cię obsługiwała? Brunetka ok 40-tki, czy młoda blondynka?

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A tak trafiłam-http://imgur.com/BqxfMnx
któraś z Was mówiła coś o pomponach, może się przyda
Też dziś na to trafiłam, super, chyba jednak też zdecyduję się na taką dekorację Będę siedzieć pół wakacji i robić masowo

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-08-23 o 17:01
Stary 2013-08-23, 16:57   #2168
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Witam się popołudniowo

Ja buty do ślubu chcę klasyczne białe, myślałam o obcasie ok 8 cm. Normalnie chodzę w wysokich butach 10-13cm. Którejś z Was teściowa powiedziała, że jak to w balerinach do ślubu, za to moja z przerażeniem zapytała czy mam zamiar wystąpić w tak wysokich butach

Pokażę Wam fotki w sukni mojej koleżanki, która miała ślub 5 lipca, byliśmy u niej na kawce i zaproponowała przymiarkę (czemu nie). Jak już pisałam wcześniej na niej kiecka wyglądała obłędnie, ja natomiast nie poczułam niczego szczególnego mając ją na sobie

Edit: nie chcą mi się dodać zdjęcia wrr, podrzucam linki:

http://imageshack.us/photo/my-images/46/d6dv.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/202/m67b.jpg/

Nie wiązałyśmy jej mocno, dlatego taka "rozlazła" z tyłu

Edytowane przez iLoNuS_ktl
Czas edycji: 2013-08-23 o 17:04
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 17:00   #2169
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja będe miec wysokie obcasy Lubie i umiem się w nich bawić

podobają mi się o takie - z la boda
Ja też będę miała wysokie mają 10cm obcas
a na zmianę mam białe baleriny
Stary 2013-08-23, 17:12   #2170
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

Doszliśmy do porozumienia - tutaj tematy ślubne ! strikte ślubne- co załatwione, co załatwiamy itp. jakies pytania.
Założyłam klub i każdy kto ma ochote może tam dołączyć (wystaczy PW do mnie) i tak będziemy pisać o wszystkim i oniczym - ktoś będzie miał ochote pogadac napisze tam.

Dość już kłótni - mamy cieszyć się ślubem a nie kłócić się o posty i wyznaczać sobie limity tego ile kto może mówić.

Szanujmy się nawzajem bo z wątku szczęśliwych Panien Młodych robi się nam wątek kłócących się starych opryskliwych żon.
misiu, niektóre niby tak zawzięcie nadrabiają posty, siedza cały dzień żeby nadrobić, ale nie zauważyły posta, w którym pisałaś, że mamy JUZ osobny klub

na mnie wrażenia nie robi to plucie jadem, napewno nikt mi nie zabroni pisać to co chcę

a tak w ogóle z tego co sie orientuje, jest lista ignorowanych. wtedy nie widac postów osób z tej listy. jak sie komus nie podobaja moje posty, może mnie tam wrzucić

edit: tyle w temacie, więcej żadnej chamszczyzny nie bedę komentować

anesthesia- to napewno znak! ja sie boje, że właśnie jak juz kupie, spodoba mi sie inna

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2013-08-23 o 17:26
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 17:20   #2171
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
anesthesia- to napewno znak! ja sie boje, że właśnie jak juz kupie, spodoba mi sie inna
Co masz na myśli? Znak, że dobrze wybrałam, czy że źle wybrałam?
Stary 2013-08-23, 17:25   #2172
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Co masz na myśli? Znak, że dobrze wybrałam, czy że źle wybrałam?
że dobrze. skoro inne z nia przegrywają

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-23, 17:29   #2173
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
że dobrze. skoro inne z nia przegrywają
Uff Bo już się bałam, że może moje gorsetowe rozterki jednak świadczą o tym, że powinnam była to bardziej przemyśleć... Ale nawet stojąc przed lustrem w pięknej Maron w Byszycach, z dłuższym, mega zasznurowanym gorsetem, cały czas... myślałam o Sincerity To chyba jednak znak, faktycznie
Stary 2013-08-23, 17:36   #2174
wioliix
Rozeznanie

Dotka Obie śliczne

Pamiętam jeszcze panią z salonu Żanet super babeczka kupiłam tam kolczyki takie na codzień
Stary 2013-08-23, 17:47   #2175
kasia1201
Rozeznanie

Mam złamane serducho!!! Byłam dzisiaj w salonie sukien ślubnych, gdzie mają moją ukochaną suknie zapytać o jej cenę i czy można się umówić na przymiarkę. W odpowiedzi usłyszałam, że jej cena to ok. 5.600zł
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 17:48   #2176
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Pokażę Wam fotki w sukni mojej koleżanki, która miała ślub 5 lipca, byliśmy u niej na kawce i zaproponowała przymiarkę (czemu nie). Jak już pisałam wcześniej na niej kiecka wyglądała obłędnie, ja natomiast nie poczułam niczego szczególnego mając ją na sobie
Jak dla mnie dobrze wyglądasz
Jeszcze jakby ją mocniej zasznurować, to byłoby jeszcze lepiej. Ale skoro nie poczułaś 'wow', no to nie ma co na siłe próbować
Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość
Dotka Obie śliczne

Pamiętam jeszcze panią z salonu Żanet super babeczka kupiłam tam kolczyki takie na codzień
Dzięki Pani naprawdę świetna!
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Poczekaj, prześpij się z tym. A jak nie będziesz dała rady spać to znak,że to ta
Ja zawsze chciałam oszczędzić na sukni, śledziłam ogłoszenia itp. Moja suknia obiektywnie patrząc nie jest droga, a i tak wolałabym zapłacić mniej Ale w pewnym momencie pomyślałam,że nie jest to też gigantyczna kwota,żeby to tak przeżywać i odpuściłam rozmyślanie.
No obiektywnie to ona nie jest jakoś strasznie droga /2900/, ale wolałabym zapłacić mniej Chociaz... popatrzyłam w nasze zestawienie wydatków ślubnych i tam jak byk mam wpisane na sukienkę 3000

An, naprawdę wyglądasz super w kiecce, nie masz czego żałować! Zwłaszcza, że urzekła Cię od razu i chciałas wracac po nią. A czemu rozpaczasz nad gorsetem? W Byszycach mierzyłaś z gorsetem, a myślałaś o Sincerity, więc nie ma co się zastanawiać, tak miało być
Obsługiwała mnie blondynka, no ale w sumie nic nie zmierzyłam
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 17:50   #2177
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Mam złamane serducho!!! Byłam dzisiaj w salonie sukien ślubnych, gdzie mają moją ukochaną suknie zapytać o jej cenę i czy można się umówić na przymiarkę. W odpowiedzi usłyszałam, że jej cena to ok. 5.600zł
ojjj to sporo.

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 17:54   #2178
Anesthesia
Wtajemniczenie

[
Cytat:
Oj, no to cena faktycznie powalająca... a jaki to model?

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość

Edit: nie chcą mi się dodać zdjęcia wrr, podrzucam linki:

http://imageshack.us/photo/my-images/46/d6dv.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/202/m67b.jpg/

Nie wiązałyśmy jej mocno, dlatego taka "rozlazła" z tyłu
Wyglądasz bardzo ładnie, ale faktycznie, "wow" nie ma
Cytat:
Jak dla mnie dobrze wyglądasz
Jeszcze jakby ją mocniej zasznurować, to byłoby jeszcze lepiej. Ale skoro nie poczułaś 'wow', no to nie ma co na siłe próbować
Dzięki Pani naprawdę świetna!

No obiektywnie to ona nie jest jakoś strasznie droga /2900/, ale wolałabym zapłacić mniej Chociaz... popatrzyłam w nasze zestawienie wydatków ślubnych i tam jak byk mam wpisane na sukienkę 3000

An, naprawdę wyglądasz super w kiecce, nie masz czego żałować! Zwłaszcza, że urzekła Cię od razu i chciałas wracac po nią. A czemu rozpaczasz nad gorsetem? W Byszycach mierzyłaś z gorsetem, a myślałaś o Sincerity, więc nie ma co się zastanawiać, tak miało być
Obsługiwała mnie blondynka, no ale w sumie nic nie zmierzyłam
Uff, dzięki Sama to podświadomie wiem, ale panikara ze mnie, potrzebuję to słyszeć od wszystkich wokół, najlepiej co 5 min
A w ogóle za tydzień w weekend może nas szwagierka odwiedzi to pójdę się jej i mojej siostrze jeszcze pokazać
Stary 2013-08-23, 17:58   #2179
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
[Oj, no to cena faktycznie powalająca... a jaki to model?

Maggie Sottero suzette
Stary 2013-08-23, 18:02   #2180
KasiaK_080290
Zadomowienie

witam po pracy

Verunka
trzymaj się żeby wszystko dobrze poszło

Dotka90 zdjęcia katalogowe a nie na Tobie dużo mi nie mówią, ale rozumiem, że nie można było robić, mnie się chyba ta pierwsza suknia bardziej podoba, ale to prawda, że księżniczki i suknie "typu księżniczki" pasują do większości figur

pakuję się i o 19:30 jedziemy z TŻ do domów (ta sama miejscowość) a jutro na wesele mojego brata ciotecznego wszystko będę bacznie obserwować i będzie relacja

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 18:04   #2181
ana909
Erudycja

szyc
Cytat:
a nie mozesz uszyc?
Stary 2013-08-23, 18:18   #2182
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina170 Pokaż wiadomość
elrosa prześlij mi w PW to pudełeczko bo też chce się pozachwycać. TŻ wczoraj był u mnie i nie miałam jak być na bieżąco a nie jestem w stanie tyle nadrobić...
Słuchajcie mamy salę! Ta, w której wczoraj byliśmy spełnia nasze oczekiwania.
Ślub bierzemy 2 sierpnia
Kolor przewodni to fioletowy (myślicie, że będzie pasował to lekko brzoskwiniowych ścian? Jest jeszcze podświetlany sufit na taki delikatny róż więc będzie dawał blask na fioletowe elementy )
Strasznie się cieszę, że nam się udało choć byłam przerażona, że nie zdążymy.
Super, że macie termin

Cytat:
ja nie dostałam zdjęć sukni
ani ja ;(

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
ja tez mam takiego ginka zapisuje sie przez neta na wizyte i mam kontakt z nim ostatnio zdarzylo mi sie dziwne plamienie to radzilam sie mailowo wyniki cytologii tez dostaje na maila

Dlatego ja bede miec naklejki na wodke

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja też chcę takiego gina !

Ja będę zawieszki miała na wszystkich butelkach, ile kupimy butelek, tyle będzie zawieszek. Zastanawiałam się tylko, czy nie zrobić tak, żeby nie nyło na każdej zawieszce tego samego wierszyka...

Cytat:
ja to mam taki problem z wyborem zaproszen bo nie mam koloru przewodniego...i trudno mi cokolwiek wybrac. aaaaa pomysle cos w okolicach pazdziernika jak znajde jakas sensowna dekoratorke :P
TANIA

KOBITY POMOZCIE :d mam piers z kurczaka i potrzebuje zrobic szybki obiad.
i nie moze to byc kurczak z ryzem. Jakies pomysly???
Ja też nie mam żadnego koloru przewodniego. Mam tylko pomarańczową salę, to wszystko Ale nie wiem jakie chcę dodatki, jaki bukiet, itd. A salę przystrajają sami u mnie.

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Z tatą z jednej strony fajnie byłoby iść bo super mamy kontakt, ale z drugiej strony ja to odbieram trochę tak jak przekazywanie kobiety z rą jednego mężczyny drugiemu.... no i co z tym biednym TŻtem, ja sobie będę wchodzić, a on będzie stał sam przy ołtarzu i cała uwaga się skupi tylko na mnie
Mi się właśnie podoba to przekazywanie, mój tata powiedział, że mnie bardzo chętnie zaprowadzi, zawsze tak chciałam Nie wiem, czy to jest moda, czy nie, bo i niedawno jakiś polski staroć oglądałam i tam też młody czekał z drużbą a PM prowadził ojciec.

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Kochana, mnóstwo!

wrzucam inspiracje

EDIT: z tego co sie orientuję wrzos to kwiat jesienny, więc we wrześniu spokojnie można go dostać Jest tez wiele innych kwiatów w takiej kolorystyce, choćby goździki czy hortensje
U mnie wrzosu można zrywać pod dostatkiem, za darmo, bo trochę go rośnie przy lesie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Oglądam figurki na tort, siostra obiecała nam sprawić jakąś śmieszną. Kto to kupuje??!!
http://allegro.pl/swieczka-figurka-m...475570297.html
U mnie jeśli figurek nie będzie już z tortem, to kupię sama, TŻ chce figurki, ja bym chyba wolała inicjały...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 18:20   #2183
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
szyc

a nie mozesz uszyc?
strasznie się boję, że efekt końcowy mi się nie spodoba Powiedzieli mi w salonie, że mogą mi uszyć ale musze wybrać z jakiej koronki itp. żeby mogli określić mniej więcej cenę a ja się nie znam na materiałach aż tak, żeby wiedzieć co by mnie zadowoliło.
Stary 2013-08-23, 18:30   #2184
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
U mnie wrzosu można zrywać pod dostatkiem, za darmo, bo trochę go rośnie przy lesie

U mnie jeśli figurek nie będzie już z tortem, to kupię sama, TŻ chce figurki, ja bym chyba wolała inicjały...
Wrzos jest pod ochroną...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 18:36   #2185
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
strasznie się boję, że efekt końcowy mi się nie spodoba Powiedzieli mi w salonie, że mogą mi uszyć ale musze wybrać z jakiej koronki itp. żeby mogli określić mniej więcej cenę a ja się nie znam na materiałach aż tak, żeby wiedzieć co by mnie zadowoliło.

ja bym poswięciła pieniażki jakby mi sie bardzo spodobała

Może będzie na nią rabat albo uzywana?

A jaki to model?

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

co do figurek na torci to strasznie podoba mi się taka ale zdecydujemy się chyba na taki tort i do niego figurki już nie pasują
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pingwinki.jpg (27,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 376379_490079264366707_1254007548_n.jpg (55,6 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez wioliix
Czas edycji: 2013-08-23 o 18:38
Stary 2013-08-23, 18:38   #2186
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
mi się nie podoba
Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Wrzos jest pod ochroną...
Wiem, co jest w Polsce pod ochroną, mam w rodzinie leśniczego

Ale dziewczyny same proponowały wrzos

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Edytowane przez Panna Izabela
Czas edycji: 2013-08-23 o 18:41
Stary 2013-08-23, 18:46   #2187
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość
ja bym poswięciła pieniażki jakby mi sie bardzo spodobała

Może będzie na nią rabat albo uzywana?

A jaki to model?

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

http://www.sotteroandmidgley.com/dre...?style=JSM1393 oto ona ale z tej kolekcji podoba mi się wieeeele -sądzę że wszystkie mniej więcej w tej cenie :/
Stary 2013-08-23, 18:49   #2188
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Tak dla ścisłości:

"Istotą spamu jest rozsyłanie dużej ilości informacji o jednakowej treści do nieznanych sobie osób. Nie ma znaczenia, jaka jest treść tych wiadomości. Aby określić wiadomość mianem spamu, musi ona spełnić trzy następujące warunki jednocześnie:
  1. Treść wiadomości jest niezależna od tożsamości odbiorcy.
  2. Odbiorca nie wyraził uprzedniej, zamierzonej zgody na otrzymanie tej wiadomości.
  3. Treść wiadomości daje podstawę do przypuszczeń, iż nadawca wskutek jej wysłania może odnieść zyski nieproporcjonalne w stosunku do korzyści odbiorcy."
takze musisz zmienic dla nas okreslenie

Postaram się wymyślić coś bardziej odpowiedniego

Cytat:

Dodaja myśle, że Twój komentarz sprawił dziewczyna dużo przykrości. Ja na ich miejsciu poczułabym sie nie chciana wręcz wyrzucona z forum.
Rozumiem, że pisanie o wszystkim tutaj jest męczące w nadrabianiu... ale nie uważam, że dziewczyny pisały posty w stylu " " więc nie naskakujmy na siebie.

Doszliśmy do porozumienia - tutaj tematy ślubne ! strikte ślubne- co załatwione, co załatwiamy itp. jakies pytania.
Założyłam klub i każdy kto ma ochote może tam dołączyć (wystaczy PW do mnie) i tak będziemy pisać o wszystkim i oniczym - ktoś będzie miał ochote pogadac napisze tam.

Dość już kłótni - mamy cieszyć się ślubem a nie kłócić się o posty i wyznaczać sobie limity tego ile kto może mówić.

Szanujmy się nawzajem bo z wątku szczęśliwych Panien Młodych robi się nam wątek kłócących się starych opryskliwych żon.
Pisząc o szanowaniu, chyba trochę przesadziłaś. Bo ja byłam cały czas fair, nie narzekałam, tylko sugerowałam żeby odrobinę mniej pisać. Ale oczywiście osoby zainteresowane, nawet nie zerknęły na te posty (nie tylko moje), tylko w najlepsze nabijały posty.

Nie uważam, żebym kogoś obraziła, nie napisałam ani jednego uszczypliwego zwrotu....

Cieszę się, że powstał klub, w którym osoby uwielbiające pisać, będą to mogły robić, bez przerw i bez względu na wszystko.

Aaa ja za starą i opryskliwą żonę się nie uważam

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Ale ja rozumiem, ze nie kazdy ma czas i ochote siedziec przed kompem caly dzien, dlatego teraz sie udzielam w klubie i juz. Nie mniej jednak ja odebralam to troche jako atak do nas nowych, poniewaz nadal wiele starszych uzytkowniczek pisze dluuugie cytaty tylko po to, zeby napisac, ze cos jest ladne. Byla mowa o wycinaniu elementow wypowiedzi do ktorych sie nie odnosimy albo po prostu pisanie nicka i odpowiedzi.

Mam wrazenie, ze tematy slubne sa tu walkowane w ta i z powrotem wiele tematow omawiane byl juz z 5-6 razy i to tylko od kad tu jestem, moze niech powstanie w pierwszym poscie regulamin, niech kazda z nas podepnie post z prezentacja tzn. kolorem przewdnim, sala, itp. I niech zapanuje tu porzadek. Tylko niech zasady beda takie same dla wszystkich
To źle to odebrałaś. Każda z nas kiedyś była 'nowa' i nigdy takich akcji nie było.
Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
To daj znać co i jak w Byszycach

Ja sama po przymiarkach jestem zdania że w księżniczkach mi najlepiej - ale nie w każdej.
Gorset + sznurowanie = mega talia
A dół księżniczki chowa biodra.
Chociaż, jak gorset ma złą długość to robi niestety taką półkę jeszcze przed biodrami - trzeba na to zwrócić uwagę. Ale generalnie - dla mnie są księżniczki i litera A. Tylko... w A nie ma tego efektu, nie ma wow, nie świecą mi się oczy na to jak wyglądam
Bedę pamiętała

Chcę w przyszłym tygodniu jechać na przymiarki, ale cały czas mam wrażenie, że albo w nic nie wcisnę tyłka albo rozczaruję się koszmarnie

Cytat:
misiu, niektóre niby tak zawzięcie nadrabiają posty, siedza cały dzień żeby nadrobić, ale nie zauważyły posta, w którym pisałaś, że mamy JUZ osobny klub

na mnie wrażenia nie robi to plucie jadem, napewno nikt mi nie zabroni pisać to co chcę

a tak w ogóle z tego co sie orientuje, jest lista ignorowanych. wtedy nie widac postów osób z tej listy. jak sie komus nie podobaja moje posty, może mnie tam wrzucić

edit: tyle w temacie, więcej żadnej chamszczyzny nie bedę komentować
Wyobraź sobie, że zauważyłam, bo miałam do nadrobienia 1 stronę, a nie 20.

Dobry pomysł z tymi ignorowanymi.

Masz rację, nie ma co komentować chamszczyzny
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 18:52   #2189
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Isusia91 Pokaż wiadomość
Ja też będę miała wysokie mają 10cm obcas
a na zmianę mam białe baleriny
Wiesz, że jak z 10 cm zejdziesz na 0-2 cm to suknia będzie tarzać się po ziemi i będziesz musiała trzymać ją cały czas w ręku, a o tańcach nie ma mowy, chyba że z podtrzymywaniem, a i tak wtedy na bank dół sukni się poniszczy? Suknia jest dopasowywana nie tylko wszerz, także wzdłuż.

Ja mam 10,5 cm szpilki i na zmianę 10 cm na koturnie. Chociaż i tak te koturny to już w ostateczności jeśli stopy mi będą odpadać. Ale są, komfort psychiczny mam
Stary 2013-08-23, 19:23   #2190
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY O CZYM WY PISZECIE, że 33 strony w ciągu 1 dnia?! Nie idzie być na bieżąco... Zwolnijmy może trochę

To taki mój mały apel Wczoraj miałam małe urwanie głowy i nie mogłam być na wizażu, więc stwierdziłam, że wejdę dziś po pracy i nadrobię, a tu takie ilości. Kochane zwolnijmy, proszę!
Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Też myślę o tym że trudno ograniczyć spam i gadanie offtopowe ale przydałoby się. też jestem za tym żeby tu omawiać kwestie ślubne i okołoślubne weselne.
Cytat:
Tylko później często sa pretensje, że jakaś PMka wchodzi i pyta np. o ilość wódki na głowę, a ktoś jej odpisuje 'była o tym mowa wcześniej, przeszukaj wątek'.
No ok, ale nikt nie będzie się cofał przez 40 stron żeby zobaczyć dyskusję o wódce, przebijając się przez ćwiczenia, gotowanie, pranie, urządzanie mieszkania itd.
Też jestem za ograniczeniem spamu. Wchodzę wieczorem na forum, a jak wstaję następnego dnia mam kilkanaście lub kilkadziesiąt stron do nadrobienia. Raz miałam chwilę wolnego w ciągu dnia to nic się nie działo, posty były dodawane bardziej z nudów... Może skupmy się na weselach i ślubach, a jak mamy jakieś pytanie z innej dziedziny czy chcemy się czymś pochwalić - to wybierajmy tylko te ważne kwestie. Wujek Google potrafi podpowiedzieć, co zrobić na obiad, czy kto kiedy i co dziedziczy, itp. Robi się bałagan, bo jak np. nadrabiam i cytuję wczorajsze posty to znów powracamy do tematów z poprzedniego dnia...

EDIT: Sorki, nie zauważyłam, że powstał klub.

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Wstawiałam zdj garnituru TŻ, taki mniej więcej chcemy kupić, ale żadna nie skomentowała. Brzydki był, czy co? Albo to ten spam

Jakbyście mogły mi doradzić w kwestii kwiatów byłabym wdzięczna - strasznie podobają mi się hortensje, widziałabym je w swoim bukiecie i kalie też, ale one do siebie chyba nie pasują, co? Salę mam pomarańczową (z ecru chyba), chciałabym się jakoś dopasować do tego koloru z dodatkami

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Edytowane przez Panna Izabela
Czas edycji: 2013-08-23 o 18:57
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości