Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-25, 19:52   #2251
Lenova
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Charlizz ,Fewcia czy potwierdzacie spotkanie w środę ???

Debrah
ja myje główkę co drugi dzień. Dziękuję za maila. Nie mogę się oderwać.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 20:00   #2252
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Oskar wykąpany,najedzony,śpi... Tak bardzo bym chciała żeby zasnął już na noc Męczy się biedulek mój

Dzisiaj przynajmniej mąż mi trochę pomaga bo jakbym znowu miała wszystko sama ogarnąć to chyba utonęłabym w morzu łez

Debrah- ja ogólnie kąpie co drugi dzień (już nie ma upałów więc codziennie nie widzę potrzeby) i wtedy oczywiście myje też mu główkę. Ale w Twoim wypadku jeśli kąpiesz codziennie myślę że główkę możesz spokojnie co drugi dzień.
Co do czujnego snu to jeśli śpi na noc już to śpi twardo-naprawdę trzeba mocno się postarać żeby go obudzić. Ale w dzień jak ucina sobie drzemki (o ile ucina ) to śpi bardzo płytkim snem. Dlatego mam mega wqrw jak mi uda się go uspać (co ostatnio jest bardzo trudne) a przyjdzie ktoś do pokoju obok i kaszle/kicha/gada/ogląda głośno tv (a to u nas się często zdarza ). Moja mama twierdzi że mam go przyzwyczajać do hałasów bo potem na palcach będzie trzeba przy nim chodzić- ok! Ale ostatnio naprawdę przez to ząbkowanie jest trudny do ogarnięcia więc wypadało by uszanować moje prośby i dać mi tą chwilę dla siebie (ostatnio jest to 20-30 minut w ciągu dnia).

Dzisiaj moja siostrzenica np. Oglądała tv na cały regulator prawie jakby co najmniej miała 70ke na karku i była głucha. Wyszłam. Zwróciłam uwagę-zciszyła. Ale za chwilę przyszła do pokoju jajko rozbijać w metalowym kubku na kogla mogla! no i powiedzcie czy to nie na złość?

Ja ostatnio jestem wniebowzięta jak Oskar chwilę śpi bo naprawdę mam dość przez cały dzień. A tacy mają w poważaniu że chce chwilę spokoju. Tak po prostu.
Biedni jesteście bardzo. I wiesz, przykro się czyta bo właściwie..nigdy w nikim ze swojej rodziny wsparcia nie masz, mimo mieszkania pod jednym dachem
Oby u Oskarka było lepiej, żebyś mogła odpocząć a on się nie męczył.

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Debrah, myje główkę codziennie i kapię codziennie.
Co do snu , u nas naprawde różnie. w dzień czasem kichne i już licho nie śpi, a czasem siostrzenica się wydziera a ta nadal śpi.

Mala, u mnie podobnie z tym ze ja to siostrze chyba coś powiem. Jej córka teraz już nie śpi w domu w dzień, bo śpi w przedszkolu. Ale jak spala a ja np krzesłem w kuchni szurnęłam niechcący to ta od razu z morda do mnie, choć ja zawsze szanowałam ze dziecko śpi i jak Ola postanowiła śpiewać czy ogólnie być głośno to wychodziłam z nią na górę by drugiej nie obudzić. a jak moje dziecko śpi to ona ma w . jej dziecko się drze, ja ją muszę upominać a ona nic, czasem jeszcze sama się na nią wydrze. jakbym ja się tak zachowywała to by mnie wszyscy zlinczowali "obudzisz ja i zobaczysz! Będziesz bawić!" Ale spokojnie, za chwilę będzie miała drugie i role się odwrócą sasasasasa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Macie tak czasem, ze jak kichacie to jajniki Was napitalają jak stąd to Kalisza?

O..widzę, że u ciebie jak u Małej, eh;/ Jakoś nie wiem, dziwne, siostra a empatii za grosz.

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Mialam tak, w ciazy

Ja też

Cytat:
Aga

Dobrah , bo ciągle zapominam: za każdym razem gdy czytam Twojego bloga, mam gęsią skorke. szczerze, nie kłamie. Pięknie piszesz!

Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 20:13   #2253
sylwietta1988
Zakorzenienie

Witam sie niedzielno-wieczornie.Postaram sie nadrobic choc dzisiejsze wpisy, bo jestem od Was uzalezniona. Na pewno bedzie mnie terazmniej niz dotychczas, ale postaram sie codziennie zajrzec, napisac, moze ponadrabiac?Bardzo chce

Dziekuje na początek za kazde słowo w klubie.
Co u nas? Rozpakowuje, ukladam, mały przystosowuje sie do mieszkania w nowym miejscu bo co innego odwiedziny a co innego tak cały czas, bardzo był wczoraj zdezorientowany jak mu kąpanie szykowałam, że jak to tak? nie u siebie? ale potem wtulił sie we mnie i zasnął. Dzis spał 2x15 minut.... padłabym chyba na pysk, gdybym byla sama, placze, marudzi, zmeczony, spiący- skumulowało sie wszystko: zęby, nowe miejsce, duzo ludzi sie nim opiekuje (do tej pory tylko ze mną zawsze.....), no i na pewno moje nerwy i stres tez odczuwał..... Ale juz spi, wiec mam nadzieje, ze dam rade nadrobic.

Startuje
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 20:19   #2254
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Startuje

ja też, chociaż ze 4 ostatnie strony...

Hej

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 20:21   #2255
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Hej my po chrzcinach diabolki wypedzone jutro napisze co i jak bo padam na pgsk

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 20:28   #2256
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Black dziekowac, myslalam o Hakuro, maja niezla opinie i cena nie zabija na miejscu ;p
tez polecam hakuro, mam i bardzo sobie chwalę

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42436279]Bokeh, a nie kupiłaś czasem mleka oznaczonego literą "R" ? jeśli tak, to jest z kleikiem ryżowym zagęszczone dla głodomorków.

Debrah, tak, po ostatniej wycieczce co chorzowskiego zoo mąż chce polskie zwiedzać, a najbliżej krk dobrze kojarzę, że niedaleko woli justowskiej jest?[/QUOTE]

a nasze wrocławskie to coooooo? rozbudowują teraz, bedzie oceanarium i afrykanarium
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Tak Cała właśnie tego mi było trzeba
Widzisz marudziłaś że Julas nie raczkuję a tu proszę teraz nie nadążysz
zebys wiedziała, że nie nadążam. ale to nie tylko przez Julaska, ostatnio mi czas przez palce ucieka, nie wiem co sie dzieje, ale nie mogę się ogarnąć...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42437321]Debrah, nie wiem (nancy, o tobie tez myślę!)

a teraz skuli niełądnych rzeczy - w zoo gziły się lamy a Agu: o, ona chce na barana wejść a tamta nie chce [/QUOTE]

Agu wymiata

Stary 2013-08-25, 20:28   #2257
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

hej kochane

u nas weekend mega aktywny, babel padl nam dzisiaj o 19 na noc
wczoraj wesole miasteczko dzisiaj basen, bardzo fajny weekend

sarah, bo rzucilo mi sie w oczy, espiro magic i lira sa identyczne, lira ma jedynie wiecej dodatkow (oslonka na nozki, przeciwdeszczowa, moskitiera bodajze) espiro ma tyllo oslonke na nozki, dzisiaj w smyku ogladalismy, malzowi sie bardzo bardzo podoba i bedziemy kupowac

sylwia, tulimy kochana

zazdroszcze spotkamia mazowszankom!!!!!!!

szajus, bidulinko, wspolczuje powrotu do pracy

ill, Ty chyba tez na dniach?

kurde, moje urodziny juz we wtorek, jutro bede ogarniac chalupe i ciacho robic, we wt mam gosci, nie wiem, kiedy do was wroce tesknie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 20:35   #2258
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
hej
chciałabym napisac noc jak noc, niestety ostatni tydzien jest gorzej Ja juz w łózku nie moge sie nawet ruszyc, nie mowiac o wstaniu do toalety, kołdry podciagnac, najmniejszy ruch przypomina mojej Aleksandrze, ze nie trzyma cycka. Niedługo nie bede mogła wziac głębszego wdechu
Tragedia tragedii wszystko mnie boli, jakis przedluzacz do cycków by sie przydał, zebym nie musiała ciagle spac na boku w bezruchu, co by nie wypadł
o ranysiu...... aż taka panna cycowa jest???? masakra... jak ty funkcjonujesz w ogole?????

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Nie no figura Blogerki sprawiła, że mam taką kluchę w gardle, że chyba nic nie zjem już. Albo na odwrót nawpieprzam się słodkiego z żalu

Dziewczyny moja siostra trafiła kilka dni temu do szpitala i okazało się, że ma padaczkę Jak to tak, nagle? Może mi któraś z Was coś o tym napisać?
Meduza, przede wszystkim duzo żałuj-wiesz-żal doope sciska a siostrze zycze zdrowia, mam nadzieje,że to nie ąż tak powaznie....

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Aaaaa TZ byl wczoraj na dworze z K.
Starsza pani na ulicy zasugerowala mu, zeby przykryl dziecku raczki
(sama ubrana w bluzke z krotkim).
Za kilka minut spotkal nastepna - poradzila przykryc kocykiem
W koncu TZ wie co ja przezywalam
hehehehe
Cytat:
Zębiska nas wykończą
Dziecko się męczy bo boli (wydaje mi się że idą dwa na raz) i ja się męcze bo jest nie do ogarnięcia. Śpi mało przez co cały dzień marudzi. Psycha mi już siada jak tylko wstaje z łóżka tak od razu opadam z sił
tulam bardzo mocno, u nas podobnie.... tylko teraz mam pomoc w mamie i tacie....
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Napiszę tylko, że mamy drugiego zęba - dolna jedynka!
brawa zdjecia z imprezy mają byc
Cytat:
Ja juz myslami jestem w szpitalu...
Zaraz zaczynam sie pakowac. Mam dzwonic jutro rano z pytaniem czy sa miejsca. Jak sa to jedziemy.

Nie umiem sobie wyobrazic pobytu tam... Ale damy rade
to tylko 3 dni, na pewno dacie rade!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42446102]

Ja jutro do pracy [/QUOTE]o cholerka......

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy dziś do domciu. Urodzinki chrześniaka się wczoraj udały. Wszystkim się Zuzia podobała, zachwalali jaka to ona grzeczna itp itd.....

Na razie Was nie nadrobiłam, może uda się później
A między mną i mężem wisielcza atmosfera Ja nie potrafię z nim rozmawiać, on wszystko odbiera jako atak na swoją osobę. Martwię się w ogóle jak to będzie jak wrócę do pracy.
:
buziale dla Zuzi za piekne zachowanie , mam nadzieje, że miedzy Tobą a mezem sie ułozy, tulam mocno

Cytat:
Jak trzeba to trzeba niestety-matka dla dziecka jest w stanie zrobić wszystko. Ty teraz właśnie musisz wykonać taką"misje". Ale te 3 dni szybko miną. My będziemy wysyłały Ci pozytywne Fluidy Najważniejsze żeby badania wyszły ok..
podpisuje sie rekami i nogami

CHARLIZZ, MAŁA- nie rozumiem, jak najblizsza rodzina moze byc tak nieczula i obojętna na wasze prosby.... przeciez to chodzi tylko o zachowanie ciszy przez godzine- dwie? masakra...

DEBRAH- byłam, czytałam, łzy sie kręcą w oczach....

SZAJA- Twoja Agu ma teksty nie z tej ziemi

BLOGERKO- masz tak piekną figure, że az mnie zatkało..... modelka z Ciebie

NETI- Antonio wyglądał jak z zurnala
Stary 2013-08-25, 20:37   #2259
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Co się dzieję z moim dzieckiem
Od jakichś dwóch tygodni, nie umie zasypiać, męczy się przy tym niemiłosiernie. To nie jest płacz, to jest krzyk pisk i krokodyle łzy
Najpierw był etap że sama zasypiała po kąpieli w łóżeczku, potem trzeba było uspać na rękach i odłożyć gdziekolwiek, póżniej zasypiała na naszym łóżku wtulona we mnie. A teraz WSZĘDZIE jest źle . To co ja mam ją w powietrzu usypiać ?
I to nie tylko na noc, ale i w ciągu dnia drzemki też są poprzedzone godziną krzyku i machania nogami.
Próbowałam ją przetrzymać że może badziej się zmęczy to padnie, próbowałam odwrotnie po pierwszym ziewnięciu usypiać. A gdzież tam NIC nie działa.
Czemu ona się tak męczy ?!
U nas było tak samo jakiś czas. Wyginał się podczas usypiania,płakał,marudził (teraz czasem też się zdarza) ale minęło. Do dziś nie wiem jaka była przyczyna tego.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 20:39   #2260
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
O, przypomniało mi się, miałam pytania:

1. Czy codziennie przy kąpieli myjecie dzieciom głowkę, włosy? Ja tak, ale teraz się zaczęłam zastanawiać.

Tak.

2. Czy Wasze dzieci tez mają teraz taki płytki sen?
Ona budzi się ZAWSZE ostatnio jak tylko wchodzę do sypialni chcąc położyć się spać. Muszę być bardzo bardzo cicho a i tak przeważnie wstaje, wystarczy, że kołdrą ruszę.

W dzień często tak jest. Ale jak zasypia na noc to nie. Normalnie rozmawiamy, robimy kolacje w kuchni ( nie ma drzwi) i nie wybdza się.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 20:39   #2261
sylwietta1988
Zakorzenienie

I jeszcze raz chce Wam podziękowac za troske kazdej z Was.

Evel, nie mysl o mnie tyle, teraz bedziemy miec z małym tylko lepiej, ja przede wszystkim psychicznie odzyje, fizycznie tez, bo bede miała mozliwosc zjesc jak człowiek, a nie zimną zupę jak sie zdarzało kiedy Bartulinek marudził.....

Lece do klubu,bo zauwazyłam słowniczek
Stary 2013-08-25, 20:39   #2262
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Nawijko spóźnione życzonka no i trzymajcie się w tym spzitalu jutro. Oby Wam szybko zleciało i wszystko było ok

Neti świetne te podarki z okazji chrztu

Meneq to co to za wieś skoro tam Starbuck jest ???

Meduzza przykro mi z powodu choroby sisotry
Stary 2013-08-25, 20:40   #2263
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Wczoraj się narobiłam słoiczków na pół miesiąca: potrawka z kurczaka, indyk z ryżem i warzywami, wołowina z marchewką i ziemniakami. Raaaany jakie to pracochłonne
Dziewczyny moja siostra trafiła kilka dni temu do szpitala i okazało się, że ma padaczkę Jak to tak, nagle? Może mi któraś z Was coś o tym napisać?
Kochana, podrzuc przepisy jak gotowałaś, bo ja chyba dalam za dużo mięcha i mała nie chce żryć

co do sis, to może jednak to błędna diagnoza... ?

dziewczyny, musze wprowadzić żółtko, mogę je normalanie wrzucić do słoika nie? w sensie do tego sklepowego
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak na szybko..stoły od rana dekoruje
ciekawa jestem efektu koncowego i jak się udało
Cytat:
Aska, ja mam dokładnie to samo . kładę się wieczorem, czytam i mam zamiar pogadać a jestem take ledwo ciepła, ze chwila moment i zasypiam.

Halo halo OGŁASZAM PRZETARG! Która mazowszanka chce ze mną jechać do Wrocławia?

mam to samo... jestem jeden wielki smęt.

kiedy ta Twoja podróż?

Stary 2013-08-25, 20:45   #2264
LadyWhisper
Zakorzenienie

neti, bosko wszystko wyglada!!!! a antonio miodzio!

meduzka, mojej mamie padaczke zdiagnozowali w wieku 37 lat..... takze wiesz....uaktywnia sie glownie przy mega stresujacych sytuacjach u niej

nawijki, trzymam kciukasy za szpital, bedzie dobrzr

debrah przepiekmie piszesz, naprawde, wzrusza mnie niemal kazde slowo, masz talent kochana

pobiegalam, smigam teraz brzuszki robic

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

aha, debrah, my codziennie myjemy glowke, inaczej mlodemu sie ciemieniucha uaktywnia, wystarczy jeden dzien bez wyczesania wloskow

jak u was jedzonko? u nas hit na brzoskwinki, dzisiaj dostal ziemniaka ale sie krzywil, o rajusku, w koncu sie zadlawil no ale kurcze, musi jesc..... w kazdym razie czyms sie chyba najada, bo zdarza sie, ze mi cycki eksploduja i musze odciagac, wiec chyba postep jest

meduzka, Ty wiesz, ze nasza kolysanka u mnie dalej na topei? mlody bez niej nie zasnie, musi dostac telefon do lapki z wlaczona kolysanka i tak zasypia. dostal juz swoj wlasny egzemplarz - w sensie moj stary popsuty telefon, moze se go ciamrac ile chce i sie przynajmniej nie boje, ze popsuje glosnik

Stary 2013-08-25, 20:47   #2265
BlackSanctum
Zakorzenienie

Charlizz, też tak miewałam w ciąży , ale po również mi się zdarzyło, jak byłam po jakimś wysiłku (chyba dzień wcześniej ćwiczyłam z Chodakowską czy coś takiego).
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 20:47   #2266
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
A zapomniałam Wam powiedzieć, ze od dwóch nocy moje dziecko też się wybudza takim niespokojem. ale ja jestem tak nieprzytomna w nocy, ze szczerze nie umiem Wam powiedzieć czy ona płacze czy marudzi czy co... mój mózg rejestruje tylko dźwięki niespokoju które mnie budzą i otwarte oczy u dziecka. na automatacie biorę ją do siebie, zasypiam a ona to nie wiem po jakim czasie, ale chyba też

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

A gdzie'jest dziś KIJA?

Ja myślę, że to wybudzanie to z powodu lęku.
Bo jak ja już wstanę do mojej to na już podniesiona tzn. pozycja jak do raczkowania. I może to chodzi o to, że ona się przebudza, z automatu taka pozycja jak do raczkowania, w pokoju ciemno, nic nie widzia, to zaczyna jęczeć albo płakać.
Moja to nawet jak zasypia to nogi prostuje, na rękach się podnosi, a nawet troszkę siada , a oczy ma zamknięte

Cała ja wrzucałam do słoiczka sklepowego.
Stary 2013-08-25, 20:47   #2267
mala_19kw
Zakorzenienie

Charlizz- tylko tu dwie różne kwestie są bo u Ciebie to dziecko i w mamy gestii jest ją upomnieć a u mnie panna ma 18 lat (i powinna mieć trochę oleju w głowie).

Debrah- dokładnie tak,nie mam pomocy ze strony rodziców (choć oni twierdzą że jest inaczej). Nawet bym się pokusiła o stwierdzenie że często mi utrudniają.

Sylwietta-jak dobrze że masz pomoc rodziców bo wiem jak to jest samemu ogarnąć ząbkujące dziecko. Ty masz pomoc rodziców ja męża i jakoś przetrwamy
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-08-25, 20:49   #2268
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
I jeszcze raz chce Wam podziękowac za troske kazdej z Was.

Evel, nie mysl o mnie tyle, teraz bedziemy miec z małym tylko lepiej, ja przede wszystkim psychicznie odzyje, fizycznie tez, bo bede miała mozliwosc zjesc jak człowiek, a nie zimną zupę jak sie zdarzało kiedy Bartulinek marudził.....

Lece do klubu,bo zauwazyłam słowniczek
A ja Cię podziwiam, że w ogóle masz chęci na neta.
Dzielna babka z Ciebie Teraz będzie już tylko lepiej.
Stary 2013-08-25, 20:56   #2269
calawdeszczu
Wtajemniczenie

wiecej nie cytuje, bo powoli zasypiam nad kompem.

Debrah, ja kąpie codziennie i myję głowę codziennie.
Ostatnio zauważyłam, że mała coś ma problemy z kąpielą, bo jak zaczynam ją myć to ona zaczyna płakać i tak macha nogami, że woda jest wszędzie....

Sylwia
, trzymam za Was mocno kciuki. Jesteś bardzo dzielna, oby tak dalej!!

i coś ode mnie.

Julce znów wylazły te plamy na policzkach, myślałam, ze znalazłam winowajce, który ją uczulał i co i du.pa... nie wiem o co kaman

Stary 2013-08-25, 20:58   #2270
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
neti, bosko wszystko wyglada!!!! a antonio miodzio!

meduzka, mojej mamie padaczke zdiagnozowali w wieku 37 lat..... takze wiesz....uaktywnia sie glownie przy mega stresujacych sytuacjach u niej

debrah przepiekmie piszesz, naprawde, wzrusza mnie niemal kazde slowo, masz talent kochana

pobiegalam, smigam teraz brzuszki robic

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

aha, debrah, my codziennie myjemy glowke, inaczej mlodemu sie ciemieniucha uaktywnia, wystarczy jeden dzien bez wyczesania wloskow

jak u was jedzonko? u nas hit na brzoskwinki, dzisiaj dostal ziemniaka ale sie krzywil, o rajusku, w koncu sie zadlawil no ale kurcze, musi jesc..... w kazdym razie czyms sie chyba najada, bo zdarza sie, ze mi cycki eksploduja i musze odciagac, wiec chyba postep jest

meduzka, Ty wiesz, ze nasza kolysanka u mnie dalej na topei? mlody bez niej nie zasnie, musi dostac telefon do lapki z wlaczona kolysanka i tak zasypia. dostal juz swoj wlasny egzemplarz - w sensie moj stary popsuty telefon, moze se go ciamrac ile chce i sie przynajmniej nie boje, ze popsuje glosnik
Zero postępu. Brzoskwini moja nie chce, ziemniaka też. Dziś się rozpłakała przy próbie podania obiadku. Cały dzień pierś..

Aga, Cała : maile poszły.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 21:00   #2271
sarah67
Zadomowienie

Lady

A jaka cena w smyku??? Bo ja to tylko w necie , w sciu 3 sklepy z wozkami ale nie bylo zadnego trojkolowca
Jaki kolor bierzecie???

Sylwia
Tulam bardzo

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cala

Moze jest wiecej winowajcow?

Tez mialam pytac o Kij'e
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 21:00   #2272
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

3 dni szybko mina

Cytat:
Jak trzeba to trzeba niestety-matka dla dziecka jest w stanie zrobić wszystko. Ty teraz właśnie musisz wykonać taką"misje". Ale te 3 dni szybko miną. My będziemy wysyłały Ci pozytywne Fluidy Najważniejsze żeby badania wyszły ok.
Cytat:
A zapomniałam Wam powiedzieć, ze od dwóch nocy moje dziecko też się wybudza takim niespokojem. ale ja jestem tak nieprzytomna w nocy, ze szczerze nie umiem Wam powiedzieć czy ona płacze czy marudzi czy co... mój mózg rejestruje tylko dźwięki niespokoju które mnie budzą i otwarte oczy u dziecka. na automatacie biorę ją do siebie, zasypiam a ona to nie wiem po jakim czasie, ale chyba też

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

A gdzie'jest dziś KIJA?

Pisala w k. o swej nieobecnosci.

Cytat:
Nawijko spóźnione życzonka no i trzymajcie się w tym spzitalu jutro. Oby Wam szybko zleciało i wszystko było ok

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Kochana, podrzuc przepisy jak gotowałaś, bo ja chyba dalam za dużo mięcha i mała nie chce żryć
O, ja tez poprosze!
meduzza, przykre, ze to spotkalo Twoja siostre...
Oby okazalo sie, ze da sie z tym normalnie zyc!!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Co do mycia - ja raczej tez kapie teraz co 2 dzien, choc czasem mi sie zdarzy jeszcze codziennie.
Glowki codziennie niet.

Sylwia, strasznie silna z Ciebie kobieta!!
Na pewno sobie lepiej poradzisz sama niz mieszkajac z ta nienormalna rodzinka!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 21:03   #2273
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

Cała ja wrzucałam do słoiczka sklepowego.
dzięki

na twardo? całe żółtko i co dwa dni czy jak?

aha i też ostatnio Julka źle sypia w nocy...

Stary 2013-08-25, 21:05   #2274
sarah67
Zadomowienie

Ania

Dzieki
Ten buzz drogin1500 ale rewelacyjny gdybym mialandrugie dziecko to bardzo bym taki chciala

Laurko

Wiem ze sama alemwlasnie chcialam poznac opinie i np dzieki Twojej zapp odpada skoro jedna reka go nie rozloze

Neti
Jaki przystojniak

Mala
dla Oskarka i oby zebiskanszybko wyszly

Hje
za zeba

Nawijko
Zobaczysz 3 dni szybko mina

Szajus
Tuuulam obys miala dobry grafik

Debrah
Ja myje codziennie glowwke
Jesli chodzi o sen to zalezy

Jakich pastbdo zebow uzywacie dla maluszkiw
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 21:05   #2275
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Zero postępu. Brzoskwini moja nie chce, ziemniaka też. Dziś się rozpłakała przy próbie podania obiadku. Cały dzień pierś..

dziękuję

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

Cala

Moze jest wiecej winowajcow?

Tez mialam pytac o Kij'e
mozliwe... teraz obstawiam sok z winogron... ale tak se mogę pewnie gdybać w nieskonczoność

Stary 2013-08-25, 21:09   #2276
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Zębiska nas wykończą
Dziecko się męczy bo boli (wydaje mi się że idą dwa na raz) i ja się męcze bo jest nie do ogarnięcia. Śpi mało przez co cały dzień marudzi. Psycha mi już siada jak tylko wstaje z łóżka tak od razu opadam z sił
Bidusio małe, i ty też

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Moja swoje zebiszcza wykorzystala juz dwa razy na moim sutku
ała...

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Spoko, da się wytrzymać. Ja opieram się ramieniem o łóżeczko, na ramię głowa, drugą karmię i jakoś jest.

Napiszę tylko, że mamy drugiego zęba - dolna jedynka!
Gorzej jak się cycem karmi
Brawa za ząbka!

Cytat:
Ja juz myslami jestem w szpitalu...
Zaraz zaczynam sie pakowac. Mam dzwonic jutro rano z pytaniem czy sa miejsca. Jak sa to jedziemy.

Nie umiem sobie wyobrazic pobytu tam... Ale damy rade
Dasz radę!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
już?!

Hje gratuluję ząbka

A tu moje dzieci
Śliczności

Cytat:
Lenova, E_vel, Hope : poszły do Was maile z moją pisaniną.

Dzieć zrobił mega-kupę i zrobiło jej się chyba lepiej bo wreszcie ma drzemkę teraz (już wykąpana), ale nie bardzo wierzę w to, że to już nocny sen, dużo za wcześnie, na pewno się obudzi.

O, przypomniało mi się, miałam pytania:

1. Czy codziennie przy kąpieli myjecie dzieciom głowkę, włosy? Ja tak, ale teraz się zaczęłam zastanawiać.

2. Czy Wasze dzieci tez mają teraz taki płytki sen?
Ona budzi się ZAWSZE ostatnio jak tylko wchodzę do sypialni chcąc położyć się spać. Muszę być bardzo bardzo cicho a i tak przeważnie wstaje, wystarczy, że kołdrą ruszę.
ad. 1 Ja co 2 dzień
ad.2 Nie, jak na noc zaśnie, to mogę go do łóżeczka przenieść, aczkolwiek nie zawsze taki manewr się udaje

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Ania

Dzieki
Ten buzz drogin1500 ale rewelacyjny gdybym mialandrugie dziecko to bardzo bym taki chciala

Laurko

Wiem ze sama alemwlasnie chcialam poznac opinie i np dzieki Twojej zapp odpada skoro jedna reka go nie rozloze
To się cieszę, że moja opinia się przydała

Cytat:
Witam sie niedzielno-wieczornie.Postaram sie nadrobic choc dzisiejsze wpisy, bo jestem od Was uzalezniona. Na pewno bedzie mnie terazmniej niz dotychczas, ale postaram sie codziennie zajrzec, napisac, moze ponadrabiac?Bardzo chce

Dziekuje na początek za kazde słowo w klubie.
Co u nas? Rozpakowuje, ukladam, mały przystosowuje sie do mieszkania w nowym miejscu bo co innego odwiedziny a co innego tak cały czas, bardzo był wczoraj zdezorientowany jak mu kąpanie szykowałam, że jak to tak? nie u siebie? ale potem wtulił sie we mnie i zasnął. Dzis spał 2x15 minut.... padłabym chyba na pysk, gdybym byla sama, placze, marudzi, zmeczony, spiący- skumulowało sie wszystko: zęby, nowe miejsce, duzo ludzi sie nim opiekuje (do tej pory tylko ze mną zawsze.....), no i na pewno moje nerwy i stres tez odczuwał..... Ale juz spi, wiec mam nadzieje, ze dam rade nadrobic.

Startuje
Bidusio z Bartusia, zdezorientowany na pewno jest, ale szybko się przyzwyczai i będzie dobrze. Cieszę się że masz pomoc rodziców.

Wracaliśmy dziś od rodziców na nogach z Misiem i nawet nie wiem kiedy moja bida zasnęła. A po dziurawych chodnikach nim wyczęsło, chyba to go uśpiło
Jutro mąż wraca do pracy po 2 tygodniach urlopu Jak ja ogarnę małego? Rozleniwiłam się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00450.jpg (153,6 KB, 41 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 21:13   #2277
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dzięki

na twardo? całe żółtko i co dwa dni czy jak?

aha i też ostatnio Julka źle sypia w nocy...

Na razie pół żółtka co 2 dni.
Ja gotowałam na twardo, do słoiczka i rozcierałam by grudek nie było, bo Zuzka grudek jeszcze nie toleruje
Stary 2013-08-25, 21:13   #2278
mala_19kw
Zakorzenienie

Dopiero uspałam małego wtedy miał tylko drzemkę 20 minutową.

Już miałam mu podać czopek na wieczór bo raz ma ciepłą główkę raz normalną. No i przez te zęby też główka może go boleć. Przy bolesnym ząbkowaniu bym mu tym nie zaszkodziła ale jakoś przetrwaliśmy bez krzyku (aż takiego krzyku).
Nie mogę patrzeć jak się męczy
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-08-25, 21:15   #2279
LadyWhisper
Zakorzenienie

sarah, espiro 599, liry nie bylo, lira w takiej dzieciowej hurtowni u nas bodajze 560? my bierzemy szaro czarny

ogolem bralabym quinny gdyby nie to, ze sie caly nie sklada

Stary 2013-08-25, 21:21   #2280
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana u nas podobnie. Jest dzień że odrobinę popróbuje, ale większość i tak ma rozsmarowane na sobie i krzesełku, i takie dni jak dziś. Dawałam mu kaszkę to mnie opluł Zupką też pluł. Na szczęście do roku czasu dzicko ma czas na naukę jedzienia. Jedne są gotowe szybciej, inne później, ale nie ma co się spinać. W końcu wszystkie zaczynają jeść
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości