|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Akcja: Tyjemy Razem !!
no właśnie.
![]() zaraz sobie skrobnę jakiś podpis związany z tyciem
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz mam
![]() aczkolwiek nie wiem czy uda mi się przytyc do konca maja 5 kg
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
a jak sie cwiczy ten calanetics dokładnie?
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
własnie . . napisz coś więcej o tym
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Prawie 11kg niedowagi
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 10 kg
dziewczyny bierzemy się do roboty . .co proponujecie ??? |
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#248 |
|
♥
|
|
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko w jaki sposób? dobreeee ![]() p.s już miałam gotowy podpis, ale pisało mi że jest za długi ![]() ![]() zmniejszałam kilka razy a i tak dalej to samo... muszę pokombinować jeszcze
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
Tak jestem niziutka juz dawno temu przestałam to traktować jako kompleks. Fakt,że mam 5,5 niedowagi nie oznacza ,że to jest nie dużo.Studiuje Pielęgniarstwo i wiem,że każda niedowaga jest obciążeniem dla organizmu.Ja znam swój organizm.Schudnąć to ja potrafie bardzo szybko o wiele gorzej jest z przytyciem.A moja obecna waga to za mało,wszystko na mnie wisi.Ciuchy,które na mnie były dobre stały się za duże.Postanowiłam wypróbować dietę dla chudzielców.Czy któraś z was zna jakis zstaw ćwiczen:calanetics?
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
ja mam około 163 , nie wazyłam sie ostatnio ale waze cos około 42-43 kg wiec prawie 10kg niedowagi łojejku
moze mi ktos odda troche tłuszczyku
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja mam 21 (prawie) lat, i próbowałam przytyć odkąd skończyłam jakieś 14. Każdy niemal lekaż wmawiał mi anoreksję, zapominając chyba że to zaburzenie łaknienia a nie niedowaga
W każdym razie udało mi się bez ich pomocy, i teraz mam 162 wzrostu i ważę 48 kg. Myślę, że to duży sukces i wyglądam już lepiej, a ci, którzy twierdzą, że wyglądam źle - cóż, ich problem. Ja się już nauczyłam akceptować siebie, jaką jestem ( oprócz tego, że mam za małe piersi hehe, ale tu pomoże kiedyś chirurgia plastyczna )A jak przytyłam? Ja miałam trochę większy problem, bo jestem alergiczką, nie mogę jeść mleka ani produktów które je zawierają, mięsa wieprzowego, rzeczy długo samożonych czy ciężkostrawnych Jadłam ( i jem dalej) mniej więcej tak: Śniadanie: Kanapki - chleb ciemny, najlepiej żytni, jak nie wielozbożowy, masło, sałata, chuda wędlina, ser kozi ( jak ktoś je mleko, to oczywiście krowi ), pomidorek, ogóreczek, majonez, szczypiorek, około 4 takich kanapeczekokoło 1-2h później jogurt z bułeczką muesli obiad: pieczona pierś z kurczaka + warzywa na parze na masełku( w moim wypadku roślinnym) + witaminy do picia ( albo makaron z sosem np. pieczarkowym, czy calzone z warzywami... mmmm... )potem, podwieczorek, np. pizza wegetariańska ![]() Kolacja: Znów kanapeczki, albo jak mi się chciało to naleśniki z dzemem. Kanapeczki z pastą tuńczyka, majonezu, musztardy, rzodkiewki i szczypiorku. Wiem, że może to nie wygląda na jakąś dietę na masę, ale ja na tym naprawdę przytyłam, brałam przez cały czas tran, albo olej z wątroby rekina, i witaminy do picia. Wszystko jest takie bezmięsne, bo mięsa praktycznie nie mogę jeść. Ogólnie zasada brzmiała żeby w każdym posiłku łączyć węglowodany, tłuszcze i białka, jeść często, ale się nie przejadać. ( u mnie przejedzenie się wywoływało niestrawność ). Ogółem nie polecam naprawdę objadania się codziennie fast foodami, tak wcale się nie przytyje, tylko doporowadzi do rozstroju żałądka. Najlepiej jeść racjonalnie, mniejsze porcje pobudzą żałądek do pracy, polepszą metabolizm i sprawią, że będziemy miały ochotę na jeden posiłek więcej Trochę mnie rozśmieszył fragment art. w którym napisano, że chudzielce są mało aktywne i nie lubią jeść. Ja, jak byłam mała jadłam po dwa obiady dziennie, zawsze lubiłam się ruszać i jeść, zresztą nawet teraz ludzie patrzą na mnie z przerażeniem ile czasem potrafię w siebie wchłonąć Szczerze życzę Wam powodzenia w waszej walce o tochę kilogramów, jak znajdę coś mądrego na ten temat będę wklejać! Trzymajcie się cieplutko i odżywiajcie zdrowo |
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję Pavlinecko
![]() fajnie, że udało Ci się przytyć. ja właśnie staram się więcej jeść niż zwykle... narazie efektów brak, ale zobaczymy co będzie dalej.
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
hmm ja narazie mam 41 kg i juz
![]() moj chłpak obiecał mi ciężarki 5 kg na ręke bo zwłaszcza te mam chudziutkie ..
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Pavlinecka dietka fajna, ale ja nie jadam warzyw, nie lubie i juz ...;/ nie przełkne pomidora czy ogorka...chociaz czasami staram sie zmusic...
patis probuj, probuj, ja juz od dawna jem wiecej niz zwykle ;D TZ ostatnuio stwierdzil ze jem jak słoń... moze i tak...ale wygladam raczej jak morwka |
|
|
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja mam takie pytanie ,odnosnie biustu jaki numer nosicie?
) Ciekawi mnie to..
|
|
|
|
#259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie no może nie najmniejszy, ale mały...
Edytowane przez pAtiŚ Czas edycji: 2007-05-01 o 16:23 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
75 A
|
|
|
|
#261 |
|
Zadomowienie
|
Pavlinecka_21 a ile czasu minęło aż przytyłaś?
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam malutki, 65A chyba..potem sprawdze gdzies na mtetce od stanika
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
no wiec musimy robic wszystko żeby przytycc
![]() hmm objadam się żelkami chociaz nie wiem czy dobrze robię . . |
|
|
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
tez mam 75A...
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
wątek ma 6 stron a nie piszemy tutaj co mamy robić ehh . . to może ja zacznę . . podam dietę jaką powinna jeść osobą z niedowagą ![]() dzień 1 energia 2490 kcal; białka 98 g; tłuszcze 81 g; węglowodany 346 g posiłek 1 zupa mleczna -1,5 szklanki mleka 3,2% - 3 łyżki płatków owsianych - 3 śliwki suszone przygotowanie - płatki wsyp do mleka i zagotuj, dodaj śliwki posiłek 2 kanapki, sok - 2 kromki chleba mieszanego - 2 łyżeczki masła śmietankowego - 2 plasterki polędwicy z kurczaka - ogórek - szklanka soku pomarańczowego przygotowanie - zrób kanapki z masłem, polędwicą i ogórkiem posiłek 3 napój wysokoenergetyczny, ciastko - kartonik Nutridrink o smaku owoców tropikalnych Ovita Nutricia - ciasteczko zbożowe pszenne posiłek 4 paluszki rybne, ziemniaki, surówka sok - 4 paluszki rybne mrożone - szklanka kapusty kwaszonej - mała marchewka , 1/2 cebuli - 2 łyżki oliwy z oliwek - 3 ziemniaki - sok z cytryny, czosnek, pieprz, sól - szklanka soku bananowo-pomarańczowego przygotowanie - rybę usmaż, z kapusty, marchewki i cebuli z oliwą zrób surówkę, podawaj z ugotowanymi ziemniakami posiłek 5 kanapki, fasolka szparagowa, herbata - 2 kromki chleba żytniego - 2 łyżeczki masła śmietankowego - 2 plasterki sera żółtego - szklanka fasolki szparagowej - filiżanka herbaty z łyżeczką cukru przygotowanie - chleb posmaruj masłem zjedz z serem i ugotowaną fasolką polaną masłem i do tego trzeba zrobić sobie 15- minutową rozgrzewkę wieczorkiem . .np. Kopnięcie - Zdjęcie nr 1 - Stań ze stopami rozstawionymi na szerokość ramion. Nie napinaj nóg w kolanach – trzymaj je „miękko”. Następnie ściśnięte piąstki przysuń do podbródka, a łokcie blisko klatki piersiowej. Postaraj się, by ramiona były rozluźnione. Przechyl ciało o 45 stopni w prawo. Wysuń lewą nogę w bok, a palce stopy skieruj w stronę podłoża. Wykonaj kopnięcie –-> podnieś lewą nogę do tak wysokiej pozycji, jaką jesteś w stanie wykonać, przy zachowaniu komfortu wykonania „ciosu”. Dociągnij nogę w dół do pozycji wyjściowej. Przysiadu - Zdjęcie nr 1 - Wykonaj przysiad. Pamiętaj, że kolana mają być w równej linii z kostkami u stóp. Nie powinny one również przekraczać linii palców. Zmień nogę i powtórz ćwiczenie. Pozycja na krzesło - Zdjęcie nr 2 - Stań nogami i stopami złączonymi. Wypchnij biodra w tył i przyjmij pozycję tak jakbyś siadała na krzesło (kolana nie mogą przekroczyć linii stóp). Staraj się by nogi były złączone w kolanach i kostkach. Wysuń wyprostowane ramiona tak by przeszły na wysokości uszu. Pamiętaj by szyja stanowiła przedłużenie kręgosłupa. Wytrzymaj w takiej pozycji przez 5 sekund. Wypadu w tył - Zdjęcie nr 2 - Połóż ręce na biodrach i wykonaj wykrok w tył. Pamiętaj by zarówno kolana jak i kostki były w równej linii. Wytrzymaj w takiej pozycji przez 5 sekund. Powróć do pozycji wyjściowej, powtórz „pozycję krzesło” itd. "Cursty przysiad" - Zdjęcie nr 3 - Stań na szerokości ramion, ręce ułóż na biodrach. Zrób w przód wykrok lewą nogą (po ukosie), ale tak by obie nogi lekko się stykały. Opuść lewe kolano do kąta 90 stopni. Palce skieruj do przodu. Następnie wróć do pozycji wyjściowej. Unosu bokiem - Zdjęcie nr 3 - Unieś prawą nogę w bok do takiej wysokości, abyś nie zmieniła pozycji bioder – tak by były w pozycji stałej. Lewą nogę trzymaj prosto a kolano miękko. Wróć do pozycji wyjściowej, zmień stronę i powtórz. |
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
dietę znam z interii, ale ćwiczeń nie znam... dzięki bloondyna : )
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Przytyłam w ciągu pół roku 5 kg.
Ale to i tak nic. Raz, nie wiem zupełnie jak i dlaczego przytyłam do 55 kg. Wyglądałam komicznie - na górze dalej chuda, a na dole w biodrach miałam 95 cm prawie I nie wiem jak, ale potem schudłam drastycznie - to wachnięcie wagi wg. lekarza to od hormonów, które zaczęły szaleć po maściach od dermatologa. A na pamiątkę mam całe nogi w rozstępach W każdym razie po tym zostało mi 42 kg, i stosująć mniej więcej moją dietkę dobiłam do 48.A i zapomniałam napisać, że ćwiczyłam. Dużo. Najczęściej pilates, bo wzmacnia mięśnie, nie powodując utarty wagi. A jeśli chodzi o rozmiar biustu --- to daje słowo, że chyba najmniejszy Ach, zeby była jakaś dieta na jego porost....
|
|
|
|
#268 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przecież tutaj na 1000% nie ma nawet 2tys kcal, a co dopiero 2400.. coś przekłamane ostro. Ja jedząc podobnie z trudem dobijam do 2tys, więc ktoś coś źle podliczył, zdecydowanie nie ma co ufać takiemu jadłospisowi.
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
te NutriDrinki są z leksza drogie.. bez sensu..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.

).
I nie wiem jak, ale potem schudłam drastycznie - to wachnięcie wagi wg. lekarza to od hormonów, które zaczęły szaleć po maściach od dermatologa.
W każdym razie po tym zostało mi 42 kg, i stosująć mniej więcej moją dietkę dobiłam do 48.