|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzamy sie ZDROWO i SKUTECZNIE! (bez diety "cud")
znalazłam dziś w sklepie paluszki kukurydziane z otrębami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
aaa i mam takie pytanko... co najlepiej zjeść na drugie śniadanie czy podwieczorek? owoce?jogurty? czy coś pożywniejszego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Owoc, jogurt to nie posiłek! Mogą być dodatkiem do niego Co jeść? Dobrze zbilansowane posiłki, jak komponować jest chociażby stronę wcześniej...
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Dzięki italiaanka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
italiaanka pisalam co dzis zjadlam wiecx wtedy niepodalamkolacji a na kolacje dzis duzy jogurt bananowy i jablko.. nie wiem w czym sa weglowodany i bialka i co na jaki posilek z<jesc wiem ze jest 5 posilkow 3 h przed snem nie jem nie slodze nie uzywamn masla nie jem slodyczy(jak jestem na diecie rzecz jasna ;p a teraz jestem ) jak sie kiedys odchudzalam jadlam 3 posilki dziennie i to malutko ze wychodzilo jakies 700 kcal i w 4 miesiace schudlam 20 kg ale wiem ze to bylo zle odchudzanie teraz prosze o rady;0
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Prosisz o rady... na stronie 12 jest troszkę, 4 art. z którymi warto się zapoznać, tam też znajdziesz przykłady: ww, zdrowych tłuszczy i białka. Pytaj jak masz wątpliwości, pewne rzeczy można powtarzać kilka razy, ale łatwiej uczyć się na swoich błędach, dlatego też zawsze proszę o wklejanie jadłospisów.
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Raczkowanie
|
ja dzisiaj zjadłam:
8.00 - śniadanie (3 małe kromki chleba ciemnego, dwa palsterki sera żółtego, kawałek sera białego, rzodkiewka i szczypiorek i szklanka maślanki i szklanka zielonej herbatki) 13.00 - śniadanie w pracy (dwie małe polęndwiczki + surówka z kapustki) 17:20 - obiad ( czerwony barszczk "czysty" i 10 małych "uszek" z miesa drobiowego) 18:20 - jabłko + kiść białego winogronu na kolacje moge zjeśc np. jajecznicę z 1 zółtka i 3 białek, a przed snem twarożek z rzodkiewką zamiast serka wiejskiego? italianka, pomóż pragne zmienić coś w swoim odżywianiu ale kompletnie się na tym nie znam ;-(
"Nie jestem już dzieckiem... Wierzę... Wierzę, że kiedyś zrozumiesz, kto jest dla nas szczęściem... Nie wierzę, że wtedy sie odwrócisz znów ode mnie!Ale czy nastąpi ten dzień?" mój sir Thomasie odwiedzasz mnie juz tylko w snach. Twoja na zawsze Lady Evellin.
Edytowane przez evellin Czas edycji: 2007-04-30 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zakorzenienie
|
jak dlamniepowinnas jesc 5 psilkow co 3 godzinki odstep mniedzy sniadaniem w pracy a obiadem byl duzy i za mly obiad... ale niech sie wypowie italaanka bo ja slabo sie jeszcze orientuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
no to ja podam swój dzisiejszy jadłospis... proszę Was byście wskazały co jest w nim złego, abym na przyszłość nie robiła tych samych błędów
![]() śniadanie [10.00] dwie kromki cienko krojonego pieczywa z serkiem twarożkowym, a do tego pół pomidora i herbata. drugie śniadanie [13.00] dwa kawałki ciasta [ech...nie mój wybór, ale zostałam zmuszona...mam nadzieję, że więcej się nie powtorzy!] + herbata obiad [16.00] pierogi ruskie i herbata kolacja [19.00] jogurt z płatkami musli i sok z marchwii Między obiadem a kolacją nie byłam głodna, więc ominęłam podwieczorek... Znając życie to wszystko jest źle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po pierwsze: bez żadnego smutania ![]() Po drugie: Kilka uwag ogólnych ![]() Przerwy między posiłkami - powinny być co 2-3h. Posiłków 5-6 dziennie Ostatni posiłek na godzinę przed snem - czysto białkowy, czyli... twaróg - jak najbardziej. i... np. to, że coś z jadłospisu wywalam nie oznacza wcale, że jest to złe. Raz na jakiś czas - tak, ale nie codziennie... no niestety. Na redukcji lepiej zrezygnować czasem z pewnych rzeczy. Po trzecie: Evellin, nie trzeba się na tym znać... ja się nie znam ![]() ![]() Mam nadzieję, że Brewka się nie obrazi ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...ostcount=22663 Warto przeczytać, zrozumieć, stosować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
italiaanka wiele mi sie rozjasnia dzieki ;* ale bede pytac pytac pytac i podawac swoje jadlospisy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za poprawki italianko; polędwiczki były z kurczaka a uszka drbiowe tzn. że w śroku jest tylko mięsko z kurczaka.
Mogę prosić o wskazówkę jakie są to te zdrowe tłuszcze? Postaram się jutro zniwelować te przerwy miedzy posiłkami i postarać sie zjeść 2 posiłki w pracy. Bardzo dziękuje
"Nie jestem już dzieckiem... Wierzę... Wierzę, że kiedyś zrozumiesz, kto jest dla nas szczęściem... Nie wierzę, że wtedy sie odwrócisz znów ode mnie!Ale czy nastąpi ten dzień?" mój sir Thomasie odwiedzasz mnie juz tylko w snach. Twoja na zawsze Lady Evellin.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A z czasem wszystko będzie prościutkie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Białka: Mięsa (wołowina, piersi z kurczaka/indyka i inne chude mięsa, ew. wieprzowina), ryby tłuste/chude , jajka , twarogi chude/półtłuste, serki wiejskie, odżywki białkowe. Tłuszcze: Oliwa z oliwek (podstawa) , tran , olej lniany, jajka , tłuste ryby, nasiona słonecznika, pestki dyni, olej MCT, orzechy włoskie/laskowe, migdały, wiórki kokosowe troche masła też nie zaszkodzi, avocado. Węglowodany: Ryż ciemny/paraboliczny, makaron zwykły/razowy, płatki owsiane zwykłe/górskie , pieczywo pełnoziarniste, kasza gryczana/jęczmienna, warzywa (podstawa), owoce, naturalne kefiry/maślanki/jogurty, mleko 0-1.5%, odrobina miodu naturalnego, odrobina rodzynek.
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
Dzięk wielkie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny glodna jestem;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Wtajemniczenie
|
Smacznego
![]() edit: Pyziutku... ja Cię widzę od kilku dni na dole, ale nic nie piszesz ![]()
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
zjadlam powoli przerzuwajac jablko i juz luzzz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Raczkowanie
|
Plan prawie wykonany: prawie 15 minut skakanki i 11 km na rowerze, tylko strasznie mi tyłeczek zmarzł bo za cienkie spodenki wziełam a dzisiaj strasznie zimno
![]() jeszcze tylko a6w i można stwierdzić że dzień nie był stracony!!!!!! ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Rozeznanie
|
ajj ale tu dzisiaj multum informacji
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1433 |
Rozeznanie
|
kochana na noc lepiej sobie darować owocki... zawierają fruktozę, jak już italiaanka wyżej wspominała
![]()
![]() |
#1434 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]()
#1435 |
Rozeznanie
|
wiki124 jeśli Twoim celem jest redukcja to italiaanka już wszystko ładnie opisała
![]() ![]() co do ziemniaków to ja osobiście nie jem.. ale słyszałam, że spokojnie można.. byle nie przesadzić ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
a ja pojeździłam sobie przedchwilą na rowerku stacjonarnym,a później przerzuciłam się na masażer... mam nadzieje, że mi troche ujędrni moje udziska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętasz o posiłkach potreningowych ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ziemniaki - na redukcji, raz na jakiś czas.... nie polecane ze względu na skrobię, wysoki IG... ale koloryczne nie są, to dodatek sosów i tłustych schabowych sprawia, że takie danie tuczy strasznie. Pieczywo ciemne, razowe, pełnoziarniste, podobnie ryż, makaron - wsio z pełnego przemiału najlepiej - choćby ze względu na błonnik i witaminki Białe serki, tzn? - Twaróg chudy, ew. półtłusty, ale... w sumie lepiej zrobić półtłusty samemu, tj. do chudego dodać trochę oliwy. Ser zółty - na redukcji raz na jakiś czas, jest dość tłusty, ale to też świetne źródło wapnia chociażby. Szynki - drobiowe i z indyka, chyba najlepsze...
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
♥
|
niby 60 min max przy aerobach ale to zalezy do intensywnosci cwiczen bo jesli sa to relaksujące- spokojne to spokojnie mozna wydłużyc ten czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zaproponowałam zmianę bo chodzi o spalanie tłuszczyku, a nie o relaksujące wycieczki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.