|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
u mnie w brzuchu cisza...
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Katie - ja też jeszcze nie czuję kopniaczków, a bardzo bym już chciała.
Magnusia - już coraz bliżej tego magicznego momentu, kiedy i my je poczujemy Wiele dziewczyn czuje je od 18 tyg, gdzie u mnie dziś zaczyna się 17-ty więc już wkrótce!
|
|
|
|
#1053 | ||||
|
Zakorzenienie
|
heeej
Jestem, jestem - zniknęłam bo ostatnie dwa tygodnie spędziłam nad Morzem Czarnym Urlop udany, pełen dobrej pogody, wrażeń i dobrego humoru ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie zniknęłam, już wróciłam ![]() Cytat:
w ogóle pewnie cały okres ciąży zleci jak mrugnięcie oka
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam powiedzieć, że W PRZYSZŁYM TYGODNIU wychodzę za mąż. Dziękuję za uwagę. ![]() W sobotę miałam wieczór panieński, było ekstra! Wrzucę Wam relację do klubu ![]() Jak się czują nasze przyszłe mamy i te jeszcze nieciężarne?
|
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że panieński udany lecę czytać
|
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poopowiadaj troszkę ![]() Cytat:
u mnie OK, niestety jeszcze od czasu do czasu dopadają mnie mdłości i wymioty raz na jakiś czas... ale ogólnie czuję się dobrze w niedzielę chyba zaczęłam odczuwać pierwsze minimalne ruchy dzidziusia i chcę więcej!!!
|
||
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny kraj ale pełen absurdów, wciąż zatopiony w czasach istnienia ZSRR Drogi tam mają okropne - same dziury a nawet kratery , strach jeździć bo styl jazdy przypomina mi to co widziałam w Tunezji - czyli byle szybko i bez wyobraźni ![]() Wracając chcieliśmy skrócić sobie drogę jadąc tranzytem przez Mołdawię ale nie był to zbyt dobry pomysł Same wakacje nad morzem bardzo udane, pogoda bez zarzutu, woda w morzu ciepła Zwiedziliśmy zoo w Mikołajewie i Odessę. Ukrainę zapamiętam jako kraj słoneczników (wszędzie dużo wielkich pól kwitnących na żółto ) i arbuzów, które miejscowi sprzedawali co kilka km stojąc przy drodze.Gdyby nie męcząca podróż powrotna to byłabym meega wypoczęta po urlopie, bo miałam dużo czasu na leniuchowanie, nadrabianie książkowych zaległości, grillowanie i przesiadywanie w miłym towarzystwie (pojechaliśmy z moją siostrą i szwagrem, który był kierownikiem wycieczki )Wrzucę w wolnej chwili jakieś zdjęcia do klubu ![]() Wszystkim paniom w dwupaku i tym bez słodkiego bagażu ślę buziaki
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żartuję, wlekło mi się ale od kilku tygodni nie nadążam, czas ucieka mi przez palce. Do ślubu zostało 10 dni. Wczoraj usadzaliśmy gości przy stołach (wydrukowałam kółka imitujące stoły i paski z nazwiskami, super ułatwienie), dzisiaj chyba będą jeszcze jakieś korekty bo mam wątpliwości co do usadzenia kilku osób. Po pracy mam drugą fryzurę próbną, a później idę do florystki. Jutro depilacja, farbowanie włosów. W pt chyba spotkamy się z zespołem. W sobotę ostro sprzątam poddasze, bo zaraz się tam wprowadzamy przecież Na początku przyszłego tygodnia musimy zamówić poligrafię, skołować transport dla gości, napisać maila do fotografa i kamerzysty, ćwiczyć taniec... Kilka dni temu zamówiliśmy ciasta i tort (śmietankowo-czekoladowy z warstwą wiśni, na biszkopcie). W poniedziałek odbieram suknię Nie dociera do mnie to wszystko.Super, że poczułaś ruchy
|
|
|
|
|
#1060 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wymyśliłas już wygląd bukietu ślubnego?![]() ![]() Mmm na samą myśl o takim torcie ślinka mi cieknie Chyba zrobię taki w weekend![]() Cytat:
Nam dziś zaczyna się 6 miesiąc
|
|
#1061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
intensywnie się robi, nie? ![]() miałm taki sam patent z usadzaniem gości i super się sprawdza. Trzymam kciuki za pogodę w sobotę ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
u mnie w brzuchu cisza- nic nie czuję jeszcze a to 17 tydzień.... czyli niby koniec 4 m-ca
|
|
|
#1062 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podobno każda kobieta inaczej i w innym momencie czuje pierwsze ruchy.A jak u was z wagą? Ja jestem przerażona, co się ważę to jest więcej i to sporo więcej...
|
|
#1063 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do bąbelków w brzuchu i muskania Cytat:
![]() Cytat:
ja już bym chciała czuć takie mocniejsze ruchy ![]() ja początkowo schudłam 5-6 kg i jak na razie przybrałam może 1-1,5 kg, a ile tak tyjesz na miesiąc? |
|||
|
|
|
#1064 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z tym że przed ciążą trochę się odchudzałam i wtedy schudłam 7 kg. Więc w sumie teraz ważę tyle ile przed dietąKilka par spodni jeszcze dopinam, ale chyba zacznę się już rozglądać za czymś ciążowym bo brzuszek zaczął się uwidaczniać co akurat mnie cieszy, bo wreszcie te kg może pójdą w brzuch a nie w biodra
|
|
#1065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. sama fryzura ładna, ale ja w niej... Bukiet idę ustalać dzisiaj Kolorystyka to krem, fuksja, fiolet. Wczoraj przez telefon florystka zasugerowała malinową hortensję, dzisiaj ma sprawdzić dostępność.Cytat:
Jest mega intensywnie, jestem tym wszystkim nieźle oszołomiona.Moje koleżanki też opisują pierwsze odczuwalne ruchy dziecka jako pękanie baniek mydlanych w brzuchu albo jako dotknięcia
|
||
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem przerażona---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Połówkowe mam 24.09 a teraz mam 17 tc a zaraz będzie 18 tc. Nie mam jakiejś stronki która pokazuje co do dnia...
|
|
|
#1067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tutaj masz stronkę, która ci wyliczy ![]() http://forum.parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu.html |
||
|
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta mi pokazuje 17 tc i 0 dni a kalkulator na mamazone juz od kilku dni mi pokazuje 17 tc kurde...a tu mi pokazuje 18 tc http://dzieci.pl/kalkulator-tygodni-...uticaid=6112c1 o a tu http://www.familie.pl/kalkulator-ciazowy#result 16 tc i 4 dni
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - hhmmm to dziwne, ta stronka którą ci podałam u mnie czasem wskazuje 1 dzień mniej
i nie wiem czemu, ale tylko czasami... jednak ogólnie pokrywa mi się z tym szybkim usg co zrobiono mi w szpitalu, bo według tego szczegółowego dzidziuś był starszy o 3 dni... u mnie jest 17t 2d czyli 18 tc |
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1071 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
A co do fryzury to Ty masz się w niej dobrze czuć, a nie rodzina TZ ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
![]() Ma mam 9.09 USG połówkowe , będę w 21 tc według lekarza Już nie mogę się doczekać bo mam nadzieję, że dowiem się kto mieszka w środku ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
do tego powiększone piersi , więc Twoja waga nie jest zła , po ciąży wszystko ładnie zejdzie bo nie będzie czasu na jedzenie Tak naprawdę to jak by patrzył to 1 kg na miesiąc, więc jest super
|
|||
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Viollet - dokałdnie, Justii ma rację, to ty masz czuć się dobrze a nie jego rodzina...
|
|
|
|
#1073 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szczególnie w tym szczególnym dniu![]() Cytat:
Na tej stronce którą podałas oblicza mi prawidłowo co do dnia io poród też (porównując z obliczeniami lekarza). Mój lekarz wytłumaczył mi to w ten sposób, że liczy się każdy zakończony tydzień. Więc jak masz np 17tc 5d to lekarz nazywa to 17tym tygodniem.
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Katie - nie wstydź się, nie ma czego!
rzeczywiście każdy liczy inaczej, ja znów słyszałam, że np 17tc 3d liczy się jako 18-ty bo np 0t 3d to jest liczone jako 1tc (nie ma tygodnia zerowego)... bo tak na serio najważniejsze jest, żeby dzidziuś rozwijał się prawidłowo
|
|
|
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie- nie wstydź się i pokazuj Też słyszałam o takich liczeniach, że jak no jest 17 tc 2d to jest to 18 tc bo trwa 18 tc, inni liczą trwający i nie skończony- oszaleć można
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - ty też wrzuć zdjęcie, bo chyba nam nic nie wrzucałaś
|
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
Tydzień do ślubu
zaczynam się stresować. Oby mnie mocniej nie dopadło ), bo za 7 dni się wprowadzamy!
|
|
|
|
#1078 |
|
Rozeznanie
|
właśnie dziewczynki - pochwalcie się brzuszkami
uwielbiam obserwować kobiety w ciąży, a ostatnio wkoło prawdziwy ich "wysyp" jestem pewna, że wszystkie wyglądacie pięknie! Viollet - it's the final countdown! aaa! zazdroszczę Ci tego podekscytowania niech sprzątanie idzie Ci gładko, a o całą resztę się nie martw! jestem pewna, że w poniedziałek suknia w ostatecznym kształcie będzie zachwycająca co do fryzury, to tak, jak piszą dziewczyny - w ogóle nie powinnaś brać pod uwagę "sugestii" rodziny TŻta... najważniejsze jest, żebyś Ty czuła się dobrze i pięknie! masz jakąś fotkę tej fryzury, którą jeszcze będziesz próbować?
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Viollet - suknia na pewno spełni twoje oczekiwania
a i z bałaganem zdążycie a jak nie to też nic się nie stanie ![]() Kasioonya - ja niedawno wrzucałam zdjęcie swojego chyba że nie tutaj??
|
|
|
|
#1080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wrzucam do klubu mój brzuszek ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

16.06.2012 
Wiele dziewczyn czuje je od 18 tyg, gdzie u mnie dziś zaczyna się 17-ty 
jesteś dzielna! trzymam kciuki za Wasze starania 
klik!

żartuję, wlekło mi się 

tzn. sama fryzura ładna, ale ja w niej...
jestem przerażona
kurde...