|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na kartę Ikea Family są czasem specjalne ceny na produkty z Ikeii, zniżki w restauracji - kawa herbata gratis. W dni powszednie, weekendów to chyba nie dotyczy. I punkty się zbiera na tą kartę :P
|
|
|
#3303 | |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42441843]nie wolno farbować, robić trwałej czy innych cudów podczas okresu!!
[/QUOTE] wiem mądra ja po szkodzieCytat:
|
|
|
#3304 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3305 |
|
BAN stały
|
Zmotywowałyście mnie dzisiaj swoimi wpisami do stanięcia na wadze. Jak zaczęłam czytać wasze wpisy o ćwiczeniach , to pomyślałam sobie, że trzeba stanąć na wadzę. Chyba z 3 miesiące jak nie więcej się nie ważyłam. Moja waga jest niedokładna, bo na te kreski, nie wyświetla liczb, wiecie o co chodzi. Waga jest z pokazu moja mama ją dostała za darmo , za sam fakt przyjścia na pokaz pościeli. Moja mama porównywała ją do wagi sąsiadki, to kilo więcej od wagi sąsiadki wskazuję.
No i ta moja waga wskazuję ok 55, 5 kg . Jestem tydz przed okresem, więc też może coś więcej wskazywać, bo woda w organizmie się zbiera. I zastanawiam się czy nie za dużo ważę. Może powinnam zacząć się odchudzać Jestem niska. Mnie gubią słodycze niestety. Za bardzo je lubię.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-08-25 o 16:22 |
|
|
|
|
#3306 |
|
Konto usunięte
|
no to odstaw slodycze
|
|
|
|
|
#3307 |
|
Raczkowanie
|
Znowu przychodzę do was z pytaniem.. Ze względu na to, że na razie mam pracę dorywczą, musiałam zrezygnować z zaproponowanej mi innej pracy. Myślę, że w szybkim tempie mogą kogoś znaleźć. Mój problem jest następujący; czy mogę sobie zapisać numer osoby która w tej sprawie do mnie dzwoniła, skontaktować się z nią kiedy skończy mi się bieżąca umowa i zapytać o wolne miejsce?
|
|
#3308 |
|
BAN stały
|
Ja się zastanawiam jak się firmom opłaca dawać rzeczy za darmo ? Dziś był u nas w mieście pokaz pościeli, moja mama dostała na nie zaproszenie. Na pokazie tym sprzedawali pościel itp. Na zaproszeniu było napisane, że każda para małżeńska , która przyjdzie na pokaz otrzyma za darmo patelnię i piwa, pomimo,że nic nie kupi. Właśnie mama z ojcem wrócili. Mama przyniosła patelnie o średnicy 24 cm a ojciec 4 piwa tatra. Nic nie kupili. Mimo, że mądrego ojca jak wiecie z moich opowieści nie mam to po darmowe rzeczy leci pierwszy.
Sąsiedzi z klatki obok też byli i to samo przynieśli. Parę osób coś tam kupiło. Pewnie w cenie tej pościeli te darmowe prezenty dla wszystkich są wliczone. Inni co kupili pościel zapłacili za te darmowe prezenty. Nigdy piwa tatra nie piłam, ciekawe jak smakuję Kiedyś grilla przynieśli za darmo. Tylko w bloku nie da rady go używać, a działki nie mam.
|
|
|
|
|
#3309 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3310 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42446502]to sie nazywa budowanie wizerunku marki w oczach potencjalnego klienta- dostaniesz za free patelnie, bedzie dobra, kupisz kolejna lub polecisz...[/QUOTE]
To ma sens. Inwestują w klienta tworząc tym samym pozytywny PR.
|
|
#3311 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42446502]to sie nazywa budowanie wizerunku marki w oczach potencjalnego klienta- dostaniesz za free patelnie, bedzie dobra, kupisz kolejna lub polecisz...[/QUOTE]
Wtrącę i moje 3 grosze co do pokazów i gratisów. Moi rodzice też bywali na takich pokazach ale dobrego słowa nie mogę powiedzieć na ten temat. Skuszeni darmowymi prezentami i darmową wycieczką jechali gdzieś na cały dzień. Później okazywało się że zwiedzania było 40min a pokazu sprzedażowego 4 godziny. Całe szczęście że mój tata poczytał wcześniej o samej firmie, pokazach i odczuciach innych bo wiedział na co uważać i czego się może spodziewać. Niestety gdy mama pojechała raz sama padła ofiarą miłej, starszej pani, emerytowanej rehabilitantki, która zachwalała cudowny, leczniczy materac. Nie chciała się nawet przyznać ile za niego zapłaciła. Dopiero po poszperaniu w necie uświadomiliśmy jej że materac koło leczniczych nawet nie leżał a firma ma z tytułu przekazywania fałszywych informacji dziesiątki spraw sądowych. Na allegro owy przedmiot kosztował 1/10 tego co żądała sobie firma. Przekonaliśmy ją na szczęście do zwrócenia towaru chociaż było to ciężkie. ![]() Raz rodzice dostali w gratisie żelazko, które mama dała mi zanim kupiłam własne. Uprzedzała że jest do kitu i nie można na nim polegać. Przekonałam się o tym sama gdy włączyłam je do prądu, rozłożyłam zasłonę do prasowania (czyli ok 15 sek od włączenia) a ono wypaliło mi na całej objętości dziurę Dlatego Tajkuna, ostrożnie z tą patelnią. BTW. chyba pójdę ćwiczyć bo tak motywujecie
|
|
|
|
|
#3312 |
|
Raczkowanie
|
Aha. I pani domu zadowolona, bo patelnia do kompletu. Nowa. I głowa rodziny, bo darmowe piwo na wieczorne posiedzenie przed TV.
Oni wiedzą, jak zmanipulować i trafić w słaby punkt potencjalnych odbiorców. Że niby tacy szczodrzy, dobrotliwi, że dbają o potrzeby swoich klientów. Bleh A potem nasze mamy i babcie wracają z pościelą dla całej rodziny, bo chcą nas uchronić przed rakiem. I migreną. I wszelkimi złamaniami.
|
|
#3313 |
|
Wtajemniczenie
|
8 zł brutto przy umowie zlecenie, to ile to netto???
|
|
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Ok. 7 jeśli nie płacisz zus
|
|
#3315 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3316 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Niestety w rzeczywistości pościel z wełny księżycowego bawoła/czegośtam abstrakcyjnego przywołuje wyłącznie mole.
|
|
|
#3317 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#3318 |
|
maszyna, nie człowiek
|
ok 6,20-6,30 chyba
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
hej, dołączam do was, skończyłam studia zaczynam szukać pracy
ciemno to widzę
|
|
|
|
|
#3320 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#3321 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3322 |
|
Raczkowanie
|
elo dziewczynki!
Auksencja wybacz, ale muszę pojęczeć bo mam kaca a jutro bladym świtem jadę na rozmowę. Nie chce mi się cholernie tym bardziej, że naczytałam się opinii o tej firmie i nie są zachęcające. A i ogłoszenie całkiem w porządku brzmi, ale jak je przeanalizowałam to chyba chodzi im o sekretarkę - to firma marketingowo-sprzedażowa, więc wiedzą jak zapakować g***, żeby ludzie chcieli to kupić. A może to tylko moje negatywne nastawienie spowodowane marnym samopoczuciem...?
|
|
|
|
|
#3323 |
|
Konto usunięte
|
Abacaxi - na rozmowe zawsze warto isc...
pon. od nowa. znienawidzona praca i glupi szef... dla cwiczacych- ledwo zyje!! |
|
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42450465]witamy!
co studiowałaś i gdzie szukasz?[/QUOTE] ochronę środowiska szukam czegoś ze swoim kierunkiem ale oczywiście nic nie ma , próbowałam załatwić staż ale w inspektoracie ochrony śr, narazie nikogo nie chcą, dopiero od stycznia,a tak przywieszam oko na sprzedaż,administracja biurowa (tego jest najwięcej) i tak się zastanawiam mam skończony kurs o produkcji mięsa, ale chyba bez sensu go wpisywać jak wysyłam cv np do sklepu budowlanego ? |
|
|
|
|
#3325 |
|
Konto usunięte
|
nie,nie wpisu,bo nie ma po co.
|
|
|
|
|
#3326 |
|
Raczkowanie
|
Witam w poniedziałek!
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42452805]Abacaxi - na rozmowe zawsze warto isc... pon. od nowa. znienawidzona praca i glupi szef... dla cwiczacych- ledwo zyje!![/QUOTE] Wiem, wiem zawsze to jakieś nowe doświadczenie. Wróciłam już. Mam bardzo mieszane odczucia. Mają się odezwać w przeciągu tygodnia. Jak będą na tok to czeka mnie następny etap. Co do ćwiczeń polecam Mel B. przeplataną z Chodakowską. Szybko widać efekty. Mnie niestety ogarnęło lenistwo i od tygodnia nie ćwiczę. Muszę się wziąć w garść. |
|
|
|
|
#3327 |
|
Konto usunięte
|
właśnie się zastanawiam nad kupnem Mel B., ale to jak przerobię większość ćwiczeń z Fitness mojego. dziś ledwo chodzę:/
ogłoszeń oczywiście -brak ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- http://gazetapraca.pl/gazetapraca/1,...kierek2013#Cuk |
|
|
|
|
#3328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłałam dzisiaj odpicowane CV do czterech firm, bo odkryłam je w małej miejscowości oddalone ode mnie o trochę ponad 1h jazdy pociągiem. Nie prowadzili rekrutacji, ale i tak wysłałam. Póki co tylko jedna odczytała maila. No i w sobotę jedno z ogłoszenia, ale też szukali kogoś z doświadczeniem.
|
|
|
#3329 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ostatnio ze zwykłego pokazu przynieśli maszynkę do zmechaceń- testowałam na swoich ciuchach ze szmat, - jest dość dobra i mikser. Mikser testowałyśmy raz z mamą dopiero i działa dobrze. Raz 6 szklanek przynieśli. Raz mama przyniosła suszarkę. Chodzi już chyba około 1,5 roku, jest lepsza nawet od drugiej , którą mam w domu. Tą drugą kupiłam w sklepie jak pracowałam w szkole i już raz była naprawiana przez wujka. Czajnik elektryczny też raz przyniosła, dała bratowej ojca na imieniny , ale ponoć się szybko zepsuł. Zależy po prostu od firmy czy da dobre rzeczy czy jak sie to mówi szmelc.
|
|
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42441843]ni post napisano o 12:26 ----------
http://www.youtube.com/watch?v=Z1gwOxtRP3M 2 h za mną już dziś ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- [/QUOTE] O to niezle Cwiczenie mel B przy tym to pikuś ja tak mysle czy sobie nie kupic plytki mel do playstatioon. Cwiczylam Ewe Chodakowską, ale nudna jest.
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

Lubie tam też ciacha, ale teraz staram się schudnąć więc omijam je
Ja jem mało to mi tam mała porcja wystarcza 

mądra ja po szkodzie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)