|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale racja, dziewczyny, udostępnić proszę, bo nie mam co podglądać sobie od rana ![]() Cytat:
![]() A co do lekarzy, to aż słów brakuje. Przecież człowiek za to płaci, nikt za darmo laski nie robi ![]() Cytat:
![]() Na to niemyślenie jak ktoś wynajdzie jakiś skuteczny i trwały sposób, to normalnie chyba Nobla powinien dostać ![]() ![]() Trzymam kciuki, żeby się udało, tym razem bez żadnych komplikacji. Rzucam się i biorę ile wlezie ![]() ![]() Tak w ogóle to dziewczyny, jestem w szoku, że u Was te ciąże tak szybko posuwają się do przodu. Szok Małgoś i Justii, że Wy już na połówkowe się szykujecie (kiedy to zleciało???), a Ag9, Magduś i Koziemleko dobijacie już do II trymestru ![]() ![]() By the way, coś nam Patrycja ostatnio zaginęła i nic nie pisała co u niej. A też już do połówkowego się zbliża...
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tż właśnie jedzie do ubezpieczalni, ciekawe czy nam to uznają ![]() A ta historia bombowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witam ![]() Powiem ci, że ja bym wolała być w ciąży klika cykli później, a nie akurat jak zachorowałam na toksoplazmozę. Niech mi ktoś wyjaśni. Jak można mieć takiego pecha ![]() ![]() Dołączam się ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Byłam dzisiaj w szpitalu w Gdańsku. Tż specjalnie brał wolne żeby mnie tam zawieźć, a okazało się, że nie ma lekarza, który mógłby mnie zakwalifikować do tego zabiegu. Wczoraj specjalnie dzwoniłam i miał być ![]() Wkurzyliśmy się tylko, bo na darmo zrobiliśmy 150 km i Tż stracił dzień pracy. Muszę jechać znowu w poniedziałek. Nie wiem jak to ogarnę ![]() Ah ta polska służba zdrowia. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakoś się trzymam, muszę. Chodzę do pracy więc cały dzień mi przynajmniej mija, bo jak wrócę wieczorem to najpierw muszę z 1,5 godziny odpocząć żeby dojść do siebie, a potem to zasypiam o 22. Uspokoiłam się chyba trochę...
![]() |
#4654 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4655 | |
Wtajemniczenie
|
cudowny skarb
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4656 |
Przyczajenie
|
ja rówież się rzucam !
![]() dziękuje bardzo dziewczyny na odp ![]() Miałam ogólne badania podczas pobytu w szpitalu i prywatnie zrobiłam sobie badania na tarczycę... mowią że po 3 poronieniach można zacząć się badać itd ja już mam nadzieje ze bedzie tylko dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przykro mi, że tak Wam wyszło ze szpitalem, mam nadzieję, że w poniedziałek już Was przyjmą i wszystko pomyślnie załatwią ![]() Łapię się także na fluidki ![]() A na policji to niestety tak to już wygląda... masakra ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A testow owu nie używam, więc nie pomogę, ale inne dziewczyny używają i na pewno pomogą ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4658 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a co to oznacza jak w 11dc mam szyjke miekka wysoko i bardzo otwarta ? czy taka mzoe byc na kilka dni pzred owulka czy to znaczy ze teraz moze byc owulka
![]()
#4659 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Umówisz się na monitoring w przyszłym cyklu? dobrze byłoby sprawdzić czy teraz to tylko taki jednorazowy incydent. Podziwiam Cię za opanowanie ![]() ![]() ![]() ![]() dolegliwości już ustąpiły? Cytat:
Niestety same nie wiemy jak nie myśleć o tym co dla nas ważne... W którym dc jesteś? Przykro mi że takie nieprzyjemności masz za sobą ale tak jak piszesz będzie dobrze ![]() oj leci leci ![]() chwytam ile się da ![]() Cytat:
![]() Nie udostępniłam? Niby nie ma tam na co patrzeć ale ok zaraz udostępnię widzisz co ja bym bez Ciebie zrobiła ![]() Cytat:
![]() Niepoważni w tym szpitalu czy jak? Skarbek słodki a fludidki z chęcią przyjmę Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzwonilam wczoraj do lekarki bo chcialam dzis podejsc na monitoring a mowie sobie raz sie zyje pojde w 11 i 15 ale moja akurat dzis ma szkolenie i kicha , moglam do jakiegos innego faceta ale nie chcialam:P tez jestem ciekawa bardzo co to bedzietylko mam pewne objawy ze nic sie nie dowiem bo ten cykl jakis dziwiolag , boli mnie dzis brzuch mam ten sluz taki gesty jak galaretka i jeszce ta szyjka otwarta a to dopiero 11dc i nigdy jeszce tak wczesnie nie mialam objawow ;/ wiec ten cykl jest jakby nie moj i moze sie okazac ze za wiele nie wniesie bo to jednorazowy wybryk np , mimo wszystko warto wiedziec co tam siedzi ![]() ![]() ![]() Ps powiem wam ze raz bylam u gine na kontroli tak na usg to bylo poltora roku temu , tak o kontrolnie i sie akurat okazalo ze mam torbiela na jajniku ale doktor powiedziala ze to na pewno taki torbiel zwiazany z meisiaczka czy cos takiego i ze sie wchlonie i kazala mi po jakims czasie przyjsc na usg zeby spr i okazalo sie ze faktycznie wchlonal sie i juz go nie bylo ![]() ![]()
Razem od 7.01. 2004 ![]() W 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-08-23 o 17:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
Zagladam do Was, ale tak pedzicie, ze zanim zbiore sie do napisania to juz zapominam o czym, bo nowe tematy sie pojawiaja ![]() Ja jutro zaczynam 19 tydzien ![]() ![]() Co wiecej ? Mlode sie odzywa od kilku dni czulam takie przesuwanie w brzuchu, a dzisiaj juz nie mam watpliwosci - niezaprzeczalnie lokator daje o sobie znac ![]() ![]() Aha i znowu czeka nas przeprowdzka. Tym razem w samo centrum malenkiej gminy, 50km od miasta. Ale mam nadzieje, ze to nasze miejsce na swiecie. A do porodu i ciut po nim i tak bede pomieszkiwala u rodzicow ![]() No i kiedy o kolejnych dwoch kreskach przeczytam ? ![]() ![]()
![]() |
#4662 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
piękny skarb ![]() O ludzie! no to normalne w PL.... ja kiedyś zadzwoniłam do rejestracji i chciałam zapisać się do ortopedy i pani miła i w ogóle juz mnie zapisywała tylko zapytałam gdzie mam przyjechać, a ona na to, że ona nie wie, gdzie lekarz przyjmuje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Uwierz ze my też czekamy na II kreseczki ![]() Cytat:
![]() U nas w kraju takich przypadków jest pełno. Idę jakiś czas temu do informacji turystycznej zapytać o pociąg i słyszę od przemiłej pani że "ona nie jest tu od udzielania informacji" podchodzę do okienka kasowego i widzę kartkę "kasa nie prowadzi sprzedaży biletów" ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4664 |
Zakorzenienie
|
Pradip - ty sobie żartujesz hahahah normalnie takie przypadki to chyba tylko w Polsce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Nie widzi mi sie jechac 50km do mojego szpitala, albo 30 do najblizszego gdyby sie cos dzialo. Tym bardziej ze maz cale dnie, a czasem i noce w pracy. Kiedy bedzie mial wolne, bedziemy tam. Ale jak wypadna mu zmiany (w tym tygodniu chodzil na 5 zostawal do 18) calodzienne to balabym sie zostawac sama tak daleko. Wiec troche 'domieszkamy' u rodzicow.
Poza tym moja mama wyjezdza do anglii na stale, wiec nie bardzo mi sie widzi zostawiac siostre z wejscia sama. Niby ma 18 lat, ale zawsze to mlodsza siostra ![]() Wiec ten koniec roku szykuje sie nam troche zakrecony ![]()
#4666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta toksoplazmoza tak mnie stresuje, że nie potrafię cieszyć się ciążą ![]() ![]() Co do płci nie mam żadnych przeczuć. Kompletnie nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4667 |
Zadomowienie
|
Właśnie usłyszałam na TVN że zginął na misji w Afganistanie kolejny żołnierz... brak mojego kolegi. Miał 38 lat, żonę i syna...
![]()
#4668 |
Zakorzenienie
|
Ag9 straszna wiadomosc ;( wojna zabrala wielu zolnierzy, jz ten kontyngent moglby sie zakonczyc, dosyc osieroconych rodzin zostalo.
patrycjja przeprowadzka w ciazy to jest wyzwanie ale napewno acie rade i maz pewnie zapewni Ci wszystko co bys sie jednak nie przemeczala. Koziemleko moge sie tylko domyslac ze nie jet lest kekko.Najgorszy jest brak onformacji,oelnej diagnozy, sama wiem po sobie ze zrobilabym wszystko i chodzila do kazdego lekarza oby mi podal przyczyne dlaczego nie mozemy zajsc w ciaze. Pradip swieta racja my tu wyczekujemy na II kreski z niecierpliwoscia.
#4669 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ojej... nie lubię takich wiadomości.... ja się ciągle zastanawiam, co nasi żołnierze robią w Afganistanie? po co rząd ich tam wysyła? .... ach te dzisiejsze czasy... |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 |
Zadomowienie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Malgos w zasadzie to nie mamy wiekszego wyboru jesli o to chodzi
![]() ![]()
#4671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Patrycja -
![]() ![]() ![]() ![]() Ja, jak bardzo kocham moich rodziców i raczej nigdy nie wtrącają się w moje życie to nie mogłabym z nimi mieszkać, jednak już się przyzwyczaiłam do mieszkania samemu, mam swoje nawyki itp - ale rozumiem, że są różne sytuacje... a dobry masz kontakt z siostrą? |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() A mieszkaniem kimkolwiek mi sie nie widzi. Dlatego uciekamy stad gdzie teraz jestemy- dom stal pusty, a jak my sie wprowadzilismy to dziadki zaczely sobie robic mega dlugie wakacje i caly czas niemal tam siedza. Wiec wole uciec, przeczekac w bardziej 'swoiskich' warunkach ( z dziadkiem nikt nigdy kontaktu dobrego niemial, taki typ czlowieka), a pozniej pojsc na swoje bez dodatkowych lokatorow - nawet i ten kawal drogi od miasta ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4673 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Patrycja - a to teraz mieszkacie z dziadkami?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4674 |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Nie, nie. To jest tak, ze moj dziadek postawil dom z 15 lat temu i on tak stal pusty. Kwestia lekkiego wykonczenia. I my tam poszlismy- mial nam zostac- planowalismy robic centralne i w ogole remont generalny, bo dom nadawal sie do zamieszkania, ale jest do odswiezenia po swojemu. Dziadek ze swoja zona mieszkaja w miasteczku obok maja mieszkanie wlasnosciowe w bloku. A jak my sie tam przeprowadzilismy to i oni nagle zaczeli sie interesowac, a przeciez ich nie wygonie. Jedyne co mi przychodzi na mysl myslac o nich to psy ogrodnika. Dom stoi pusty, marnuje sie. 140m2 z wielkim ogrodem i kawalkiem calkiem sporym 'pola' w miescie.wymarzone miejsce. A po naszej przeprowadzce tam i oni nagle zaczeli spedzac tam tyle czasu, ze mam wrazenie, ze zamieszkali z nami. Kwestia tego, ze nie tak rozmawialismy. Rozumiem przyjechac czasem na weekend, odpoczac czy cos, ale nie aiedziec non stop. Tym bardziej wczesniej przyjezdzali kilka razy do roku zobaczyc jak tam wszystko wyglada i tyle. A teraz taka zmiana. Obstawiam ze jak juz z tamtad pojdziemy to i oni przystopuja z wizytami. Taki typ ludzi.
Wiec w sumie odpowiedz na pytanie to tak, a nie 'nie'. Chociaz mialo byc inaczej. I stad decyzja o przeprowadzce- wczesniej ponad dwa lata mieszkalismy sami i naprawde niby to krotko, ale mozna sie przyzwyczaic. Wiec tak to wyglada obecnie. No, nawet troche sie wyzalilam. Gdybym nie uwierzyla w te dziadkowe zlote gory, teraz bym siedziala sama- w bloku, bo bloku, ale bez zbednego towarzystwa
#4675 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 20
Patrycja - no cóż chyba rzeczywiście taki typ ludzi.... co zrobić, tak jak mówisz, to jego dom, a im pewnie się podoba bo mają teraz towarzystwo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Raczkowanie
|
malinka1984 ja też mialam cykle bezowulacyjne i od lekarza dostalam clo i w czwartek bylam na usg i przez clo mam pecherzyk 13,5 mm i w poniedzialek jade na usg znowu i zobaczyc czy peknie i lekarz powie kiedy mamy sie starac i teraz kazal celibat
![]() ![]() koziemleko moim zdaniem musisz bardzo powaznie porozmawiac z siostrą bo później mogą byc problemy np. ze spłata tego kredytu co chca wziasc ale jak chlopak siostry dopiero podja prace to musi miec 3 wyplaty zeby dostac kredyt Malgos_12 podobno jak mi znajoma mowia to bylo wpadka
#4677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4678 |
Wtajemniczenie
|
witam sie niedzielnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co u was tak cichutko ![]()
#4679 |
Zakorzenienie
|
wpaula cichutko bo korzystaliśmy ze słonecznej niedzieli.My z męż i kotem spędziliśmy cały dzień na działce u mojej siostry teściów,piękny las, cisza, spokój tylko stukanie w drzewo dzięcioła rozpraszało czasami relax.Ogólnie powiem Wam że czuje spokój, błogi spokój, stan ogólnego relaxu.Wczoraj przeczytałam taki artykul http://http://www.prenatale.pl/dziec...anowanie-ciazy i mam zamiar się do niego stosować.W sumie podsumowując moje dotychczasowe życie zawsze wierzylam w siebie, w to że pewne rzeczy sie uda zrealizwać pomimo przeciwności losu i teraz też wierzę,wierzę że doczekam się na Nasz mały cud który myślę że już niedługo sie stanie jawą a nie tylko snem.
Ps. Właśnie odkryłam jak urzywać polskich znaków na Ipad po 2 mieś. użytkowania ![]()
20.06.2009 ![]() 2014 to będzie Nasz rok ![]() 28.07 beta >1560 Cudzie trwaj 23.08.14 Bąbelek ma już 2cm 27.10.14 Synuś całe 230 gram Tp 31.03.2015 Edytowane przez malinka1984 Czas edycji: 2013-08-25 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Przyczajenie
|
witam was dziewczyny. Jestem tu nowa ale myślę że przyjmiecie mnie tutaj i pomożecie w oczekiwaniach. otóż przez pare lat brałam tabletki antykoncepcyjne.. zrobiłam sobie kilkumiesięczną przerwę i ponowiłam branie. po 4 miesiącach dosłownie 3-4 dni przed ślubem odstawiłam je. było to dokładnie koło 10 lipca. zaczęłam brac kwas foliowy ale jednak ten odtęp od odstawienia trwał dopiero ok 1,5 miesiąca. dzisiaj po przewertowaniu internetu wywnioskowałam że wczoraj doszło do owulacji więc pewnie na 90 % doszło do zapłodnienia. Z mężem chcieliśmy bardzo bejbika ale czy nie za wcześnie to się potoczyło? po tych wszystkich opiniach na necie troszkę pobudziłam się tym że dziewczyny pisały że duże prawdopodobieństwo jest na ciąże mnogą z racji tego że może wystąpić więcej niż jedna owulacja w miesiącu. Chociaż okres miałam regularny zaraz po odstawieniu. najchętniej zrobiłabym już test....żeby wiedzieć na 100%
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.