|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Ja też uważam że nie ma nic na siłe i jak kp nie idzie to mm. Ja póki mam w cyckach coś to dostawiam małego. Ze 3 razy dziennie bebiko. I jest ok ![]() NUNA:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2222 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
3 śliniak zaśliniony na maksa aż pociekło na body, Nikiemu ślina wylewa z buzi
coś marudny jest, chyba za pł godziny robię kapiel i do spania, własnie robiłam porządek w szafce małego i spakowałam wszystkie 62 i wyjęłam 68, które są teraz dobre, trochę późno się skapnęlam by je wyjąć bo mam tam mnóstwo fajnych bodziaków na krótki, mam nadzieję że chociaż trochę je ponosi, przy porządkach znalałam jego malusi pajacyk w którym przywieźliśmy go ze szpitala
|
|
|
|
#2223 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Witam
miałam dzi zabiegany dzień ale niunia za to dziś lepiej ![]() widziałycie mamusie majowo -czerwcowe 2014? ![]() a co do tego jak pytaja czym karmię to mówię że mlekiem ![]() idę nadrabić póki młoda jeszcze śpi
|
|
|
|
#2224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZER
Cytat:
![]() A to nie zaszybko ? Hmm ja nie pamietam kiedy m. Zmajstrowalismy ale chyba w sierpniu
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
M. Polubil Kubusia Puchatka
i cwiczyl na brzuszku ![]() A i zabralam od mamy zabawki po D. I po siostrzenicy
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia - kciuk izaciskamy, oby wszystko wrocilo samo do normy
![]() Nuna sciskam, mam nadzieje, ze z cycami już choc trochę lepiej chocbys miała z jakas grzejaca podusia miedzy cycami smigac (sa takie zelowe wkłady!) poobkladaj się kapusta, pij szalwie, antybiotyk i będzie ok
|
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałyście małą Kim K? Ładne dziecko
|
|
#2231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karbie - zszokowalas mnie, ze na cycu w ogole może być twarda kupa u nas zawsze sa takie jajecznicowate, często wodniste. pediatra stwierdził, ze na cycu kupy mogą być jakie tylko chcą hehe. nawet ze sluzem byle dziecko przybieralo. a biegunka to kupa zupełnie wsiaknieta w pieluchę... Ash - dla mnie to wygląda na zębowy zalążek ![]() ![]() Colorek - poważnie nas pytasz jak młodego ubrać? tak jak dwóch pozostałych hehe jedna warstwa więcej niż Ty.bo to początki poczatkow cierpliwości...Cytat:
zaintrygowalas mnie |
||
|
|
|
#2232 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młoda moja właśnie śpi w pajacu 6-9 fakt jest za szeroki ale na długość ok. Jeden sweter mamy 6-9 drugi 3-6 ten drugi nosi od urodzenia. Spodnie z nexta nosi 6-9. Chyba mam wielkoluda, albo tak ją ubieram, że za wielkie wszystko
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
diabli nie lubię Cię karolina moja Karolcia lubi wodę i herbatkę rumiankową też piję. |
|
|
|
|
#2237 |
|
Wtajemniczenie
|
zajrzę potem, ale teraz muszę, po prostu MUSZĘ się pochwalić co wylicytowałam i za jaką cenę:
http://allegro.pl/swietna-kudlata-po...470864695.html ![]() ![]()
|
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
no w końcu jesteś!!! opowiadaj jak tam Zu
![]() aaa i kupiłam te spodenki sztruksowe (fiolecik). Dresów i bodów już nie było. diabli obiad to obiad, nie jadam później. Może czasem w liceum jak później wracałam do domku ![]() vil za aukcje
|
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
A ja Wam powiem, że zrobiłam sobie dziś badania krwi i moczu bo mi zaleciła pediatra.
Już mam wyniki w systemie online i są idealne. Ku mojemu zaskoczeniu. Hemoglobina praktycznie w górnej normie. Szok!!! Tym bardziej, że ja się w sumie dietuję przy tym cycku póki co. Ale cieszę się, nie powiem, że nie
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki. Samo napisanie wam tego ulżyło. Antybiotyk w końcu chyba ruszył. Dziś robiłam wszystko sama z małą tylko rodzice ją wzięli na spacer.Ja nie myślę o matkach mm , że są gorsze, bo przecież bratowa karmi od początku mały ani razu nie chorował etc. Tylko moja mała nie umie pić butelki próbowałam kilka, a kieliszka boję się nie wiem czemu... Poza tym ona tak strasznie się ciieszy na cycka... Jej uśmiech i takie ,,hehe hehe" Ja też lubię karmić piersią za wyjątkiem tego zapalenia... Próbowałam z butelkami ale ona poprostu płacze i ja się litowałam... Po poludniu było coś lepiej... Wydaje mi się, że się poprostu wszystko skumulowało... bo próbuję być zbyt perfekcyjna
+zaczynają mnie wkurzać pieluchy tetrowe A tak bym chciała czasem poczytać co u was, pośmiać się... skonsultować kilka rzeczy.... Jak się wam tu,,wylałam" to samo psychicznie pomogło.... Smaruję piersi maltanem ile się tylko da... Kapucha nie pomogła... Wydaje mi się, że bym się poddała , gdyby mała potrafiła ssać butelkę, ale nawet próbowałam z nakładkami ale tak żałośnie płacze, więc zaciskam zęby... dziś już ulzyło piersi bledną. Chciałabym mieć z kim gdzie wyjść spotkać się... Dobrze, że jest bratowa i koleżanka obie dzieciate, bo reszta swiata zapomniałaMała we wtorek miała 56 cm i 4880. w 5 tyg przybrała 900 gram. To jest ok??
|
#2241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Vil śliczne i nie przełacisz sie ![]()
|
|
#2243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Uwaga M. Zasnal sam na lozku lezac ze smokiem i pieluszka , brakuje mi dzwieku suszarki :banghead: przyzwyczailam sie juz heee nie moge w to uwierzyc , nawet przelozylam go do lozeczka i nic , poscielilam moje mega skrzypiace lozko i nic ![]()
|
|
#2244 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ogorki, pfff rok bez nich trudno dostałam dzisiaj duuuzo brzoskwin. jak je dla młodej przechować? w kostke, zblendowac czy co? ![]() Cytat:
o wlasnie, może afta? Cytat:
matka wariatka! na spacer ubrałam sztruksowa sukienke z krótkim rękawem i skarpetki. na to cienki kocyk, który raz był, a raz nie. o 18 czapka i rybaczkowe spodnie pod kiecke hehe. tez mam dylemat jak ubierać, ale wole wlozyc krotki rękaw i przykryc, żeby mieć później opcje szybkiego rozebrania (bodziaka nie zdejme)Cytat:
![]() uwielbiamy takie male marudy ![]() aaa i pościel mi się podoba...
|
||||
|
|
|
#2245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
|
|
|
|
|
#2246 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nelka wazyla we srode 5960, ale dluuuga się robi. (65cm)Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i te butki. Już wyjeliscie wkładkę w foteliku czy źle widzę ![]() Diabli ale świetne party z okazji 3 miesiąca Nelci
|
|
|
|
|
#2249 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wiesz starsi biegają i w ciągłym ruchu to im wiecznie ciepło;-) Dzieciaki pokąpane i w łóżkach już od godziny. Ja też prysznic zaliczyłam i mam luz:-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2250 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Sliczną marudą
![]() Cytat:
![]() ja dopiero sprawdziłam i miałam odpowiedz Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u nas we wrzeniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie zastanawiało mnie bo piszę że dla mamuś a jak się rejestrujesz musisz wybrać pokrowieństtwo i właśnie był i dxziadek i bacia i tak się zapytałam![]() tyle pocytowałam i tylko tyle wyszło..zawsze tak jest czy tylko od niedawna? diabli niechodziło mi o to z macierzyńskim, tylko że myślałam że sama sobie przerwe zrobiłąś bo Nelcia teraz ![]() nuna jak bolli to nie męcz się ![]() color to ja miałam z takim samym oytaniem rano wyskoczyć i myślałam że właśnie min ty pomożesz ![]() xal moja 8-10h ale muszę ją budzić na am ash moja takie coś na górze ma raz znikło i znów jest lekarze widzieli nic nie mówili sharp wiem właśnie że mało ale pediatra mówi że je bardzo kaloryczne mleko i dlatego tyle że więcej jej nie trzeba tylko waga mi się jej nie podobaa co do takiego bujania w wózku to mój brat tak miał inaczej nie usnął tylko że nie do 3lat i sąsiedzi z góry zaczeli chyba tak robić dzidzi im co pół godz w nocy płacze i zaraz słychać jak wózek w ruch idzie![]() niedawno serce mi stanęło młoda jakoś dziwnie w łóżeczku zaczęła się "tłuc" podchodzę o jej chyba ślina gdzieś poleciała nie tam gdzie trzeba nogami tak sztywno prostowała odwróciłam ja i po plecach poklepałam i połknęła tylko ślinę...w sumie to nie powinna "kaszleć"?? jak wygląda bezdech???? anka ale duży,myślałam że to nie nasz dzieciaczzek
Edytowane przez kociakZpazurem Czas edycji: 2013-08-23 o 21:35 |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

07.07.2012 

za aukcje
matka wariatka! na spacer ubrałam sztruksowa sukienke z krótkim rękawem i skarpetki. na to cienki kocyk, który raz był, a raz nie. o 18 czapka i rybaczkowe spodnie pod kiecke hehe. tez mam dylemat jak ubierać, ale wole wlozyc krotki rękaw i przykryc, żeby mieć później opcje szybkiego rozebrania (bodziaka nie zdejme)