Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-25, 21:22   #2281
Kija80
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Jestem, podczytuję w wolnej chwili po kawałku, piąte przez dziesiąte ale doszłam właśnie do końca. Jeszcze muszę lecieć na blog Debrah bo czytałam dopiero pierwszy wpis no i do klubu.
U nas dalej kiepsko ale cały czas mam nadzieję że się młoda odtruje z alergenu i będzie znowu ok. Obstawiam że winowajcą jest teściowa która zrobiła na ubiegłotygodniowe imieniny tyle pysznego żarcia że po prostu musiałam zgrzeszyć i się najeść tego czego mi nie wolno No i teraz dzieć musi cierpieć przez głupotę mamusi Liczę na to że jeszcze tydzień czy dwa ostrej diety i wyrzucimy z organizmu ten syf który tak Anię wysypuje. Dalej ma potwornie czerwone plecy i klatkę piersiową, wysypane policzki i ręce, pojedyncze zmiany na nogach. Co ciekawe pod pampersem pupa idealna. Już się nawet zastanawiałam czy się jakaś kontaktówka do pokarmówki nie przyplątała ale nie chcę kombinować na razie ze zmianami proszku. Młoda się strasznie "czochra" jak leży na plecach, w sensie rzuca pupą na boki bo ją swędzi, Grześ mówi że tańczy turista" (on tak mówi na twista ). A po reszcie się drapie, na szczęście umiarkowanie, nie do krwi bo i tak przy azs bywa. AGrześ się wywalił koło domu, rozbił dość brzydko oba kolana i teraz się maże że on nie chce chodzić jak pingwin i że zaraz umrze bo go tak straszliwie boli. Tak że mam drugiego delikwenta do opieki i tulenia
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 21:24   #2282
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja juz myslami jestem w szpitalu...
Zaraz zaczynam sie pakowac. Mam dzwonic jutro rano z pytaniem czy sa miejsca. Jak sa to jedziemy.

Nie umiem sobie wyobrazic pobytu tam... Ale damy rade
trzymam kciuki, żeby Kubuńka przebadali na wszystkie strony i żeby okazało się, że jest wszystko w porządku
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42446102]Nawijko, pomyśl, że to tylko 3 dni

Mika, wiadomo, jak badania?

Ja jutro do pracy [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Lenova, E_vel, Hope : poszły do Was maile z moją pisaniną.

Dzieć zrobił mega-kupę i zrobiło jej się chyba lepiej bo wreszcie ma drzemkę teraz (już wykąpana), ale nie bardzo wierzę w to, że to już nocny sen, dużo za wcześnie, na pewno się obudzi.

O, przypomniało mi się, miałam pytania:

1. Czy codziennie przy kąpieli myjecie dzieciom głowkę, włosy? Ja tak, ale teraz się zaczęłam zastanawiać.

2. Czy Wasze dzieci tez mają teraz taki płytki sen?
Ona budzi się ZAWSZE ostatnio jak tylko wchodzę do sypialni chcąc położyć się spać. Muszę być bardzo bardzo cicho a i tak przeważnie wstaje, wystarczy, że kołdrą ruszę.
1 - codziennie kąpiemy i myjemy główkę
2- raczej twardy ma nocny a ten w dzień płytszy
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Oskar wykąpany,najedzony,śpi... Tak bardzo bym chciała żeby zasnął już na noc Męczy się biedulek mój

Dzisiaj przynajmniej mąż mi trochę pomaga bo jakbym znowu miała wszystko sama ogarnąć to chyba utonęłabym w morzu łez

Debrah- ja ogólnie kąpie co drugi dzień (już nie ma upałów więc codziennie nie widzę potrzeby) i wtedy oczywiście myje też mu główkę. Ale w Twoim wypadku jeśli kąpiesz codziennie myślę że główkę możesz spokojnie co drugi dzień.
Co do czujnego snu to jeśli śpi na noc już to śpi twardo-naprawdę trzeba mocno się postarać żeby go obudzić. Ale w dzień jak ucina sobie drzemki (o ile ucina ) to śpi bardzo płytkim snem. Dlatego mam mega wqrw jak mi uda się go uspać (co ostatnio jest bardzo trudne) a przyjdzie ktoś do pokoju obok i kaszle/kicha/gada/ogląda głośno tv (a to u nas się często zdarza ). Moja mama twierdzi że mam go przyzwyczajać do hałasów bo potem na palcach będzie trzeba przy nim chodzić- ok! Ale ostatnio naprawdę przez to ząbkowanie jest trudny do ogarnięcia więc wypadało by uszanować moje prośby i dać mi tą chwilę dla siebie (ostatnio jest to 20-30 minut w ciągu dnia).

Dzisiaj moja siostrzenica np. Oglądała tv na cały regulator prawie jakby co najmniej miała 70ke na karku i była głucha. Wyszłam. Zwróciłam uwagę-zciszyła. Ale za chwilę przyszła do pokoju jajko rozbijać w metalowym kubku na kogla mogla! no i powiedzcie czy to nie na złość?

Ja ostatnio jestem wniebowzięta jak Oskar chwilę śpi bo naprawdę mam dość przez cały dzień. A tacy mają w poważaniu że chce chwilę spokoju. Tak po prostu.
ooo znam ten tekst, moja mamusia i t. identycznie gadały :/
a tak w ogóle to współczuje, Ty usypiasz przez godzinę a potem przez czyjeś lenistwo (bo jak to inaczej nazwać ewentualnie złośliwość) masz robotę na kolejną godzinę
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Witam sie niedzielno-wieczornie.Postaram sie nadrobic choc dzisiejsze wpisy, bo jestem od Was uzalezniona. Na pewno bedzie mnie terazmniej niz dotychczas, ale postaram sie codziennie zajrzec, napisac, moze ponadrabiac?Bardzo chce

Dziekuje na początek za kazde słowo w klubie.
Co u nas? Rozpakowuje, ukladam, mały przystosowuje sie do mieszkania w nowym miejscu bo co innego odwiedziny a co innego tak cały czas, bardzo był wczoraj zdezorientowany jak mu kąpanie szykowałam, że jak to tak? nie u siebie? ale potem wtulił sie we mnie i zasnął. Dzis spał 2x15 minut.... padłabym chyba na pysk, gdybym byla sama, placze, marudzi, zmeczony, spiący- skumulowało sie wszystko: zęby, nowe miejsce, duzo ludzi sie nim opiekuje (do tej pory tylko ze mną zawsze.....), no i na pewno moje nerwy i stres tez odczuwał..... Ale juz spi, wiec mam nadzieje, ze dam rade nadrobic.

Startuje
trzymaj się cieplutko, wszystkie tu jesteśmy z Tobą
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 21:25   #2283
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Lenova, E_vel, Hope : poszły do Was maile z moją pisaniną.

1. Czy codziennie przy kąpieli myjecie dzieciom głowkę, włosy? Ja tak, ale teraz się zaczęłam zastanawiać.

Ona budzi się ZAWSZE ostatnio jak tylko wchodzę do sypialni chcąc położyć się spać. Muszę być bardzo bardzo cicho a i tak przeważnie wstaje, wystarczy, że kołdrą ruszę.
właśnie czytam i się oderwać nie mogę
Odnośnie pytań, to ja nie myję codziennie główki - co drugi dzień. A jak będzie jeszcze chłodniej a jeszcze się sezon grzewczy u teściowej nie zacznie to i rzadziej pewnie główkę będę myła
Maja też ma taki płytki sen niestety, jak w nocy z boku na bok się odwracam to już się przebudza
Cytat:
Witam sie niedzielno-wieczornie.Postaram sie nadrobic choc dzisiejsze wpisy, bo jestem od Was uzalezniona. Na pewno bedzie mnie terazmniej niz dotychczas, ale postaram sie codziennie zajrzec, napisac, moze ponadrabiac?Bardzo chce

Co u nas? Rozpakowuje, ukladam, mały przystosowuje sie do mieszkania w nowym miejscu bo co innego odwiedziny a co innego tak cały czas, bardzo był wczoraj zdezorientowany jak mu kąpanie szykowałam, że jak to tak? nie u siebie? ale potem wtulił sie we mnie i zasnął. Dzis spał 2x15 minut.... padłabym chyba na pysk, gdybym byla sama, placze, marudzi, zmeczony, spiący- skumulowało sie wszystko: zęby, nowe miejsce, duzo ludzi sie nim opiekuje (do tej pory tylko ze mną zawsze.....), no i na pewno moje nerwy i stres tez odczuwał..... Ale juz spi, wiec mam nadzieje, ze dam rade nadrobic.

Startuje
dobrze, że się odezwałaś
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Hej my po chrzcinach diabolki wypedzone jutro napisze co i jak bo padam na pgsk
.
czekamy na relację
Cytat:
I jeszcze raz chce Wam podziękowac za troske kazdej z Was.

Evel, nie mysl o mnie tyle, teraz bedziemy miec z małym tylko lepiej, ja przede wszystkim psychicznie odzyje, fizycznie tez, bo bede miała mozliwosc zjesc jak człowiek, a nie zimną zupę jak sie zdarzało kiedy Bartulinek marudził.....

Lece do klubu,bo zauwazyłam słowniczek
Kochana, ja wiem ale tak jakoś nie mogę przestać. I wiem, ze tak jest dużo lepiej, ale też mogę sie domyślać (tylko domyślać) przez co przechodzisz...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 21:27   #2284
nancykenator
Zakorzenienie

szaja jesteś boska dawno się tak nie uchichrałam dobrze, że dziecia nie zbudziłam
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 21:32   #2285
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Jestem, podczytuję w wolnej chwili po kawałku, piąte przez dziesiąte ale doszłam właśnie do końca. Jeszcze muszę lecieć na blog Debrah bo czytałam dopiero pierwszy wpis no i do klubu.
U nas dalej kiepsko ale cały czas mam nadzieję że się młoda odtruje z alergenu i będzie znowu ok. Obstawiam że winowajcą jest teściowa która zrobiła na ubiegłotygodniowe imieniny tyle pysznego żarcia że po prostu musiałam zgrzeszyć i się najeść tego czego mi nie wolno No i teraz dzieć musi cierpieć przez głupotę mamusi Liczę na to że jeszcze tydzień czy dwa ostrej diety i wyrzucimy z organizmu ten syf który tak Anię wysypuje. Dalej ma potwornie czerwone plecy i klatkę piersiową, wysypane policzki i ręce, pojedyncze zmiany na nogach. Co ciekawe pod pampersem pupa idealna. Już się nawet zastanawiałam czy się jakaś kontaktówka do pokarmówki nie przyplątała ale nie chcę kombinować na razie ze zmianami proszku. Młoda się strasznie "czochra" jak leży na plecach, w sensie rzuca pupą na boki bo ją swędzi, Grześ mówi że tańczy turista" (on tak mówi na twista ). A po reszcie się drapie, na szczęście umiarkowanie, nie do krwi bo i tak przy azs bywa. AGrześ się wywalił koło domu, rozbił dość brzydko oba kolana i teraz się maże że on nie chce chodzić jak pingwin i że zaraz umrze bo go tak straszliwie boli. Tak że mam drugiego delikwenta do opieki i tulenia

Trzymajcie się
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 21:49   #2286
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaraz zaczynam sie pakowac. Mam dzwonic jutro rano z pytaniem czy sa miejsca. Jak sa to jedziemy.

No oczywiście że dacie radę! I daj znać co i jak jutro koniecznie
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42446102]?

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
A tu moje dzieci
Dzieciaki cudne obydwa A Tobie ślicznie w tym kolorze włosów
Cytat:

Tak, włoski myjemy przy każdej kąpieli.
Jeśli śpi snem nocnym to nic nie jest w stanie go obudzić a były sytuacje gdzie dzwonił telefon, spadła z blatu blacha od ciasta albo u sąsiadów nad nami była bardzo głośna impreza z tańcami więc muzyka i dudnienie w sufit.
W dzień często się zdarza że wybudza się np. dźwiękiem zapalanego silnika za oknem czy telefonem.
Cytat:

Startuje

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
szajus, bidulinko, wspolczuje powrotu do pracy

ill, Ty chyba tez na dniach?
Tak...ja za tydzień
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dziewczyny, musze wprowadzić żółtko, mogę je normalanie wrzucić do słoika nie? w sensie do tego sklepowego
Ja przecieram przez metalowe sitko bo inaczej rzygał na potęgę.
Stary 2013-08-25, 21:49   #2287
mala_19kw
Zakorzenienie

Wasze dzieci też biorą do buźki jakieś przedmioty mając przy tym wolne rączki? (to wygląda jakby pies niósł kość w pysku ).

Oskar czasem się bawi czymś tam,bierze np grzechotke do buźki i rękoma dalej przebiera w zabawkach śmiesznie to wygląda
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 21:52   #2288
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dzisiaj dałam Igusiowi makaron pełnoziarnisty ugotowany - rurkę penne. Wziął w rączkę i szamał jak szalony. A jak się skończyło to aż palce wylizywał i cmoktał. No to dałam jeszcze dwie i też zjadł.
Stary 2013-08-25, 21:59   #2289
ewelinkka20
Zadomowienie

Hej
Dziewczyny podczytuje Was od jakiegos czasu czasami pisze do Was z porada i teraz mam pytanie.Czy to mozliwe zeby dziecko zaczelo ulewac od 5 miesiaca moja coreczka od kilku dni bardzo mi ulewa po posilku jak odbija to chlusta mleczkiem czy to mozliwe,ze przez to ze zaczelam jej powoli wprowadzac marchewke i nestle sinlac?Karmie ja mm bebilon pepti 1 od samego poczatku,kiedys miala biegunki czy to ulewanie moze miec zwiazek z mlekiem,ze za dlugo go pije?
Bede wdzieczna za pomoc

ewelinkka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 22:03   #2290
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Illusion, ja kilka dni temu też zaczęłam gluten dawać w końcu, bo kurde boję się, że jak młóda u teściowej będzie, to ona i tak jej poda. Nie, nie ze złośliwości, z niewiedzy i tyle.
Tak więc zjadła 3 makaroniki, skórkę od chleba (ludzie! w życiu nie widziałam dziecka TAK POTWORNIE SIĘ WYRYWAJĄCEGO do chleba! jadłam kawałek na ulicy, bo mama świeży kupiła, to myślałam, że ona mi z wózka wyskoczy!), dzisiaj rosół u teściowej (tyle, że na drobiu tylko i warzywach i kompletnie bez przypraw, bo teść nie może więc każdy przyprawia na talerzu, litościwie na wywar spuszczam zasłonę milczenia :/ ).
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 22:04   #2291
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Bidulka budowli dla niej i w kolanka Grzesia

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Dzisiaj dałam Igusiowi makaron pełnoziarnisty ugotowany - rurkę penne. Wziął w rączkę i szamał jak szalony. A jak się skończyło to aż palce wylizywał i cmoktał. No to dałam jeszcze dwie i też zjadł.
Ją Hani też chce dac ciekawe czy jej zasmakuje.

Dziś tz miał wolne i byliśmy w parku, fajnie było potem zrobił nam obiad padam ze zmęczenia...

Debrah też bym chciała te teksty....

Sylwia tulę

Dobranoc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-25, 22:04   #2292
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Po sinlacu prawdopodobnie ulewa, tam jest ryż który może uczulić. A sinlac nie jest całkowicie bezpieczny dla alergików mimo wszystko.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 22:07   #2293
ewelinkka20
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42450159]Po sinlacu prawdopodobnie ulewa, tam jest ryż który może uczulić. A sinlac nie jest całkowicie bezpieczny dla alergików mimo wszystko.[/QUOTE]

Tez tak mi sie wydaje a moze mogly byscie mi polecic cos bezglutonowego na poczatek jaka kaszke?Dopiero rozszerzam malej diete i jestem kompletnie zielona.
Ale dzis np nie jadla sinlacu i ulewala mozliwe,ze przez to ze wczoraj jadla cos sobie podraznila?

ewelinkka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 22:13   #2294
Debrah
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Ją Hani też chce dac ciekawe czy jej zasmakuje.

Dziś tz miał wolne i byliśmy w parku, fajnie było potem zrobił nam obiad padam ze zmęczenia...

Debrah też bym chciała te teksty....

Sylwia tulę

Dobranoc

Mail daj.
Ooo spróbuje z makaronem, ale ona sobie poradzi z jedzeniem go? Nie udlawi się?

Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 22:18   #2295
ania13.03
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Wybacz kochana, wiem, ze to nie Ty tylko tel. ale oplulam monitor jak to przeczytalam Kocham autokorekt

Kija przylaczam sie do buziakow dla Twoich skarbow

Szaja powodzenia jutro

Tez musze jutro sprobowac z makaronem

Sylwus trzymaj sie slonce

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 22:22   #2296
elllmi
Zakorzenienie

hej
TŻ już niestety pojechał, a tak się cieszyłam, że do jutra zostanie, a tu dupa, musiał wracać, bo terminy maja jak słyszę ku.wa słowo TERMINY, to białej gorączki dostaję
no i dlatego też nie poszliśmy na poprawiny, ale w sumie nie żałuję, bo padnięta byłam po tym weselu; i tak mi dziwnie było wrócić w nocy do domu i tam puste łóżeczko (mały spał jednak u teściowej)

spóźnione życzenia dla Nawijki świetna niespodzianka, brawa dla TŻ

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
I mamy newsa: Yae zaczela raczkowac!

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
patrzcie co Maja przed chwilką zrobiła a jaki zaciesz przy tym

nadrabiam dalej

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 22:30   #2297
Lenova
Wtajemniczenie

Nawijko powodzenia w szpitalu, mam nadzieję ze bedzie wszystko dobrze !

Znowu co ja z moją córką przeżyłam to szok Rozpłakała się przez sen, musiałam ją obudzić, a ona jeszcze bardziej, tak bardzo krzyczała jak za czasów noworodka przy kolce, nogi przy tym tak kopały mocno. Daliśmy jej ibum, nosiliśmy na zmianę z tż , dopiero po jakimś czasie się trochę uspokiła, daliśmy ciepłe mleczko i śpi mój krokodylek kochany

I teraz pytanie:
-banan, gluten, kasza gryczana czy etap,skok, zęby ???
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 22:42   #2298
Debrah
Zakorzenienie

A moja dziś zaliczyła pobudkę z płaczem - pędzę do sypialni a tam widzę dziecko w pozycji na czworakach, buja się "przód-tył" , z oczkami kompletnie zamkniętymi (!) płacze żałosnym głosikiem i łzy się leją jak grochy.

Biedna.
W ogóle teraz jeśli się budzi to natychmiast półsiada ( w sensie podpiera się na jednym łokciu bo moja nie siedzi) albo jeśli jest na brzuszku to próbuje na czworaka stanąć (wychodzi jak się zaprze stopami, inaczej jeszcze jej nogi odjeżdżają), działa trochę jak automat.
I też mamy problemy ze spaniem, bardzo częste pobudki i płaczki.

Ja myślę Lenova, że może są przeładowane wrażeniami, doszły nowe umiejętności?
No albo te zęby, ale na nie to wszystko zwalić można..
Stary 2013-08-25, 23:01   #2299
elllmi
Zakorzenienie

hope, świetny ten nowy kolor włosów, super wyglądasz; aż mnie wzięło na farbowanie TŻ chce blondynę
a co do zdjęcia "dzieci", to tak się wpatruję i wpatruję i widzę tam coś, co nie wiem czy jest tym, czym myślę, że jest

aaaaaaa, już wiem, pasek od obroży to jest

Cytat:
Zębiska nas wykończą
Dziecko się męczy bo boli (wydaje mi się że idą dwa na raz) i ja się męcze bo jest nie do ogarnięcia. Śpi mało przez co cały dzień marudzi. Psycha mi już siada jak tylko wstaje z łóżka tak od razu opadam z sił

Cytat:
I dzisiaj wstał na nogi (ostatnio było na kolanach) w łożeczku-jak on się zmienia ruchowo z dnia na dzień

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Napiszę tylko, że mamy drugiego zęba - dolna jedynka!

Cytat:

szybko zleci, trzymajcie się

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42446102]

brrrrrrrr; pewnie kiedyś też to napiszę

Cytat:

Cytat:
A moja dziś zaliczyła pobudkę z płaczem - pędzę do sypialni a tam widzę dziecko w pozycji na czworakach, buja się "przód-tył" , z oczkami kompletnie zamkniętymi (!) płacze żałosnym głosikiem i łzy się leją jak grochy.
Filip zrobił przed chwilą to samo; jak się przebudzi czasem w nocy, to od razu jest na czworakach, ale w sumie to spi nadal i jak tylko odwrócę na boczek i dam smoka, to pomamara coś pod nosem, odwróci się na brzuch i dlaej spi

Edytowane przez elllmi
Czas edycji: 2013-08-25 o 23:11
Stary 2013-08-25, 23:02   #2300
Kija80
Zadomowienie

Debrah przeczytałam, pięknie piszesz...
Stary 2013-08-25, 23:08   #2301
elllmi
Zakorzenienie

zapomniałam, Kija, buziaki dla Ani, oby szybko zniknęło to cholerstwo; i Ty się ciesz, że oprócz Grzesia mąż Ci jeszcze nie umiera, bo to już byłby sajgon

słowniczek klubowy mnie rozwalił

Stary 2013-08-25, 23:18   #2302
Kija80
Zadomowienie

A ja w tamtym tygodniu straszną mokrzycę miałam pierwszy raz od porodu i co? I dziś ciotka przyjechała Tym samym pomniejsza się grono mam kp które jeszcze nie miały okresu. Ale i tak dobrze że nie dostałam tak szybko jak przy Grzesiu - po 3 miesiącach mimo wyłącznego karmienia piersią i to maksymalnie co 3 godziny... Na razie idę jak burza, gdybym przypadkiem nie poszła do łazienki to nie wiedziałabym że się okresuję, dobrze że nie byłam gdzieś na mieście bo chodziłabym z piękną plamą na jasnych spodniach

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
zapomniałam, Kija, buziaki dla Ani, oby szybko zniknęło to cholerstwo; i Ty się ciesz, że oprócz Grzesia mąż Ci jeszcze nie umiera, bo to już byłby sajgon

słowniczek klubowy mnie rozwalił
Mąż sobie wczoraj rozciął rękę nożem ale on na szczęście z tych mało rozczulających się nad sobą Dwie sztuki młodsze poszły spać, Ania się trochę wierci ale na razie śpi, dopiero koło piątej rano zaczyna ją chyba bardziej swędzić albo może po prostu ma wtedy lżejszy sen, w każdym razie przez ostatnie trzy noce wtedy bardziej się kręci, popLakuje, drapie, wszystko przez sen. Muszę jej przytrzymywać ręce i wcisnąć cyca to na trochę pomaga. Aż chyba korzystając z chwili spokoju obejrzę sobie kolejny odcinek Serca Clarity bo utknęłam na 40 odcinku przez to wszystko
Stary 2013-08-25, 23:24   #2303
Debrah
Zakorzenienie

Kija : rozwalasz mnie z tym Sercem Klarity!
Stary 2013-08-25, 23:57   #2304
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Kija : rozwalasz mnie z tym Sercem Klarity!
No co, to jak powrót do lat dziecięcych Przypominam sobie rodzinne oglądanie Jeszcze była Panna dziedziczka ale byłam trochę za mała żeby oglądać, za to trochę oglądałam W kamiennym kręgu, kojarzy któraś? No i oczywiście Dynastia, to był hicior, chyba wszystkie odcinki oglądałam W tym czasie gdy szła Dynastia musiałam wyjechać na prawie trzy miesiące do sanatorium, za dobre sprawowanie nam pozwalali oglądać bo i tak prawie cały personel zasiadał na świetlicy. I panie dyrygowały kiedy mamy zamknąć oczy bo się będą całować [COLOR="Silver"
---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

[/COLOR]A nie, przypomniałam sobie że raz się pobiłam z bratem i za karę dostaliśmy zakaz oglądania jednego odcinka Dynastii. A to był taki ważny odcinek w którym był pożar

Edytowane przez Kija80
Czas edycji: 2013-08-26 o 00:00
Stary 2013-08-26, 00:00   #2305
Debrah
Zakorzenienie

Pamiętam odcinek z pożarem

Popisałam, czas na prysznic.

Laski, co wy? śpią już wszystkie?
Stary 2013-08-26, 01:21   #2306
hje
Zakorzenienie

Hej lale, my już po imprezie.
Takie jesteśmy skapceniałe dziady, że z wesela poszliśmy o 2, a z poprawin o północy... Kto to widział o takiej godzinie się zwijać. Gdzie te czasy, co się do 6 siedziało.

W sobotę zostawiliśmi Polę w domu tż, po południu dzwonią, że marudna, rozgrzana... I zęby ma. My w szoku, bo nie wiedzieliśmy. A się skapnęłam, że przecież w nocy płakusiała i łkała przez sen, więc ewidentnie wtedy jej ten drugi musiał wychodzić. No i niestety się im trafiło, że i u góry jej idą jedynki, to taaaak im dała w kość, że już nie powiedzą, że nie mamy co przy dziecku robić.
Ale jednak widać, że za domem tęskniła, bo tylko wsadziliśmy ją do fotelika, to się uspokoiła, a jak zajechaliśmy pod dom, to śmiała się w głos! Jak weszliśmy do domu, to tak się cieszyła...
Dziś (wczoraj) została już w domu z moją siostrą, a teraz sobie śpi.

Aha, zdjęć teraz nie wrzucę na pewno, bo nie mam żadnych, muszę liczyć na to, że państwo młodzi użyczą. Ale na weselu miałam kieckę z naszych poprawin, więc nie ma co pokazywać w sumie.
Evel, a wiesz, że to był ślub Magdy O. z Twojej rodzinnej miejscowości?

---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

Śpio, kurde.
Idę więc, a jutro też trochę mniej mnie będzie, gdyż małżonek wziął sobie wolne.
Babuszka zaliczyła właśnie jedną pobudkę łkającą i dalej coś tam patusia przez sen, więc trzeba zawinąć.

hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 05:53   #2307
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Heja laleczki, witam sie przed poludniem ... wczoraj chcialam wieczorem popisac troche z wami, bo mniej gadul na watku i szlo nadazyc, ale padlam usypiajac mala

Kochana Wiem co czujesz, tez jestem cale dnie sama z mala .. Oby to bylo chwilowe ... moze połóż sie z nim bez odkladania, ty sie tez przy okazji troche zdrzemniesz ...

Black ja tez kupie sobie, teraz tylko jakbys miala wybrac miedzy tymi 2, to ktory według ciebie lepszy, czytalam opinie na wizazu tego rosmanowskiego i jestem w szoku, ze takie dobre ...

Ewel widze mamy podobne mysli, po zobaczeniu naszej Blogerki ... Ale wiesz co Ty tez jestes taka laska .. ehh wogole najwieksze laski na watku pisza, ze musza cwiczyc ... troche to dziwne

Szajus dobrze, ze masz bloga, bo teksty Agu czasami mnie rozwalaja ... Ale chyba na niego wybierasz najlepsze

NIe rozumiem szalu na Starbucks ( nie wiem czy dobrze napisalam), pilam w nim kilka razy kawe, ale kurde bez szalu, osobiscie wole CoffeHeaven ...

KOchana a czy macie te napoje Bubbleology ... Pycha dla mnie i to jest cos fajnego

Kurna nie wiem jak mozna lubic prasowanie :P dla mnie to najgorsze katusze i przed mala rzadko prasowalam .. ludze sie, ze jak kupie sobie zelazko z wytwornica pary to ta czynnosc stanie sie dla mnie przyjemna

KOchana wclae Ci sie nie dziwie, ze sie denerwujesz .. Dzis dla Ciebie i Antosia wazny dzien ... Masz piekny strój dla mlodego i piękne pamiątki dla gosci .. Juz nie moge się doczekac zdjęc jak sie prezentowala cala wasza rodzinka

Bardzo mi przykro z powodu siostry ..

KOchana widze, ze wszytskie nasze dzieci sa identyczne ... Moja tez uwielbia sie bawic pudelkami po roznych rzeczach, niestety musze to kontrolowac bo naslinia, odrywa i pozera .... Niedawno dostala rolke od recznikow papierowych, po jakis 5 min juz 1/4 zdazyla wszamac

Co do sasiadki co za tepa dzida na k,wa wcale sie nie dziwie, ze sie w☠☠☠☠ilas ... ja na twoim miejscu bym poszla do niej zwrocic uwage, moze nie zdawala sobie sprawy, ze to moglo poleciec na twoj balkon ... swego czasu mialam sasiadke, ktora podlewajac kwiaty robila to tak, ze zalewala mi cale okno i parapet ..

Ja u rodzicow siedze 2 dzien, bozzze laski jak fajnie, jak sie ma kto zajac dzieckiem, a mozna chwile odsapnac ... Moki rodzice normalnie nie daja rady za mala nadazyc, szczegolnie mama .. dla niej ciezko na podlodze siedziec, bo ja boli kregoslup i kolana, a mala lazi po calym domu tu .. troche sie boje, bo wszedzie sa plytki, wiec staramy sie ja trzymac na dywanie ... niestety wlozona na niego schodzi w 30 sek i idzie wszedzie tam gdzie jej nie wolno ...

Z rzeczy spsoconych mamy 2 kwiaty poobrywane cale z lisci, a z 1 wysypane pol ziemi z doniczki ... zerwanie firany, a tu to juz bylam w szoku, ze miala tyle sily ... No i mama musi juz krotkie zakladac do parapetu ...

Od jutra biore sie juz za odchudzanie i zmiane trybu zycia .... Dzis ostatni dzien szalenstwa wiec ide zaraz robic ciasto ze sliwkami i jablkami z beza na kruchym spodzie ... najem sie dzis jak swinia, ale nastepne ciasto zjem dopiero za 4 tyg ...
Japonski Starbucks lubie, duzo jest napojow sezonowych, dobre ciasta i kanapki. Jesli mam wybor, to oczywiscie wola jakas przytulna knajpke, ale... u mnie na wsi takich luksusow niet. Zeby nie bylo, miasto ok. 350tys. ;-)
Slyszalam o Bubbleology, ale jeszcze nie widzialam nigdzie.
Z zelazkiem sie nie oszukuj.
Jak ciasto? Nadrabiam, pewnie gdzies dalej napiszesz...

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2013-08-26 o 05:59
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 07:01   #2308
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

My już nie śpimy.
poradźcie zuzia po kąpieli wczoraj miała całą gałkę oczną czerwono ,nie wiem czy przed kąpielą już to miała czy nie. Bo wróciła z mężem ze spaceru i mówił ze mu ryczala z 10 minut więc nie zwróciłam uwagi na oczka.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 07:13   #2309
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka.ja juz po sniadaniu, mlody uskutecznia sobie drzemke
nie pytajcie o ktorej wstal

Cytat:
Oskar wykąpany,najedzony,śpi... Tak bardzo bym chciała żeby zasnął już na noc Męczy się biedulek mój

Co do czujnego snu to jeśli śpi na noc już to śpi twardo-naprawdę trzeba mocno się postarać żeby go obudzić. Ale w dzień jak ucina sobie drzemki (o ile ucina ) to śpi bardzo płytkim snem. Dlatego mam mega wqrw jak mi uda się go uspać (co ostatnio jest bardzo trudne) a przyjdzie ktoś do pokoju obok i kaszle/kicha/gada/ogląda głośno tv (a to u nas się często zdarza ). Moja mama twierdzi że mam go przyzwyczajać do hałasów bo potem na palcach będzie trzeba przy nim chodzić- ok! Ale ostatnio naprawdę przez to ząbkowanie jest trudny do ogarnięcia więc wypadało by uszanować moje prośby i dać mi tą chwilę dla siebie (ostatnio jest to 20-30 minut w ciągu dnia).

eh, a mnie to mega wk.rwia takie gadanie - przyzwyczajaj go do tego zeby bylo glosno
a czlowiek dorosly jak jest zmeczony to nie chce w spokoju i ciszy sie kimnac???? Wrrrrrr
tym bardziej ze ta gadaja osoby trzecie ktore patrza na dziecko z boku ale jakby przyszlo im siedziec caly dzen z dzieckiem i taka drzemka bylaby jedyna chwila odpoczynkudla nich to by fruwali co by tylko go nie obudzic

Cytat:

dziewczyny, musze wprowadzić żółtko, mogę je normalanie wrzucić do słoika nie? w sensie do tego sklepowego
tak, ja tak dawalam pomimo ze w niektorych sloiczkach jest niby zołtko. ale ja jakos wolalam dac swiezo ugotowane.
pol zoltka co drugi dzien.
i nie zdziw sie jak bedzie haftowac dziecie przy najmniejszym zołtkowym paproszku

Cytat:

i coś ode mnie.

Julce znów wylazły te plamy na policzkach, myślałam, ze znalazłam winowajce, który ją uczulał i co i du.pa... nie wiem o co kaman
o kurcze :/

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

Tez mialam pytac o Kij'e
usprawiedliwiala sie w klubie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 07:20   #2310
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Hej Kochane!

Szaja udanego powrotu do pracy

Sylwia dla mnie jesteś mistrz! Do pary z Charliz!

A właśnie,Charliz będziesz w środę?

Nawijko trzymamy kciuki za szpital,Odezwij się do nas jak będziesz mogła

Neti czekamy na więcej zdjęć

Mika na Twoja relacje również.

Debrah ja kąpię codziennie,główkę myje codziennie.

Bokeh jak aparat?

Kija mnóstwo Zdrówka dla Ani! Niech Jej szybko przejdzie!

Illusion Igi to jest taki super gość!

Cała jak noc?

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości