|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Odpuszczasz temat po historii Dzinka z ręką w środku
![]() Cytat:
![]() Dzinek! Nie ma Cię na liście Tajnus agentus? ![]() Cała reszta - pozmieniałam wiek w pierwszym poście. Uwzględniam reklamacje ![]() I naszła mnie refleksja, że jak dalej tak pójdzie i przyjdzie mi kasować te, co się nie odzywają to zostanie nas może 10 ![]() Cytat:
![]() Balkonik... ![]() Moje dziecko śpi od okolic 12. Przebudziła się z płaczem więc ją przycyckowałam i śpi dalej. 14 godzina prawie a my w domu
|
||
|
|
|
#2012 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() Jeszcze 3??? My na 4 jesteśmy od jakichś 3 miesięcy, a na noc zakładam 4+ Cytat:
Cytat:
![]() U nas dziś w nocy kilka pobudek, poddałam się o 2.30 i zrobiłam mm, potem spał do 6.30. |
|||
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Nie raczej chodzi o to, że ucieka mi z niego i tyle tej nauki ![]() --- Twarda woda to obecność jakiś tam związków, które są korzystne dla organizmu. Nie jest to nic negatywnego, no może dla urządzeń typu pralka. Im twardsza woda tym podobno do picia lepsza. Nie wiem jak to ma się w kontekście niemowlaków, ale ja postanowiłam nie schizować w tym temacie i dawać tę zwykłą tylko ją przegotowuję co by ją uszczęśliwić jak to napisała Dzika
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Widocznie tak, odwodniona nie jest, siuśki normalne, kupki tez. Jak się zdarzy że ze 2 dni nie chce pić to ją lekko zatwardzi
|
#2015 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
no mam ale puszka na recepte kosztuje 35 zł za 400g a bez recepty 60 zł za puszkę, swoją drogą okropne w smaku to mleko
ponawiam swoje pytanko Polecicie jakieś krzesełka do karmienia ?? ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Mało tego poszłam dziś po to mleko do apteki dodam jeszcze że Adaś jak nigdy miał histerię dziś w wózku a ja mądra matka po wyjściu z nim się zorientowałam że ubrałam mu spodenki tył na przód ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Kala a dlaczego akurat fordon wybraliście ?
|
#2018 |
|
Zadomowienie
|
Ja sadzam na chwilę przy przewijaniu i trzymam go, jak robi siku od razu, to OK, bijemy brawo itp., jak nie robi, to zakładam pampersa, bo też by tam nie usiedział. Ale już kilka razy nam się udało i siku i kupkę złapać
chodzi mi o to, żeby go oswajać z nocnikiem i żeby kojarzył, do czego on służy
|
|
|
|
#2019 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój mąż tu mieszkał od urodzenia, tylko na Igrzyskowej (teściów mam zatem 5 minut drogi od nas ) Ja bym wolała mieszkać w moim mieście rodzinnym, ale mąż ma w fordonie firmę i jedynie tu pasowało ----------------------------- No więc byłam dziś w Kaufland i kupiłam pampersy Meli (T'ai - dzięki )Byłam też w lidlu i ubranek już nie było
|
|
#2020 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja swojego nie polecam więc się nie odzywam ![]() Ale zrobiłam postępy i wmawiam sobie, że nie jest takie złe i nie będziemy go zmieniać. Po prostu z utęsknieniem wyczekuję momentu, kiedy Ewka nie będzie chciała z niego korzystać ![]() Cytat:
Korzystając z ich nieobecności wsadzam słuchawki na łeb i sprzątam spalając wczorajszą pizzę a jutro będę miała wolneeee |
|||
|
|
|
#2021 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my 5 ale tylko pampers, inne firmy nadal 4---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- aa i mam interesa biznesowego do Jagnny zaraz naskrobie PW
|
|
|
|
|
#2022 |
|
Rozeznanie
|
e ee eee dziewczyny nie rozpędzać się Sola i Dzika, żadnych minusów, żadnego kasowania, bo focha strzelę i co
|
|
|
|
#2023 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S79823976/ Cytat:
A ta chwila to taka naprawdę chwila czy też taka dłuższa chwila? ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- ![]() Cytat:
![]() Nie szczelaj Ja tak naprawdę to nic nie mogę - cała władza w rękach Dzikiej
|
|||
|
|
|
#2024 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() body z krótkim rękawem i kocyk, z którego się wykopuje Cytat:
mówisz po co po niej poprawiać ![]() jeszcze nie mam, ale będę mieć najzwyklejszy odpoczniesz psychicznie ![]() no właśnie aj dont noł, bo nie pamiętam, na czym stanęło ja mam coś w ten deseń: http://allegro.pl/krzeselko-apollo-s...461499131.html Cytat:
![]() Koordynator ds. Relacji z Klientami w hipermarkecie budowalnym ![]() Cytat:
![]() hmmm... ja dostałam rower na 30che
|
|
#2025 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2026 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aj ci faceci, dziadek dziś to samo biegał okna otwierał a potem leciał tą kupę zaraz na dwór wynieść ![]() Cytat:
![]() mam zupki sygnowane własnym imieniem ![]() Cytat:
a 4 nie było a ja już nie mam zapasów sama się zastanawiam ale znalazłam spodenki w jednym kącie pokoju a Jana w drugim ![]() a dzisiaj Jana na chwilę zostawiłam, wróciłam a on ma drzwi do pokoju przymknięte i tak leżał przy nich że nie mogłam otworzyć a teraz leży w poprzek łóżeczka i nawala nogami o ścianę zamiast zasypiać ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- przepraszam już nie kopie, leży w samym rogu i śpi jak zabity ach ten mój Jan
|
|||
|
|
|
#2027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak tam pomyślę to Ula sie zawsze z płaczem budzi ![]() hmmm... good idea ![]() a z mojego obżarstwa nici ![]() chyba pójde jutro na spacer co McShita ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ulka też tak robi! ![]() Chyba pójde łazienke sprzątać, bo jutro mi się nie zechce ![]() Albo nie.. posprzątam jutro jak Ulak zaśnie... ![]() A w ogóle to znalazłam dziś buty idealne idealny kolor, idealny obcas (czyli jego brak ) idealny rozmiar, idealna firma, nawet mają idealne ćwieki nieidealna jest cena Wysępię u męża premię za wzorowe zajmowanie się dziedziczką podczas jego nieobecności
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2029 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie to robię ona taka dość ruchawa jeszcze ![]() Cytat:
bo Ona stara jest i wstydzi się ![]() Cytat:
drogie!!nie mam jeszcze a co to fordon ![]() Cytat:
Cytat:
hmmmmm ![]() czasem tak, ale bieganie po kilka godzin dziennie w obcasach, po schodach na 3 piętro to już miłe nie jest tak min 10 razy góra - dółw związku z zaistniałą sytuacją finansową nie stać mnie nawet na dętkę Cytat:
![]() Cytat:
pokazuj buty
|
|||||||
|
|
|
#2030 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale serio parę razy siku poleciało. A kupka to wyczaiłam jak zaczynał stękać Cytat:
|
||
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o widzisz Sola! myślimy podobnie ![]() chciałam tylko napisać że mam mega wkoorva, dostałam kolejny rachynek z kwotą którą pozostawię bez komentarza i w dodatku mamy awarię w świeżo wyremontowanej łazience |
|
|
|
|
#2032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Twoja musiała przecisnąć się przez filterek także nie jest szczęśliwa, bo jest uciśniona ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mogę się z piwem przyłączyć
|
|||
|
|
|
#2033 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja machnęłam łazienki wczoraj buty pokazuj ![]() Cytat:
właśnie sama do końca nie wiem ale podoba mi się sformułowanie "zupki a'la Tai" ![]() to nie moja ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
sądzę że ta nazwa mogłaby jednak odstraszać ![]() aj człowiek był młody i głupi jak sobie login na wizażu wybierał ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
mąż zaraz robi drinki
|
||||
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2035 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkie piją, może i ja coś sieknę...
|
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to do wyboru do koloru, wódka, wino, piwko ![]() no Sola nie wiem, jakby mnie ktoś zagotował to bym się co najmniej wkoorviła na pewno nie byłabym szczęśliwa ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- w końcu mamy piątkowy wieczór ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- jezdem jezdem poprawiam literówki musicie mi wybaczyć, to moje pierwsze winko od marca 2012 mogę zaraz zacząć pitolić od rzeczy, nie zwracajcie uwagi
|
|
|
|
|
#2038 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe
|
|
|
|
|
#2040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Full service
![]() Cytat:
Czyli mówisz, że moja szczęśliwa woda jest nieszczęśliwa ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.

ale chyba czas na 4 przejść

)

drogie!!