|
|
#1171 | ||
|
Japońska rzepa
|
Dot.: Panny Młode 2016
Cytat:
Jakby to było coś uwłaczającego,opiekować się nami.Ja jestem bardzo daleka od feministycznych poglądów,wręcz "przechodzenie pod opiekę " mi się podoba i nie kryję się z tym.Poza tym uważam,że kobieta z racji bycia kobietą jednak powinna kobietą pozostać,tzn nie być główną zarabiającą w domu a to już jest pewne "pozostawanie pod opieką" męża.A co do wesela,to ja bym np.nigdy nie zdecyodwała się na wesele w stylu "puścimy jazz,mamy wszystkich w dupie,bo my lubimy jazz,wiec tak bedzie" jak wiem,ze moja rodzina najlepiej bawi sie przy disco polo.Chciałabym,żeby jednak oni byli zadowoleni,bo wg mnie wesele to pewnego rodzaju odpłata za to,że goście chcieli dzielić z nami piękny moment,tzn ślub w kościele czy w USC. Takie dziwne porównanie -stypa - tez jest po to,żeby gości ugościć a nie zeby rodzina zmarłego lepiej się poczuła ![]() Ale oczywiście nie musisz się zgadzać i kończymy temat jeśli nie jest dla Ciebie komfortowy ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
|
|
#1172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo chcialabym zeby tato poprowadzil mnie do ołtarza, lecz tak sie nie stanie.
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki!
Wróciłam z urlopu, jestem w domu rodzinnym, nikogo nie ma, chce mi się wyć z tęsknoty za TŻ I w dodatku we własnym domu czuję się jak intruz, chce mi się żreć puste kalorie, a nic nie znalazłam
|
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie co do poruszanej kwestii rodziców też zgadzam się z lolusl
|
|
#1175 |
|
Japońska rzepa
|
Rocznica
![]() Dodałam Cię do naszej listy już własnie wróciliśmy z darmowego grilla,ależ sie objedliśmy hot dogów. Jakaś organizacja kościelna organizowała,a potem organizacja studencka,wiec w sumie wszamałam z 5 hot dogów
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dziś miałam grilla
Uwielbiam!
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cos się stało?? klik Masz trochę nadrabiania
![]() "Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna." Paulo Coelho Edytowane przez stokrotenka18 Czas edycji: 2013-08-24 o 18:48 |
|
|
|
|
#1179 |
|
Przyczajenie
|
Odp: Panny Młode 2016
Rany, dziewczyny, ale pędzicie! :P
A propos problemów z rodziną, to ja naprawdę nie wiem co robić i co zrobię w przyszłości, jeśli nic się nie zmieni jeśli chodzi o moje relacje z babcią. Mam jedną babcię, żadnych innych 'dziadków', mieszkałam z nią 18 lat, nieraz była mi bliższa niż matka, a dwa miesiące temu jej totalnie odbiło. Doprowadziła do strasznie przykrej sytuacji - 'nawrzucała' na mnie i TŻ (którego nazywała wcześniej wnuczkiem) do swojej siostry, a my wszystko słyszeliśmy siedząc w domu przy otwartych oknach, w pewnej chwili nie wyrzymałam i wparowałam na taras i wygarnęłam jej co myślę o takim zachowaniu. Od tego czasu oczernia nas jeszcze bardziej przy całej rodzinie, wymyśla niestworzone historie o krzywdach jakie jej wyrządziliśmy, zmyśliła nawet kradzież, której się rzekomo dopuściliśmy. Przez to wszystko moi rodzice udają, że TŻ nie istnieje i w ogóle masakra. Jakieś dwa tygodnie po tej aferze pojechałam z nią porozmawiać, przeprosiłam za przykre słowa, ale przypomniałam, że to ona zaczęła - babcia siedziała bez słowa cały czas, tylko raz krzyknęła do sąsiadki za płotem, że ją molestuję. Tylko jak już wychodziłam to powiedziała, że nie ma już wnuczki. Czy znajdzie się ktoś, kto mi doradzi co mogę/powinnam zrobić? ;( Nie wyobrażam sobie, żeby podobna atmosfera panowała za 3 lata, kiedy będziemy brać ślub... Zwłaszcza mój ojciec udaje, że TŻ nie istnieje, bo babcia to jego matka. Wybaczcie OT, ale nie mam się komu wygadać. No i fajnie by było usłyszeć od kogoś postronnego co mogę zrobić, żeby to wszystko naprawić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
To się dołączę i ja, bo jestem prawie od początku
![]() Kzb1 1.Jesteśmy razem od 11.11.2012 2. Ja jestem rocznik '93, TŻ '84 3. Nie mieszkamy razem 4. Nie jesteśmy jeszcze zaręczeni 5. Planowana data ślubu 30.04.2016 6. Mieszkam w woj. podkarpackim, ale studiuję na lubelszczyźnie i tam zostanę. 7. Ja studiuję pedagogikę specjalną, a Tż pracuje jako górnik |
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Panny Młode 2016
Cytat:
przykra historia, nie wiem co miałabym zrobić na Twoim miejscu. Myślę, że jesteś silną kobietą, ponieważ nie jedna po prostu już niewytrzymałaby i nie dała sobie z tym rady. Tu lepiej się jest wygadać. Myślę, że w każdej rodzinie jest coś. ![]() U mnie jest problem z tatą, dlatego wczesniej napisałam, że chciałabym, żeby poprowadził mnie tato do ołtarza, ale mówcie co chciecie, ale po prostu na to NIE zasługuje...
![]() "Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna." Paulo Coelho Edytowane przez stokrotenka18 Czas edycji: 2013-08-24 o 19:21 |
|
|
|
|
#1182 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Wszyscy uważają,że mam genialne relacje z tatą,ale on dopuszcza się takich rzeczy,że lepiej nie gadać. Ostatnio fatalną akcję odwalił i chyba bede miec uraz do końca życia,a bynajmniej nie jestem z gorącokrwistych,nie lubię się kłócić i zawsze łagodzę spory w rodzinie To smutne bardzo,bo jednak to tata....
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety, ale ja co swoje to i tak zrobię. Już mu kiedyś powiedziałam, że starość bliżej niż dalej, tak jak ja potrzebowałam jego tak on będzie potrzebował mnie. Skutek taki sam będzie jaki ja miałam z jego strony, brak zainteresowania. Przykre, ale prawdziwe.
|
|
|
#1184 | |
|
Przyczajenie
|
Odp: Dot.: Odp: Panny Młode 2016
Cytat:
Dzięki Staram się być silna, ale tak naprawdę moja psychika jest jak taka chorągiewka na wietrze Ja swojego tatę bardzo kocham, ale zupełnie go nie rozumiem i mam dużo żalu o to wszystko. Zastanawiam się czy moi rodzice po prostu nie uważają moich zaręczyn jako jakiegoś niedojrzałego kaprysu... Niestety nawet się nie odezwali jak im powiedziałam, że się zaręczyłam.Na szczęście, życie toczy się dalej i już za kilka lat wszystkie oficjalnie zwiążemy się z TŻami i to oni będą naszą najbliższą rodziną Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1185 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Panny Młode 2016
Najważniejsze żebyśmy się z TŻami rozumiały i dogadywały, bo niestety często z rodziną wychodzi się tylko ładnie na zdjęciach... a w kwestii porozumienia się jest bardzo słabo... niestety...
|
|
#1186 | ||
|
Przyczajenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Panny Młode 2016
Cytat:
Cytat:
Tak się cieszę, że stworzymy z TŻ rodzinę... W końcu to z nim spędzę kilkadziesiąt kolejnych lat (a przynajmniej mam taki zamiar ). Dziewczyny, mam pytanie do tych, które mieszkają z TŻami - gdzie spędzacie np Boże Narodzenie? Wpadacie na trochę do jednych rodziców, a potem do drugich? W tym roku u mnie to będzie koszmar... Z TŻ mnie nie zaproszą, a samej mi się nie uśmiecha iść, bo po pierwsze wyrażę tym przyzwolenie na 'pomiatanie' TŻ, a po drugie samemu TŻ będzie przykro... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Panny Młode 2016
Cytat:
U mnie w rodzinie większosć to dziewczynki więc tato powiedział, że jak urodzi się wnuk to urlop weźmie, na to babcia że chyba obaj z dziadkiem o wnuka - chłopca będą się bić o wózek ![]() Niby głupota, ale wiem, już jakie podejście ma mój ojciec, pozytywnie byłam zaskoczona, bo relacje z nim mam bo mam. Cytat:
Cytat:
![]() oczywiście żarty żartami, ale jak zamieszkamy chciałabym, żeby pierwsze święta były u Nas ![]() Najlepiej, z 'prawie' rozpakowanym małym prezentem
![]() "Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna." Paulo Coelho Edytowane przez stokrotenka18 Czas edycji: 2013-08-24 o 20:06 |
|||
|
|
|
#1188 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Panny Młode 2016
Cytat:
Chociaż muszę przyznać że strasznie spędza się osobno święta...
|
|
|
#1189 |
|
Japońska rzepa
|
U nas też to będzie pierwsze Boże Narodzenie od mieszkania razem. Ogólnie również chciałabym robić święta u siebie,ale chyba będziemy robić to tak,że moi rodzice będą zapraszać nieduzą rodzinę TŻ (5 osób) i problem będzie rozwiązany
U nas i tak zawsze multum głów,wiec 5 osób w te czy wewte różnicy nie zrobi A u mnie zawsze jest wesoło,u TŻ mniej,wiec bede za tym,żeby jednak główną część wieczoru spędzać u mnie,gdy jednak trzeba bedzie jakoś podzielić No i też nie widzę związku miedzy mieszkaniem razem a świetami,raczej miedzy zaręczynami właśnie Jak bedziemy zaręczeni,to postaramy sie o wspólne święta ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- A co do rodziców i ich fioła na punkcie wnucząt,to moja mama już zapowiedziała,że bedzie walczyć z teściową o względy wnuka,a mój tata powiedział,że tej córce (mam siostre),która pierwsza urodzi mu wnuka-chłopca zapisuje całą swoją firmę
|
#1190 |
|
Pani żona :)
|
U mnie śluby są od 15-19
Jak dla mnie optymalna godzina to 16 lub 17 Ja bym chciała wesele na 80 osób, takie mniejsze Mam małą rodzinę, z którą też nie bardzo utrzymuje kontakty, więc większość moich gości to będą młodzi- moi znajomi
|
|
#1191 | |
|
Przyczajenie
|
Odp: Dot.: Panny Młode 2016
Cytat:
Pardon! Jeśli chodzi o wnuki, to ani słowa nie usłyszałam na ten temat od rodziców. Może kilka lat temu, jak miałam z 15 lat, mama mówiła, że nie chce być babcią przed pięćdziesiątką :P Czyli za rok spokojnie mogłabym zafasolkować W sumie, uwielbia kupować body, śpioszki, pajacyki itp mojej młodszej kuzynce, która niedawno urodziła, także jakieś ciągoty ma. Nie wiem jak Wam, ale mi marzy się wczesne macierzyństwo... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
ja kiedyś liczyłam to ponad 80 osob ode mnie jest, moja ciotka ma 7-8 dzieci, z czego kazde ma też przecietnie wiecej niż parka, a że jest to element konieczny, tzn muszą koniecznie być, bo bez nich nie ma takiej zabawy
![]() będę musiała uciąć tą listę
|
|
#1193 | ||
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
![]() Jeju,ja zawsze miałam marzenie byc mamą do 23 roku życia,a mamą studentką to w ogóle,ale to się nie uda niestety i (wiem,głupia jestem)parę nocy przeryczałam z tego powodu
|
|
#1194 | ||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego będzie jakoś tak zrównoważenie. My też myśleliśmy nad jedną salą, ale chciałabym ją najpierw obejrzeć w środku dokładnie, bo widziałam tylko z zewnątrz i na zdjęciach, ale to wyjdzie w praniu Lolusl kiedy masz rocznice, bo wspominałas, ze jakos niedługo?
|
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Felice, nie widziałam Cię jakiś czas.
Poukładało się z TŻ?
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1198 | ||
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() Cytat:
A mnie porąbało,żeby gotować zupę teraz.
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- ja muszę się wbić w 30 lipca więc patrząc na obleganie mojego miejsca 2 lata wstecz muszę.
|
|
|
#1200 | |
|
|
Cytat:
Zazdroszcze My mamy rocznicę za 2,5 miesiąca Muszę zacząć myśleć nad jakimś prezentem dla Tżta Ja sobie siedze w łóżku z komputerem. Przydałoby mi się iść spać, ale wypiłam kawę dośc późno i jakoś tak mi się nie chce :P
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

Jakby to było coś uwłaczającego,opiekować się nami.Ja jestem bardzo daleka od feministycznych poglądów,wręcz "przechodzenie pod opiekę " mi się podoba i nie kryję się z tym.Poza tym uważam,że kobieta z racji bycia kobietą jednak powinna kobietą pozostać,tzn nie być główną zarabiającą w domu a to już jest pewne "pozostawanie pod opieką" męża.

Wszyscy uważają,że mam genialne relacje z tatą,ale on dopuszcza się takich rzeczy,że lepiej nie gadać. Ostatnio fatalną akcję odwalił i chyba bede miec uraz do końca życia,a bynajmniej nie jestem z gorącokrwistych,nie lubię się kłócić i zawsze łagodzę spory w rodzinie
).