DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza? - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-25, 11:40   #1531
Anusia1584
Raczkowanie

Dot.: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?

Cytat:
Napisane przez mloda_to_glupia Pokaż wiadomość
hej, alescie napisaly wczoraj, ciezko nadazyc
ja bylam w pracy na weselu... no i wszystko ladnie z jedzeniem, zero smazonego, duzo salatek, bez slodkiego... staralam sie...
ale na koniec wesela podszedl do mnie gosc i mowi : "prosze pani niech pani przejdzie na diete, najlepiej 2:5 (chyba taka czy 5:2? nie wiem) bo ma Pani ładną buzię i szkoda Pani" no zatkalo mnie i myslalam ze sie na miejscu poplacze... jak wracalam to sie poplakalam ale juz nikt nie widzial a do tego mam @ wiec do dupy wszystko
Ale kretyn. Młoda nie przejmuj się jakimś idiotą. Wiem, że to trudne, ale najważniejsze żebyśmy same ze sobą czuły się dobrze.
Anusia1584 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-25, 12:14   #1532
mloda_to_glupia
Wtajemniczenie

GG do mloda_to_glupia

tlko gdyby mi powiedzial miesiac temu kiedy naprawde mialam swoja wage w nosie, ale teraz? teraz gdy juz 2 os powiedzialy mi ze widac ze chudne? to mnie najbardziej zabolalo...
Stary 2013-08-25, 13:50   #1533
Izulek72
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za rady.
ZObaczę czy mi się uda ...
Jak robicie owsiankę?

Czy menu na jutro mogłoby być takie:
7.00- owsianka (jak zrobię) lub wasa żytnia z twarogiem i pomidor
10.00 - sałatka - lodowa, pomidor, papryka,ogórek, pierś kurczaka
14.00 - twaróg , pomidor, gotowane brokuły
18.00 - klops z mielonego (gotowany) plus fasolka szparagowa gotowana
Izulek72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-25, 14:27   #1534
Anusia1584
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Izulek72 Pokaż wiadomość
Jak robicie owsiankę?
Ja zalewam płatki mlekiem i włączam na chwilę w mikrofali.

Cytat:
Napisane przez Izulek
7.00- owsianka (jak zrobię) lub wasa żytnia z twarogiem i pomidor
14.00 - twaróg , pomidor, gotowane brokuły
W posiłku o 14 brakuje węgli.
I coś mi się kojarzy, ze nabiału też nie powinno się jeść za dużo (a masz już rano) i chyba raczej przed południem.
Stary 2013-08-25, 14:30   #1535
Izulek72
Raczkowanie

Dzięki za odp. Czyli np o 14tej mogłabym zjeść makaron i gotowane brokuły zamiast twarogu?
Stary 2013-08-25, 14:49   #1536
sjeeny
Raczkowanie

mloda_to_glupia bardzo mi przykro - czasem nawet jeśli ktoś ma dobre intencje - którymi piekło wybrukowane - to trafi jak kulą w płot rób swoje dalej nie dla kogoś a wyłącznie dla siebie

Anusia1584 swoich miałam trochę więc kisiłam na słodko kwaśno kupiłam

Cytat:
Napisane przez Izulek
7.00- owsianka (jak zrobię) lub wasa żytnia z twarogiem i pomidor - pamiętaj, że nie każda wasa jest ok, patrz na zawartość błonnika
14.00 - twaróg , pomidor, gotowane brokuły tak, jak Anusia napisała jest białko ale brak węgli. Jeśli byłby to posiłek WB to nabiały tylko do 1,5%, możesz dołozyć makaronu, dozwolonego ryżu. Jeślli posiłek TB to twaróg tłusty i może coś jeszcze ryba np. Pamiętaj, że najlepiej gotować na parze i w miarę krótko - im dłużej się gotuje rośnie IG. Pamiętaj też o dobowym ograniczeniu świeżego nabiału ze względu na zawartość serwatki
pisz dokładnie składy z czego ten klops?

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

ja górskie zalewam zimnym mlekiem/kefirem/dodaję twaróg ( do 1,5% ), wkrawam morele suszone, daję łyżeczkę dżemu bez cukru. Lubie takie twarde. Płatki tylko górskie, nie błyskawiczne.

menu
10,00 po porażce z naleśnikami zostałam przy górskich, morelkach i dżemie i tarogu
14,00 http://www.makecookingeasier.pl/prze...liwa-z-oliwek/ polecam, kawałek ugotowanej karkówki cielęcej, fasolka i brokuł gotowany na parze
18 sałatka ogórek małosolny, makaron ( kilka świderków ), tuńczyk, zielona ciecierzyca, musztarda
"Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość."
sjeeny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-25, 15:15   #1537
mloda_to_glupia
Wtajemniczenie

GG do mloda_to_glupia

pisalysmy ostatnio o lubelli i jej makaronach i mace,.
w makaronach maja napisane ze z maki durum to chyba sa ok nie?
jak mozecie to podajcie mi nazwy makaronow z lidla ktore sie nadaja to sobie kupie, bo sie wybieram
Stary 2013-08-25, 15:18   #1538
Izulek72
Raczkowanie

Ale to skomplikowane...

Wasę kupiłam żytnią tę z czerwoną naklejką.
Dalej nie bardzo rozumiem o co chodzi w tym posiłku o 14tej.
Mogę zjeść:
- twaróg chudy, warzywa plus nie wiem ryż , makaron - tylko wtedy co to za posiłek? w sensie atrakcyjności i smaku
albo:
- twaróg tłusty, ryba plus warzywa
albo
- makaron z warzywami
czy tak jest ok?

Klops jest z mięsa wieprzowego (szynka zmielona samodzielnie)plus jajko i przyprawy, oczywiście bez sosu

A dzisiaj zjadłam:
rano jabłko
po ok godzinie ok. godz12.tej (wiem trochę za późno)- jajecznicę na szynce plus sałatka (lodowa, pomidor, papryka, pierś kurczaka)
teraz o 15.30 - makaron (ten właściwy z mąki durum) ze szpinakiem i twarogiem w środku
czy ok. 19tej mogę zjeść np. śledzie i jakieś warzywa?

I czy owoce można też jeść w ciągu dnia? np. nektarynki, winogrona, jabłka?

Edytowane przez Izulek72
Czas edycji: 2013-08-25 o 15:26
Stary 2013-08-25, 15:27   #1539
mloda_to_glupia
Wtajemniczenie

GG do mloda_to_glupia

ja zazwyczaj na sniadanie jem bialy ser z warzywami i chlebem,
na obiad mieso z warzywami i na kolacje makaron z warzywami... wiec nie wiem jak jest z tym Twoim posilkiem o 14
Stary 2013-08-25, 15:40   #1540
Izulek72
Raczkowanie

O młoda i to jest nieskomplikowane
chleb (wasa) i twaróg i warzywa
warzywa plus mięso
makaron/ryż plus warzywa

I działa? Chudniesz?
Stary 2013-08-25, 16:17   #1541
mloda_to_glupia
Wtajemniczenie

GG do mloda_to_glupia

chudne!
caly czas chudne
Stary 2013-08-25, 17:03   #1542
Anusia1584
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za odp. Czyli np o 14tej mogłabym zjeść makaron i gotowane brokuły zamiast twarogu?
Wtedy nie będziesz miała białka.

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez sjeeny Pokaż wiadomość

ja górskie zalewam zimnym mlekiem/kefirem/dodaję twaróg ( do 1,5% ), wkrawam morele suszone, daję łyżeczkę dżemu bez cukru. Lubie takie twarde. Płatki tylko górskie, nie błyskawiczne.
Na taką kombinację nie wpadłam. Muszę spróbować dodać twaróg do tej mojej owsianki. Ja jem zawsze osobno.

Cytat:
Napisane przez sjeeny
menu
10,00 po porażce z naleśnikami zostałam przy górskich, morelkach i dżemie i tarogu
Czemu porażka?

Cytat:
Napisane przez sjeeny
http://www.makecookingeasier.pl/przekaski/a-moze-przystawka-zapiekany-camembert-ze-swiezymi-malinami-tymiankiem-i-oliwa-z-oliwek/
]
Wygląda bardzo smakowicie.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda_to_glupia Pokaż wiadomość
pisalysmy ostatnio o lubelli i jej makaronach i mace,.
w makaronach maja napisane ze z maki durum to chyba sa ok nie?
jak mozecie to podajcie mi nazwy makaronow z lidla ktore sie nadaja to sobie kupie, bo sie wybieram
Na pewno jest napisane, że z mąki durum? Ja mam świdry z Lubelli i w składzie jest "mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista". Natomiast w makaronie z Biedronki jest "mąka pełnoziarnista z pszenicy durum". Ale jeśli w tym Twoim jest właśnie pszenica durum, to chyba może być. Tylko, żeby jeszcze jajek nie było.
Stary 2013-08-25, 17:15   #1543
mloda_to_glupia
Wtajemniczenie

GG do mloda_to_glupia

w sklepie czytalam i bylo durum, nie wiem :O
popatrze jutro
Stary 2013-08-25, 17:25   #1544
Anusia1584
Raczkowanie

Cytat:
Dalej nie bardzo rozumiem o co chodzi w tym posiłku o 14tej.
Mogę zjeść:
- twaróg chudy, warzywa plus nie wiem ryż , makaron - tylko wtedy co to za posiłek? w sensie atrakcyjności i smaku - ok
albo:
- twaróg tłusty, ryba plus warzywa - ja tutaj nie zgodzę się ze sjeeny. Moim zdaniem nie można jeść twarogu tłustego. Ma on mimo wszystko za mało tłuszczu do posiłków tłuszczowych. Chyba, że jest taki, który ma minimum 18%. Tak mi się kojarzy, ze tak powinno być. Ale nie daję sobie za to głowy uciąć.
albo
- makaron z warzywami - brakuje białka
czy tak jest ok?
Pamiętaj, ze białko to nabiał, ryby, mięso, ale też jajka i strączki - soczewica, ciecierzyca mają go dużo.

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
A dzisiaj zjadłam:
rano jabłko
po ok godzinie ok. godz12.tej (wiem trochę za późno)- jajecznicę na szynce plus sałatka (lodowa, pomidor, papryka, pierś kurczaka)
teraz o 15.30 - makaron (ten właściwy z mąki durum) ze szpinakiem i twarogiem w środku
czy ok. 19tej mogę zjeść np. śledzie i jakieś warzywa?

I czy owoce można też jeść w ciągu dnia? np. nektarynki, winogrona, jabłka?
Moim zdaniem śledzie z warzywami są ok. Ale napisz jeszcze jakie śledzie.
A owoce tylko rano, pól godziny przed śniadaniem. Ewentualnie jagodowe można jeść później, ale nie pamiętam czy w każdym posiłku. Bo przekąsek między posiłkami na mm nie ma.
Stary 2013-08-25, 18:06   #1545
sjeeny
Raczkowanie

Izulek czytałaś książki M. Montignaca?
filozofia jedzenia owoców jest związana z ich fermentacją. Owoce takie jak maliny, jeżyny, jagody są owocami niefermentującymi można je więc dodawać do śniadania. Owoce fermentujące z IG do 35 powinno się jeść pół godz przed posiłkiem żeby organizm miał czas je strawić i by nie pomieszały się z innym posiłkiem i nie powodowały wzdęć. Same w sobie nie mają wpływu na dietę ale MM przykazuje by nie jeść ich więcej niż 40 dkg - wiadomo wszystko w nadmiarze szkodzi. Czyli wydaje mi się, że można w ciągu dnia, byleby pół godz przed posiłkiem, z niskim IG oraz by nie szaleć z ilościami. Masz tak skomponować posiłki by się nimi najeść.

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Anusia no właśnie czekam aż Palomeetka się wynurzy z odmętów rozpusty czy też przepracowania i rozstrzygnie ten dylemat.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

twarogowy rzecz jasna

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

naleśnikowa porażka bo przywarły mi do patelni na amen, chyba za bardzo wzięłam sobie do serca rady o minimalizacji tłuszczu i nie wyczułam mąki. Nie zdołałam odwrócić na drugą stronę.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

izulek http://dietamm.com/indeks-glikemiczn...ks-glikemiczny poczytaj sobie

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Anusia a pro po ten nieszczęsny twaróg do tłuszczy to nie jest zresztą za częsta kompozycja - no chyba, że do szpinaku w razie wątpliwości lepiej się obejść.

Izulek jak mnie Palomeetka pogoniła to jem grzecznie śniadanie jak tylko zrobię si, umyję zęby i się zważę
jedno w tygodniu można tłuszczowe, węgle dają kopa z rana - są potrzebne. Podobno można już słodkich śniadań typu owsianka, dzemor itp nie równoważyć warzywem
Dla mnie posiłek węlowy to makaron/ryż/kasza plus strączki ( strączki to nie warzywo, to węgle ) plus warzywa plus ryba wędzona/tuńczyk - tak jem najczęściej
Posiłek tłuszczowy to sery ( bez lakotzy, twarde, plesniaki ), mięso/kabanos/jajo całe, warzywa/sos vinegre/majonez

Może Ci pomogłam
Wiesz my też się dopiero uczymy
"Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość."

Edytowane przez sjeeny
Czas edycji: 2013-08-25 o 18:07
Stary 2013-08-25, 21:54   #1546
Izulek72
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anusia1584 Pokaż wiadomość
Pamiętaj, ze białko to nabiał, ryby, mięso, ale też jajka i strączki - soczewica, ciecierzyca mają go dużo.

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Moim zdaniem śledzie z warzywami są ok. Ale napisz jeszcze jakie śledzie.
A owoce tylko rano, pól godziny przed śniadaniem. Ewentualnie jagodowe można jeść później, ale nie pamiętam czy w każdym posiłku. Bo przekąsek między posiłkami na mm nie ma.
śledzie z lidla w słoiku filety marynowane z cebulą w oleju.

Książki nie czytałam na razie całą wiedzę czerpię z forum. Więc Wasze rady są cenne dla mnie.

Powiem szczerze, że łączenie makaronu z rybą wędzoną i warzywami nie bardzo mi pasuje. Tak samo jak makaron/twaróg/warzywa

Bardzo mi się podoba to co napisała młoda spróbuję tak jak ona na razie.
A możesz powiedzieć w jakim tempie chudniesz? Bo ja generalnie dużo nie chcę - jakieś 5-6 kg. Mam nadzieję, że w 2 miesiące dałabym radę.

Edytowane przez Izulek72
Czas edycji: 2013-08-25 o 21:58
Stary 2013-08-25, 22:01   #1547
sjeeny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aneczka
ja tutaj nie zgodzę się ze sjeeny. Moim zdaniem nie można jeść twarogu tłustego. Ma on mimo wszystko za mało tłuszczu do posiłków tłuszczowych. Chyba, że jest taki, który ma minimum 18%. Tak mi się kojarzy, ze tak powinno być. Ale nie daję sobie za to głowy uciąć
znalazłam wcześniejszą wypowiedź Palomeetki odnośnie nabiału i tłuszczy
Cytat:
Napisane przez Palomeetka
a nabiał przy Tłuszczowych powinien być od 12-18% w górę
i jeszcze
Cytat:
Napisane przez Palomeetka
owoc przed posiłkiem W to 30 minut, a przed T - 1 godzina
Anusia miałaś rację, amen
Stary 2013-08-25, 22:37   #1548
Anusia1584
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sjeeny;42450095
[B
Anusia[/B] miałaś rację, amen
tzn, ze czegoś się nauczyłam
Dzisiejsze menu
Ś - jajecznica i sałatka z pomidorów z cebulą i odrobiną śmietany
O - pieczona noga z kalafiorem i wymyśliłam sobie dzisiaj deser (mam nadzieję, że dozwolony) - z herbaty owocowej, żelatyny i odrobiny słodzika zrobiłam galaretkę, dodałam kilka malin, a na wierzch jajko ubite ze słodzikiem i kakao - bardzo mi się chciało czegoś słodkiego
K - (też wymyśliłam) placki z soczewicy z odrobiną płatków, 2 łyżkami mąki, białkiem jajka i odrobina mleka, posmarowane dżemem, ogórek zielony.
Ta kolacja nie do końca taka jak powinna być, ale chciałam coś dzisiaj odmienić.
Stary 2013-08-25, 22:38   #1549
sjeeny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Izulek
Książki nie czytałam na razie
bez przeczytania książki i zrozumienia procesów możesz mieć problem doszukać się logiki w diecie.
Stary 2013-08-25, 22:48   #1550
mloda_to_glupia
Wtajemniczenie

GG do mloda_to_glupia

Cytat:
śledzie z lidla w słoiku filety marynowane z cebulą w oleju.

Książki nie czytałam na razie całą wiedzę czerpię z forum. Więc Wasze rady są cenne dla mnie.

Powiem szczerze, że łączenie makaronu z rybą wędzoną i warzywami nie bardzo mi pasuje. Tak samo jak makaron/twaróg/warzywa

Bardzo mi się podoba to co napisała młoda spróbuję tak jak ona na razie.
A możesz powiedzieć w jakim tempie chudniesz? Bo ja generalnie dużo nie chcę - jakieś 5-6 kg. Mam nadzieję, że w 2 miesiące dałabym radę.
ja mam do zrzuycenia 40 wiec to nie bedzie miarodajne, ja schudne wiecej w tydzien, ale ty masz 1/10 mojego celu
Stary 2013-08-26, 08:13   #1551
Izulek72
Raczkowanie

Młoda gratuluję i życzę dalszych sukcesów i wytrwałości, a takimi komentarzami się nie przejmuj, wiem to trudne, ale przecież sama dobrze wiesz co robisz dla siebie.

Dziewczyny a mogę książkę mailem prosić? Któraś z Was miała chyba?

Moje dzisiejsze menu:
już zjadłam:
rano przed śniadaniem - jabłko
7.00 - chleb wasa (3 kromki - nie za dużo?) z twarogiem, sałatą i pomidorem
w planie:
ok. 10.00- sałatka (lodowa, pomidor, papryka, pierś kurczaka)
ok.14.00 - pomidory z mozarellą, szynka drobiowa, kabanos drobiowy
po powrocie z pracy ok. 18.00 - klops gotowany z fasolką
Pewnie coś w tym jadłospisie jest nie tak, ale może nie do końca.

I jeszcze mam jedno pytanie: makaron można łączyć z warzywami tak?
to czy można pomidorową zjeść z makaronem?
Stary 2013-08-26, 09:00   #1552
Figarro
Zakorzenienie

Witajcie Kochane
Mloda - mnie sie ciagle ktos pyta czy w ciazy jestem (a temat drazliwy jest i dla mnie ale nie chce o tym pisac), mimo, ze sama czuje luzy na ciuszkach, to wiem, ze czesc osob nie ma porownania, nie wiedza, ze wazylam jeszcze wiecej
z moich 46-50kg zrobilo sie 75kg teraz ok 70
przestalam sie tym zamartwiac, wiem, ze wiekszosc osob nie chce mi zrobic przykrosci, postanowilam wiec nie brac tego do siebie, zaciskam zeby i jestem grzeczna na MM

Dawaj, glowa do gory

Wymieniam się
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 09:05   #1553
mloda_to_glupia
Wtajemniczenie

GG do mloda_to_glupia

tak, tzn ja tak jadlam wywar z rosolu/ krem pomidorowy z makaronem z durum

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

heh ja niestety mam taki charakter ze wszystko biore do siebie
ale tez placzliwa jestem - tzn latwo sie wzruszam, bo nawet na bajkach placze
Stary 2013-08-26, 10:53   #1554
Izulek72
Raczkowanie

Proszę podajcie jakiś fajny przepis na ciecierzycę albo soczewicę, coś co nadawałoby się na kolację, albo do pracy
Stary 2013-08-26, 14:04   #1555
Figarro
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę podajcie jakiś fajny przepis na ciecierzycę albo soczewicę, coś co nadawałoby się na kolację, albo do pracy
prosze
sama mam zamiar zabrac sie za ten przepis jutro
http://pyszneizdrowe.blogspot.be/201...-wedzonym.html

Wymieniam się
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 17:52   #1556
sjeeny
Raczkowanie

a mi się wydaje, że zupa pomidorowa nie może być z makaronem. Zupa jest na wywarze a to tłuszcz, nawet jeśli jest na kostce rosołowej ( dobrej ! ) to też mają zawartość tłuszczu - chyba, że kostka wyłącznie warzywna ale ja nie wiem jakby to smakowało. Mogłabyś zjeść zupkę z makaronem sojowym ale uważaj żeby był z fasolki mung
Stary 2013-08-26, 18:46   #1557
Anusia1584
Raczkowanie

Cytat:
a mi się wydaje, że zupa pomidorowa nie może być z makaronem. Zupa jest na wywarze a to tłuszcz, nawet jeśli jest na kostce rosołowej ( dobrej ! ) to też mają zawartość tłuszczu - chyba, że kostka wyłącznie warzywna ale ja nie wiem jakby to smakowało. Mogłabyś zjeść zupkę z makaronem sojowym ale uważaj żeby był z fasolki mung
A ja zgadzam się ze sjeeny.

Izulek nie wiem czy to fajny przepis, ale ja z soczewicy czy ciecierzycy robię sałatkę. Dodaję w zależności od tego co mam i jakie kombinacje kto lubi (ogórka kiszonego, paprykę, zielonego ogórka, pomidora) odrobinę majonezu, albo jogurtu, albo oliwy. Doprawiam do smaku i dla mnie jest pyyychaaa. A mąż kiedyś spróbował i stwierdził, że mogłabym taką sałatkę zrobić na imprezę.
Stary 2013-08-26, 19:13   #1558
sjeeny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Izulek
rano przed śniadaniem - jabłko
7.00 - chleb wasa (3 kromki - nie za dużo?) z twarogiem, sałatą i pomidorem
w planie:
ok. 10.00- sałatka (lodowa, pomidor, papryka, pierś kurczaka)
ok.14.00 - pomidory z mozarellą, szynka drobiowa, kabanos drobiowy pamiętaj o ograniczeniu nabiału laktoza ! zwróć uwagę na skład tej szynki wieporzowej
po powrocie z pracy ok. 18.00 - klops gotowany z fasolką
Pewnie coś w tym jadłospisie jest nie tak, ale może nie do końca.

Wg mnie brak posiłku ze strączkami oraz dobrych tłuszczy tj oliwy, ryb - to jedyne tłuszcze, które nie osiadają w tkacne tłuszczowej
poza tym ja mogę Ci podesłać jedną książkę, daj email

a ja dziś byłam z nowym pieskiem u lekarza i jest dramat, na jedno oko nie widzi, drugie ratujemy, przepuklina, fatalny stan skóry, krzywica i zagłodzony. Wiedziałam, że jest w złej formie ale się nie spodziewałam, że aż tak żal nam go było i przygarnęliśmy

menu
5 górskie, maliny, mleko 0%,
9 pomidor, gotowana karkówka cielęca, brokuł na parze, cebula
14 fasolka szparagowa, kabanos, pół pleśniaka, plaster żółtego sera
19 sałatka: zielona soczewica, tuńczyk, kilka świderków makaronu,papryka czerwona, kawałek ogórka

w ogóle to zielona soczewica jest pyszna

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Figarro
Stary 2013-08-26, 19:14   #1559
Anusia1584
Raczkowanie

Cytat:
w ogóle to zielona soczewica jest pyszna
I znowu zgadzam się z Tobą. Ja uwielbiam. A teraz ubolewam, bo mi się skończyła i dzisiaj będzie bez strączków. Bo skleroza zapomniała zamoczyć ciecierzycę.
Stary 2013-08-26, 19:40   #1560
Izulek72
Raczkowanie

Dzięki za rady.
A ciecierzycę do tej sałatki to dajesz z puszki czy gotowaną?

Na jutro plan taki:
rano jabłko
7.00 śniad - owsianka, twaróg kilka rzodkiewek
10.00 w pracy - sałatka (lodowa, ogorek, jajko, tuńczyk wsw, fasola czerwona z puszki bez cukru)
14,00 w pracy - pierś w przyprawach smażona gotowane brokuły
18.00-19.00 - ryż z warzywami (mieszanka chińska), rzodkiewki

Może być?

Edytowane przez Izulek72
Czas edycji: 2013-08-27 o 08:13
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości