Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-26, 09:38   #1951
issia88
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Pogadaj z nim ostro!Niech się zastanowi czego chce.Ja bym dała opijanie się Jak to tak?On powinien jechać z Tobą po wyprawkę, a tutaj od samego pnd nerwy Ci funduje kolejny dzień.
W tym przypadku obiadem w ogóle bym się nie martwiła.Niech spada na drzewo!Olej go.
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Dzień dobryyyyyyyy

Niby się wyspałąm ale jestem jakaś niedospana.

Issia,co by tu powiedzieć. Każda z nas, może w wiekszości przechodzi przez to.Facet myśli innaczej i będzie myślał. Jedz na te zakupy i nawet się nim nie przejmuj Skoro pić potrafi to i obiad sobie zrobi
Wiecie ja mu nie zabraniam. Nie trzymam go na smyczy. Ale 3 dni picia pod rząd to dla mnie mała przesada. Ja nie mam ochoty siedzieć z rodzicami cały weekend, mam ochotę ze znajomymi albo w domu się legnąć i odpocząć.
Po wyprawkę z moim mężem?? Nemosku wystarczy, że na tych targach się nawkurzałam na niego. On nie wie bo się nie zna i mi nie doradzi. A czy ja się znam? On może pokój urządzić, wózek wybrać, ale te wszystkie pierdoły to żebym sama z koleżanką.
Stary chłop, bo 10 lat starszy ode mnie, a czasami mam wrażenie, że zachowuje się jak 18latek
Eeee... foch dziś będzie mega! Ledwo wyjdę to zacznie wydzwaniać, bo wie, że zła jestem
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 09:40   #1952
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Lineczka już sie nie stresuj. Muszą Wam wymienić. Takie prawo handlu.spokojnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tochę się uspokoiłam bo w środę jedziemy wymienić a zaraz spróbuję zadzwonić i zarezerwować te płytki co chciałam zeby sie nie okazało że pojedziemy na marne a płytek i tak nie wymienimy bo nie będzie
Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Dzień Doberek Dziewczyny

A ja muszę się z rana wyżalić - wybaczcie ale tak mnie mąż wku****, że się do niego nie odzywam!! Foch!

Od piątku imprezki, w pt u rodziców, w sobotę u rodziców, prosiłam go o tyle rzeczy, nie zrobił nic, bo co się robi w ciągu dnia po imprezie? Kaca leczy. A czym? No oczywiście winem albo piwem. Wczoraj pojechaliśmy z rodzicami do Gdowa - nie wiem po kiego grzyba, chyba w sumie na spacer z psami z czego ja skakałam z radości, bo z rwą to się chodzi jak marzenie :/ potem okazało się, że we wsi są dożynki. Oczywiście od rana piwo, a Izunia za kierowcę, bo przecież innego wyjścia nie mam :/ Byliśmy w jakieś wsi na dożynkach, ale stwierdzili, że u nas też są i że idziemy do nas. Moja odpowiedź: to se idźcie ale beze mnie! Wróciliśmy do domu i jak mój mąż wyszedł z domu o 18 to wrócił o 1 w nocy pijany jak świnia, oczywiście telefon zostawił w domu, bo po co brać. Przez cały weekend prosiłam go, żeby tyle nie pił. Można się napić, ale czy trzeba się opijać 3 dni pod rząd??? Oczywiście dziś do pracy nie poszedł, bo on ma dziś luźny dzień i nie musi (ma swoją firmę) to zamiast to wykorzystać to wolał pójść w cholerę na imprezę i dziś być ledwo żywym. Mieliśmy dziś jechać do położnej do szpitala to pojedziemy ale do du**. Teraz jak wstał na chwilę to wygląda jakby go czołg przejechał. Oczywiście kazałam mu spać na dole I tak oto ja poszłam spać dopiero o 3 w nocy i jestem nie przytomna. Zbieram się, biorę auto i jadę do tej hurtowni z koleżanką po wyprawkę. I wrócę wieczorem - mam to gdzieś. Obiad niech sobie sam zrobi. A niech się tylko odezwie do mnie to go zdzielę po łbie

Wybaczcie, ale musiałam się wyżyć z rana
dobrze zrobiłaś, jedź z domu neich sobie sam zdycha i nei denerwuje Cię
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ale mieliście przeboje, fktycznie po Twoich wskazówkach nigdy więcej bym do tego sklepu nie pojechała. Niestety chyba w każdym mieście znajdzie się sklep w którym obsługa nie ma czasu, ledwo na czym się zna, bo przyjmują do sklepu byle kogo, bez żadnego pojęcia i ma się nauczyć w trakcie, no i kilka klientów niestety na tym ucierpi zanim ktoś załapie o co w pracy chodzi.
A te płytki myślę że nie będziecie mieli problemu zwrócić, do iluś dni jest przecież taka możliwość, a jak im się coś nie będzie podobało to reklamacja i narobić awantury tak że popamiętają.
Tylko tą awanturę to mąż nie Ty, żeby się Ninka nie stresowała
moja mała to Nela
mam tylko nadzieję że ten kolor będzie jeszcze co chciałam
Cytat:
Hehe, to mieliście przeboje Muszą wam uwzględnić wymianę, także oto bym się nie martwiła. Po prostu pojedźcie i wymieńcie albo oddajcie. A obi? Tak to robi Nie lubię tego sklepu, tak samo jak Leroy Merlin. Jedynie Castorama. Tam to przynajmniej z uśmiechem na twarzy obsługują.
Ale jak oprócz płytek zakupy udane to trzeba się cieszyć

za decyzję męża
Ja dalej nie wiem czego chce czy rodzic sama czy z mężem...
w sobotę byliśmy w Castoramie i jest bez porównani między tymi obydwoma sklepami

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ogólnie nie ma czegoś takiego jak zwrot czy wymiana towaru. kiedyś tak było owszem. teraz to jest dobra wola marketu...
Ale w przypadku Lineczki tu był błąd pracownika, bo zły towar wydał. i ogólnie OBI nie robi problemów z wymianami towaru czy zwrotami
niech tylko zrobią problem to ja im dam

we środę jedziemy wymienić

ja nie wiem gdzie to będę ustawiać wszystko już 25m pokój mam cały zawalony
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-26 o 09:50
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 09:42   #1953
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

To cud że je jeszcze dostałaś
jeszcze dużo było

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 09:44   #1954
lineczka1989
Zakorzenienie

czy któr z Was ma może tę komodę?
http://allegro.pl/ikea-kullen-komoda...488638011.html
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-26, 09:51   #1955
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Hej!

wpadłam pochwalić się Jasiem kolezanka robila sobie zdjęcia (ma termin na październik) więc przy okazji ja się załapałam

tak chwalicie tą Ziajkę...może ja też kupię, zamiast oilatum
Jaki zgrabny

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Dzisiaj dostałam znów ciuszki, mogę trojaczki już rodzić spokojnie

Wśród nich był kombinezon na 68 znów ale śliczny jest, wrzucam foto. Sorry za jakość, ale aparat mi nie chciał uchwycić bo za ciemno mam w mieszkaniu:<<< a obok granatowy kombinezon z misiem
śliczny ten kombinezon

Lineczka,współczuję sytuacji w sklepie...

Dzień Dobry

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Widziałam coś podobnego w Jysku

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 09:54   #1956
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
tochę się uspokoiłam bo w środę jedziemy wymienić a zaraz spróbuję zadzwonić i zarezerwować te płytki co chciałam zeby sie nie okazało że pojedziemy na marne a płytek i tak nie wymienimy bo nie będzie

dobrze zrobiłaś, jedź z domu neich sobie sam zdycha i nei denerwuje Cię

moja mała to Nela
mam tylko nadzieję że ten kolor będzie jeszcze co chciałam

w sobotę byliśmy w Castoramie i jest bez porównani między tymi obydwoma sklepami

niech tylko zrobią problem to ja im dam

we środę jedziemy wymienić

ja nie wiem gdzie to będę ustawiać wszystko już 25m pokój mam cały zawalony
Przepraszam , przepraszam, przepraszam Wybacz mi, o ja nieogarnięta przebacz pomyłkę

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
My mamy dwie bardzo podobne,troche większe na wymiar ale nie dużo, mamy te http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30053921/

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 09:55   #1957
89Beatka
Wtajemniczenie

Issia jedż na zakupy i się zrelaksuj, skoro on faktycznie nie nadaje sie do takich zakupów wybierz wszystko z koleżanką będziesz miałą komfort psychiczny, i nie będzie cię męczył i dręczył że coś tam

A jak wrócisz to pogadaj z nim, jak on się zachowuje, powiedz że ci przykro i nie masz pomocy od niego, poprostu powiedz co czujesz, niech wie. Powinien po tym pomyśleć.
To ile w takim razie ty masz lat?
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 09:56   #1958
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam , przepraszam, przepraszam Wybacz mi, o ja nieogarnięta przebacz pomyłkę
spoko, każemu może się zdarzyć

Dzastin wiem ze są podobne w Jysku, ale szukam kogoś kto ma w domu taką komodę, bo się nad nią zastanawiam, tylko ze one strasznie niskie są, bo mają tylko 72 cm.. a planuję kupić 2 więc myślałam o tym żeby postawić jedną na drugą

dodzwonić się do tego pieprzonego sklepu graniczy z cudem

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-26, 09:56   #1959
maomami
Wtajemniczenie

Tak sobie weszłam na stronę IKEI a tam komunikacik http://www.ikea.com/pl/pl/about_ikea...all_smila_2013
http://www.ikea.com/pl/pl/about_ikea...all_lozka_2013
zastanawiam się czy oni nie sprawdzają takich rzeczy zanim dadzą coś do sprzedaży??

Stary 2013-08-26, 09:57   #1960
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy dwie bardzo podobne,troche większe na wymiar ale nie dużo, mamy te http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30053921/
a powiedz mi czy one są pojemne, bo widze że między tą co ja pokazałam a tą co Ty maz jest tylko 6 cm różnicy

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-26, 10:00   #1961
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
spoko, każemu może się zdarzyć

Dzastin wiem ze są podobne w Jysku, ale szukam kogoś kto ma w domu taką komodę, bo się nad nią zastanawiam, tylko ze one strasznie niskie są, bo mają tylko 72 cm.. a planuję kupić 2 więc myślałam o tym żeby postawić jedną na drugą

dodzwonić się do tego pieprzonego sklepu graniczy z cudem
Te co były w Jysku były pojemne,bo sama się nad nią zastanawiałąm tylko cena była dość wysoka jak na taką komodę...

Issia, jedz z kumpelą po tą wyprawkę i olej obiad itd...mąż przegiął pałę... teraz pewnie ledwo żywy(tak jak piszesz) heh.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-08-26 o 10:03
Stary 2013-08-26, 10:01   #1962
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Issia jedż na zakupy i się zrelaksuj, skoro on faktycznie nie nadaje sie do takich zakupów wybierz wszystko z koleżanką będziesz miałą komfort psychiczny, i nie będzie cię męczył i dręczył że coś tam

A jak wrócisz to pogadaj z nim, jak on się zachowuje, powiedz że ci przykro i nie masz pomocy od niego, poprostu powiedz co czujesz, niech wie. Powinien po tym pomyśleć.
To ile w takim razie ty masz lat?
Teraz miałam 25 urodziny
Oj porozmawiam z nim Będzie po głowie
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 10:01   #1963
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Te co były w Jysku były pojemne,bo sama się nad nią zastanawiałąm tylko cena była dość wysoka jak na taką komodę...
ja widziałam taką całkiem ciekawą komodę w Jysku po 300 zł ale te są fajne i po nie całej 100 więc tak się zastanawiam nad nią

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-26, 10:03   #1964
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie ja mu nie zabraniam. Nie trzymam go na smyczy. Ale 3 dni picia pod rząd to dla mnie mała przesada. Ja nie mam ochoty siedzieć z rodzicami cały weekend, mam ochotę ze znajomymi albo w domu się legnąć i odpocząć.
Po wyprawkę z moim mężem?? N
Nemosku wystarczy, że na tych targach się nawkurzałam na niego. On nie wie bo się nie zna i mi nie doradzi. A czy ja się znam? On może pokój urządzić, wózek wybrać, ale te wszystkie pierdoły to żebym sama z koleżanką.
Stary chłop, bo 10 lat starszy ode mnie, a czasami mam wrażenie, że zachowuje się jak 18latek
Eeee... foch dziś będzie mega! Ledwo wyjdę to zacznie wydzwaniać, bo wie, że zła jestem
Jasne wszystko jest dla ludzi ale z rozsądkiem
Mój też mało co się zna jak to facet, ale przynajmniej stara się,doczytuje i na pewno pojechałaby ze mną On jest moim najlepszym doradcą nawet jak mu to nie wychodzi.
Odstresuj się w takim razie i ciesz z zakupów z koleżanką!
Eh mam nadzieje że się u Was poprawi

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
jeszcze dużo było
Fajne to pudełko czy badziew?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 10:03   #1965
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz miałam 25 urodziny
Oj porozmawiam z nim Będzie po głowie
i tak trzymać oczywiście po wypominaj mu
Stary 2013-08-26, 10:06   #1966
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
a powiedz mi czy one są pojemne, bo widze że między tą co ja pokazałam a tą co Ty maz jest tylko 6 cm różnicy
Wiesz co ja na nie narzekam, mam je 6 lat, miałam w nich najpierw swoje ciuchy, po ślubie zmieściłam swoje i męża (podkoszulki, bielizna, swetry, spodnie), a teraz spakowałam tam ciuszki Zuzanki, w sumie to może łatwiej będzie jak Ci zobrazuje ile mieszczą
Na drugim zdjęciu jest jeszcze miejsce na trzeci rząd pajacyków i z boku też wejdą jeszcze spokojnie, nie na wcisk, a na 3 zdjęciu nie są do samej góry i nie jest że tak powiem dowalona ta szuflada
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130826_100435_0.jpg (117,0 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130826_100411_0.jpg (87,0 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130826_100333_0.jpg (116,9 KB, 47 załadowań)

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-08-26 o 10:07
Stary 2013-08-26, 10:12   #1967
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny jak będziecie musiały robić zakupy budowlane to w Warszawie nie jedźcie do OBI na Radzymińską syf, kiła i mogiła tam jest.. ale od początku...
wspolczuje przezyc w sklepie, mam podobne odczucia co do oi w Krakowie, wole castorame alo leroy merlin, ale na pocieszenie to mysle ze bez prblemu powinni wymienic. Mala pewnie kopie mocnij bo czuje ze Ty sie denerwujesz

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

ANOULA - jutro poszukam tej stronki gdzie widzialam ta promocje Stokke I sprawdzic co to za model
No I brawa dla meza za odwage.
dzieki chociaz wydaje mi sie ze juz moze yc po promocji

Dziekuje wszystkim za dla meza

jakis remont za oknem, TZ podsypia a mnie jak obudzili o 9 tak musialam isc sikac a pozniej mala zaczela sie domagac jedzenia teraz zostaje u rodzicow, a maz wraca do swoich. Moja mama ma wolne i powoli zaczela akcje preprowadzka, wiec jej troche pomoge
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 10:13   #1968
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz co ja na nie narzekam, mam je 6 lat, miałam w nich najpierw swoje ciuchy, po ślubie zmieściłam swoje i męża (podkoszulki, bielizna, swetry, spodnie), a teraz spakowałam tam ciuszki Zuzanki, w sumie to może łatwiej będzie jak Ci zobrazuje ile mieszczą
Na drugim zdjęciu jest jeszcze miejsce na trzeci rząd pajacyków i z boku też wejdą jeszcze spokojnie, nie na wcisk, a na 3 zdjęciu nie są do samej góry i nie jest że tak powiem dowalona ta szuflada
Ależ to efektywnie wygląda
Faktycznie wydają się dośc pojemne.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-08-26, 10:18   #1969
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
ee faktycznie pojemna, a powiedz mi jeszcze jak możesz jaka jest głębokość szuflad i szerokość komody
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
wspolczuje przezyc w sklepie, mam podobne odczucia co do oi w Krakowie, wole castorame alo leroy merlin, ale na pocieszenie to mysle ze bez prblemu powinni wymienic. Mala pewnie kopie mocnij bo czuje ze Ty sie denerwujesz
też wolę Castoramę ale chodziaż jak pojechaliśmy to kupiliśmy taki panel prysznicowy z hydromasażem jak chcieliśmy więc jakiś plus tego jest

dobra posprawdzałam na metrówce wymiary komody i głębokość szuflad podoba mi się, zamawiam trochę szkoda że taka niska ale coś wykombinuję a niestety już mamy taki ograniczony budżet że musze wyatrczyć takie :P

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-26 o 10:21
Stary 2013-08-26, 10:20   #1970
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Maomami dla mnie to logiczne ze takie kable mogą być niebezpieczne.
Ale ze strony ikei to jest chronienie wyłącznie własnego tylka-wzorem usa gdzie w instrukcji musi być napisane ze urządzeń elektrycznych nie wklada sie do wody żeby ktos im procesu nie wytoczyl.

W zabawkach np dozwolone sa sznurki chyba max 30cm żeby dziecko sie nie udusilo-jeśli chcesz dłuższy to sobie zmień i wtedy nic im do tego co się stało.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 10:20   #1971
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ładnie ułożone

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-26, 10:21   #1972
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
ee faktycznie pojemna, a powiedz mi jeszcze jak możesz jaka jest głębokość szuflad i szerokość komody

też wolę Castoramę ale chodziaż jak pojechaliśmy to kupiliśmy taki panel prysznicowy z hydromasażem jak chcieliśmy więc jakiś plus tego jest
przynajmniej tyle dobrego ale ogolnie szkoda nerwow
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 10:23   #1973
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

W środku szuflada ma 73 cm x 43 cm, wysokość 15 cm a wymiary zewnętrzne szerokość: 80 cm głębokość: 48 cm, wysokość: 78 cm
Mam nadzieję że zrozumiałaś te moje wymiary bo w sumie nie wiem czy logicznie napisałam

Stary 2013-08-26, 10:27   #1974
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
W środku szuflada ma 73 cm x 43 cm, wysokość 15 cm a wymiary zewnętrzne szerokość: 80 cm głębokość: 48 cm, wysokość: 78 cm
Mam nadzieję że zrozumiałaś te moje wymiary bo w sumie nie wiem czy logicznie napisałam
zrozumiałam dziękuję, ciut większa jest od tej ale trudno

zamówiłam już 2 sztuki

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-26, 10:30   #1975
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
zrozumiałam dziękuję, ciut większa jest od tej ale trudno

zamówiłam już 2 sztuki
Minimalna różnica, ale naprawdę ja jestem z nich bardzo zadowolona, ciuszki się super mieszczą, ze swoimi tez nie miałam problemu żeby się mieściły, ale jak już się dorobiliśmy szafy to teraz Zuza przejęła dwie komody

Zauważyłam tylko że te co Ty zamówiłaś są 10 kg chyba lżejsze od naszych więc jedynie mogą być z ciut cieńszej deski

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-08-26 o 10:32
Stary 2013-08-26, 10:32   #1976
kyte
Wtajemniczenie

Witajcie z rana
Wczoraj miałam dziwne kłujące skurcze bardziej po prawej stronie brzucha. Może coś mi zaszkodziło po tym grilu?Ale tak mocno bolało że aż mi się gorąco robiło. Mąż położył mnie do łóżka zasnęłam i dziś już lepiej.

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
dziewczyny bylam rano u lekarza bo zle sie czulam w nocy, choroba mnie bierze i okazalo sie u lekarza ze mam cisnienie 150/90 wiec kazali isc do szpitala na IP bo w ciazy dopuszczalne 140/90. poszlam tam z tz a tam baby na sorze z wielka łaska mnie przyjeły bo wedlug nich 150 jest ok. pewnie gdyby nie skierowanie to by mnie wcale nie przyjeli. jak mnie potem badali doktorzy to juz mialam 160/90 i powiedzieli ze to nic takiego i ze powinnam sie uspokoic. pobrali mi krew na morfologie i kazali czekac 1,5 h na wyniki ale ucieklam do domu bo bylam strasznie slaba . morfologie sobie moge zrobic na wlasna reke jak bede musiala a skoro nie chca mi pomoc z cisnieniem to nic tam po mnie.

ja zawsze mialam wysokie cisnienie ale w ciazy troche opadlo ale i tak mam czesto ponad 140. co mam z tym zrobic? nikt mi nie chce pomoc mam ochote wystrzelac tych lekarzy. gdzie mam sie zglosic? moj prowadzacy na urlopie jest.....
A jak się dziś czujesz? Powinnaś zostać w szpitalu..
Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Hej,
Dzięki za kciuki . Niedawno wróciłam i nie kupiłam NIC . Te sukienki to jakieś takie szmaty a w odcinanych pod biustem wyglądam jak bambaryła. Przytyłam tylko 4 kg a w sukniach wyglądam jakbym przytyła 44 kg .
Sukienki nie ma ślubu nie będzie . Aaaa tam aż mi się pisać nie chce.....
Spokojnie wiadomo że nie zawsze zakupy się udają Trzeba trochę pochodzić, poszperać poprzymierzaćNastępnym razem na pewno się uda
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

To napiszę o moim wyjściu ze szpitala.
Jejjku zazdroszczę taki komfort psychiczny..
Cytat:

Na dodatek przez jakas krowe w sklepie uderzylam sie w brzuch i mnie bolal potem i balam sie ze malej sie cos stalo, na cale szczescie pozniej zaczela szalec wiec sie uspokoilam

głupia baba..
Cytat:

witajcie dzisiaj!

mała jest ostatnio jakaś nerwowa, ale co się dziwić jak ja też wczoraj to myślałam że mi brzuch przebija tak machała i rąckami i nóżkami że podkakujący brzuch było widać z daleka dzisiaj to samo jest..

dziewczyny jak będziecie musiały robić zakupy budowlane to w Warszawie nie jedźcie do OBI na Radzymińską syf, kiła i mogiła tam jest.. ale od początku...
pojechaliśmy tam z zamiarem kupna płytek do łazienki na ścianę na podłogę i na korytarz, po farbę, po światełak do sufitu, po panel prysznicowy itd... po części jestem zadowolona z zakupów gdyby nie płytki na podłogę na korytarz
- płytki dostałam nie taki kolor jak chciałam- dostałam najciemniejsze a chciałam najjaśniejsze (nie miałam możliwości sprawdzenia ich jak wydali z magazynu bo było przyłożone 20 innymi kartonami i były do górny nogami poukładane, i koniecznie muszę je wymienić bo mi się te nie podobają...
- na wydanie płytek z magazynu czekałam ponad 30 min
- na dziale z farbami chłopak nie rozumiał zdania "popropszę farbę satynową do kuchni i łazienek kolor taki i taki, firma ta i ta" dał mi zwykłą, dobrze że przy kasie zobaczyłam że dostałam zwykłą farbę
- uzyskać tam jaką kolwiek pomoc graniczy z cudem, bo jest mało pracowników i jeszcze nie mają czasu dla klienta
- na sklepie mają syf nie z tej ziemi
- na 5 kas czynnych 3 były zablokowane, a to coś nie chodziło na kasę, a to ktoś zamawiał płytki na sztuki i się ilość nie zgadza a to coś tam jeszcze
- pani wydająca fakturę myślałam że mnie tam utłucze że coś od niej chcę
- a na koniec ochroniarz, któy stał akurat przy kasie przy której my staliśmy po odejściu przez nas i zapłaceniu ten od nas poprosił paragon bo chciał sprawdzić czy wszystko to co mamy w koszuky było policzone.. każdą sztukę liczył po kolei i bardzo dokładnie... i stracone kolejne 15 minut

przyjechałam do domu, poryczałam się że te płytki sa nie takie jak chciałam.. tym bardziej że do OBI musieliśmy dojechać gdzieś ok 60 km więc teraz jechać i wymienić jest problem, ale TŻ powiedział ze on wykombinuje coś żeby jechać i wymienić płytki skoro nam się nie podobają, a jak mi nie będą chcieli wymienić to im tam awanturę zrobię

napisałam maila do tego sklepu wylałam swoje żale napisałam im wszytsko to co Wam tutaj i zobaczymy co mi odpowiedzą.. i napisałam ze to był pierwszy i ostatni raz kiedy robię w ich markecie zakupy

i moja mała też jest jakaś nerwowa od wczoraj bo mnie tak agresywnie kogie z taką złością że mnie to boli wczoraj jak weszliśmy tylko do OBI to szłam zgięta w pół bo mnie tak uciskała główką że nie dawałam rady iść bo bolało potem brzuch mi mało nie rozerwała i dzisiaj jest to samo.. chyba ostatnimi czasy za dużo się denerwuję, ale zawsze coś nie tak wychodzi...

ogólnie z zakupów jestem zadowolona gdyby nie te cholerne płytki tym bardziej że te ciemne nie będą nam pasowały do malinowych ścian bo będzie ciemno w tym korytarzy jak w dupie u murzyna
Ja to w ogóle OBI nie lubie
Cytat:
Dzień Doberek Dziewczyny

A ja muszę się z rana wyżalić - wybaczcie ale tak mnie mąż wku****, że się do niego nie odzywam!! Foch!

Od piątku imprezki, w pt u rodziców, w sobotę u rodziców, prosiłam go o tyle rzeczy, nie zrobił nic, bo co się robi w ciągu dnia po imprezie? Kaca leczy. A czym? No oczywiście winem albo piwem. Wczoraj pojechaliśmy z rodzicami do Gdowa - nie wiem po kiego grzyba, chyba w sumie na spacer z psami z czego ja skakałam z radości, bo z rwą to się chodzi jak marzenie :/ potem okazało się, że we wsi są dożynki. Oczywiście od rana piwo, a Izunia za kierowcę, bo przecież innego wyjścia nie mam :/ Byliśmy w jakieś wsi na dożynkach, ale stwierdzili, że u nas też są i że idziemy do nas. Moja odpowiedź: to se idźcie ale beze mnie! Wróciliśmy do domu i jak mój mąż wyszedł z domu o 18 to wrócił o 1 w nocy pijany jak świnia, oczywiście telefon zostawił w domu, bo po co brać. Przez cały weekend prosiłam go, żeby tyle nie pił. Można się napić, ale czy trzeba się opijać 3 dni pod rząd??? Oczywiście dziś do pracy nie poszedł, bo on ma dziś luźny dzień i nie musi (ma swoją firmę) to zamiast to wykorzystać to wolał pójść w cholerę na imprezę i dziś być ledwo żywym. Mieliśmy dziś jechać do położnej do szpitala to pojedziemy ale do du**. Teraz jak wstał na chwilę to wygląda jakby go czołg przejechał. Oczywiście kazałam mu spać na dole I tak oto ja poszłam spać dopiero o 3 w nocy i jestem nie przytomna. Zbieram się, biorę auto i jadę do tej hurtowni z koleżanką po wyprawkę. I wrócę wieczorem - mam to gdzieś. Obiad niech sobie sam zrobi. A niech się tylko odezwie do mnie to go zdzielę po łbie

Wybaczcie, ale musiałam się wyżyć z rana
OO ale bacik na męża!! Idź sobie na miasto zrelaksuj się a męża dziś olej.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 10:34   #1977
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Minimalna różnica, ale naprawdę ja jestem z nich bardzo zadowolona, ciuszki się super mieszczą, ze swoimi tez nie miałam problemu żeby się mieściły, ale jak już się dorobiliśmy szafy to teraz Zuza przejęła dwie komody

Zauważyłam tylko że te co Ty zamówiłaś są 10 kg chyba lżejsze od naszych więc jedynie mogą być z ciut cieńszej deski
wiesz no za taką cenę to czego się spodziewać mam nadzieję że chociaż posłużą nam trochę :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-26, 10:43   #1978
nemosek
Zakorzenienie

Kupiłam w końcu rogala

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-26, 10:45   #1979
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupiłam w końcu rogala
mąz wróci i bedzie ci go spychał z łóżka

A ja właśnie uświadomiłam sobie że moje dziecko chyba jeszcze nie miało czkawki. Za to ja mam często, albo poprostu raz tylko czknę, wcześniej tak nie miałam.
Stary 2013-08-26, 10:48   #1980
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupiłam w końcu rogala
ciekawe czy mąż będzie zazdrosny..
Cytat:

A ja właśnie uświadomiłam sobie że moje dziecko chyba jeszcze nie miało czkawki. Za to ja mam często, albo poprostu raz tylko czknę, wcześniej tak nie miałam.
No moje też A ja "szczekam"
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości