|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42461344]chociaż zadzwonili...
do mnie mieli zadzwonić nieważne od decyzji. aha...[/QUOTE] a juz minął czas, w jakim mieli sie odezwać?? |
|
|
|
|
#3362 |
|
Konto usunięte
|
do zeszłego piątku
|
|
|
|
|
#3363 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42461344]chociaż zadzwonili...
do mnie mieli zadzwonić nieważne od decyzji. aha...[/QUOTE] Dokładnie... chociaż maila mogli by wysyłać, ale nie to za dużo pracy :/ Wkurza mnie podejście niektórych rekrutujących do kandydatów. Od nas oczekują multum kompetencji, lojalności i kultury osobistej a sami mają w nosie dobre wychowanie. Jakiś czas temu byłam na takiej rozmowie. Przygotowałam się, schludnie ubrałam wchodzę, a tam dwóch kolesi we flanelowych koszulach 'rozwaliło się' na krzesłach. Byli to wspólnicy tejże firmy. Moje CV chyba pierwszy raz mieli w rękach właśnie na spotkaniu ze mną. A i dobre było to, że jeden ze mną rozmawiał (swoją drogą straszny z niego burak był) a drugi przez cały czas siedział w necie W pewnym momencie tak mnie rozbawiła ta sytuacja i ten ich 'profesjonalizmy', że im się roześmiałam w twarz
|
|
|
|
|
#3364 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3365 |
|
Raczkowanie
|
Czy ja wiem, czy ten przykład jest 'aż tak perfidny'. Jest takie prawo, więc pracodawca je wykorzystuje.
|
|
|
|
|
#3366 |
|
maszyna, nie człowiek
|
A jakbyś sie zapisałą do jakiejś policealnej, mozesz jeszcze (nie wiem czy sa jakies ograniczenia wiekowe co do legitymacji...)? Zawsze byłoby to jeszcze kilka msc na szukanie pracy bez utraty dochodów...
|
|
#3367 |
|
Konto usunięte
|
chyba można do kiedy się chce, gdzie niegdzie są tylko ograniczenia wiekowe.
pytanie tylko czy ta praca jest tak fajna, aby iść do szkoły dla umowy? |
|
|
|
|
#3368 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Wiesz, mnie to przyszło na myśl jako opcja by przezimować, nie szukać czegoś z nożem na gardle i mieć jakikolwiek dochód. Lepszy rydz niż nic...
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Ja dzisiaj przeżyłam swój pierwszy dzień zastępowania bratowej w sklepie z odzieżą motocyklową trochę się stresowałam jak mi coś tam na kasę nie wchodziło albo terminal strajkował ale dałam radę. Jeszcze tylko jutro i to by było na tyle Jak tak piszecie o ćwiczeniach to ja sobie dzisiaj pewnie wskoczę na orbitreka i jednocześnie będę oglądać serial, bo biegać nie chce mi się iść ani na rolki więc zostanę w domku
|
|
|
|
|
#3370 |
|
Raczkowanie
|
do mnie mieli zadzwonić nieważne od decyzji. aha...[/QUOTE] Też tak miałam kiedyś, mówili że zadzwonią nawet jesli odpowiedz negatywne... taaa.. instytucja niby poważna, budżetówka... nie zadzwonili a najsmieszniejsze jest to że zatrudnili osobe, która nawet na rozmowie nie była ![]() U mnie coś ruszyło, jutro popołudniu mam rozmowe i pojutrze rano, jedno jest na zastepswto ale fajne miejsce Trzymajcie kciuki!
|
|
|
|
|
#3371 |
|
Konto usunięte
|
smuci mnie, że dziś nie ma ogłoszeń
|
|
|
|
|
#3372 |
|
Raczkowanie
|
Hej Wizażanki ; )
ja uparcie poszukuję pracy od czerwca i w zasadzie ciągle echo... Miałam przejmować na własność siłownię, ale przerosło mnie to. Jestem z Katowic, natomiast siłownia znajduje się w Koźlu - nie mam prawo jazdy i na dodatek dziennie studiuje. Musiałabym się przeprowadzić tam od zaraz... Przekalkulowałam to na zimno i odpuściłam. Jestem zadowolona ze studiów, dlatego chcę aby to wciąż był mój priorytet. Co raz częściej myślimy jednak z facetem o wyprowadzce - ciągłe kłótnie z rodzicami, tłumaczenie się z każdego wyjścia, spóźnienia po prostu mnie męczą. Sądzę, że najlepszym wyjściem z sytuacji jest separacja. ; ) Ale do tego potrzeba pieniążków. Mój chłopak pracuje, ale nie chcę być pijawką na jego utrzymaniu, chcę choć trochę się dokładać... I tu zaczynają sie schody - ciężko znaleźć COKOLWIEK studentce dziennej... Więc zaczęłam rajd po galeriach handlowych i oczywiście nagminnie przesyłałm cv z listem motywacyjnym przez internet... Moim jedynym doświadczeniem jest praca w rachunkowej firmie Bill Bird, w której pracowałam rok temu... I oczywiście nikt się nie odzywa ; ) Przełomem dla mnie był wczorajszy dzień - w silesii w Katowicach Pani Kierownik Tally Weijl zaprosiła mnie na jutro na godziny próbne. Nawet się nie łudze, że będą płatne, choć wiem, że to nielegalne... Jestem zdeterminowana i chcę tą pracę... Ale trochę zdążyłam się naczytać o pracy w sieciówkach, a zwłaszcza o Tally Weijl... Co myślicie dziewczyny?
|
|
#3373 | |
|
Rozeznanie
|
do mnie mieli zadzwonić nieważne od decyzji. aha...[/QUOTE] możemy sobie podać rękę :/ chłop z spa też miał dzwonić lub pisać maila " bo zależy mi, żeby miała pani odpowiedź niezależnie od wyniku, rozumiem jak to jest czekać długo, to jest stres". powtórzył to z 3 razy i co? dupa, a hotel-spa otworzyli, przejeżdzałam tam dzis. ![]() gadałam z tym moim tż-em, nie chce kontynuwoać off-topu, ale jestem tak niewyspana, w takim szoku, że czuje się jak na haju ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
ja znam dziewczynę, która tam pracuje i szczerze, chce stamtąd uciekać. ![]() nie wiem jak z kasą itd., ale o pracy mówi tylko źle albo wcale ![]() co do wcześniejszego doświadczenia, może szukaj czegoś jako recepcja w siłowni, chyba że to tez nie był twój temat? gdzie pracowałaś do tej pory, co za takie wciągające studia?
|
|
|
#3374 | |
|
Konto usunięte
|
pracowałam w dwóch sieciówkach i mi się podobało. każdy sklep jest inny, ma innego kierownika, ekipę,podlega pod różnych shop managerów, więc nie można generalizować.
skoro tak ciężko z pracą to może przenieś się na zaoczne? ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-08-26 o 20:27 |
|
|
|
|
|
#3375 | |
|
Raczkowanie
|
W Bill Birdzie. to takie okienko kasowe... Niestety jak dla mnie średnio interesujące - osiem godzin siedzenia przed komputerem i czekania aż pojawi się w końcu jakiś klient. Chyba, że było po dziesiatym - to wtedy wszyscy płacili rachunki. ; ) no i siedziałam w klitce dwa na dwa. ale generalnie zarobki były bardzo dobre...
jestem na kulturoznawstwie - wiele osób idzie z przymusu tam - a ja z zainteresowań. Na początku przygody z kulturo byłam przekonana, że to media mnie kręcą i w tym chce siedzieć, a póxniej wszystko się zweryfikowało - dzis jestem pewna antropologii, ale to bardziej pasja niż zawód. Co do pracy - jestem żywiołowa, dużo gadam, dużo się śmieje i potrzebuje ciągłych wyzwań - nie lubie monotonii... własnie dlatego biuro, recepcja to nie dla mnie. Sklep to też nie mój szczyt marzeń, ale na początek i to dobre, bo w takim sklepie to się można nieźle namachać. W tally Weijl boli mnie trochę ich polityka bycia namolnym w stosunku do klientów... Ale cóż zrobić... ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#3376 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3377 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to super,że spore zarobki, wiesz, siedzenie w klitce czasem jest lepsze niż zap***e, ale w każdej sieciówce jest inaczej, inna polityka. a czemu skończyłaś tam pracę?---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy sierpień a ju ż tak zrobiło się zimno. Za szybko. Albo dobijają nas upały albo robi sie tak szybko zimni ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42466751]smuci mnie, że dziś nie ma ogłoszeń [/QUOTE]Ja zauważyłam, że w poniedziałki nigdy nic nowego nie ma. Nawet UP nie stawia ogłoszeń.
|
|
|
#3379 | |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42467599]
czemu startujesz na takie stanowiska bez zadnego doświadczenia na stanowisku kierowniczym?[/QUOTE] a to dlatego, że właśnie oczekiwali ludzi bez doświadczenia, jak pisałam. ; ) a poza tym szukali jeszcze kucharzy... ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
może to głupie, ale nie chce studiować zaocznie, wydaje mi się, że na dziennych dowiem się więcej. A socjologia jest świetna, miałam namiastkę na kulturo i generalnie często uśmiechałąm się w duchu na wykladach, myśląc sobie 'jakie to żywciowe...' ; )
|
|
|
#3380 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Swoją drogą, też bym poszła na kulturo, bo wydaje mi się, że to ciekawe. |
|
|
|
|
|
#3381 | |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42456170]właśnie się zastanawiam nad kupnem Mel B., ale to jak przerobię większość ćwiczeń z Fitness mojego. dziś ledwo chodzę:/
ogłoszeń oczywiście -brak ![]() [/QUOTE] Ćwiczyłam z Chodakowską chyba z miesiąc, ale tylko skalpel, bo killer był dla mnie zbyt wyczerpujący. Nie wiem czy efekty jakieś były, szczerze mówiąc nie zauważyłam. Z Mel B też ćwiczyłam i bardziej mi się podobało. Ale ja jestem anty jeżeli chodzi o ćwiczenia. Wolę nie jeść niż ćwiczyć ![]() Cytat:
Poniedziałek za nami ![]() Powiem Wam, że czuję się jak jakiś niedorozwój w tej pracy. Im bardziej się staram, tym więcej gaf popełniam. Dzisiaj musiałam zadzwonić do kilku osób i wiedząc, że wszyscy dookoła mnie w biurze słuchają, to się tak zestresowałam, że mi się język plątał ![]() Ogólnie uważam, że za bardzo sobie nie radze. Zwłaszcza jak ktoś mi patrzy na ręce, to się denerwuje i mi nie wychodzi Byle do piątku
|
|
|
#3382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3383 |
|
Konto usunięte
|
filozofia to tragedia.
jednak uwazam, że robic kulturoznawstwo na dziennych to błąd, bo niestety jak skończysz te studia to nie dostaniesz nigdzie pracy. nie ma nic dla humanistów. nic! |
|
|
|
|
#3384 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42468653]filozofia to tragedia.
jednak uwazam, że robic kulturoznawstwo na dziennych to błąd, bo niestety jak skończysz te studia to nie dostaniesz nigdzie pracy. nie ma nic dla humanistów. nic![/QUOTE] taki tam minusik... ; ( ale nie chce byc az taka pesymistką! przede wszystkim robiłam już troche zleceń fotograficznych i mam troche znajomości w centrach kultury, na które na pewno pójde na staże... jak się chce, to sie da rade. ; ) chociaz moim marzeniem są badania terenowe w jordanii, albo australii właśnie antropologiczne... kto wie? moze beda druga wojciechowską? ; )
|
|
#3385 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
Teraz podczytuje Was trochę, bo wcześniej nie miałam czasu. Dzisiaj wysłałam 1 CV do przedszkola do którego wcześniej aplikowałam. Dzisiaj dostałam odpowiedź z innego przedszkola, że niestety mnie nie wybrali: "Dziękuję za złożenie CV. Nie została Pani wybrana w przeprowadzonej rekrutacji na wolne miejsce pracy. Z poważaniem Dyrektor XX". Chociaż jedno poważne przedszkole, które odpowiada. Nie wiem, czy to było spowodowane odległością ok. 35 km, czy brakiem większego doświadczenia. Czymś jednak odpycham pracodawców od siebie :/, ale się nie zrażam, bo zawsze los się może odmienić. Nie dzwonią również z wynikami rekrutacji z zeszłego poniedziałku, a tydzień minął. A u Was jak trwają poszukiwania pracy?
|
|
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
tylko jak za chwilę będę miała mgr, to trochę bez sensu iść do policealnej... może się nie znam, ale to chyba jak cofanie się...
|
|
|
|
|
#3387 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wiesz, też się z tym spotykam, w CV mam wpisany adres w mieście, mieszkałam tam miesiąc. ale wiem, że to dla niektórych pracodawców problem. wysłałam od 3 dni całe 9 CV, niestety 3 to praca dla sprzedawcy, a trzy to staże, ale zawsze coś ![]() aż tyle tego, bo odbraziłam się na gumtree.
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2013-08-26 o 22:08 |
|
|
|
|
|
#3388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3389 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pesymizm? nie. po prostu prawda :/ ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Cytat:
ide sie ogarnac do pracy. |
|||
|
|
|
|
#3390 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Miałam iść na 8 ale wyszło "jak zwykle" - uczyłam sie do 22.40 i jak padlam tak obudzilam sie niedawno
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

W pewnym momencie tak mnie rozbawiła ta sytuacja i ten ich 'profesjonalizmy', że im się roześmiałam w twarz 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)