|
|
#4381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: JAK ZROBIĆ BIŻUTERIĘ-KURS Dla Totalnie Zielonych ;)
Witam,
wie ktoś jak zrobić takie wiązanie które można regulować ? krok po kroku? bransoletka-skorzana-2.500x400.jpg |
|
|
|
|
#4382 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
Piszę bo potrzebuję pomocy. Bardzo spodobała mi się pewna bransoletka i chciałabym ją zrobić - nigdy wcześniej nic nie tworzyłam, ale mam trochę smykałki i jestem pewna, że bym sobie poradziła. Potrzebuję pomocy w zidentyfikowaniu elementów, które muszę kupić. Na pewno perełki i przekładki z cyrkoniami. Nie mogę za Chiny znaleźć tego ozdobnego elementu i tego ozdobnego zapięcia. Wiecie gdzie tego szukać? Podobno to się filigran nazywa, ale nigdzie nie mogę znaleźć czegoś podobnego. Jedno tylko było na allegro, ale wyglądem do tego się nie umywa. Może to się jeszcze jakoś inaczej nazywa? Jakieś podpowiedzi? I co jeszcze muszę kupić do tej brasoletki? Będę wdzięczna za pomoc ![]() http://www.marisey.com//?14,bransoletka-slubna-ellie |
|
|
|
|
#4383 |
|
Raczkowanie
|
Witam i proszę o pomoc.
![]() 1. Elementy ze srebra satynowego oksydujemy tak samo jak ze zwykłego srebra, prawda? 2. Jeżeli w bransoletce będą elementy kupione już zoksydowane , czy powinnam przed zrobieniem bransoletki zoksydować drut i elementy nieoksydowane? 3. Czy hematyt-szczególnie srebrny- łapie oksydę? 4. Czy lepiej użyć do zrobienia bransoletki z kamieni jedną linkę grubszą czy np. dwie cieńsze? 5. Czy można oksydować bransoletkę ze srebrnymi elementami zrobioną na lince jubilerskiej? I tak przy okazji: czy polecacie allegrowicza art-srebro? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#4384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ad. 1 - Tak Ad. 2 - Nie trzeba, nie ma większego znaczenia czy oksydujesz srebro czyste czy już raz zaoksydowane, i tak wszystko musisz wypolerować od nowa Ad. 3 - Nic mi nie wiadomo o tym, żeby hematyt w jakikolwiek sposób reagował na oksydę. Malachit i owszem, matowieje, ale hematyt zawsze oksydowałam bez problemów Ad. 4 - To zależy jakie duże i ciężkie kamienie. Zawsze bezpieczniej jest dawać więcej linek, bo gdyby się zdarzyło, że jedna pęknie, to druga powinna jeszcze ratować całość przed rozsypaniem Ad. 5 - Tak O art-srebro nic nie wiem
|
|
|
|
|
|
#4385 |
|
Raczkowanie
|
Baaaaaardzo dziękuję za odpowiedzi
|
|
|
|
|
#4386 |
|
Przyczajenie
|
podobny naszyjnik widziałam chyba na printerest.com jak go zrobić....
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- podkłądka do kaboszonów, czy jak to tam się nazywa...zdjęcie oka i możliwe że klej płynne szkło, jakoś tak ..
|
|
#4387 |
|
Zadomowienie
|
Czy takie końcówki:
http://allegro.pl/pasart-g6649-konco...151298639.html wystarczy zacisnąć, czy trzeba użyć kleju? |
|
|
|
|
#4388 |
|
Raczkowanie
|
Wystarczy mocno zacisnąć
|
|
|
|
|
#4389 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam ostatnio bransoletkę z 5 luźnych sznurów drobnych koralików....Jakie zapięcie do nieregularnych bransoletek będą najlepsze i jak je mocowac?? I jak mocuje się płaskie zapięcia?
|
|
|
|
|
#4390 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Wiecie może gdzie mogę znaleźć takie kryształki/cyrkonie ? Szukam ich już miesiąc Rhinestone.jpg |
|
|
|
|
#4391 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
jako totalnie zielona w temacie prosze o pomoc - zrobiłam sobie ostatnio bransoletke na gumce silikonowej z koralików, czym zabezpieczyc supełek żeby sie nie rozwiązał? czy moze byc klej kropelka,klej modelarski czy musi byc jakis bardziej specjalistyczny.
|
|
#4393 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie chciałam zrobić bransoletkę z drutu pamięciowego i go kupiłam .Bardzo się zdziwiłam gdy go dostałam okazało się że nie nadaje na bransoletkę bo ma średnicę 11,5 cm.Co można z tego zrobić??
|
|
|
|
|
#4394 |
|
Rozeznanie
|
witajcie , chce rozpoczć przygodę z biżuterią z filcu , gotowego nie na mokro, pomózcie gdzie szukać dobrych tutoriali
|
|
|
|
|
#4395 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was Wszystkie ciepło,
Całkiem niedawno koleżanka pokazała mi jakieś tam podstawy z tworzenia biżuterii i zwariowałam. Zrobiłam parę cudaków, z resztek, które pozostały w Jej szufladzie i nie macie pojęcia jak zawróciło mi to w głowie. Z racji tego, że mam sporo absorbujących spraw na głowie, nie mam sił psychicznych by szukać na necie, porównywać cen. Kupujecie w polskich sklepach internetowych czy zagranicznych? gdzie się opłaca? Postanowiłam po prostu kupić trochę rzeczy - w ramach odstresowania tylko i wyłącznie, nie mam talentu prawdopodobnie i sprzedawać nie zamierzam. Najchętniej poszłabym do sklepu , dotknęła, popatrzyła i wybrała na żywca-wiadomo. Jednak takich sklepów jest chyba mało a i ceny też są inne (?) Może jest taki sklep stacjonarny w centralnej Polsce albo małopolsce gdzie ceny są ok? Poradźcie proszę, jaki sklep okupujecie. Gdzie wybór jest duży i ceny są dobre? Czy takie kamienie, srebro ma jakiś hmm certyfikat oryginalności / jakości? Nie wiem, czy można podawać tu konkretny link. Jeśli nie, to może znajdzie się dobra duszyczka, która podeśle mi swój ulubiony sklep na priv. Naprawdę będę wdzięczna. Ułatwi mi to prze-bardzo sprawę z rozpoczęciem przygody z tworzeniem. Jeszcze raz, proszę o zrozumienie, nie przez lenistwo prosze o www sklepu, a czuję że takim dziubdzianiem odzyskam harmonię i spokój wewnętrzny, którego brak. Będę wdzięczna.
|
|
#4396 |
|
Rozeznanie
|
Jesse, na wszystkie swoje pytania odpowiedzi znajdziesz na forum
![]() Jest wątek o sklepach internetowych i stacjonarnych, gdzie dzielimy się wrażeniami, spostrzeżeniami i odczuciami. Jest wątek o sprzedawcach na allegro, o kamieniach naturalnych (gdzie jest garść podpowiedzi, jak się nie nadziać na nieuczciwego sprzedawcę). Znajdziesz multum informacji również w tym wątku ![]() Zapewniam Cię, że nie tylko Ty masz mnóstwo spraw na głowie i skoro już trafiłaś w miejsce, gdzie zebrane masz tyle informacji to korzystaj
Edytowane przez Eilo Czas edycji: 2013-07-02 o 02:39 |
|
|
|
|
#4397 |
|
Przyczajenie
|
witam. poszukuje instruktazu jak zrobic taki wzrek z makramy.
http://www.google.pl/imgres?start=80...oueW9QjbcTM%3A |
|
|
|
|
#4398 |
|
BAN stały
|
Umie ktoś zrobić coś takiego??
http://www.erudio.com.pl/pliki/galer...e/55270345.jpg jakieś porady;p? |
|
|
|
|
#4399 |
|
Raczkowanie
|
Mi się podobają bransoletki z drobnych koralików, ostatnio korzystałam z tego zdjęcia i robiłam podobną
http://zszywka.pl/p/bizuteria-robion...--1743570.html |
|
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze moje pytanie, pokrewne: jak zrobić bransoletkę na gumce/żyłce silikonowej by nie było widocznego wiązania/supełka? |
|
|
|
|
|
#4401 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zwykle chowałam supełek w koraliku - jak troszeczkę naciągniesz gumkę przed związaniem, to na pewno nic nie będzie widać.
|
|
|
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4404 |
|
Przyczajenie
|
Chciałam zrobi bransoletkę kumihimo , ale mam problem z dobraniem końcówki już dwa razy kupiłam i nie pasuje.Jak dobiera końcówki_-
|
|
|
|
|
#4405 |
|
Przyczajenie
|
Chciałam się poradzić jako totalnie zielona.
Z góry zaznaczam, że kolory wyszły niestety dość przekłamane i wszystko daje niemal jednakowy odblask. Kolczyki kupiłam, są srebrne. Naszyjnik dorwałam w Rossmannie za grosze w porównaniu, bo uznałam, że pasuje. Z tych koralików z różą chcę zrobić bransoletkę do kompletu, walała się po domu. Czy całość nie będzie zbyt cukierkowa i tandetna jak na 31letnią babę? ; P |
|
|
|
|
#4406 |
|
Zadomowienie
|
Nie będzie, mówi Ci to trzydziestka często chadzająca w różu, która kupiła ostatnio buty w dziale CCC. Białe, ze srebrnymi cekinami (chociaż z różem ich nie noszę).
Natomiast nad czym innym bym się zastanowiła - czy kolczyki, naszyjnik i bransoletka to nie będzie za dużo naraz
|
|
|
|
|
#4407 |
|
Przyczajenie
|
A ja właśnie dokupiłam kolejne kolczyki, które by pasowały.
Tez mi sie zdaje, ze to za duzo, chociaz z drugiej strony kusi
|
|
#4408 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Mam problem z kolczykami, jak widać na zdjęciu kolczyki się rozwaliły, byłam u jubilera co naprawia i niestety okazało się nie da się ich naprawić. Kolczyki te mają jednak bardzo ładne kryształki i chciałabym z nich zrobić nowe kolczyki, podobne do tych co mam. Nigdy nie robiłam biżuterii, więc nie wiem jakich elementów użyć, aby otrzymać zamierzony efekt. Może macie jakieś pomysły Zdjęcia:
|
|
|
#4409 |
|
Przyczajenie
|
U jednego bylas?
Ja bym szukala dalej, sa tacy, ze nic im nie straszne, wiem, bo kolezanka nosi nietypowa srebrna bizuterie i ma zaufana kobiete, ktora jej o nia dba; moze warto poszukac kogos, a nuz.
|
|
#4410 |
|
Zadomowienie
|
Poszukam jeszcze, ale wątpię, że się coś znajdzie bo mieszkam w małej miejscowości. Ale spróbować nie zaszkodzi
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.