Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-24, 23:36   #2881
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Spokojnie mi tam.

Tym miłym akcentem życzę Wam również miłej nocy.
Stary 2013-08-24, 23:38   #2882
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
puder mineralny?
Tu była raczej mowa o podkładach mineralnych
No chyba, że mnie coś ominęło
mój błąd! tfu Oczywiście podkład mineralny!
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 23:42   #2883
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Napisane przez M4rt3czk4_92 Pokaż wiadomość
mój błąd! tfu Oczywiście podkład mineralny!
ale tego to się chyba solo używa a nie na fluid, przynajmniej ja tak robię

jakby co to mam kilka probek Anabelle Minerals wypróbowanych przeze mnie, które mi nie podeszły
Stary 2013-08-24, 23:47   #2884
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Cytat:

jakby co to mam kilka probek Anabelle Minerals wypróbowanych przeze mnie, które mi nie podeszły
po prostu popierniczyło mi się, czytałam na necie o pudrze mineralnym i teraz plotę tu głupoty :p

dziękuję, jak jutro czegoś fajnego nie znajdę to się do Ciebie odezwę
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 00:27   #2885
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M4rt3czk4_92 Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam polecałyście tutaj puder mineralny, czy mogłabym prosić o powtórzenie? potrzebuję taki co utrwali fluid, a będę jutro w rossie i sp to bym się rozglądnęła za nimi
O ile się nie myle była mowa o podkładach mineralnych- tylko przez net.
Z drogeryjnych polecam rimmel stay matte. Z domowych dobra jest mąka ziemniaczana.
Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 05:13   #2886
patu323
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi? Ja widzę tylko palec z paznokciem nic podejrzanego.

A czemu nie fryzjer?

Ech, zrobię na noc koczki, bo mam ochotę wyjść jutro z domu w rozpuszczonych włosach
Nie mam zaufania do fryzjerow szczególnie jeśli chodzi o rozjasnianie. No i na moje włosy niezłą cenę by zaśpiewali.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-25, 07:34   #2887
AECoctail
Raczkowanie

Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Kurcze... te moje rude ktore sa pod spodem na mokro ciagna sie jak guma...
Przekete zeszloroczne ombre... jakos bardziej drastycznie bede mogla sciac wlosy za jakis rok bo nie chce miec krotszych niz mam teraz...

Mam nadzieje ze olejowanie pomoze i wroca do dawnego stanu... przestana sie platac i ciagnac...
AECoctail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 08:17   #2888
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Cytat:
Napisane przez AECoctail Pokaż wiadomość
Kurcze... te moje rude ktore sa pod spodem na mokro ciagna sie jak guma...
Przekete zeszloroczne ombre... jakos bardziej drastycznie bede mogla sciac wlosy za jakis rok bo nie chce miec krotszych niz mam teraz...

Mam nadzieje ze olejowanie pomoze i wroca do dawnego stanu... przestana sie platac i ciagnac...
jak się ciągną to pewnie protein im brakuje, dorzuć im coś, niech szamią

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 08:42   #2889
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Le_Souvenir Pokaż wiadomość
Nie zrobiłam zdjęć, bo fale po kilku godzinach się rozwaliły i znów miałam na głowie puch W ogóle wie ktoś, gdzie można kupić taką spinkę kokardkę, jak mam na avatarze? Bo chciałam na rozpoczęcie zrobić taką fryzurkę
Tak jak dziewczyny pisały w sieciówkach typu h&m, jakiś stoiskach z akcesoriami do włosów Ja mam taką czerwoną mniejszą odrobinę i kupiłam w takim stoisku gdzie była biżuteria, portfele i akcesoria do włosów

Cytat:
Napisane przez EdizA Pokaż wiadomość
"Popieprzyło Cię, źle się czujesz i sama jedziesz ! Ochronę sprowadzę, niech Cię pilnują ! " Ale później się uspokoił i mnie wyściskał. Tego potrzebowałam.
Ooo jak miło My jak wczoraj wracaliśmy z domówki to odwiózł mnie pod same drzwi mojego domu, pomimo że miałam jeszcze gdzieś wstąpić ze znajomymi, a pod domem udał że niby nie wiedział

Cytat:
Napisane przez patu323 Pokaż wiadomość
wiecie co? nie znam drugich tak upartych włosów jak moje...
jestem po 3 dekoloryzacjach. efekt? jak pisałam... końce średnio-rudy brąz, góra ciemno-rudy brąz odrost plus na długości ciemny brąz przeplatany czarnymi pasemkami.
dziś się wkurzyłam, kupiłam rozjaśniacz i wodę 6%. wymieszałam z szamponem i odżywką by zrobić kąpiel rozjaśniajacą, nałożyłam na jedno pasemko, trzymałam 40 minut i żadnego efektu. Żadnego...
Kupiłam Loreal Efassor. Wymieszałam z tą wodą 6%. nałożyłam, 40 minut trzymałam. tam, gdzie w jednym miejscu dotknęło mi odrosty przez przypadek włosy rozjaśnione. końce- średni brąz z rudością, przy głowie średnio-ciemny rudo-brąz przeplatany rudymi pasemkami a na długości nadal ciemny brąz i kilka czarnych pasemek. najgorzej przy twarzy, tam cały czas trzyma czerń. no kurde no... Inne dziewczyny po jednej dekoloryzacji z czerni były rude, a ja co??
ale włosy nie są zniszczone ani wysuszone. po każdej deko maska na pół godziny pod czepek i zmian żadnych nie widzę.
tylko nie mam pomysłu co teraz... Jeszcze raz effasor? a moze jednak spróbować za jakis czas kąpiel?
Daj im odpocząć.. Jak pytałam dziewczyn o takie zabiegi to mówiły, że łuska włosa jest mocno uniesiona i wariuje, przez kilka dni sama z siebie zmienia kolor. Wiem po sobie schodzę z czarnego, jestem łaciata ale nie przeszkadza mi to aż tak bardzo, na początku sierpnia jakoś kładłam farbę jakiś jasny brąz wyszło bardzo ciemno, byłam przerażona, dziś mamy końcówkę miesiąca a ja już mam lekkie łaty odrosty rude, długość czerwonawą z ciemnymi końcami. Teraz będę rozjaśniać jakoś na dniach ale jednak czekałam chwilę aby włosy się uspokoiły, no i trzeba dać im odsapnąć

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42435413]łaaadny

jutro jadę do Częstochowy na zakupy, ale jadę z rodzicami do M1, jest tam coś wartego uwagi? Po przeglądzie sklepów nic mi nie urwało [/QUOTE]

Nie zabardzo chyba że chcesz coś w Yves Rocher, gdyż poza tym to tam real, praktiker, itp

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42435651]wczoraj w nocy pomalowałam sobie paznokcie na TEN kolor (pierwszy od lewej ), dzisiaj budzę się i patrzę odcisnęła mi się pościel na jednym paznokciu coś mnie kusi zmywanie
[/QUOTE]

I jak z kryciem ? Mam go i dopóki miałam krótkie paznokcie to malowałam bo teraz cięęeżko mi zakryć końcówki chyba że z podkładem

Cytat:
Mam pierwszy z prawej. Nic mnie w nim bardziej nie wkutfia jak to, że zostają ślady po pędzelku, a i on w tym egzemplarzu jakiś taki dziwaczny jest No i dość szybko ściera się z końców..
A masz może top? Załatwia sprawę, w przypadku każdego lakieru, potrafię nosić tydzień jedno mani, i gdyby nie straszący odrost to czasem bym nosiła. Chociaż teraz jak mam wakacje to mani po 3 dniach mi się nudzi
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 08:56   #2890
kwrobel2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
A masz może top? Załatwia sprawę, w przypadku każdego lakieru, potrafię nosić tydzień jedno mani, i gdyby nie straszący odrost to czasem bym nosiła. Chociaż teraz jak mam wakacje to mani po 3 dniach mi się nudzi
U mnie z topem czy bez topa wytrzymują max. 3 dni... Zwykle po 24h mam już odpryski. Taka natura moich paznokci... Top tu nic nie zmieni... Mam ochotę jeszcze wypróbować Seche Vite... Zamówie małą buteleczkę, ale nie wiem czy to coś pomoże...
ilość porażek: 12
2016

kwrobel2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 08:57   #2891
patu323
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Cytat:
Tak jak dziewczyny pisały w sieciówkach typu h&m, jakiś stoiskach z akcesoriami do włosów Ja mam taką czerwoną mniejszą odrobinę i kupiłam w takim stoisku gdzie była biżuteria, portfele i akcesoria do włosów

Ooo jak miło My jak wczoraj wracaliśmy z domówki to odwiózł mnie pod same drzwi mojego domu, pomimo że miałam jeszcze gdzieś wstąpić ze znajomymi, a pod domem udał że niby nie wiedział

Daj im odpocząć.. Jak pytałam dziewczyn o takie zabiegi to mówiły, że łuska włosa jest mocno uniesiona i wariuje, przez kilka dni sama z siebie zmienia kolor. Wiem po sobie schodzę z czarnego, jestem łaciata ale nie przeszkadza mi to aż tak bardzo, na początku sierpnia jakoś kładłam farbę jakiś jasny brąz wyszło bardzo ciemno, byłam przerażona, dziś mamy końcówkę miesiąca a ja już mam lekkie łaty odrosty rude, długość czerwonawą z ciemnymi końcami. Teraz będę rozjaśniać jakoś na dniach ale jednak czekałam chwilę aby włosy się uspokoiły, no i trzeba dać im odsapnąć

Nie zabardzo chyba że chcesz coś w Yves Rocher, gdyż poza tym to tam real, praktiker, itp

I jak z kryciem ? Mam go i dopóki miałam krótkie paznokcie to malowałam bo teraz cięęeżko mi zakryć końcówki chyba że z podkładem

Chce teraz im dac troche bo użyłam wody 6% ale nie mam pojęcia co dalej. Czy próbować kąpieli czy efassor jeszcze raz. Rozjasniacz to dla mnie ostateczność, wolę uniknąć a.zrobić 2 czy 3 kąpiele jeśli tak się da. Najgorzej że przy twarzy dalej mam nie ruszona czerń. No i ten rudo żółty kosmyk śmiesznie przy twarzy wygląda ale jakos przeżyje. Tylko jak tego czarnego się pozbyć i w miarę wyrównać?
Stary 2013-08-25, 09:15   #2892
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Szczerze powiedziawszy w Kato nic ciekawego nie ma. Już u mię jest więcej do nabycia więcej dóbr włosowych, jest wesołe miasteczko i nowe żyrafy w ZOO. Więc ten, już mówiłam, zapraszam.

Tak a propos. Byłam u Kav i doznałam letkiego szoku, bowiem do jakiego sklepu nie weszłybyśmy, wszyscy ją tam znają.
Jakieś podejrzane rabaty ma, kurde, i w ogóle. Boję się jej.
Żyfary jejeje, muszę się chyba tam zjawić

Osz kurde, zamiast nosić w portfelu 20 kart stałego klienta wystarczy wziąć Kav na zakupy?

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42428798]u mnie na jednym raczej nie ma co liczyć na współpracę KLIK u mnie na uczelni to tyle ludzi ma problem z tym przedmiotem, że masakra
ja na szczęście nie miałam rewizji, bo tego dr nie było, ale i tak jakoś nie umiem ściągać [/QUOTE]
Kij tam z odpięciem krawatu, ale bluzkę rozpinać? Chyba im się po.ebało

Cytat:
Nie zrobiłam zdjęć, bo fale po kilku godzinach się rozwaliły i znów miałam na głowie puch W ogóle wie ktoś, gdzie można kupić taką spinkę kokardkę, jak mam na avatarze? Bo chciałam na rozpoczęcie zrobić taką fryzurkę
Wspominałaś, że masz dostęp do Rossmanna, więc pewnie też masz na stałe bądź w jakieś dni tygodnia dostęp do jakiegoś targu czy sklepu z Chińszczyzną

Cytat:

Nie było mnie tylko jeden dzień, laski, opanujcie się, jak można tyle spamić
Przejechałam się do męża, zrobiłam mu niespodziewajkę.
Ale słodko, zazdroszczę mu

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
UWAGA! To są pipy
To dziwne co teraz powiem, ale chyba nie mam pip

Cytat:
Jakbym nałożyła na fluid to mam tapetę murowaną 3 dni bym musiała zeskrobywać chyba

miranda, też jestem za numerkiem 6 , po drugie świetny wzorek na paznokciach

usmiechnieteoczy, to ja na fb, nie wiem czemu tak późno

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 09:23   #2893
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Helo

wczoraj naolejowałam włosy rosyjskim olejkiem bo chcę go zdenkować i dzisiaj mam GHD

Mam dzisiaj drugą randkę
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 09:29   #2894
kwrobel2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Helo

wczoraj naolejowałam włosy rosyjskim olejkiem bo chcę go zdenkować i dzisiaj mam GHD

Mam dzisiaj drugą randkę
Szybko lecicie mam nadzieję, że będzie warto oczywiście czekamy na relację
ilość porażek: 12
2016

kwrobel2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 09:32   #2895
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:

Popatrz, jaką sklerozę chwilową ma

Mam top i to niejeden. Niestety, ten lakier po prostu taki jest. Odżywka, dwie warstwy kol. i top- trwałość max 3 dni, bo mi się starte końcówki tak nie podobają, że zaraz idę i zmywam.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Ale słodko, zazdroszczę mu
Mogę podskoczyć i Cię wyprzytulać jak chcesz. Do usług.
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 09:44   #2896
201703240903
Konto usunięte

Mamy dzisiaj 3 rocznicę z TŻ! .

Jego kotek mnie polubił. Wczoraj zasnął na moich kolanach
Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
aaa, zgadzam się, też mam tyle do nadrabiania, a jutro na rano do roboty

potwierdzam, moim zdaniem Żanetka powinna swoje włosy słać do Anwen na MWH

a ja z moimi mam kryzys ostatnio, co nie nałożę to wyglądają tak samo i niestety jakoś niezbyt dobrze, tylko dosyć średniawo i nijako
Co racja to racja . Ja miałam wysłać swoją, ale mam na blogu
201703240903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 09:45   #2897
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwrobel2 Pokaż wiadomość
U mnie z topem czy bez topa wytrzymują max. 3 dni... Zwykle po 24h mam już odpryski. Taka natura moich paznokci... Top tu nic nie zmieni... Mam ochotę jeszcze wypróbować Seche Vite... Zamówie małą buteleczkę, ale nie wiem czy to coś pomoże...
Też o nim kiedyś myślałam, czytałam, że ściąga lakier bardzo i dlatego się ciągle zastanawiam Aktualnie mam jeszcze połowę KillyS i bardzo fajnie się sprawuję

Cytat:
Chce teraz im dac troche bo użyłam wody 6% ale nie mam pojęcia co dalej. Czy próbować kąpieli czy efassor jeszcze raz. Rozjasniacz to dla mnie ostateczność, wolę uniknąć a.zrobić 2 czy 3 kąpiele jeśli tak się da. Najgorzej że przy twarzy dalej mam nie ruszona czerń. No i ten rudo żółty kosmyk śmiesznie przy twarzy wygląda ale jakos przeżyje. Tylko jak tego czarnego się pozbyć i w miarę wyrównać?
Pokażę Ci w zdjęciach jak u mnie to wyglądało :
1. Zaraz po kąpieli rozjaśniającej
2. Jakieś 2-3 tyg po niej
3. Farbowanie brązem

Aktualnie mam już rude odrosty, całość lekko się rozjaśniła, jednak dół ciemny, ale kiedy siedzę teraz w pokoju, widać poświatę brązowo-czerwoną, także myślę że po krótszym rozjaśnianiu powinno być już ok

Skoro pisałaś że ten efassor nic nie zrobił to może spróbuj kąpieli. Ja też mam/miałam końce i włosy przy twarzy nie ruszone praktycznie Się wżarła ta czerń Od razu wyrównać się na pewno nie da, ja jestem tego przykładem była kąpiel farbowanie i dalej jestem łaciata, poza tym początkowo farba będzie się lekko wypłukiwać no i niekoniecznie równo, także trzeba to po prostu "przechodzić"

Cytat:
Helo

Mam dzisiaj drugą randkę
Trzymam kciuki i czekam na jakąś relację

Cytat:
Popatrz, jaką sklerozę chwilową ma

Mam top i to niejeden. Niestety, ten lakier po prostu taki jest. Odżywka, dwie warstwy kol. i top- trwałość max 3 dni, bo mi się starte końcówki tak nie podobają, że zaraz idę i zmywam. [COLOR="Silver"]
Aa to chyba że tak mi też się starte końce strasznie nie podobają i drażnią jutro albo jeszcze dziś będę zmieniać, TŻ w pracy więc mam cały dzień na to i nikt nie będzie marudzić, że śmierdzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1724-tile.jpg (130,7 KB, 19 załadowań)
Stary 2013-08-25, 09:51   #2898
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
Też o nim kiedyś myślałam, czytałam, że ściąga lakier bardzo i dlatego się ciągle zastanawiam Aktualnie mam jeszcze połowę KillyS i bardzo fajnie się sprawuję

Pokażę Ci w zdjęciach jak u mnie to wyglądało :
1. Zaraz po kąpieli rozjaśniającej
2. Jakieś 2-3 tyg po niej
3. Farbowanie brązem

Aktualnie mam już rude odrosty, całość lekko się rozjaśniła, jednak dół ciemny, ale kiedy siedzę teraz w pokoju, widać poświatę brązowo-czerwoną, także myślę że po krótszym rozjaśnianiu powinno być już ok

Skoro pisałaś że ten efassor nic nie zrobił to może spróbuj kąpieli. Ja też mam/miałam końce i włosy przy twarzy nie ruszone praktycznie Się wżarła ta czerń Od razu wyrównać się na pewno nie da, ja jestem tego przykładem była kąpiel farbowanie i dalej jestem łaciata, poza tym początkowo farba będzie się lekko wypłukiwać no i niekoniecznie równo, także trzeba to po prostu "przechodzić"

Trzymam kciuki i czekam na jakąś relację

Aa to chyba że tak mi też się starte końce strasznie nie podobają i drażnią jutro albo jeszcze dziś będę zmieniać, TŻ w pracy więc mam cały dzień na to i nikt nie będzie marudzić, że śmierdzi
kąpiel robiłam na pasekmu i nic nie zrobiła. Efassor zrobił, ale miejscami. Końce mi sprowadził do fajnego brązu, przy głowie to misz masz, część ciemny brąz, część średni, część rudy. także gdzie niegdzie chwycił, a niektórych partii wogóle. Część włosów się lekko nagrzewała, część zimna. nie mampojęcia od czego to zależy, nakładałam na prawde równo, te przy twarzy nawet szybciej i nieco więcej specjalnie, a one nadal czarne.
zastanawiam się, czy nie nałozyć na nie po prostu rozjasniacza z wodą 6 % i odżywką. Nie typowa kąpiel, tylko coś mocniejszego, ale lżejszego niż sam rozjaśniacz.
bo teraz po efassorze z 6 na prawde ze stanu włosów jestem bardzo zadowolona, żadnej zmiany nie widze, nawet miały ładny skręt tylko jak raz na tych czarnych nie zadziałał to zadziała drugi raz?
teraz myślałam na konce nakładać tylko pod koniec, bo one są najjasniejsze, zeby jakoś to wyrównać
Stary 2013-08-25, 09:52   #2899
Le_Souvenir
Kawoholiczka

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez versatille
Na 100% się nie da, ale oczywiście, że podaj
W biuście 97, a pod biustem 73

Cytat:
Napisane przez Kaveri
Pamiętam
Dałam 129 zł, w biuście mam 97 cm, a pod 69 cm.
No nie wierzę, ale w biuście mamy dokładnie tyle samo Jedynie pod biustem jesteś węższa. Możemy wymieniać się biustonoszami!

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy
w H&M zobacz na dziale dziecięcym
lub w smyku też raz widziałam (koleżankę miałam co miała fioła na punkcie kokardek)
O, to jest myśl. Przejdę się dzisiaj albo w najbliższych dniach i popatrzę. Dzięki za pomoc Też mam fioła na punkcie kokardek!

Cytat:
Napisane przez izaa29
To może na ryneczku też będzie? Przejdę się i zobaczę. Mam ogromną ochotę na taką kokardkę, to wygląda mega uroczo przy koczku Dziękuję za pomoc!

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX
Wspominałaś, że masz dostęp do Rossmanna, więc pewnie też masz na stałe bądź w jakieś dni tygodnia dostęp do jakiegoś targu czy sklepu z Chińszczyzną
Taaak, mam jeden targ obok siebie i jeden ryneczek. Chińszczyzny u mnie ni ma, chyba że o tym nie wiem

Le_Souvenir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 09:53   #2900
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Szybko lecicie mam nadzieję, że będzie warto oczywiście czekamy na relację
Może i szybko ale w końcu weekend, ładna pogoda to trzeba korzystać
Cytat:
Napisane przez FeelingLost Pokaż wiadomość

super, jakie plany?

Izaa dzięki
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 10:01   #2901
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
kąpiel robiłam na pasekmu i nic nie zrobiła. Efassor zrobił, ale miejscami. Końce mi sprowadził do fajnego brązu, przy głowie to misz masz, część ciemny brąz, część średni, część rudy. także gdzie niegdzie chwycił, a niektórych partii wogóle. Część włosów się lekko nagrzewała, część zimna. nie mampojęcia od czego to zależy, nakładałam na prawde równo, te przy twarzy nawet szybciej i nieco więcej specjalnie, a one nadal czarne.
zastanawiam się, czy nie nałozyć na nie po prostu rozjasniacza z wodą 6 % i odżywką. Nie typowa kąpiel, tylko coś mocniejszego, ale lżejszego niż sam rozjaśniacz.
bo teraz po efassorze z 6 na prawde ze stanu włosów jestem bardzo zadowolona, żadnej zmiany nie widze, nawet miały ładny skręt tylko jak raz na tych czarnych nie zadziałał to zadziała drugi raz?
teraz myślałam na konce nakładać tylko pod koniec, bo one są najjasniejsze, zeby jakoś to wyrównać
Na całość bym tego nie nakładała, gdyż te jaśniejsze partie mogą zejść do blondu. Może nałóż tylko na ciemne partie? Ja teraz tak będę robić z rozjaśniaczem, mam mi posmaruję tylko dół, bo u mnie on ciemny i partie przy twarzy, reszta będzie dalej kolorowa
Co do wyboru produktu niestety nie doradzę gdyż na tym nie znam się kompletnie sama niedawno radziłam się dziewczyn co mam robić z ciemniejszymi partiami.
Może dziewczyny coś poradzą

Cytat:
To może na ryneczku też będzie? Przejdę się i zobaczę. Mam ogromną ochotę na taką kokardkę, to wygląda mega uroczo przy koczku Dziękuję za pomoc!
Powinny być jeśli jest tam coś do włosów
Stary 2013-08-25, 10:04   #2902
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Byłam w dwóch i nic

Każdą masz dobrą? Duża rozbieżność jak dla mnie

Nie każdą Zalezy od modelu i producenta Mierzyłam już kilku różnych i u jednego miałam 65D u drugiego 65DD u kilku innych 65E.
W domu mam jeden 65D a drugi 65E. W triuphie (jak to się pisze?) mierzyłam 65D. Za mały był
Cytat:
U mnie podobnie. Chociaż zdarzają mi sie lakiery gdzie tydzień mi sie trzymają bez topa. A zdażają mi sie topy gdzie następnego dnia mam takie odpryski że fuj.

Cytat:
Na jednym paznokciowym filmiku słyszałam że co do tego ściągania to jest tak że Jak się nałoży topa idealnie z granicami koloru to wtedy nic się nie ściągnie. Jak się gdzieś nie domaluje albo pomaluje za daleko to może ściągać.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Ah w środę po fryzjerze wieczorem bd sie hennować

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 10:08   #2903
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość

Na jednym paznokciowym filmiku słyszałam że co do tego ściągania to jest tak że Jak się nałoży topa idealnie z granicami koloru to wtedy nic się nie ściągnie. Jak się gdzieś nie domaluje albo pomaluje za daleko to może ściągać.
Ah w środę po fryzjerze wieczorem bd sie hennować
Czyli nie dla mnie Znając życie bym za każdym razem gdzieś niedomalowała
Stary 2013-08-25, 10:10   #2904
siiesta
Rozeznanie

Dodałam aktualne zdjęcia włosów do albumu. Myślę, że zaszaleję i trochę je pozapuszczam na zimę, ale na pewno nie do takiej długości jak na zdj 2 - 5 lat zapuszczałam włosy i nie mogłam doprowadzić ich do jednolitej długości- porażka...
https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=22045
Likwidujemy naczynka
siiesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 10:20   #2905
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
Na całość bym tego nie nakładała, gdyż te jaśniejsze partie mogą zejść do blondu. Może nałóż tylko na ciemne partie? Ja teraz tak będę robić z rozjaśniaczem, mam mi posmaruję tylko dół, bo u mnie on ciemny i partie przy twarzy, reszta będzie dalej kolorowa
Co do wyboru produktu niestety nie doradzę gdyż na tym nie znam się kompletnie sama niedawno radziłam się dziewczyn co mam robić z ciemniejszymi partiami.
Może dziewczyny coś poradzą

Powinny być jeśli jest tam coś do włosów
na całość równo na pewno nie nałoże, ewentualnie na ostatnie 5 minut przeciągne jak zostanie.
i robisz sam rozjaśniacz czy cos chcesz dodac?
Stary 2013-08-25, 10:32   #2906
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli nie dla mnie Znając życie bym za każdym razem gdzieś niedomalowała
Ja podobnie. Jak pozużywam to co mam to chyba kupie ten Kiehl's

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 10:39   #2907
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
na całość równo na pewno nie nałoże, ewentualnie na ostatnie 5 minut przeciągne jak zostanie.
i robisz sam rozjaśniacz czy cos chcesz dodac?
Sam rozjaśniacz, kupiłam jakiś garnier nutrisse creme nr 100, teoretycznie rozjaśnia o 4 tony, były jeszcze jakieś super hiper o 8 tonów, to siwa bym chyba się zrobiła

Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
Ja podobnie. Jak pozużywam to co mam to chyba kupie ten Kiehl's
Stary 2013-08-25, 11:06   #2908
AECoctail
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
jak się ciągną to pewnie protein im brakuje, dorzuć im coś, niech szamią
Hmmm o ile dobrze kojaze to ktorys wax byl z proteinami?

Poza tym moze zafundowac im kilka maseczek z zoltka jaj, mleka i rycyny? systematycznie moze na poczatek 3 razy w tygodniu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
AECoctail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 11:15   #2909
aniaamelia
Zadomowienie

SoBitterSoSweet jaki to portal? Ja chyba też chciałabym się zapisać, ale nie wiem gdzie.

Kupiłam nową odżywkę Garnier. Nazywa się odżywka wzmacniająca przeciw twardej wodzie. Znacie?
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 11:18   #2910
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dzisiaj drugą randkę
jejeje baw się dobrze

Cytat:
Mogę podskoczyć i Cię wyprzytulać jak chcesz. Do usług.
Chętnie

Cytat:
Napisane przez FeelingLost Pokaż wiadomość
Duużo miłości!

Ja mam we wtorek 4 lata, kto przebije, kto da więcej?

Cytat:
Taaak, mam jeden targ obok siebie i jeden ryneczek. Chińszczyzny u mnie ni ma, chyba że o tym nie wiem
Przeszperaj ryneczek, tam są często cuda

Dziewczyny, znalazłam swój pierwszy siwy włos jeszcze gnida wyrosła na linii grzywki, dzisiaj przy koczku na skarpecie go dostrzegłam, ma jakieś 3-4cm skubaniec

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości