Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-24, 19:12   #1471
Rossa1988
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny

Natalii, mi się Bianca podoba, czy to popularne imię w norwegii? w razie czego jest łatwe do przerobienia 'na polskie'

ja też am często krwawienia z nosa - pojawiają się regularnie, ale tylko jak się bardzo zdenerwuję

jakiś czas temu rozmawiałyście o wózkach, ja do tego dojrzałam dopiero teraz
napaliłam się na ten wózek: http://coletto.pl/pl/produkty/wozki-wielofunkcyjne/60 bo jest lekki (12kg) i ma zmienianą rączkę, do tego dziewczyna na innym wątku go ma i bardzo poleca

mój drugi typ to: http://www.tomi.pl/szczegoly/17131/t...la_01_warszawa tu mnie ujęły duże koła i ten jeans

i ewentualne: http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1131 zdaje się, że to tzw 'pewny wybór', ale coś mnie tak wizualnie nie do końca jara. jest zbyt oczywisty

w związku z powyższym pytanko: czy któraś z Was miała do czynienia z tymi producentami lub konkretnym modelem? będę wdzięczna za pomoc
Kluska, pozwolę się wtrącić. Znajoma ma drugi typ-Tako, dokładnie ten jeansowy. Wózek rzeczywiście super wygląda, ona jest bardzo z niego zadowolona. Miałam okazję prowadzić i jak dla mnie jest mega ciężki i niewygodnie się nim skręca. To zależy kiedy i gdzie będziesz nim jeżdzić, na śnieg, łąki, pola się na pewno sprawdzi bo ma właśnie duże koła. Jednak na spacery po mieście niekoniecznie. Takie moje zdanie... A trzeba przemyśleć czy jest wóżkownia/garaż, bo jak trzeba go będzie znosić z któregoś piętra to mega wykańczająca wyprawa.
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 19:19   #1472
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Ja wstępnie mam upatrzony Joolz Day: http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1547

Ale wcale nie wiem czy ostatecznie kupimy wlasnie ten
Stary 2013-08-24, 19:23   #1473
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Kluska, pozwolę się wtrącić. Znajoma ma drugi typ-Tako, dokładnie ten jeansowy. Wózek rzeczywiście super wygląda, ona jest bardzo z niego zadowolona. Miałam okazję prowadzić i jak dla mnie jest mega ciężki i niewygodnie się nim skręca. To zależy kiedy i gdzie będziesz nim jeżdzić, na śnieg, łąki, pola się na pewno sprawdzi bo ma właśnie duże koła. Jednak na spacery po mieście niekoniecznie. Takie moje zdanie... A trzeba przemyśleć czy jest wóżkownia/garaż, bo jak trzeba go będzie znosić z któregoś piętra to mega wykańczająca wyprawa.
W co się wtrącić? Pytałam na forum i im więcej odpowiedzi tym dla mnie lepiej dziękuję więc. No właśnie z wielkością kół sama nue wiem. Rodzę w styczniu, będzie więc śnieg i zastanawiam się, czy mniejsze kółka jak np w xlanderze dadzą radę a z drugiej strony chciałabym by przez dalszą częSć roku też było wygodnie na pewno postaram się gdzieś w sklepie znaleźć każdy z tych 3 wózków i sprawdzić jak one jeżdżą. Co do wagi, to teoretycznie on jest tylko 2 czy 3 kg cięższy, nie wiem czy to robi dużą różnicę? Noszenie będzie potrzebne u dziadków, w domu na szczęście podjazdy i winda.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 19:28   #1474
Rossa1988
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
W co się wtrącić? Pytałam na forum i im więcej odpowiedzi tym dla mnie lepiej dziękuję więc. No właśnie z wielkością kół sama nue wiem. Rodzę w styczniu, będzie więc śnieg i zastanawiam się, czy mniejsze kółka jak np w xlanderze dadzą radę a z drugiej strony chciałabym by przez dalszą częSć roku też było wygodnie na pewno postaram się gdzieś w sklepie znaleźć każdy z tych 3 wózków i sprawdzić jak one jeżdżą. Co do wagi, to teoretycznie on jest tylko 2 czy 3 kg cięższy, nie wiem czy to robi dużą różnicę? Noszenie będzie potrzebne u dziadków, w domu na szczęście podjazdy i winda.
a bo nie należę do mamuś styczniowo-lutowych, ale czasem Was podczytuję;p co do wózka to sama musisz zdecydować. Tak jak napisałaś chyba najlepiej będzie wypróbować w sklepie, chociaż tam też nie zawsze to zda egzamin, bo jest idelanie prosta podłoga, a wiadomo, że po ulicy jeszcze z dzieckiem trochę inaczej się jeździ. Mam wrażenie, że wybór wózka to czasem jest loteria, tyle jest tego teraz na rynku i niektóre modele do siebie bardzo pdoobne.
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 19:35   #1475
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja wstępnie mam upatrzony Joolz Day: http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1547

Fajny bardzo, choć dla mnie trochę przydrogi no ale to indywidualna sprawa
Jedna rzecz, na którą zwrócę Ci uwagę to wysokość siedziska w spacerówce- na innym wątku dziewczyny bardzo przykładały wagę, by większe dziecko mogło samo wsiąść (mniej noszenia dziecka). Myślę, że mogą mieć rację, że to ważne

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 19:37   #1476
punamama
Rozeznanie

Ja nie kupowałam jeszcze niczego. Jutro idę na targi w Krakowie Mother&Baby i zobaczę co mają do zaproponowania

Jestem ciekawa w którym tyg poczułyście ruchy dziecka?
punamama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 19:50   #1477
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Jedna rzecz, na którą zwrócę Ci uwagę to wysokość siedziska w spacerówce- na innym wątku dziewczyny bardzo przykładały wagę, by większe dziecko mogło samo wsiąść (mniej noszenia dziecka). Myślę, że mogą mieć rację, że to ważne
Zakładam, ze jak bedzie juz naprawdę duże to przesiadziemy sie na jakaś lekką spacerowkę typu maclaren. Ale słuszna uwaga

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-24, 19:59   #1478
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Patrząc na koleżanki to zauważyłam, że jak dziecko już samo swobodnie biega to jednak parasolki są na topie i żadna nie targa ze sobą już tej większej spacerówki
Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Ok 16 coś poczułam, ale nie byłam pewna czy to to (bo to tylko jakiś pojedynczy kopniak). Ale już od 18 tygodnia byłam w 100% pewna że to Mała bo zbombardowała mnie większą ilością kopniaków. Mój lekarz mówił, że najczęściej pierwsze ruchy odczuwa się między 18 a 22 tygodniem.
Stary 2013-08-24, 20:07   #1479
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Ja whttp://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products _id=5897&%3CosCsid%3Ettp://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products _id=5897&%3CosCsid%3Etępn ie mam upatrzony Joolz Day: http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1547

Fajny, taki miejski
Ale ja zakochana w peg perego http://www.bobowozki.com.pl/product_...sCsid%3E:love:
Stary 2013-08-24, 20:17   #1480
OlusiaS
Wtajemniczenie

My bysmy wozka nie zmieniali,ale jak bylismy teraz w Polsce weszlam do Smykolandu i mieli w promocji teutonie (spacerowka,gleboki,fotel ik do auta z baza,mufka,torba,2 przykrycia na nozki,moskitiera i folia p.deszczowa obnizone o 1500zl).teraz tez jezdzimy wozkiem z tej firmy,ale on jest jeszcze po synciu i jednak te nowe sa zupelnie inne.Sie napalilam i kupujemy

Ja mam wizyte w srode i tak sie zastanawiam,czy bede miala usg?Poki co mialam na kazdej wizycie i ostatnio lekarka powiedziala,ze to ostatnie dowcipne
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 20:57   #1481
isia4891
Zadomowienie

Ambrella fajny album, ja pisze pamiętnik od początku ciąży i zostawiam miejsce na wklejenie zdjęć z usg i płyt z wizyt.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Natalii i nie umyj się myjkami i gabkami , może być siedlisko bakterii w nich.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Sandra1985b Pokaż wiadomość
Witam. Czy mogę się przyłączyć? Mój termin to 27 luty, chociaż na ostatnim badaniu genetycznym pan doktor powiedział że 22 luty.
Witaj gratulacje
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-24, 20:58   #1482
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

I ja stałam się posiadaczką lidlowych legginsów/ jegginsów . Udało mi się upolować ostatnie w moim rozmiarze. Za tą cenę uważam, że są super. Zgapiłam sobie od Was i wywinęłam ten wysoki pas. Nogawki trochę przydługie, ale pupa wygląda zgrabnie .

Siedzę sobie z małżem, wcinam pistacje i popijam Bavarię. Mam jakąś Wit pszeniczną chyba, ale niezbyt mi smakuje. Wczoraj miałam dziwaczną zachciankę na alkohol, a konkretnie na ajerkoniak . Do końca mi nie przeszła. Obiecałam sobie, że po ciąży i karmieniu zrobię sobie mega lody z dużą ilością ajerkoniaku właśnie .
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 21:12   #1483
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
I ja stałam się posiadaczką lidlowych legginsów/ jegginsów . Udało mi się upolować ostatnie w moim rozmiarze. Za tą cenę uważam, że są super. Zgapiłam sobie od Was i wywinęłam ten wysoki pas. Nogawki trochę przydługie, ale pupa wygląda zgrabnie .

Siedzę sobie z małżem, wcinam pistacje i popijam Bavarię. Mam jakąś Wit pszeniczną chyba, ale niezbyt mi smakuje. Wczoraj miałam dziwaczną zachciankę na alkohol, a konkretnie na ajerkoniak . Do końca mi nie przeszła. Obiecałam sobie, że po ciąży i karmieniu zrobię sobie mega lody z dużą ilością ajerkoniaku właśnie .
Ja po ciazy i karmieniu tak odzwyczailam sie od %%,ze przez gardlo mi nic nie chcialo przejsc
Stary 2013-08-24, 21:21   #1484
selena85
Wtajemniczenie

A myślałyście już o smoczkach i butelkach z jakiej firmy kupić?

p.s. Mówią, że najlepiej silikonowe, bo trwalsze i lepsze w utrzymaniu niż lateksowe hmmm
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 21:26   #1485
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

p.s. Mówią, że najlepiej silikonowe, bo trwalsze i lepsze w utrzymaniu niż lateksowe hmmm
Ja na poczatek smoczkow-uspokajajączy nie kupuje w ogole, butelkę jakąś jedną na w razie czego, pewnie Dr Browna.
Stary 2013-08-24, 22:10   #1486
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Witam sie przy sobocie w drodze do Pl..i z wizją pójścia do sądu pracy, bo dostałam wypowiedzenie (fristlose Kündigung)...
O kurcze,a to dlaczego??

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Ja po ciazy i karmieniu tak odzwyczailam sie od %%,ze przez gardlo mi nic nie chcialo przejsc
Ja po karmieniu jak się dorwałam to myślałam,że pić nie skończę. Ale w sumie szybko padłam,a tak mi smakowało (malibu piłam).

Cytat:

Eryk pije z butelki tommee tippee.
A smoczków używa z aventu. Silikonowych.
Właśnie mam zamiar go oduczać. Mam nadzieję,że nie będzie źle,bo smoczek ma tylko do spania,a z butelki pije tylko mleko,inne napoje z kubeczka. Trzymajcie kciuki!
(Wiki nie używała smoczka ani nie piła z butelki)

Co do malucha to będę się starała nie dawać smoczka,ale kupię jakiś w razie czego,żeby mieć. Pewnie też z aventu. Butelki chyba nie kupię na początek,zaufam moim cyckom,że dadzą radę
Stary 2013-08-24, 22:29   #1487
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Butelki chyba nie kupię na początek,zaufam moim cyckom,że dadzą radę
Tez mam taki plan .A butelke mam w dojarce Avent,wiec w razie w jest
Stary 2013-08-25, 08:08   #1488
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Witam Dziewczynki
Już się biorę za nadrabianie bo wczoraj późno wróciła i padłm ak pies pluto . Wybraliśmy glazury, fugi i mozaiki do łazienki, panele do sypialni- teraz tylko musimy w necie poszukać gdzie najlepiej zamówić i już Potem pojechaliśmy do teściów na grilla i późno wróciliśmi
Dziś sklepowej krucjaty ciąg dalszy a wstałam z bólem głowy ... może kawa załatwi sprawę a jak nie to procha będę musiała łyknąć bo boli dość mocno.

Miłego dnia

A- i witam nową mamusię

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
U mnie gril ale skromny- karkówka i pierś kurczaka w curry zaraz trafi na ruszt
u nas na grilli była kiełbaska, kaszanka i karkówka

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Usłyszałam dzisiaj, że dziewczynkę trudniej jest spłodzić niż chłopca..hmmm.. sądząc po naszym forumowym wykazie to chyba jest w tym dużo prawdy

bo jak to mawia mój znajomy- sztuką jest zrobić dziurę w dziurze

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:

Przyszła mi paczka, a w niej album dla młodego. Ma już 13 różnych fotek z USG. Nawet z siusiakiem . Album jest fajny, pierwszy raz mam taki "pod folię" , o taki

te albumu są bardzo fajne- sama mam wiele "pod folię" - lepsze od tradycyjnych i można sobie jakoś zakomponować fotki na stronie

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Nie znamy plci ale niebieski moze byc dla dziewczynki i chlopczyka, tak mi sie wydaje :P

no jasne że tak

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Co myślicie o imieniu dla dziewczynki Bianca. Mi się bardzo podoba, miałam znajomą o tym imieniu i zawsze byłam nim zachwycona, obiecałam sobie nawet że jak kiedyś będę mieć córeczkę to dam jej tak na imię.
U mnie ciąg dalszy zmagań prawdopodobną infekcją pochwy ;/ pisze prawdopodobną bo to moje podejrzenie. Kurcze dzwoniłam do mojego lekarza mam do niego dwa prywatne numery w sytuacjach awaryjnych gdyby coś się działo ale są wyłączone... W takich wypadkach zawsze piszę smsa i jak tylko gin jest wolny to oddzwania do mnie z szybkością wiatru. Niestety nie tym razem... Na innego lekarza nie ma co liczyć bo to Norwegia, dostanę się tylko do rodzinnego który każe mi się leczyć domowymi sposobami czyli doradzi mi to co juz wprowadziłam...
Więc kurcze rozważam wzięcie jednej globulki dopochwowej na noc, zawsze mi jedna wystarczyła góra dwie. Na opakowaniu pisze że można wziaść je w ciąży ale żeby samemu raczej nie stosować tylko po konsultacji z lekarzem... a ja się boję że rozwinie mi się ta infekcja do takich rozmiarów że później leczyć się będę 3 miesiące zamiast tygodnia... Konsultowałam się z koleżanką której mój lekarz prowadził ciążę 3 lata temu i mówiła że ten lekarz jej pozwolił wsiąść właśnie 2-3 tabletki w razie objawów. Chyba zaryzykuję chociaż boje się, nie chcę zrobić krzywdy maleństwu ;/
mamy w rodzinie Biankę- grzeczna i spokojna dziewczynka

Co do infekcji- hmmmm ja bym poszła do byle jakiego gina (może prywatnie?) bo nie wiadomo co to jest i czy ten środek Ci pomoże.
Tak naprawdę powinno pobrac wymaz i zobaczyć co to za świństwo i dać leki no ale wiadomo czasu na takie sprawy na razie nie ma.
Swoją drogą jestem zaskoczona, że nie możesz iść do innego bo taki dziwny system zdrowotny tam jest?
Może na ostry dyżur jedź?

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Witam sie przy sobocie w drodze do Pl..i z wizją pójścia do sądu pracy, bo dostałam wypowiedzenie (fristlose Kündigung)...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
o masz... jak to w ciąży?

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Zawsze do usług
Clotrimazolum z tego co wiem, nie powinno się tylko w I trymestrze stosować. Myślę, że jutro już powinnaś czuć poprawę. Poczytaj jeszcze o jakiejś diecie może, która wzmacnia florę bakteryjną
Mnie się często zdarzały infekcje, grzybice - po prostu taka moja natura i raz tylko u lekarza byłam. A tak to mój standardowy zestaw to Iladian tabletki dopochwowe (no ale w ciąży ich nie używałam), Clotrimazolum, no i coś doustnego
I polecam bawełnianą bieliznę, gładką.

ja się też bez Clotrimazolinu nigdzie się nie ruszam

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2013-08-25 o 08:04
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 08:09   #1489
em ma
Zadomowienie

Dzień dobry! Ja znowu spędzę samotną niedzielę, bo mąż w pracy.
Cytat:

Jeśli chodzi o smoczek to będzie nuk. Większość znajomych mi mam właśnie taki poleca. Wolę mieć na wszelki wypadek jakby się okazało, że córcia ma silny odruch ssania. Nad butelką jeszcze się zastanowię. Na pewno kupię na początek jedną małą na wszelki wypadek.

A co do wózków ja myślę nad takimi:
1, 2, 3, 4, 5.
Ale żadnego nie widziałam na żywo więc to tylko wstępne przymiarki. Gondolę pożyczamy, więc nie potrzebujemy całego zestawu wózkowego i szukam tylko spacerówki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-25, 08:23   #1490
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
jakiś czas temu rozmawiałyście o wózkach, ja do tego dojrzałam dopiero teraz
napaliłam się na ten wózek: http://coletto.pl/pl/produkty/wozki-wielofunkcyjne/60 bo jest lekki (12kg) i ma zmienianą rączkę, do tego dziewczyna na innym wątku go ma i bardzo poleca

no ten bardzo fajny i podobny do mojego aktualnego faworyta - muszę go zobaczyć

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Zakładam, ze jak bedzie juz naprawdę duże to przesiadziemy sie na jakaś lekką spacerowkę typu maclaren. Ale słuszna uwaga

my też mamy zamiar kupić potem inną spacerówkę

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość

ja nic nie czuję jeszcze a tu 17 tc leci.. zaczęłam 18tc
Stary 2013-08-25, 08:25   #1491
gosia261282
Gang Iren

Hej.
Ale u mnie dziś szaro i deszczowo. Nie lubię.
Jak się nie rozpogodzi to siedzimy w chacie.
Stary 2013-08-25, 08:26   #1492
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

Ja będę kupować tommee tippee,wydaje mi się że są świetne no chyba że maluszek nie będzie chciał z nich pić
Stary 2013-08-25, 08:31   #1493
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

no ta bavaria wit właśnie smakuje jak pszeniczne i też mi nie do końca podchodzi- najlepsza klasyczna, ta brązowa jest ale ciężko dostępna...
ajerkoniak...

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:

kompletnie wypieram ten temat z mózgu mam zamiar wejsć do sklepu i kupić to co trzeba- nie wiem 3-4 butelki, smoczki i tp

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
A co do wózków ja myślę nad takimi:
1, 2, 3, 4, 5.
Ale żadnego nie widziałam na żywo więc to tylko wstępne przymiarki. Gondolę pożyczamy, więc nie potrzebujemy całego zestawu wózkowego i szukam tylko spacerówki.

a zaczepy do gondoli? różne modele i rozwiązania mocowania są więc zwróćcie uwagę aby pasowało
Stary 2013-08-25, 08:42   #1494
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Witam sie po sniadanku, z bolem gardla, goraczka i herbatka malinowa. Nie wiem kiedy sie tak zalatwilam.

Wczoraj bylam u przyjaciolki i jej czterolatki. Mloda zazyczyla sobie dziewczynki i najlepiej Amelki, bo jesli chodzi o inne imiona jakie jej podalam stwierdzila, ze ma juz takie kolezanki i bedzie sie mylic tak wiec chyba tak zostanie jak cos.
I w przyszlym tygodniu po usg ide na przeglad ciuszkow i innych ☠☠☠☠☠☠☠. Zawsze to cos tam odejdzie tylko mam nadzieje, ze dziecie sie tylkiem nie wypnie i miedzy nogi zajrzymy.

Smoczek zamkerzam jakis awaryjnie miec, ale ja wychowalam sie bez smoczkowo to i moze moje dziecie potrzebowac nie bedzie. A butelki juz jakies mam z aventu- siostra jak kupowala mi wlasnie laktator czy wyparzacz miala je w komplecie.
Wiec moja lista wyprawkowa bez zakupow sie skurcza. Wozek obiecaly babcie. Ale gondole i tak chyba kupie uzywana- rady od doswiadczonych mamusiek. A zainwestujemy w spacerowke, znaczy babcie zainwestuja jak tak chca
Stary 2013-08-25, 08:57   #1495
OlusiaS
Wtajemniczenie

Emma fajne wozeczki .Tych Mutsy sporo widzialam,ponoc bardzo dobra firma.
Ja teraz dla corki mam Nuka wszysto,poki co nie narzekam,nic sie nie dzialo ani z butelkami ani ze smoczkami
Stary 2013-08-25, 09:07   #1496
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
a zaczepy do gondoli? różne modele i rozwiązania mocowania są więc zwróćcie uwagę aby pasowało
Pożyczamy cały wózek z gondolą, więc to dla mnie nieistotne.
Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Emma fajne wozeczki .Tych Mutsy sporo widzialam,ponoc bardzo dobra firma.
Ja teraz dla corki mam Nuka wszysto,poki co nie narzekam,nic sie nie dzialo ani z butelkami ani ze smoczkami
Właśnie mutsy oglądałam jeden, ale to był model z gondolą. Wydawał mi się bardzo fajny, jednak wolałabym zobaczyć ten właściwy. Planuję się wybrać do tego bobo wózki (zadzwonić tam najpierw co mają na stanie, bo to nie jest w moim mieście), bo jednak tam znalazłam najwięcej modeli, które spełniałyby moje wymagania.
Stary 2013-08-25, 09:23   #1497
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Pożyczamy cały wózek z gondolą, więc to dla mnie nieistotne.

Właśnie mutsy oglądałam jeden, ale to był model z gondolą. Wydawał mi się bardzo fajny, jednak wolałabym zobaczyć ten właściwy. Planuję się wybrać do tego bobo wózki (zadzwonić tam najpierw co mają na stanie, bo to nie jest w moim mieście), bo jednak tam znalazłam najwięcej modeli, które spełniałyby moje wymagania.
Powiem Ci,ze ja dostalam oczoplasu w smykolandzie....maja bardzo duzo wozkow,fotelikow,lozeczek ,poscieli....tylko nie wiem,czy wszedzie te sklepy sa.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-25, 09:26   #1498
vacuity
Rozeznanie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Wozek obiecaly babcie. Ale gondole i tak chyba kupie uzywana- rady od doswiadczonych mamusiek. A zainwestujemy w spacerowke, znaczy babcie zainwestuja jak tak chca

No i nam też tak radzą, więc chyba pójdziemy tym tropem - lepsza spacerówka i używana gondola. Powoli rezygnuję z opcji wielofunkcyjnego wózka (nie chcę potem inwestować w nową, lżejszą spacerówkę).
Stary 2013-08-25, 09:32   #1499
selena85
Wtajemniczenie

I jeszcze jedna rzecz.
Tak sobie myślę, że jak się urodzi zimą, w sezonie grzewczym, gdzie powietrze w mieszkaniu suche to trzeba się zaopatrzyć w jakiś porządny nawilżacz powietrza

Możecie coś polecić?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 09:40   #1500
Sandra1985b
Raczkowanie

Cytat:
Ja juz od miesiąca czy dwóch sikam non stop, za to mega małymi porcjami. W nocy na szczęście wstaje najwyzej raz. Mocz czysty, więc takie uroki ciąży po prostu.
ja sikam w nocy tak średnio 5 razy, czasem już mi się nie chce wstawać ale trzeba robiłam badania i wyszły bakterie ale pan doktor powiedział że nie ma się czym narazie przyjmować, zobaczymy co bedzie przy następnych badaniach...

mój mąż mówi że ja to nic nie robie tylko śpię, jem i sikam

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Też marzę o bujanym fotelu... Ale musiałabym go trzymać chyba w piwnicy W naszej kawalerce (całe 32m, chyba pobiłam rekord na najmniejszy metraż wśród nas ciężko było nawet wygospodarować kącik dla dziecka, więc fotel kupię sobie w przyszłości

Witamy Cieszę się na kogoś z bliskim mojego terminem Wychodzi na to, że jesteś akurat tydzień po mnie

ja mam dostać taki fotel od babci

witam koleżankę

dziewczyny obudziłam się dziś rano z opryszczką na ustach niestety mam do tego skłonność i przeczuwałam że tak będzie, nie wiem tylko czy mogę to czymś posmarować czy tak zostawić?

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

my wybraliśmy wstępnie imiona tylko możliwe ze jeszcze sie to zmieni do lutego dla dziewczynki wybraliśmy Gabriela a chłopca Szymon
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości