|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
|
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
A w ogole to ja dzisiaj zaczynam 6 miesiac
Az cieżko uwierzyć, ze to tak szybko leci
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krystyno, mam katar już jedna dziurka zapachana... wrrr kicham jak najęta, gardło boli. Dziś leżę plackiem w domu chyba... przejdzie do jutra nie? Obym nie miała gorączki... póki się nie pojawi podwyższona temp, nie idę do lekarza. Kolejna wizyta u gin umówiona na 5.09 )))
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2013-08-26 o 14:31 |
|
|
|
|
#1654 | |||
|
Zadomowienie
|
Nie masz za co przepraszać-no co Ty
Cytat:
Jakbym patrzyła na to ile powinnam przytyć to bym się zamartwiła, bo u mnie 23t2dz a na plusie 2,5, maks 3 kg. Na pewno nie przybieram nawet 0.5 kg na tydzień.Cytat:
Pochwal się zakupami Cytat:
|
|
#1655 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ja daleko w tyleCytat:
Na goraczke herbata z lipy jest bardzo dobra i czarna herbata z sokiem malinowym.Caly pierwszy trymestr drugiej ciazy tym sie leczylam |
||
|
|
|
#1656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja niby od tygodnia w 6 miesiącu...i nie dociera to jeszcze do mnie.
|
|
#1657 |
|
Wtajemniczenie
|
No jest to dosc bezposredni czlowiek,ale moglaby sie momentami pohamowac
|
|
|
|
#1658 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie TŻ jakiś czas temu powiedział, że mi się pupa "obniżyła"
|
|
|
|
#1659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ooo to powiedz mi proszę, czy brzuszek dużo się powiększył od czasu gdy wkraczałaś w 5 m-ąc, czy może różnica jest niewielka/żadna? ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Mój mi powiedział to samo! To chyba od siedzenia.... ?
|
|
#1660 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1662 |
|
Raczkowanie
|
Hehe mnie mój Tż też zdenerwował wrócił do domku po tygodniu i jak mnie zobaczył to nic nie powiedział widziałam szok w jego oczach hehe poszedł wziąć prysznic po podróży i pytam o co chodzi a on no jak byłem tydzień temu to byłaś mniejsza heheh
Ale mówił , że i tak jestem najpiękniejsza tylko przyzwyczajony był ze ja zawsze drobniutka :P Już po echo wszystko dobrze nawet nie mam tego wypadania płatka które podejrzewali kiedyś ![]() Jeszcze tylko wyniki holtera i wszystko Trochę mnie brzuś boli ale nachodziłam się dzisiaj więc pewnie dlatego jeszcze tylko 2h pracy i odpoczynek
Edytowane przez Lusso Czas edycji: 2013-08-26 o 14:47 |
|
|
|
#1663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż póki co jak wraca po 12 godzinach pracy to tylko mówi: "ale Ci brzuszek urósł" ![]() O tak...na pewno od siedzenia
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
Zgubiłam się z tymi miesiącami, a na studiach z matematyki i statystyki 4-5 miała w indeksie no!....
OM 31.03.13 Wg prenatalnego badania w 12 tc termin porodu 6.01.14. Wg usg u lekarza 7.01 W którym jestem tygodniu (bo wg mnie 21t1d - zaokrąglam do początku tygodnia bo mi łatwiej czyli jestem w 22tc - to już ustaliłam - takam sprytna.)kiedy zacznę 6 miesiąc.... Widzę jak robicie facepalm przed kompem, ale że nie znamy się od dziś przeżyję:P
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grunt to szczerość
|
|
|
#1667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1668 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jesteśmy teraz "niskopodłogowe"
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny....oni mają oczy...oni widzą co się dzieje z naszymi ciałami...wyobrażacie sobie w jakim szoku byłby facet jakby wyjechał na pól roku do pracy zostawił żone w ciąży i wrócił tuż przed porodem....mój by tego nie przeżył Wczoraj trochę przykro mi się zrobiło...zwłaszcza że te pośladki teraz nie mieszczą się w moje ukochane jeansy....ale cel naszych zmian jest najcudowniejszy dlatego warto dziewczyny .... warto
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ten czas leci....
|
|
#1671 |
|
Zadomowienie
|
witajcie, gratuluję odkrycia kolejnych lokatorów-dziewczynek przybywa
My w środę mamy kolejne prenatalne i trochę zaczynam czuć poddenerwowanie z tego powodu czy wszystko będzie ok będziecie trzymać kciuki Dzisiaj napadło mnie przeczesywanie internetu w poszukiwaniu karuzeli do łóżeczka, leżaczka bujaczka, maty na podłogę i najbardziej podobają mi się te z fisher price seria rainforest. Chcę zrobić pokoik safari tzn. naklejki na meblach z lwem, małpka zwisająca z jakiejś gałęzi tylko muszę jeszcze dokładnie wszystko przemyśleć. Macie już pomysły na pokoiki czy na razie nie będziecie ich przygotowywać? Kiedy zacząć o tym myśleć już tak na poważnie- malowanie, meble? Byłam wczoraj u koleżanki, która lata temu była moją najlepszą przyjaciółką a potem nasze drogi się rozeszły i jakoś straciłyśmy stały kontakt a teraz jest w siódmym m-c ciąży i jest szansa że odbudujemy to co zaniedbałyśmy i mam z kim porozmawiać o maleństwach, rzeczach i będzie z kim na spacery chodzić Bardzo się cieszę, a wczorajsze spotkanie było naprawdę miłe. Ma już gotowy pokoik dla córeczki i jest na etapie prania i prasowania to już się sporo dowiedziałam czego mam szukać i gdzie. Oczywiście wybieramy się na wspólne szopingowanie. Nasi mężowie też się polubili Dzisiaj dzień lenistwa, ale żeby nie było idę zaraz ogarnąć kuchnię i potem łazienki. Miłego popołudnia
|
|
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro idę do gina to się uświadomię
|
|
|
#1673 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Moim zdaniem gdzies od 14 do 20 tygodnia stał praktycznie w miejscu. Przez ostatni tydzien-dwa powiększył się moocno.
|
#1675 |
|
Zadomowienie
|
aż sprawdziłam i się okazało, że jestem w połowie 5... nie wiem, kiedy to się stało. brzucha Wam nie pokażę, bo na zdjęciu jeszcze nie widać, już mam urojenia, że widzę go tylko ja i moja babunia (i mąż jak go o to męczę
) a mama twierdzi, że cały czas jakbym tylko ledwo przytyła. ale ona zawsze z takich wspierających byłaa co wielce "taktownych" uwag to tylko moja babunia oprócz brzucha podziwia i wychwala jeszcze moje "piersiczki" ale jej mogę wybaczyć, z taką to radością i miłością mówino cóż, być może podobnie mam jak moja kuzynka, która w pierwszej ciąży dopiero w 5 miesiącu miała widoczną kulkę, choć mi to się chyba po prostu rozlewa na równo. ale jeszcze parę miesięcy jest, zobaczymy dobrze jeszcze, że się już małe rusza, bo bym się chyba załamała, że coś nie tak jest... mogłoby tylko tak już nie męczyć- przecież ten drugi trymestr miał być najlepszy a w trzecim znowu gorzej:/ i zapomniałam, ale prześledziłam historię obu rodzin i tylko w jednym przypadku kiedy oboje rodzice mieli pierwsze dziecko tej samej płci to wnuk był innej (ale to były dziewczynki a urodził się chłopiec) a tak to się zgadza wczorajsza teoria. i wtedy miałabym syna
|
#1676 |
|
Raczkowanie
|
wypożyczyłam kilka książek o ciąży ale żadna mnie nie przekonała :P Wy mi więcej powiecie niż książki
![]() Ja od początku ciąży przytyłam tylko 2 kg ale piersi mi urosły z małego A do C więc dlatego wydaję się duża hehe |
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będzie ze skosem na poddaszu i oknem dachowym z widocznymi belkami. Na pewno będzie tam stała szafa przesówna,komoda,łóżeczko i tak myślę sobie o tej sofie tak tylko do posiedzenia z maluszkiem czy do karmienia http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10087106/ a obok tego pokoiku będzie nasza sypialnia która też się właśnie robi w podobnym stylu. Jakoś tak nie chce kupować dziecinnych łóżeczek z misiami czy żyrafami ma być klasycznie kremowo-czekoladowo ![]() A może byśmy jakiś album zrobiły ze zdjęciami pokoi i łóżeczek czy nawet wyprawek tak pod koniec ciąży?
ŻONA MAMA LENKI Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-08-26 o 15:12 |
|
|
|
|
#1678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja książki pożyczam w bibliotece osiedlowej, o dziwo mają sporo książek o ciąży i dzieciach. Najbardziej spodobała mi się ta "W oczekiwaniu na dziecko"
|
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1680 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(oczywiście się kontaktowali i wiedział, że zostanie tatą, ale myślę że niezły szok przeżył i tak).Cytat:
Ja zaczynam myśleć o pokoiku, ale jeszcze w 100% nie wiem jak go urządzę. Na pewno nie będzie różowy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

no ale faktycznie zawsze miałam płasko-dupie a teraz mam pośladki

Az cieżko uwierzyć, ze to tak szybko leci
)))

z radością też poszerzam grono dziewczynek na naszym forum
cytuje :"ale ci dupe wywalilo"....tesciowa prawde Ci powie 

16.06.2012