|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() Wiesz może twoja kotka za pare dni zacznie się dziwnie zachowywać,moja psinka tak od paru dni zaczęła własnie
|
|
#1382 |
|
Rozeznanie
|
Niesamowite
![]() Witam nową mamusię. Ale niespodzianka Cię spotkała
Edytowane przez Sheperdess Czas edycji: 2013-08-23 o 20:13 |
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no może- zobaczymy choć jak ją znam to nie wiem czy może bardziej na mnie włazić
|
|
|
#1384 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Dla posiadaczek kotów http://www.wckici.pl/?gclid=CM-C6KiUlLkCFYy23god7X0Asw
![]() To by ułatwiło sprawę jak przyjdzie maluch na świat...bo co jak na czworakach dorwie się do żwirku....szkoda że do psów nic nie wymyślili ![]() Dziewczyny ja po prostu wymiękam jak to oglądam
ŻONA MAMA LENKI Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-08-23 o 20:15 |
|
|
|
#1386 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Właśnie poczułam jak mnie głód zasysa.Cytat:
, niech Ci dziecię zdrowo rośnie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no niezłe, widziałam to kiedyś ale chyba najlepiej od małego uczyć. Starszy kot może się nie nauczyć
|
|
|
#1388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czytałam, że powinno się zwierzaki przyzwyczajać wcześniej włącznie z tym, żeby przywieźć jakieś ciuszki pachnące niemowlakiem ze szpitala do powąchania, żeby pierwszy szok opadł
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ważne jest też żeby psa nie było w domu jak jest przyniesiony maluszek,pies musi wejść do domu w którym już jest dzidziuś....my tak zrobimy
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic coś wymyślę- mam jeszcze czas
|
|
|
#1391 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam za miłe słowa, zawsze będę chętnie do Was zaglądać, nie umiem przestać
coś tam może od czasu, do czasu napisze. Dziś powstał nowy wątek majowo- czerwcowy i tam są dziewczyny z moim nowym terminem, może tym razem dotrwam do końca. Całuje!
|
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Hosenka dobrze, ze wszystko w porzadku
|
|
#1393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a teraz jak już brzuch zaczął wystawać, to kładzie się na moich biodrach i tylko pyszczek opiera o brzuch i się naprasza głaskania - nie mam jej serca zrzucać, tak słodko wygląda. i jak się nad tym zastanowić, to poza tą namolnością rzeczywiście jest jakby milsza )
|
|
#1394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1396 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Już nie chciałam nic pisać, bo myślałam, że mi na mózg padło, ale moja mama tez to widzi. Zaczęło się od zmiany diety, ja jem dużo więcej owoców i mój pies nagle je: banany, jabłka, ananasy, nektarynki- zawsze nimi pluł na odległość. Mania prześladowcza rozpoczęła się jakoś parę tygodni temu, on raczej na mnie zlewa jak jestem w domu i coś tam sobie robię, a ostatnio łazi za mną krok w krok, śpi tylko tam gdzie ja jestem i uwaga wącha mi brzuch Już z małżem rozpoczęliśmy wprowadzanie nowych nawyków i komend, tak, żeby pewne rzeczy były na perfect opanowane jak Maluch zjawi się w domu.Gratuluje dobrych wyników i witam nową Mamusie! Edytowane przez forester Czas edycji: 2013-08-23 o 21:43 |
|
|
|
|
#1398 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wpisujemy? Kobitek ciągle jeszcze mniej ![]() Cytat:
Śliczny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1399 |
|
Zadomowienie
|
a, i zapomniałam się pochwalić- też zakupiłam sobie lidlowe legginsy (mąż zaakceptował) i przy okazji wagę elektroniczną tamże i jeśli jej wskazania zgadzają się z lekarską, to przytyłam od początku miesiąca ponad 5 kilo!?! no dobra, z wagą to raczej poskarżyć
![]() w przyszłym tygodniu mam wizytę to skonfrontuję jej wskazania...
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fakt, że brzuch wystrzelił (jutro lub pojutrze to udokumentuję), ale trochę trudno mi w to uwierzyć. zwłaszcza że z jedzeniem nadal za bardzo nie szaleję, słodyczy nie jem... ale aż tyle by waga dodawała?
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli tamta odejmuje kilogram, a ta dodaje kilogram to juz masz tylko realnie 3 kg.
|
#1403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
3 przeżyję
|
|
#1404 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1405 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
W sumie jeszcze przez kilka miesięcy rośniemy dla dzieci, więc chyba nie ma się co przejmować, tylko przybierać...
![]() Dobranoc
|
#1406 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Ja też się pochwalę legginsami z Lidla za 30 zł - TŻ stwierdził, że w żadnych spodniach nie było mi tak dobrze
Ogólnie zamierzałam się na M, ale jak zobaczyłam M i takie wielkie spodnie to wzięłam S i są ok![]() A z wagą - 16 tydzień minął i mam 1,5 kg na plusie. Codziennie się ważę (taki nawyk od czasów kiedy się trochę odchudziłam) i chcę raczej kontrolować wagę. Nie to , że jem mało, bo uważam, że jem różnorodnie i w sam raz z ograniczeniem słodyczy (ale nie wyeliminowaniem ). Podobno w tym II trymestrze najbardziej waga leci w górę...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#1407 |
|
Zadomowienie
|
Hura pierwsze pukniecie poczułam dziś. 19 tydzień 5 dzień.
Inaczej sobie to wyobrazalam, ale napewno to są ruchy synusia ![]() Cały tydzień zalatana, rano budzik, szybkie wystawanie ,śniadanie, cały dzień w pracy i nie miałam czasu nawet się w niego wsłuchać... Chciałabym jeszcze jedno hura moc napisać we wtorek....i więcej nic do pełni szczęścia mi nie jest potrzebne... |
|
|
|
#1408 |
|
Rozeznanie
|
Ja byłam w czwartek na wizycie u gina. W posiewie z moczu nie było żadnych bakterii, w badaniu ogólnym moczu też nie. Bakterię e.coli z pochwy chyba naturalnie lactovaginalem wytępiłam bo jej nie ma (sama się zdziwiłam...), ale jeszcze czekam na jeden wynik badania: posiew na bakterie beztlenowe z pochwy (w sumie najważniejszy posiew, a ani razu nie miałam go robionego w ciąży, tzn miałam raz ale w laboratorium zgubili wyniki).
Ogólnie zluzowałabym, ale odebrałam też wyniki CRP, a tam 10,5!!! Norma jest do 5. W sumie niektóre źródła podają, że kobiety w ciąży mają mieć prawo crp do 10, ale mimo wszystko się boję! Lekarz pytał czy mam zęby poleczone itp ja powiedziałam , że mam. Tzn teraz skojarzyłam, że zawsze jak myję zęby to z jednego leci mi krew (chociaż nie boli), no i druga sprawa mam hemoroidy - myślicie , że to którychś z tych czynników mogłoby mieć wpływ na taki wynik crp?
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#1409 |
|
Zadomowienie
|
Katarzyniak poratuj - bierzesz cos na hemoroidy w ciaży??
Dziewczyny dołacze się do tematu imion. Ja już mam w domu Aleksandra (zdrobniale to nasz Aluś, Alusiek, Ali) i teraz wymysliłam sobie Antoniego. Mąż jeszcze się waha a ja sie waham czy go przekonywać, ale nic innego mi się nie podoba (tzn podobają mi sie niektóre imiona ale mąż odrzucił w przedbiegach, tak jak ja niektóre jego propozycje). |
|
|
|
#1410 |
|
Rozeznanie
|
Hey dziewczyny, ja znowu po małej przerwie , ale czytam was regularnie z tym ,że nie pisze
![]() Szczerze to mimo zwolnienia wcale nie czuję się wypoczęta, wręcz przeciwnie, i nie mam więcej czasu. Jakoś tak się cały dzień rozkłada ,że i tak cały czas coś robię. Ale widzę ,że u was ogólnie wszystko dobrze . Cieszą mnie wasze dobre wyniki badań oraz ,że kolejne mamusie znają swoich lokatorów.![]() Co do mnie właśnie dojadam śniadanko, potem zakupy, ogarnięcie mieszkanka , muszę iść z tżtem do jego babci.Kobitka się przeprowadza i ma wszystko sama na swojej głowie, jedynie tż jako jedyny jej pomaga . Szukam powoli rzeczy dla malucha, porównuję ceny i chyba dużo kupię w Polsce, bo po przeliczeniu bardziej mi się opłaca. Nie wiem jak z transportem haha ale to się załatwi. Mam nadzieję ,że przyjedziemy do Pl jeszcze na święta w odwiedziny , a jak nie to dziadki przywiozą rzeczy dla wnuka ![]() Miłej soboty mamusie ![]() Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-08-24 o 09:12 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

16.06.2012
, niech Ci dziecię zdrowo rośnie 

no nic coś wymyślę- mam jeszcze czas 
Już z małżem rozpoczęliśmy wprowadzanie nowych nawyków i komend, tak, żeby pewne rzeczy były na perfect opanowane jak Maluch zjawi się w domu.