|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Amelko witaj na świecie
Wróciłam do świata żywych a tu takie info
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
KWICIA odezwij się!!!:-*
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#813 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Gratulację dla szczęśliwych rodziców!!!
Amelko witaj na świecie!
|
|
#814 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kość ogonowa... Dziewczyny często już od początku mają bóle raczej kręgosłupa z tego co sie naczytałam ![]() Ból na okres mi jakby przeszedł, wczoraj był myślałam że dziś przyjdzie @ nawet pisałam o tym, a dziś nic. Dalej mnie tak delikatnie pobolewa podbrzusze ale jak pisałam też kiedyś kiedyś to może byc co miesiąc tylko nie zwracałamm na to tak uwagi jak teraz no i cycki mnie nie bolą wogóle więc raczej będzie @ w terminie. Jeszcze pare dni do 27...Gratulacje dla Bajki!! Mam nadzieje że sie dużo nie wymęczyła... Amelko, witamy! ![]() ![]() i jest kolejny człowieczek na świecie... ![]() No i mój TŻ będzie w październiku na tydzień a mi sie akurat płodne skończą wtedy. I dupa :P
WARTO! Gdy się urodziłam, diabeł powiedział ''o kurde!" Edytowane przez mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau Czas edycji: 2013-08-23 o 23:19 |
|
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Bajko, gratulacje
Amelko witaj Ach, że ja zawsze tak się wzruszam jak czytam takie wieści
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#816 |
|
Zadomowienie
|
Heja, my już w trasie na relaksy
mgły jak cholera, więc toczymy się ... Miłego dnia, jak będzie net to i zajrze jeszcze! Miłego dnia życzę! Kwitka, czekamy na Ciebie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Bawcie się dobrze
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#818 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() dziś mamy spotkanie w kościele w sprawie chrzcin, wczoraj byłam ustalić menu w "spelunie" także w końcu coś poszło dalej. A i jeszcze przyszedł Kamilkowi garniturek ![]() Cytat:
jeszcze próbowałam jabłka przez 3 dni ale tak się biedny wzdrygał (jak pies po kąpieli) że aż mi było go żal, chociaż śmiechu było co nie miara Może faktycznie lepiej dawkuj Lidzi co dwa dni na początek, w końcu sie brzuszek ładnie przyzwyczai i będzie wcinać codziennie ![]() Cytat:
Obrotowość uznawałam za bajer który nie jest niezbędny, ale miło jak jest. Kiedyś myślałam że przecież można przełożyć spacerówke na spacerze z dzieckiem w środku, tak teraz wiem że dziecko jest za ciężkie i jeśli nie ma go kto potrzymać to nie ma szans na przełożenie na inną stronę, dlatego teraz doceniam bardzo obrotową rączkę nam się przydaje też przy słońcu, jeśli idę w jedną stronę to obracam tak żeby nie raziło małego, parasolki wogole nie mam bo kapuza jest tak długa że najwyżej świeci mu w końcówkę nóżek, tak samo jak folii, musi być duży deszcz żebym założyła, bo na zwykły deszczyk wystarcza kapuza.Ja też chciałam dziecko szybko przełożyć do spacerówki co do składania to sama nie wiem czy jest to prosty mechanizm, raczej wydaje mi się że tak ![]() Amortyzatorów nie ma jakiś superowych bo to raczej wózek miastowy ale napewno wystarczające na moje bardzo zniszczone chodniki. Powoduje że owszem wózek się buja ale nie drży, dziecko nie budzi sie na dziurach itp a raczej usypia-mój lubi ![]() Cene ma może nie najtańszą ale jak za dobry, nowy wózek to taką normalną. Ja w sklepie kupiłam za 1500zł własnie 2w1. Ogólnie nie znalazłam tańszego który spełniałby moje wymagania. co do kosza na zakupy to chyba jest jego wada, bo jest troche mały i czasami ciężko coś wlożyć. Dla mnie to jednak jedna wada na dużo zalet dlatego go wybrałam, niestety nie ma wózka idealnego zakupy tak czy tak robię, jakoś sobie radzę, poupycham itd. ale nie ten kosz zbyt pojemny, tym bardziej że ja tam zawsze wożę folię i kocyk.Podobają mi się też inne Coletto, ale jak chcesz obrotowy no to jednak Marco Polo jest jedyny. Z lekkich fajny jest też Tutek Tambero Cytat:
![]() ślicznotek!! a mój kurczaki łysieje, takie miał ładne włoski i na przodzie został mu już mały meszekale mi i tak mało! Chce Marcelka w całości! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() zaraz nadrobie dalej bo hejnał się włączył
|
||||||
|
|
|
#819 | |
|
Zadomowienie
|
Dobry!
![]() Nie ma to jak jeść śniadanie przy komputerze i zrzucić na czystą białą koszulkę jajecznicę z pomidorem... Wczoraj mnie tak głowa bolała, że poszłam spać o 21.30, mąż mnie namawiał na tabletkę, ale nie chciałam. Wolałam się przespać. Wstałam dziś o 8:30 (trochę pospałam ) i już głowa nie boli na szczęście.---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
|
|
#820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Cytat:
A nie mamy nie dlatego,że niechcemy ale z innego ważniejszego powodu. Pierwsze mi ochrzcił,drugie musiałam wieźć do innego kościoła:-/ Kazał jutro z mężem przyjść... Mi zależy by to we wrześniu było bo Tymka chrzesny pracuje we francji i wraca w połowie września na 3 tyg i wylatuje na kolejne 7 mc:-/ Witam:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz bede zgladac z niecierpliwoscia w poszukiwaniu zdje. Amelki
![]() Ciekawe jak sie bajka czuje Color, kurde tacy ksieza sa niepowazni. Sam papiez mowi, zeby nie utrudniac chrzcin, ale nie, przeciez ksieza sa wazniejsi od papieza. Noz w kieszeni mi sie otwiera jaj slysze takie opowiesci. Ja sie witam z pracy bardzo mi sie nie chce nic dzis. I ogolnie stwierdzam, ze jesli donosze ta ciaze do kwietnia to bede siwa |
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka mi pisala ze od 5-10 cm rozwarcie poszlo migusiem. Oczuwiscie tez Jej mowili ze po co sie spieszy bo bedzie wczesniak... itp.
Zapytam czy moge wrzucic Wam zdj |
|
|
|
#823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#824 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Doskonale Cię rozumiem. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Luna, znalazłam w fajnej cenie, na gwarancji u mnie w mieście Tako Captiva. Wprawdzie piszą, że dość ciężki, ale ma świetne opinie. Co o nim myślisz?
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucaj wrzucaj kocurek
Ja ogolnie mam tak, ze raz czuje, ze tym razem bedzie ok, a za chwile czuje ucisk w sercu, ze cos sie stanie. Staram sie myslec pozytywnie, ale to po 2och stratach jest bardzo ciezkie. Tym bardziej, ze jakis tam super objawow nie mam. Mialam na poczatku bole piersi, teraz niby tez pobolewaja ale duzo lzej, mdlosci sa jakies smieszne. Wiem ze to nie musi o niczym swiadczyc, ale z drugiej strony jakbym to wszystko miala bylabym spokojniejsza. A tak nie potrafie sie wyluzowac. Boje sie tego 6 tygodnia i boje sie, ze nic nie zauwaze bo teraz biore ten progesteron wiec to krwawienie tez powtrzymuje. Najbardziej boje sie tego, ze pojade do pl a tam sie okaze ze ta cala moja nadzieja byla na marne. |
|
|
|
#826 | |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla Bajki!!!
Dzień dobry wszystkim ![]() dzis spałam jak nigdy do 11!!!nadrobiłam cały tydzień śniadanie nie chce mi przejść przez gardło ale nie robie sobie nadziei bo brzuch dziś mnie boli jak na @ wiec pewnie jutro przylezie.... ![]() Miłego Dnia wszystkim życze!!! ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
współczuje przebojów z księdzem, niektorzy niestety robią problemy,kolezanka tez po cywilnym i musiala chrzcić w innym kościele bo jej ksiądz odmówił ![]() Mój proboszcz na szczescie nie robił żadnych problemów jak syna chrzciliśmy i byliśmy bez ślubu jeszcze wtedy
|
|
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
widze, że temat wózków.
My mamy kupiony Navingoton Caravel z fotelikiem maxi cosi chyba citi. Powiem tak, wózek waży nie mało ( z gondolą coś koło 18 kg ), ale jest na sprężynach i amortyzatorach, fajnie się buja, ma wielkie koła pompowane. Ja jestem z niego bardzo zadowolona.
|
#828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak się czujesz Misia? Znalazłam jeszcze dziś używkę Espiro gtx, też ma bardzo dobre opinie. ![]() Właśnie spełniłam swoją zachciankę ciążową na kokosanki. Byłam po chlebek w piekarni i tak ładnie się do mnie uśmiechnęły, że kupiłam 4 sztuki. Zjadłam dwie i mam dość
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A malucha w nim woziłam, bo to od koleżanki i miałam okazje powozić jej małego w tym wozku. Jak się czuję ? Zmęczona. i obolała od środka. Moje dziecko mnie tak kocha, że dostaje non stop kopniaki. Ostatnio siedzieć nawet nie mogę. a no i zostało mi 60 dni do TP.
|
|
#830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do Twojego dziecka to może on piłkarz będzie skoro tak kopie. Ty uważaj bo urodzisz przyszłą gwiazdę Barcy Jeszcze do tematu wózków wracając. Co myślicie nad kupnem wózka tylko głębokiego? A potem się przesiąść na lekką spacerówkę? Jakieś modele typowo głębokich znacie?
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis dokladnie 5 tydz
|
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Za tydzien i 2 dni
|
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeeeeeeść
![]() wróciłam z pracy, piję kawę (ale miałam smaka na parzoną ![]() Nadrobię wieczorem
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#839 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Bylam kupic farby do sypialni i gniazdka, wiec 200zl nie moje. No ale bede miala kure...ko czerwony kolor na scianie
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() rozmawiałyście o wózkach, ja mam na oku Marco Polo, tylko pytanko do Luny: czy masz do niego fotelik? chciałabym jednak kupić jakiś lepszy fotelik, a gdzieś znalazłam info, że w coletto nie da się zamontować np maxi cosi. wiesz może coś o tym? w ogóle to ciężko mi znaleźć ten wózek do obejrzenia w warszawie, ale będę uparta i znajdę ![]() mój drugi typ to: http://www.tomi.pl/szczegoly/17131/t...la_01_warszawa i ewentualne: http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1131
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

Amelko witaj na świecie! 

Amelko, witamy!

także w końcu coś poszło dalej. A i jeszcze przyszedł Kamilkowi garniturek