|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#242 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to moja mama dostała w gratisie do lakieru chyba i tylko dlatego, z czystej ciekawości, tego użyłam. A pianki, które sama kupuję - nigdy nie przesadziłam z nimi. Ba! niemal nie zdarza mi się mieć sucharków po piance. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Rozeznanie
|
Czy to możliwe żę po używania już kilka miesięcy kosmetyków na porost nagle bardziej zaczęły wypadać mi włosy? Już nie miałam problemu z wypadaniem ładnie się wzmocniły i teraz mam wrażenie że znowu zaczęly bardziej wypadać to możliwe ze to właśnie po kosmetykach na wzmocnienie i porost ? Dla ścisłości używam Olejku Amla gold, Mydełka sesa lub shikakai , maski drożdżowej Babuszki Agafii i Jantara.
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Wtajemniczenie
|
Falowane włosomaniaczki, jak radzicie sobie z plątaniem i kołtunami między myciami? Jak się do ludzi wychodzi to jakoś trzeba wyglądać, a szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie wyjścia gdziekolwiek z takimi kołtunami jakie mam w drugim dniu po myciu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Hm, przeważnie wiążę włosy następnego dnia... Choć czasem, bardzo rzadko, jak śpię w związanych, to następnego dnia do sklepu po bułki mogę iść normalnie i ludzie nie uciekają...
#250 |
Konto usunięte
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...e-shampoo.html
czy ten szampon jest zgodny z CG ? |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zadomowienie
|
Hmmm... ja nie mam kołtunów za bardzo. Owszem budzę się rano z małym nieładem na głowie, ale kilka minut po wstaniu jakoś te włosy same przeważnie dochodzą do porządku, ewentualnie lekko je poprawiam zwilżonymi dłońmi/ odrobiną pianki/ odżywki b/s, tzn poprawiam kształt, lekko ugniatam gdzieniegdzie, ale nic szczególnego nie muszę robić. Moje włosy tak czy siak żyją swoim życiem;p Nie mam kołtunów, mimo że się nie czeszę;p A u Ciebie aż taki duży z tym problem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
EDUkator
|
Mi nic się nie kołtuni, śpię z rozpuszczonymi włosami.
#253 |
Konto usunięte
|
![]()
Dziewczyny, a pomogłybyście mi w tym wątku :
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post42429798 Proszę Was bardzo ![]() jutro już chciałam kupić pierwsze produkty , zacząć dbać o włosy, bo są moim największym kompleksem ![]() dlatego liczę na waszą szybką pomoc .. |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | ||||
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
Ja bym nałożyła jako pierwsze O coś lżejszego - np. balsam Potteres. Equlibra to zdaje się dość mocny szampon. Nie chciałabyś zacząć od czegoś delikatniejszego? Np. Hipp czy szampon BD albo szamponożel z pompką też BD? Jako drugie O możesz zamiennie stosować Garniera i alterrę. Brakuje odżywki proteinowej. Cytat:
Cytat:
Brakuje odżywki bs (np. joanny naturie, farmona, ziaja). Stylizujesz włosy? Nie jest to konieczne, ale warto. Jak suszysz? Jaki masz ręcznik? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Konto usunięte
|
dobrze
![]() dopiero zaczynam przygodę z CG, w poniedziałek jadę po szampon, odżywki itp. dlatego prosiłabym o szybą odpowiedź od was ![]() mam włosy kręcone, i to bardzo (typ chyba 3a/3b, ale sianowaty), są one suche i zawsze okropnie napuszone. Sięgają ciut za ramię.są chyba wysokoporowate bo szybko wchłaniają wodę, puszą się. Wypadają mi dosyć dużo, ciągle mam jakieś na bluzce. Chcę je zapuścić, i zapracować żeby były za pół roku / rok długie, lśniące i przede wszystkim GŁADKIE (żeby ani odrobinki napuszenia nie było..). No i oczywiście z każdym rokiem coraz bardziej idealne <3 Ułożyłam taki plan, że będę myć włosy codziennie, metodą OMO, pierwsze O - odżywka Garnier Avokado i Karite (może być jako pierwsze "O" ? jak nie to polećcie coś innego do moich włosów bo nie mam pojęcia co innego łatwo dostępnego kupić ) , M - szampon Equilibra aloesowy, drugie O - maska z Alterry 'granat i aloes'. Cztery razy w tygodniu będę nakładać na włosy maskę właśnie tą z Alterry, na pół godziny pod ręcznik (czepka nie mam), potem spłukuję włosy [ w inne dni bedzie na kilka minu, jako drugie "O" w OMO]. Dwa razy w tygodniu będę nakładać na włosy olej na dwie godziny przed myciem Alterra, Olejek antycellulitowy „Brzoza i Pomarańcza”. Nim też zabezpieczę końcówki. Będę także pić pokrzywę i zażywać Merz Spezial. Dwa razy w tygodniu płukanka z cytryny . Oczywiście zmiana diety na zdrową i bogatą w witaminy. Czy wszystko jest prawidłowo ? Czy coś może zaszkodzić moim włosom ? Czy powinnam o czymś jeszcze pamiętać, coś zmienić ? Chcę się jak najbardziej przyłożyć, bo jak narazie włosy, to mój największy kompleks ![]() to moje zdjęcie jak cos (wybaczcie że w staniku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
Dziękuję za odpowiedź ! ![]() za twoją radą kupię na pierwsze "O" balsam Mrs Potter's aloesowy. a Garnier będzie jako maska do potrzymania. szampon Equilibra już zamówiłam w aptece i nie mogę tego wycofać ![]() Czy konieczna jest odżywka bs ? Włosy suszę naturalnie (aż same wyschną), a ręcznik mam jakiś zwykły, wiem że powinno się używać z mikrofibry, ale narazie nie mam kasy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
[1=c6dd19d2e156b67a7267fc6 748d16ce2731948bf_62181c2 8d2c03;42447612]
Włosy suszę naturalnie (aż same wyschną), a ręcznik mam jakiś zwykły, wiem że powinno się używać z mikrofibry, ale narazie nie mam kasy[/QUOTE] Ja zamiast ręcznika używam starej bawełnianej koszulki. Do odsączania włosów wystarcza, może tego spróbuj?
#257 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, dopiero zaczynam swoją przygodę z cg, odstawiłam prostownicę (katowałam nia włosy 2 razy w tygodniu od jakiś 15 lat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | ||||
Mod-Śnieżynka
|
![]() Cytat:
Ja myję codziennie mocnym detergentem, ale moje początki to było mycie odżywką, potem żelem BD. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam też pieluchy, ale wg mnie za szybko nasiąkają wodą. Teraz chyba większość dziewczyn używa koszulek. Ja mam dwa ręczniki z mikrofibry - mniejszy i większy. To spory wydatek, dlatego koszulka jak najbardziej się sprawdzi. Zdarza mi się jej użyć, kiedy jestem u rodziców i zapomnę swojego ręcznika. ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Polecam must try KLIK. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ok, następnym razem kupię żel BD, jak skończy mi się Equilibra. czytałam recenzję tego szamponu na blogu anwen i napisała ona: "To co zachęciło mnie do zakupu to oczywiście aloes i to już na drugim miejscu w składzie. Według producenta jest go w szamponie aż 20%. Dzięki temu niezbyt delikatne detergenty w nim użyte mojej skórze zupełnie nie szkodzą. Skalp nawet przy codziennym myciu nie jest podrażniony, a włosy ani trochę przesuszone." Kupię odżywkę b/s Joanna Naturia z makiem i bawełną. Będzie dobrze ? ![]() A czy ten żel lniany mogę stosować codziennie ? i jego się robi samemu z siemienia lnianego, tak ? Edytowane przez c6dd19d2e156b67a7267fc6748d16ce2731948bf_62181c28d2c03 Czas edycji: 2013-08-25 o 19:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
EDUkator
|
Ja ostatnio wypróbowałam patent z dodawaniem kilku kropel nafty do szamponu i póki co jestem zachwycona
![]() Prawie w ogóle nie ma puchu, stylizacja lepiej trzyma. ![]()
#261 | ||
Mod-Śnieżynka
|
[1=c6dd19d2e156b67a7267fc6 748d16ce2731948bf_62181c2 8d2c03;42448265]Ok, następnym razem kupię żel BD, jak skończy mi się Equilibra.
czytałam recenzję tego szamponu na blogu anwen i napisała ona: "To co zachęciło mnie do zakupu to oczywiście aloes i to już na drugim miejscu w składzie. Według producenta jest go w szamponie aż 20%. Dzięki temu niezbyt delikatne detergenty w nim użyte mojej skórze zupełnie nie szkodzą. Skalp nawet przy codziennym myciu nie jest podrażniony, a włosy ani trochę przesuszone." [/QUOTE]Ależ ja nie podważam recenzji Anwen. Znam tę recenzję i szampon ze słyszenia z wielu blogów. Czemu tak się uparłaś? ![]() Co sprawdzi się na jednych, niekoniecznie będzie dobre dla drugich. Nie zmuszam przecież do niczego. Żelu BD nie musisz kupować koniecznie ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jednak kupię ten BabyDream, ale szampon, a Equilibrę oddam chłopakowi ;d Dziewczyny, mam ostatnie pytanie : czy to powinno wyglądać tak, że po OMO , własciwie po nalozeniu maski , nakładam odzywke bez spłukiwania i żel lniany ? czy jedną z tych ostatnich rzeczy ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zadomowienie
|
[1=c6dd19d2e156b67a7267fc6 748d16ce2731948bf_62181c2 8d2c03;42447612]
Czy konieczna jest odżywka bs ? Włosy suszę naturalnie (aż same wyschną), a ręcznik mam jakiś zwykły, wiem że powinno się używać z mikrofibry, ale narazie nie mam kasy[/QUOTE] Witaj Kochana ![]() ![]() Co do suszenia- ja osuszam starą bawełnianą poszwą na poduszkę, nie widzę sensu wytracania się na ręcznik z mikrofibry ![]() ![]() Bądź cierpliwa i obserwuj swoje włosy. z czasem zauważysz, co one lubią, a czego nie ![]() ![]() A do mycia polecam Ci szamponik Babydream, 4 zł kosztuje a jak dla mnie rewelacyjny jest ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, czy używanie odżywki b/s jest konieczne? mam wrażenie że moje włosy są obciążone jak używam dwóch odżywek (pierwsza po myciu d/s, druga własnie ta nieszczęsna b/s). ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jutro jadę po BabyDream, mam nadzieje ze nie zrobi masakry z moimi włosami ![]() a słuchaj, jak odnośnie tego pytania: czy to powinno wyglądać tak, że po OMO , własciwie po nalozeniu maski , nakładam odzywke bez spłukiwania i żel lniany ? czy jedną z tych ostatnich rzeczy ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Rozeznanie
|
[1=c6dd19d2e156b67a7267fc6 748d16ce2731948bf_62181c2 8d2c03;42450916]Jutro jadę po BabyDream, mam nadzieje ze nie zrobi masakry z moimi włosami
![]() a słuchaj, jak odnośnie tego pytania: czy to powinno wyglądać tak, że po OMO , własciwie po nalozeniu maski , nakładam odzywke bez spłukiwania i żel lniany ? czy jedną z tych ostatnich rzeczy ?[/QUOTE] Spróbuj jakiegoś delikatnego szamponu, ale jeśli masz delikatna skórę głowy i skłonna do swędzenia i podrażnień to nie polecam Baby Dream, u mnie te dziecięce szampony nigdy się nie sprawdzały, miałam włosy strasznie suche poplątane a głowa mnie tak swędziała ze nie mogłam przestać się drapać. Po nałożeniu maski możesz nałożyć odżywke d/s, potem odżywke b/s i żel lniany na koniec . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#268 | |||
Mod-Śnieżynka
|
[1=c6dd19d2e156b67a7267fc6 748d16ce2731948bf_62181c2 8d2c03;42450134]Jednak kupię ten BabyDream, ale szampon, a Equilibrę oddam chłopakowi ;d [/QUOTE]Nie oddawaj. Będziesz miała do oczyszczania raz na jakiś czas.
Cytat:
Poza tym nazewnictwo: maska - odżywka to dla nas i tak kwestia umowna. Patrzymy na skład, a nie na nazwę ![]() Maska (ewentualnie odżywka), potem bs, żel lniany. Zajrzyj co codziennika. Podglądnij pielęgnację dziewczyn. Pierwszym O może być również olej, kiedy olejujesz włosy. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2013-08-26 o 09:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Pierwszą przygodę z cassią uważam za udaną. Pół niedzieli spędziłam z tym zielonym mazidłem na głowie, z lekka przerażona, czy aby nie wyjdą mi zielone końce (mocno rozjaśniane, wymęczone). Nie wyszły. Nie wiem czy jakiekolwiek zmiany w kolorze widać, mnie się wydaje, że faktycznie są bardziej złote, ale może to siła autosugestii
![]() Dziś po casii, masce z Altery, oleju lnianym i stylizacji glutem i dyfuzorem taki oto pudelek, jak widać. Doradźcie, mogę dziś walnąć Biovaxa pod czepek? Czy to już będzie za dużo protein? (jestem póki co cienka w składach, ale wiem, że po bombie proteinowej - cassia, powinnam na chwilę ograniczyć proteiny, a Biovax chyba ich ma mnóstwo? Mam wersję do zniszczonych włosów) |
![]() ![]() |
![]() |
#270 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może pokombinuj z ilością, spróbuj mniej nakładać, bo ja np. nakładam bardzo malutko( ilość odpowiadająca małemu orzechowi laskowemu na całą głowę), może ta którą teraz masz jest po prostu za ciężka dla Ciebie? Z tymi kołtunami nie wiem co Ci poradzić, ja tego problemu nie mam, jak wyjdę na dwór to wiadomo wiatr mnie trochę rozwieje, ale jakoś ( sama jestem zdziwiona!) strzecha mi się nie robi na głowie, a o kołtunach zapomniałam odkąd ścięłam włosy no i odkąd ich nie czeszę ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]() Ale ogólnie moim zdaniem dość dobrze Twoje włosy wyglądają ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.