|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
no to dzisiaj na pewno imprezka krótsza I NIE MA CO PŁAKAĆ!! widze ze mi nastrój się poprawia, a Tobie pogarsza Cytat:
czyli zaraz możesz rodzić!!!! Wiec siedz na dupce, a raczej leż i nic nie rób!!! płcią się nie martw Maja na pewno została Majeczką!!!! KURDEEEEEEEEEEEEEEE jestem chyba bardzije tym podniecona niż Ty. Bo z tego co kojarze to 36 tc w pon??? Ale super, już niebawem mała bedzie z Tobą!!! Mój mąż też sie cieszy. Ale teraz odpoczywaj leż i niech tż wszystko robi. Torba spakowana rozumiem? I nie zapomnij dokumentów tam też spakowac!! JEZU to prawie już!? Sorki Trele ze tak przeżywam, ale jak ja zaczne rodzić to chyba z tego wszystkiego to o bólu zapomne zdasz nam pierwsza relację no normalnie ekstra. ALE DOTRZYMAJ TERMINU!!
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-08-24 o 15:37 |
||
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
W poniedzialek zaczynam 36tc czyli 35t1d .
Wg lekarki to duzo wazy bo waga koncowa 4.200 to sporo. Co do jej ulozenia przyznam jestem w szoku, bo to co mi sie wypycha nad pepkiem czasem to bylam pewna ze to moze byc tylko glowa. A to kolana robia mi taka dyskoteke ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() Dobrze że poszłaś na wizytę. Masz szyjkę totalnie zgładzoną? Już niedługo zobaczysz swoja słodzinkę
|
|
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak sie martwiłaś o to ułożenie. Dobrze że poszłaś Ja jestem ciekawa czy też sie takich ciekawostek dowiem na tej prywatnej wizycie a powiedziała cos nowego nt tych swędzeń itd?
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Torba spakowana , musze tylko szlafrok wypraci dopakowac.
Papiery nosze w torebce - wlasnie dzis mi zalal je deszcz Majeczkowy pokoik w sumie gotowy , trzeba tylko lozeczko ubrac .. Planowalam na jutro tak mega ekstra z Tz dosprzatac mieszkanie ale chyba nie za bardzo? Jemu jak zadzwonilam I powiedzialam co I jak to tylko - Mhm - mhm . Potem mi napisal ze mam nic nie ruszyc , ubrac dres I lezec, on jutro posprzata. Wydaje mi sie ze do niego dopiero dochodzi ze to dziecko bedzie zaraz .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1626 |
|
Wtajemniczenie
|
Treeeeeeeele
to leż ile się da, niech tŻ skacze koło ciebie aaaaaaaaaaaaaaaa rozwarcie jakieś masz?Ciąża z 36 tyg. jest już donoszona tak? ale fajnie powiedz Majce żeby wytrzymała jeszcze najmniej tydzień Będziamy mieć bobasaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ssasasasasasasasasasasasa sasasa |
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie to emocjonujące!!!! ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Rybko wpisz mi proszę na 1 stronę imię Tymoteusz |
|
|
|
|
#1628 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale popatrz , plus masz taki że możesz teraz mniej więcej wybrać date porodu byle nie w tym tyg, wrzesień może być![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
Tymek Gratulacje za wybór imienia![]() ![]() ![]() klask i:
|
||
|
|
|
#1629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W MSW Wszystko z F&F. Sukienka mnie urzekła ![]() Cytat:
Będzie pierwszy dzieciaczek! Z jednej strony zazdroszczę, z drugiej podzielam strach Ja bym już chyba na torbie siedziała i się nie ruszała ![]() To teraz Kochana oszczędzaj się, niech Maluch jeszcze ciut masy nabierze i pędzimy na porodówkę!
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
NEMOSEK Ja doopa jestem I dokladnie nie wypytalam , bo jak uslyszalam : no Pani moze rodzic. To o malo nie spadlam z fotela. Pamietam ze powiedziala szyjka gladka , na czubek palca. Nie mowila nic o rozwarciu .. A teraz sobie mysle , ze 2/3ttyg przed odchodzi czop sluzowy tak? A u mnie nic z tych rzeczy
) RYBA - swedzenie pokazalam , powiedziala ze moze to byc to co polozna powiedziala , ale moze tez byc cholestaza. Dała mi skierowanie na badanie czegos tam - nie pamietam I polozna ma sprawdzic czy mialam to badane a jak nie to ma mnie wyslac na to badanie. Co do laleczek - chlopczykow to zaraz Ci cos pokaze jak mi sie uda z telefonu )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Trele, bo do facetów to dociera jak już pędzą na porodówkę Słuchaj TŻa i leż, niech się wykaże choć na koniec i posprząta ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
![]() Ale może strach ma wielkie oczy, a tak naprawdę poród zacznie się w terminie? Przecież bywają przypadki, że kobiety chodzą i m-c z rozwarciem ktosiula, nie ma mnie na google+, więc nie miałam jak odpisać. Boskie zdjęcia! Piękna pamiątka! Dziękuję Pożarłam wcześniej odgrzane z wczoraj racuchy z jabłkami, zaspokajając tym samym po części kilkudniową chęć na jabłecznik, i co? I mąż mówi, że jemu teraz przeze mnie taaaaaak się chce ![]() Wysyłam go na zakupy. To będzie mój jabłecznikowy debiut Można go schrzanić? ![]()
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
NEMOSKU - jednak Tymek ? Moja znajoma na 3 tyg Tymka I jest przesliczny .
IDE do sklepu zrobie sobie male zakupy co bym miala co jesc na lezaco ) Wy sie tak cieszycie a ja będę miala teraz strach sie z Domu ruszyc. ;D Pilnujcie sie dziewczyny, nie znacie dnia ani godziny )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1633 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zjadłabym taki jabłecznik---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
i do łóżka![]() ale pomyśl o tym że ty już w pewnym momencie bedziesz po, a my?
|
||
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Coś w tym jest - zawsze, jak coś robię pierwszy raz, wychodzi najlepiej
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Trele Podniosłaś mi ciśnienie tym info aż lepiej się czuję
Już nie mogę się doczekać,ale Maja niech jeszcze posiedzi trochę w domku ![]() Opiszę jak było wczoraj na SR(jak się komuś nie chce to niech nie czyta Słuchajcie trafiliśmy wczoraj na taka położną,normalnie anioł a nie kobieta.Marzy mi się ją spotkać na porodówce.To już druga taka fajna więc szansa jest ![]() Kobieta ma niebywałe prawie 30 letnie doświadczenie,cały czas się dokształca,jeździ na sympozja za granicę.Naprawdę wiedzę ma dużą. Wczorajsze zajęcia były o porodzie.Jak pięknie mówiła,tak to przedstawiła że aż normalnie wlała w nas taki optymizm i siłę że aż chce się rodzić.Wiem wiem teoria teorią ale myślę że jak uda się ją zamienić w praktykę to pójdzie gładko Zamierzam wsłuchać się we własne ciało (gadam jak Kaszpirowski Uczyliśmy się oddychać przeponą/brzuszkiem,wyszło mi za pierwszym razem Mam nadzieję że będę pamiętać o takim głębokim oddychaniu w czasie skurczów bo podobno dużo daje,zmniejsza ból, dotlenia mnie i dziecko i nie czuje się takiego zmęczenia. Jak opowiadała o emocjach,ojcach przy porodzie to aż mieliśmy łzy wzruszenia w oczach,autentycznie.Az ciary przechodziły.Mąż jest jednak bardzo bardzo potrzebny przy porodzie. To muszą być niesamowite przeżycia,cieszę się że niedługo ich doświadczę. Tylko zbulwersowała mnie jedna rzecz,podobno najnowsze badania mówią że dziecko nawet do 43 tygodnia w brzuchu może siedzieć i to nie jest żadna patologia,oczywiście przy prawidłowej ciąży nie wyobrażam sobie tego ![]() Że ono ma jakiś cel w tym ![]() A i jeszcze pytałam o masaż krocza i ćwiczenie mięśni Kegla ,podobno nie ma to znaczenia przy porodzie.Nie jest to naukowo udowodnione. Nawet może wręcz wywołać skutek odwrotny .I bądź tu mądry ![]() !!!!! B.ważne żeby wyleczyć wszelkie stany zapalne,grzybice ponieważ potrafią zrobić w czasie porodu z krocza sito ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
Z moim niezdecydowaniem wszystko jest możliwe
|
|
|
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale u nas cena zaporowa Nie chcesz nakręcić filmiku i nauczyć nas oddychania? ![]()
|
|
#1637 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może mamusie coś na ten temat powiedzą Wydaję mi się że jakbyś miała rozwarcie to chyba by Cię już nie wypuścili ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
![]() Nie wiem nie robiłam,ale to podobno proste ciasto. Cytat:
![]() Mam nadzieję że mój też taki będzie pikny |
|||
|
|
|
#1638 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele to trzymam
i leeeeeż duuużo!!! Grzeczna bądź i nie wariuj
|
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
ABBY - jak robisz hb
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Jak robisz taki na kruchym ciescie to nie zchrzanisz . Ja za to mam chcice Od dluzszego czasu na makowiec , na wszystko co z makiem. , tylko robic nic nie umiem.. Ktoras by zrobila mi cos z makiem ? O! Makowki ! Musze do mamy zadzwonic ) Co do histori ze miala juz rodzic a przenosila to ja znam Dzis na obiad zurek ;D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie umiem kręcić filmików Mogę Ci napisać jak,trzeba trochę poćwiczyć bo np koleżance nie wychodziło w ogóle, a potem się udało.Kosztuje to trochę wysiłku,ale trening czyni mistrza ![]() Stanąć lub siedzieć prosto i swobodnie,lewą rękę na piersi położyć,prawą na brzuchu i próbować ruszać /oddychać tylko brzuszkiem tak żeby ręka na klatce piersiowej się nie unosiła tylko brzuch. Wdech i wydech,wdech wydech itd.. Jeśli pracujesz tylko brzuchem to znaczy że oddychasz prawidłowo Mam nadzieję że jasno wytłumaczyłam to naprawdę działa |
|
|
|
|
#1641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już możecie trzymać kciuki ![]() A z makiem nic nie lubię (prócz bułek ), także niestety nie pomogę...Cytat:
![]() A jak ktoś ma wielki biust i on żyje własnym życiem?
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Wyszłam
Jestem w galerii i siedze w kawiarni małż już po mnie jedzie ![]() Wieczorkiem się odezwę i napiszę co i jak Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byla troche zla na mnie ze do tej szkoly sie nie zapisalam wlasnie z tego powodu. No ale teraz wychodzi na to ze I tak bym nie poszla bo Sr zaczyna sie po 35tc a ja musze lezec CO DO poloznej to takie naszczescie sie zdarzaja . Ja na taka trafilam raz , na samym poczatku I marze I tym zebym przy porodzie zobaczyla ja kolejny raz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1645 | |||
|
Zakorzenienie
|
No tak Aaby przez Ciebie muszę iść robić racuchy
Az mnie ślinotok dopadł ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
Będę teraz ćwiczyć regularnie ![]() Oby się nam udało trafić na te właśnie to już połowa sukcesu. Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-08-24 o 16:54 |
|||
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
domi trzymam kciuki za szwagierke, sliczny bukiet, aaby super ubranka, Trele odpoczywaj, oby mala jeszcze troche posiedziala w brzuszku, ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- co do tej nauki oddychania to wszystko zalezy od poloznych ktore tego ucza, ja tam ze szkoly wynioslam niewiele, oddychac nie umialam, z reszta w takim stresie i bolu to to oddychanie nie wychodzilo mi tak jak powinno
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ugniotłam ciasto, właśnie się chłodzi. Jak mi dziś ten jabłecznik wyjdzie, to ogłaszam się Kurzyskiem Roku ![]() No mój jakoś nie chce się uspokoić
|
|
#1648 |
|
Zadomowienie
|
Aaby- kurdę, ja mam skończony 25 tydz i mój brzuch wygląda jak twój
Ale ten czas zleciWidzę, że niedługo szykuje się pierwsze forumowe dzieciątko Pamiętam, jak udzielałam się na wątku prawie trzy lata temu i ja urodziłam pierwsza na forum i wszystkie miały wielkie teraz położna mi powiedziała, że możliwe że też urodzę szybciej, bo obciążona macica jest, i już dawno stawia mi się brzuch.A co do wagi dziecka nie sądzę że urodzę duże, syn ważył 3,500g, i każde poprzednie też 3,500, więc nie spodziewam się, że urodzę wielką dziewczynkę.Pobolewa mnie krzyż i krocze, czasami nie mogę aż chodzić, i boli mnie podobnie jakbym była już po porodzie
|
#1649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
) A co do rozwarcia to pewnie tak , pewnie by mnie nie wypuścili .. Lekarka mi opowiadała jak przyszła do niej dziewczyna w 31tc z ciśnieniem 180 od razu zadzwonili po karetkę i do porodu .. Cytat:
![]() Najwazniejsze że wszystko z Wami dobrze iDĘ robic zakupy kosmetyczne dla dzidziusia.
|
|
#1650 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego też biorę ze soba męża żeby mi przypominał jak to się robi i mnie mobilizował.Bo na pewno potrzebna będzie mi jego pomoc Tylko muszę się z nim wybrać na powtórkę zajęć ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() Porozmawiaj z nim ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
Pewnie jeszcze parę rzeczy dokupisz i gotowa? ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Ktosiula A Ty jak tam wrażenia po SR? |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

. Alisq ma siusiajaca lale z pieluchami
. Jedyna na naszym rynku ktora mimo elektroniki może sie kapac w wannie
. Na szczescie starsza ekipa (prababcie) wiec pewnie skończy się szybciej.

KCIUKI DLA ANI 
Ja jestem ciekawa czy też sie takich ciekawostek dowiem na tej prywatnej wizycie 

ale popatrz , plus masz taki że możesz teraz mniej więcej wybrać date porodu
Tymek
klask i:
Ja bym już chyba na torbie siedziała i się nie ruszała
Można go schrzanić?