Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles) - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-22, 21:29   #2791
karynn
Raczkowanie

Dot.: Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)

Zawsze do usług
karynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 08:36   #2792
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Lasencje ja w ogóle jestem jakaś dziwna. Jak dla mnie illuma tłumi mi zapach i swieca wcale sie tak niedopala do ścianek idealnie. Wole folie pod tym względem chociaż wyglada dużo gorzej. Nie będę inwestować w klosze chociaż są przesliczne gdyż obawialabym sie tego samego.

U mnie dziś Sunwashed Linen. Pięknie! Orzezwiajace, a przy tym ciepłe i pełne słońca. Kojarzą mi sie z dziecinstwem i bezpieczeństwem. Otwartym balonem w upalny dzień. Płyn do pułkania w pełnej okazalosci taki morsko kwiatowy plus powietrze.
Brzmi super

Ja palę z kloszem i nie zauważam słabszego zapachu, dla mnie wszystko jest tak jak bez

Illuma lid mam zimowy, więc na razie nie próbowałam

Lele a jaki masz klosz?

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 09:25   #2793
Herself_and_i
Raczkowanie

A u mnie dzisiaj winogronka w Vineyard
Świeca w drodze, więc mogę spokojnie wykańczać wosk
Stary 2013-08-23, 15:24   #2794
OlaVS
Zadomowienie

Doszła do mnie od Pana Przemka duża świeca Aloe Vera. Bardzo bardzo w moim guście! Kolor zielono-morski ma, a pachnie czymś trudnym do określenia, ewidentnie roślinno-zielonym, ale jednocześnie łagodnym. Nie jest to trawa, nie są to kwiaty... Troszkę może Garden Hideaway mi przypomina, ale wlaśnie mniej trawiasto-kwiatowa jest. Zapach relaksujący i przyjemny. Już uwielbiam.

OlaVS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 16:19   #2795
Nicole`_
Zakorzenienie

W TKMaxxie na Marszałkowskiej 3 duże świece Pure Radiance o zapachu jabłka i cynamonu, 54,99zł (jeśli dobrze pamiętam, coś koło tego)

Kasiulka
, ja dziś byłam w BBW i poszłam zbadać tę świecę Midnight Pomegranate i mam coś ciekawego ci do powiedzenia Są jej dwa rodzaje! Jedna to taka gdzie wosk jest lekko różowawy, a druga gdzie wosk jest biały... ta z różowym pachnie jak moje mydło o tym zapachu, obłędnie A ta z białym ewidentnie ma nutę cynamonu Mają też inne naklejki, ale nazwa ta sama, identyczna.
Stary 2013-08-23, 16:38   #2796
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlaVS Pokaż wiadomość
Doszła do mnie od Pana Przemka duża świeca Aloe Vera. Bardzo bardzo w moim guście! Kolor zielono-morski ma, a pachnie czymś trudnym do określenia, ewidentnie roślinno-zielonym, ale jednocześnie łagodnym. Nie jest to trawa, nie są to kwiaty... Troszkę może Garden Hideaway mi przypomina, ale wlaśnie mniej trawiasto-kwiatowa jest. Zapach relaksujący i przyjemny. Już uwielbiam.

Brzmi przecudownie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
W TKMaxxie na Marszałkowskiej 3 duże świece Pure Radiance o zapachu jabłka i cynamonu, 54,99zł (jeśli dobrze pamiętam, coś koło tego)

Kasiulka
, ja dziś byłam w BBW i poszłam zbadać tę świecę Midnight Pomegranate i mam coś ciekawego ci do powiedzenia Są jej dwa rodzaje! Jedna to taka gdzie wosk jest lekko różowawy, a druga gdzie wosk jest biały... ta z różowym pachnie jak moje mydło o tym zapachu, obłędnie A ta z białym ewidentnie ma nutę cynamonu Mają też inne naklejki, ale nazwa ta sama, identyczna.
Kochana a to naprawdę ciekawe. Wiesz co, specjalnie wyciagnelam te świece i moja ma kolor lekko rozowawy więc powinna być ta pierwsza swieca. Jednak ja tam wyczuwam ciut cynamonu ciekawe jak będzie przy paleniu.

Ogólnie to Wam powiem, ze dziś zakładam spór na ebay. 5 tygodni oczekiwania, 60 dolarów wysyłka, niby sprawdzona sprzedająca z tysiącami komentarzy. Numeru wysyłki jednak od niej nie uzyskałam i zakładam spór zanim mój czas na to sie skończy i stracę gruba kasę. Mam nadzieje ze odzyskam pieniądze.

Edytowane przez Kasiulka22
Czas edycji: 2013-08-23 o 16:40
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 16:42   #2797
sabbatha
Zakorzenienie

a szybko Pan Przemek wysyła zamówienia?

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

kasę odzyskasz, ebay ma dobry system oddawania kasy

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 16:50   #2798
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sabbatha Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Mnie wysłał od razu po wpłacie, tzn tego samego dnia.
Kasiulko22, trzymam kciuki.
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 17:06   #2799
Jagoda_w6
Zaczytana online

Cytat:

Mnie zawsze wysyła do 1-2dni od wpłaty,czasami nawet tego samego dnia,więc ekspresowo

Piąta pora roku - miłość ♥

Jagoda_w6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 17:27   #2800
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez dobbinka Pokaż wiadomość
Mnie wysłał od razu po wpłacie, tzn tego samego dnia.
Kasiulko22, trzymam kciuki.

Dziękuje kochane moje. Pocieszacie mnie. Pal sześć już woski, grunt żebym gotówki nie utopila.

Pan Przemek wysyła szybciutko ostatnio czekałam najdłużej ze wszystkich razow tzn. wysłał na 3 dzień po wplacie, ale ogólnie na drugi dzień po wpłaceniu kasiory wysyłka leci.

Stary 2013-08-23, 17:50   #2801
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana a to naprawdę ciekawe. Wiesz co, specjalnie wyciagnelam te świece i moja ma kolor lekko rozowawy więc powinna być ta pierwsza swieca. Jednak ja tam wyczuwam ciut cynamonu ciekawe jak będzie przy paleniu.
No to nie wiem, może ja sobie coś wmawiam Ale w białej czułam trochę cynamon, w tej różowawej wcale a wcale
Stary 2013-08-23, 18:04   #2802
Kasiulka22
Zakorzenienie

Spór założony czekam na dalszy rozwój wypadków. Teraz mam dostać jakąś odpowiedź od sprzedającej, później mogę dalej działać. Szkoda tylko, że moja pierwsza transakcja na ebay tak się kończy. Dorotie85 robiła u tej sprzedającej zakupy (w drugiej części wątku czytałam) i dostała swoją paczkę w 8 dni, ale teraz kobieta coś kręci. Zamilkła po prośbie o numer wysyłki.

Stary 2013-08-23, 18:12   #2803
Jagoda_w6
Zaczytana online

Cytat:
Brzmi przecudownie

Ogólnie to Wam powiem, ze dziś zakładam spór na ebay. 5 tygodni oczekiwania, 60 dolarów wysyłka, niby sprawdzona sprzedająca z tysiącami komentarzy. Numeru wysyłki jednak od niej nie uzyskałam i zakładam spór zanim mój czas na to sie skończy i stracę gruba kasę. Mam nadzieje ze odzyskam pieniądze.
Ale mi Ciebie szkoda - tak się cieszyłaś na woski i czekałaś zniecierpliwiona... Nie zrażaj się jednak,na pewno wszystko się wyjaśni i poniuchasz setki zapachów

Stary 2013-08-23, 18:16   #2804
dobbinka
Zakorzenienie

W ogóle jakoś ludzie zrobili się mniej uczciwi albo pecha mam. Od ponad 10 lat kupuję przez internet (ilość produktów pewnie idzie w tysiące już) i raz mi się zdarzyło, że towar nie doszedł, ale sprzedawca bez ceregieli przesłał drugi egzemplarz natychmiast. A teraz, w ciągu kilku miesięcy już trzeci raz mam duże problemy z transakcją. Ostatnio dostałam kolejne tłumaczenie (typu: poczta/kurier niesolidni, bank parszywy i połowa rodziny w szpitalach), a potem ciiiiiisza.

Edytowane przez dobbinka
Czas edycji: 2013-08-23 o 18:17
Stary 2013-08-23, 18:16   #2805
Jagoda_w6
Zaczytana online

Wykończyłam wosk Wild Passion Fruit - przyjemny, letni,ale nie będę za nim płakać

Stary 2013-08-23, 18:24   #2806
OlaVS
Zadomowienie

Palę dalej Aloe Vera. Do nieokreślonej zieloności dołączyła nuta rozgrzanego suchego drewna. Czuję się jak w saunie. Bosko! Cudowny, cudowny zapach!

OlaVS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 19:11   #2807
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Zamordowałaś mnie tym faktem super sprawa takie wzorki, cudowny klimat
Bardzo fajne

Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
)

Lele a jaki masz klosz?
Cały stojak- brązowe motyle

No to odpalamy First Down.
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 19:18   #2808
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagoda_w6 Pokaż wiadomość
Ale mi Ciebie szkoda - tak się cieszyłaś na woski i czekałaś zniecierpliwiona... Nie zrażaj się jednak,na pewno wszystko się wyjaśni i poniuchasz setki zapachów
Dzięki kochana, a myślisz ze ta paczka jeszcze odleci? Sprzedająca już mi odpisala w sporze ze była w szpitalu, ze wysłała paczkę. Żadnych konkretów to samo mi pisała już wcześniej. Poprosiłam o dowód nadania. Spór założyłam bo za kilka dni mija mi możliwość jego założenia i wtedy zostanę z ręka w nocniku, bez kasy i woskow.

Cytat:
Napisane przez OlaVS Pokaż wiadomość
Palę dalej Aloe Vera. Do nieokreślonej zieloności dołączyła nuta rozgrzanego suchego drewna. Czuję się jak w saunie. Bosko! Cudowny, cudowny zapach!
Kus dalej Paskudo .

Czas edycji: 2013-08-23 o 19:19
Stary 2013-08-23, 20:38   #2809
Jagoda_w6
Zaczytana online

Cytat:
Dzięki kochana, a myślisz ze ta paczka jeszcze odleci? Sprzedająca już mi odpisala w sporze ze była w szpitalu, ze wysłała paczkę. Żadnych konkretów to samo mi pisała już wcześniej. Poprosiłam o dowód nadania. Spór założyłam bo za kilka dni mija mi możliwość jego założenia i wtedy zostanę z ręka w nocniku, bez kasy i woskow.
Może celnicy przejęli paczkę i dlatego trwa to tak długo? (o ile zamawiałaś z USA,bo już nie pamiętam). Napisałabym raz jeszcze do sprzedawcy z prośbą / lub żądaniem wyjaśnienia sytuacji, przesłania nr przesyłki itd.

Stary 2013-08-23, 21:39   #2810
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Może celnicy przejęli paczkę i dlatego trwa to tak długo? (o ile zamawiałaś z USA,bo już nie pamiętam). Napisałabym raz jeszcze do sprzedawcy z prośbą / lub żądaniem wyjaśnienia sytuacji, przesłania nr przesyłki itd.
Tak, tak z USA. Jeśli celnicy przejeliby paczkę to miałabym pecha na maksa. Najpierw choroba sprzedajacej. powrót paczki do niej po złym nadaniu przez jej narzeczonego.

Wiecie co mi sie teraz pojawiło na ebay. Informacja o nadaniu paczki przy każdym przedmiocie, niby została wysłana, zgadnijcie kiedy? Dzisiaj to są jakieś żarty.

Przysięgam,ze zaraz mnie rozsadzi ze złości. 5 tygodni czekania zwodzenia, a wysłała dziś. Paczka jest w jakimś magazynie USA. Prawie 200 zł za paczkę... Nie mam słów.

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Laska najzwyczajniej w świecie chciała mnie okraść. Zobaczyła, ze mam zero komentarzy i liczyła na to, ze paczki nie wyśle, a zanim ja zaorientuje sie o czymś takim jak spór ona z moja kasa pobiegnie w stronę tęczy nie wiecie czy mam jakieś szanse na odzyskanie kasy za wysyłke? Wysłała mi po 5 tygodniach bezczelnie kłamiac ze paczka wysłana i ze mi dołożyła gratisy. Boje sie teraz ze dostanę 5 woskow w paczce zamiast 60.

Czas edycji: 2013-08-23 o 21:27
Stary 2013-08-23, 21:42   #2811
Jagoda_w6
Zaczytana online

Cytat:
Tak, tak z USA. Jeśli celnicy przejeliby paczkę to miałabym pecha na maksa. Najpierw choroba sprzedajacej. powrót paczki do niej po złym nadaniu przez jej narzeczonego.

Wiecie co mi sie teraz pojawiło na ebay. Informacja o nadaniu paczki przy każdym przedmiocie, niby została wysłana, zgadnijcie kiedy? Dzisiaj to są jakieś żarty.

Przysięgam,ze zaraz mnie rozsadzi ze złości. 5 tygodni czekania zwodzenia, a wysłała dziś. Paczka jest w jakimś magazynie USA. Prawie 200 zł za paczkę... Nie mam słów.

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Laska najzwyczajniej w świecie chciała mnie okraść. Zobaczyła, ze mam zero komentarzy i liczyła na to, ze paczki nie wyśle, a zanim ja zaorientuje sie o czymś takim jak spór ona z moja kasa pobiegnie w stronę tęczy nie wiecie czy mam jakieś szanse na odzyskanie kasy za wysyłke? Wysłała mi po 5 tygodniach bezczelnie kłamiac ze paczka wysłana i ze mi dołożyła gratisy. Boje sie teraz ze dostanę 5 woskow w paczce zamiast 60.
Hm... Jedyne wyjście to żądanie wyjaśnienia tej sytuacji,tylko bądź stanowcza. A później cierpliwe (ponowne) oczekiwanie. Oby wszystko dotarło w takim stanie jak zamówiłaś. Nie masz też pewności,że chciała Cię oszukać lub oszukała,okaże się jak paczka dotrze. Może należy do osób,które nie wywiązują się z terminów i w nosie mają to,kiedy wyślą,bo winę mogą zrzucić na wielką odległość.Nie znoszę sprzedawców,którzy tak kręcą i przeginają,a ktoś czeka i martwi się o swoje zamówienie oraz pieniądze. Jakby ciężko było przeprosić za zwłokę.

Edytowane przez Jagoda_w6
Czas edycji: 2013-08-23 o 21:44
Stary 2013-08-23, 21:48   #2812
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ona mnie już oszukała, kręcąc że paczka jest wysłana, że dołożyła mi gratisy za zwłokę, nie wróciła do niej itp. mam te maile wysyłane za pośrednictwem ebay. Niby taka porządna sprzedająca, z tysiącem komentarzy. Chociaż ostatnio zaczęła dostawać negatywy.

Spór zostaje na ebay... nie wiem czy mogę odzyskać choć część kasy, ale chciałabym za taką akcję jaką wykręciła.

Spóźnić się z wysyłką to można o tydzień, a nie pięć kręcąc przy tym i kłamiąc w żywe oczy. Papier (e mail) wszystko przyjmie.

Jeszcze dodam, że po coś w końcu są te terminy zaznaczone przy opłatach za wysyłkę. Je sli wybieram lotniczą i płacę jak za zboże to nie po to, żeby łaskawie wyprosić paczkę po 5 tygodniach. Żenujące.

Czas edycji: 2013-08-23 o 21:52
Stary 2013-08-23, 21:51   #2813
Jagoda_w6
Zaczytana online

Cytat:
Ona mnie już oszukała, kręcąc że paczka jest wysłana, że dołożyła mi gratisy za zwłokę, nie wróciła do niej itp. mam te maile wysyłane za pośrednictwem ebay. Niby taka porządna sprzedająca, z tysiącem komentarzy. Chociaż ostatnio zaczęła dostawać negatywy.

Spór zostaje na ebay... nie wiem czy mogę odzyskać choć część kasy, ale chciałabym za taką akcję jaką wykręciła.

Spóźnić się z wysyłką to można o tydzień, a nie pięć kręcąc przy tym i kłamiąc w żywe oczy. Papier (e mail) wszystko przyjmie.
Racja,cała nadzieja w tym,że paczkę naprawdę wysłała dziś z całą zawartością, a ze sporu nie rezygnuj,skoro nie jest fair.Najgorsze to czekanie

Wacki opadają.

Edytowane przez Jagoda_w6
Czas edycji: 2013-08-23 o 21:52
Stary 2013-08-23, 21:54   #2814
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Racja,cała nadzieja w tym,że paczkę naprawdę wysłała dziś z całą zawartością, a ze sporu nie rezygnuj,skoro nie jest fair.Najgorsze to czekanie

Wacki opadają.
Mam tracking i mogę śledzić paczkę, więc faktycznie wysłała , ale po jakim czasie i kłamstwach. Moim zdaniem to naprawdę dowodzi jej nieczystych zamiarów, myślała że zwodząc mnie i kłamiąc ja przegapię spór i będzie pozamiatane. Zostanie z kasą i woskami a ja z niczym.

Stary 2013-08-23, 22:14   #2815
olala_lalao
Rozeznanie

Kasiulka, strasznie współczuje tej sytuacji :/ Ja od tej samej sprzedającej zamawialam kilka miesięcy temu świece i przyszła bez problemu, wiec tym bardziej mnie to dziwi, ze teraz robi takie numery. Zawsze możesz od razu przekształcić spór w roszczenie i wtedy pracownik ebaya zajmie sie ta sprawa. Ze względu na to, ze oni maja dostęp do korespondencji, to nie powinnas mieć problemów z odzyskaniem całej kwoty.

Właśnie zauważyłam na FB, ze ZD w Złotych Tarasach sie zamyka. Przyznam, ze to podejrzewalam patrząc na ich ostatnie promocje. Szkoda, chociaż specjalnie mnie to nie dziwi biorąc pod uwagę, ze kiedy bym tamtędy nie przychodziła, to przy stoisku nie było klientów.
olala_lalao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 22:16   #2816
sabbatha
Zakorzenienie

sporu nie zamykaj, poczekaj czy paczka dotrze.

Stary 2013-08-23, 22:22   #2817
pin3ska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olala_lalao Pokaż wiadomość
Kasiulka, strasznie współczuje tej sytuacji :/ Ja od tej samej sprzedającej zamawialam kilka miesięcy temu świece i przyszła bez problemu, wiec tym bardziej mnie to dziwi, ze teraz robi takie numery. Zawsze możesz od razu przekształcić spór w roszczenie i wtedy pracownik ebaya zajmie sie ta sprawa. Ze względu na to, ze oni maja dostęp do korespondencji, to nie powinnas mieć problemów z odzyskaniem całej kwoty.

Właśnie zauważyłam na FB, ze ZD w Złotych Tarasach sie zamyka. Przyznam, ze to podejrzewalam patrząc na ich ostatnie promocje. Szkoda, chociaż specjalnie mnie to nie dziwi biorąc pod uwagę, ze kiedy bym tamtędy nie przychodziła, to przy stoisku nie było klientów.
Ja sie nie dziwie ze nie bylo. Byłam tam jeden jedyny raz z zamiarem zakupu czegos. Ale obsługa była tak fatalna, ze odeszłam z niczym. O co pytałam to babka nie wiedziala o co mi chodzi. Pytałam o konkretne świece, a ona nawet ich nie kojarzyła, pytalam o cos innego - tez nie, kręciła sie tylko wokoło jakby spadła z księżyca i widac było ze nawet jej nie zalezy zeby cos sprzedac czy zeby pomoc i zachęcic klienta. Taka blondi młoda jakas. Porazka.

...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel)
pin3ska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 22:35   #2818
sabbatha
Zakorzenienie

ja lubię obsługe w mydlarni wrocławskiej, panie znają świece i naprawdę można z nimi pogadać. I nawet to że są parę zł droższe mi nie przeszkadza (mam breloczek na 5% zniżki więc spoko :P)

Stary 2013-08-23, 23:53   #2819
dobbinka
Zakorzenienie

30% w Złotych Tarasach

Jak First Down?
Stary 2013-08-24, 00:35   #2820
shenzee
Raczkowanie

Cytat:

Też potwierdzam, że szybko wysyła. Teraz mi wysłał tego samego dnia, którego puściłam przelew.

Cytat:
ja lubię obsługe w mydlarni wrocławskiej, panie znają świece i naprawdę można z nimi pogadać. I nawet to że są parę zł droższe mi nie przeszkadza (mam breloczek na 5% zniżki więc spoko :P)
Och, tak, panie w Mydlarni są super Widać, że to lubią, znają się i potrafią doradzić. Na samym początku przygody z YC, zanim jeszcze znalazłam ten wątek czy miałam pojęcie o ZD albo CR, to one mi podsuwały zapachy Kupuję u nich świece w promocji miesiąca, bo jednak cena standardowa jest wysoka jak dla mnie, zwłaszcza że bodaj nigdy nie kupiłam jeszcze świecy YC w pełnej cenie.
Też mam breloczek na 5%, ale one mnie już z twarzy rozpoznają, więc przestałam go nosić
shenzee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości