|
|
#691 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXVIII
Cytat:
![]() Wniosek nasuwa mi się tylko jeden - byłaś osobą do zapełnienia emocjonalnej pustki po tym 8-letnim związku. Miał cały czas tego świadomość. Twoja osoba również kojarzyła mu się z tym niemiłym do uporania się czasem. Wychodząc na prostą nawet od tego chce się odciąć. A tekst, że 'jak kochasz do dasz mi być z inną' jest ostatecznym potwierdzeniem jak próbuje Cię wykorzystywać. Nie pozwól sobie na to.
|
|
#692 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Rozstanie z facetem XXVIII
Cytat:
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end. The cost of not following your heart is spending the rest of your life wishing you had. Bieganie i ćwiczenia moją nową miłością.
Książki przeczytane od 07.2014: 40 |
|
|
|
|
#693 |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Napiszę Ci raz jeszcze - mam praktycznie identyczną sytuację Chciał kontaktu, teraz nie chce, również rzucił się do pracy jak głupi. Naprawdę daj mu czas. Nie pisz wiadomości, nie dźwoń, zniknij... Jeżeli autentycznie mu zależy, jak się zarzeka, za jakiś czas się odezwie. Ty się tylko tym trujesz. Spróbuj jakoś bez niego żyć. Na początku będzie pokracznie, ale dasz radę. Nawet się nie zorientujesz kiedy on przestanie być Ci potrzebny.[/QUOTE] Tylko no wlasnie ja mam wrazenie ze jak ja odpuszcze, nie powalcze to bede zalowac, bo to z mojej winy wszytsko... I to mnie dobija okropnie ja naprawde wariuje juz... mam wrazenie ze z dnia na dzien jest coraz gorzej.
|
|
|
|
#694 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A czekolada koniecznie na ciepło!
|
|
#695 |
|
Przyczajenie
|
Tak, chciałabym... wiem, każdy mi mówi to samo i kazda z Was powie to samo - to jest chore, ale Nie wyobrazam sobie zycia bez niego, nie spodziewałam się rozstania, dla mnie to cały czas jakos zły film, koszmar, który niedługo się skonczy... bylismy tacy szczesliwi, tyle przeszlismy dobre i złe, nigdy nie pomyslałabym, ze mogłabym wybaczyc cos takiego facetowi... a jednak. Nie potrafię go znienawidzić, za bardzo go kocham... cios za ciosem a ja dalej oddałabym wszystko aby wrócil... nigdy nie byłam taka szczesliwa jak z nim.
|
|
|
|
#696 |
|
Zadomowienie
|
Drakan,ale mi smaka na pizzę narobiłaś
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end. The cost of not following your heart is spending the rest of your life wishing you had. Bieganie i ćwiczenia moją nową miłością.
|
|
|
#697 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Rozstanie z facetem XXVIII
Jest do dupy. Kiedy bedzie lepiej, kiedy cos pozytywnego wywola moj usmiech. Chyba dzis jest ten dzien w ktorym stracilam nadzieje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Tez tak mowilam dokladnie to samo. Jednak po dluzszym czasie i widzi sie wszystko inaczej. I jednak tego wspaniałego niby chlopaka, niby ideal zaczyna sie nienawidziec. Ja sie ciesze ze nie chce go znac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#698 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
|
|
#699 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#700 |
|
Przyczajenie
|
Ciekawe czy oni o nas myślą, czy myślą jak batdzo nas zranili, czy jest im czasem z tym źle? Traca kobietę ale w moim wypadku równiez najbliższą osobę i najblizszego przyjaciela, który w obojętnie co się stało nigdy go nie zostawil... czy im nie żal stracic nas jako osoby?
|
|
|
|
#701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mało zawału nie dostałam jak się o tym dowiedziałam.Tak mu strasznie źle było po rozstaniu po ponad 4 latach Śmieszni są i żenujący.
Książki przeczytane od 07.2014: 40 Edytowane przez Olvnia Czas edycji: 2013-08-24 o 22:54 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak zechcesz przejrzeć wątek to dowiesz się, że pipki nie tęsknią wcale, ale jak ich w dołku ściśnie to z płaczem chcą wracać. I dostają solidnego kopa w dupsko zazwyczaj, bo nie da się kopać w jajca, których nie ma
|
|
#703 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też był moim najlepszym przyjacielem a ja jego przyjaciółką, może było mu przykro przez chwilę że postanowiłam zerwać z nim kontakt (mimo iż teraz ma ciężki okres - śmierć ojca) może dlatego mi nie odpisał na smsa, ponieważ jest na mnie zły że nie chciałam być dalej jego przyjaciółką w tak ciężkiej dla niego chwili. Mi też nie było łatwo bo chciałabym mu pomóc ale jak mam żyć ciągle pałając do niego miłością a on będzie z nią i jak będzie miał chwilę to ze mną pogada... Pocieszam się tylko tym że może kiedyś zrozumie że stracił na własne życzenie wyjątkową osobę, która zawsze w niego wierzyła. Chcę zapomnieć. Zapomnieć te 7 lat i obudzić się nie pamiętając miłych chwil i tego jak to się skończyło. ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
U mnie po dużych kłótniach z jego winy jak się do niego nie odzywałam to on wtedy imprezował z kolegami. Jak się go kiedyś zapytałam czemu jak się ze mną pokłóci to nie przemyśli tego co zrobił i mnie przeprosi tylko idzie z nimi na imprezę co doprowadza do gorszej sytuacji. To odpowiedział że każdy inaczej przeżywa a on w ten sposób... Teraz też tak przeżywa to rozstanie że sobie znalazł pocieszenie... |
||
|
|
|
#704 |
|
Raczkowanie
|
Oj nie mysla
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#705 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#706 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez po 4 latach
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#707 |
|
Raczkowanie
|
A mój napisał dziś do mnie sms z pytaniem - jak się trzymam? Nie odpisałam,więc minęło trochę czasu a tu druga wiadomość - że miło by było jakbym coś odpisała,nawet spierdalaj,to by wiedział,że mam się dobrze. Po co on do mnie pisze takie rzeczy? Uwaga- pisze bo się o mnie martwi . No nie mogę..
braknie mi słów i powiem Prawdę : jesteśmy stworzeni dla siebie ja dla siebie ty dla siebie odchodząc zawstydzona aż brzydka zrozum że naprawdę razem można się tylko rozstawać Edytowane przez taktaktoja Czas edycji: 2013-08-25 o 00:02 |
|
|
|
#708 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór, dziewczyny
Chwilę mnie nie było, ale wiernie śledziłam wątek Przykro mi, że nowe osoby dołączyły międzyczasie, ale widzę też, że niektóre osoby wybyły, poradziły sobie już z rozstaniem i mam nadzieję, że już tutaj nie zawitają ![]() U mnie za parę dni minie miesiąc od rozstania Czy się wyleczyłam? Na razie raczej nie, ale byłam w związku 3 lata to pewnie będę troszkę dłużej chorować niż miesiąc Nie jest tak, że całe dnie płacze/gapię się w ścianę, staram sobie jak najlepiej zająć czas i przestać o tym wszystkim myśleć, bo w końcu po co się dołować, skoro on i tak już pewnie dawno o mnie nie myśli? Ale i tak w najmniej spodziewanych momentach pojawiają się "nasze" wspomnienia związane z miejscami czy zwykłymi czynnościami i robi mi się po ludzku smutno. Na początku września wracam też do mojego rodzinnego miasta i trochę się boje tego Jak do tej pory nie miałam żadnej możliwości kontaktu/zobaczenia się z moim byłym, ale jak wrócę to boję się bardzo, że mogę się jakoś na niego natknąć lub po prostu zaczną się kłopotliwe pytania przyjaciół/rodziny o niego. Ale może mi się nie pogorszy ani nie natknę się na niego, w końcu będę w mojej rodzinnej miejscowości tylko miesiąc i wyjeżdżam do mojego miasta studenckiego Na samym początku szczerze powiedziawszy myślałam, że nie dam sobie w ogóle rady z rozstaniem, ale to zadziwiające ile czasami moża znaleźć w sobie samym siły I tego życzę każdemu, kto odwiedzi ten wątek, siły. Dacie sobie radę, wybierzcie to, co jest dla was najlepsze, przeszłość zostawcie za sobą, a przyszłość wam się za to podziękuje, uwierzcie mi
|
|
|
|
#709 |
|
Raczkowanie
|
Niecałe 2 tyg. od rozstania,a on mi pisze,że odmówił zamiany mieszkania bo miał nadzieję,że znowu razem zamieszkamy....Boże,nie ogarniam tego świata. Załatwiłam sobie mieszkanie z koleżankami,czemu sam przyklasnął.Nagle zachciało mu się powrotu,i do mnie żebym olała kaucje a on mi kasę odda. A to,że umówiłam się ze znajomymi,że razem z nimi szukałam,że się dogadałyśmy to nic nie?Mam teraz wszystko rzucić i wracać. Czy to jest jakiś żart? a osobnego mieszkania prawdopodobnie nie bierze nawet pod uwagę. Jutro mamy porozmawiać...
|
#710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#711 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Drakan;42436869]Spójrz tak - zrobiłaś już co mogłaś. Dobitniej nie jesteś już w stanie chłopakowi dać do zrozumienia, że jesteś nim baardzo zainteresowana. Walczyłaś z całych sił. Do uczuć go nie zmusisz. Teraz jest jego krok. Możliwe, że bardzo długo będzie się namyślał, możliwe też że nie wróci. Ja wiem, że to czekanie męczy, wytrąca z równowagi i najprościej stwierdzając mąci ostro w głowie. i tak w tej chwili nie pozostaje Ci nic innego jak czekać, więc poświęć ten czas sobie. Też inaczej spojrzysz na sprawę jak poprawi Ci się nastrój.
naprawde chcialabym miec takie podejscie jak mowisz ale jak on nie odpisuje mi to mnie to jeszcze bardziej dobija. Znowu mam ten strach, nie chce nic jesc nic mi sie nie chce, a tak jak mialam kontakt to bylo mi lepiej moze 'zludne' lepiej ale zawsze cos. I caly czas pojawia sie ze moze zrobilam cos zle, ze az tak sie nie staralam, ze co by bylo gdyby. Wiekszosc was ma sytuacje ze on zostawil ze poszedl do innej i latwiej jest byc zlym na niego. A w mojej glowie jest ze sama jestem sobie winna, i wszytskie wspomnienia wracaja.
|
|
|
|
#712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I już nie boję się wrześniowego spotkania z byłym, niezależnie od tego jaki ono będzie mieć przebieg
|
|
|
|
|
#714 |
|
Zadomowienie
|
U mnie mija dziś 6 tygodni od rozstania,nie ma porównania do tego co czułam jeszcze 4 tygodni temu. Tak jak napisała Lemony,rozstanie uświadamia nam,że my kobiety jesteśmy naprawdę silne,tylko boimy się w to uwierzyć. Ja czuję teraz spokój i tą siłę-przynajmniej wiem,że on już nigdy nie będzie w stanie mnie zranić,ośmieszyć,nie będę się wstydzić przy innych ludziach za jego zachowanie,nie będzie mnie olewał,nie będę się bała,że znowu mnie oszuka,że pozwoli mi płakać przy sobie i nie zrobi to na nim wrażenia.
Może jak dorośnie do związków to zrozumie,jak wiele bólu mi sprawił. Strasznie mnie rozczarował,bo myślałam,że reprezentuje sobą jakiś poziom i oczekuje od życia więcej niż wyjść z kolegami na imprezki i jego marzenia o rodzinie ze mną były szczere,no ale....pozostaje mi pogratulować "mądrych" wyborów Skoro to tak bardzo go fascynuje i uszczęśliwia to trudno,nic na to nie poradzę.Chciałam zachować jakiś kontakt,ale jest średnio zainteresowany,więc nie będę o to zabiegać.I czuję taką...ekscytację,że czeka mnie nowe życie,nowe studia,nowe wyzwania,nauka języków,nowi znajomi,może nowa miłość,która okaże się tą ostatnią? Zresztą,dlaczego mamy się zamartwiać kimś kto ma nas gdzieś,kogo nie obchodziło jak bardzo było nam źle? Gdyby im na nas zależało,to do takiej sytuacji by nie dopuścili. Z każdym dniem będzie lepiej,za kilka miesięcy pewnie zostanie tylko sentyment,chociaż liczę się z tym,że zajmie mi jeszcze sporo czasu ułożenie sobie w głowie tego wszystkiego,ale przynajmniej już wiem,że uda mi się to zrobić.On niczego nawet nie próbował naprawić,nie zrobił nic.A miłość do niego mam nadzieję,że z czasem umrze śmiercią naturalną,skoro nie ma jej kto pielęgnować.
Książki przeczytane od 07.2014: 40 Edytowane przez Olvnia Czas edycji: 2013-08-25 o 12:22 |
|
|
|
#715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
Cytat:
O tym, że eks założył sobie kolejny profil na portalu randkowym dowiedziałam się z jego maila, bo znałam hasło, o czym nie wie. Wczoraj zajrzałam na jego skrzynkę (wiem, nie powinnam, nie zamierzam robić tego stale, bo raz, że to chamskie, dwa, to już nie mój interes, co u niego) ale zauważylam, że znowu założył konto na jakiejś stronie... Czyli jego nowej też na poważnie nie traktuje i ulżyło mi Nie czuje do niej nic głębszego, skoro tak robi. ![]() Trochę jednak szkoda, że nie zmienił się, że nawet moje odejście go jakoś nie zmieniło, że niczego nie zrozumiał, ale to już jego problem - nie mój. To już chyba taki typ. Cytat:
|
||
|
|
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
mychamycha,on jest po prostu niewiarygodny
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dzis urodziny i to pierwszy dzień mojego nowego życia! Ot co!
|
|
|
|
#718 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#719 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego
|
|
|
#720 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem,ale ja nie będę z nim już mieszkać.Jeśli nie potrafi tego ogarnąć,oznacza to iż niczego tak naprawdę sobie nie przemyślał.
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Wszystkiego co najlepsze !!
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

Chciał kontaktu, teraz nie chce, również rzucił się do pracy jak głupi. Naprawdę daj mu czas. Nie pisz wiadomości, nie dźwoń, zniknij... Jeżeli autentycznie mu zależy, jak się zarzeka, za jakiś czas się odezwie.