Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-23, 23:52   #1561
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Nie nie jak się skraca, tylko jak się rozwiera i jest ryzyko wypadnięcia jaja płodowego.
O dobrze że polecasz zastanawiałam się nad olilatum czy pomaga faktycznie.Teraz już sobie kupię
tak to mialam ujac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 23:54   #1562
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Odechciało mi się spać,brzuszek już nie boli

Lecę dalej

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Widzę że na wrzęs-paź już rozpakowania czas nadszedł już niebawem my!

JA WITAM W 33Tc a do porodu zostało mi 55 dni

Ja dla siebie prawie wszystko mam, wiec mogę spakować torbę, a na młodego rzeczy trzeba czekać aż sie wypiorą, wyschną,wyprasują ułożą itd.. a tego tyle

Poza tym kończą mi sie wszystkie tabletki .. i jutro mi wyjdzie w aptece wydać 100zł. :/

Aaa i super tytułu
to ja dorzucam :

smoczek, butla ,cycek mleka i urodzi sie pociecha .
za tydzień
Już tak niedługo.....

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Po prysznicu trochę lepiej ale wszystkie ruchy małej czuje na dole, jak już ostatnio pisałam kłuje mnie pipka mam nadzieje że to objaw tego że mała jest główką w dół

Dziewczyny czy takie nagłe, szybkie i krótkie ukłucia w pipce, nie co jakiś konkretny czas, w różnych momentach ale najczęściej jak leżę to mogą być jakieś skurcze czy to po prostu takie nagłe ruchy dzidzi i tak czuć??
Położna mówił ze to normalne,można odczuwać ból,kłucie krocze bo maluch naciska np rączkami.Albo że tak mocno główką napiera że masz takie wrażenie.

De,Ryba Pogłupiałyście z tymi deprechami Nie ściągać złych myśli tylko pozytywne.Zbierać się do kupy ale to już !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Melduje sie z lozka z roggalem jejciu jakie to wygodne!

Mam tylko jeden problem - natalka tez go polubila. W dzien byl juz syczacym wezem, koniem i samochodem zasypiala wtulona w niego teraz jej go musialam pidkrasc
Pierwsza noc z rogalem

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Wiedziałam, że czegoś zapomni
Nie wziął klapek, kapci i wkładek a piżamę nie do kompletu dobrze, że spodnie w miare pasują do koszulki...a na girkach baleriny lansuję nową modę szpitalną

Dobrze że resztę wziął
W razie wu dowiezie chociaż życzę szybkiego powrotu do domciu

Cytat:

ooo, widzisz, a my musimy rurę wymienić bo sie coś tam ulatnia, znaczy sie nie rurę wymienić tylko uszczelnić i mamy zrbić to na włąsny kozt- o to sie kłócić nie będę bo to gaz a chce przeżyć i zależy mi na czasie ale o te drzwi to sie w takim razie bd kłócić!!
Jezu zróbcie to jak najszybciej

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 00:05   #1563
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Szew okrężny później.
a co do macicy- to chyba zależy jak pękła. Bo może i podłużnie, i poprzecznie i może porozrywać. nie wiem, ale nie chcę próbować. chcę mieć więcej dzieci za lat kilka.

Poszukaj przepisów z dietą Montignaca- to to samo. A przepisy niebo w gębie.
dzięki
Uciekam do wyrka dobranoc
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 00:14   #1564
nemosek
Zakorzenienie

Nasturcja Ale sie Wam super trafiło Prezenty się sypią z nieba

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
ale napisałyście... ide nadrabiać.
Acha i mam L4. zobaczymy czy potem wrócę jeszcze do pracy ... szczerze wątpię, ze mi się będzie chciało już :/

byłam dziś w odwiedzinach u koleżanki, która ma 3 tyg maluszka i przypomniałam sobie jak to wszystko wygląda. Tyle, że u nas będzie teraz inaczej bo przy drugim nie będzie czasu na taki błogostan i sielankę w domu. ale oni w ogóle zawsze tacy ułożeni byli bo nawet w mieszkaniu jak z katalogu.

Cytat:
Genialne

Pij więcej wody, to może i ciśnienie spadnie. Trzymam kciuki za powrót do domu!

O, jaki ładny przykład daje Pauli, wróciła gaduła

ooo to powodzenia, kciuki są

De, no weź. Zamieniłyśmy się nastrojami czy jak? Ja tak zaczynałam a Ty będziesz kończyć? Nie zgadzam się! zbierać się do kupy, ale już!

ja tak czuję malucha, tzn. tak to interpretuję, skurcze to w macicy czuć

Domi, raz w życiu byłam na ślubie, to i życzeń składać nie umiem, ale się postaram...
Pożycia małżeńskiego co najmniej do złotych godów, pociechy z synka i dużo wzajemnej cierpliwości. Ale nade wszystko- miłości. Bez granic!!!

A nasze 3d/4d bez fajerwerków. Młody oczywiście zgodny z moimi odczuciami główkę ma u góry. I to się już raczej nie zmieni. Jesteśmy w połowie 30tc i waży 1086, więc póki co jest najmniejszy :P. Ale co zrobić?
Buzi za chętnie pokazać nie chciał, za to jajeczka świeciły z każdej strony .

No i wiem już jak to z moim porodem. Otóż, jeśli się nie obróci, to nie ma opcji na SN. Natomiast jeśli się obróci, to możemy spróbować, ale efekt po poprzednim CC może być taki, że na tym zakończy się moja płodność.
W związku z czym Pani Doktor zachęca dla zdrowia i życia mojego, abym poddała się cięciu i nawet jeśli poprzednie było słabe, to oni to naprawią. Po nim, mogę mieć jeszcze mnóstwo dzieci, ale już zawsze tylko CC.
Nie będę oponować. Mam uzgadniać termin przed rozpoczęciem akcji, na poranne godziny tak, aby był komplet lekarzy, bo nie wiadomo jak się sytuacja potoczy. Wstępnie umówiłyśmy się na 23.10, choć raczej to nastąpi wcześniej. Jak ciąża będzie donoszona, mam się stawić. Liczyć termin z OM (muszę wytrzymać, bo 18.10 są warsztaty w Bydgoszczy hahaah). Acha, jeśli nie będzie komplikacji, to Małego dostanę niemal od razu po operacji a do tego czasu Tatuś przejmuje stery

Robak podobny do Mamusi. Chyba mam silne geny
Fajniutki chłopaczek

A czemu nie będziesz mogła mieć więcej dzieci ?Zastanawia mnie to...
Oczywiście jak nie chcesz to nie odpowiadaj

Już doczytałam

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Kurde moje dziecko z 3d do nikogo nie podobne
Moje też

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przeżyliśmy wszyscy chwile grozy dzisiaj...
Przygotowania trwały, teściowa zarządzała wszystkimi i wszystkim. Zarządziła że ja i szwagierka (ta która jest w ciąży) mamy usiąść wygodnie na górze i przecierać sztućce i talerze no i porozkładać już na gotowo... Rozmawiałyśmy dość długo, śmiałyśmy się, żartowałyśmy, wypytałam ją jak się dokładnie czuje itd. W pewnym momencie moja szwagierka wyszła do łazienki i wróciła z płaczem... nie trudno było się domyślić o co chodzi, TŻ się załamał, ja nie wiedziałam jak go pocieszyć, szwagierki i teściowa płakały... Zrobiła się grobowa atmosfera i w pewnym momencie stwierdziliśmy z TŻtem że w naszym najważniejszym dniu będzie panowała atmosfera jak na stypie. Na szczęście szwagierka pojechała do szpitala i okazało się że jest wszystko ok, lekarz otwarcie jej powiedział że może poronić po raz kolejny ale wszyscy cieszymy się że jest dobrze, choć oni wszyscy nie wierzą ja wierzę że tym razem się jej uda... Rozmawiałam z nią dzisiaj i widzę że nawet w stosunku do mnie jest zupełnie inna od kiedy wie że sama też jest w ciąży. Nasze stosunki nieco się polepszyły ale fajerwerków nie ma.

Dziewczyny błagam trzymajcie kciuki za to żeby ten jutrzejszy dzień był najszczęśliwszym w naszym życiu
Czyli jednak szwagierka nie taka zła Może się jeszcze zaprzyjaźnicie?
Kurcze szkoda żeby straciła ciążę po raz kolejny

WSZYSTKO BĘDZIE SUPER!!!!!!!!!! SKUP SIĘ NA TYM CO WAŻNE, TYLKO NA WAS.CELEBRUJ CHWILĘ,TO WASZ DZIEŃ

Cytat:
moja mama powiedziała to samo. Jak odjeżdzała powiedziała, że mam uważać na Nas, opoczywać, zaciskać nogi do jej urlopu, i nie dawać się wykorzystywać bo jestem za dobra dla ludzi, a oni mają mnie gdzieś.. MOŻE COSW TYM JEST..
Ja bym jeszcze dodała że jakoś pechowo trafiasz na samych debili!!!!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-24, 00:28   #1565
nemosek
Zakorzenienie

Ale mi burczy w brzuchu

Cytat:
A moj mąż się cieszył że nosek córcia ma po tatusiu Nie powiem mu o tym że wszystkie maluszki mają takie niech się cieszy
A właśnie ja leżałam z dziewczyną która przy 1 porodzie pękła tam. I drugi porod też ma mieć naturalny.W ogóle to się zastanawiam czy po pęknięciu macicy jest możliwe że wróci do stanu sprzed ciąży?
A może szyjka jej pękła?

Cytat:
Napisałam ładnego posta i mi coś nie chcialo wysłać

Domi - wszystko będzie pięknie jutro
za szwagierkę, oby tym razem szczęśliwie dotrwała do rozwiązania

Dzidzia - super, że wszystko z synusiem ok fotek niestety nie mogę obejrzeć...

Była położna przed chwilą i ciśnienie spadło mam 120/88. Posłichaliśmy serduszka i ogólnie wszystko jest ok następne mierzenie po 2...

U współtowarzyszek jeszcze są goście dobrze, że każy ma swoją przestrzeń za parawanem

Poczytam trochę o lulu. Dobrej nocki

Super że spada

O tej porze goście?Też sobie porę odwiedzin znaleźli

Cytat:
No to teraz zalecę betonem, nie wiem, bo się nie dopytywałam czy pękła jej macica czy krocze, myślałam że to to samo
Moja szwagierka miała ten szew właśnie lekarze jej powiedzieli że bez tego nie ma szans na dotrzymanie ciąży.

Muszę powiedzieć że byłam bardzo wymagająca.Szukałam takiego z dużym kaloryferem i odpowiedniu dużym osprzętem

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Szukam jakieś fajnej stronki z przepisami dla kobiet z cukrzycą ciążową.
To Ci się udało musisz namiar dać
Cytat:
Peknieta macica to chyba juz do usuniecia? Nie wiem , nie znam sie I nie chce znac na takich sprawach ..

A szew to chyba taki na szyjke? Jak sie skraca? I to chyba tez Od ktoregos tygodnia dopiero?
AnTIBIA miala miec zakladany to ona moglaby cos na ten temat powiedziec ..

Ja wam tylko powiem ze te Oilatum jest rewelacyjne. Nie wiem jak dla dzieci ale dla mnie jest super.
Wypierdzielilabym wszystkie balsamy I oliwki jakbym odkryla to wcsesniej..
Oby tylko pomoglo na swedzenie

Super że pomaga

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Uff udało się nadrobić i wszystkie poszły spać pewnie
Coś miałam jeszcze pisać,ale nie wiem co..

Spać mi się odechciało na maksa,jeszcze muszę pod prysznic skoczyć i coś zjeść,najlepiej tego burgera pysznego.
Jakby tż był to musiałby mi przywieźć tak to muszę ratować się czymś innym

Idę po ogóra małosolnego

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

Dobranoc

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-24, 05:38   #1566
domii29
Zakorzenienie

Witam sie z Wami jeszcze jako panna
Zglupialam, drugi dzien z kolei wstaje kilka minut po piatej
Boli mnie brzuch chyba to ze stresu ale ciiii
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 06:59   #1567
lineczka1989
Zakorzenienie

dzień dobry!

powiem Wam że nie wiem jak Wy, ale ja już czuję jesień na dworzu

nabrobiłam na telefonie, ale nie będę cytować bo w sumie za bardzo czasu nie mam teraz, zaraz robię sobie śniadanie, głowę wysuszę muszę stworzyć listę zakupów spożywczych bo nie ma nic do jedzenia i budzę TŻ i lecimy na zakupy

muszę wpakować do torebki Rennie, bo coś ostatnio mnie zgaga męczy ciągle, No spę bo po ostattnim łażeniu po mieście brzuch mnie bolał więc na wszelki wypadek wezmę no apteczka jak nic

Domii, kochana, życzę Ci żeby ten Twój dzisiejszy dzień był najpiękniejszym dniem w Twoim życiu, żeby TŻ był zawsze taki kochany jak przez te ostatnie dni

okej, uciekam już, tylko nie piszcze dużo bo nie wiem kiedy tu zajrzę, bo wieczorem przyjeżdza brat mojej mamy z rodziną więc nie wiem jak mi się czas ułoży

buziaki mamuśki!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 08:17   #1568
issia88
Zakorzenienie

Dzień Doberek

Ale naskrobałyścieeeee wczoraj :P Po łebkach przeleciałam, ale ja mam pamięc krótką, więc wiele nie pamiętam

Domi - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA DUŻO MIŁOŚCI, UŚMECHU I SZCZĘŚCIA. POCIECHY Z SYNKA I Z MĘŻA - NIECH BĘDZIE WZOROWYM MĘŻEM I OJCEM

Dzidzia - za pięknego i zdrowego synka Ważne, że zdrowy, a buźkę to ma czas pokazac jak się urodzi :P

Basia - super, że u Was wszystko w porządeczku

Ryba - głowa do góry!! Wszystko wam się ponaprawia i poukłada. Nie zadręczaj się tak wszystkim bo zwariujesz!!

Więcej postów nie pamiętam Wybaczcie...

A ja miałam strasznie nie spokojną noc. Nie wiem czemu, ale chyba to z nerwów przed dzisiejszym USG. Wiem, że wsio będzie okej, bo przecież dwa genetyczne to potwierdziły, ale jakoś taki dziwny nie pokój miałam w sobie. Mała kopała pół nocy, mam nadzieje, że pokaże się w całej okazałości na tym USG A po USG targi
Wczoraj rodzice się zaoferowali, że nam kupią coś z listy - więc chyba powierzymy im nianie elektryczną albo bujaczek. Niestety u nas w domu to będą dwie niezbędne rzeczy, a zawsze to 200-300zł w kieszeni zostaje

I w ogóle to chciałabym, żeby nadszedł już listopad
Modle się żeby ta rwa moja do tego czasu przeszła, bo jak nie to co? CC?

Idę jeść śniadanko

Edytowane przez issia88
Czas edycji: 2013-08-24 o 08:18
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 08:24   #1569
ania_cz79
Raczkowanie

Cześć dziewczyny nie było mnie tydzień, byłam w Polsce, nie dam rady chyba Was nadrobić, przeleciałam tylko po łebkach. Widzę że czas leci jak szalony i niektóre z Was już prawie gotowe na przyjęcie malucha. Ja przywiozłam prawie wszystkie rzeczy od siostry, parę muszę dokupić ale jeszcze jakoś tego nie ogarniam.
Poza tym w Polsce byłam na konsultacji u okulisty do którego chodziłam do kontroli po moim wylewie w oku i dostałam zaświadczenie o wskazaniu do cesarskiego cięcia. Nie wiem już czy tak lepiej czy gorzej. Ze względu na moje oko po dwóch wylewach i zapaleniach nerwu trochę miałam obiekcję co do naturalnego porodu a teraz jakoś tak czuję lekki zawód że nie urodzę naturalnie.

Domii wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń...
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 08:28   #1570
Dzastin08
Wtajemniczenie

Ja tylko na chwilkę i zmykam bo zaczynamy malować itd.

Domi dziś Wasz dień,a więc:Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia!!!!!!!!!!:cmok:

Dzień Dobry mamusie,miłego Dnia
Zajrzę może wieczorkiem

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-08-24 o 08:31
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 08:35   #1571
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Domi NIECH TEN DZIEŃ BĘDZIE MEEEGA SZCZĘŚLIWY! i NIECH KAŻDY KOLEJNY WSPÓLNIE SPĘDZONY BĘDZIE RÓWNIE PIĘKNY, PEŁEN MIŁOŚCI I WZAJEMNEGO SZACUNKU!!! NO I SUPER ZABAWY I NOCY POŚLUBNEJ

A my wczoraj poszliśmy z Tż w odwiedziny do kuzyna i jego żony, którzy mają 2 tygodniową dzidzię No byłam oczarowana! Jaka grzeczna, tylko cycuś i juz spała Kooochane maleństwo! I nawet się nie bałam jej brać na ręce takiej maleńkiej nawet mi sie spodobało chcę już listopad!!!

Chociaż fakt - o porodzie też się nasłuchałam ale w sumie i tak dziewczyna stwierdziła, że najlepiej naturalnie więc może jednak to prawda...

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 08:38   #1572
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny nie było mnie tydzień, byłam w Polsce, nie dam rady chyba Was nadrobić, przeleciałam tylko po łebkach. Widzę że czas leci jak szalony i niektóre z Was już prawie gotowe na przyjęcie malucha. Ja przywiozłam prawie wszystkie rzeczy od siostry, parę muszę dokupić ale jeszcze jakoś tego nie ogarniam.
Poza tym w Polsce byłam na konsultacji u okulisty do którego chodziłam do kontroli po moim wylewie w oku i dostałam zaświadczenie o wskazaniu do cesarskiego cięcia. Nie wiem już czy tak lepiej czy gorzej. Ze względu na moje oko po dwóch wylewach i zapaleniach nerwu trochę miałam obiekcję co do naturalnego porodu a teraz jakoś tak czuję lekki zawód że nie urodzę naturalnie.

Hehe, poukładasz sobie wszystko na spokojnie to wtedy ogarniesz Oj, nie ma co ryzykować, skoro miałaś takie problemy z oczami.

Ja też muszę wybrać się do okulisty, bo zdrowe oko mi się znacznie pogorszyło odkąd jestem w ciąży :/

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilkę i zmykam bo zaczynamy malować itd.

Domi dziś Wasz dień,a więc:Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia!!!!!!!!!!:cmok:

Dzień Dobry mamusie,miłego Dnia
Zajrzę może wieczorkiem
Powodzenia w malowaniu

Też idę malować, ale siebie :P
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 08:50   #1573
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie
jestem już w domku bardzo dobrze się czuję szpital pomógl

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
pewnie że nie tylko Ty my gdyby nie kredyt to też bym miała używkę

dokładnie opłaca Ci się bardziej używka bo nawet jak masz samą gondolę, dokupujesz tylko spacerówkę no i fotelik musisz dokupić więc to już jest ok 1300- 1500 zł wychodzi w zależności od tego jaki fotelik byś kupiła

ostatnio mi TŻ pokazywał wózki za 899 zł i były całkiem fajne o te http://allegro.pl/wozek-verdi-max-3w...461047822.html i http://allegro.pl/nowosc-wozek-verdi...472939522.html one sa bardzo podobne do Granderów i podobno Tutek zrobił sprawę w sądzie Verdi że jest identyczy image wózków
i do tako jumpera tez podobne
i do mojego (rózni się tym uchwytem do składania wózka

ten drugi fajny, fiolet

Cytat:

paulinaizabela te łydki i kostki może dlatego by sprawdzić czy zatrzymuje Ci się woda w organizmie i nie puchniesz

Cytat:
Przygotowania trwały, teściowa zarządzała wszystkimi i wszystkim. Zarządziła że ja i szwagierka (ta która jest w ciąży) mamy usiąść wygodnie na górze i przecierać sztućce i talerze no i porozkładać już na gotowo... Rozmawiałyśmy dość długo, śmiałyśmy się, żartowałyśmy, wypytałam ją jak się dokładnie czuje itd. W pewnym momencie moja szwagierka wyszła do łazienki i wróciła z płaczem... nie trudno było się domyślić o co chodzi, TŻ się załamał, ja nie wiedziałam jak go pocieszyć, szwagierki i teściowa płakały... Zrobiła się grobowa atmosfera i w pewnym momencie stwierdziliśmy z TŻtem że w naszym najważniejszym dniu będzie panowała atmosfera jak na stypie. Na szczęście szwagierka pojechała do szpitala i okazało się że jest wszystko ok, lekarz otwarcie jej powiedział że może poronić po raz kolejny ale wszyscy cieszymy się że jest dobrze, choć oni wszyscy nie wierzą ja wierzę że tym razem się jej uda... Rozmawiałam z nią dzisiaj i widzę że nawet w stosunku do mnie jest zupełnie inna od kiedy wie że sama też jest w ciąży. Nasze stosunki nieco się polepszyły ale fajerwerków nie ma.

Dziewczyny błagam trzymajcie kciuki za to żeby ten jutrzejszy dzień był najszczęśliwszym w naszym życiu
o matko...
Domii Będzie wszystko pięknie

Dla naszych dzisiejszych Panien Młodych (bo oprócz Domii jeszcze jedna ślubuje, a ja zapomniałam która ) najlepsze życzenia!! Oby Wam zawsze słońce świeciło i duuużo miłości Wszystkiego Najlepszego Na Nowej Drodze Życia

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Dzień dobry
u nas dzisiaj się zaczął 26tc

prawdopodobnie się dzisiaj na wycieczkę wybierzemy, tylko jeszcze nie wiemy gdzie :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 08:54   #1574
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Dzień dobry
Prawie całą noc nie spałam npn stop chodzi wentylator na suficie i burczy a do tego leżę przy łazience i z góry mi światło świeci. Po północy się zrobiło zamieszanie, bo ta dziewczyna od skurczy zaczęła rodzić, latali do niej co cheilę z różnymi sprzętami aż w końcu wzięli na porodówkę...nie minęło pół godziny i druga to samo.... jak wreszcie trochę przysnęłam to po 2 mnie położna zbudziła na mierzenie ciśnienia i słuchanie serduszka. I od nowa się męczyłam... po 3 przyszli zmieniać łóżka tych co pojechały ściąganie pościeli, dezynfekcja..stukanie i pukanie nie wiem o której przysnęłam ale za chwilę znowu położna wpadła mierzyć...było już po 6 o ze spania. Jedynie co dobre, że to ciśnienie spada i ranne wynosi 116/70 jak po takiej nocy to super!!
Spytałam rano o te 2 dziewczyny i jedna już urodziła

Ciekawe czy mnie dzisiaj wypuszczą

Domi - cudownego dnia Wam życzę i jeszcze piękniejszej wspólnej przyszłości. Oby wszystko się udało tak jak tego chcecie

Stary 2013-08-24, 09:34   #1575
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie kłuje w środku
Cytat:
Po prysznicu trochę lepiej ale wszystkie ruchy małej czuje na dole, jak już ostatnio pisałam kłuje mnie pipka mam nadzieje że to objaw tego że mała jest główką w dół

Dziewczyny czy takie nagłe, szybkie i krótkie ukłucia w pipce, nie co jakiś konkretny czas, w różnych momentach ale najczęściej jak leżę to mogą być jakieś skurcze czy to po prostu takie nagłe ruchy dzidzi i tak czuć??
ja czujęwłaśnie tak skurcze, mówiłąm lekarzowi i oczywiście nospa na nie, zwiekszył mi dawke,i w badaniu na samolociku jak sprawdzał szyjkę czy co tam to napinał mi się brzuch, wiec dlatego tez mam uważać i niewiele robić, bo brzuch napina się ,uciska macicę i stąd te skurcze.
A jeśli chodzi o pozycję dziecka to moja córcia jest już główką w dół ale ja jakos tego nie łączę, ale to ja.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 09:37   #1576
malinka123108
Wtajemniczenie

Cytat:
powodzenia! i szczesci!!!

paulinko trzymaj sie kochan dasz rade ja pamietam z corka w 1 ciazy trafilam do szpitala ze skurczami przepowidajacymi..w sumie bez potrzeby ale jak juz sie tam znalazlam to mnie 3 dni przetrzymali..tak sobie bylo....najgorzej bylo jak trafilam po terminie na wywolanie...laski przychodzily w 2 h rodzily wychodzily do domu a ja dalej lezalam pod kroplowa na wywolanie i ktg

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

moja w 22 tyg mila glowkowe ale mysle ze jeszcze wtedy mogla fikac ile chciala bardziej teraz sie zastanawiam ale mysle ze chyba juz glowka na dol czesto czuje kopniecia ponizej zoladka wiec chyba to to...
Stary 2013-08-24, 10:07   #1577
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
beatka- dziekuje, ze pytasz.Ale jestem w rozsypce. Nie wiem, jakies zalamanie mnie dopadlo.Nic nie cieszy, wszystko przerasta
wszystko się pewnie skumulowało co? i jeszcze czujesz się winna że nie masz takeigo kontaktu z Christianem w brzuszku jak z Danielem?
Dziewczyny ci już pisały(mamusie) że podobie to u niech wygląda.
A juz bliżej końca i nawej jak się zdrowie nie za bardzo poprawi to po urodzeniu będzie innaczej.
zreszta tak sobie myślę że napewno nie raz w życiu miałaś gorzej, ciężej i pewnei byłaś z tym sama a SOBIE PORDZIĄŁAŚ wiec teraz też tak będzie, masz męża, wspaniałego syna, drugiego w drodze i właśnie to się liczy

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Ryba oo to niewiele ci już zostało

Domi
Życzę samych wspaniałych chwil, spełnienia marzeń, stabilizacji, żeby wasza dwójka a już wkrótce trójka była zawsze zgrana i należąca do siebie, żeby nikt was nie męczył, dużo cierpliwości na tej nowej drodze życia, żebyś się wysypiała i abyś umiała ustawić męża po swojemu

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Dzień dobry
Prawie całą noc nie spałam npn stop chodzi wentylator na suficie i burczy a do tego leżę przy łazience i z góry mi światło świeci. Po północy się zrobiło zamieszanie, bo ta dziewczyna od skurczy zaczęła rodzić, latali do niej co cheilę z różnymi sprzętami aż w końcu wzięli na porodówkę...nie minęło pół godziny i druga to samo.... jak wreszcie trochę przysnęłam to po 2 mnie położna zbudziła na mierzenie ciśnienia i słuchanie serduszka. I od nowa się męczyłam... po 3 przyszli zmieniać łóżka tych co pojechały ściąganie pościeli, dezynfekcja..stukanie i pukanie nie wiem o której przysnęłam ale za chwilę znowu położna wpadła mierzyć...było już po 6 o ze spania. Jedynie co dobre, że to ciśnienie spada i ranne wynosi 116/70 jak po takiej nocy to super!!

czemu chcesz iść do domu? moda na baleriny musi się po szpitalu rozejść( a tak wogóle musze sobie klapencje do szpitala zakupić)
no to pospałąś dziś, ale dobrze ciśnienie ci spadłotakże korzystaj z dobrego jedzenia
a wogóle to starsznie długo goście w szpitalu siedzieć mogą, ciekawe
Stary 2013-08-24, 10:30   #1578
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Dzień Doberek

Ale naskrobałyścieeeee wczoraj :P Po łebkach przeleciałam, ale ja mam pamięc krótką, więc wiele nie pamiętam

Domi - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA DUŻO MIŁOŚCI, UŚMECHU I SZCZĘŚCIA. POCIECHY Z SYNKA I Z MĘŻA - NIECH BĘDZIE WZOROWYM MĘŻEM I OJCEM

Dzidzia - za pięknego i zdrowego synka Ważne, że zdrowy, a buźkę to ma czas pokazac jak się urodzi :P

Basia - super, że u Was wszystko w porządeczku

Ryba - głowa do góry!! Wszystko wam się ponaprawia i poukłada. Nie zadręczaj się tak wszystkim bo zwariujesz!!

Więcej postów nie pamiętam Wybaczcie...

A ja miałam strasznie nie spokojną noc. Nie wiem czemu, ale chyba to z nerwów przed dzisiejszym USG. Wiem, że wsio będzie okej, bo przecież dwa genetyczne to potwierdziły, ale jakoś taki dziwny nie pokój miałam w sobie. Mała kopała pół nocy, mam nadzieje, że pokaże się w całej okazałości na tym USG A po USG targi
Wczoraj rodzice się zaoferowali, że nam kupią coś z listy - więc chyba powierzymy im nianie elektryczną albo bujaczek. Niestety u nas w domu to będą dwie niezbędne rzeczy, a zawsze to 200-300zł w kieszeni zostaje

I w ogóle to chciałabym, żeby nadszedł już listopad
Modle się żeby ta rwa moja do tego czasu przeszła, bo jak nie to co? CC?

Idę jeść śniadanko
Nie stresuje się!! bedzie dobrze za tą wizytę!!

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość

Ważne, aby dla Was było to dobre rozwiązanie głowa do góry
Cytat:
Dzień dobry

Ciekawe czy mnie dzisiaj wypuszczą

Domi - cudownego dnia Wam życzę i jeszcze piękniejszej wspólnej przyszłości. Oby wszystko się udało tak jak tego chcecie

ale miałas noc :P i faktycznie długo mogą goście siedzieć.. u nas maks 22 jak nie ma ordynatora. A i u nas nie ma wypisów w weekend- chyba ze na własne życzenie ;d Obyś jednak wyszła szybko, cała i zdrowa z normalnym ciśnieniem!

dzidzia
- śniłaś mi się z Aliską dzisiaj. Nie wiem co za sens tego snu był, ale najpierw jedliśmy ciasto w-z i Aliska stwierdziła ze lepiej najpierw zjeść to ciasto a potem krem bo najlepszy, a potem siedziałyśmy i w pokera grałyśmy z moją mamaą i moją T. i żeśmy ograły moją T. moja mama wyszła na 0 a my po 1,5 tys zgarnęłyśmy. Aliska wtedy zażyczyła sobie lalkę sikającą i małe pieluszki bo chce sie nauczyć opiekować bratem. ( swoją drogą ciekawe czy są takie płci męskiej) i zadzwonił budzik na leki ...

a potem śniło mi sie że prawie wszystkie robiłyśmy chrzest tej samej niedzieli i w tym samym kościele i potem zrobiłyśmy jedną wielka impreze.
co ja mam za sny.. ale dobrze ze takie pozytywne od razu lepszy humor mam

A my dzisiaj z mężem mamy zamiar spędzić caaaaały dzień razem zastanawiam sie... co by tu porobić...
Stary 2013-08-24, 10:38   #1579
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Cza sobie radzić ..

Rybko
A kuchenka czy lodówka to nie jest właścicielki ? Nie było na stanie mieszkania ?

Ja nie słyszałam Czyli powinnam zmyć jeśli mam pomalowane ?

JA tak mam . Czasem ukłuje to aż podskoczę .. czasem mi się wydaje , że ona chce już wyjść . To podobno są rączki albo nóżki które obijają szyjke . ..
Maomami jak się ma Twój tp według om do tego z USG ?
Miedzy nami jest niby 3 tygodnie różnicy , ale mi to wygląda jakby ta różnica była troszkę mniejsza ..

Nie ważne . Jak ja Wam zazdroszczę tych sióstr i szwagierek .. Ja nie mam nikogo takiego kto by mnie obdarował , choć pozyczcył .. Wszystko musiałam sama . A to taka radocha dostać taki wór i grzebać
Nie no w sumie mogłam wziąśc , po dwóch chłopakach , ale wychodzi na to ze i tak bym musiała oddać szybciej niż założyłam ..

Co z tego ze mam Oilatum i mogłabym się już nie drapać , i co z tego ze z sufitu póki co mi nie kapie , jak mi głąby całą ciepłą wode wypuścili
Cytat:
nie, wszystko sami kupowaliśmy. Głównie z tablicy. Jedyne co to dostaliśmy 3 lata temu pralkę od T. bo zmieniała na nową. ale dopiero jej zaczeliśmy używać a ona już padła. a w ogóle ta kuchenka to ma ze 100 lat ja kupiłam z racji oszczędności- niy sprawna i w oóle cena atrakcyjna- 80 zł a podziałała 2 i pół miesiaca. A jak potem sie okazało ze ona jest z czasów PRL to mnie wszyscy wyśmiali.. tyle że ja nie znałam sie. Teraz jak cos bede kupować tego typu to najierw poczytam o tym.

Mi sie wydaje ze ja urodzę w/po terminie. gin powiedział ze do 39 bede brąła leki, wiec nie sądze urodzić wcześniej bo gdybym nie miała leków, albo odstawiłabym w 9 miesiacu -35-36 tydzień to może i na koniec września się wbiłabym nie chce rodizć jednak po terminie, chce być terminowa. A właśnie- Maomami jak to u Ciebie wychodzi?
U mnie to raczej będzie później niż wcześniej, mój tp z OM 16.10 ale na każdym USG Zuzka wychodzi młodsza/mniejsza i TP się przesuwa jakoś po 20.10 na pewno. Jak byliśmy na 3D to było 10 dni różnicy, lekarz powiedział że wszystko z nią w porządku tylko jest młodsza niż z OM by wynikało

Cytat:

oby tym razem im się już udało.
A poza tym to dla Was słońce wszystkiego najlepszego, samej miłości, żeby było tak cudownie jak wczoraj. Niech ten dzień będzie dla Was najpiękniejszym dniem i nic tego na pewno nie zepsuje

Dzień dobry, ja jestem dzisiaj jakaś taka nijaka, wstałam po 10 ale mogłabym chyba spać dzisiaj cały dzień a jutro mąż ma urodziny i mają przyjechać teściowie i szwagierka z rodziną na kawę i ciastko no ale wiadomo przygotować coś trzeba i posprzątać też by wypadało

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 10:40   #1580
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego!!! samego szczescia....i pieknego dnia dzisiaj !!!

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
beatka- dziekuje, ze pytasz.Ale jestem w rozsypce. Nie wiem, jakies zalamanie mnie dopadlo.Nic nie cieszy, wszystko przerasta

Cytat:

[/B][/I]A nasze 3d/4d bez fajerwerków. Młody oczywiście zgodny z moimi odczuciami główkę ma u góry. I to się już raczej nie zmieni. Jesteśmy w połowie 30tc i waży 1086, więc póki co jest najmniejszy :P. Ale co zrobić?
Buzi za chętnie pokazać nie chciał, za to jajeczka świeciły z każdej strony .

No i wiem już jak to z moim porodem. Otóż, jeśli się nie obróci, to nie ma opcji na SN. Natomiast jeśli się obróci, to możemy spróbować, ale efekt po poprzednim CC może być taki, że na tym zakończy się moja płodność.
W związku z czym Pani Doktor zachęca dla zdrowia i życia mojego, abym poddała się cięciu i nawet jeśli poprzednie było słabe, to oni to naprawią. Po nim, mogę mieć jeszcze mnóstwo dzieci, ale już zawsze tylko CC.
Nie będę oponować. Mam uzgadniać termin przed rozpoczęciem akcji, na poranne godziny tak, aby był komplet lekarzy, bo nie wiadomo jak się sytuacja potoczy. Wstępnie umówiłyśmy się na 23.10, choć raczej to nastąpi wcześniej. Jak ciąża będzie donoszona, mam się stawić. Liczyć termin z OM (muszę wytrzymać, bo 18.10 są warsztaty w Bydgoszczy hahaah). Acha, jeśli nie będzie komplikacji, to Małego dostanę niemal od razu po operacji a do tego czasu Tatuś przejmuje stery

super zdjecia,ale widze uparciuszek jak moj z tym obrotem...tylko u mnie zaczyna sie 32 i dalej nic,czekam....zobaczymy,a le wyszlam z zalozenia,ze ktora "dziura" by nie wyszedl to najwazniejsze,zeby byl zdrowy. troche zluzowalam z moim podejsciem anty do cesarek.We wtorek mam wizyte i mam podobno rozmawiac z lekrzem o "wariantach" jakie mnie czekaja...rozne zrodla roznie podaja,niktorzy twierdza,ze po 34 juz male szanse na obrot.Niektorzy opisuja przypadki obrotu w 38 tyg.lub przed samym porodem-co ma byc to bedzie

jakos po lebkach troche Was nadrobilam,ale i tak czuje,ze sporo mnie omineloWidzialam sliczna posciel z misiem (chyba maomami???)

a my od 15 do jutra mamy u siebie 2letnia siostrzenice meza (jej mama na wesele leci) i z przyjemnoscia zaoferowalam pomoc,mala ma duzy z nami kontakt,wiec nie powinno byc problemu z placzem czy tesknota,a ja z checia sie poprzytulam z nia,bo jest naprawde fajna dziewczynka...raz na jakis czas moznano ale w zwiazku z tym pewnie znowu odpadne jesli chodzi o forum,chyba ze jak pojdzie spac wieczorem.

milego weekendu dziewczyny,zadnych problemow z psujacym sie sprzetem (Rybko ), zadnych smuteczkow (DE ), jak najszybszego powrotu do domu (paulinaizabela )

trzymajcie sie...

Tymus szaaaaaleje dzis-chyba sie buntuje za moje wczorajsze siedzenie ze znajomymi do 2:30 (ledwo dalam rade,ale ostatnio rzadziej mamy gosci,wiec warto bylo)
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 10:40   #1581
89Beatka
Wtajemniczenie

Rybko jakiś mało męczący spacer po parku, albo w jakieś wasze miejsce albo jak już będziecie siedzieć w domu to może jakaś gra planszowa? masz coś takiego w domu?
Stary 2013-08-24, 10:50   #1582
maomami
Wtajemniczenie

A co do snów to ja tez miałam dzisiaj i to był pierwszy sen związany w ogóle z ciążą,
śniło mi się że pojechałam na porodówkę a tam May(nie wiem czemu właśnie Ty ) i ona już rodziła, zajęło jej to godzinkę, ja w między czasie też zaczęłam rodzić. May urodziła o 15:50 a ja po 16:00. Ona miała dziewczynkę, no i ja przecież też czekałam na Zuzię a tu wyskoczył jednak Kacperek zamiast Zuzi, zdziwiona byłam przeogromnie. Nie było w ogóle krwi, żadnego bólu, tak po prostu pyk i dzieciaczki nam wyskoczyły marzenie. Potem jak go przystawiałam do cyca to mi odgryzł sutka ale z drugiego już jadł ładnie. I leżałyśmy, spałyśmy, karmiłyśmy z May na jednym łóżku wspólnie bo więcej łóżek nie było
Taki to właśnie miałam pierwszy sen związany z ciążą

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 10:52   #1583
Trele_Morele
Zakorzenienie

Kurde jaka cisza ...
Dzien dobry!
dOMI - NAJLEPSZEGO na nowej drodze zycia, oby teraz juz wszystko poszło Wam gładko - tak jak bedziecie tego chcieli.

PAULA - ale Ci nocke zafundowali taki przed smak bycia mama )
Najwazniejsze ze cisnienie spada I pewnie dzis Cie puszcza do domu.

Ja wlasnie wstaje. Za 3h wizyta a ja, jak to ja jestem tak wystraszona jakbym conajmniej do porodu jechala.
W nocy mnie nawet brzuch bolal okresowo, tak ze sie przebudzilam ale udalo mi sie go przespac ..
Lece sie ogarnac.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Ol

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 11:09   #1584
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
czemu chcesz iść do domu? moda na baleriny musi się po szpitalu rozejść( a tak wogóle musze sobie klapencje do szpitala zakupić)
no to pospałąś dziś, ale dobrze ciśnienie ci spadłotakże korzystaj z dobrego jedzenia
a wogóle to starsznie długo goście w szpitalu siedzieć mogą, ciekawe
Haha wolę się polansować na mieście
Po 8 jeszcze mi zmierzyła i było 122/72 podłączyli mi ktg i wszystko gites spytałam położnej czy jest szamsa na wyjście to mówiła, że lekarz zadecyduje...tylko o której się on pokajawi
Na śniadanie już było skromniej, bo płatki z mlekiem i tosty z dżemem

Akurat tak długo to siedzieli u tych co urodziły to może specjalnie czekali

Trzymajcie kciuki za moje wyjście

Ryba, Maomami - ale sny

Trele - za wizytę, ciekawa jedtem ile Twoja Majeczka waży

Stary 2013-08-24, 11:19   #1585
domii29
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za wszystkie życzenia

Właśnie wróciłam od fryzjera efekt jest cudowny
A tak dla pocieszenia oka mój bukiecik...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg asdf.jpg (62,3 KB, 35 załadowań)
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 11:24   #1586
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:

Piękny bukiecik!!
Ależ cudownie będziesz dziś wyglądać!

Jeszcze raz samych cudowności!!!

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 11:27   #1587
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:

Pieeeeekny! Jeszcze w miare cierpliwie,ale czekam na fotki "calej" panny mlodej

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 11:50   #1588
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
A co do snów to ja tez miałam dzisiaj i to był pierwszy sen związany w ogóle z ciążą,
śniło mi się że pojechałam na porodówkę a tam May(nie wiem czemu właśnie Ty ) i ona już rodziła, zajęło jej to godzinkę, ja w między czasie też zaczęłam rodzić. May urodziła o 15:50 a ja po 16:00. Ona miała dziewczynkę, no i ja przecież też czekałam na Zuzię a tu wyskoczył jednak Kacperek zamiast Zuzi, zdziwiona byłam przeogromnie. Nie było w ogóle krwi, żadnego bólu, tak po prostu pyk i dzieciaczki nam wyskoczyły marzenie. Potem jak go przystawiałam do cyca to mi odgryzł sutka ale z drugiego już jadł ładnie. I leżałyśmy, spałyśmy, karmiłyśmy z May na jednym łóżku wspólnie bo więcej łóżek nie było
Taki to właśnie miałam pierwszy sen związany z ciążą

ja mam takie głupawe sny, że szok nawet nie chce mi się ich opisywać, jakas fantastyka...

Cycuchy mnie dzisiaj bolą

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 11:54   #1589
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

piękny bukiet
życzę Wam wszystkiego najlepszego w ten dzien i na całe życie i tego, żeby Wasza miłość była coraz silniejsza

też miałam sen z Wami, że dawałyście mi jakieś pudełka na rzeczy dla małego i mówiłyście żeby tylko w tym trzymać

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 11:54   #1590
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
I tak masz dużo więcej niż ja. Prócz paru bodów, kaftanika, pieluch tetrowych, niedrapek mam tylko wanienkę, łóżeczko, materacyk, dwa kocyki i rożek. Gdybym teraz miała rodzić, moje dziecko wyszłoby ze szpitala bez spodni
Hehe
Ja w sumie od początku po trochu w lumpku albo na allegro używki kupowałam i teraz baaardzo się z tego cieszę, bo nie mam kasy na wyprawkę, a gdybym jeszcze miała ciuszki kupować, to chyba bym kredyt brała
Pocieszę Cię, że Nina miałaby w czym wyjść, ale w łóżeczku spałaby na desce, bo nie mamy materaca

maomami - ja ostatnio miałam takie popołudnie i poranek dnia następnego, że jak mnie Mała gdzieś tam na dole puknęła, to ja aż podskakiwałam. Miałam uczucie jakby mnie noralnie z macicę/pochwę szczypała. Koleżanka mi powiedziała, że podobno jak dziecko puka w dno macicy, to jest właśnie takie uczucie. Coś strasznego!
Na szczęście się dziewucha ogarnęła Może i u Ciebie jest coś takiego?
De, ryba - przesyłam łopatki z piaskiem do zasypania dołów
dzidzia - czyli teraz byle do 23.10 (lub wcześniej ). Rzeczywiście w Twoim wypadku (jeśli chcecie mieć jeszcze dzieci) cc będzie najlepszym wyjściem

domi - wszystkiego najpiękniejszego na nowej drodze życia!
Niech nikt ani nic nie zepsuje Wam dzisiejszego dnia, a od momentu powiedzenia magicznego TAK niech będzie już tylko lepiej
STO LAT!

Ależ mnie wczoraj imprezka ominęła

Wkurzyłam się wczoraj na męża. Napisałam Wam, że go zagonię do zmywania, bo ja już byłam wypruta... I co? I jak zasnął po obiedzie, tak wstał po 20, jak kończyłam zmywać Ale prawdę mówiąc mi się zwyczajnie nudziło, dlatego poszłam ogarnąć A on niech odpocznie, fakt że w pracy ma teraz sajgon (zastępuje jakiegoś gościa, więc doszły mu 2 wydziały), ledwo co ten remont skończył, więc niech mu będzie
Wieczorem zrobił kolację, usiedliśmy sobie w łóżku i nawet nie wiem kiedy zasnęłam. Obudziłam się w ciuchach o 3, mąż spał obok... Dziwiło mnie, że obudziłam się odwrotnie (w sensie głowa tam gdzie nogi). Potem pytam męża, a on mówi, że przecież się przebudziłam, powiedziałam, że mnie biodro boli, poszłam jeszcze do łazienki i położyłam się odwrotnie. Jeszcze mi podał poduchę.
Czy ja mam naprawdę takie zaniki, czy lunatykuję?!

A rano wstałam... o 8.30! Psuję się w tej ciąży, gdzie moje pobudki o 6? Także spałam koło 10h. Chyba rekord życiowy...

Rano mąż zrobił śniadanko (a co! niech też coś zrobi choć w weekend ) i Mała jakoś tak mi się ułożyła, że myślałam, że umrę na ból żołądka...
Wypiłam miętkę, poleżałam i chyba gdzieś wyemigrowała, bo jest ciut lepiej.

Aaa, wczoraj wysprzątałam mieszkanie, a dziś rano co? Ścieżka ze żwirku od kuwety w kuchni, przez przedpokój i pokój, aż do samego balkonu O sierści nie wspomnę. Uduszę kiedyś te Futra

Południe. A ja od rana leniuchuję.
I od paru dni chodzi za mną szarlotka/jabłecznik!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości